Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Ting At Lave I Bangkok I August

Gør dig klar til en intens sommer i Bangkok, en by, hvor du kan besøge templer, museer, strande og nyde lokale festligheder.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 Ting At Lave I Bangkok I August

Escultura de oro en Tailandia|© Worachat Sodsri

Der er mange steder i verden, som er fulde af charme og tradition, og hvor dørene altid er åbne for turister. Bangkok, hovedstaden i Thailand, er et af dem. En moderne, kosmopolitisk by fuld af kunst, mode og underholdning, som man kan besøge på alle tider af året.

I Bangkok er august en måned med monsuner, lejlighedsvise byger, der afkøler atmosfæren, så både lokale og besøgende kan nyde det fugtige tropiske vejr med temperaturer på gennemsnitligt 28°C, der når op på meget varme 33°C i dagtimerne.

Det er en ideel tid på året til at tage på ture, nyde gåture, parker, besøge markeder, museer, templer og nyde flere aktiviteter med familie eller venner.

Museer, templer, monumenter, restauranter, barer, luksushoteller, kokkeskoler, kurbade er nogle af de aktiviteter, du kan finde til meget gode priser, for selvom det er en ferieperiode, betragtes det ikke som højsæson. Her er 10 ting, du kan se og nyde i Bangkok i august.

1. Fejr dronningens fødselsdag

Dronning Sirikit af Thailand|©VC34
Dronning Sirikit af Thailand|©VC34

Den 12. august er en festdag i Thailand. Det er monarken Sirikits fødselsdag, som falder sammen med Mors Dag , så landet, især hovedstaden Bangkok, er klædt i blåt - dronningens farve -, flerfarvede lys, dekorationer og masser af symbolik omgiver de ikoniske bygninger som Grand Palace. Det er en national helligdag.

I løbet af dagen kan lokale og besøgende deltage i gratis aktiviteter som parader, koncerter, shows, kunstudstillinger og kunsthåndværk, der er typisk for thailandsk kultur. Og om aftenen fylder fyrværkeri og et droneshow, der reflekterer billeder og budskaber i hyldest til dronningen på himlen, til rytmen af symfonisk musik, fejringen med magi.

Book en tur til Bangkok med et besøg i Grand Palace

2. Se templet med den liggende Buddha - Wat Pho

Bangkok - Wat Pho|©Aubrey Stalnaker
Bangkok - Wat Pho|©Aubrey Stalnaker

Et af kendetegnene ved Bangkok, kendt som "englenes by", er det store antal templer, deres størrelse, design, farver og majestæt, som forbløffer både børn og voksne. Bybilledet er en kombination af modernitet og tradition, som er et besøg værd.

Blandt de mest repræsentative bygninger er Den Liggende Buddhas Tempel, syd for Grand Palace i Phra Nakhon-distriktet, med flere haller, klosterrituelle haller, kapeller, gallerier og mere end 90 dekorerede stupaer, som den buddhistiske arkitekturtype for relikvier er kendt som.

Inde i Phra Vihara Hall, på en tredelt sokkel, står den imponerende 46 meter lange, 15 meter høje, guldbelagte statue af den liggende Buddha, omgivet af symboler, blomster og offergaver, den største i Thailand. Den største i Thailand.

I dette 80.000 kvadratmeter store arkitektoniske vidunder finder du også skolen for traditionel medicin og traditionel massage, en stor attraktion for turister, der ønsker at lære eller nyde en afslappende massage. Du kan ikke gå glip af det!

Du skal tage højde for:

 • Du kan ikke komme ind iført bukser eller korte nederdele eller seler og barfodet.
 • Der er åbent hver dag fra kl. 8.30 til 17.30.
 • Du kan bede om en højttaler til rundvisningen.
 • Indgang til templet koster ca. 6 euro.
 • Massage koster i gennemsnit 7 euro.

Book en guidet tur i Bangkok

3. Gå en tur og shop på Klong Ong Ang-markedet

Thailandsk marked|©too close for infinity
Thailandsk marked|©too close for infinity

Hvis du vil sejle i kajak eller gå en tur, mens du nyder lækre thailandske snacks og shopper Bangkok-souvenirs, kan du besøge det trendy udendørs marked Klong Ong Ang, som betyder keramisk kanal, der ligger mellem Chinatown og Indian Quarter.

Hver weekend byder dette særlige sted i Chinatown-distriktet på liveoptrædener med lokale musikere, gadekunst og dansere, som vil gøre din aften lysere på denne vandvej. Du finder også gademarkeder, store vægmalerier og dekorationer med blomster, planter og farvede lys samt et bredt udvalg af søde og salte lækkerier til moderate priser. En af Bangkoks nyeste turistattraktioner.

