Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dagsture og udflugter fra Budapest

Hvis du har tid nok, kan jeg anbefale at besøge området omkring Budapest. Jeg vil fortælle dig om de bedste ferierejser

Alex Grande

Alex Grande

15 minutters læst

Dagsture og udflugter fra Budapest

Det ungarske parlament | ©Keith Yahl

Budapest har historie, hjørner og monumenter at opleve, og det er uden tvivl en af de vigtigste ting at gøre på din rejse til Budapest at leje en guidet tur for at besøge alle hjørner af byen. Med rundture på samme dag kan du udforske det omkringliggende område, som har endnu mere at byde på for besøgende.

1. Tre timers guidet rundvisning i Budapest

Statsoperaen| ©Alistair Young
Statsoperaen| ©Alistair Young

Da jeg er en fan af byrundture, er denne vandretur i Budapest en af mine favoritter, da den er længere end gennemsnittet (tre timer i modsætning til de sædvanlige to) og ikke kun dækker flere områder af byen, men også flere historier om byen og dens skikke.

Denne tur er ideel, hvis du ønsker et omfattende overblik over byens vigtigste seværdigheder uden at fokusere på et bestemt aspekt.

Rejseplan for den tre timers guidede rundvisning i Budapest

 • Udsigtspunktet Gellert Hill
 • Fiskernes Bastion og dens udsigt over stranden
 • Matthias-kirken (ikke at gå glip af)
 • Elisabeth Bridge
 • Andrasy Avenue og dens aristokratiske palæer
 • Statsoperaen
 • Heltepladsen
 • Stefansbasilikaen
 • Den ungarske parlamentsplads

Bestil en guidet tur i Budapest

2. Budapest Night Tour

Det ungarske parlament belyst om natten| ©Héctor Martínez
Det ungarske parlament belyst om natten| ©Héctor Martínez

I hvert fald for mig er Budapest smuk om dagen, men når mørket falder på, gør belysningen af gaderne og monumenterne byen til en lige så smuk by, der er værd at besøge igen. Det er det, som denne to timers natvandring på engelsk handler om. En professionel guide tager dig rundt til byens vartegn i skumringen for at se dem oplyst.

Hvilke er de vigtigste bygninger i Budapest, der er værd at se belyst? Parlamentet, statsoperaen og kædebroen står øverst på listen, men Budapest by night handler ikke kun om lysene. Der er masser af alternative pubber i byen med en finurlig indretning, som også vil være en del af denne tur.

Denne tur er ideel, for selv om Budapest er en af de sikreste byer i Europa, betyder de lave temperaturer (især om vinteren) og det faktum, at det bliver mørkt tidligt om aftenen, at du næppe ser mange mennesker på gaderne om natten, så du kan let blive desorienteret. Derfor er en guidet tur den bedste måde at se byen om natten på.

Bestil en natlig rundtur i Budapest

3. Guidet rundvisning i Sissi's Gödöllo Palads

Gödöllo-paladset| ©David Spender
Gödöllo-paladset| ©David Spender

Gödöllo Palace ligger i Budapests bagland, ca. en halv time fra byens centrum. Når du bestiller denne tur og vælger den dag, du ønsker at tage på turen, modtager du en e-mail med oplysninger om mødestedet, hvorfra dit airconditionerede køretøj vil afgå fra i centrum af Budapest. Her vil du møde chaufføren, resten af gruppen og en ekspertguide, som vil ledsage dig under hele turen.

Gödöllo Palace-turen varer ca. tre timer, er tilgængelig på engelsk, spansk, fransk, tysk og italiensk og omfatter ud over transport og guide også entré.

Hvad vil du se på Gödöllo Palace?

Imponerende velplejede haver og luksuriøse værelser indrettet i stil med det ungarske aristokrati fra det 18. århundrede, men vigtigere end det, du vil se, er det, du vil lære. Dette palads er kendt for at være yndlingspaladset for Sissi, dronning af Ungarn og kejserinde af Østrig. Historien har bragt denne person ned til nutiden omgivet af et væld af anekdoter, herunder hendes kærlighed til Ungarn, hendes skønhed og hendes ønske om frihed, men der er mange flere.

