Malaga på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Hvis du er interesseret i at slentre gennem byens centrum, opdage strandene i Malaga, besøge Caminito del Rey og Nerja-grotterne på en weekend, har denne rejseplan dit navn på den.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutters læst

Malaga på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Malaga | ©Jonas Denil

I hovedstaden på Costa del Sol kan du nå strandene ved at gå gennem byens centrum, mens museer, romersk kulturarv, gastronomi og flamencoshows forfører dig.

Og det er ikke det eneste, for blandt de bedste ting at lave i Malaga er også den svimlende Caminito del Rey, nogle grotter og flere af de omkringliggende landsbyer. I denne rejseplan vil du få kendskab til alle de steder, du kan se på et 3 dages ophold, kom med mig.

Dag 1: Lær Malagas centrum at kende

Udsigt over Alcazaba og det romerske teater| ©Adán Sánchez de Pedro
Udsigt over Alcazaba og det romerske teater| ©Adán Sánchez de Pedro

Efter din transfer fra Malaga lufthavn anbefaler jeg, at du bruger den første dag på at gå rundt i byens must-see bymæssige enklaver langs det historiske centrum og bymidten. Du kan gøre denne rute på forskellige måder:

 • Gå på egen hånd for at lade dig overraske af byen.
 • Med en tur i en elektrisk tuk tuk, som tager dig rundt uden for museerne og monumenterne, mens en guide fortæller dig deres historier i 1-2 timer.
 • Ombord på en segway, en guidet tur på et par timers sjov.
 • Medturistbussen, hvor billetten kan inkludere alt fra indgang til byens vigtigste museer til flamenco-shows og bådture. Denne mulighed giver en komplet rundtur i denne andalusiske hovedstad.

Uanset hvad du vælger, er dette de vigtigste stop:

Malagas Alcazaba og Gibralfaro-slottet

Start dagen ved Malagas Alcazaba, en fæstning på 15.000 kvadratmeter, der ligger i udkanten af Gibralfaro-bjerget. Det blev bygget i det 11. århundrede for at beskytte muslimerne mod katolikkerne. Inde i borgen vil du rejse tilbage i tiden blandt de rektangulære gårdspladser, udstillinger, haver og velbevarede damme.

Når du er færdig med din tur rundt om denne fæstning, kan du gå ind gennem en indvendig korridor, kaldet Coracha, til Gibralfaro-borgen. Her kan man få en panoramaudsigt over byen fra udsigtspunktet Gibralfaro og gå rundt i slottets 8 tårne, hvoraf det højeste er Torre Mayor på 17 meter.

 • Åbningstider: Mandag til søndag mellem kl. 09.00 og 18.00 om sommeren og mandag til søndag mellem kl. 09.00 og 20.00 om vinteren. Her er et indlæg, hvis du er interesseret i at kende Alcazaba's særlige åbningstider.
 • Adresse: Alcazaba Calle Alcazabilla, 2.

Køb dine billetter til Alcazaba

Det romerske teater

Når du har forladt det lille Alhambra, skal du gå langs Calle Alcazabilla for at besøge det romerske teater, som blev genopdaget i 1951.

Derer gratis adgang, og indenfor finder du proescenium - scenen - i midten af bygningen, som åbner sig fra vomitorium i cavea, et sæt af 13 niveauer, der rejser sig 16 meter.

En række legender og et net af historier ledsager den romerske arv og de udendørs forestillinger, der finder sted i dag.

 • Åbningstider: Tirsdag til lørdag 10:00 - 18:00. Søndage og helligdage mellem 10:00 og 16:00.
 • Adresse: Alcazaba Calle Alcazabilla, s/n.

Guidet tur til det romerske teater og Alcazaba i Malaga

Malagas museum

Midt i de romerske bosættelser foreslår jeg et stop, som du finder på vej til Plaza de la Aduana. Dette er et af de bedste museer i Malaga, det vigtigste på listen, Museum of Malaga, hvor kunst og arkæologi mødes.

