Sevilla på 2 dage: alt det du har brug for at vide

Hvis du har en ledig weekend og ønsker at komme og opleve den imponerende by Sevilla, kan jeg forsikre dig for, at du ikke vil fortryde det. Jeg har udarbejdet en plan, som gør det muligt for dig at se alt det, du har brug for at se og blive tilfreds med den andalusiske hovedstad.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

11 minutters læst

Sevilla på 2 dage: alt det du har brug for at vide

Plaza de España | ©Joan Oger

Sevilla er en by fuld af seværdigheder og ting at lave. Andalusiens hovedstad er en af de mest besøgte byer i Spanien på grund af dens enorme folkelige arv, dens traditioner og, som de siger her, dens "duende". Hvis du altid har ønsket at se Sevilla, og du har to dage til rådighed i din kalender, så er det nu din chance!

Jeg har udarbejdet en komplet rejseplan, så du kan se Sevilla på to dage uden at gå glip af noget af det vigtigste. Du vil få et indgående kendskab til de store monumenter som Giralda og Plaza España, du vil spise traditionelle tapas, slentre gennem Triana-kvarteret, sejle på Guadalquivir og se et live flamenco-show. Vil du gå glip af det?

1. Dag Lær det mest traditionelle Sevilla at kende

Adgang til Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr
Adgang til Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr

Du er lige ankommet til Sevilla, og du er sikker på, at du ikke kan vente med at komme ud og udforske alle byens gader. Bare rolig, for selv hvis du kun har lige nok tid, har jeg lavet en plan, så du kan se det hele.

På denne første dag har jeg en hel rejseplan, så du kan se de vigtigste dele af den gamle bydel, såsom Alzacar, Giralda og katedralen, som ligger i et af de bedste kvarterer i Sevilla.

Efter at have spist nogle af de mest traditionelle tapas til frokost, vil du besøge den store og populære Plaza España og slutte dagen med en smuk sejltur på Guadalquivir, så lad os komme i gang!

Lær Alcázar i Sevilla at kende

Alcázar i Sevilla er en af de mest ikoniske seværdigheder i byen og ligger i hjertet af Santa Cruz-kvarteret. Den bedste måde at komme dertil fra dit opholdssted er at gå til stoppestedet Puerta de Jerez, som du kan nå med både metro og sporvogn.

Herfra kan resten af dagen uden problemer tilbagelægges til fods. Når du ankommer, er det interessant at besøge Alcázar både inde og ude.

Alcázar er et af de mest besøgte steder i hele landet, og dets oprindelse går helt tilbage til det 9. århundrede. Det er en muromkranset indhegning bestående af flere haver og paladser med en blanding af forskellige stilarter, der spænder fra Mudejar til gotik og renæssance. Det er et must at se, og du bør bruge mindst to timer på at værdsætte det, som det fortjener det.

Stedet åbner sine døre fra kl. 9.30, så du kan stå tidligt op og tage af sted som det første om morgenen for at få det bedste ud af dagen. Entreen koster omkring 12 €, og jeg kan forsikre dig om, at det er godt givet ud.

Bestil dit besøg på Alcázar i Sevilla

Besøg og indgang til katedralen

Ved udgangen af Alcázar, kun få skridt væk, finder du et andet af Sevillas store arkitektoniske vidundere: katedralen. Denne imponerende bygning blev sammen med Giralda og Archivo de Indias for år tilbage erklæret for verdensarv af UNESCO.

I dag anses den for at være den største gotiske kirke i verden, og indeni rummer den desuden en stor skat, som alle turister ønsker at se. Det er Christopher Columbus' grav.

Katedralen er normalt åben fra tirsdag til søndag fra kl. 10.45 til 16.45. Jeg vil sige, at det er et must at gå ind i det indre, da du aldrig har set noget lignende i denne størrelse, og det koster kun omkring 10 €, og du vil også have adgang til Giralda, dit næste stop.

Katedralen, Alcazar og Giralda er nogle af de bedste monumenter i Sevilla, som vil gøre din morgen komplet.

