Granada-tur fra Sevilla

Overvejer du at besøge Granada på din næste tur til Sevilla? En tur er uden tvivl den bedste måde at gennemføre dette eventyr på. I dag vil jeg fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om denne udflugt og den destination, du håber at besøge.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minutters læst

Granada-tur fra Sevilla

Grenada. | ©Chris Yunker

Granada ligger kun 212 km fra Sevilla, hvilket er 2 timer og 30 minutters kørsel fra Sevilla. En tur fra den andalusiske hovedstad til denne magiske destination er en af de bedste ting at gøre i Sevilla, hvis din rejseplan tillader det.

I dag vil jeg forklare alt, hvad du behøver at vide om de ture til Granada, der er tilgængelige for rejsende, men hvis du vil vide mere om andre interessante udflugter, der kan supplere din tur til Sevilla, kan du tage et kig på de følgende alternativer.

Den bedste løsning

Dagstur fra Sevilla til Granada med Alhambra-billetter

Lær Granada at kende på en dag fra Sevilla

Nyd en rundvisning i Spaniens mest berømte mauriske monument og mange andre arkitektoniske vidundere i Granada på en guidet tur med privat transport fra Sevilla.

En af de mest populære ture i Sevilla. Operatøren transporterer en gruppe rejsende i privat transport fra Sevilla til Granada. Denne tur inkluderer afhentning på hotellet, specialiserede guider og selvfølgelig adgang til monumenterne i Alhambra-citadellet for at få kendskab til alle de vidundere, der findes her, såsom haverne og paladserne.

Turen Sevilla-Granada afgår tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagen og vender tilbage til byen om aftenen, så du bør afsætte ca. 12 timer af din rejseplan til dette eventyr.

Anbefales hvis... du er på ferie i et par dage i Sevilla og ønsker at se nogle af højdepunkterne i det sydlige Spanien. Denne tur giver dig mulighed for at gøre det uden at spilde tid på at planlægge detaljerne i rejsen.

1. Sådan bestiller du en udflugt til Granada fra Sevilla

Granada Spanien| ©Charlie Marchant
Granada Spanien| ©Charlie Marchant

Når du skal booke udflugter til Granada fra Sevilla, skal du vide, at du i byen finder mange lokale rejsearrangører, der tilbyder denne type oplevelser. Mange af dem findes på søgemaskiner som f.eks. Hellotickets.

Du skal blot indtaste byens navn i hovedsøgemaskinen for at finde alle de aktiviteter og udflugter, du kan foretage dig fra denne destination.

Mit råd, før du vælger en udbyder, er altid at læse meget omhyggeligt de detaljer, der er forbundet med oplevelsen, og ikke straks vælge det billigste alternativ.

Det er meget almindeligt at finde selskaber, der kun tager et par euro mere, men som tilbyder faciliteter såsom afhentning på hotel, forfriskninger eller adgangsbilletter til seværdigheder, hvilket fuldt ud kompenserer for den ekstra pris, du betaler.

Når du har valgt turen, skal du blot følge den almindelige checkout-proces, som omfatter indtastning af antallet af deltagere, dine personlige oplysninger og oplysninger om betaling for turen. Reservationen registreres og bekræftes automatisk pr. e-mail.

Bestil en tur til Granada

2. Hvor meget koster en tur til Granada fra Sevilla?

På et udsigtspunkt i Granada| ©Chris Yunker
På et udsigtspunkt i Granada| ©Chris Yunker

Med en grundpris på ca. 135 € pr. voksen rejsende betaler børn i alderen 3 til 11 år en reduceret pris på gennemsnitligt 80 €, og spædbørn i alderen 0 til 2 år ca. 10 € pr. barn.

Denne pris omfatter transport tur/retur mellem de to byer, og ved gruppeudflugter foregår turen om bord på en panoramabus udstyret med komfortable sæder og aircondition.

Du vil desuden blive ledsaget af en erfaren guide på din tur i Sevilla-Granada og på din tur i monumenterne.

Hvad angår monumenterne i Granada, kan det være, at indgangsbilletter til steder som Alhambra er inkluderet eller ej. Afhængigt af hvilket selskab du vælger, kan frokosten være inkluderet i prisen, eller du kan tilføje den, hvis du betaler 20 € ekstra.

3. Tidsplaner for udflugter til Granada fra Sevilla

Gennem Granadas gader| ©martin_vmorris
Gennem Granadas gader| ©martin_vmorris

Selv om dette aspekt kan variere en smule afhængigt af det selskab, du vælger, afgår ture til Granada normalt fra Sevilla meget tidligt om morgenen, især på grund af den afstand på over 200 km, der adskiller de to destinationer.

Du skal være forberedt på at forlade Granada mellem kl. 07 og 08 og vende tilbage til byen efter solnedgang. Udflugter fra Sevilla til andre nærliggende destinationer i Andalusien tager som regel udgangspunkt i de centrale områder omkring de mest berømte hoteller i det historiske centrum, f.eks: Hotel Becquer, Plaza del Duque nær Antiguo Hotel Derby eller det enkle Hotel Doña Manuela.

Det er vigtigt at koordinere dette på forhånd med din tjenesteudbyder og at være på mødestedet mindst 10 minutter før afhentningstidspunktet.

