Berlin Pergamo Museum billetter:sådan køber du billetter samt prisleje

Pergamonmuseet er i øjeblikket lukket på grund af renovering og vil ikke være åbent i flere år. Jeg er ikke i tvivl om, at når det vender tilbage, vil det stadig blive betragtet som et af de vigtigste museer i Europa.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

Berlin Pergamo Museum billetter:sådan køber du billetter samt prisleje

Pergamon-museet i Berlin | ©Geneva Karr

En af de mest populære ting at lave i Berlin er at besøge de vigtigste museer i denne kosmopolitiske by. Et af de mest besøgte og vigtigste på Berlins kulturscene er Pergamonmuseet, men det vil være lukket for arbejde i flere år, så du må vente på genåbningen for fortsat at kunne nyde Pergamonalteret eller andre af de utrolige værker af stor historisk værdi, som det huser.

Hvor meget koster billetter til Pergamonmuseet i Berlin?

Inde i Pergamonmuseet| ©Paul VanDerWerf
Inde i Pergamonmuseet| ©Paul VanDerWerf

Der er forskellige billetpriser til Pergamonmuseet i Berlin, som imødekommer forskellige behov hos forskellige typer af forbrugere. Basisbilletten, som kan købes via officielle hjemmesider som Hellotickets, koster omkring 13 euro for voksne.

Det er den billigste måde at få adgang til dette vigtige museum i Berlin, hvor du kan se kunstneriske skatte som Pergamon-alteret, Museum of the Ancient East eller Markedsporten i Milet. Kort sagt, historiske perler, som du ikke må gå glip af på din rejse til den tyske hovedstad.

Hvordan får man billetter til Pergamonmuseet i Berlin på billetkontoret?

Pergamonmuseum, Bodestraße, Berlin, Tyskland| ©op23
Pergamonmuseum, Bodestraße, Berlin, Tyskland| ©op23

Der er forskellige brugbare og anbefalelsesværdige måder at få billetter til Pergamonmuseet i Berlin på, og billetkontoret er helt klart en af dem. I dette tilfælde taler vi kun om den grundlæggende og konventionelle billet til 12 euro pr. person, som ikke inkluderer guidet adgang til museet eller til nogen af de andre etablissementer på denne berømte Berlin-ø.

Det er ikke så kompliceret at forstå formlen bag købet i billetkontoret, da du kun behøver at komme til indgangen til museet. Museet ligger på Bodestraße i den nordlige ende af øen og på den velkendte campus, hvor alle de museer, jeg har nævnt, ligger.

Afhængigt af hvilken turistsæson du vælger , kan det tage mere eller mindre tid at stå i kø for billetter. Du kan selvfølgelig betale både kontant og med kreditkort og endda med andre elektroniske betalingsalternativer.

Jeg er nødt til at påpege, at mange af Berlins bedste sightseeingbusser kører gennem dette område af byens centrum. Derfor kan de være et godt underholdningsalternativ efter museumsbesøget, hvis man foretrækker en individuel billet uden en guidet tur på grund af manglende interesse for de andre alternativer på øen.

Køb dine billetter til Neues Museum

Er billetter til Berlins Pergamonmuseum inkluderet i et sightseeingpas til Berlin?

Vægmaleri på Pergamonmuseet| ©Girl with red hat
Vægmaleri på Pergamonmuseet| ©Girl with red hat

Pergamonmuseet, som er en af de vigtigste turistattraktioner på Berlins museumsscene, er inkluderet som en hovedmulighed i ethvert turistpas i byen.

Men det bedste alternativ, du har, hvis du ønsker at købe en kombineret billet, der inkluderer flere attraktioner i samme betaling, er at vælge den guidede indgang til dette museum såvel som til Berlins nye museum. Det skyldes, at du med dette køb er sikret adgang til alle museerne på samme ø på samme dag, samtidig med at du får en eksklusiv guidet tur.

Berlin Pass er et af de bedste turistpas i byen og sælges i et 2- eller 3-dages format for henholdsvis ca. 99 eller 119 euro. Det er en god mulighed, hvis du ønsker at få mest muligt ud af byens attraktioner og kun har et par dage til rådighed. Selvom det stadig er en konventionel billet uden en guide til din rådighed, har du fortrinsadgang i den forstand, at du ikke behøver at stå i kø for at få adgang.

Der er dog andre turistpas, som selvom de ikke inkluderer Pergamonmuseet som en hovedaktivitet i tjenesten, gør de det, når du betaler et ekstra gebyr. Det er Berlin Welcome Card, og selvom det primært er fokuseret på rabatter til offentlig transport i byen, har det også en slags udvidet service, der giver dig adgang til alle museerne på Museumsøen. Dog helt klart uden guide og med kortere besøgstid, hvis du vil udnytte Berlin Welcome Card-tiden til de andre attraktioner, der er inkluderet.

Book de bedste sightseeingkort i Berlin

Er der særlige billetter til børn?