Vigtigt at vide:

 • Åbent fra fredag til søndag fra kl. 16.00 til 22.00.
 • Du kan gå eller leje en kajak for at nyde landskabet fra kanalen.
 • Du kan lære om områdets historie af en lokal guide.

Book en cykeltur

4. Oplev de unikke oplevelser på jernbanemarkedet og det flydende marked

Maeklong jernbanemarked|©Fabio Achilli
Maeklong jernbanemarked|©Fabio Achilli

Som i en actionfilm er det på Maeklong-markedet passagertogets passage, der markerer, hvornår man kan handle, og hvornår det er bedst at stå stille. Det er kendt som "risk of life"-markedet og er en af Bangkoks hovedattraktioner.

Når sirenen lyder, samler sælgerne deres varer for at gøre plads til det hurtige tog. Når toget kører videre, invaderer de banerne igen for at sælge mad og varer på en 100 meter lang strækning. Her finder du frisk mad til enhver smag og til lavere priser end noget andet sted.

Men hvis du foretrækker at tage en bådtur, mens du handler, er det flydende marked Damnoen Saduak vejen frem. Du kan købe forskellige spiselige produkter eller kunsthåndværk, der er typisk for det asiatiske land.

Vigtigt at vide:

 • Det flydende marked er åbent dagligt fra kl. 7.00 til 17.00.
 • Mae Klong Market er åbent fra kl. 6.00 til kl. 18.00.
 • Toget kører 8 gange om dagen gennem Mae Klong-markedet.

Book en tur til Bangkoks markeder

5. Nyd panoramaudsigten på Det Gyldne Bjerg

Det gyldne bjerg|©Michaël DUCLOUX
Det gyldne bjerg|©Michaël DUCLOUX

Med en højde på 80 meter og 318 trin skiller Wat Saket eller Golden Mountain-templet sig ud blandt skyskraberne. Under turen kan du nyde den store vegetation, de smukke haver, små altre, enorme mytologiske klokker, gonger og relikvier, der er ideelle til at forbinde kultur og natur.

Bjerget i Pom Prap Sattru Phai-distriktet, ved siden af Chao Phraya-flodens udmunding, er et stort buddhistisk tempel med panoramaudsigt over byen og et ikonisk pilgrimssted. På terrassen finder du Den Store Gyldne Stupa, en oplevelse, du ikke vil gå glip af. I øvrigt er det bedste tidspunkt at gå derop ved solnedgang for at nyde de smukke farver i landskabet.

Vigtigt at vide:

 • Den omtrentlige entrépris er 2 euro. Det afhænger af årstiden.
 • Der er åbent dagligt fra kl. 8.00 til kl. 18.00.

6. Lær om Bangkoks historie på Nationalmuseet

Bangkoks nationalmuseum|©Mike Hawley
Bangkoks nationalmuseum|©Mike Hawley

I nærheden af det populære Wat Phra Kaew-tempel og Grand Palace ligger et af de største museer i Sydøstasien. Nationalmuseet, der ligger i Wang Na-paladset, er et sted fuld af kunst og skønhed.

Her kan man besøge forskellige haller med kunstudstillinger, antikke udstillinger som masker, kostumer, malerier, våben, skulpturer og endda musikinstrumenter - en rejse gennem tiden, som vil tage dig med ind i den thailandske kultur. En af de mest attraktive ture for turister.

Bygningens ydre er en arkitektonisk skønhed fra det 18. århundrede. Interiøret er lige så smukt, som det er lærerigt. Under rundvisningen vil du se en omfattende samling af Buddha-figurer fra forskellige perioder, kongelige møbler, skulpturer, vægmalerier, keramik og kongelige skatte.

Du kan ikke gå derfra uden at se kong Ram Khamhaengs inskription fra 1292 e.Kr., som betragtes som verdens dokumentararv, et uvurderligt stykke historisk og kulturel information. Den fortæller endda om opfindelsen af nogle af de moderne thailandske skrifttegn - meget interessant!

Vigtigt at vide:

 • Indgangsbilletten koster ca. 5 euro.
 • Der er åbent fra onsdag til søndag fra kl. 9.00 til 16.30.
 • Tilbyder guidede ture på fremmedsprog

7. Hvis du kan lide adrenalin, så tag en tur op på Maha Nakhons observationsdæk

MahaNakhon-bygningen|©Edward Schonsett
MahaNakhon-bygningen|©Edward Schonsett

Hvis du kan lide adrenalin, må du ikke gå glip af Maha Nakhon-bygningens spektakulære observationsdæk på 78. etage af King Power Mahanakhon-skyskraberen, som er den højeste i Thailand - 314 meter høj. Der får du en uforglemmelig oplevelse, når du går på et glasgulv og har panoramaudsigt over Bangkok. Bygningen huser luksuslejligheder, et hotel, butikker, barer og restauranter.