4. Varighed af udflugter til Granada fra Sevilla

Arkitektur i Granada| ©Charlie Marchant
Arkitektur i Granada| ©Charlie Marchant

Selv om begge byer hører til den autonome region Andalusien, gør afstanden mellem de to destinationer det tilrådeligt at afsætte mindst en hel dags rejseplan til at se byens højdepunkter; mellem 10 og 13 timer afhængigt af hvilket selskab du lejer.

Som følge af den tid, det tager at gennemføre oplevelsen, anbefaler jeg den bestemt til rejsende, der vil være i Sevilla i mindst 3 dage eller mere.

Udflugter fra den andalusiske hovedstad starter normalt fra et centralt sted i Sevillas gamle bydel, men mange tilbyder direkte afhentning på hotellet, så længe hotellet er centralt beliggende.

Book din udflugt til Granada

5. Hvad vil jeg se på denne type udflugt?

Alhambra| ©bernjan
Alhambra| ©bernjan

Granada ligger i det sydlige Spanien og er et af de unikke steder i verden, som er værd at besøge mindst én gang i livet.

Byen, der er kendetegnet ved sin bohemeagtige atmosfære, var en del af det mulsumanske styre i mindst 800 år, så indflydelsen fra den mauriske arkitektur i Granada er mildest talt fascinerende.

Alhambra: Alhambra er et af UNESCO's verdensarvsteder og er et befæstet citadel og et af de største eksempler på islamisk kunst i Spanien og muligvis Europa. Inde i Alhambra kan du besøge

6. Er det værd at tage turen fra Sevilla, eller er det bedre at besøge Granada på egen hånd?

Nazari-paladserne i Granada| ©Graeme Maclean
Nazari-paladserne i Granada| ©Graeme Maclean

Når man står over for spørgsmålet om, hvorvidt man skal betale for en organiseret udflugt til Granada fra Sevilla eller ej, er svaret i langt de fleste tilfælde positivt, og det har flere årsager.

For det første er Granada en lille by, hvis hovedattraktioner kan ses og besøges på en enkelt dagstur, men det kan være uventet besværligt at arrangere en detaljeret tur fra Sevilla på egen hånd.

Alle disse ulemper kan nemt løses, hvis du vælger en organiseret tur.

Hvis du som de fleste rejsende besøger Granada med henblik på at se Alhambra, er det vigtigt at huske på, at denne attraktion har en begrænset kapacitet for besøgende.

Det er ikke tilrådeligt at uddelegere købet af billetter til dette monument på dagen for turen; ved at bestille din tur på forhånd undgår du denne ekstra bekymring; dette er især vigtigt, hvis du besøger den andalusiske region i højsæsonen, som f.eks. sommeren i Sevilla.

Book din udflugt til Granada

7. Bedste tidspunkt at besøge Granada fra Sevilla

Efterår i Granada Spanien| ©Charlie Marchant
Efterår i Granada Spanien| ©Charlie Marchant

Granada er uden tvivl en af de smukkeste byer i Spanien og en af de mest besøgte destinationer, ikke kun i landet, men også i resten af Europa. Før du planlægger dit besøg, skal du tage hensyn til følgende aspekter.

  • Den bedste tidsplan; når det kommer til de bedste tidsplaner, skal du tage hensyn til, at byen er overfyldt med besøgende i weekenderne hele året rundt, så besøg til vigtige monumenter som f.eks. Alhambra-citadellet bør så vidt muligt planlægges tidligt om morgenen og på hverdage.
  • Den bedste tid på året til at besøge Granada fra den andalusiske hovedstad er om foråret i Sevilla, normalt mellem april og maj. I disse måneder er antallet af turister markant lavere end om sommeren, men Granadas haveområder er på toppen af deres pragt.

8. Tips til en udflugt til Granada fra Sevilla

Generalife-haverne i Granada| ©sharon_k
Generalife-haverne i Granada| ©sharon_k

Hvis du ønsker at gøre din rejse endnu mere uforglemmelig, kan du tage hensyn til nedenstående liste over tips, når du organiserer et besøg i Granada.

Alhambra er et enormt sted

Selv om du har et kort over seværdighederne, vil du hurtigt opdage, at Alhambra er større, end du måske forestiller dig ved første øjekast. Den bedste måde at besøge dette monument på er naturligvis med en guidet tur, hvor en specialiseret guide vil tage dig med på alle de elementer, som du ikke bør gå glip af under udflugten.

Planlæg din rejseplan omhyggeligt

Dette punkt er især vigtigt, hvis du beslutter dig for at besøge Granada på egen hånd og dropper muligheden for en organiseret tur. Tag hensyn til, at mange af attraktionerne kræver særlig tid for at blive besøgt.

Hvis du vil have tid til det hele, bør du tjekke åbningstiderne for Alhambra og de andre monumenter inden dit besøg.

Overvej mulighederne for mad

Det er tilladt at spise i Alhambras haveområder, og derfor medbringer nogle besøgende en snack til en pause under rundvisningen. Jeg anbefaler dog altid, at du benytter dig af dit besøg til at spise lokal mad; i området omkring det vigtige monument finder du mange muligheder, herunder restauranter og barer, der serverer andalusisk mad.

Bestil på forhånd

Husk, at Alhambra har en begrænset kapacitet, så det er tilrådeligt at bestille billetter så tidligt som muligt.

Bemærk, at når du bestiller en organiseret tur, er adgangsbilletter til dette og andre monumenter normalt inkluderet, så du undgår denne form for ulejlighed.