Sådan kommer du rundt i Sevilla

I Sevilla er der masser af transportmuligheder, og her vil jeg fortælle dig alt, hvad du behøver at vide for at vælge den, der til enhver tid passer bedst til dig.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minutters læst

Sådan kommer du rundt i Sevilla

Sevilla-svampe | ©Pepe Serrano

For alle, der virkelig vil opleve spansk kultur, når den er bedst, er et besøg i byen Sevilla næsten et must. Berømt for sin bevarede flamenco-kultur, smukke arkitektur og fremragende mad er det en charmerende by, uanset hvor du kigger hen.

Der er masser at se, gøre og opleve i Sevilla, men et vigtigt aspekt af enhver rejseplan er at vide, hvordan man kommer til de forskellige steder; i denne artikel forklarer jeg i detaljer de bedste alternativer, der findes.

Ture: den bedste måde at komme rundt i Sevilla på

Gå rundt i Sevilla| ©Jose A.
Gå rundt i Sevilla| ©Jose A.

Sevillas rige historie og kultur betyder, at min foretrukne måde at komme rundt i Sevilla på er at tage med et professionelt rejseselskab.

Som du hurtigt vil indse på din rejse, er det at lære Sevilla at kende meget mere end bare at gå gennem gaderne eller se de berømte museer, da den historiske kontekst tilføjer så meget til denne smukke destinations særlige idiosynkrasi.

Heldigvis tilbyder mange virksomheder denne type oplevelse, der tager den rejsende med på en tur til Sevillas største og vigtigste monumenter; men også til mere hemmelige steder, som du ikke vil se i konventionelle rejseguider.

Ture til fods i Sevilla

Den bedste måde virkelig at beundre og lære en by at kende på er altid at gå gennem dens gader sammen med de mennesker, der bor der. I Sevilla er det ikke anderledes, og en vandretur til de vigtigste attraktioner giver dig mulighed for at indsnuse atmosfæren og smagen af Sevilla.

Du kan finde både natture og tapasture, og mine yndlingsture er dem, der inkluderer et besøg i Barrio Santa Cruz (Sevillas jødiske kvarter), Real Alcázar of Seville og katedralen i Sevilla.

Cykelture i Sevilla

Cykelturenei Sevilla har på den anden side den enorme fordel, at de dækker store områder på kort tid (mellem 2 og 3 timer), selvom Sevilla er en ret lille by. De inkluderer også ledsagelse af en ekspertguide og alt det nødvendige udstyr.

Disse typer ture er perfekte til besøgende med stramme rejseplaner, så hvis du kun har én dag til at lære Sevilla at kende, så tøv ikke! Ved at booke en cykeltur gennem Sevillas gader kan du få et hurtigt overblik over hele byen og få mest muligt ud af din dag.

Book en cykeltur i Sevilla

Turistbus: den bedste løsning, hvis du besøger Sevilla for første gang!

Offentlig bus med Torre del Oro i baggrunden| ©Sandra Vallaure
Offentlig bus med Torre del Oro i baggrunden| ©Sandra Vallaure

Som navnet antyder, er Sevillas turistbus en ressource, der udelukkende er designet til at betjene de tusindvis af turister, der strømmer til byen.

Den fungerer på samme måde som i andre europæiske storbyer, og når du bestiller en billet til turistbussen i Sevilla, bliver du taget med på en tur til byens vigtigste historiske monumenter og steder af stor interesse for rejsende. Men også:

 • Der er indspillede kommentarer på forskellige sprog, herunder naturligvis spansk og engelsk.
 • Ruten dækker ca. 14 stop, og du kan hoppe på og af, så mange gange du vil.
 • Tjenesten kan købes for 24 timer eller 48 timer.
 • Prisen for busservice starter fra €25, og der kører en ny bus langs ruten ca. hvert 30. minut.
 • Billetten kan inkludere gratis adgang til nogle af byens monumenter og museer, f.eks. flamencomuseet.
 • Blandt de attraktioner, du kan besøge med byens turistbus, er: Katedralen i Sevilla, Giralda, Plaza de Toros, Barrio de Triana og Torre de Oro.

Køb din billet til Sevillas sightseeingbus

Sevillas offentlige transport: den mest populære løsning

Sevillas metro| ©Patrick1977Bln
Sevillas metro| ©Patrick1977Bln

Det offentlige transportsystem i byen er yderst effektivt, organiseret og punktligt, og så er det økonomisk. Transportnetværket er meget godt forbundet, hvilket betyder, at du nemt kan komme fra et sted i byen til et andet.

Hvis du er på en flerdages bytur, som f.eks. at besøge Sevilla på 5 dage, og du leder efter mobilitetsalternativer, der giver dig mulighed for at spare penge, skal du ikke tøve et sekund.

Sevillas metro

Sevillas metrosystem har i alt 22 stationer fordelt på 188 kilometer og forbinder de vigtigste områder i den andalusiske hovedstad.

Det er dog ikke et system, som jeg anbefaler til turister, der besøger byen for første gang, da det interessante ved Sevilla er muligheden for at gå gennem gaderne og ikke bevæge sig under dem. Men hvis du har brug for en hurtig og økonomisk måde at komme rundt på, er metroen en god mulighed.

