11 ting at gøre i Budapest i august

August er Budapests festmåned. Giv A38 og Sgizet open-air festivalerne en chance, og dyk ned i byens natlige swimmingpools.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

11 ting at gøre i Budapest i august

Budapest | ©Linda Gerbec

August er en måned, der er berømt for sine festivaler og koncerter, som går hånd i hånd med sommerstemningen, der er præget af den øgede åbning af swimmingpools og vandsteder for at bekæmpe de stigende temperaturer.

Højdepunkterne omfatter A38-friluftskoncerterne, Sziget Festival, Dreher Festz og andre festivaler relateret til gastronomi og kunst.

1. Deltag i kunst- og håndværksfestivalen WAMP

WAMP Festival for kunst og kunsthåndværk| ©Top Budapest
WAMP Festival for kunst og kunsthåndværk| ©Top Budapest

WAMPer en lokal designfestival, der finder sted mindst en gang om måneden, som regel på søndage i august, hvor unge ungarske designere og kunsthåndværkere viser deres kreationer frem. Det er det perfekte sted at lære ungarsk mode og nye ungarske designere at kende og købe unikke og autentiske gaver.

Den bedste måde at komme til WAMP på Erzsebet tér (overfor Deák Tér metrostation) er at tage den blå metrolinje (M3 ) og stå af ved Deák tér Erzsebet tér station, lige foran Deák tér (en vigtig plads i Budapest, meget tæt på Anker Paladset).

Book en guidet tur i Budapest

2. Nyd sommerfestivalen i Budapest på Margaret Island

Margaret-øen| ©Cristian K
Margaret-øen| ©Cristian K

I den nordlige ende af Margaret-øen, i skyggen af Vandtårnet, ligger en udendørs koncertsal, som er vært for Budapest Summer Festival i midten af august. Her kan man opleve nogle af de bedste koncerter i byen, en musikalsk atmosfære under åben himmel, der er et besøg værd. For mere information anbefaler jeg arrangementets officielle hjemmeside.

Byens grønne hjerte, Margaret Island, ligger midt i Donau mellem Margaret Bridge og Árpád Bridge. Det er stedet at være, hvis man besøger Budapest om sommeren, takket være den nationale sportspool Hajós Alfréd, det populære strandbad Palatinus, den lille zoo, det musikalske springvand og den japanske have. Der er også en næsten fem kilometer lang gummi-joggingbane, udlejning af vandcykler og cykelture, for ikke at nævne de mange picnicsteder.

Book en cykeltur i Budapest

3. Oplev den populære Boxing Day

Stefansdag-fyrværkeri| ©Florian Lehmuth
Stefansdag-fyrværkeri| ©Florian Lehmuth

Den20. august er en helligdag i Ungarn, hvor landet ærer sin grundlægger, Sankt Stefan, som blev kronet i år 1000 e.Kr., med fantastiske festligheder og spektakulært fyrværkeri, som lyser op over Donau kort efter solnedgang. Festlighederne begynder kl. 8.30 forskellige steder og fortsætter hele dagen indtil kl. 21, hvor det spektakulære fyrværkeri vises over Donau-floden fra forskellige steder som Elizabeth-broen.

En god måde at tilbringe aftenen på under festlighederne den 20. august er at spise på et Donau-krydstogt, mens man beundrer den betagende natudsigt over Budapest og det traditionelle farverige fyrværkeri, der afslutter festlighederne.

Book et krydstogt på Donau

4. Gå ikke glip af badefesterne i Szechenyi-badet

Fest i Szechenyi-badet| ©bvi4092
Fest i Szechenyi-badet| ©bvi4092

I løbet af hele august måned kan du nyde forskellige og varierede badefester i Szechenyi-badet. Byen udnytter områdets naturlige egenskaber og forvandler de termiske bade til de bedste steder for fester. Målet med disse fester er at kombinere de ungarske bade med festkulturen og dermed skabe et unikt musikalsk og visuelt miljø, som ikke findes andre steder i verden.