I 1945 blev det besluttet at forene Provincial Museum of Fine Arts og Provincial Archaeological Museum for at koncentrere det bedste fra begge verdener i det samme kulturelle rum. Der er gratis adgang. Hvis man dertil lægger Palacio de la Aduana (Toldpaladset), hvor interessant lyder det så ikke?

 • Åbningstider: Tirsdag til lørdag mellem 09:00 - 21:00. Søndage og helligdage mellem 09:00 - 15:00.
 • Adresse: Plaza Aduana s/n.

Picasso-museet

Indgang til Picasso-museet| ©Dr Bob Hall
Indgang til Picasso-museet| ©Dr Bob Hall

Det siges, at der i hvert hjørne af dette historiske kvarter er en lille repræsentation af Pablo Picassos værker. Det er derfor nødvendigt at besøge det sted, der er dedikeret til kunstneren fra Malaga: Pablo Ruiz Picassos hus-museum.

Kun 350 meter fra Malagas museum, i nærheden af Plaza de la Merced, venter en håndfuld af kunstnerens 200 værker inde i Buenavista-paladsets renæssancebygning, som konstant bliver renoveret for at skildre den Malaga-fødte kunstners liv. Hvis du er interesseret i at lære mere om denne pioner inden for kubismen, kan det være interessant at lytte til eksperternes kommentarer.

 • Åbningstider: Mandag til søndag mellem 10:00 og 19:00.
 • Adresse: Palacio de Buenavista, C. San Agustín, 8.

Køb dine billetter til Picasso-museet

Katedralens basilika

Fra de 16 kapeller til katedralens orgel er denne basilika, som ligger kun 650 meter fra Picasso-museet, et besøg værd.

Den er også kendt som La Manquita og har fået sit kælenavn, fordi arbejdet med at omdanne moskeen til katedral blev afbrudt, så sydtårnet ikke blev færdiggjort. På trods af denne ulempe rejser nordtårnet sig 84 meter, hvilket gør Malaga-katedralen til den næsthøjeste i Andalusien.

 • Åbningstider: Mandag til fredag mellem 10:00 - 18:30. Lørdage mellem 10:00 og 18:00. Søndage mellem 14:00 og 18:00.
 • Adresse: Calle Molina Lario, 9.

Carla's Tip

Fra mandag til lørdag mellem 08:30 - 9:00 og søndage mellem 08:30 - 09:30 er der gratis adgang. Desuden har denne katedral en audioguide for voksne og børn.

Genoplad dine batterier i Larios Street

Når du forlader katedralen, befinder du dig midt i byens kommercielle hjerte, Calle Larios. Her kan du slentre langs butiksstrøget og spise frokost.

El Balcón de las flores med middelhavsmad, tapas hos Taberna de Pintxo Larios eller stegt fisk hos Mellizos de Málaga er blot nogle eksempler på den store variation og den gode smag.

Du kan også gå direkte til den hvide torn (kælenavn, fordi tagets form ligner en torn og er malet hvidt) i Muelle Uno og spise frokost i en af barerne nær strandene.

Eftermiddag på stranden

Langs La Malagueta| ©KAMO KAMOEIRAS
Langs La Malagueta| ©KAMO KAMOEIRAS

Fra Muelle Uno går du mod promenaden for at fortsætte din tur langs strandpromenaden. Den første strand, du støder på, er La Malagueta. Det er den mest populære takket være den nemme adgang - kun 500 meters gang fra molen - og de komplette tjenester, den tilbyder.

Hvis du fortsætter med at gå, kommer du til La Caleta-stranden og Pedregalejo-stranden. En spadseretur langs strandene er en af de ting, man kan gøre for at undgå varmen i denne andalusiske provins, især hvis man besøger Malaga om sommeren.

