Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Tyrkiske bad og spa

Reserver tid på din tur til Granada til at opleve det andalusiske hammam-ritual og alle dets helsebringende egenskaber - en magisk oplevelse, der vil vække dine sanser!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Bedste Tyrkiske bad og spa

Det indre af Hammam Al Andalus | ©Hammam Al Andalus

Granada er en af de smukkeste byer i Spanien. Det historiske centrum har et uendeligt væld af monumenter, og der er altid noget fascinerende at se rundt om hvert hjørne.

Men hvis du efter så meget sightseeing har brug for en pause, foreslår jeg, at du besøger de arabiske bade i Granada for at nyde en unik hammam-oplevelse på et magisk sted med essensen af de traditionelle bade i Al-Andalus.

1. Hvad er Hammam, og hvorfor er det tilrådeligt at nyde de arabiske bade i Granada?

Inde i badene| ©Wikipedia - Hammamgranada
Inde i badene| ©Wikipedia - Hammamgranada

Ud over at være et vigtigt socialt samlingssted i den middelalderlige islamiske verden, fra Østen til Al-Andalus, er hammam primært en form for dampbad, som de gamle arabere brugte til at slappe af og rense kroppen.

Hvis du selv vil mærke, hvordan de gamle andalusieres hammam-ritualer var, er det en god idé at besøge de arabiske bade i Granada, som har bevaret dette vidunderlige ritual den dag i dag.

Hemmeligheden bag hammam ligger i en kombination af varme og kulde med damp. Denne temperaturkontrast har mange fordele for kroppen, bl.a. reducerer den stress, afslapper musklerne, fjerner giftstoffer fra huden og forbedrer cirkulationen og vejrtrækningen. Hvis du er på udkig efter det bedste, kan du finde det hos Hammam Al Andalus Granada.

2. Hvorfor anbefaler jeg specielt Hammam Al Andalus Granada?

Ro og afslapning| ©Logan Stone
Ro og afslapning| ©Logan Stone

Hvis du aldrig har været i hammam før, kan denne udflugt til det gamle Nasrid-riget være en god mulighed for at gøre noget anderledes og originalt i Granada.

Der er masser af arabiske bade i byen, men hvis du vil opleve den autentiske hammam-ceremoni i Granada, anbefaler jeg, at du besøger Hammam Al Andalus Granada, fordi det ligger i en gammel bygning fra det 13. århundrede ved foden af Alhambra, hvor der for århundreder siden lå et oprindeligt hammam, som arkæologiske udgravninger har vist. Utroligt, ikke sandt?

Når du træder ind i disse arabiske bade i Granada, vil du se, at dette ikke er et typisk spabad, men rummene er kendetegnet ved deres andalusiske udsmykning med islamiske buer, fliser med geometriske motiver og smukke lofter med stjernede ovenlysvinduer, der lader det naturlige lys trænge ind, hvilket skaber en meget behagelig og intim atmosfære.

Hvad jeg bedst kan lide

Hvis der er én ting, der fascinerede mig ved Hammam Al Andalus Granada, var det den afslappede atmosfære, der hersker i værelserne, hvor tiden synes at stå stille, og stilheden hersker, kun afbrudt af vandets blide susen i de termiske bassiner.

I denne rolige atmosfære får det dæmpede stearinlyslys, den parfumerede luft og den andalusiske musik dig til at føle dig som en sultaninde og for et øjeblik at føle dig hensat til det gamle Al-Andalus' pragt og pragt.

3. Hvordan er dette hammam-ritual?

Afslappende massage| ©Katherine Hanlon
Afslappende massage| ©Katherine Hanlon

Dette hammam i Granada ligger i den gamle del af byen og var det første, der åbnede i Spanien for at genoplive de arabiske bades tradition fem århundreder efter deres lukning efter Nasridkongedømmets erobring.

Hammam-oplevelsen begynder, så snart du træder ind i bygningen, da den indvendige indretning er designet til at stimulere sanserne og slappe af i sindet. Personalet i disse arabiske bade tager imod besøgende med stor høflighed, og før ritualet begynder, vil de informere dig om de forskellige typer af bassiner og hvordan de fungerer, selv om du selv kan finde rundt i bygningen.

I disse arabiske bade i Granada vil du nyde halvanden time til at fuldføre hammam-ceremonien. Du kan forbedre oplevelsen ved at inkludere enten et Mimma 30-ritual (30 minutters afslappende massage) eller Midra 30- eller Midra 45-ritualerne (eksfoliering med en kessa-handske efterfulgt af en massage på henholdsvis 15 eller 30 minutter).

Ritualet, trin for trin

  • Til at begynde med anbefaler jeg, at du tager et varmt brusebad og går videre til det varme rum (36ºC) for at opretholde den samme kropstemperatur ved starten af sessionen.
  • Når din hud så er klar til at begynde behandlingen, venter det varme rum (39ºC) og det tyrkiske bad (90ºC) på dig. Varmen og dampen får sveden til at svede og porerne til at udvide sig, hvilket fjerner giftstoffer og renser overhuden i dybden.
  • Resultatet er en renere og mere elastisk hud, men de høje temperaturer får også sindet og musklerne til at slappe af, hvilket forbereder os på det næste trin i hammam.
  • Afspændingsprocessen fortsætter i massageområdet, hvor massøren vil rense din krop for urenheder i huden ved hjælp af en blid massage på en opvarmet sten. Du kan vælge din egen massageolie fra et udvalg af rosen-, lavendel-, rav- eller granatæbleessenser - en fryd for sanserne!
  • Endelig vil det kolde vand i det kolde rum (18 °C) aktivere blodcirkulationen og afsvulme musklerne.
  • Når du er kommet op af vandet, kan du hvile dig og få din sædvanlige temperatur tilbage, mens du drikker en lækker maurisk mynte-te. Du vil forlade hammam'en meget afslappet med en følelse af lethed i kroppen og fred i sindet.

