Malaga Hop on Hop off busture

Der er en god måde at lære Malaga at kende på, og det er ved at tage på en bustur. Jeg fortæller dig alt, hvad du behøver at vide for at nyde denne tur.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

Malaga Hop on Hop off busture

Malaga turistbus | ©City Sightseeing

Under en god turistbusudflugt i Malaga vil du kunne lære alle byens symbolske steder at kende på nært hold. Generelt giver denne bus dig mulighed for at gøre flere stop, så du kan lære hvert enkelt sted at kende.

Uanset om du ønsker at besøge museer, se den botaniske have, besøge Alcazaba eller endda stranden La Malagueta, er turistbussen altid en god mulighed for at gøre det og inkludere blandt de ting at se og gøre i Malaga, uanset om du vælger private eller fælles ture.

De bedste turistbusser i byen

Malaga turistbus| ©City Sightseeing
Malaga turistbus| ©City Sightseeing

Når det kommer til turistbusser i Malaga, er den mulighed, du finder, City Sightseeing, et turistpas, hvor du kan lære byen og dens mest symbolske steder at kende ombord på en bus.

Denne bus tager dig ud over det typiske strandlandskab, i den vil du lære andre steder at kende, såsom nogle af de bedste museer i Malaga, tyrefægterarenaen, Gibralfaro-borgen, den botaniske have og andre utrolige og charmerende steder.

Det er fordelagtigt, fordi du ved at betale få penge har mulighed for at nyde tjenesten i mindst 24 timer, dvs. en hel dag. Du kan vælge at rejse i et par timer i løbet af dagen, gøre hvert eneste stop eller blive i bussen og se alle attraktionerne på afstand.

Dette er et fantastisk alternativ, hvis du skal til Malaga i kort tid, eller hvis det er første gang, du skal af sted. I denne bus vil du kun se de mest symbolske seværdigheder, så du vil ikke forlade Malaga med den tanke, at du gik glip af flere steder at besøge. Hvis du på den anden side allerede har været i byen mange gange, vil denne bus være et godt alternativ til at fuldføre de besøg, som du ikke har kunnet gøre før.

En af de bedste ting, du kan nyde ved denne bus, er dens konvertible form, som giver dig mulighed for at komme op på bussens tag og derfra nyde ikke kun monumenterne og seværdighederne, men også brisen, som er behagelig på næsten alle tider af året.

Bestil din billet til turistbussen i Malaga

Turistbusruter i Malaga

Automobil og modemuseum| ©Victor Guerrero
Automobil og modemuseum| ©Victor Guerrero

Når det gælder turistbusruterne, har du mulighed for at vælge mellem en af de tre ruter eller tage alle tre på forskellige tidspunkter af dagen. Hver af ruterne fører dig til forskellige og interessante steder, så det er helt sikkert en af de 10 bedste aktiviteter, du kan lave i Malaga i din ferie.

Rød rute

Den røde rute er den mest benyttede og mest overfyldte, fordi den fører dig til havnen i Malaga by, hvor du kan se en masse caféer og barer, der ligger lige ud til havet, så hvis du vil gå op ad en turistrute for at se den mest aktive og livlige side af byen, er det helt sikkert denne rute, jeg anbefaler dig at vælge.

Et af de mest interessante steder, du vil se på denne rute, er Alcazaba, en muromkranset by, der stammer tilbage fra den islamiske periode i Spanien. Dette er et af de seværdigheder, der oftest er eftertragtet af turister. Inden du besøger Alcazaba, anbefaler jeg dig at tjekke priser og åbningstider.

Hvis det ikke er nok, kan du også besøge den berømte kube, der huser Centre Pompidou, et af de ti bedste museer, du kan besøge i museumsbyen. Og hvis du vil have endnu mere eventyr, kan du tage denne røde rute til strandområdet Malagueta, en spektakulær bystrand, der byder på en pulserende feststemning og et godt sted at hvile sig efter så mange steder.

Du kan også besøge tyrefægterarenaen, som er en af de mest ikoniske bygninger i Malaga by. Uanset hvad du mener om tyrefægtning, er Plaza de Toros helt sikkert et ikonisk sted, der repræsenterer spaniskhed.

Blå rute

Den blå rute er kort og fører dig til nogle virkelig interessante steder, hvoraf et af dem er museet for mode og bilisme. Faktisk sætter stoppestedet, der fører dig til dette sted, dig af lige foran det. Dette er endnu et museum i byen, som du skal se, især hvis du elsker bilernes historie og selvfølgelig modefremskridt.

Inde på dette sted har du mulighed for at se de smukkeste bilmodeller, der nogensinde er blevet samlet, og du får også et hjem til de mest sofistikerede designs inden for mode og de mest anerkendte mærker i verden, blandt nogle af de firmaer, som du kan finde på dette museum, er Dior, Chanel og Prada.

