Besøg Albaicin og Sacromonte i Granada

Den bedste måde at besøge de maleriske kvarterer i Albaicín og Sacromonte på er at gøre det med en specialiseret guide. Gå ikke glip af disse forslag!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

Besøg Albaicin og Sacromonte i Granada

Udsigt over Albaicín | ©Rosa Armada

På din tur til Nasrid-riget må du ikke gå glip af Albaicín- og Sacromonte-kvartererne, to af de mest symbolske, traditionelle og interessante steder i Granada. Du kan ikke sige, at du har været her, hvis du ikke kender dem!

1. Ture til Albaicín og Sacromonte

Sacromonte-kvarteret| ©Jorge Franganillo
Sacromonte-kvarteret| ©Jorge Franganillo

Der er få byer, der er smukkere og mere charmerende end Granada, essensen af Al-Andalus, hvor du kan nyde en uforglemmelig rejse. Monumental, fuld af legender og drømmende hjørner, er den en fornøjelse for rejsende, der søger en spændende ferie.

Af alle byens enklaver er Albaicín- og Sacromonte-kvartererne to af de mest autentiske steder at udforske. Disse kvarterer ligger på en bjergside med udsigt over Granada og har ikke kun en interessant historie, men også en vidunderlig udsigt at forelske sig i, og det var her, at jeg indså, at det ikke kun er Alhambra, som de lokale længes efter!

Albaicín- og Sacromonte-kvartererne er de ældste i byen, hvor det andalusiske Granada blev født for flere hundrede år siden, og de er fulde af labyrintiske gyder, passager og pladser, der rummer smukke skatte og legender, som har overlevet tidens gang.

Hvad er den bedste måde at lære dem at kende på?

Der er meget at se her, og det er nemt at fare vild, hvis man er førstegangsrejsende. Erfaringsmæssigt tror jeg, at den bedste måde at nyde Albaicín og Sacromonte på er at lade sig rive med af hjertet af disse kvarterer i Granada og tage en tur tilbage i tiden med en guidet tur, der viser dig de vigtigste seværdigheder i disse gader, der er på verdensarvslisten.

Jeg anbefaler to ture til Albaicín og Sacromonte, som giver dig mulighed for at opleve deres mange facetter både om dagen og om natten:

Du kan ikke tage af sted uden at besøge disse maleriske kvarterer mindst én gang i dit liv. Og ikke uden at gentage sig selv, for hvis der er én ting, der slog mig ved Albaicín- og Sacromonte-kvartererne, så er det, at deres essens ændrer sig fra dag til nat.

Hvert øjeblik afslører forskellige detaljer og opfattelser i en smuk by, der aldrig holder op med at fascinere og forbløffe dig.

2. Vandretur i Granada: Albaicín og Sacromonte-kvartererne

Nyd den smukke udsigt over Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolas.| ©Pom'
Nyd den smukke udsigt over Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolas.| ©Pom'

Hvis du er en af de rejsende, der elsker at lære en by at kende ved at fortabe dig i dens gader, er denne vandretur i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne i Granada en fantastisk mulighed, fordi den tager flere af de symbolske steder, der er gemt i labyrinten af middelalderlige gader, som udgør en af de smukkeste og mest historiske dele af det Nasridiske kongerige.

Hvad består denne tur af?

Med afgang fra Plaza Isabel la Católica på det aftalte tidspunkt tager denne 2,5 timers rundvisning i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne dig med på en guidet tur til den fantastiske arkitektur i Granadas to ældste kvarterer - et sandt syn at se!

Denne andalusiske by har en masse historie bag sig. Forskellige folkeslag har beboet den gennem århundreder, og alle har sat deres præg på den på den ene eller anden måde, så det er vigtigt at få forklaringer fra en guide på steder som dette.

Hvad vil du se?

Du vil se monumentet for dronning Isabella den Katolske (en nøgleperson i generobringen og opdagelsen af Amerika), Plaza Larga (det mest populære torv i Albaicín), udsigtspunktet San Nicolás (hvorfra du vil have en fantastisk udsigt over Alhambra og Sierra Morena) eller Paseo de los Tristes (en af de smukkeste gader i Granada ved foden af paladset), blandt andre meget specielle steder.

Du vil også lære om de myter og legender, der cirkulerer omkring Granada, Albaicín og Sacromonte, samt om de populære figurer, der engang boede i disse kvarterer (heltinden Mariana Pineda, sigøjneren Chorrohumo eller de elskende i Aljibe), og hvis figurer er blevet bevaret i folkemindet.

Turen slutter på samme plads, hvorfra gruppen tog af sted. Ved slutningen af turen skal du ikke tøve med at spørge din guide om eventuelle anbefalinger, du måtte have for at fuldende dit besøg i Nasrid City, han/hun vil med glæde hjælpe dig!

Rejseplan

 • San Nicolás udsigtspunkt
 • San Gil og Santa Ana-kirken
 • Sacromonte
 • Paseo de los Tristes
 • Plaza de Isabel La Católica
 • Plaza Larga

Sprog

Denne rundvisning er tilgængelig på engelsk og spansk.

