Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Budapest Overførsler

Glem alt om at finde den rigtige transport til dit hotel fra Budapest lufthavn: Jeg fortæller dig alt om mulighederne.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

Budapest Overførsler

Fly lander i Budapest lufthavn | ©Sony SLT-A57

Budapest Ferenc Liszt Lufthavn (tidligere Ferihegy Lufthavn) ligger 16 km fra byens centrum, hvilket tager ca. 40 minutter med bil eller tog.

1. Transportmuligheder fra Budapest lufthavn eller station til byens centrum

Solopgang i Budapest lufthavnsterminal| ©Tom Imrei
Solopgang i Budapest lufthavnsterminal| ©Tom Imrei

Hvis du rejser til Budapest, ankommer du med fly eller tog, og det første, du skal finde ud af, er, hvordan du kommer til dit hotel i et land med en anden valuta og et andet sprog end dit eget. Transfers i Budapest er billige, og der er forskellige muligheder; jeg vil forklare dig dem alle:

2. Privat transport fra Budapest lufthavn til dit hotel

Privat transfer venter ved hotellets dør| ©Supermac1961
Privat transfer venter ved hotellets dør| ©Supermac1961

Den største fordel ved at leje en transport mellem Budapest lufthavn og dit hotel er, at den er tilgængelig 24 timer i døgnet, syv dage om ugen (så det er ligegyldigt, hvornår dit fly ankommer).

Med denne service får du en professionel chauffør, der venter på dig ved ankomsten med et skilt med dit navn på, du behøver ikke at vente i køer, og du kan foretage rejsen i komfort og med plads til din bagage med højst 15 passagerer.

I modsætning til hvad det kan se ud til, er prisen for denne service i Budapest meget økonomisk, da denne mulighed er tilgængelig fra en pris på 103 pr. person. Køretøjet er også tilpasset til klapvogne og kørestolsbrugere.

Sådan fungerer det

Du kan booke online, og du kan afbestille gratis op til 24 timer i forvejen. Når du har valgt den dag, du ønsker at leje tjenesten, skal du via e-mail oplyse dine flyoplysninger (så chaufføren kan tilpasse sig, hvis der er forsinkelser) og dine hoteloplysninger (så chaufføren kender adressen, hvor han skal køre dig hen). Når du har bekræftet din reservation, får du instruktioner om, hvordan du møder din chauffør, som venter på dig med et skilt med dit navn på ved afgangen fra dit fly.

Returtransport fra byen til lufthavnen

Denne transportservice er også tilgængelig for at få dig fra dit hotel til lufthavnen i slutningen af din rejse. Det fungerer på samme måde, priserne og bookingprocessen er de samme: du skal opgive dine hoteloplysninger, så chaufføren kan hente dig på det tidspunkt, du ønsker. Hvis jeg må give dig et tip, skal du sørge for at have god tid til at ankomme uden (samme betingelser, bortset fra at du skal være tilgængelig i god tid, så du ikke går glip af dit fly).

Anas rejsetips

Hvis dit fly ankommer tidligt om morgenen, vil det være særligt vanskeligt at komme til centrum med offentlig transport; der er privat transport til rådighed 24 timer i døgnet.

3. Transport fra Budapest togstation til dit hotel

Budapest togstation| ©Ibolya
Budapest togstation| ©Ibolya

Hvis du ankommer til Budapest med tog, fordi du har været på besøg i det omkringliggende område, skal du nå frem til dit hotel. For mig er den mest behagelige måde at gøre dette på en privat transport fra Budapest togstation til dit hotel. Med denne service venter en chauffør på dig (dig og din gruppe) ved ankomsten og kører dig direkte til dit hotel, uden ventetid.

Ligesom med lufthavnstransport skal du oplyse dine ankomstoplysninger til stationen, så de kan arrangere, at du bliver hentet. Chaufføren venter på dig, selv hvis dit tog er forsinket.

Returkørsel fra dit hotel til togstationen

Du kan også arrangere en returtransport fra dit hotel til togstationen i Budapest ved rejsens afslutning. Efter en lang rejse, og især hvis du er fyldt med bagage, anbefaler jeg denne mulighed.

