Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Marokko-tur fra Sevilla

Vidste du, at det er muligt at besøge Marokko fra Sevilla? Fra den andalusiske hovedstad arrangerer de ture til dette fantastiske rejsemål, og her fortæller jeg dig alt, hvad du behøver at vide om det.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Marokko-tur fra Sevilla

Beton fra Marokko | ©Idriss Meliani

Sevilla ligger i det sydlige Spanien og er uden tvivl en af de byer i Andalusien, der har de bedste forbindelser. Et ophold i denne by er ensbetydende med mange interessante ting at lave i Sevilla og andre steder.

Derfor anbefaler jeg alle mine venner, der overvejer at tage på eventyr i det charmerende Sevilla, at udforske byen uden for dens grænser, så længe rejseplanen og budgettet tillader det. Ud over Marokko kan du fra Sevilla tage til Gibraltar, en tur til Pueblos Blancos og en magisk turtil Granada.

I denne artikel vil jeg fortælle dig om udflugten til det smukke marokkanske land og om alt det, du skal vide for at lære denne destination at kende fra Sevilla.

1. Sådan bestiller du en udflugt til Marokko fra Sevilla

I Marokko| ©Sam Greenhalgh
I Marokko| ©Sam Greenhalgh

Udflugter til det nordlige Marokko fra den andalusiske hovedstad er en almindelig praksis på denne destination, og det er også en af de bedste udflugter, man kan foretage fra Sevilla.

Derfor findes der mange virksomheder og lokale rejsearrangører, der arrangerer denne oplevelse for at servicere de tusindvis af rejsende, der strømmer til byen hver sæson.

Udflugter til Marokko går som regel til byen Tanger, en smuk havne- og turistby med udsigt over Middelhavet. Der er dog også andre typer udflugter, hvor du kan opleve det nordafrikanske lands unikke karakter.

Hvis du ønsker at finde udbydere af udflugter til denne destination, er det bedst at bruge søgemaskiner som dem, der tilbydes af Hello Tickets. Ved at bruge denne type service kan du på forhånd garantere plads til din udflugt på den nøjagtige dato for din rejse, så du kan tilpasse den til din rejseplan.

Det bedste ved at booke online er dog muligheden for at sammenligne flere udbydere meget hurtigt og også muligheden for at læse udtalelser fra andre rejsende, der allerede har brugt denne service. På den måde kan du træffe en informeret købsbeslutning med alle værktøjer lige ved hånden.

Book dine udflugter fra Sevilla

2. Priser på udflugter til Marokko

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

En organiseret udflugt til Tanger i Marokko med afrejse fra Sevilla vil variere i pris alt efter hvilket selskab du hyrer og hvilken type udflugt de tilbyder.

Prisen varierer normalt fra 160€ til 350€ afhængigt af selskabet, transporttype, antal rejsende og andre lignende karakteristika. Eller som jeg sagde før, hvis du ønsker at udvide antallet af byer, du skal besøge, vil prisen stige, hvis rejsen varer længere.

Hvis du ønsker at få en idé om det budget, der er nødvendigt for et besøg til Marokko fra Sevilla, kan du se, at de billigste kvalitetsselskaber normalt starter fra en grundpris på 160 € for voksne; billetten til nedsat pris for studerende under 25 år er normalt omkring 119 €, billetten for børn i alderen 4 til 17 år er 119 €, og babyer under 3 år rejser normalt gratis.

Denne pris omfatter faciliteter såsom: transport tur/retur fra Sevilla til Marokko og omvendt, færgen Tarifa-Tangier, guidede ture i Tanger.

Adgangsgebyrer til den ene eller den anden attraktion er måske eller måske ikke inkluderet, mens måltider og drikkepenge sjældent er inkluderet i prisen for udflugten.

3. Tidsplan for udflugter til Marokko

At lære Marokko at kende| ©Patrick Nouhailler
At lære Marokko at kende| ©Patrick Nouhailler

Der arrangeres normalt udflugter til det nordlige Marokko fra Sevilla, så eventyret kan gennemføres på en enkelt dag. Det er dog vigtigt at huske på, at de to byer ligger mere end 200 km fra hinanden, så det er nødvendigt at starte tidligt om morgenen for at få en grundig udforskning.