Under rundvisningen i Gödöllo Paladset vil du lære om den del af Sissi's historie, som ikke optræder i de historiske film: den tragedie, der ramte hende med hendes datters død, skænderierne med kejserens mor, elskerne i hendes ægteskab og hendes problemer med mad. Hvis du endnu ikke er bekendt med historien om denne nonkonformistiske kejserinde, vil du ende denne rundvisning helt fascineret af hendes figur.

Denbedste del af denne tur er de historier, du får at vide om kejserinde Sissi, der betragtes som en af de vigtigste historiske myter i Europa.

Bestil en rundvisning på Sissi-paladset

4. Rundvisning i Budapests jødiske kvarter

Sporvogn i Budapest
Sporvogn i Budapest

Den jødiske tradition i denne by er meget stærk, og i hele byen er der forskellige hyldester til alle de jøder, der blev dræbt under Anden Verdenskrig. Denne vandretur i Budapests jødiske kvarter, som varer ca. to og en kvart time, fokuserer på det jødiske folks historie.

I Budapests jødiske kvarter kan du se monumenter som den store synagoge (en af de største i Europa) og mindesmærket Livets træ, hvor der på sølvbladene er skrevet navnene på Holocaust-ofrene. En af de mest bevægende hyldester til dette folk findes dog ikke i dette kvarter, men på Donau-bredden: en lang række sko, der er skulpteret i jern og repræsenterer mordet på tusindvis af ofre.

Denne tur er ideel, hvis du er interesseret i det jødiske folks historie og Anden Verdenskrig, for ud over selve turen ligger den virkelige værdi af denne tur i guidens forklaringer.

Bestil en rundvisning i det jødiske kvarter

5. Rundvisning i byerne langs Donau-kredsen

Basilikaen i Esztergom| ©zolakoma
Basilikaen i Esztergom| ©zolakoma

Donau-kredsen er et af de vigtigste udflugtsområder nær Budapest. Den består af tre små byer: Esztergom, Visegrád og Szentendre. På denne tur vil du besøge alle tre med en professionel guide. Hvis du tager denne tur mellem maj og september, kan du også nyde en sejltur i Szentendre.

Hvis du ønsker at slippe væk fra travlheden i Budapest og opleve det ungarske folks seværdigheder og skikke, er denne heldagstur (tilgængelig på engelsk, spansk, fransk, italiensk og tysk) lige noget for dig. Det bedste ved denne tur er de mange forskellige steder, som du vil besøge under turen, hvilket vil give dig et bredere perspektiv på det ungarske landskab og Budapests omgivelser.

Rejseplan

 • Esztergom-basilikaen: Du vil komme ind i den største katedral i Ungarn. Den er også kendt som Sankt Adalbert-katedralen og blev bygget mellem 1822 og 1869.
 • Visegráds citadel: herfra har du en fantastisk udsigt over byen.
 • Centrum af Szentendre: Du vil have tid til at slentre rundt i de brostensbelagte gader fyldt med barokhuse og håndværkerboder, hvor du kan købe alle mulige ting og snakke med ejerne.
 • Udsigt over Donau: Hvis du tager af sted mellem maj og september kan du tage en kort bådtur på Donau, men ellers kan du også gå langs bredden og nyde den afslappende udsigt.

Book en udflugt fra Budapest

6. Buda som en del af byrundturen

Fiskernes bastion| ©Dennis Jarvis
Fiskernes bastion| ©Dennis Jarvis

Budapest er opdelt i to dele svarende til de to bredder, der er adskilt af Donau-floden: Buda og Pest. Denne to timers vandretur fokuserer på Buda-siden, bredden over for parlamentet.

Denne tur er ideel til at se byen mere detaljeret, da andre ture tager dig gennem hele Budapest, mens denne tur kun fokuserer på en del af byen. Så kan du altid supplere den med en tur med fokus på seværdighederne på den modsatte bred.

