Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Sevilla i august

Du har måske hørt, at det er en forbrydelse at besøge Sevilla i august på grund af de høje temperaturer. Men hvad nu, hvis du kunne opdage alle de vidundere, denne by har at byde på på trods af det?

Ana C.R.

Ana C.R.

9 minutters læst

10 ting at lave i Sevilla i august

Floden Guadalquivir | ©Jorge Franganillo

Det er ikke kun ulemper ved at besøge en af Spaniens smukkeste byer om sommeren. Hvis du vælger at tilbringe din augustferie i Sevilla, vil du faktisk kunne drage fordel af den mindre overfyldte lavsæson og nogle kulturelle begivenheder, der kun finder sted på denne tid af året.

Hvis du endelig er ved at planlægge, hvad du skal se og lave i Sevilla, så glem ikke at tage højde for alt det, byen har at byde på i august. Du skal bare bevæbne dig med en god solcreme, masser af vand og frem for alt lysten til at udforske den magiske by Sevilla. Så er vi i gang!

1. Strand i Sevilla? Ja, takket være Agua Mágica

På besøg hos Agua Mágica| ©CarlosVdeHabsburgo
På besøg hos Agua Mágica| ©CarlosVdeHabsburgo

I Sevilla finder du forlystelsesparken Isla Magica, hvor temaet er pirater og opdagelsen af Amerika.

Denne park har seks forskellige temaområder samt Agua Mágica, vandlandet, der har formået at bringe en strand til byen Sevilla.

Uanset om du besøger byen med børn eller ej, vil en dag i denne park være en fantastisk dag for alle sanser. Du kan svømme i bølgebassinet, nyde de smukke vandfald, langsomme floder, svævebaner og grønne områder, hvor du kan slappe af og bare chille.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Isla Mágica-rundkørslen (Isla de la Cartuja)
 • Pris: 9 € for en hel dag
 • Åbningstider: fra kl. 11.30 til kl. 20.00.

Book din billet til Isla Mágica

2. Lær Sevilla at kende fra vandsiden

Sejlads i Sevilla| ©Douglas O'Brien
Sejlads i Sevilla| ©Douglas O'Brien

Hvis du er en af dem, der godt kan lide eventyr i din ferie, må du ikke gå glip af en tur på Guadalquivir-floden i Sevilla. Men hvis du heller ikke er så risikovillig, skal du ikke bekymre dig, for du kan også sejle ned ad floden på en behagelig måde.

Der er mange muligheder, og i dem alle vil udsigten til Torre del Oro og Triana-broen fra vandet tage pusten fra dig. Her er de forskellige alternativer, som byen tilbyder til at sejle langs Guadalquivir:

 • Sejlturmed middag eller frokost: Hvis du vil have den fulde (og mere komfortable) oplevelse, skal du vælge denne aktivitet, hvor du tilbringer 2 timer om bord på en yacht, mens du opdager byen fra et andet perspektiv med musik i baggrunden.
 • Yachttur med typisk madsmagning: Hvis du foretrækker at bruge lidt mindre tid (halvanden time), og i stedet for frokost eller middag kan du få en lille snack, anbefaler jeg denne mulighed.
 • Bådtur: Denne aktivitet er lidt billigere end de foregående og henvender sig til dem, der kun er interesseret i udsigten og foretrækker at spise på land.
 • Paddle surfing-tur: Hvis du kan lide eventyr, er denne og de følgende aktiviteter noget for dig. I to timer og i små grupper på 15 personer padler du langs denne smukke flod, mens du får lidt motion.
 • Kajaktur Hvis padlesurfing ikke er noget for dig, eller du ikke har lyst til det, venter der også en kajak på dig, så du kan udforske vandet på en tur med en ekspertguide, der vil ledsage dig under hele turen.
 • Kajakudlejning og hvis du har lyst til at sejle i kajak, men vil gå dine egne veje, har du også mulighed for bare at leje en kajak og udforske byen i dit eget tempo.

Book en bådtur i Sevilla

3. Flygt til kysten og det omkringliggende område

Matalascañas-stranden| ©Hannes Benaets
Matalascañas-stranden| ©Hannes Benaets

Hvis du vil udnytte de dage, du tilbringer i Sevilla i august, til at lære omgivelserne lidt bedre at kende, er der ingen bedre plan end at tage til en af de nærmeste strande. På den måde kan du ikke bare lære byen at kende, men også tage en dukkert i det kølige havvand og få lidt luftforandring.