4. Organiser din oplevelse i Hammam i Granada

Kirken i Santa Ana| ©Matt Kieffer
Kirken i Santa Ana| ©Matt Kieffer

Hvor lang tid i forvejen skal jeg bestille?

Da pladserne er begrænsede, og da hammam i Granada er en aktivitet, der er meget efterspurgt, anbefaler jeg, at du reserverer så hurtigt som muligt.

Hvordan fungerer bookingen?

Du vil modtage en bekræftelse inden for 48 timer efter reservationen, afhængigt af tilgængelighed. Når du har valgt din foretrukne service og tid, skal du kontakte den lokale udbyder for at bekræfte det nøjagtige starttidspunkt for din hammamoplevelse i Granada.

For at nyde hammam-ritualet bedes du ankomme lidt før den reserverede tid og være punktlig ved afgang. Når skiftet er påbegyndt, kan den tid, der ikke er blevet brugt, ikke indhentes.

Hvor er hammam'en?

Hammam Al Andalus Granada ligger ved foden af Alhambra og bag Santa Ana-kirken, i Santa Ana-gade 16 ved siden af Plaza Nueva.

Hvordan kommer man til hammam?

Jeg anbefaler, at du tager til disse arabiske bade i Granada med offentlig transport.

  • Med taxi: Der er en taxaholdeplads på Plaza Nueva, 3 minutter fra hammam.
  • Med bussen kan du køre fra en hvilken som helst buslinje til Gran Vía, 5 minutters gang fra hammammet.
  • Hvis du ønsker at køre til hammam i Granada, er den nærmeste parkeringsplads San Agustín-parkeringspladsen ved siden af katedralen.

5. Ofte stillede spørgsmål

Slap af i pools med forskellige temperaturer.| ©Haley Phelps
Slap af i pools med forskellige temperaturer.| ©Haley Phelps

Hvornår får jeg massage?

Bare rolig, når det er tid til din massage, vil hammam-personalet gøre dig opmærksom på, at du skal gå til massageområdet ved nemt at identificere dig ved hjælp af farvekoden på dit armbånd.

Massagetiden er inkluderet i de 90 minutter, som hammamritualet varer, og du kan få den i begyndelsen, i midten eller i slutningen af turen. Så du behøver ikke at bekymre dig om, hvornår det er din tur, du behøver kun at bekymre dig om at have det sjovt!

Er børn tilladt?

De arabiske bade er rum til hvile og afslapning af krop og sind. Deres termiske pools er ikke rekreative pools, så under hammam-ritualet skal du tale med lav stemme for at opretholde en rolig og fredelig atmosfære.

Det betyder dog ikke, at de arabiske bade ikke er egnede for børn. Dette hammam i Granada tillader børn mellem 6 og 17 år at komme ind, forudsat at de er ledsaget af en voksen, som skal underskrive en ansvarsfraskrivelse. På denne måde kan de få deres første kontakt med wellness-rutinerne i de arabiske bade og få en unik oplevelse.

Børn under 6 år har ikke adgang til de arabiske bade.

Hvad skal man medbringe til de arabiske bade?

Du skal kun medbringe dit badetøj. Du kan gå ind i hammam barfodet, men hvis du ønsker det, kan du købe latexsko i receptionen til at have på i badet, da poolsko er forbeholdt omklædningsrummene.

På den anden side tilbyder denne hammam i Granada et håndklæde til at tørre dig selv, og i omklædningsrummene er der alt, hvad du behøver for at gøre dig klar efter badet: shampoo, balsam, gel, hårtørrer og skabe til opbevaring af dine personlige ejendele.

Skal jeg have badehætte på i hammam?

Det er ikke nødvendigt, men gæster med langt hår bedes binde det op i en knold eller hestehale.

Må jeg tage billeder inde i hammam'en?

Det er sandsynligt, at du på et tidspunkt i hammammet vil ønske at forevige denne særlige oplevelse ved at tage nogle billeder af den andalusiske indretning eller af dig selv til at dele på de sociale medier.

For at bevare privatlivets fred for alle besøgende i hammam er det dog ikke tilladt at bruge video- eller fotokameraer.

Må jeg spise eller drikke i hammam?

Den eneste drikkevare, du kan få i hammammet, er mynte-te og vand, som er tilgængelig for gæsterne i afslapningsområdet.

Hvad angår mad, er det ikke muligt at spise i de arabiske bade.

6. Hvad kan jeg ellers lave i Granada, ud over at besøge de arabiske bade, i byen?

Alhambra| ©Dimitry B
Alhambra| ©Dimitry B

Der er få steder, der er smukkere og mere charmerende end Granada, hvis du vil nyde en uforglemmelig ferie. En by fuld af drømmehjørner på grund af sin enorme skønhed og sin lange og interessante historie.

Sierra Nevada og Alhambra er de mest populære attraktioner, men de er ikke de eneste. Hvis du ønsker at opleve alt det gamle Nasrid-riget på din ferie, så gå ikke glip af min artikel om hvad du kan se og lave i Granada. Du vil blive forelsket i det!