10 ting at lave i Sevilla om vinteren

Sevilla er langt fra en trist og kedelig by, men om vinteren bevarer den sin charme med den fordel, at den er tømt for turister, og at man kan nyde den med de planer, jeg foreslår i dette indlæg.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

10 ting at lave i Sevilla om vinteren

Vandhjul på kajen | ©Pedro Javier Montero

Der findes ikke bedre tidspunkter at besøge en by på end andre. Hver årstid har sine fordele og sine ulemper. For eksempel er vinteren den ideelle årstid for dem, der ønsker at lære alt det at kende, som Sevilla har at byde på, mens de undslipper varmen og menneskemængderne. En årstid, hvor kulden ikke er en hindring, og hvor der ikke er mangel på planer og ideer til at lære en anden side af den andalusiske by at kende.

I vintermånederne er der også festivaler og begivenheder, der fejres med særlig entusiasme i byen, samt selvfølgelig dens bedste monumenter og traditionelle steder set fra perspektivet af den ro, der kendetegner vinteren i Sevilla.

1. Sevillas katedral og Alcázar er must-see med færre turister end på andre tider af året

Sevillas katedral og Giralda| ©salva u.f.
Sevillas katedral og Giralda| ©salva u.f.

Atbesøge Sevillas katedral og Alcazar er det første, man bør gøre, når man ankommer til byen. Selvom det lyder som en typisk plan, og det kan gøres hele året rundt, er sandheden, at der er en stor fordel ved at se dette monumentale kompleks om vinteren. Der er langt færre mennesker end resten af året.

Hvis du bestiller dine billetter til Sevillas katedral eller Alcazar på forhånd, vil du kunne se alle disse stedes vidundere uden at stå i kø. Husk på, at begge monumenter modtager mere end 2 millioner besøgende om året.

Sevillas katedral er ikke bare en hvilken som helst katedral, men den største gotiske katedral i verden, og Alcazar er den ældste aktive kongelige residens i Europa. Begge monumenter er desuden på verdensarvslisten.

Køb billet til Sevillas katedral

2. Januar er den fashionable måned for flamenco

Vi elsker flamenco-parade| ©pitusa
Vi elsker flamenco-parade| ©pitusa

Flamenco-elskere, der rejser til Sevilla i januar, vil finde en dato markeret med rødt i kalenderen. I årets første måned har der i mere end et årti været afholdt We Love Flamenco, en begivenhed med fokus på flamencomode, hvor de bedste kunsthåndværkere og producenter fremviser de bedste kjoler til catwalken, der afholdes forskellige steder i byen.

Denne begivenhed fungerer som en forberedelse til den berømte aprilmesse, og ved denne lejlighed er der også særlige flamenco-shows og optrædener, hvor Triana-kvarteret som sædvanlig er scenen og vuggen for denne karakteristiske musikgenre.

Uanset om du kan lide mode eller musik, er denne begivenhed den bedste attraktion om vinteren.

Book dit flamenco-show i Sevilla

3. Tag på en gastronomisk tur for at varme dig op

Andalusisk gryderet| ©DaniFernández
Andalusisk gryderet| ©DaniFernández

Gastronomi er en af Sevillas stærke sider, og det kan aldrig siges bedre. Det er sandt, at vinteren ikke er særlig kold i byen, men fugtigheden fra Guadalquivir og de lejlighedsvise koldere dage betyder, at man sætter stor pris på at spise gode varme retter.

Og derfor kan vi tage på en gastronomisk rundtur i byen og prøve nogle af dens vinterdelikatesser:

  • Andalusisk gryderet, som ligner cocido madrileño, men med visse særpræg.
  • Æg "a la flamenca", en ret med spejlæg som hovedingrediens, som regel serveret med en bund af stegte tomater og nogle grøntsager eller pølser på en varm tallerken.
  • Ristede kastanjer, som sælges i gadeboder.
  • Churros med chokolade til morgenmad.
  • Oksehale-gryde, en vinterdelikatesse.

Book en tapas-tur i Sevilla

4. Søg ly for kulden på byens museer

Malerier på museer| ©Laura
Malerier på museer| ©Laura

Når du besøger en europæisk by om vinteren, er det altid en god idé at have en plan, hvis du bliver fanget på en kold dag eller dage. I disse tilfælde anbefaler jeg normalt at besøge museer, hvis den pågældende by har et interessant udvalg af museer. Og det er heldigvis tilfældet i Sevilla. Der er flere museer i Sevilla, nogle af dem med unikke temaer i verden.

