10 ting du kan lave i Malaga med børn

At besøge Malaga med børn kan være en udfordring, men jeg kan forsikre dig om, at byen tilbyder et stort antal familieplaner, som du vil elske.

Andressa García

Andressa García

11 minutters læst

10 ting du kan lave i Malaga med børn

Malaga Katedral | ©Emilio

Fra cykelture til at finde og opdage det indre af de smukkeste paladser og monumenter i Malaga Al Andalus, denne by tilbyder et uendeligt antal planer, som børn vil elske.

Her er nogle ideer, som du kan vælge imellem, og du vil indse, at en tur med børn helt sikkert er en af de bedste ting, du kan se og gøre i Malaga, især hvis du vil give dem sjove og familiære øjeblikke.

1. Klatring op til Alcazaba og Gibralfaro-slottet

Udsigt over Alcazaba og det romerske teater| ©Johannes Schwanbeck
Udsigt over Alcazaba og det romerske teater| ©Johannes Schwanbeck

Alcazaba og Gibralfaro-slottet er interessante monumenter at besøge i Malaga, og især hvis du er på besøg med børn, er det utrolige steder, som de vil elske. Noget, du kan benytte dig af på dit besøg til disse Al Andalus-monumenter, er den iscenesatte rundvisning for børn.

Du kan gå ind og se Alcazaba og Gibralfaro-slottet på egen hånd, eller du kan tage en guidet tur, der fører dig gennem hvert af monumenterne og lærer dig om den historie og kultur, der er gemt derinde.

Hvis man vil besøge dette magiske sted med børn, anbefaler jeg, at man gør det på dage, hvor elevatoren til Alcazaba er i brug, ellers må man gå op til Gibralfaro-slottet.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetter kan koste mellem 3 og 8 euro pr. person, afhængigt af hvilken type billet du ønsker at købe. Jeg anbefaler, at du på forhånd tjekker detaljerne om priserne for at komme ind på stedet.
 • Sådan kommer duderhen: For at komme derhen kan du bruge offentlig transport eller din egen eller lejede bil. Så kan du tage elevatoren eller en busrute, der fører dig meget tæt på Alcazaba. Man kan også gå op til toppen af bjerget Gibralfaro.
 • Åbningstider: Fra 9:00 til 18:00 eller 20:00, afhængigt af årstiden. For mere information anbefaler jeg, at du læser mere om Alcazaba's åbningstider.

Book dit besøg i Alcazaba

2. Besøg skattegrotten

Strand i El Rincon de La Victoria| ©Cayetano
Strand i El Rincon de La Victoria| ©Cayetano

Cirka 15 kilometer fra Malaga ligger en malerisk landsby ved navn El Rincon de la Victoria. Her kan du finde en af de tre havgrotter, der er kendt over hele verden. De to andre grotter ligger i Asien og Mellemamerika.

Denne i El Rincón de la Victoria er absolut et must for alle, der besøger Malaga. En af de ting, jeg gerne vil nævne mest om dette sted, er den interessante kontrast mellem historie, kultur og populære legender, da det siges, at der opbevares en skjult skat indeni.

Det er utvivlsomt en af de bedste aktiviteter i Malaga at lave med børn, ikke kun fordi de får mulighed for at se et interessant arkæologisk sted, men også fordi de vil opleve et utroligt eventyr, når de går gennem den smalle grotte og ser de former, som vandet har skabt gennem årtusinder.

Inde i hulen er der forskellige stier, søer og korridorer, der fører dig fra de største til de mindste rum i hulen. Helt sikkert en oplevelse for hele familien.

Detaljer af interesse

 • Pris: Børn op til 3 år kommer gratis ind. Børn fra 4 til 14 år betaler ca. 2,75 euro, og det samme gælder pensionister og folk over 65 år. Voksne fra 15 til 64 år betaler omkring 4,65 euro for adgang.
 • Sådan kommer du derhen: Ligger på Avenida Picasso i Rincon de la Victoria.
 • Åbningstider: Om vinteren er der åbent om formiddagen fra kl. 10.00 til 13.00 og om eftermiddagen fra kl. 15.00 til 17.00. Om sommeren er åbningstiderne fra 10:30 til 13:00 og om eftermiddagen fra 16:30 til 19:00.