Szechenyi-badets fester finder sted på varme sommerdage og sent om natten efter den officielle lukketid, dvs. fra kl. 22.30 til kl. 03.00 om morgenen. Det eneste, du behøver at medbringe, er en god badedragt og dit eget håndklæde.

Køb billetter til Széchenyi Spa

5. Tysk øl-festival

Ølfestival| ©HungaroT
Ølfestival| ©HungaroT

Enhver humlefans drøm vil gå i opfyldelse i fire dage i slutningen af august, når Serföző arrangerer en ungarsk festival dedikeret til tysk øl på Kőrösy József Street. I løbet af den fire dage lange gadefestival kan du smage alle slags alkoholiske lækkerier fra Tyskland samt forskellige typer øl, der er meget forskellige fra dem, de lokale øldrikkere allerede har smagt.

Udover de flydende delikatesser kan du også prøve alle slags retter, der er relateret til det tyske køkken og madparringskulturen. Noget af en gastronomisk tur!

Book en tur til ruinpubben

6. Folkekunstfestival på Buda Slot

Udsigt fra Buda Slot| ©Chris Yunker
Udsigt fra Buda Slot| ©Chris Yunker

Den tredje weekend i august samles de mest talentfulde kunsthåndværkere fra hele Ungarn på Buda Slot for at udstille, dele og vise, hvordan de holder deres folkekunst og traditioner i live. For mere information om indgang og åbningstider besøg den officielle begivenheds hjemmeside. For mere information om indgang og åbningstider besøg den officielle hjemmeside.

Denne festival er den mest autentiske udstilling af ungarsk folkekunstkultur med interaktive håndværksworkshops, folkemusikartister, traditionelle ungarske danseforestillinger, traditionelle ungarske retter og vinsmagningsboder er blot nogle af de mange aktiviteter, der finder sted på festivalen.

7. Vibrer til A38-koncerterne

Koncert på A38| ©Juan D
Koncert på A38| ©Juan D

I august vil dusinvis af fantastiske koncerter rocke A38 Ship, et ombygget ukrainsk fragtskib, som i dag er et af de mest populære spillesteder i Budapest. Der er masser af fester om bord, men de har en tendens til at følge en bestemt rækkefølge: I begyndelsen af august kan man opleve alternative rockbands, mens midten af måneden er domineret af hardcore og punk.

Højdepunktet finder dog sted i slutningen af august, som regel den 31. i måneden, hvor legendariske skikkelser fra en af de ovennævnte genrer som regel er inviteret. Det er en eksklusiv augustbegivenhed, som du ikke må gå glip af, da den lover meget og altid ender med at bringe overraskelser. Hvis du vil vide mere, anbefaler jeg, at du besøger hjemmesiden for denne fantastiske begivenhed.

8. Tag på picnic på Liberty Bridge

Frihedsbroen i Budapest| ©Jose A.
Frihedsbroen i Budapest| ©Jose A.

Weekenderne i august er meget forskellige fra de andre måneder, da der afholdes en picnic på selve Frihedsbroen. Sikke et sted! På disse datoer vil denne historiske bro være lukket for biltrafik i fire weekender, og pladsen vil være helt fri til brug.

Atmosfæren er normalt fantastisk her, med lokale bands, flamenco- og swingdansere, zumba- og yogainstruktører og alle mulige håbefulde kunstnere, der underholder folkemængderne. Så tag dine venner med, og hav det sjovt med en dejlig picnic i en solnedgang med spektakulær udsigt.

9. Nyd Sziget-festivalen

Sziget Festival| ©FamilyBusiness
Sziget Festival| ©FamilyBusiness

Festglade mennesker fra hele verden strømmer til Budapests Frihedsø hvert år i august til en af Europas største udendørs musikbegivenheder, Sziget-festivalen. Internationale superstjerner og up-and-coming lokale kunstnere i alle genrer går på scenen, mens forskellige kulturelle indslag og begivenheder også kan opleves på Budapests Óbuda-ø.