Børn på en sightseeingtur| ©Note thanun
Børn på en sightseeingtur| ©Note thanun

De fleste attraktioner i Berlin har særlige priser for børn, og Pergamonmuseet, som er et af de mest besøgte steder i byen , er tydeligvis ingen undtagelse fra denne tendens. Basisbilletter uden en guidet tur fås for 6 euro til børn under 18 år, arbejdsløse og handicappede. Denne pris gælder både i billetsalget og på byens officielle turisthjemmeside.

Der er også en betydelig rabat på den praktiske billet til en guidet tur til dette museum og Berlins nye museum. Der er tale om en reduktion på 20 euro, så den omtrentlige pris er 40 euro for folk, der opfylder kriteriet om at være under 18 år. Det kan være for billigt for en familiegruppe med flere børn og teenagere eller for en rejsegruppe, der er på udkig efter ting at se og lave i Berlin med børn.

Det er dog værd at bemærke, at dette museum er fokuseret på udstilling af kopier og faktiske monumenter, der er forbundet med de vigtige historiske konstruktioner i det gamle Babylon og andre samfund, der anses for at være vuggen for moderne civilisationer. Derfor er det måske ikke den mest underholdende aktivitet for børn, i hvert fald ikke hvis de er helt små og ikke er vant til at bevæge sig rundt i denne type rum.

Er der guidede ture på Pergamonmuseet i Berlin, og er det det værd?

Pergamonmuseet, Berlin, Tyskland| ©op23
Pergamonmuseet, Berlin, Tyskland| ©op23

Den guidede tur, som jeg indtil videre har foreslået som et godt alternativ, er uden tvivl en turistservice, der er umagen værd fra alle mulige synsvinkler. At have en guide sikrer, at der ikke er en eneste relevant detalje, der undslipper din interesse, og det gør det også lettere at forstå mange af museets udstillinger.

Desuden går turen hurtigere, da man følger guidens tempo, som ikke har nogen tid at spilde. Desuden har du en person til rådighed, som er fuldt forberedt på at besvare alle dine spørgsmål, når de opstår.

Som om det ikke var nok, fordobler det faktum, at disse kombinerede billetter også giver dig en guidet tur på New Museum of Berlin, værdien af de penge, du investerer. Det betyder, at når de 3-4 timers rundvisning er slut, har du nydt en førsteklasses service, og du har stadig mulighed for at komme ind på de andre 3 museer på øen uden at skulle betale en eneste ekstra euro.

Faktisk er en billet med en guidet tur med de egenskaber, jeg foreslår, en af de bedste måder at få mest muligt ud af en 5-dages tur til Berlin. Sandheden er, at dette er en storby med et uendeligt antal planer, der holder besøgende travlt beskæftiget fra det øjeblik, de ankommer, til det øjeblik, de forlader byen igen, så optimering af tid og penge er en reel logistisk prioritet.

Hvordan kommer man til Pergamonmuseet i Berlin?

Sightseeingbus gennem Berlins gader| ©Janusz Jakubowski
Sightseeingbus gennem Berlins gader| ©Janusz Jakubowski

Svaret på dette spørgsmål afhænger af det område, hvor dit overnatningssted ligger, samt hvor du befinder dig i byen lige før dit besøg på det smukke og interessante Pergamonmuseum i Berlin.

Da du befinder dig i centrum af Berlin, er det logisk at antage, at det er en god idé at ankomme med metroen, da byens undergrunds- og overgrundstogsystem er et af de bedste på planeten. I så fald er Friedrichstraße station på U6-linjen et ideelt alternativ, da det giver dig mulighed for at gå dertil på mindre end 10 minutter og give dig mulighed for at beundre skønheden ved Eiserne-broen.

Friedrichstraße station er også et godt alternativ, hvis du kommer rundt med byens intercity-togsystem via flere linjer S1, S2 og S25. På den anden side af floden, på Hackescher Markt station, kan du også stå af, hvis linjerne S5, S7 og S75 er bekvemme. Alexanderplatz station ligger også relativt tæt på og kan være interessant, hvis du ønsker at nyde dette vigtige turistområde på din gåtur fra toget til museet.

Den sidste mulighed er ret overbevisende i betragtning af, at du vil kunne se flere af de vigtigste steder at se og gøre i det centrale Berlin undervejs. Såsom DDR-museumsbygningen, Berlins domkirke og det ikoniske Fernsehturm-tårn.

Top ting, du ikke må gå glip af på Pergamon Museum Berlin

Statuer på Pergamonmuseet| ©Levent Simsek
Statuer på Pergamonmuseet| ©Levent Simsek

Som navnet antyder, er Pergamon-alteret, også kendt som Zeus-alteret, det vigtigste værk på denne institution. Faktisk blev museet skabt for at huse dette 2.000 år gamle antikke græske religiøse monument, som blev bragt fra de arkæologiske udgravninger af en nekropolis til dette sted, hvor det blev udstillet efter omhyggelig rekonstruktion.

Mushatta-facaden er en anden af museets store attraktioner og er indgangsporten til et gammelt palads, der tilhørte umayyaderne, og som blev flyttet fra Jordan til Berlin som en gave for broderskabet mellem de to nationer i begyndelsen af det 19. århundrede. Der er også en berømt permanent udstilling af islamisk kunst og kopier af andre vigtige historiske elementer såsom den berømte Ishtar-porten, som var indgangen til den antikke by Babylon.