Rejseplan af Buda-turen

 • Gellert Citadel, hvorfra du kan få en fantastisk udsigt over byen.
 • Fiskernes Bastion, en nygotisk terrasse.
 • Matthias-kirken, hvis indre er en af de smukkeste kirker, jeg nogensinde har været inde i.
 • Elisabethbroen, der er dedikeret til kejserinde Sissi (du vil også opdage en masse om hende på denne tur).
 • Váci-gaden, den vigtigste gade (utca) i Budapest.

Bestil en guidet rundvisning i Buda

7. Bustur i Budapest

Margaret Bridge| ©Osbornb
Margaret Bridge| ©Osbornb

En lokal guide henter dig på dit hotel og tager dig med på en sightseeingtur i bus i Budapest med panoramaudsigt. Under hele turen vil guiden vise dig de forskellige seværdigheder i byen, forklare betydningen af hver enkelt af dem og benytte sig af de vigtigste steder til at fortælle dig om ungarske skikke.

Denne bustur i Budapest varer to timer. Der vil være flere stop undervejs, hvor du kan stige af bussen for at se nærmere på den og tage billeder. Ved turens afslutning sætter bussen dig af ved et centralt punkt, og derfra tager du på egen hånd tilbage til dit hotel. Denne mulighed er ideel til at få et første overblik over byen, herunder de steder, der ligger længere væk fra centrum, før du besøger byen i dit eget tempo.

Rejseplan af busturen til Budapest

 • Det ungarske parlament
 • Stefansbasilikaen
 • Margaret Island
 • Margaret Bridge
 • Heltepladsen
 • Gellert Citadel
 • Donau-floden

8. Guidet rundvisning på Gödöllo Slot og hesteshow

Gödöllo Horse Show| ©julie corsi
Gödöllo Horse Show| ©julie corsi

Med denne mulighed kan du ud over den guidede rundvisning i Sissi's sommerpalads også nyde et hesteshow, der er kendt som Ungarns magi. Traditionen inden for ridning er dybt rodfæstet i dette land, og det var faktisk en af de ting, som kejserinden af Østrig delte med sit andet hjemland, nemlig kærligheden til heste.

Denne tur til Gödöllo Paladset med hesteshow varer ca. fem timer og afgår fra et mødested i Budapests centrum (du får besked om, hvordan du kommer dertil, og hvornår du skal være der i din e-mail, når du bestiller online). Prisen er 58 euro og omfatter transport, billetter til slottet og showet, regionale snacks og en specialiseret guide.

Hesteshowet finder sted på en gård lige uden for Budapest, så turen omfatter også et besøg på gården, ungarske forfriskninger, der serveres der, og en tur i hestevogn. Hvis du elsker heste, er dette en oplevelse, som du ikke må gå glip af. Du vil blive overrasket over, hvor godt de bliver passet, og hvor præcist de udfører paraden med deres teknik.

Det bedste ved dette besøg er det samlede indtryk, som du får af to symboler for landet: kejserinde Sissi og hestene.

Bestil en guidet rundvisning i Sissi-paladset

9. Budapest vandre- og bådtur

Buda Slot| ©Dennis Jarvis
Buda Slot| ©Dennis Jarvis

Hovedattraktionen ved denne tur er, at den kombinerer en vandretur med en bådtur på Donau-floden. På den måde kan du se flere seværdigheder og få et andet perspektiv på den ungarske hovedstad. Både vandreturen og bådturen har kommentarer om Budapests seværdigheder på flere sprog.

Møde- og slutpunktet vil være på et af byens mest centrale steder nær Donau. Denne tur er ideel for rejsende, der ikke har så meget tid, og som ønsker et overblik over byen.

Rejseplan af vandre- og bådturen

 • Statsoperaen
 • Den store synagoge
 • Det ungarske parlament
 • Kædebro
 • Stefansbasilikaen
 • Heltepladsen
 • Buda Slot
 • Citadel
 • Donau-floden
 • Det ungarske videnskabsakademi
 • Matthias Fountain

Bestil en guidet tur i Budapest

10. Guidet rundvisning i det ungarske parlament

Det ungarske parlament| ©Anecia Coppack
Det ungarske parlament| ©Anecia Coppack

Det ungarske parlament er et vartegn i Budapest. Den ligger på Pestbredden af Donau-floden og er den største bygning i Ungarn og en af de mest symbolske bygninger, både på grund af dens imponerende arkitektur og dens betydning. Denne tur fokuserer på et besøg i parlamentet (inklusive entré) og dets omgivelser.