Dette er en af Europas største friluftskoncerter, der varer en uge og normalt afholdes i midten af august. Eksplosive koncerter, kunstneriske optrædener og ekstravagant underholdning, sammen med masser af afslapningsområder og psykedeliske omgivelser. Et af de bedste natteliv i Budapest og en uforglemmelig oplevelse for alle slags musikfans. Uanset hvor gammel du er, hvor du kommer fra, eller hvor mange dage du er i Budapest, bør du overveje at tage til denne festival, hvis du kommer i august. For mere information, besøg begivenhedens hjemmeside.

10. Deltag i DreherFeszt

DreherFeszt| ©CarolinaC
DreherFeszt| ©CarolinaC

I to dage i slutningen af august afholdes Dreshers ølfestival, DreherFeszt, med unikke ølspecialiteter (næsten 140 ølhaner) i Kőbánya og koncerter på to scener. Listen over kunstnere omfatter folk-pop- og rockbands.

Lokale Dreher-bryggerier vil servere øl i løbet af de to dage. Hvis du synes, at stedet er lidt uden for din rækkevidde, skal du ikke bekymre dig: Under arrangementet kører der gratis busser mellem Örs vezér-pladsen og festivalen hvert 30. minut. For mere information, besøg følgende hjemmeside.

11. Lyt til alle former for livemusik helt gratis

På Zenélő Budapest| ©Heracles Kritikos
På Zenélő Budapest| ©Heracles Kritikos

Zenélő Budapest er et sommermusikinitiativ i Budapest, som involverer lokale virtuoser, der spiller på 16 ikoniske spillesteder rundt omkring i byen. Hvis du tilfældigvis kommer forbi Várkert Bazaar, det ungarske nationalmuseum eller Millenáris Park på det rigtige tidspunkt, kan du forvente live klassisk, jazz eller rockmusik, alt sammen gratis.

Serien starter i midten af august, og deltagerne inkluderer National Philharmonic, det ungarske statsoperaorkester, folkemusikere, jazzbands, sigøjnermusikere og anerkendte kor. Alle detaljer kan findes på Zenélő Budapests hjemmeside.

Vejret i Budapest i august

Solnedgang ved parlamentet| ©Jon Elbaz
Solnedgang ved parlamentet| ©Jon Elbaz

En af de vigtigste grunde til at besøge Budapest i august er det behagelige vejr. I modsætning til vintrene, der bliver kolde om natten, er sommersæsonen i Budapest det perfekte tidspunkt at lære byen at kende og tage på udflugter fra Budapest.

Den gennemsnitlige maksimumtemperatur i Budapest er omkring 27 °C, og den gennemsnitlige minimumtemperatur er 15 °C. Den samlede gennemsnitstemperatur ligger mellem 21 og 22 °C. Derudover er byen vidne til en gennemsnitlig nedbør på mellem 60-70 mm.

Hvad skal man medbringe til Budapest i august?

Bagage| ©nappy
Bagage| ©nappy

Det første, du skal medbringe, er masser af åndbart tøj, og lyse farver er også en fordel. Hvis du går meget, så tag behagelige sko og en lille genanvendelig vandflaske med. Solcreme er også vigtigt, da det ikke er ualmindeligt at opleve høje temperaturer og stråling.

Badetøj eller strandtøj er også tilrådeligt på grund af de mange swimmingpools og selve Balatonsøen. Glem ikke at pakke lette jakker eller forårstøj i tilfælde af dårligt vejr.

Sådan kommer du rundt i Budapest i august

Budapest-kortet| ©denhamgreen
Budapest-kortet| ©denhamgreen

Et af de bedste aspekter ved Budapest er de offentlige transportmuligheder. Der er flere muligheder at vælge imellem, herunder metro, S-tog, både, sporvogne og busser.

Der er to separate kategorier af offentlig transport afhængigt af tidspunktet på dagen. Transport i dagtimerne er tilgængelig fra 04:30 til 23:50, og transport om natten er tilgængelig fra 23:50 til 04:30. For at gøre det lettere at komme rundt i byen er der mange rejsekort som Budapest Card, der sparer penge på offentlig transport, herunder et 24-timers rejsekort, et 72-timers rejsekort og endda et 7-dages rejsekort.

Køb Budapest-kortet