Madrid afNat: en praktisk guidebog til at udforske byens natteliv

Madrids natteliv har været inspiration for mange sangere og digtere. Madrid er en magisk by, der viser sig fra sin muntre og fængslende side ved solnedgang.

Carolina Morales

Carolina Morales

8 minutters læst

Madrid afNat: en praktisk guidebog til at udforske byens natteliv

Puerta de Alcalá i Madrid | @hermenpaca

Sommer eller vinter, skumring eller daggry, Madrid sover aldrig. Det er en by, der er berømt for sit livlige natteliv, hvor du kan starte med en stille gåtur, nyde byens store gastronomiske udbud med en middag på en restaurant og ende med at danse, til du ikke kan mere.

Hvis du leder efter, hvad du kan se og lave i Madrid om natten, kan du finde alt, for alle og på alle tidspunkter. Det er almindeligt, at folk går ud i løbet af ugen for at tage en "afterwork" for at reducere dagens træthed og mødes på pubber, terrasser eller barer for at få et par drinks og en aperitif før middagen. Men det er bare nogle af de mange alternativer til nattelivet.

1. Nyd et flamenco-show

Flamenco-show| ©Sebastian R
Flamenco-show| ©Sebastian R

Hvis du ikke er til dans, byder Madrid også på en række alternative oplevelser for enhver smag. Og selvfølgelig er flamencoshows et must.

En af de klassiske skikke, du kan opleve i hjertet af Madrid, er de tablaos flamencos, der findes overalt i byen. Når du bestiller din billet til et flamenco-show, vil du opleve en fordybelse i det dybe Spanien, der blev garvet i en arabisk og sigøjner arv.

Flamenco-sangere, tapas, en god vin... Dette er et show, der kan nydes på alle tider af året.

Køb din billet til et flamenco-show

2. Tag på spøgelsestur eller andre natture

Spøgelsestur| ©A Muñoz
Spøgelsestur| ©A Muñoz

Madrid er en by fuld af hemmeligheder, som du kan opdage ved at booke en spøgelsestur. Denne type aktivitet tager dig med på opdagelse i den mørke side af den spanske hovedstad, hvor spøgelseshistorier florerer, og fortællinger om grusomheder engang fyldte de brostensbelagte gyder.

Denne natlige ekspedition tager dig gennem byens mundtlige tradition for at genopleve legenderne forbundet med et tragisk og blodigt Madrid. Guiderne er som regel klædt i middelalderlige kostumer, og olielampernes skær gør det til en meget anbefalelsesværdig oplevelse.

Et andet forslag, jeg kan give dig, er at tjekke programmet for flere af byens museer, da de nogle gange tilbyder natture til besøgende, såsom den, der arrangeres af voksmuseet.

Book en spøgelsestur i Madrid

3. Tag på en tapas-tur i Madrids mest repræsentative kvarterer

Metroudgang, Chueca-kvarteret| ©JA Abad
Metroudgang, Chueca-kvarteret| ©JA Abad

Hvis Madrids bedste museer tager dig med på en rejse gennem kunst og historie, så inviterer bydelene dig til at opleve byens historier og indånde en mere bohemeagtig og afslappet luft.

Her er nogle af byens mest klassiske kvar terer, som du kan inkludere i dine nattelivsplaner, og som normalt er inkluderet, når du booker en historisk tur i Madrid med tapas.

Kvarteret La Latina

La Latina ligger meget tæt på byens centrum, hvilket gør det til et perfekt kvarter at bo i og nyde Madrids natteliv ved at gå gennem de smalle gader med pladser og terrasser, hvor du kan nyde en god tapa eller en drink.

Det er også berømt for at have fungeret som kulisse for de fleste af de film, der er blevet optaget i Madrid. Det er derfor ikke usædvanligt at møde filmstjerner, sangere eller tv-personligheder i teatrene eller barerne.

Som et kuriosum kan det nævnes, at dette Madrid-kvarter har fået sit navn efter Beatriz Galindo, som bl.a. stod for undervisningen i latin for Isabella den Katolske og hendes døtre. I årenes løb fik hun respektfuldt tilnavnet "La Latina", og hendes minde lever videre i navnet på dette mytiske kvarter i byen.

Malasaña-kvarteret

I dag betragtes det som et af de mest alternative og avantgardistiske kvarterer i den spanske hovedstad. Kvarteret var centrum for den såkaldte Movida Madrileña, en modkulturel bevægelse, der opstod i slutningen af 1970'erne.

Malasaña er hjemsted for et stort antal boghandlere, barer, markeder og restauranter. Pudsigt nok har den også fået sit navn efter en kvinde, Manuela Malasaña, der er kendt i historien som heltinde i modstanden mod Napoleon Bonapartes invasion under oprøret den 2. maj 1808.