Denne attraktive, moderne skyskraber er tegnet af den tyske arkitekt Ole Sheeren. Dens facade ligner noget fra en pixelfilm med kubeformede glasbokse, der giver den en usædvanlig effekt, multimedie-touchskærme, der viser augmented reality-billeder, og balkoner, hvorfra du kan tage flotte fotos til din scrapbog. Og når mørket falder på, kan du nyde natbyen med dens mange lys og shows i barer, natklubber og kabareter.

Vigtigt at vide:

 • Almindelig entré koster ca. 23 euro for voksne. Børn op til 15 år betaler et gebyr på ca. 7 euro.
 • Der er åbent dagligt fra kl. 10.00 til kl. 12.00 (sidste indgang kl. 23.00).

Køb din billet til King Power Mahanakhon gangbroen

8. Nyd udendørslivet i Lumpini Park

Lumpini Park|©sawasdee krap
Lumpini Park|©sawasdee krap

Hvis du vil nyde en spadseretur i den friske luft, er der masser af muligheder i den offentlige Lump ini Park. I dette 57 hektar store område omgivet af natur kan du slappe af, mens du går eller cykler langs de mange stier. Du kan nyde den fantastiske atmosfære, eller du kan leje en båd til en tur på den menneskeskabte sø og træne i de mange udendørs fitnesscentre. Hvis du har børn med, vil de elske legepladsen.

Du kan også tage billeder ved statuen af kong Rama VI, besøge biblioteket eller ungdomscentret, hvor du kan dyrke forskellige sportsaktiviteter som fodbold, svømning, basketball og meget andet, hvor du kan have det sjovt med din familie. Når du er færdig med turen, kan du gå gennem en gågade med mulighed for at cykle og besøge Benjakitti Park i Khlong Toei-distriktet.

Vigtigt at vide:

 • Der er gratis adgang til parken.
 • Åbningstiden er fra kl. 5.00 til kl. 21.00.
 • Bådudlejning koster ca. 1 euro.
 • Den ligger i nærheden af Sala Daeng Station på Silom-linjen i Bangkoks luftundergrundsbane.

9. Lad dig betage af magien i det buddhistiske tempel Wat Arun

Thailand Wat Arun|©Jin aizawa
Thailand Wat Arun|©Jin aizawa

På bredden af Chao Phraya-floden, meget tæt på Grand Palace og Wat Pho, kan man se det imponerende Wat Arun eller Bangkok Sunrise Temple, en attraktiv og iøjnefaldende struktur, ikke kun på grund af sin højde, men også på grund af sit design. Det centrale tårn og de fire satellittårne er dekoreret med muslingeskaller og porcelænsindlæg, som gløder ved solopgang, deraf navnet.

Ved tårnenes baser kan man se forskellige kinesiske figurer af soldater, dyr og dæmoner og en ordinationshal, hvor billedet af Niramit Buddha er placeret. Det centrale tårn (eller central prang) er det højeste tårn i Bangkok med en højde på 77 meter. Det er i Khmer-stil og repræsenterer Mount Meru, universets centrum ifølge hinduistisk symbolik. Når du går op ad trapperne, finder du to terrasser og en storslået panoramaudsigt over kontrasten mellem den moderne og den traditionelle by.

Vigtigt at vide:

 • Åbent dagligt fra kl. 8.30 til 17.30.
 • Entré ca. 1 euro.

10. Hav det sjovt med familien i Siam Amazing Park

Rutsjebane|© Somruthai Keawjan
Rutsjebane|© Somruthai Keawjan

En dag med eventyr og sjov i Siam Amusement Park i Kannayao-distriktet i Bangkok er et must på din rejse. Dette underholdningssted tilbyder dig forskellige planer på ét sted, blandt andet et vandland, hvor du finder det største kunstige hav i verden**(Guinness World Records til dato**), med spil og rutsjebaner i forskellige størrelser og former.

Hvis du vil have noget mere ekstremt, finder du to spiralrutsjebaner. Her er adrenalin hovedingrediensen. Der er endda en afrikansk jungle med bevægelige dyr, en karrusel og et spøgelseshus. Alt, hvad du nogensinde har forestillet dig, finder du her. Og for de små er der et dinosaurområde med flere fantasiforlystelser og Tante Svane Sallys land med karrusel, snurrebåd og minimotorcykler blandt mange andre attraktioner.

Vigtigt at vide:

 • Adgang til parken koster ca. 2 euro for børn og 4 euro for voksne.
 • Åben dagligt fra kl. 10.00 til 18.00.

Køb din billet til Siam Amazing Park