4. Andre muligheder for at komme fra lufthavnen: offentlig transport eller taxa

Taxa venter ved døren til et hotel i Budapest.| ©Jorge Franganillo
Taxa venter ved døren til et hotel i Budapest.| ©Jorge Franganillo

Hvis du bruger offentlig transport til at komme til centrum af Budapest, sparer du penge. Det er en mere besværlig løsning, da den ikke kører dig direkte til dit hotel, og du sandsynligvis skal vente i lufthavnen, men den er tilgængelig, hvis du ankommer til Budapest om dagen (om aftenen, især mellem kl. 23 og 16, bliver tidsplaner og kombinationer mere komplicerede).

Bus 200E + tog

Bus 200E tager ca. 25 minutter og koster omkring 1 euro. Det er den billigste løsning, men den sætter dig ikke af i centrum, men ved et togstoppested (Köbánya-Kispest), hvorfra du kan komme til centrum (Western Railway Station), også for en euro i yderligere 25 minutter.

Shuttlebus 100E

Fra kl. 5 til kl. 1.20 om morgenen kører bussen hvert 20. minut (ca.) og sætter dig af i centrum af Budapest (enten ved stoppestederne Kálvin tér og Astoria M i Pest eller Deák Ferenc Tér i Buda). Det koster ca. 3 euro og tager ca. 40 minutter. Hvis du vælger denne mulighed, skal du altid huske at tjekke afstanden fra stoppestedet, hvor du stiger af bussen, til dit hotel for at se, om du kan gå, eller om du skal finde et andet transportmiddel.

Bus 900 (natbus)

Mellem kl. 1 og 4 om morgenen er denne linje tilgængelig til stoppestedet Bajcsy-Zsilinsky Street. Derfra er der to andre natbusser, 950 og 950A, som kører dig til centrum af Budapest.

Taxi

Hvis du ankommer til Budapest og ikke har bestilt transport til dit hotel, er der også en taxaholdeplads i lufthavnen (sørg altid for, at det er en officiel taxa, du tager). Det lyder måske ikke af meget, men det er en af de dyreste muligheder sammenlignet med den gennemsnitlige pris for en taxatur i Budapest. Taxaer er sikre og praktiske, men på visse tidspunkter af dagen kan det være svært at få fat i en taxa.

Anas rejsetips

Hvis du ønsker en transport til dit hotel, skal du bestille på forhånd. Der er minibusser i lufthavnen, der kører denne tur, men de har ikke en fast pris, og du skal vente på, at de bliver fyldt op.

5. Dette er Budapest Lufthavn

Budapest lufthavn Duty Free| ©Jorge Franganillo
Budapest lufthavn Duty Free| ©Jorge Franganillo

Budapest lufthavn er ret veldrevet, og for at være en europæisk by er det ikke en særlig stor lufthavn, så det er nemt at finde rundt. Den har to hovedterminaler: Terminal 1 og Terminal 2. Begge er forbundet, og uanset om du rejser den ene eller den anden vej, ankommer du til en hovedhal, hvor familie, venner eller private chauffører venter på passagererne.

Ud over butikker, hvor du kan købe vand eller snacks (priserne er rimelige), vil du også se hæveautomater på din vej ud. Selv om Ungarn er en del af EU, er landets valuta stadig den ungarske forint og ikke euroen, så du kan veksle eller hæve penge i disse hæveautomater. Gebyrerne i disse hæveautomater er højere end i andre hæveautomater, som du kan finde i centret.

6. De første tips til din ankomst til Budapest

Det ungarske parlament ved daggry| ©Andy Maguire
Det ungarske parlament ved daggry| ©Andy Maguire

Lufthavnen er også den første kontakt med byen. En by, der, hvis du kan lide den lige så meget som jeg, kan blive din yndlingsby. Det er vigtigt at vide, hvordan du kommer rundt i lufthavnen, hvilke tjenester du kan finde, og hvordan du kommer til dit hotel i centrum, men der er også nogle gode råd, som du skal huske på, når du planlægger din rejse. Før du finder din guidebog og dit kamera frem...

Hvornår skal man rejse til Budapest

Budapest er behagelig på alle tider af året. Højsæsonen er om sommeren, hvor der, bortset fra hedebølger, er en meget behagelig temperatur, når du skal på sightseeing i byen. Mange hoteller har f.eks. ikke aircondition, fordi det ikke er nødvendigt. Hvis du rejser til Budapest om vinteren, vil du opleve temperaturer på flere grader under frysepunktet, så det er vigtigt at pakke varmt tøj og gøre korte stop under sightseeingturene for at holde varmen.

