Spa Besøg og Billetter

Budapests termiske vand er uden tvivl en af byens største attraktioner: tag et bad i de bedste kurbade i byen.

Alex Grande

Alex Grande

8 minutters læst

Spa Besøg og Billetter

Széchenyi spa-pools | ©karaian

Det første, der falder mig ind, når jeg tænker tilbage på min spaoplevelse i Budapest, er, at jeg indtil da ikke vidste, hvad en rigtig spa var. Faktisk har jeg ikke besøgt noget spa eller et spa, der ligner det, siden da. Her er de bedste muligheder:

Den bedste løsning

Billetter til Széchenyi Spa i Budapest

Sørg for din billet til den mest populære spa i den ungarske hovedstad

Oplev autentisk afslapning i Széchenyi-kurstederne med denne fast-track-billet og en smagning af den berømte palinka inkluderet.

Med billetter til Széchenyi Spa i Budapest får du hurtig adgang til et af Europas største termiske vandkomplekser, hvor du kan nyde op til 18 bassiner, hvoraf tre er udendørs, massagestråler, saunaer og dampbade. Et paradis for spa og afslapningselskere.

Med den samme billet har du desuden mulighed for at besøge Palinka-museet med en ekspertguide, som vil fortælle dig om processen med at fremstille denne traditionelle ungarske drik. Og selvfølgelig vil du kunne smage på denne brandy eller, hvis du foretrækker det, en anden alkoholfri drik.

Anbefales hvis... Du vil ikke gå glip af den autentiske Budapest spaoplevelse på et af de mest populære feriesteder, med moderne og varierede faciliteter til en meget rimelig pris.

Hvad er inkluderet i Széchenyi Spa-billetten?

Széchenyi Spa| ©Victor Malyushev
Széchenyi Spa| ©Victor Malyushev

Dette er de mest populære bade i byen, både for turister og lokale, og også de billigste. Du har sikkert set flere billeder af den store gule facade og de udendørs bassiner med skakbræt. Det luksuriøse neoklassiske Széchenyi har i alt 15 bassiner, hvoraf 3 er udendørs, samt jacuzzier, dampbade og saunaer.

Priser for yderligere tjenester

Den samlede pris, du skal betale for din heldagsentré til Széchenyi-badene, er ca. 37 euro og inkluderer:

 • Hurtig og kø-fri adgang til spaen.
 • Guidet rundvisning i Palinka-museet
 • Palinka-smagning
 • Udlejning af håndklæder og klipklappere på stedet: Du kan medbringe dit eget og spare på udlejningsgebyret.
 • Leje af hytte eller skab på bookingtidspunktet - det er pengene værd

Åbningstider

Széchenyi Spa er åbent fra kl. 6 til 22 (selvom de indendørs pools normalt lukker kl. 19). Det kan besøges både om vinteren og om sommeren, men oplevelsen af at besøge det om vinteren er enestående, da man ved en udetemperatur under frysepunktet kan være udendørs i et varmt vandbassin uden at fryse, hvilket er noget, der ikke er set andre steder i verden.

Tilgængelighed

Széchenyi-badet anses for at være det største varmekildekompleks i Europa, så dets store kapacitet gør det svært at sælge ud, undtagen i påsken og på helligdage. Det er dog bedst at reservere på forhånd for at undgå køer.

Széchenyi Spa billetreservationer

Géllert Spa: heldagsbillet

Géllert Spa| ©Sandra Cohen-Rose and Colin Rose
Géllert Spa| ©Sandra Cohen-Rose and Colin Rose

Budapests næstmest berømte kurbad er art nouveau-kurbadet Géllert Spa. Det er en del af hotellet af samme navn og ligger på Buda-bredden ved siden af Citadellet. Stilen er anderledes end Széchenyi, og man kan argumentere for, at disse bade har en mere "eksklusiv" eller luksuriøs fornemmelse af dem.

Efterspørgslen har tendens til at være lidt større, så vi anbefaler, at du køber billetter til Gellert Spa for at undgå at vente og stå i kø. Badene på Géllert Hotel har været i drift siden 1918 og er et af de mest berømte i Ungarn.