Bestil dit besøg i katedralen i Sevilla

Giralda, Sevilla's ikon

På Al Andalus' tid, da katedralen stadig var en moské, var Giralda en minaret, hvorfra folk kaldte til bøn. I dag er det et af tårnene i katedralen og uden tvivl et af de store symboler i Sevilla på grund af sin blanding af stilarter og sin perfekte bevarelse.

Besøg på Alcázar, katedralen og Giralda er højdepunktet på enhver god tur til Sevilla, og hvis du har købt den almindelige adgangsbillet til katedralen til ca. 10 €, giver dette adgangskort dig også adgang til det indre af Giralda.

Fra toppen kan du nyde en smuk udsigt over hele Sevilla, og du kan se den berømte appelsintræsgård i katedralen i detaljer fra oven. Du vil føle dig som en ægte sultan.

Oplev arven fra Archivo de Indias

Arkiv af de indiske øer| ©Anual
Arkiv af de indiske øer| ©Anual

Efter en formiddag, hvor du har suget al den andalusiske hovedstads historie og kultur til dig, har du sikkert allerede tænkt på at sætte dig ned og spise en bid mad, men før du gør det, foreslår jeg, at du stopper ved et andet af de vigtigste steder i dette område, som bogstaveligt talt ligger lige ved siden af katedralen.

Det er Indiens arkiv, et sted, som Karl III byggede i sin tid, og som indeholder al dokumentation vedrørende det spanske imperiums oversøiske erobringer og selvfølgelig erobringen af Amerika.

Det er et sted af enorm dokumentarisk betydning, som er et besøg værd. Der er gratis adgang, og turen tager højst en halv time.

Tapas i det jødiske kvarter

Nu må dine indvolde bruse op. Men bare rolig, for jeg har reserveret en af de mest typiske frokostretter i syden, nemlig tapas, til frokost. I hele den gamle bydel er der masser af barer og restauranter, der tilbyder smagsprøver på de mest typiske retter og tapas.

Du kan gå på egen hånd og prøve de forskellige steder, men jeg anbefaler, at du tager på en af de tapas-ture, der arrangeres i centrum af Sevilla. For omkring 70 € kan du tage en tur til de mest populære steder og prøve de typiske retter med alt inkluderet - en rigtig godbid!

Book en tapas-tur i Sevilla

Gå rundt på den enorme Plaza España

Efter frokosten i det jødiske kvarter venter der dig en dejlig gåtur på højst 10 minutter, hvor du langsomt bevæger dig til et andet af byens mest populære knudepunkter: Plaza España.

På vejen anbefaler jeg, at du stopper op for at se Jardines de Murillo, hvis løvtræer er et af de vigtigste grønne områder i Sevillas centrum.

Når du ankommer til Plaza España, vil du se i alt 50.000 kvadratmeter foran dig. Dette store torv har form som en halvcirkel og er omgivet af en kanal, hvor du kan se bådene sejle forbi. Det blev oprindeligt bygget i begyndelsen af det 20. århundrede for at huse en stor udstilling, og i dag er det et af de mest ikoniske og fotograferede steder i byen.

Det er ideelt, hvis du kommer ved solnedgang, da farverne er endnu mere imponerende. Der er også i alt 28 bænke fordelt rundt om pladsen, som symboliserer alle de spanske provinser.

Besøg og bestigning af Torre del Oro

Når du har besøgt Plaza España, foreslår jeg, at du følger ruten gennem det mest typiske Sevilla og går op til Torre del Oro på bredden af Guadalquivir.

Dette smukke og høje tårn havde et forsvarsformål for århundreder siden, men i dag er det blevet et meget populært udsigtspunkt, og i det er der desuden et marinemuseum.

Indgangen koster kun 3 €, og det er ret underholdende at se den store arv, som byen har i form af en fortid som flåde og strategisk punkt for de vigtigste ekspeditioner, der forlod kronen.

Nyd en sejltur på Guadalquivir-floden

Hvis du har investeret dagen godt, vil det allerede være begyndt at blive mørkt, og til dette særlige øjeblik på dagen har jeg udarbejdet en plan, som du kan tage afsked med denne første dag i Sevilla.

Guadalquivir er en af de vigtigste floder i Spanien og har endda inspireret til sange og digte. Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at hylde den på end ved at tage nogle af de bedste bådture, der er organiseret.