Guiden henter dig på dit hotel og kører dig til indgangen til parlamentet, hvor du får en guidet rundvisning på halvanden time. Ud over oplysninger om selve bygningen vil du også lære om ungarsk politik og blive forkælet med historiske fortællinger, som vil gøre byen endnu mere spændende. Det oplyste parlament er et must at se på et tidspunkt på din rejse.

Det fantastiske ved denne tur er, at den giver dig mulighed for at komme tæt på en meget vigtig del af byens historie, som det ville være svært at lære at kende på egen hånd.

Bestil en guidet tur i Budapest

11. Nattur med folklore-show

Budapest ved mørkets frembrud
Budapest ved mørkets frembrud

Ungarn er et land med store traditioner, og folklore er en af dem. Du har kun set få forestillinger som den, der tilbydes på denne natlige tur med show. Du vil også få mulighed for at smage det typiske ungarske køkken under folkloreshowet.

Guiden henter dig på dit hotel og kører dig i en panoramavogn til de vigtigste belyste monumenter i Budapest. Herefter er det tid til restauranten med en traditionel treretters middag med drikkevarer; under middagen kan du nyde et typisk ungarsk folklore-show.

Det fantastiske ved denne tur er, at den er en måde at lære byens kultur at kende både kulturelt og gastronomisk, og den omfatter også en tur til at nyde den natlige belysning af Budapest, noget du ikke må gå glip af på din rejse.

Bestil en natlig rundtur i Budapest

12. Dagsudflugt til Szentendre, en kunstnerlandsby

Kunst i gaderne
Kunst i gaderne

Mange gange besøger vi en storby og spekulerer på, hvordan landskabet er, hvordan det ungarske landskab egentlig er, og hvordan indbyggerne, der ikke bor i hovedstaden, lever. Med denne dagstur til Szentendre vil du opdage alt dette, og jeg forsikrer dig om, at resultatet ikke vil efterlade dig ligegyldigt.

Hvorfor denne by og ikke en anden? Szentendre er en af de mest besøgte landsbyer i Budapest og er kendt for de kunsthåndværkere, der fremstiller og sælger deres produkter her. Landsbyens centrum er bestemt indrettet til besøgende, men hvis du går lidt længere væk, kan du opleve en smuk sø, bjerglandskab og traditionelle ungarske huse.

Hvis du tager dertil om vinteren, vil du blive overrasket over, hvor få mennesker der er i gaderne, hvilket skyldes de lave temperaturer. Gå ikke glip af muligheden for at snakke med håndværkere og butiksejere; de fleste af dem forstår engelsk og er yderst venlige. Det bedste ved denne tur er den intime kontakt, du får med de lokale kunsthåndværkere, især hvis du tager af sted om vinteren, hvor der er færre turister i gaderne.

Hvad er inkluderet i turen til Szentendre?

 • En professionel guide, der ledsager dig under hele turen
 • Smagning af de berømte Lángos eller ungarsk stegt brød
 • Flodkrydstogt, hvis du tager denne tur mellem maj og september
 • Besøg i ruinerne af en gammel romersk by

Book en udflugt fra Budapest

13. Privat rundvisning i byerne i Donau-kredsen

Solnedgang på Donau
Solnedgang på Donau

Dette er VIP-turen til Donau Bend. Under turen vil du have en guide udelukkende til dig og din gruppe, som vil hente dig på dit hotel og sætte dig af på dit hotel efter en heldagstur til de tre byer, der udgør Donau-bøjningen: Esztergom, Visegrád og Szentendre.

Ud over den private transport og guide omfatter pakken også frokost og en bådtur, hvis du tager turen mellem maj og september. I løbet af denne dag vil du besøge seværdigheder som f.eks. Visegráds citadel eller Esztergoms katedral, den største i landet, og du kan også besøge håndværkerboderne i Szentendre.

