De 10 bedste byer i Malaga

Malaga er mere end bare en pulserende og utrættelig by. Her er nogle af de mest interessante landsbyer, du kan besøge på din næste tur til den andalusiske by.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

De 10 bedste byer i Malaga

Malaga | ©Wolfgang Manousek

Fra vinbyer og udvalgte regioner, der tilbyder dig strandudsigt og behagelige gåture i et fantastisk klima, til hvide landsbyer og andre maleriske landsbyer, der inviterer dig til at slentre gennem deres smalle gader. At besøge byens landsbyer er en af de bedste ting at se og gøre i Malaga.

Nogle af de bedste byer omkring byen er Ronda, Mijas, Nerja, Estepona, Fuengirola og Frigiliana, bare for at nævne nogle få. For at komme til dem kan man køre i bil, med turistbus fra Malaga eller endda med båd, men lad mig fortælle dig mere.

1. Nerja

Nerja, Malaga| ©lhourahane
Nerja, Malaga| ©lhourahane

Dette er en af byerne i nærheden af Malaga med forskellige underholdningssteder at besøge. Det er et godt sted at besøge med familien, og det er en fremragende mulighed at inkludere blandt de bedste ting at se og gøre i Malaga med børn. Blandt de mest utrolige steder at besøge i denne by er den berømte Balcón de Europa.

Balcón de Europa er en turistattraktion, som du vil elske. I gamle dage var det en del af et vagttårn på et gammelt slot. I dag er det et af de bedste steder at se hele havet, samtidig med at du nyder de forskellige etablissementer og caféer, der ligger i omgivelserne.

Men i Nerja kan du også nyde strandlandskabet på de forskellige kyster i byen. Du kan endda tage en kajaktur til klipperne i Nerja og Maro, som en del af de aktiviteter, der venter dig her.

Denne by ligger omkring 55 kilometer fra Malaga, og det tager mindst 30 minutter i bil på motorvejen at komme dertil. Du kan tage af sted på egen hånd i en lejet bil eller med offentlig transport. Du kan også tage med på en af de bedste ture fra Malaga til dette område.

Book din oplevelse til Nerja og Frigiliana

2. Casabermeja

Casabermeja, Malaga| ©Por los caminos de Málaga
Casabermeja, Malaga| ©Por los caminos de Málaga

Denne by ligger omkring 24 kilometer fra Malaga i Malagas bjerge. Det er en af de byer, man ikke må gå glip af i provinsen, og faktisk betragtes den ofte som porten til Malaga, den, der åbner vejen for turisterne til byen. Det er en by, som du nemt kan besøge i weekenden takket være dens fredelige atmosfære.

Du kan finde forskellige interessante steder at gå rundt i landsbyen og lære den bedre at kende. Blandt de mest interessante steder er Nuestra Señora del Socorro-kirken, et religiøst tempel, der blev bygget i det 16. århundrede, og som har gennemgået nogle ændringer frem til i dag.

Du kan også besøge den kommunale kirkegård, som, tro det eller ej, er et kulturelt og historisk sted par excellence. På trods af at det er en kirkegård, tiltrækker organisationen inde på kirkegården, krypterne og de brostensbelagte stier turisternes opmærksomhed. Det er et sted, der minder om de hvide landsbyer, der er meget almindelige i Europa.

3. Fuengirola

Fuengirola, Malaga| ©Peep Squeak
Fuengirola, Malaga| ©Peep Squeak

Denne by ligger på selve Costa del Sol i Malaga-provinsen, og du kan ikke komme uden om den blandt de bedste udflugter fra Malaga, for den giver dig ikke kun mulighed for at nyde en underholdende dag på stranden, men du kan også lave en masse sjove aktiviteter.

Det er en by, som du kan besøge med hele familien, med børnene eller med dine venner, hvis du tager afsted med venner. Fuengirola er mere end en by, den byder på et aktivt hverdagsliv, som kan ses på nogle af de mest travle steder i byen, såsom Paseo Marítimo.