Du kan også besøge steder som Contemporary Art Centre, Plaza de la Marina og Paseo del Parque. Denne rute deler faktisk nogle stop med den røde rute, men de fleste af stoppestederne kan kun besøges, hvis man tager den røde rute.

Grøn rute

Denne rute er næsten lige så lang som den røde rute, og blandt de sjoveste steder at besøge, hvis du tager den, er Jardin Botanico de la Concepcion. Inde på dette sted vil du blive forbløffet over det store antal planter og blomster, der opbevares i dette indhegnede område.

De fleste af de arter, der vises for offentligheden, kommer fra hele verden, hvilket gør det til en meget forskelligartet botanisk have, der er et besøg værd med børnene eller familien, så man kan tilbringe en anderledes dag med at værdsætte naturens farver.

Et af de særlige kendetegn ved den grønne rute er, at den fører dig til udkanten af byen, så du lærer Malaga at kende fra et andet synspunkt, idet du får en meget roligere og mere overskuelig rute.

Du kan besøge Paseo del Parque, San José-parken og Casabermeja. Hvert af disse steder har sin egen naturlige charme. Sidstnævnte er faktisk en spansk landsby i Malaga-provinsen, der skiller sig ud ved sine mange bjerge rundt omkring og sit landsbylandskab, et meget godt sted at få renset tankerne, og som du kan nyde ved hjælp af turistbussen.

Fordele ved at bruge turistbussen

Busstoppested| ©tigercub66
Busstoppested| ©tigercub66

At bruge turistbussen vil give dig mange flere fordele end ulemper. Den vigtigste af disse fordele er, at denne bus vil køre dig til flere steder i Malaga-provinsen, hvor du kun skal betale et minimalt beløb.

Dette er en af de bedste ture i Malaga, fordi du vil have en audioguide på otte sprog til din rådighed, så hvis du tager af sted med andre venner, som ikke taler spansk, kan de også nyde turen.

Det er en tur med 30 stop, hvor du kan stige af, når du vil, og så længe du vil, fordi denne turistbus arbejder for at tilbyde en komplet byrundtur, som ikke kun er baseret på at se og betragte, men også på at besøge hvert af disse steder.

Billetten til at komme på denne bus kan enten printes eller online, så den er ideel til at spare tid. Afbestilling er også gratis, så hvis du ikke kan nyde turen på det tidspunkt, hvor du har købt billetten, kan du afbestille uden problemer.

Du kan vælge mellem tre ruter, der tager dig rundt i hele byen fra den ene ende til den anden. Billetten har en varighed på 24 timer, men er gyldig i 12 måneder, hvilket betyder at du har al den tid til at bruge den når som helst du vil.

På turen vil du ikke kun lære de enkelte mest interessante steder i Malaga at kende, men du vil også få kendskab til al kultur, historie og interessante fakta om byen.

Hvor lang tid varer en komplet tur med turistbussen?

Alcazaba| ©Fabio Cecchin
Alcazaba| ©Fabio Cecchin

Hvis du ønsker at tage hele turen, idet du tæller de tre linjer i bussen med, kan du bruge op til tre og en halv time i denne bus på at lære hvert enkelt sted at se at kende. Men det afhænger alt sammen af, hvor meget tid du bruger på hvert enkelt sted.

Hvis det bare er rundvisning og sightseeing, så er dette den fulde varighed, hvor den længste rute, den røde rute, varer ca. 1 time og 20 minutter. Den grønne og den blå rute kan tage ca. 60 minutter hver.

Hvis du ønsker at stige af ved hvert sted eller i det mindste ved et af dem, kan ruten forlænges meget længere end normalt. Hvad angår hyppigheden af de enkelte busser på de enkelte ruter, afhænger det hele af tidspunktet for hver bussens afgang.

Under alle omstændigheder er den rute med den laveste frekvens den røde rute med en frekvens på mellem 15 og 40 minutter fra den ene bus til den næste. Den blå rute kan have en frekvens på mindst 60 minutter fra den ene bus til den næste. Og den grønne rute er den rute med den laveste frekvens med en varighed på ca. 75 minutter fra den ene bus til den næste.

Hvad vil jeg se fra turistbussen?

Gibralfaro-slottet| ©Mark P
Gibralfaro-slottet| ©Mark P

Malaga er en utrolig komplet by, som går ud over det typiske kystområde, der kun byder dig på strande og intet andet. Om bord på denne turistbus vil du få at vide, hvordan den rigtige by Malaga er, og hvordan dens livsrytme fungerer. Fra de uundgåelige strande til de mere kosmopolitiske og kulturelle områder er dette en by, som du vil elske.

Hvis du stiger på bussen, vil du kunne se, hvor forskelligartet byen er som turistmål. Nogle af de steder, du kan se, stå af for at se eller i det mindste lytte til audioguideens kommentarer, er beskrevet nedenfor.

