Bedste Tyrkiske bad og spa

Reserver tid på din rejse til Granada til at opdage det andalusiske hammams ældgamle ritual og alle dets helsebringende egenskaber - en magisk oplevelse, der vil vække dine sanser!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Bedste Tyrkiske bad og spa

Det indre af Hammam Al Andalus | ©Hammam Al Andalus

Granada er en af de smukkeste byer i Spanien. Dens historiske centrum har et uendeligt væld af monumenter, og der er altid noget fascinerende at se rundt om hvert hjørne.

Men hvis du har brug for en pause efter så meget sightseeing, foreslår jeg, at du besøger de arabiske bade i Granada og får en unik hammam-oplevelse på et magisk sted med essensen af de traditionelle bade i Al-Andalus.

Den bedste løsning

Granada Hammam Al Ándalus med massage

Slap af med en hammam-oplevelse på dit besøg i Granada

Nyd et traditionelt arabisk ritual i en af byens mest eksklusive hammam'er. Prøv forskellige afslappende oplevelser for at slappe af efter en lang dag med sightseeing.

Dette hammam i Granada ligger i den gamle bydel og var det første, der blev åbnet i Spanien for at genskabe traditionen med de arabiske bade fem århundreder efter, at de blev lukket efter erobringen af Nasrid-riget.

Hammamoplevelsen begynder, så snart man træder ind i bygningen, da indretningen er designet til at stimulere sanserne og slappe af i sindet. Personalet i disse arabiske bade modtager besøgende med stor høflighed, og inden ritualet starter, vil de informere dig om de forskellige typer af bassiner, og hvordan de fungerer, selvom du kan tage turen i dit eget tempo.

I disse arabiske bade i Granada har du halvanden time til at gennemføre hamam-ceremonien og prøve op til tre bade ved forskellige temperaturer. Derefter kan du forbedre din oplevelse ved at vælge en 15 eller 30 minutters massage med æteriske olier.

Anbefales, hvis... du vil slappe af efter en lang dag med sightseeing og nyde en typisk moderne arabisk oplevelse.

Hvad er hammam, og hvorfor anbefales de arabiske bade i Granada?

Inde i badene| ©Wikipedia - Hammamgranada
Inde i badene| ©Wikipedia - Hammamgranada

Ud over at være et vigtigt socialt samlingssted i den middelalderlige islamiske verden, fra Østen til Al-Andalus, er hammam primært en form for dampbad, som de gamle arabere brugte til at slappe af i sindet og rense kroppen.

Hvis man selv vil føle, hvordan de gamle andalusier brugte hammam-ritualet, er det en god idé at besøge de arabiske bade i Granada, som har bevaret dette vidunderlige ritual den dag i dag.

Hemmeligheden bag hammam ligger i kombinationen af varme og kulde med vanddamp. Denne kontrast af temperaturer har mange fordele for kroppen, såsom at reducere stress, afslappe musklerne, eliminere toksiner fra huden og forbedre cirkulation og vejrtrækning, blandt andre. Hvis du leder efter det bedste, har du det hos Hammam Al Andalus Granada.

Book en session på Hammam Al Ándalus med massage

Hvad er så specielt ved Hammam Al Andalus Granada?

Ro og afslapning| ©Logan Stone
Ro og afslapning| ©Logan Stone

Hvis du aldrig har været i hammam før, kan denne udflugt til det gamle Nasrid-rige være en god mulighed for at gøre noget anderledes og originalt i Granada.

Der er masser af arabiske bade i byen, men hvis du vil opleve den autentiske hammam-ceremoni i Granada, anbefaler jeg dig at besøge Hammam Al Andalus Granada, fordi det ligger i en gammel bygning fra det 13. århundrede ved foden af Alhambra, hvor der ifølge arkæologiske udgravninger lå et originalt hammam for århundreder siden. Fantastisk, ikke sandt?

Når du træder ind i disse arabiske bade i Granada, vil du se, at dette ikke er et typisk spa, men at rummene er kendetegnet ved deres andalusiske udsmykning med islamiske buer, fliser med geometriske motiver og smukke lofter med stjerneklare ovenlysvinduer, der lader naturligt lys komme ind og skaber en meget behagelig og intim atmosfære.

Hvad jeg bedst kan lide

Hvis der var én ting, der fascinerede mig ved Hammam Al Andalus Granada, så var det den afslappede atmosfære i rummene, hvor tiden synes at stå stille, og stilheden hersker, kun afbrudt af den blide brusen fra vandet i de termiske bassiner.

Fordybet i denne rolige atmosfære får det svage stearinlyslys, den parfumerede luft og den andalusiske musik dig til at føle dig som en sultana og transporterer dig for et øjeblik til det gamle Al-Andalus' pragt.

Book en session i Hammam Al Ándalus med massage

Hvordan er dette hammam-ritual?