Det er tilfældet med Flamenco Dance Museum, som er unikt i sit emne og et af de vigtigste i byen. Det ligger i Santa Cruz-kvarteret, mellem Plaza de la Alfalfa og katedralen, og har også en opvisningshal, hvor der regelmæssigt afholdes koncerter. Du kan finde flere oplysninger i dette indlæg.

Andre alternativer er Museum of Fine Arts på Plaza del Museo eller Søfartsmuseet, som ligger i det berømte Torre del Oro. De er alle fremragende steder at besøge på kolde dage.

Book en guidet tur på Museo de Bellas Artes

5. Deltag i aktiviteterne på Andalusiens dag.

Lær Italica at kende| ©Paul VanDerWerf
Lær Italica at kende| ©Paul VanDerWerf

Den28. februar er en helt særlig dato for Sevilla og for Andalusien. Det er en af de mest specielle dage at besøge Andalusiens hovedstad på, da byen er pyntet og klar til at være vært for mange aktiviteter og begivenheder.

Museerne og de arkæologiske steder spiller en hovedrolle blandt aktiviteterne på denne dag. Det er en fremragende idé at booke en udflugt til Italica fra Sevilla, da der denne dag opføres teaterforestillinger i ruinerne af denne gamle romerske by.

Bortset fra det officielle aktivitetsprogram er dette en dag, som jeg varmt kan anbefale, hvis man vil fordybe sig helt i de sevillanske skikke. Man kan f.eks. tage en sejltur på Guadalquivir, booke en tapastur om eftermiddagen eller besøge de mest emblematiske steder i Sevilla med en privat tur. Enhver undskyldning er god til at indsnuse den sevillanske ånd, men på Andalusiens dag er det endnu nemmere.

Book en udflugt til Italica fra Sevilla

6. Oplev julen i Sevilla

Jul i Sevilla| ©Jose Antonio Lagier Martin
Jul i Sevilla| ©Jose Antonio Lagier Martin

I enhver europæisk by er julen vinterens vigtigste begivenhed. Sevilla er ingen undtagelse. Disse festligheder fejres i Sevilla med stor entusiasme og en masse traditioner. Julemarkeder, gadebelysning, julegodter og konkurrencer i julesang er klassikerne i julen i Sevilla.

En af Sevillas yndlingsplaner er at følge den berømte rute med julekrybberne. En rute gennem byens kirker, der opstiller deres egne julekrybber med et udsøgt håndværksmæssigt niveau. Under alle omstændigheder kan du finde ud af alt, hvad julen i Sevilla har at byde på, ved at følge dette link.

Og hvis du vil beundre julelysene, der pryder hovedstaden Sevilla, er der ikke noget bedre end at booke en plads i turistbussen, hvorfra du vil kunne betragte de mest repræsentative monumenter i Sevilla dekoreret til jul på en behagelig og varm måde.

Book en plads i turistbussen

7. Fejr den ubesmittede undfangelses dag

De sekses dans| ©tegioz
De sekses dans| ©tegioz

Religiøse festivaler opleves med særlig entusiasme i Sevilla. Et bevis på dette er den berømte Holy Week. Men det er ikke den eneste dato, der er markeret i kalenderen i denne henseende. En anden meget speciel dag for byen er den 8. december, hvor man fejrer den ubesmittede undfangelses dag. En dato, der har mange aktiviteter og traditioner knyttet til sig.

Sixes-dansen er en traditionel dans, som udføres af en gruppe børn i Sevillas katedral, og som kan opleves gratis fra den 8. december til den 15. december.

Der er også særlige fester i katedralen, og selv universitetets tuner spiller på flere af byens centrale pladser. Men højdepunktet er uden tvivl optoget, der fører jomfruen gennem Sevillas gader, og som altid tiltrækker tusindvis af turister.

Book en billet til Sevillas katedral

8. Sportssæsonen i den andalusiske by

Deltagere i maratonløbet| ©Juan Ignacio
Deltagere i maratonløbet| ©Juan Ignacio

Da vintertemperaturerne i Sevilla er meget milde, og de er meget høje om foråret og sommeren, er dette en tid på året, der er ideel til udendørs sport. Faktisk er der flere vigtige begivenheder i disse måneder, såsom halvmaraton og Sevilla maraton.

Halvmaratonet i Sevilla fungerer som en appetitvækker til det fulde maraton. Det afholdes i slutningen af januar og har både en fuld 21 km og en kortere 10 km variant. Begge runder går gennem nogle af byens mest emblematiske steder.