Selv om det kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer, kører turene som regel fra Sevilla tidligt om morgenen. Mellem 07h og 08h. Det arrangerende selskab kan inkludere afhentning på hotellet eller arrangere et mødested på en af de vigtigste pladser, f.eks. Plaza Duque eller Plaza Jerónimo de Córdoba.

Book dine udflugter fra Sevilla

4. Varighed af udflugter til Marokko

Solnedgang i Marokko| ©flowcomm
Solnedgang i Marokko| ©flowcomm

Du skal reservere mindst én hel dag af din rejseplan til Marokko-udflugten. De fleste selskaber, der tilbyder denne oplevelse, oplyser, at turen tager mellem 12 og 15 timers rejsetid, hvilket varierer en smule afhængigt af den rute, som det enkelte selskab tilbyder, og de specifikke aktiviteter, der finder sted, når du ankommer til Tanger.

Det er en dagstur og en lang rejse, så du skal forvente at være tilbage i byen til næsten midnat, normalt mellem 23.00 og 23.30. Derfor anbefaler jeg kun oplevelsen til de venner, der rejser i flere dage i byen, f.eks. 4 dage i Sevilla eller mere, og som samtidig er ivrige efter at lære den nordlige del af Marokko at kende.

5. Hvad vil jeg se på denne type udflugt?

Sultanens palads| ©Jorge Colménares
Sultanens palads| ©Jorge Colménares

De selskaber, der arrangerer udflugter til denne del af Marokko, har som regel flere aktiviteter på programmet. Nedenfor er en liste over de mest populære og til en vis grad de vigtigste, men husk, at alt efter hvilket selskab du hyrer, kan du tage på dem alle eller kun nogle af dem.

  • Du vil tage af sted fra hjertet af Sevilla i retning af Tarifa i Cadiz-provinsen, hvor du vil tage færgen for at krydse Gibraltarstrædet til Tanger. Afhængigt af årstiden for din rejse, f.eks. hvis du rejser til Sevilla om sommeren.
  • Når du ankommer til Tanger, kan din guide straks tage dig med på en rundvisning på et par timer til byens smukkeste seværdigheder. Denne tur kan omfatte steder som den berømte Herkules-hule eller det smukke sultanpalads.
  • Næsten alle rejser til Marokko inkluderer tid til at nyde Tangers Medina, et område, der er dedikeret til handel, hvor du kan opleve de lokale borgeres liv og skikke.
  • Tid til at nyde en typisk marokkansk frokost er bestemt ikke til at gå glip af; denne frokost kan omfatte typiske retter som f.eks. couscous eller tajine.
  • Afhængigt af den udflugt, du bestiller, kan en kort tur påkamel være inkluderet i planlægningen, ligesom en spadseretur gennem den berømte souk i Tanger kan være inkluderet i planlægningen.

Book dine udflugter fra Sevilla

6. Er det en rundrejse værd, eller er det bedre at besøge Marokko fra Sevilla på egen hånd?

Gaderne i Tanger| ©chiara poncini
Gaderne i Tanger| ©chiara poncini

Når du skal besøge Marokko i en af landets byer, er en organiseret tur absolut værd at investere i! Især hvis det er første gang, du besøger en marokkansk by. Selv om Tanger er en meget turistet by, og du vil ikke have problemer med at kommunikere, især ikke hvis du har et grundlæggende kendskab til engelsk, er sandheden, at det er meget vigtigt at have en ledsager, der kender sig selv godt rundt, med.

Hvis du har til hensigt at besøge Marokko fra Sevilla på én dag, vil ledsagelse desuden gøre det muligt for dig at holde en veltilrettelagt rejseplan, undgå modgang og nyde oplevelsen endnu mere. Hvis du endelig undersøger omkostningerne ved at tage turen på egen hånd, vil du se, at forskellen i omkostningerne ikke er så stor, i hvert fald sammenlignet med grupperejsen.