Sådan kommer du rundt i Budapest

Byen har en metro og et velfungerende offentligt transportnet, men byens størrelse gør det nemt at komme rundt til fods. Taxaer er meget billige og kører efter taxameter: mit råd er at gå til de nærmeste taxaholdepladser og udeluk ikke at bruge turistbussen til at komme mellem de vigtigste seværdigheder (læs mere her): Hop-på Hop-af busrejser).

Sådan skifter du penge

Valutaen i Budapest er den ungarske forint. En euro er 350 ungarske forint. Du kan veksle penge i lufthavnen, men på vekselkontorerne i byens centrum får du en mere fordelagtig vekselkurs. Under alle omstændigheder er priserne i byen, hvis du rejser med euro, meget lave, så du vil kunne forkæle dig selv så meget du vil på din rejse.

Hvor skal man bo i Budapest

Hvis du booker din indkvartering på forhånd, får du et stort udvalg uden at betale overpris (selvom du også kan gøre det helt store ved at bo på et af Budapests luksushoteller). Floden er byens vartegn; den deler bredden mellem Buda og Pest, hvor Pest er den mest moderne del af byen. Enhver indkvartering i nærheden af floden er et godt valg for din tur.

Særlige krav til overførsel

Hvis du lejer en privat transport og har specielle krav, f.eks. at du har stor eller skrøbelig bagage, skal du huske at fortælle det til det selskab, du lejer transporten hos. Det er ikke noget problem, men de vil tage hensyn til det, når de vurderer, om du har brug for ekstra plads i køretøjet eller ej.

Hvad skal du pakke?

Hvis det er vinter, skal du tage masser af varmt tøj med, herunder varme T-shirts. Jeg anbefaler også, at du har en app på din mobiltelefon, så du kan finde rundt i byen uden at skulle bruge data. Navnene på gaderne kan være forvirrende, når du først lærer byen at kende, og det gør det sværere at komme rundt end i andre europæiske byer.

Hvad skal du spise

Ungarsk mad er lækker og meget billig på de fleste restauranter. Forlad ikke byen uden at have prøvet skeerretter som gullasch, men glem ikke gadesnacks som langos, et varmt stegt brød med forskellige slags pålæg på toppen.

Hvis du tager på en guidet tur i Budapest, skal du altid spørge din guide om en restaurant, hvor byens arbejdere går til en fast menu. Sidst, men ikke mindst, må du ikke glemme slik, for Ungarn har nogle ægte lækkerier, som er meget anderledes end det, du finder andre steder i Europa. Hvis du overvejer at tage på en guidet tur i Budapest, får du her en liste over nogle af de bedste: Dagsture og udflugter fra Budapest.

Om togstationen

Budapests hovedbanegård hedder Keleti og ligger på Pest-siden af byen i centrum af byen, selv om den ligger lidt langt fra floden. Herfra kan du tage tog til nabolande som Wien og Prag samt tog til byer i nærheden af den ungarske hovedstad. Hvis du ikke ankommer til byens lufthavn, men til togstationen, har du også mulighed for at få privat transport til dit hotel eller offentlig transport.

Ofte stillede spørgsmål

  • Er taxaer i Budapest sikre?

    Taxaer i Budapest skulle være lige så sikre som andre europæiske taxaer, men sørg for at undgå freelancere og prøv at booke dine overførsler hos velrenommerede selskaber som FoTaxi, CityTaxi og BudapestTaxi. Når det er sagt, er der også sprogproblemet, så det er stadig en god idé at bruge offentlig transport eller bestille transport på forhånd for at få en nemmere oplevelse.

  • Hvor langt er der fra Budapest lufthavn til byen?

    Budapest Lufthavn ligger 23 km sydøst for Budapests centrum og tager ca. 35-45 minutter at komme dertil, afhængigt af trafikken.

  • Hvordan kommer man fra Budapest lufthavn til byen?

    Der er flere måder at komme til centrum på fra Budapest lufthavn: en ekspresbus, der tager 45-60 minutter til centrum, en lufthavnsbus, der kører dig til den nærmeste metrostation (og derfra kan du tage metroen til din hotelstation), et tog, der tager 40 minutter til byen, men er mindre hyppig, og endelig en forudbestilt transport, der kører dig direkte til dit hotel (perfekt for store grupper, dem med meget bagage eller dem, der er trætte af at rejse med fly).