3. Ombordstigning på turistbussen i hele byen

Turistbus| ©City Sightseeing
Turistbus| ©City Sightseeing

Turistbussen i Malaga er en af de aktiviteter, du ikke må gå glip af, hvis du rejser med børn. Det er en meget sjov og meget økonomisk måde at nyde de forskellige interessante steder i Malaga. På denne tur får du mulighed for at lære hvert enkelt sted at kende til en virkelig lav pris.

Du skal være opmærksom på, at turen ikke inkluderer billetter til nogen af attraktionerne, men fordelen er, at du har mulighed for at stige af og på ruten, så mange gange du vil, men kun betale én billet. Børn elsker denne tur, fordi de kan se alle seværdighederne fra toppen af bussen.

Interessante detaljer

 • Pris: Det kan koste mellem 25 og 49 euro, afhængigt af hvilken type billet du ønsker at købe, med eller uden ture, eller hvor længe billetten varer, enten 24 eller 48 timer.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan stige på bussen ved en hvilken som helst af stationerne og køre hele ruten.
 • Køreplan: Generelt er der en rute, der kører fra kl. 11.00 til 18.00, men det afhænger meget af linjen. Frekvensen kan også ændre sig.

Book din sightseeing-bustur i byen

4. Gå en tur i landsbyen Nerja

Nerja, Malaga| ©lhourahane
Nerja, Malaga| ©lhourahane

Byen Nerja er ideel, hvis du tager afsted med børn, faktisk er det en af de bedste byer i Malaga at tage til med din familie. Nerja er en kystby, der er fuld af strande og interessante steder at besøge som Balcon de Europa eller grotterne i Nerja.

En anden ting, du kan gøre på denne tur til Nerja, er at gå op til Chillar-floden, selvom jeg anbefaler, at du gør denne aktivitet, hvis du tager afsted med børn over 6 år for at nyde gåturen og panoramaudsigten. Nerja ligger cirka 55 kilometer øst for Malaga, så med lejebil kan det tage cirka 30 minutter at komme dertil via motorvejen.

Hvis du ikke vil eller kan tage turen til Chillar-floden, kan du lave mange andre aktiviteter i denne nærliggende by i Malaga, lige fra at besøge strande til at sejle i kajak fra Malaga til Nerja på en af de bedste kajakture, du kan tage på fra byen.

Interessante detaljer

 • Pris: Prisen for at besøge dette område afhænger af, om du gør det på egen hånd, eller om du rejser på en guidet tur. I sidstnævnte tilfælde kan det koste mellem 40 og 50 euro pr. person.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan rejse med bus, tog eller lejebil.
 • Tidsplan: Hvis du tager af sted på egen hånd, anbefaler jeg, at du tager til Nerja tidligt om morgenen. Hvis du tager på en guidet tur, afhænger tidsplanen af den aftalte tidsplan.

Book din udflugt til Nerja og Frigiliana

5. Tag på udflugt til landsbyen Acebuchal

Udflugt i Acebuchal| ©El Coleccionista de Instantes
Udflugt i Acebuchal| ©El Coleccionista de Instantes

Jeg kan godt lide at inkludere dette sted blandt de aktiviteter, man kan lave med børn, men det er også en af de bedste udflugter fra Malaga, fordi det er en tur, hvor man kommer til at se en landsby, der var forladt i omkring 50 år. I dag er den blevet restaureret og fungerer som et utroligt turiststed.

Det er en slags spøgelsesby, der er ideel at besøge med børn, for selvom det er et afsides sted med få huse, er de fleste af dem til leje i feriesæsonen. Men uanset hvornår man kommer, er det altid et interessant sted at besøge.