Hvad du vil se indenfor

 • Marmorsøjler og statuer
 • Glasloft
 • Et atrium i to etager
 • To sprudlende bassiner
 • Tre udendørs bassiner
 • Otte termiske bade
 • Børnebassin
 • Sauna
 • mudderbassin

Særlige tjenester til rådighed

Med 13 bassiner, herunder dampbade og saunaer, er der også tjenester, som du kan tilføje til din billet, f.eks:

 • De er tilgængelige fra kl. 9.00 til 18.00.
 • I love Spa-pakke: med håndklæde, tøfler, shower gel, shampoo, hætte og mineralvand.

I denne pakke tilføjes entréen til Géllert spa til afhentning på hotellet. Et privat køretøj henter dig fra dit hotel den dag og på det tidspunkt, der er planlagt for dit besøg, og kører dig til spaen i komfort, så du ikke behøver at bekymre dig om noget.

Tidsplaner

En meget vigtig ting at vide om Géllert spa er, at det er lukket i weekenden. Resten af ugen er åbningstiderne fra kl. 6.30 til 19.00, men disse betingelser kan dog ændres på visse tidspunkter af året. Under alle omstændigheder vil du vide, hvilke datoer der ikke er tilgængelige, når du bestiller dine billetter online.

Andre kurbade i Budapest

Efter en dags snapperi
Efter en dags snapperi

Hvis du allerede har besøgt Budapests to vigtigste bade, Széchenyi og Gellert, og gerne vil tilføje noget mere til dit besøg, er der også andre muligheder. Det drejer sig om mindre kurbade, hvor du kan nyde oplevelsen på en mere intim måde.

Lukács

Jeg anbefaler, at du tager af sted om lørdagen, da dette bad, som brugte det termiske vand fra et gammelt kloster i det 12. århundrede, på denne dag er stedet for en rigtig fest, kendt som en sparty. Du kan også tage derhen alle andre dage i ugen for at slappe af, men det er mindre end de andre muligheder, du har i byen.

Vigtigt: Hvis du får Budapest Card, får du gratis adgang til de termiske bade og Lukács-svømmebassinet samt rabat på mange attraktioner, ubegrænset brug af offentlig transport og meget mere.

Rudas-badene

Med en dekorativ stil, der går tilbage til det 16. århundrede, er disse bade meget populære i Budapest. De ligger på Gellert Hill ud mod Donau (husk at gå rundt, før du går ind) og har et ottekantet centralt bad med en kuppel på 10 meter i diameter. Når du køber din billet, har du mulighed for at vælge kun at vælge morgenåbningstider, hvilket sparer dig penge.

Császár-badene

Dette er den bedste mulighed, hvis du er på udkig efter et mindre spa, hvor du kan slappe af uden at være omgivet af mennesker. Det har kun fem bassiner, så det er bedst at bestille din billet på forhånd for at sikre dig en plads.

Király Thermal Bath

Du skal ikke forvente storslåede strukturer på dette bad, da indretningen er ret rustik, hvilket gør det til det mest autentiske af alle de muligheder, der findes i Budapest. Disse tyrkiske bade stammer tilbage fra det 16. århundrede og er normalt ikke særlig overfyldte, især hvis du tager af sted i løbet af ugen.

Book Budapest Card med adgang til spa

Organiser dit besøg i Budapests kurbade

Géllert Spa indendørs swimmingpool| ©Roberto Ventre
Géllert Spa indendørs swimmingpool| ©Roberto Ventre

Sådan kommer du til Budapest

Selv om der findes kurbade som Széchenyi længere væk fra byens centrum, er alt i Budapest tilgængeligt enten til fods (afhængigt af hvor dit hotel ligger) eller med taxa (priserne er ganske overkommelige). Husk, at du også kan købe billetter med afhentning på hotellet inkluderet for et mindre tillæg, men hjemrejsen er for egen regning.

Hvor kan man spise

Hvis du bruger en hel dag i Budapests bade, vil du sikkert gerne vide, hvor du kan spise. De fleste af de bade, hvor man har adgang til hele dagen, har restauranter eller caféer indenfor, som er lidt dyrere end restauranterne i byens centrum, men stadig ganske overkommelige.