Den virkelige merværdi ved denne tur er dog, at du kan gå i dit eget tempo og have en lokal guide, som ikke kun forklarer dig de forskellige punkter på turen, men også fortæller dig om landets skikke og traditioner. Når turen er slut, vil du have en meget bedre forståelse af Ungarn, som det ville være svært at opnå på andre måder.

Detbedste ved denne tur er den personlige service og muligheden for at besøge flere steder på en organiseret måde, som det ville være meget vanskeligt at besøge individuelt.

14. Dagsudflugt til Balatonsøen

Balaton-søen| ©Zoltán Bagi
Balaton-søen| ©Zoltán Bagi

Balatonsøen er et af de smukkeste landskaber i Ungarn. Det ligger ca. to timers kørsel fra Budapest og er turen værd. Både søen og dens omgivelser er et sandt eventyrligt landskab, hvilket gør denne heldagsudflugt til Balatonsøen til en af de bedste måder at værdsætte landets skønhed uden for byerne og bygningerne på.

Frokost er på egen hånd og er ikke inkluderet i turens pris på 65 euro; du kan spise frokost på en hvilken som helst restaurant i Balaton eller medbringe en picnic, som du kan spise, mens du kigger ud over søen. Rundvisningen er tilgængelig på engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, fransk og italiensk. Det bedste ved denne tur er kontrasten mellem Balatonsøens betagende landskab og Budapests smukke gader.

Hvad omfatter denne tur?

 • Afhentning fra dit hotel i Budapest (retur fra et centralt sted i centrum af Budapest)
 • transport i et komfortabelt køretøj med aircondition
 • Et besøg på Herend Porcelænsfabrik, hvor du kan lære, hvordan traditionelt ungarsk porcelæn fremstilles, og hvis du ønsker det, kan du købe noget
 • En kop kaffe på en terrasse i Herend
 • En professionel guide, som vil ledsage dig under hele turen og fortælle dig om de vigtigste seværdigheder, du vil se under turen, samt om de lokale skikke i landet og dets indbyggere.

Bestil en tur fra Budapest

15. Rundtur på de store sletter i Ungarn + hesteshow

Albert Lugosi| ©Albert Lugosi
Albert Lugosi| ©Albert Lugosi

Under din rejse til Budapest har du sikkert set monumenter, som har gjort dig målløs, og du har opdaget legender, som har fået dig til at ville vide mere om byen og dens kultur. I så fald er denne udflugt gennem det ungarske område Great Plains den perfekte måde at få en ekstra lektion om ungarsk liv og skikke på. Hvordan? Ved at komme helt tæt på en af de vigtigste traditioner: ridningeudstillinger.

Under alle disse aktiviteter vil en professionel guide ledsage dig på din dagstur til de store ungarske sletter eller Puszta-sletterne fra et fast mødested i centrum af Budapest (du vil blive informeret pr. e-mail efter booking). Den samlede pris for denne oplevelse er 65 euro. Det bedste ved denne tur er, at det er en fantastisk måde at komme tættere på Ungarns traditioner og de mennesker, der stadig holder dem i hævd i dag.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • Akrobatisk hesteshow.
 • Besøg i byen Kecskemet med seværdigheder som synagogen og rådhuset i jugendstil.
 • Besøg på en traditionel ungarsk gård, hvor du vil smage den typiske velkomstdrink, der er kendt som "abrikosbrandy".
 • En tur i hestevogn.
 • En tre-retters frokost, herunder gullashsuppe med levende musik.

Book en udflugt fra Budapest

16. Privat dagstur i Bratislava

Udsigt over Bratislava Slot
Udsigt over Bratislava Slot

Tre timers kørsel fra Budapest ligger Bratislava, hovedstaden i Slovakiet. Bratislava er en by med orangefarvede tage, brostensbelagte gader og store slotte, og dens størrelse gør den let tilgængelig på en dagstur til Bratislava og retur fra Budapest, og du vil ikke fortryde at lære den at kende på denne private rundvisning i Bratislava, som omfatter en privat lokal guide, der viser dig byens hemmeligheder.