De nærmeste strande til Sevilla (ca. 100 km væk) er Matalascañas og Sanlúcar de Barrameda. Men ud over dem anbefaler jeg også nogle af disse udflugter fra Sevilla for at få mest muligt ud af dit ophold:

 • Udflugt til Gibraltar: Du kan bruge en halv dag på at udforske klippens naturlige vidundere, såsom de utrolige grotter i San Miguel og hele naturreservatet. Det er uden tvivl en mulighed, du ikke må gå glip af, hvis du udnytter dit besøg i Gibraltar.
 • Udflugt til Ronda og de hvide landsbyer: I dette tilfælde skal vi reservere en dag af vores rejseplan. Både Ronda og de hvide landsbyer er smukke, og hvis du har en returtransport, vil du nyde dem endnu mere.
 • Udflugt til Cádiz og Jerez: Dette er også en dagsudflugt til to af Andalusiens livligste byer. I alt varer oplevelsen ca. 10 timer, og du vil kunne se de mest emblematiske punkter i byen og nyde en vinsmagning, hvis du ønsker det.

Book en tur fra Sevilla

4. Besøg de vigtigste monumenter i byen med færre mennesker

Det gyldne tårn| ©D-Koala
Det gyldne tårn| ©D-Koala

Sevilla er en by, der i gennemsnit modtager 2,5 millioner turister hvert år. Så selv om byen er tilpasset og har alle faciliteter til at tage imod dem, er dens vigtigste monumenter altid overfyldte. Faktisk er det mest almindelige, når man ankommer til Sevilla, at se køer af turister.

En af de største fordele ved at besøge Sevilla i august er, at det i modsætning til andre spanske byer er lavsæson. Det betyder, at menneskemængderne er mindre, der er mindre trafik, støjen og travlheden er ikke så overvældende, og derfor er det muligt at besøge den mere stille og fredelige side af byen.

De vigtigste monumenter at besøge i Sevilla er:

 • Sevillaskatedral og Giralda: det største gotiske tempel i Spanien, som er et must-see. Du kan også klatre op i toppen af klokketårnet**(Giralda**) og se panoramaudsigten over hele byen. Gør dit kamera klar!
 • Real Alcázar of Seville: endnu et uundværligt besøg, hvor du kan fortabe dig i paradisiske omgivelser fulde af kultur, stilarter og haver fulde af vand og liv.
 • Torre del Oro: Dette tårn ligger ved siden af Guadalquivir-floden og er uden tvivl et af de mest fotograferede steder i byen.
 • Casa de Pilatos: et palads med en blanding af mudejar- og renæssancestil og en smuk gårdhave.
 • Palacio de las Dueñas: stammer fra det 15. århundrede og tilhørte huset Alba. Besøget vil begejstre dig med sine gårde, haver og værelser fulde af antikviteter og souvenirs.

Book et besøg i Sevillas katedral

5. Forkæl dig selv med en sommerfilmaften og en aftentur

Sevillas gader om natten| ©Jaybee Bondoc
Sevillas gader om natten| ©Jaybee Bondoc

Hvis Sevilla allerede er smuk om dagen, så forestil dig at tilføje magien fra nattelysene og duften af appelsinblomster, der bader gaderne.

Et natligt besøg i det jødiske kvarter og byens historiske centrum er en af de bedste planer, plus at du kan drage fordel af, at varmen er ved at aftage. Og hvis du har mod på det, må du ikke gå glip af panoramaudsigten over den oplyste by fra Metropol Parasol.

Og for at gøre aftenplanen endnu bedre, kan du forkæle dig selv med en god film i den kølige aften i en af de mange sommerbiografer.

Der er noget for enhver smag, fra aktuelle film og film på plakaten til film i originalversion med undertekster og endda dokumentariske cyklusser.

Book en rundtur i Sevillas jødiske kvarter

6. Oplev Sevillas musikalske aften

Alcázar i Sevilla| ©Anna & Michal
Alcázar i Sevilla| ©Anna & Michal

I løbet af sommernætterne i Sevilla er der mange koncerter, nogle af dem i de mest magiske og eksklusive omgivelser, man kan forestille sig. En af de mest emblematiske er Nights in the Alcazar Gardens.

I løbet af juni og frem til september er det muligt at opleve disse koncerter i haverne ved Real Alcázar i Sevilla. Med en bred vifte af musikalske stilarter som flamenco, klassisk musik og verdensmusik byder disse maleriske omgivelser på et førsteklasses visuelt og akustisk spektakel.

Hvis du allerede har besøgt Real Alcazar om dagen, vil du uden tvivl blive overrasket over den nye stemning, du vil få, når du ser det om aftenen.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Der er offentlig adgang gennem Alcobaporten, som ligger på Paseo de Catalina de Ribera (Jardines de Murillo).
 • Pris: omkring 7 €.
 • Åbningstider: Du skal gå ind mellem kl. 20.30 og 21.45.

Book en guidet tur til Real Alcazar i Sevilla

7. Tag en dukkert i vandet med den bedste udsigt

Terrasse og swimmingpool i Sevilla| ©Ana Maria Redondo
Terrasse og swimmingpool i Sevilla| ©Ana Maria Redondo

Ferie i august er til for at opdage nye steder, hvile sig og selvfølgelig solbade, så man kan komme tilbage med en solbrun kulør, synes du ikke? Hvis der findes en perfekt plan, der kombinerer det hele i Sevilla, er det at nyde en terrasse med swimmingpool. På den måde får du den bedste udsigt over byen, og du kan køle af i de varmeste timer.