Afslappende massage| ©Katherine Hanlon
Afslappende massage| ©Katherine Hanlon

Ritualet, trin for trin

  • Til at begynde med råder jeg dig til at tage et varmt brusebad og gå ind i det varme rum (36ºC) for at opretholde den samme kropstemperatur ved sessionens start.
  • Derefter venter det varme rum (39°C) og det tyrkiske bad (90°C) på dig. Varmen og dampen får dig til at svede og porerne til at udvide sig, hvilket igen hjælper med at fjerne giftstoffer og rense overhuden i dybden.
  • Afslapningsprocessen fortsætter i massageområdet, hvor du kan vælge din egen massageolie fra et udvalg af rosen-, lavendel-, rav- eller granatæbleessenser - en fryd for sanserne!
  • I det kolde rum (18 ºC) vil det kolde vand sætte gang i blodcirkulationen og løsne op for musklerne.
  • Når du kommer op af vandet, kan du hvile dig og genvinde din sædvanlige temperatur, mens du nipper til en lækker maurisk myntete. Du vil forlade hammam meget afslappet, med en følelse af lethed i kroppen og fred i sindet.

Book en session i Hammam Al Ándalus med massage

Organiser din oplevelse i hammam i Granada

Santa Ana-kirken| ©Matt Kieffer
Santa Ana-kirken| ©Matt Kieffer

Hvor lang tid i forvejen skal jeg booke?

Da der er begrænsede pladser, og hammam i Granada er en meget efterspurgt aktivitet, råder jeg dig til at reservere så hurtigt som muligt.

Hvordan foregår bookingen?

Du vil modtage en bekræftelse inden for 48 timer efter reservationen, afhængigt af tilgængelighed. Når du har valgt din foretrukne service og tid, skal du kontakte den lokale udbyder for at bekræfte det nøjagtige starttidspunkt for din oplevelse i dette hammam i Granada.

Hvor ligger hammam'en?

Hammam Al Andalus Granada ligger ved foden af Alhambra og bag Santa Ana-kirken, på Calle Santa Ana 16 ved siden af Plaza Nueva.

Book en session i Hammam Al Ándalus med massage

Ofte stillede spørgsmål

Slap af i bassinerne med forskellige temperaturer.| ©Haley Phelps
Slap af i bassinerne med forskellige temperaturer.| ©Haley Phelps

Hvornår får jeg massage?

Massagen er inkluderet i hammam-ritualet, og du kan få den i begyndelsen, i midten eller i slutningen af turen, så du behøver ikke at bekymre dig om, hvornår det er din tur. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om, hvornår det er din tur, du skal kun bekymre dig om at nyde det!

Er børn tilladt?

Denne hammam i Granada tillader børn mellem 6 og 17 år at komme ind, forudsat at de er ledsaget af en voksen, som skal underskrive en ansvarsfraskrivelse. Børn under 6 år er ikke tilladt i de arabiske bade.

De arabiske bade er rum for hvile og afslapning af krop og sind. Deres termiske bassiner er ikke rekreative bassiner, så under hammam-ritualet skal du tale stille for at opretholde en fredelig atmosfære.

Hvad skal man medbringe til de arabiske bade?

Det eneste,du skal medbringe, er dit badetøj. Man går barfodet ind i hammam'en, men hvis man ønsker det, kan man købe latexstøvler i receptionen til at have på inde i badet, da badesko er forbeholdt omklædningsrummene.

Denne hammam i Granada stiller et håndklæde til rådighed, så man kan tørre sig, og omklædningsrummene har alt, hvad man skal bruge til at gøre sig klar efter badet: shampoo, balsam, gel, hårtørrer og skabe til at opbevare sine personlige ejendele.

Skal jeg have badehætte på i hammam?

Nej, det behøver du ikke, men de beder kunder med langt hår om at binde det op i en knold eller hestehale.

Må jeg tage billeder inde i de arabiske bade?

For at bevare privatlivets fred for alle besøgende i hammam er det ikke tilladt at bruge video- eller fotokameraer.

Kan jeg spise eller drikke inde i hammam?

Den eneste drik, du kan få inde i hammam, er myntete og vand, som er til rådighed for gæsterne i afslapningsområdet. Hvad angår mad, er det ikke tilladt at spise inde i hammam.

Book en session i Hammam Al Ándalus med massage

Ud over at besøge de arabiske bade i Granada, hvad kan jeg så ellers lave i byen?

Alhambra| ©Dimitry B
Alhambra| ©Dimitry B

Der er få steder, der er smukkere og mere charmerende end Granada, hvis man vil nyde en uforglemmelig ferie. En by fuld af drømmende hjørner på grund af sin enorme skønhed og sin lange og interessante historie.

Sierra Nevada og Alhambra er dens mest populære attraktioner, men de er ikke de eneste. Hvis du vil opdage alt, hvad det gamle Nasrid-rige har at byde på i løbet af din ferie, må du ikke gå glip af min artikel om, hvad man kan se og lave i Granada. Du vil forelske dig i det!