Du vil også have fri tid til at udforske byen på egen hånd, inden du vender tilbage til Budapest og besøger det historiske centrum, mens du lytter til gademusikanterne eller nyder en drink på en af terrasserne under åben himmel. Det bedste ved denne tur er den personlige service fra guiden (jeg råder dig til at spørge ham om alt, hvad du ønsker, og "få mest muligt ud af det") og muligheden for at lære en anden by og et andet land at kende i en komfortabel privat transport.

Rejseplan

Denne udflugt består af to dele: på den ene side vil guiden vise dig en guidet tur i Bratislava på vigtige steder som:

 • Michael's Gate
 • Bratislava Slot
 • Grassalkovich-paladset
 • Primatens palads

Hvad er inkluderet i turen til Bratislava

 • En privat lokal guide, som vil være til rådighed på eksklusiv basis for dig og dine rejsefæller
 • Privat transport til og fra Bratislava med afhentning og aflevering fra dit hotel i Budapest
 • Den guidede byrundtur i Bratislava
 • Frokost

Book en udflugt fra Budapest

17. Organiser din tur i Budapest

Luftfoto af Budapest
Luftfoto af Budapest

Hvad du skal medbringe

Selv hvis du besøger Budapest om sommeren, er temperaturen normalt ret lav, og de fleste af byens ture foregår til fods. Ud over at have behagelige sko på anbefaler jeg, at du tager en god jakke med, så du ikke bliver fristet til at forlade turen midt på turen for at tage en varm chokolade på en café.

Altid hyre officielle guider

På centrale steder i Budapest er det almindeligt at finde rundvisninger i byen, som tilbydes af lokale. En lokal kan give dig interessante tips om dit besøg, men vær opmærksom på, at mange af dem ikke er specialiserede guider, der kan sætte dig ind i byens historiske kontekst. Desuden er nogle af dem ikke flydende i andre sprog, og der kommer et tidspunkt på turen, hvor det kan være frustrerende. Det er bedst at bestille din tur på forhånd.

Nyd gastronomien

Endelig vil jeg anbefale, at du spørger din guide om anbefalinger, især når det gælder mad. Det er meget billigt at spise godt i Budapest, men navnene på retterne er ikke ligefrem intuitive; din guide vil med glæde komme med anbefalinger baseret på din smag, hvilket du vil være meget taknemmelig for, når du sætter dig til bords på en restaurant. Også i byen kan det være svært at finde vejnavne, selv med Google Maps.

18. Hvis du er interesseret i en rundtur i Budapest, vil du også være interesseret i

Budapest Spa| ©Alana Harris
Budapest Spa| ©Alana Harris

At lære Budapests omgivelser at kende er en god plan, når du har fået det meste ud af den ungarske hovedstad, men har du gjort det? Sørg for at planlægge udflugter under dit besøg, men glem ikke, at Budapest har meget mere at byde på, end man umiddelbart kan se.

Hvis du ønsker at fuldende din rejse med Budapests mest ikoniske og afslappende oplevelse, anbefaler jeg et besøg i Budapests kurbade.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er de bedste dagsture fra Budapest?

  Statistisk set er den bedste dagstur Donau Bend med frokost inkluderet, med en høj score og meget positive anmeldelser fra besøgende. På andenpladsen er dagsturen til Etyek-vinmarkerne meget positivt vurderet takket være de fremragende guider, den lækre vin og den omhu, der er lagt i oplevelsen. Donau Bend-turen er nok den bedste oplevelse, da du besøger forskellige ungarske byer på tværs af Donau, mens Etyek-turen giver dig et indgående indblik i Napa Valley og det ungarske Hollywood.

 • Hvad er Donau-bøjningen?

  Donaubøjningen er et malerisk sted langs Donau-floden, hvor de berømte ungarske byer Szentendre, Esztergom og Visegrád ligger. Mange turister kommer hertil, fordi det er den bedste måde at besøge de tre byer på og opleve Ungarns landdistrikter på.

 • Hvor langt er der til Etyek fra Budapest?

  Der er kun 22 km mellem de to steder, og det tager kun 30-35 minutter at komme til den ungarske vinregion fra Budapest. Det gør det til et perfekt sted til en dagstur fra Budapest uden at det kræver en stor indsats.