Men derudover kan du bruge lidt tid på at nyde strandstemningen, som er almindelig på Playa de San Francisco. Selvom det ikke er en af de strande, der byder på flest vandaktiviteter, er det et godt sted at nyde solen. Hvis du vil have mere strandaction, anbefaler jeg Los Boliches eller Torreblanca, som normalt har liggestole og strandbarer.

4. Ronda

Tajo de Ronda| ©Pepe Serrano
Tajo de Ronda| ©Pepe Serrano

Hvis der er én ting, du vil elske ved Ronda, så er det de mange vingårde, hvor du kan nyde mange af Malagas bedste vinprodukter. Men denne by i den nordvestlige del af Malaga er ikke kun kendt for kvaliteten af sine vine, men også fordi den betragtes som tyrefægtningens fødested, da det var her, denne spanske praksis og tradition begyndte.

Med en dybde på 100 meter er den nye bro, der forbinder de to sider af Tagus-kløften, et af de steder, du skal se, hvis du besøger Ronda på din rejse til Malaga. På den anden side er Plaza de Toros, Mirador de Ronda og Mondragón-paladset andre must-sees på denne tur.

Hvis du planlægger en tur til Malaga på mindst 3 dage, anbefaler jeg, at du bruger en af dagene til at besøge Ronda, og ikke kun for at tage på en vintur, men også for at besøge nogle af de smukkeste steder i denne by som Almocabar-porten og de arabiske mure, den mauriske konges hus og andre interessante steder. Den ligger også meget tæt på Malaga, mindst halvanden time i bil.

Book dit besøg i Ronda og Setenil

5. Frigiliana

Frigiliana, Malaga| ©Keith Roper
Frigiliana, Malaga| ©Keith Roper

Frigiliana betragtes som en af de smukkeste og bedst bevarede hvide landsbyer i Malaga og har meget at tilbyde turister og besøgende i landsbyen, fra forskellige typer indkvartering til restauranter, der serverer lokal mad.

En af hovedattraktionerne er uden tvivl udsigten over Middelhavet, da det er en kystby. Derudover er de delikatesser, der tilbydes i hver af restauranterne i området, ikke kun fra den lokale mad, men også fra den internationale menu.

Af denne grund er Frigiliana en af de landsbyer, jeg gerne anbefaler i udkanten af byen, især hvis du vil nyde en af de 10 bedste gastronomiske ture i Malaga og omegn.

Hvis du spørger mig om, hvad man kan lave i denne landsby, kan jeg fortælle dig, at blandt de mest interessante steder at besøge, kende og fotografere er Torreon, helt sikkert et af de mest maleriske steder i byen. Du vil også kunne se og nyde de stejle brostensbelagte gader, hvor du kan se de hvide huse og de mange planter i alle farver, der dekorerer indgangene til hver enkelt.

6. Júzcar

Júzcar, Málaga.| ©Ramón Ojeda
Júzcar, Málaga.| ©Ramón Ojeda

Denne maleriske blå landsby i udkanten af Malaga er en af de mest underholdende at besøge, især hvis man tager af sted med børn. Den er kendt som Smølfelandsbyen. Siden 2011 har Júzcar været berømt på grund af den film, der blev udgivet det år om de små blå dværge. Siden da er den blevet betragtet som Smølfelandsbyen par excellence.

Du kan se nogle figurer af Gammelsmølf, Smølfine og PItufo Student spredt rundt i landsbyen. Du vil elske at gå gennem alle gaderne, gå mellem de stejle trapper og de blå vægge, der blander sig med de farverige planter og blomster, der kan ses i hvert enkelt hus.

Det er et fremragende sted at tage billeder af rummene og frem for alt af smølferne, der er spredt ud over det hele. Jeg synes, det er et godt eventyr at nyde i en halv dag, for det er trods alt et sted, der ligger meget tæt på Malaga og også på andre turistbyer.