Markedsporten fra Milet er et andet af de vigtigste elementer i denne institution og består af et af de vigtigste arkæologiske stykker, der viser, hvordan en romersk markedsplads så ud for 2000 år siden. Den skiller sig ud ved sin imponerende bevaringstilstand, som får den til at skille sig ud blandt andre arkæologiske udstillinger i dag.

Hvor meget tid har du brug for til at besøge Berlins Pergamonmuseum?

Kurt-Schumacher| ©Oleks K. 2.0
Kurt-Schumacher| ©Oleks K. 2.0

Det tager ikke mange timer at besøge Pergamonmuseet i sin helhed, da det er et sted med flere store arkæologiske genstande, som suppleres af andre historiske artefakter. De kan dog ikke sammenlignes med mængden af udstillinger på et sted som British Museum eller Museum of Natural History i New York.

Det betyder, at man på omkring 2 timer kan opleve det meste af dette museum, hvilket betyder, at 1,5 times guidet tur er mere end nok tid til at lære alle de vigtigste elementer på dette sted at kende i detaljer.

Du skal også vide, at et museum med aircondition som dette er en af de bedste ting at se eller gøre i Berlin om vinteren på grund af de udfordrende miljøforhold, der definerer oplevelsen af at gå rundt i byen på en så kold årstid. Så på denne tid af året vil du sandsynligvis gerne forlænge dit besøg så meget som muligt, hvis du ikke har andre aktiviteter planlagt umiddelbart efter dit besøg på Berlins Pergamonmuseum.

Åbningstider for Pergamonmuseet i Berlin

Sightseeing-bus, Berlin| ©Emilio Labrador
Sightseeing-bus, Berlin| ©Emilio Labrador

For nemheds skyld har Pergamonmuseet i Berlin åbent alle ugens dage. Det er logisk, da det er en af de mest populære turistattraktioner i byen og også er en del af det vigtigste museumscirkus i den tyske hovedstad.

Der er åbent hver dag fra kl. 10 til 18. Om torsdagen er åbningstiden dog udvidet til kl. 20.00, så besøgende kan få mest muligt ud af deres adgangskort til Berlin Museumsinsel. Husk, at under alle omstændigheder er guidede ture for kombinerede billetter normalt også booket til formiddagen eller en lejlighedsvis eftermiddagsvagt.

Tips til at besøge Pergamonmuseet i Berlin

Pakning af din bagage| ©Ketut Subiyanto
Pakning af din bagage| ©Ketut Subiyanto

Der er ikke mange råd, jeg kan give dig i forbindelse med dit besøg på Pergamonmuseet i Berlin, for det er et sikkert, komfortabelt og underholdende sted, der tilbyder dig en interessant sightseeing-oplevelse i hjertet af den tyske hovedstad. Komforten i dit fodtøj kan være en af dem, da gang helt sikkert vil være en vigtig aktivitet under hele din rejse og især i løbet af den dag, du vælger at besøge de forskellige museer på denne velkendte ø.

Valget af dit tøj i henhold til vejret på sæsonen for din rejse er en anden relevant faktor, da somrene er ret varme og vintrene er ekstremt kolde. Men det er en anbefaling, der passer ind i de Berlin-rejsetips, der kan anvendes på forskellige steder og aktiviteter i byen.

Jeg kan også råde dig til at besøge museet tidligt på dagen eller sidst på dagen. Det er de tidspunkter, hvor der er færrest besøgende, hvilket efterlader den tidlige eftermiddag som det mest overfyldte tidspunkt på dagen.

Hvor kan man spise i nærheden af Pergamon Museum Berlin?

Eisbein, typisk tysk mad| ©Joselu Blanco
Eisbein, typisk tysk mad| ©Joselu Blanco

Da museet ligger i centrum af Berlin, er det ikke overraskende, at der inden for en radius af 500 meter fra museet er snesevis af spisesteder, der passer til alle budgetter og appetitter. Bare i den nordlige ende af museumsøen ligger der tre forskellige caféer, og Cu 29 er et anbefalelsesværdigt alternativ på grund af de smukke faciliteter.

Dolcafe im Berliner Dom ligger også i området nær museet og udmærker sig ved sin direkte udsigt til den smukke Berliner Dom. Café il Altem Museum tilbyder også en imponerende udsigt over domkirkepladsen, mens Bistro Lebenswelten - Humboldt Forum kan være et andet alternativ, hvis du vil længere væk fra Pergamonmuseet mod den sydlige del af øen.

Hvis du krydser broen på vej til Alexanderplatz, vil du støde på hundrede restauranter, taverner, caféer og barer. Og en gastronomisk rundtur i dette område kan betragtes som en af de bedste ting at lave i Berlin om aftenen. Især når man ved, at en by, der er så moderne og kosmopolitisk som denne, slutter sig til andre verdenshovedstæder i kategorien af byer, der aldrig sover.