De fleste af dem starter normalt lige foran Torre del Oro, så når du forlader dette sevillanske vartegn, er du kun få skridt væk for at tage en af disse behagelige ture.

Når du ankommer til molen, kan du nyde en halvanden times tur langs flodlejet og se nogle af byens seværdigheder som Triana-broen og San Jorge-slottet fra vandet for ca. 20 €.

Book en bådtur i Sevilla

2. Dag Las Setas de Sevilla, Triana og flamencoshow

Flamenco-show| ©Elliott Brown
Flamenco-show| ©Elliott Brown

Jeg er sikker på, at du efter i går har fået en god idé om, hvordan denne smukke by er, men der er mere!

Denne anden dag vil være lidt mere rolig, så du ikke ender med at være udmattet, men du vil stadig kunne besøge nogle af Sevillas must-see-områder og meget typiske områder som den berømte Las Setas-bygning, den populære Plaza de Toros og selvfølgelig det karismatiske Triana-kvarter.

Til sidst vil du sige farvel til byen med et flamenco-show med stil - den perfekte afslutning!

Book et flamenco-show i Triana

Las Setas, den enorme trækonstruktion

Sevilla er fuld af traditioner, men hvis du vil gå videre til mere moderne ikoner, må du ikke gå glip af den berømte Las Setas-bygning, der betragtes som en af de største træbygninger i verden.

For at komme dertil kan du tage bussen til stoppestedet Plaza de la Encarnación med buslinje 27 eller 32. Når du ankommer, finder du et uregelmæssigt træloft, som vil omslutte dig fra første øjeblik, du ser det.

Hvis vejret er godt, må du ikke gå glip af chancen for at gå ovenpå, hvor der er en udsigtsplatform bestående af gangbroer.

Der er også nogle værdifulde arkæologiske levn fra romertiden i stueetagen, og hvis du kommer uden morgenmad, kan du få noget at spise på Mercado de la Encarnación. Alt dette for en entrépris på omkring 5€- ikke dårligt, vel?

Besøg på rådhuset

Mindre end 10 minutters gang fra Las Setas finder du en anden vigtig bygning i Sevilla, nemlig byens rådhus. Inden du kommer dertil, kan du gå ned ad gaden og passere forbi en malerisk kirke i centrum, den barokke Iglesia Colegial del Divino Pastor. Du behøver ikke at gå indenfor, hvis du ikke har lyst, men det er det værd at se det udefra.

Når du kommer til rådhuset, kan du se det ydre i renæssancestil. Bygningen ligger på Plaza Nueva. Den er omgivet af træer og er ideel, hvis du ønsker at stoppe for at tage et hvil og drikke en kop kaffe i et af de mest centrale områder i Sevilla.

Gå rundt på den store Plaza de Toros

Hvis du fortsætter din gåtur, og kun 5 minutter fra Plaza Nueva, finder du den berømte Plaza de Toros de la Maestranza. Dette er en af de største tyrefægterarenaer i Spanien, da den har en lang tradition for tyrefægtning i Andalusien.

Hvis du er fan af tyrefægtning, kan du købe en billet til ca. 10 € og se tyrefægterarenaen indefra under vejledning af en guide.

Hvis du ikke er fan af tyrefægtning, behøver du ikke at se tyrefægterarenaen indefra. Jeg anbefaler dog, at du nyder bygningen og dens dimensioner udefra, hvor du kan nyde dens barokke stil og de lyse farver, der er typiske for den sydlige del af landet.

Kryds Triana-broen

Triana-broen| ©Daniel GB
Triana-broen| ©Daniel GB

Få skridt fra Plaza de Toros og ad Paseo de Cristóbal Colón kommer du til en af de mest berømte broer i Sevilla. Triana-broen, også kendt som Isabel II-broen, er indgangen til det ikoniske Triana-kvarter. Det er en buet bro, der spænder over hele floden og fører dig ind i dette karismatiske kvarter.

Der er meget at lave i Triana-kvarteret. Frem for alt er det et sted, hvor det er værd at gå rundt for at lære gaderne og charmen at kende. Fotoet ved Triana-broen er et must, og da du sikkert er ved at blive sulten, foreslår jeg, at du krydser broen for at spise en bid mad i dette velkendte kvarter.