7. Hvornår er det bedste tidspunkt at tage på denne udflugt?

Forår i Sevilla| ©Clemson University
Forår i Sevilla| ©Clemson University

Selv om den første er den bedste tid på året, skal du ikke udelukke de andre tider af året, især hvis dit arbejde eller din ferieplan ikke tillader dig at planlægge en rejse i foråret. Som du vil se nedenfor, har hver sæson, afhængigt af hvilken årstid du beslutter dig for at besøge Sevilla, sine egne aspekter, som du skal overveje.

-Forår i Sevilla Som jeg nævnte, er dette det bedste tidspunkt at rejse til byen og tage på udflugter til Tanger eller andre nærliggende destinationer. Vejret er ideelt, og turisttilstrømningen er ret overskuelig.

  • Sommer i Sevilla: Dette er den travleste tid på året i Sevilla, og udflugter til Tanger er meget efterspurgte, ligesom de lange weekender med lokale festligheder. Tag disse overvejelser i betragtning, og hvis du rejser til byen på disse datoer, skal du bestille din udflugt på forhånd for at sikre dig plads.
  • Vinter i Sevilla: Dette er et godt tidspunkt, hvis du ønsker at spare penge på din ferie, vejret er ret overskueligt, og udflugten til Tanger vil være meget mindre varm end på andre tidspunkter af året.

Andre udflugter til Nordafrika

At lære Tetouan at kende| ©Michele C
At lære Tetouan at kende| ©Michele C

Marokkos udflugter tager dig ikke kun til Tanger, da landet har så meget at byde på, at en dag måske ikke er nok. Derfor er der virksomheder, der tilbyder tredages ture, hvor du kan besøge andre unikke byer som Tetouan og Chaouen.

Disse ture omfatter normalt bus- og færgetransporter og omfatter normalt måltider og indkvartering, så du kan opleve Marokko i al sin pragt.

Tips til en rejse til Marokko

En flaske vand| ©Steve Johnson
En flaske vand| ©Steve Johnson

En tur til Marokko fra Sevilla vil være en af de sjoveste og mest interessante oplevelser, du kan få, når du endelig besøger Sydspanien. Der er dog flere ting, du bør tage hensyn til for at gøre din rejse mere behagelig. Her er en liste over de vigtigste af dem.

Visum til at besøge Marokko

Marokko er et visumpligtigt land for mange udenlandske lande; dette er især vigtigt, hvis du rejser fra lande uden for EU. Jeg anbefaler, at du tjekker listen over lande, der ikke kræver visum for at rejse ind i Marokko. Hvis dit land ikke er på denne liste, skal du have visum for at deltage i denne udflugt.

Book din tur på forhånd.

Selv om de fleste virksomheder i Sevilla, der administrerer denne type udflugter, tillader dig at bestille eller annullere op til 24 timer før den pågældende dato, skal du huske, at de altid har begrænset kapacitet.

Den bedste måde at sikre dig tilgængelighed på præcis den dato, du ønsker at rejse på, og at planlægge din tur ordentligt, er at bestille flere uger før din ankomst til Sevilla.

Hvis du skal handle i Marokko, er valutaen vigtig.

Den officielle valuta i Marokko er den marokkanske dirham, men selv om det er rigtigt, at de fleste turistbutikker i Tanger accepterer euroen, kan det ikke skade at tage et par dirhams med sig.

Turarrangørerne kan som regel hjælpe dig med ombytningen, så du kan give din guide besked på turens dag.

Medbring passende fodtøj og tøj

Prøv at klæde dig så komfortabelt som muligt på din tur til Tanger; byens klima er tørt og varmt om sommeren, mens vinteren er ret fugtig.

I de varme måneder er det vigtigt at beskytte sig mod solen, og det anbefales at have åndbart tøj i materialer som hør og bomuld samt sko med lukkede tæer. Brug hat og solbriller, og sørg for at smøre dig ind i solcreme flere gange i løbet af dagen.

Medbring vand

Organiser din rygsæk og glem ikke at medbringe en flaske vand; i Tanger er det varmt det meste af tiden, og udflugterne fra Sevilla indebærer mange timers bevægelse, så det er bedst at holde sig godt hydreret, og selv om du har mulighed for at købe vand, er det altid godt at have det ved hånden, især hvis du besøger Sevilla med børn, og de ledsager dig på dette eventyr.