7. Torrox

Torrox, Malaga| ©Ernesto Perez
Torrox, Malaga| ©Ernesto Perez

Landsbyen med det bedste klima i Europa ligger i Malaga, og det er Torrox. Den ligger meget tæt på byen Malaga og er et fremragende sted at lære den andalusiske kultur at kende på nært hold. Den har også forskellige steder af turistmæssig interesse, som man kan besøge med venner og familie.

Det er en af de lokaliteter, jeg elsker at besøge, især på grund af den festlige atmosfære, og så er det et sted, hvor man kan nyde både bjergklimaet og kystklimaet, og det sker, fordi området er opdelt i to dele: Torrox Pueblo, som er den ældste del og fungerer som den centrale del af området.

På den anden side finder du Torrox Costa, hvor du kan nyde strandene, syv i alt, der tælles på kysten af Torrox. Der er ni kilometer kystlinje, som denne by tilbyder dig, ikke kun for at nyde det hvide sand eller strandene, men du kan også nyde mange vandsport.

8. Algarrobo

Algarrobo, Malaga| ©Atilio Leandro
Algarrobo, Malaga| ©Atilio Leandro

Dette er en af byerne i nærheden af Malaga og ligger i provinsen af samme navn. Faktum er, at denne maleriske landsby er åben for alle turister hele året rundt. Det er et af de steder i Malaga, hvor man stadig kan mærke Al-Andalus' tilstedeværelse i landet.

I denne periode med islam i Hispania tog landsbyen navnet Garrobo, mens præfikset Al blev vedtaget efter erobringen af de katolske monarker. Hvis du tager en tur til dette sted, kan du besøge nogle af byens interessante turiststeder, blandt andet La Mayora, som er et sted, hvor man studerer tropiske frugter.

På den anden side kan du besøge oliemøllen, som er et populært sted, du kan besøge hver lørdag. At gå gennem gaderne i denne landsby og især smage på den lokale gastronomi er også nogle af de bedste ting at lave i Malaga og omegn. Og hvis du tager af sted på et festligt tidspunkt, kan du se genopførelsen af den historiske episode, der er kendt som La Quema de Algarrobo (Afbrændingen af Algarrobo).

9. Rincón de la Victoria

Stranden i Rincón de la Victoria| ©Cayetano
Stranden i Rincón de la Victoria| ©Cayetano

Dette er en af de kystbyer i Malaga, der har det højeste antal besøgende, og det er på grund af dens rige turisttilbud. Den har et stort antal monumenter og naturlige fæstninger, som man kan besøge med venner, familie og især med børn. Et af de mest interessante af disse steder i Rincón de la Victoria er Cueva del Tesoro (Skattegrotten).

Dette naturspektakel er en gruppe grotter, der udgør en del af en af de tre naturlige havgrotter i verden, hvor de to andre ligger i Asien og Mellemamerika. Fortet Casa-Fuerte de Bezmiliana er også enestående i denne kommune, og det er det mest repræsentative sted i kommunen.

Benagalbón-tårnet og vagttårnene i El Cantal er andre steder, man bør besøge i Rincón de la Victoria kommune. Hvis der er én ting, jeg gerne vil anbefale ved dette sted, er det dets rige historie og kultur, og derfor er det et godt sted at besøge med børn. De kirkelige monumenter må du ikke gå glip af under dit besøg i byen.

10. Manilva

Stranden ved Chullera. Manilva| ©Sherezade Rodriguez Mitter
Stranden ved Chullera. Manilva| ©Sherezade Rodriguez Mitter

Manilva er en kystby, der ligger meget tæt på Gibraltar, cirka 35 kilometer væk. Men det er også en landsby, der ligger meget tæt på byen Malaga, hvilket gør den til en af de bedste landsbyer at besøge i nærheden af byen. En af de ting, du vil elske mest som turist, er at lære det varme vand at kende.