 • Køreplan: fra kl. 6.30 til 23.00 fra mandag til torsdag; på fredage, lørdage, søndage og helligdage er køreplanen udvidet fra kl. 6.30 til kl. 2.00.
 • Frekvens: varierer mellem 5 minutter i myldretiden og 15 minutter uden for myldretiden og på dage uden myldretid.
 • Pris: fra 1,50 € pr. billet.
 • Tip: Husk ruten og kortet over metrostoppesteder i Sevilla.

Sevillas sporvogn

Også kendt som Metrocentro, er dette system ideelt til at komme rundt i Sevillas historiske centrum og bevæge sig mellem de vigtigste attraktioner. San Bernardo-stationen er hovedstationen, hvorfra sporvognen har forbindelse til Sevillas metrolinje L1 og til forstadstoglinjerne C1 og C4.

 • Køreplan: Mandag til fredag fra 06:00 til 23:30, lørdage indtil 01:50 og søndage fra 07:00 til 23:30.
 • Frekvens: 5 til 10 minutter.
 • Pris: ca. 1,40 € hver vej.
 • Tip: Husk rute- og stoppestedskortet for sporvognen i Sevilla.

Sevilla Bus

Et transportsystem, som Sevillas indbyggere har brugt i årtier. Byens bussystem tilbyder i alt 44 linjer, der kører om dagen, og 9 linjer, der udelukkende kører om natten.

Tilsammen giver de en service ikke kun til byens centrum, men også til de nærmeste punkter i udkanten af Sevilla.

 • Køreplan: hver dag året rundt fra kl. 06.00 til kl. 23.00.
 • Frekvens: fra 15 til 20 minutter.
 • Pris: fra 1,40 € pr. person. Hvis du vil spare penge på din rejse til Sevilla, kan du købe et turistkort, der er gyldigt i 1 eller 3 dage, og som giver ubegrænset rejse.
 • Tip: Tjek i detaljer de tilgængelige ruter, køreplaner og meget mere information på den officielle hjemmeside for transportselskabet Tussam.

At tage en taxa i Sevilla: den mest komfortable løsning

Taxaer i Sevilla| ©LaPetitEtoile
Taxaer i Sevilla| ©LaPetitEtoile

Det historiske centrum af Sevilla koncentrerer de fleste attraktioner og seværdigheder, så hvis du beslutter dig for at tage en taxa, anbefaler jeg, at du primært gør det for korte afstande eller for at komme til dit hotel, hvis det ligger meget langt fra det centrale område.

Omkostninger at overveje

Husk følgende priser, når du lejer en taxa i byen:

 • Prisen pr. kilometer starter ved 0,92 €, og flag-down-afgiften er ca. 1,33 €.
 • En taxa fra lufthavnen til byens centrum koster ca. 25 euro.
 • Den gennemsnitlige ventetid er omkring 20 euro.
 • På søndage, helligdage og sent om aftenen stiger prisen normalt.

Selskaber, der tilbyder servicen.

De regulerede taxaselskaber i byen er meget lette at genkende, da bilerne er hvide og identificeres med TAXI-skiltet på motorhjelmen; licensnummeret er let synligt på siden af køretøjet. Her er nogle af selskaberne med kontaktnumre.

Lej en cykel i Sevilla: den bedste løsning, hvis du vil være uafhængig

Cykeltur i Sevilla| ©API abroad
Cykeltur i Sevilla| ©API abroad

I de senere år er Sevilla blevet en af de mest cykelvenlige byer i Spanien. I dag har den et mobilitetssystem, der er meget tilpasset dette transportmiddel, hvilket er grunden til, at flere og flere turister og lokale foretrækker at bevæge sig rundt ved hjælp af to hjul i stedet for deres fødder.

Hvis du skal være i den andalusiske hovedstad i mindre end en uge, for eksempel 4 dage i Sevilla, anbefaler jeg dig at leje din cykel i Sevilla for at kunne bevæge dig hurtigere og med meget frihed rundt i hovedstaden.

Du kan vælge mellem flere tidsmuligheder for at returnere den, når du vil, og derudover er udstyr som hjelm, supplerende sæde eller lås normalt inkluderet.

Lejdin cykel i Sevilla

Tog: Den bedste løsning til destinationer uden for byen.

Tog til Sevilla| ©Matthew Black
Tog til Sevilla| ©Matthew Black

Toget er den ideelle mulighed for at rejse ud over Sevillas bygrænse fra 10 € hver vej. Som hovedstad i den andalusiske region er Sevilla det ideelle udgangspunkt for at tage til områder som Cordoba og Granada.

Selvom mit generelle råd til denne type eventyr er at booke en organiseret tur fra Sevilla, er det tilrådeligt at være opmærksom på alternativer såsom togservice på Santa Justa Station, San Bernardo Station og Virgen del Rocio Station.

Men hvis du er på udkig efter organiserede ture i byen Sevilla, finder du udflugter til følgende destinationer.

Book en tur til Cordoba fra Sevilla