Chueca-kvarteret

Jeg anbefaler også det mytiske kvarter Chueca, som i årtier har præget traditionen for natteliv og er blevet populært som et af udtryksrummene for LGTBI-samfundet i byen.

Blandt torve, kunstgallerier, eksklusive modebutikker, tatovører, specialiserede boghandlere og sexshops får du et glimt af Madrids undergrund. Det er ikke tilfældigt, at Chueca er blandt de kvarterer, hvor de bedste vin- og tapasture i Madrid finder sted.

Og mens du er der, må du ikke glemme at besøge Casa de las Siete Chimeneas med sine spøgelseshistorier eller tage en cocktail på Chicote-museet, som var et mødested for store kunstnere som blandt andre Dalí, Frank Sinatra og Ernest Hemingway.

Book en historisk tur i Madrid med tapas

4. Besøg Santiago Bernabéu

Santiago Bernabéu om natten| ©Cisco Pics
Santiago Bernabéu om natten| ©Cisco Pics

Santiago Bernabéu-stadionet er et af Madrids ikoner, især for fodboldfans, og endnu mere nu, hvor det er blevet fuldstændig renoveret og er et absolut stykke ingeniørarbejde både indvendigt og udvendigt.

Ud over at kunne bestille billetter til en Real Madrid-kamp på Bernabéu og mange andre aften- eller natteshows, kan du også bare kigge ind for at se det udefra og betragte dets størrelse midt i byen. Eller, hvis du foretrækker det, kan du endda booke en Bernabéu-tur og lære alle hemmelighederne bag en af verdens vigtigste fodboldklubber.

Book rundvisning på Santiago Bernabéu Stadion

5. Nyd oplysningen af Plaza de Cibeles og andre interessante steder

Cibeles-pladsen| ©kuhnmi
Cibeles-pladsen| ©kuhnmi

Hvis tiden eller rejseplanen ikke tillader dig at se alle de store seværdigheder i Madrid om dagen, så fortvivl ikke, natten kan også være det rigtige tidspunkt at se de vigtigste seværdigheder i byen, enten på egen hånd eller ved at booke en nattur i Madrid.

Jeg anbefaler en tur til Plaza de Cibeles, som er oplyst om natten, og hvorfra man kan se andre af byens symboler som Palacio Cibeles, der i dag er sæde for Madrids rådhus.

Tilbage i centrum og i nærheden af Plaza de España kan man se Debod-templet, en af Madrids bedst skjulte hemmeligheder. Det er en egyptisk bygning, der er mere end to tusind år gammel, og som blev transporteret og genopbygget sten for sten med samme orientering som det oprindelige sted i byen Aswan.

Book en nattur i Madrid

6. Besøg restauranten Casa Botín

Inde i Casa Botín Restaurant| ©Tamorlan
Inde i Casa Botín Restaurant| ©Tamorlan

Kan du forestille dig at spise på den ældste restaurant i verden? Det er også en af Madrids aftenplaner.

Casa Botín blev grundlagt i 1725 og er en af de mest værdsatte eksponenter for det traditionelle spanske køkken og det perfekte sted at nyde stegt pattegris eller lam i castiliansk stil, som er de to specialiteter. Desuden har nogle af verdenshistoriens største personligheder siddet ved bordene.

Da det er så symbolsk, kan du også lære det at kende, når du booker en gastronomisk nat-tur i Madrid, da det nogle gange er en del af rejseplanen for denne aktivitet.

Book en gastronomisk nat-tur i Madrid

7. Se Madrid fra oven

Taget på Círculo de Bellas Artes i Madrid| ©Camilo
Taget på Círculo de Bellas Artes i Madrid| ©Camilo

Selvom den er importeret fra New York, er trenden med terrasser og tagterrasser blevet populær over hele Madrid, og de er en perfekt mulighed for dem, der kan lide åbne områder, hvor man kan få en drink og dele den med vennerne. Her er et par anbefalede:

Azotea del Círculo de Bellas Artes de Madrid

Jeg kan varmt anbefale at gå op og nyde den smukke udsigt over byen fra taget af Círculo de Bellas Artes i Madrid, som også byder på et varieret program af udstillinger, musik- og teaterforestillinger og filmsæsoner.

Herfra har du panoramaudsigt over emblematiske steder som Puerta de Alcalá eller lysene på Gran Vía, mens du får en drink, for der er en restaurant på taget.

Åbningstider:

 • Mandag til torsdag: 12:00 til 01:00.
 • Fredage og lørdage: 10:00 til 02:00.
 • Søndage: 10:00 til 01:00.