En aften med flamenco-shows

Det er tid til at nyde Malagas køkken med et natligt besøg med vin og tapas, og hvad kan gøre oplevelsen bedre? Dets tablaos. De mest populære er:

 • Tablao Flamenco Alegria: 300 meter fra Muelle Uno præsenterer den 3 shows om dagen på en hyggelig terrasse. I mere end 20 år har den bragt smil frem hos publikum med sine forestillinger og gode mad.
 • Tablao Los Amayas. Det ligger to gader væk fra Pablo Picasso-museet, en kunstner, som i øvrigt inspirerer en del af deres show. Der er to forestillinger om dagen, og din billet inkluderer normalt en drink.

Køb dine billetter til de bedste flamenco-shows

Dag 2: Nerja og Frigiliana

Nerja, Malaga| ©lhourahane
Nerja, Malaga| ©lhourahane

På rejsens anden dag kører du 55 kilometer langs den østlige Costa del Sol til Nerja. Du kan køre ad vejen A/7 eller kombinere din tur med en direkte udflugt til Nerja og Frigiliana.

I denne ende af Axarquia er strande, klipper og grotter dagens orden, så du kan genopleve Verano Azul, en populær spansk tv-serie. Lad os se, hvad der er at se og lave i området:

Besøg strandene i Nerja

Der er 13 kilometer kystlinje, hvor højdepunkterne er:

 • Calahonda Strand. Den ligger ved foden af Balcón de Europa og har en malerisk indgang: Boquete de Calahonda. En trappe flankeret af både, som blev populær efter optagelserne af serien Verano Azul.
 • Burriana Beach: Den mest besøgte strand takket være dens mange tilbud, der sammen med vandaktiviteterne giver dig mulighed for at besøge Maro-klippen, Caleta de Maro-stranden, Doncella-vandfaldet, Nerja-klippen, Ørnebroen og det store Maro-vandfald, samt nyde fuglelivet.

På denne strand kan du vælge:

 • En paddle surfing-rute fra 25 €.
 • En tur i kajak med mulighed for at snorkle, alt sammen fra 30 €.
 • Parasailing eller faldskærmsflyvning fra 60 €.
 • Jetski for par fra 140 €.
 • Lej en båd, og sejl rundt i enklaverne Nerja og Maro med op til 4 personer på en halvdagsudflugt fra 299 €.

Besøg Nerja-grotterne

Notér dette stop på din liste over ting, du kan lave med børn. Nerja-grotterne er et spansk historisk kulturarvssted. Dette monument skiller sig ud med sin forhistoriske symbolik og rigdommen af de stalaktitter og stalagmitter, der udgør grotten.

Turen er åben for offentligheden og består af 7 rum, herunder spøgelsernes sal og kataklysmens sal, børnenes yndlingsområder.

Besøget i denne grotte foretages ofte i forbindelse med Chanquete-båden og Nerja-museet. Hele familien vil blive forbløffet.

Kig ud over Balcón de Europa

Dette er et af Nerjas vartegn, en balkon bygget i det 11. århundrede, som i oldtiden var stedet for Torre de los Guardas, takket være dens strategiske position og panoramaudsigt. Du kan gå langs Carabineros-promenaden på Burriana-stranden. Turen tager ca. 20 minutter, og der kan du finde de bedste postkort fra Nerja.

Book din udflugt til Nerja og Frigiliana

Besøg Frigiliana

Frigiliana, Malaga| ©Keith Roper
Frigiliana, Malaga| ©Keith Roper

I denne landsby er det historiske centrum lille, og turen er ofte guidet af de tolv mindetavler, der identificerer den mauriske arv. Der er flere ting at lave i Frigiliana, såsom at besøge den botaniske have, gå gennem Reales Pósitos, Fuente Vieja og Castillo de Lizar, men must-sees efter min mening er:

 • El Fuerte. En 7 kilometer lang rute i 900 meters højde. Byens skyline præsenterer dig for et væld af hvidkalkede huse med kystlinjen i baggrunden. Fortet er et ægte højdepunkt med sine udsigter og stier.
 • Det arkæologiske museum. Dette er det første repræsentative museum i den østlige del af Malaga. Indenfor udstilles sefardisk, kristen og arabisk kultur blandt omkring hundrede genstande.