Børn elsker at høre om de legender, der omgiver landsbyen, og de elsker især at se, hvordan de forskellige huse ligger så tæt på hinanden, ligesom i andre hvidkalkede landsbyer i Europa.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang til stedet, men hvis du vil bo i et af de lejede huse, skal du kontakte ejerne af ejendommen direkte for at finde ud af lejeprisen.
 • Sådan kommer du derhen: Denne landsby ligger i byen Cómpeta, og det er ikke helt nemt at komme derhen. Da den ligger mellem bjerge, kan det faktisk være lidt svært at finde den ved første øjekast. Den bedste måde at komme dertil på er ved at leje en bil.
 • Åbningstider: Landsbyen er åben hele døgnet, men jeg anbefaler, at du besøger området i løbet af dagen, og hvis du kan komme om morgenen, er det endnu bedre.

6. Gå en tur langs Caminito del Rey

Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle
Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle

Den blev engang betragtet som den farligste vandrerute i verden, men i dag er den en af de mest besøgte af turister fra hele Europa. Den er forstærket med sikkerhedsforanstaltninger, og der er flere udflugter, der tager dig til dette sted.

Det er utvivlsomt en af de bedste muligheder for at have det sjovt med børn, der elsker ekstreme eventyr. Selv om det er en ret sikker rute, kan børn godt lide at mærke adrenalinen, når de gennemfører stien til enden. Jeg anbefaler denne tur, hvis du rejser med børn over 6 år.

Når du først er begyndt på Caminito del Rey, skal du gøre den færdig, du kan ikke gå tilbage. Jeg anbefaler, at du medbringer noget at spise undervejs, for det kan tage mellem 3 og 4 timer at gennemføre denne rute, så det er vigtigt at medbringe nok vand og noget at spise undervejs.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du kan komme ind som turist og betale en almindelig entré på ca. 10 euro. Du kan også vælge en officiel guidet tur, som kan koste omkring 18 euro pr. person. Hvis du vil have en komplet tur fra Malaga til Caminito del Rey, kan du betale ca. 60 euro pr. person.
 • Sådan kommer du derhen: En af de bedste måder at komme til Caminito del Rey på er med toget fra Malaga, som tager dig til El Chorro station, meget tæt på indgangen til Caminito del Rey.
 • Åbningstider: Den åbner normalt kl. 9.00 og lukker kl. 15.30 eller 17.20, afhængigt af årstiden.

Book din udflugt til Caminito del Rey fra Malaga

7. Gå ind i det aeronautiske museum

Aeronautisk museum| ©Rafa Sanchez
Aeronautisk museum| ©Rafa Sanchez

Hvis du er på udkig efter en interaktiv og deltagende aktivitet, hvor børnene kan have det sjovt fra det øjeblik, de ankommer, til de går igen, så er Aeronautical Museum stedet at besøge. En af de bedste ting ved dette museum er, at det ligger lige ved siden af lufthavnen.

Hvis du ikke har tid til at besøge museet i løbet af din ferie, kan du gøre det, inden du går ombord på dit fly hjem. Det er rangeret som et af de 10 bedste museer i Malaga, og det skyldes, at det er et åbent og interaktivt sted, hvor børn kan lære en masse om flyvemaskiner og deres historie.

Inde på museet har du mulighed for at finde ud af, hvordan det var at gå om bord på flyene på dine bedsteforældres tid. De vil også kunne gå om bord i et rigtigt fly, som nu er en del af de historiske fly. Du vil kunne bevæge propellerne og mange andre sjove ting. Det er også et sted, hvor du kan finde forskellige udendørsarealer til en picnic.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang for alle.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan tage toget og stå af på lufthavnsstationen, hvorfra du skal gå i ca. 10 minutter, indtil du når museet. Du kan også tage bussen, linje A fra EMT, og i så fald skal du stå af ved endestationen.
 • Åbningstider:Åbningstiderne er fra 10:00 til 20:00 på tirsdage og fra 10:00 til 14:00 fra onsdag til lørdag.