Hotel Riu på Plaza España

Og hvis du er til adrenalin, kan du ikke undgå at få svimmelhed, når du går gennem den 100 meter høje glaspassageHotel Riu på Plaza España.

Og hvis du stadig har energi tilbage efter forskrækkelsen, kan du besøge den berømte skybar De Madrid al cielo med en 360-graders panoramaudsigt over det kongelige palads, Almudena-katedralen, Gran Vía og andre ikoniske bygninger i byen, mens du nyder en god cocktail.

 • Sidste indgang: kl. 22.00.

El Viajero

El Viajero, som ligger på Plaza de la Cebada, er nok et af de bedste vinduer ind til det gamle Madrid. Det er et hyggeligt sted, som indbyder til at nyde en af de berømte mojitos.

Der er også et lille marked, hvor man kan købe eksklusive produkter, og et menukort, der skiller sig ud med velsmagende og sunde retter.

Åbningstider:

 • Tirsdag til torsdag: 13:30 til 21:00.
 • Weekender: 12:30 til 21:00.

Doña Luz The Madrid Rooftop

Doña Luz The Madrid Rooftop er beviset på, at terrasser ikke kun er til om sommeren. Stedet har en enestående udsigt over Puerta del Sol og er udstyret med moderne varmeapparater, der kan mildne den værste vinter.

Det bringer smagen af Caribien med en menu, der er inspireret af delikatesser fra Sydamerika, og tilbyder forskellige typer stegt mad, tacos og salater for at glæde enhver gane.

Jeg anbefaler, at du prøver at bestille i forvejen, da kapaciteten normalt er kontrolleret for at undgå overbelastning ved indgangen.

Åbningstider:

 • Mandag til torsdag: 18:00 til 24:00.
 • Fredag: 14:00 til 01:00.
 • Lørdage: 13:00 til 01:00
 • Søndage og helligdage: 13:00 til 24:00

8. Besøg en af de mange cocktailbarer i Madrid

Cocktailbar på Casino Gran Via| ©Mariano P
Cocktailbar på Casino Gran Via| ©Mariano P

At besøge en af byens cocktailbarer er en anden plan, jeg anbefaler til din aften i Madrid. Du får mere end bare en cocktail, du får en oplevelse med dygtige bartendere med masser af kreativitet, som får dig til at have det sjovt.

Cocktailbaren på Casino Gran Vía er for eksempel en god mulighed for at nyde en signaturcocktail med din yndlingsdrink. Stedet har store vinduer, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen.

Et andet sted, der kan anbefales, er Hemingway Cocktail Bar i Casa Suecia. Et klassisk sted, der ser ud til at være suspenderet i tiden, hvor du kan nyde en daiquiri, den berømte forfatter Ernest Hemingways yndlingsdrink.

9. Hav det sjovt på natklubberne i Madrid

Diskotek Uñas Ching Lee| ©Acosta J
Diskotek Uñas Ching Lee| ©Acosta J

Hvis du er en af dem, der altid er på udkig efter noget anderledes, er Medias Puri eller Uñas Ching Lee måske den ekstravagante oplevelse, du har ledt efter.

 • Medias Puri: Den ligger på Plaza de Tirso de Molina og ligner en tøjbutik i et hvilket som helst kvarter i Madrid. Men når du træder ind, finder du et sted med tre dansegulve, liveshows og kabaretshows med et varieret musikalsk udbud, der har givet den titlen som en af byens bedste natklubber.

 • Uñas Chung Lee: en eksotisk og surrealistisk oplevelse, der blander teater, cirkus, akrobatik og cabaret med en orientalsk udsmykning fuld af klare og farverige farver.

Og hvis du vil have noget mere typisk, anbefaler jeg Teatro Kapital, som anses for at være en af de bedste natklubber i Europa, eller Joy Eslava og Teatro Barceló.

10. Oplev en aften i teatrets tegn i Madrid

Teatro Real de Madrid om natten| ©Contando Estrelas
Teatro Real de Madrid om natten| ©Contando Estrelas

Bare ved at gå langs Gran Via i Madrid vil du indse, hvor mange teatre der er i den spanske hovedstad. Min anbefaling er, at du ikke går glip af deres helårsprogram for at nyde en fantastisk teateraften i Madrid.

Afhængigt af hvilket stykke eller show, du vil se, kan du finde billetter fra omkring 12 €. Hvis du er på udkig efter en mere sofistikeret aften, anbefaler jeg, at du tjekker operaprogrammet på Teatro Real i Madrid, så du kan opleve en aften i den spanske hovedstad på den måde, du fortjener.

Jeg håber, at disse muligheder kan hjælpe dig med at planlægge en god aften i byen for hver dag, du tilbringer i Madrid.