Der er mange terrasser med swimmingpool i Sevilla, men mine personlige anbefalinger er:

 • Terraza Doña María: med en pool udelukkende for gæster og en fantastisk udsigt over katedralen og kuplerne i El Salvador.
 • El Quimera Food&Pool: også med en pool kun for gæster og udsigt over Plaza de España. Her tilbydes meget velsmagende sunde middage.

8. Tilbring en sommereftermiddag i Alamillo Park.

Alamillo Park| ©rafagarzon
Alamillo Park| ©rafagarzon

Alamillo Park er en park i Sevilla, der dækker et område på 85 hektar, og som ligger for enden af Guadalquivir-flodens løb og ved siden af det olympiske stadion. Denne park er ideel til at komme tæt på naturen og gå en tur uden at skulle for langt væk fra byen.

Den har også søer og masser af træer, så du kan holde dig afkølet og endda holde picnic efterfulgt af en god siesta i skyggen.

I august måned fejrer denne park Veranillos del Alamillo, en sommercyklus fuld af kultur og aktiviteter for hele familien såsom: børne- og familiefilmvisninger, illusions- og trylleshows, copla-recitals, familieworkshops og flamenco-biograf, blandt andre.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Alamillo Park (Isla de la Cartuja)
 • Pris: gratis adgang, indtil der er fuld kapacitet.
 • Åbningstider: afhængigt af begivenheden

9. Få mest muligt ud af sommerudsalget i hovedgaderne

Udsalg| ©cottonbro
Udsalg| ©cottonbro

I sommermånederne holder de fleste butikker sommerudsalg, og det er muligt at gøre nogle rigtig gode køb! En ideel måde at nyde Sevilla på i august er ved at slentre gennem shoppinggaderne i byens centrum for at undgå de høje temperaturer.

Du finder presenninger, der giver skygge i gaderne, meget mindre menneskemængder end i andre shoppingområder, og du kan drage fordel af de bedste tilbud.

Hvis du på den anden side foretrækker at søge tilflugt fra varmen med en god aircondition, har du mulighed for at shoppe i Lagoh shoppingcenter.

10. Dans natten lang på Nocturama Festival

På Nocturama-festivalen| ©José Manuel Cedeño
På Nocturama-festivalen| ©José Manuel Cedeño

Nocturama er en musikfestival med koncerter af nationale og internationale grupper, som har været afholdt i Sevilla siden 2005.

Siden 2016 har den været afholdt i haven ved Casino de la Exposición, et smukt og køligt sted at nyde denne banebrydende festival fuld af god energi.

Det er en meget varieret festival, hvor alle slags publikum er velkomne, fra børn eller meget danselystne mennesker til festivalveteraner eller folk, der foretrækker at være stille og bare dedikere sig til at føle musikken.

Praktisk info

 • Hvor: Haven ved Casino de la Exposición de 1929. Adgang: Calle La Rábida på hjørnet med Calle Palos de la Frontera.
 • Pris: fra 20 €.
 • Tidsplan: starter normalt kl. 21:00.

Vejret i Sevilla i august

Sevillas gader om sommeren| ©a_fourier
Sevillas gader om sommeren| ©a_fourier

I august måned er varmen hovedpersonen i byen Sevilla. Da Sevilla ligger midt i Guadalquivir-dalen, kan temperaturerne i byen være ekstreme. I sommermånederne er det muligt at nå et maksimum på 40 grader celsius og et gennemsnitligt minimum på 25 grader celsius.

Selvom det er lavsæson, er dette mine anbefalinger for bedst at bekæmpe de høje temperaturer i byen:

 • Udfør aktiviteter og gå ture i de timer, hvor det er mindst varmt, det vil sige tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen.
 • Resten af tiden kan du benytte lejligheden til at spise, hvile dig, besøge steder med aircondition eller tage en dukkert i poolen.
 • Hvis du vælger at gå en tur om dagen, så tag let og behageligt tøj på, en flaske vand eller to, en hat, solbriller og solcreme.
 • Benyt lejligheden til at køle ned og drikke, når du kan. Du kan finde flere offentlige springvand, f.eks. i Alameda de Hércules, Puerta de Jerez eller Jardines de Cristina.

Hvad skal man spise i Sevilla i august?

Salmorejo| ©Sabores y Texturas
Salmorejo| ©Sabores y Texturas

Sevillas gastronomi er meget komplet, og du vil finde alle mulige tilbud, men jeg vil gerne give dig nogle anbefalinger til lettere eller køligere måltider, som du kan nyde i de varmeste måneder i byen:

 • Papas aliñás
 • Røde rejer
 • Salmorejo
 • Mojama, saltet eller tørret kød