Isabels rejsetips

Få denne guidede rundvisning i begyndelsen af din rejse. Du vil suge Granadas historie og legender til dig, og resten af din rejse vil du se byen med nye øjne.

3. Granada: natlig rundvisning i Albaicín og Sacromonte

Natudsigt over Albaicín| ©www.twin-loc.fr
Natudsigt over Albaicín| ©www.twin-loc.fr

Når solen går ned, forvandles Granada til en anden by. Skumringen kan være det ideelle tidspunkt til at tage en romantisk og fredelig spadseretur gennem Granadas smukkeste kvarterer, da dagens travlhed i de mest turistede gader giver plads til nattens stilhed og en mere gådefuld udgave af byen. Jeg indrømmer, at jeg har en forkærlighed for at betragte den gamle Nasrid-by om natten og i lys!

Hvad består denne tur af?

I betragtning af alle de legender og historier, der omgiver Albaicín- og Sacromonte-kvartererne, er mit råd at besøge disse steder med en lokal guide, som vil fortælle dig alle anekdoterne og vise dig de mest specielle hjørner, så du får mest muligt ud af dit besøg.

Turen starter kl. 20.00 på Calle Cárcel Baja nº 2. Du vil have 2,5 timer til at besøge de vigtigste seværdigheder i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne, såsom Plaza Nueva (det mest centrale torv i Granada), Plaza de Santa Ana, hvor du finder San Gil-kirken og Santa Ana-kirken (en af byens smukkeste kirker med sit smukke Mudejar-tårn), Carrera del Darro (en af de smukkeste og ældste gader i verden) eller udsigtspunktet San Nicolás (i Albaicín-kvarteret, hvorfra man har den bedste panoramaudsigt over Alhambra i Granada), blandt mange andre smukke steder.

Hvordan booker man?

For at deltage i Granada: natlig rundvisning i Albaicín og Sacromonte skal du blot vælge den dato, du ønsker at deltage i aktiviteten, og udfylde de oplysninger, der anmodes om, når du foretager den online booking. Du vil derefter modtage en e-mail med alle de nødvendige oplysninger.

Rejseplan

 • Nyt torv
 • San Gil og Santa Ana-kirken
 • Carrera del Darro
 • Albaicín
 • Mirador de San Nicolás
 • Sacromonte

Sprog

Denne rundvisning er tilgængelig på engelsk, spansk, fransk, portugisisk, italiensk, tysk, fransk og spansk.

Isabels rejsetips

Dette er den perfekte tur til sommeren. Når du slentrer gennem Albaicín og Sacromonte om aftenen, kan du opleve charmen ved disse kvarterer uden at have det varmt og nyde en let brise.

4. Hvad vil du se på turene i Albaicín og Sacromonte?

Darro-floden| ©Juan Luis
Darro-floden| ©Juan Luis
 • Sacromonte: Et malerisk kvarter i udkanten af Granada, hvor sigøjnerne har boet siden det 16. århundrede. Den er berømt for sin udsigt over det imponerende Alhambra og bjergene, sine hvidkalkede huse, sine typiske grotter og sine tablaos flamencos, hvor man kan feste. Uden tvivl et af de mest autentiske og traditionelle steder, som jeg anbefaler dig at besøge i den andalusiske by.

 • Albaicín: Dette kvarter med smalle gader, røde tage og hvide huse, der ved første øjekast ser beskedent ud, rummer oprindelsen af det, der engang var hovedstad i Nasridkongedømmet. En spadseretur gennem Albaicín er en tur gennem Granadas historie og en fryd for øjnene. Det er ikke forgæves, at dens unikke skønhed med rette blev anerkendt som verdensarv i 1984!

 • Carrera del Darro: En af de ældste og smukkeste gader i Granada. Herfra kan du betragte Alhambra på toppen af Sabika og de grønne skove, der omgiver den. Det er en fornøjelse at slentre langs den med Darro-flodens brusende vand i baggrunden, og det er en fornøjelse, som ingen besøgende bør gå glip af.

 • San Gil og Santa Ana-kirken: På Plaza de Santa Ana kan du besøge den storslåede San Gil og Santa Ana-kirke, som er et lille Mudejar-tempel, der er bygget på resterne af Almanzora aljama-moskeen. Det er en af de mest unikke kirker i Granada og efter min mening en af de smukkeste.

 • Plaza Nueva: En af de mest livlige pladser i Granada, fyldt med souvenirbutikker, barer og restauranter, hvor du kan sidde og drikke en kop kaffe, mens du ser musikere og andre gadekunstnere optræde. Her finder du Real Chancillería, en fascinerende bygning fra det 16. århundrede, der er omgivet af mystik, og om hvilken der cirkulerer mange spøgelseslegender.

 • Paseo de los Tristes: På trods af det melankolske navn har denne gade en meget festlig atmosfære og en enestående udsigt over Alhambra. Paseo de los Tristes ligger ved siden af Darro-floden og er et af mine yndlingssteder, hvor man kan nyde et par glas vin på de charmerende terrasser. Oprindelsen til navnet vil overraske dig, ligesom alt andet, du ser langs gaden.