Solen i denne by er et af privilegierne, fordi den normalt er strålende og hjælper med at holde temperaturen behagelig i næsten alle årstider. Den har også en marina, som i øjeblikket er meget travl med økonomisk aktivitet.

Puerto La Duquesa er navnet på den havn, jeg taler om, og den udmærker sig også ved at have mange butikker og forretninger rundt omkring, hvor man kan nyde udsigten over stedet samt de forskellige traditionelle mad- og drikkevarer fra byen Manilva og hele Malaga.

Udover havnen kan man besøge andre interessante steder i byen som Torres de Chullera, der engang fungerede som et maritimt overvågningscenter. Du kan også besøge kirken Santa Ana, som stammer fra det 18. århundrede, eller endda Sabinillas Fort, som ligger på et strategisk sted, hvorfra du kan se hele havet.

11. Torremolinos

Torremolinos| ©Terry Whalebone
Torremolinos| ©Terry Whalebone

Torremolinos er en af de smukkeste byer i udkanten af Malaga. Det er mere end en landsby, det er mere som en lille by. Den ligger lige ud til Middelhavet og har mange forskellige attraktioner, som hele familien kan nyde, især til underholdning for børnene.

Blandt de sjoveste parker, hvor børn kan gå, løbe og lege, som du kan finde i Torremolinos, er: Bateria-parken, Aqualand, som er et vandland for hele familien. Og endelig Crocodile Park, et sted hvor man kan se store krokodiller over det hele.

Ud over de sjove parker for børnene skal du også besøge nogle af de mest populære steder i byen, blandt andet Torre de Pimentel, bedre kendt som Torre de Los Molinos, netop det sted, der har givet navn til byen. Det blev bygget i begyndelsen af det 14. århundrede, og dets funktion var at bevogte byen.

12. Marbella

Marbella| ©Konrad Hädener
Marbella| ©Konrad Hädener

Marbella er mere end bare en landsby og har i årevis været en af de mest livlige byer i Andalusien. Før i tiden var det bare en landsby i udkanten af Malaga, som er hovedstaden på Costa del Sol. Men siden 50'erne begyndte turistinteressen at stige meget mere, da mange berømtheder ønskede at tilbringe deres somre i denne by.

Med mere end 300 solskinsdage og milde temperaturer er Marbella en by, der tilbyder turister en bred vifte af underholdning, som f.eks. delfinsafari. Men hvis du vil nyde en stille weekend, anbefaler jeg dig at slentre gennem gaderne og gyderne, der går på kryds og tværs og er spredt over hele byen.

På den anden side tilbyder Marbella også en lang række barer og natklubber, hvor du kan tilbringe utrolige nætter med at danse og nyde drinks og tapas med vennerne. Jeg anbefaler dig at læse, hvordan du kommer fra Malaga til Marbella, så vil du opdage, at der ikke er noget bedre end at besøge nogle af de smukkeste strande i byen, såsom La Venus, der anses for at være en af de mest populære.

Book din sejltur til Marbella for at se delfiner

13. Estepona

Estepona| ©José Eloy Begines
Estepona| ©José Eloy Begines

Estepona er en af de smukkeste byer i nærheden af Malaga, og faktisk er der mange interessante steder at se og lære om i denne by. Et af de steder, du skal besøge, når du vil lære Estepona at kende, er den botaniske park Orquideario, hvor du kan se flere lodrette haver.

Du skal også besøge Esteponas historiske centrum, et utroligt malerisk og farverigt sted, samt vægmaleriernes rute, hvor kunsten er til stede og viser nogle af de bedste byværker, der dekorerer byen, i bygninger og huse fra centrum til kysten.

Estepona giver dig også mulighed for at dykke i Middelhavet og udforske byens omgivelser gennem flere ruter og vandrestier, der tager dig med til alle stederne omkring den centrale del af byen.