Bullring

Hvis du stiger på den røde linje, har du mulighed for at komme meget tæt på Plaza de Toros, et sted, du skal besøge, da det betragtes som et af byens vigtigste symboler. Dens historie og det, som dette sted repræsenterer for Malagas befolkning, er noget, du ikke må gå glip af, hvis du tager til byen og stiger på turistbussen.

Du skal bruge billetter for at besøge det indre af denne tyrefægterarena, så for at få dem har du to muligheder, enten kan du købe dem online eller gå direkte til stedets billetkontor. Hvis du tager af sted i messesæsonen i Malaga, har du sandsynligvis mulighed for at se et tyrefægtningsshow, hvis du kan lide tyrefægtning.

Gibralfaro-borgen

Gibralfaro Castle har mere end blot historie, det er en fæstning, der går tilbage til den islamiske periode i Spanien. Dens islamiske rødder er velbevaret, og i dag er det et af de områder, du skal besøge for at lære den spanske populærkultur at kende indefra.

Dette ommurede sted ligger på toppen af bakken af samme navn, ud mod byen, og på en måde er det et stort vagttårn over både byen ved dets fødder og havet i den anden ende. Det er et særligt sted at beundre den imponerende by Malaga og også at få flotte postkort af det åbne hav.

Bestil dit besøg til La Alcazaba og Gibralfaro-slottet

Promenaden La Farola

Mellem La Malagueta og havnen ligger Paseo de la Farola, et sted, der emulerer en allé, som ender med at nå frem til det store fyrtårn, der ligger for enden. Dette er et ret malerisk og turistet sted, som du skal medtage på din liste over ting at lave i Malaga om aftenen, når temperaturen falder lidt og lyset oplyser stedet.

Promenaden er ca. 670 meter lang, hvilket er en behagelig afstand at gå på en solrig og kølig aften med familie og venner. Du vil elske den urbane kontrast til de palmer, der er typiske for kystmiljøet.

Stranden La Malagueta

Dette er et af de steder, som jeg holder mest af, fordi det er en bystrand, som ligger meget tæt på selve Malaga by, nærmere bestemt i bydelen La Malagueta. Det er en mørk sandstrand, som jeg anbefaler dig at besøge, når du har udtømt din energi fra en lang tur i byen.

Playa La Malagueta er et godt sted at lægge stressen bag sig og få et par drinks eller en bid mad, inden du fortsætter din vej til det hotel, hvor du bor, eller til en bar for at nyde Malagas natteliv.

Hvor meget koster turistbusbilletten?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Afhængigt af hvor du køber din billet, betaler du en højere eller lavere pris, men generelt koster billetten for at nyde denne tur ca. 25 euro pr. person. Der er ingen billetter, som du kan købe for færre penge på grund af handicap eller alderdom.

Der findes billetter til nedsat pris for børn. Der betales fuld voksenpris for børn på 13 år og derover. Børn mellem fire og tolv år får adgang med en billet til en pris på ca. 13 euro.

Spædbørn og børn op til 4 år kan tage turistbussen gratis. Dette er et plus, som du ikke må gå glip af, hvis du skal på udflugt og gerne vil lave nogle af de bedste aktiviteter i Malaga med børn, for det repræsenterer en betydelig besparelse af penge.

Turistbussens køreplaner

Turistbus| ©City Sightseeing
Turistbus| ©City Sightseeing

Turistbussens køreplan afhænger grundlæggende af den rute, du vælger, da de hver især har forskellige afgangstider. Under alle omstændigheder kan køreplanen variere mellem 10:00 og 19:00.

I tilfælde af den røde rute begynder busserne at køre fra kl. 10:00, i andre tilfælde **kører de første busser kl. 17:00 og andre kl. 16:**00. Den blå rute afgår kl. 11:00 og 14:00, mens den grønne linje afgår kl. 11:00 og 18:00.

Hvordan fungerer turistbussen?

Turistbus| ©Chas
Turistbus| ©Chas

Den måde turistbussen fungerer på er ganske interessant og turistvenlig. Du vil elske den, fordi det er en fleksibel billet, som du kan bruge, når du vil, stige på og af bussen så mange gange du vil, og lære hvert enkelt stop at kende eller bare stå og se på afstand.

For at nyde denne turistbus skal du først og fremmest købe billetten, som har en varighed på 24 timer, som du kan bruge i de næste 12 måneder fra det tidspunkt, hvor du køber billetten. Derefter kan du selv vælge, hvornår du vil stige på bussen og lytte til hver af de historier, de har at fortælle dig.

Der er bestemte stoppesteder forskellige steder i byen, hvorfra du kan stige på bussen. Hver bus har, afhængigt af ruten, som bekendt en anden køreplan og frekvens. Når du er om bord, går du op på toppen for at se byen i det fri og nyde den kølige brise, der ledsager byen hele året rundt.

Hver linje starter og slutter det samme sted, så hvis du vil køre hele ruten, kan du tage en hvilken som helst linje ved et hvilket som helst stop og stå af, når du er tilbage ved det pågældende stop, så du har kørt hele ruten på den pågældende linje.