I mange af dem kan du også medbringe din egen mad og opbevare den i dit skab eller din kabine, så du kan tage den med dig, når du kommer ud af vandet. Du skal under alle omstændigheder ikke udelukke at gå ud midt på dagen for at spise frokost eller gå en tur i området; hvis du giver receptionen besked, kan du komme ind igen med dit armbånd på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, i hvert fald på de fleste af feriestederne.

Hvornår skal du tage af sted?

Kurstederne i Budapest er åbne hele året rundt, og både sommer og vinter er oplevelsen værd at tage med. Om vinteren bliver du ret kold, når du bevæger dig fra bassin til bassin, men det er det værd til gengæld for at være i et varmt bassin, når temperaturen udenfor falder under frysepunktet.

Undgå helligdage som f.eks. påsken, hvis du ikke vil undgå, at kurbadene er overfyldte med både turister og lokale. Om aftenen er magien i poolsene fantastisk, så prøv at være der, når solen går ned, selv om det kun er for en kort stund.

Hygiejne

Selv om alle disse bade er velholdte, gør antallet af mennesker, der strømmer til dem hver dag, det klogt at tage et par forholdsregler. Medbring først og fremmest dine egne klipklappere eller lej dem på stedet, og bær dem, når du er ude af vandet. Selv om en vandhætte ikke er obligatorisk, er det tilrådeligt at bære en for at undgå at efterlade hår i bassinerne.

Sundhed

I alle de kurbade, du kan besøge i Budapest, vil du først og fremmest opleve store temperaturændringer. Dette er meget godt for dit kredsløb, men hvis du har en bestemt medicinsk tilstand, som du tror kan påvirke dig, skal du kontakte din læge eller spapersonale, før du bruger faciliteterne. Sørg også for at holde dig hydreret under dit besøg.

Bestil billetter til Széchenyi Spa

Hvorfor besøge en spa i Budapest?

Termisk vand til at bekæmpe træthed
Termisk vand til at bekæmpe træthed

Der er mange byer, der egner sig til at besøge en spa eller et kurbad på din rejse, men i Budapest går det videre end det. At besøge byens kurbade er lige så meget et must for besøgende som at besøge parlamentet eller krydse en af de Donaubroer, der forbinder byens to bredder.

Mens sådanne faciliteter i andre lande bruges som et sted til afslapning, anbefales de i Centraleuropa på grund af deres medicinske egenskaber. Det er derfor, at sundhedssystemerne i lande som Ungarn fremmer og betaler for balneoterapi i sådanne bade.

Budapests kurbade er desuden ikke en attraktion for turister, uanset hvor meget det anbefales at besøge dem under en rejse. Ungarerne selv bruger disse faciliteter, som de gjorde i gamle dage: som medicinsk terapi. Denne tradition har stået på i århundreder, og derfor er mange af byens bade indrettet efter den periode, hvor de pågældende bade blev bygget, og de er i sig selv et besøg værd.

Hvis du til sidst undrer dig over, hvorfor netop Budapest har så mange kurbade, vil det måske hjælpe dig til at forstå, hvorfor der er over 100 termiske kilder i byen, som bruges til at give disse bade.

Book billetter til Széchenyi Spa

Hvis du er interesseret i kurbade i Budapest, vil du også være interesseret i

Krydstogt på Donau, mens den flyder gennem Budapest| ©Robert Bortolin
Krydstogt på Donau, mens den flyder gennem Budapest| ©Robert Bortolin

Et besøg i byens kurbade er uden tvivl en af de mest autentiske oplevelser, du kan få på denne rejse. Hvis du ikke har meget tid, kan du i det mindste besøge kurbadene en eftermiddag (de fleste af dem lukker ret sent, så du ikke bliver overfyldt med andre turistaktiviteter) og reservere formiddagen til f.eks. et krydstogt på Donau. Jeg fortæller dig om de bedste krydstogter her: Donau flodkrydstogter.

Flodkrydstogtet er også en afslappet og autentisk oplevelse, hvor du kan se byens vigtigste seværdigheder og lære om kulturen af din guide. Hvis du kun har en enkelt dag i Budapest, vil krydstogtet og besøget i badene forlade byen med en følelse af, at du har fået mest muligt ud af din tid.

Bestil billetter til Széchenyi Spa