Bestil en guidet tur i Triana

Traditionel frokost i Triana

Triana-kvarteret er berømt for sine smalle gader fulde af barer og farver, og derfor vil du ikke have problemer med at finde et godt og billigt sted at spise typisk andalusisk mad. Men hvis du vil være helt sikker, er der flere typiske restauranter med traditionel mad, som du ikke må gå glip af i Triana.

Det gælder Casa Cuesta, en restaurant, der ligger kun få meter fra Triana-broen, og som tilbyder den mest traditionelle mad i en unik atmosfære. Salmorejo, auberginer med honning, iberisk bytte eller oksehaler er nogle af specialiteterne, så nyd dem!

Udsigt over Santa Ana-kirken

Efter frokost og efter at have hvilet lidt efter formiddagens tur er resten af eftermiddagen lidt mere rolig. Jeg foreslår, at du fortsætter sydpå gennem Triana-kvarteret og besøger Santa Ana-kirken, en bygning i mudéjar-gotisk stil, hvor du kan besøge krypten for 4€.

Dette sted er åbent fra mandag til fredag, og aftenåbningstiden begynder kl. 17.00, så det kan være en meget underholdende plan at gøre efter frokost, mens man slentrer rundt.

Gå en tur langs Calle San Jacinto og gør dine sidste indkøb

For at afslutte kendskabet til dette smukke kvarter og samtidig begynde at sige farvel til Sevilla, vil jeg opfordre dig til at gå langs en af byens vigtigste shoppinggader, Calle San Jacinto, kun to gader fra Santa Ana-kirken. Du kan gå forbi Parroquia de San Jacinto, som er startpunktet for gaden, og bruge lidt tid på at shoppe gaver og souvenirs fra din rejse.

San Jacinto gaden har butikker med de bedste mærker, men også lokale butikker, hvor du kan tage nogle souvenirs med hjem fra din rejse til Sevilla.

Oplev et flamenco-show

Du har haft en travl dag, og for at sætte prikken over i'et på din rejse har jeg en fantastisk plan til dig, som du ikke må gå glip af. Andalusien er flamencoens fødested, og Sevilla, som er hovedstaden, er et af de steder, hvor du kan finde de fleste flamenco-shows.

Som afslutning på dagen foreslår jeg, at du køber billetter til et af disse shows. De begynder normalt kl. 20.00 og varer en time. Du kan nyde et unikt øjeblik fuld af magi, mens du får en drink for omkring 25 €.

Book dit flamenco-show

Bedste tidspunkt at besøge Sevilla på

Turistbus i Sevilla| ©Elliott Brown
Turistbus i Sevilla| ©Elliott Brown

Som du kan forestille dig, er Sevilla en by, der hvert år byder millioner af turister velkommen. Den andalusiske hovedstad er af stor kulturel interesse, og derfor er der turister på næsten alle tider af året.

Hvis du er på udkig efter traditioner og folklore, kan jeg anbefale dig at tage til Sevilla i april, hvor du kan nyde den berømte Feria og den mest passionerede Holy Week.

Men hvis du vil undgå menneskemængderne, anbefaler jeg dig at tage til Sevilla om sommeren, men undgå juli og august, hvor det er varmest og mest overfyldt. Det er bedst at tage af sted i slutningen af juni eller begyndelsen af september, når temperaturerne er mere tålelige, og der ikke er så mange mennesker på stedet.

Rejseplan efter dage

For at du kan få et bedre overblik over alle de ting, du kan lave på to dage i Sevilla, har jeg her en sammenlignende tabel med den rejseplan, jeg har lavet til dig.

  • Dag 1
  • Det mest typiske Sevilla
  • Alcázar, katedralen og Giralda
  • Tapas-tur
  • Plaza España og bådtur
  • Dag 2
  • Det moderne Sevilla og Triana
  • Las Setas og tyrefægterarenaen
  • Traditionel mad
  • Barrio de Triana og flamenco-show

Sevilla er en by, der ikke lader nogen være ligeglade. Uanset om det er for sin kunst, sine traditioner, sin historie eller sit folk, skuffer dette sted aldrig sine besøgende og venter dem hvert år med åbne arme.