8. At spille på instrumenter på Musikmuseet

Musikmuseet i Malaga| ©IES Profesor Juan Bautista
Musikmuseet i Malaga| ©IES Profesor Juan Bautista

Musikmuseet er et af de steder, som børn vil elske at besøge, fordi det er et interaktivt sted, hvor man har mulighed for at lære de enkelte instrumenter at kende, og frem for alt vil de kunne blive involveret i dem, da de får mulighed for at spille på alle instrumenterne på museet.

Frem for alt er det et interaktivt sted, hvor der er plads til hele familien, og hvor man kan lade fantasien få frit løb og finde ud af, om man selv eller børnene har musikalske evner. Du kan lære om de forskellige musikalske toner, og selvfølgelig kan du ikke forlade museet uden at have lært noget om musikhistorie.

Interessante detaljer

 • Pris: Børn kommer gratis ind, mens billetter til resten af publikum kan koste mellem 3 og 5 euro pr. person.
 • Sådan kommer du derhen: Hvis du er i bil, kan du parkere i nærheden af Alcazaba. Hvis du rejser med offentlig transport, skal du stå af ved Paseo del Parque eller Calle Victoria stationen på EMT. Med tog er det nærmeste stop Malaga Centro Alameda. Og endelig har du mulighed for at tage turistbussen, som stopper hundrede meter fra museet ved Plaza La Merced på den røde linje.
 • Åbningstider: Åbent fra tirsdag til søndag fra 10:30 til 18:30.

9. Gå til den botaniske have i La Concepción

La Concepcións botaniske have| ©Isa Ruiz
La Concepcións botaniske have| ©Isa Ruiz

La Concepcións botaniske have samler et stort antal arter, hvis naturlige levesteder ligger i forskellige dele af verden. Denne botaniske have er åben for offentligheden indtil sent om aftenen og tilbyder forskellige aktiviteter, som du kan drage fordel af under dit besøg, som en af de bedste ting at lave i Malaga om aftenen.

Hvis du rejser til Malaga i december, vil jeg anbefale dig at tage til Botanisk Have og ikke gå glip af lysshowet hver aften. Inde i indhegningen er planterne arrangeret efter det klima, de hører til, så det er en virkelig nærende oplevelse for både børn og voksne.

Interessante detaljer

 • Pris: Almindelige adgangsbilletter koster 5,20 euro, mens billetter til nedsat pris koster omkring 3,40 euro.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen med offentlig transport ved at tage EMT-linje 2. Man kan også komme dertil i privatbil eller med byens turistbus, som kører meget tæt på, hvis man tager den grønne linje.
 • Åbningstider: Fra april til september er der åbent fra kl. 9.30 til 20.30. Fra oktober til marts er der åbent for offentligheden mellem kl. 9.30 og 17.30. Den 24. og 31. december er der åbent fra 9.30 til 15.00.

10. Besøg batteriparken i Torremolinos

Batteriparken i Torremolinos| ©Santiago Abella
Batteriparken i Torremolinos| ©Santiago Abella

Dette er en god park for børn, og faktisk for hele familien. En af de ting, jeg bedst kan lide ved dette sted, er, at det har forskellige områder for børn i alle aldre, arrangeret udendørs og med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at undgå ulykker.

På den anden side har Parque de la Batería forskellige steder inde i parken, som er indrettet til picnic og til at nyde familieøjeblikke. Der er andre områder til cykling, og der er endda en kunstig sø, hvor både kan lejes i weekenden til sejlads.

Det er et godt sted at besøge med familien og tage børnene med, især i sommersæsonen, hvor temperaturen er meget varmere, og vejret er mere behageligt. Det ligger centralt i Torremolinos, så hvis du beslutter dig for at blive i byen i et par dage, er det en god mulighed at besøge, når du kan.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangen til parken er gratis.
 • Sådan kommer du derhen: En af de bedste måder at komme derhen på er med tog, da der er et stop lige ved siden af parken, kaldet Montemar Alto. Hvis du kommer i bil, enten lejet eller din egen, kan du parkere på de pladser, der er beregnet til formålet.
 • Åbningstider: Der er åbent hver dag fra kl. 8.00 til 15.30.