Solnedgangen fra denne landsby er en fotomulighed. Om aftenen kan du vende tilbage til Malagas centrum, hvor du måske har lyst til at sidde på en af terrasserne langs promenaden eller tage på en gastronomisk tur.

Book din udflugt til Nerja og Frigiliana

Dag 3: Besøg Caminito del Rey, Carratraca og Ardales

Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle
Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle

Ruten til Caminito del Rey, Carratraca og Ardales er en af de bedste dagsture fra Malaga.

Du kan gøre det i privat bil ad vej A/357 eller med en privat udflugt til Caminito del Rey, Carratraca og Ardales. I begge tilfælde vil det være 60 kilometer nordpå gennem de hvide landsbyer i Sierra de Alcaparaín, som det er værd at gøre mindst et par stop imellem.

Carratraca

Denne landsby ligger i Guadalteba kommune og er hjemsted for Carratraca Spa, et emblematisk sted, der siden 1855 er blevet brugt til at slappe af med sit termiske vand af personligheder fra digteren Rainer María Rilke til Antonio Banderas.

Et andet ikonisk sted er eremitagen Virgen de la Salud, der ligger på en skovsti, der snor sig bag tyrefægterarenaen på landet.

Ardales

Fortsætter man ad ruten med de hvide landsbyer i Malaga, finder man Ardales midt i appelsinlundene. I dette område er det værd at besøge Doña Trinidad Grund, bedre kendt som Ardales-grotten, en af de vigtigste grotter i Malaga.

Langs de 1,5 kilometer finder du tilstødende søer og en interessant samling af stalagmitter og søjler, der ikke lader de besøgende være ligeglade. Med dette besøg vil du kunne beundre den kulturelle skønhed i Ardales, som ikke forgæves har været en del af European Prehistoric Rock Art Trail siden 2010.

Book din udflugt til Caminito del Rey

Caminito del Rey

Næste stop er El Chorro, hvor det bjergrige landskab, sumpene og dalene giver plads til Caminito del Rey. Denne berømte sti er en gangbro, der rejser sig over Sierra Huma i Guadalhorce-reservoiret.

Den blev oprindeligt bygget af fiskere i begyndelsen af det 20. århundrede. Deres arbejde var titanisk, og selv om der ikke blev taget hensyn til sikkerheden for forbipasserende, gik kong Alfonso XIII på gangbroen, hvilket gav anledning til dens navn.

Når du ankommer til Desfiladero de los Gaitanes, skal du gå 1,5 kilometer og klamre dig til de lodrette klipper for at nå indgangen.

Undervejs vil du opdage de magiske landskaber, der omgiver enklaven, hvis geologi er et igangværende studie, mens du gennemfører den 3 kilometer lange tur. Mellem gangbroerne og udsigtspunkterne vil du tilbringe mellem 2,5 og 3 timer svævende 105 meter over havets overflade.

Adrenalinsuset på denne rute gør den til et must for ekstreme rejsende. Glem ikke at medbringe behagelige sko, let tøj og badetøj, så du kan slutte dagen af med en dukkert i Pantano del Chorro, en indlandsstrand, der ligger 600 meter fra Caminito del Rey.

Book en udflugt til Caminito del Rey med picnic-frokost

Oversigt over rejseplanen for en 3-dages tur til Malaga

 • Dag 1
 • Malagas centrum
 • Alcazaba og Gibralfaro-slottet
 • Romersk teater
 • Museer
 • Katedralen - basilikaen
 • Larios-gaden
 • Besøg på strandene
 • Tablaos
 • Dag 2
 • Den østlige del af Costa del Sol
 • Besøg strandene i Nerja
 • Besøg Nerja-grotterne
 • Vandretur i Frigiliana
 • Dag 3
 • Hvide landsbyer i Sierra Malagueña
 • El Caminito del Rey (Kongens lille sti)
 • Chorro-reservoiret