 • Plaza Larga: Dette er den mest berømte plads i Albaicín, som stammer fra det 14. århundrede. Her kan du købe en souvenir eller noget sødt i konditoriet "Casa Pasteles", som er meget populært i byen. Den er altid meget trafikeret, fordi den er forbundet med gaderne, der fører til udsigtspunktet San Nicolás eller Paseo de los Tristes. Mange mennesker sidder dog blot og hygger sig på barernes terrasser.

 • Plaza de Isabel la Católica: Denne centrale plads er omgivet af træer og flere historistiske bygninger og er mødested for mange lokale og besøgende. Over pladsen står et monument til ære for dronning Isabella I af Kastilien, som var en nøgleperson i byens historie. Det ligger kun få meter fra katedralen, hvor du kan besøge de katolske kongers grav.

 • Mirador de San Nicolás: Det mest berømte udsigtspunkt i Granada, hvorfra du har den bedste panoramaudsigt over Alhambra med den hermelinklædte Sierra Nevada i baggrunden. Det er et skuespil både om dagen og om natten. Den ligger i Albaicín og er en af de største fornøjelser, du kan opleve i Granada, og den vil gøre dig målløs!

5. Organiser din rundvisning i Albaicín og Sacromonte-kvartererne

Gå gennem de maleriske gader i Albaicín.| ©Esteban Romero
Gå gennem de maleriske gader i Albaicín.| ©Esteban Romero

Sådan booker du

Det er nemt! Disse ture i Granada kan bestilles online, og når du har gennemført dit køb, modtager du en kvittering med de nødvendige instruktioner til at møde din guide på den dag og det tidspunkt, du har valgt.

Jeg anbefaler disse to ture i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne, hvis du er en af de rejsende, der kan lide at improvisere under din rejse og give plads til det uventede, da de har gratis afbestilling, og du kan ændre tid til en anden dag 24 timer i forvejen uden at miste dine penge.

Varighed

Disse ture varer normalt to og en halv time, men de kan også være lidt længere. Det er aktiviteter, der foregår i ro og mag, fordi det er meningen, at de rejsende skal nyde byen, slappe af, stille spørgsmål til guiden og lære nye ting af oplevelsen.

Tidsplan

Der tilbydes rundvisninger i dette område af Granada alle ugens dage, og der er normalt forskellige tidsplaner at vælge imellem. Hvis du vil slippe for menneskemængderne, skal du undgå weekender i højsæsonen og vælge aftenture.

Beklædning

Tag behageligt fodtøj på under turen, da du skal gå en del og bestige nogle bakker. Hvis du tager af sted om sommeren, skal du huske at holde dig hydreret og beskytte dig mod solen.

Måltider

Medbring vand og noget at spise undervejs. Længere ture har normalt en kort pause midt på turen. Afhængigt af hvor turen slutter, vil guiden sandsynligvis anbefale gode steder at spise frokost eller aftensmad.

Fotografier

Under rundvisningen i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne har du masser af tid til at se de forskellige seværdigheder på rundvisningen, og du kan tage så mange billeder, du vil, uden at gruppen bliver forsinket. Husk, at du bagefter altid kan komme tilbage og besøge monumenterne og bruge lige så meget tid på at tage billeder, som du vil.

Sprog

Der kommer besøgende til Granada fra hele verden, og derfor er de fleste ture tilgængelige på flere sprog. Der er næsten garanti for spansk og engelsk, men på andre ture er der også mulighed for fransk, portugisisk, tysk eller italiensk.

Pris

Selv om du kan tage denne tur på egen hånd, vil jeg råde dig til at tage en tur i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne med en guide. Priserne er meget overkommelige, og med alt det, du vil lære, kan jeg forsikre dig om, at du vil få noget for pengene.

Ture med børn

Afstandene på de fleste af de vandreture i byen er ganske overkommelige, så hvis du besøger Granada som familie, kan børnene sagtens være med, da de ikke er særligt lange og kan følge med i tempoet.

Hvis børnene keder sig på noget tidspunkt under turen, kan de altid løbe rundt og lege, mens guiden fortsætter med at vise de voksne de interessante steder. Det er trods alt ikke museumsbesøg, hvor de skal sidde stille.

6. Hvis du kan lide en rundvisning i Albaicín og Sacromonte-kvartererne, vil du også være interesseret i

Indretning af Alhambra| ©Callum Parker
Indretning af Alhambra| ©Callum Parker

Hvis en rundvisning i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne har begejstret dig, så tag oplevelsen til et nyt niveau og suppler den med andre ture for at opdage andre perler i Granada.

Der er mange, mange guidede ture i Granada, og jeg har sammensat en guide, der viser dig, hvad jeg mener er de bedste ture og hvorfor. Det kan du læse i denne artikel om de bedste udflugter og ture i Granada.

Og hvis du foretrækker at afslutte dit besøg i Granada med en udflugt rundt om byen, kan jeg anbefale dig at læse denne artikel om udflugter til Alpujarra fra Granada, hvor du kan finde et udvalg af de bedste udflugter for mig.