Et par dage senere, i februar, afholdes hovedbegivenheden, maratonløbet. Det er dobbelt så langt og har dobbelt så stor international anerkendelse.

9. Nyd karnevalerne

Sevillas karneval| ©david
Sevillas karneval| ©david

En af de mest berømte festivaler om vinteren er karnevalerne. I Andalusien er dem i Cadiz de mest berømte og verdenskendte, men dem i Sevilla er også umagen værd, især fordi de deler mange ting med dem i byen Cadiz.

Faktisk rejser nogle af grupperne og chirigotaerne fra Cádiz til Sevilla efter karnevallet i Cádiz. Nogle af disse grupper deltager i festlighederne i kvarterer som Triana eller i byer i nærheden af Sevilla som Carmona.

I Sevilla afholdes der en festival i begyndelsen eller midten af marts, hvor grupperne og chirigotaerne giver forskellige optrædener med den karakteristiske andalusiske humor som den fremherskende tone. Denne festival afholdes i Cartuja Centre Cite i Sevilla. En meget sjov plan for vinteren i Sevilla.

10. Hav det sjovt i en vinterforlystelsespark: Sevilla On Ice.

Nyd parken om vinteren| ©DAVIDGIBSON
Nyd parken om vinteren| ©DAVIDGIBSON

Med vinterens og julens komme bliver der oprettet en vinterforlystelsespark i Sevilla, Sevilla On Ice, en park, der bliver oprettet hver vinter i Muelle de las Delicias, ved siden af Guadalquivir, og som er det bedste sted at nyde vinteren, især hvis man rejser til Sevilla med børn.

Parken har Spaniens største udendørs skøjtebane som hovedattraktion, ledsaget af et dusin forlystelser som en isrutsjebane, pariserhjul, hoppeborge osv.

Der er også gastronomiske områder og alle former for underholdning, så man kan have det sjovt på trods af det kolde vejr. Parken er normalt åben fra slutningen af november til midten af januar.

Temperaturer i Sevilla om vinteren

Skøjtebane om vinteren| ©XTrai
Skøjtebane om vinteren| ©XTrai

Hvis du leder efter en europæisk by at besøge om vinteren, hvor kulden ikke er et problem, er Sevilla en af de varmeste byer på kontinentet.

Gennemsnitstemperaturen er omkring 12 grader celsius med højder på over 15 grader celsius og lave temperaturer, der sjældent falder til under 5 eller 6 grader celsius. Januar er den koldeste af vintermånederne, men ikke meget koldere end det.

Ud over at det er en mild vinter, er fordelen, at det sjældent regner. Selvom det er den mest regnfulde tid på året, falder der i gennemsnit ikke mere end 5-6 regnskyl om måneden. Hvis der er en ulempe, er det fugtigheden fra Guadalquivir, som nogle gange kan gøre den termiske fornemmelse koldere. Men som du kan se, er Sevilla den ideelle destination for de koldeste af de kolde.

Tilstrømningen af turister og priser i Sevilla om vinteren

Puerta de la Macarena om vinteren| ©Cinthia Bravo
Puerta de la Macarena om vinteren| ©Cinthia Bravo

Dette afsnit repræsenterer en anden af de store fordele ved at besøge Sevilla om vinteren. Det er den tid på året, hvor der er færrest turister i byen, og derfor er der færre menneskemængder, og det er mere behageligt at besøge monumenterne.

Det er ret nemt atfinde overnatning i disse måneder. Det eneste opsving er i julen, hvor folk udnytter helligdagene til at se byen pyntet op.

Priserne falder også betydeligt på grund af den lave efterspørgsel. Det er ikke en alt for dyr by, men hvis du vil spare penge på din rejse, er det bedst at vælge måneder som februar. Under alle omstændigheder er Sevilla om vinteren meget tiltalende at se. Væk fra varmen, menneskemængderne og med lavere priser.

Hvad skal du pakke i din kuffert for at besøge Sevilla om vinteren?

Bagage| ©Craig Adderley
Bagage| ©Craig Adderley

En anden fordel ved at rejse til Sevilla om vinteren er, når man skal pakke sin kuffert. Hvis vi rejser til en europæisk by om vinteren, er pladsen normalt et problem på grund af den mængde varmt tøj, vi skal pakke. Sådan er det ikke.

Hvis du rejser til Sevilla, er det nok at tage en let frakke og let vintertøj som trøjer med. Selvom det ikke plejer at regne, er det aldrig en dårlig idé at tage en vinterjakke på, og det vigtigste er at have behagelige sko på, når man går rundt i byen, da den er meget nem at besøge til fods.