Donau flodkrydstogter

Når du sejler på Donau i skumringen med levende musik i baggrunden (eller endda en god middag om bord), ved du, at du er i Budapest.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

Donau flodkrydstogter

Donau-krydstogter | ©Raimond Klavins

Donau er Budapests sjæl og byens vartegn. Denne flod deler Ungarns hovedstad i to: Buda og Pest, og de mest emblematiske bygninger er fordelt på dens bredder, hvilket gør hver bro til et udsigtspunkt.

Den billigste løsning

Sejltur på Donau i Budapest

Sejl på Donau om bord på et krydstogtskib

Tag en tur fra vandet, sejl langs de forskellige stop, og nyd en anderledes sightseeing-oplevelse. Du får en audioguide, WiFi om bord, og det eneste, du skal bekymre dig om, er at tage masser af billeder.

For omkring 15 euro har du mulighed for at sejle på Donau i mere end 70 minutter, hvor du har masser af tid til at tage billeder af panoramaudsigten fra båden, nyde selve oplevelsen og lære interessante fakta og historier om de forskellige monumenter og seværdigheder i Budapest, som du ser under turen.

Anbefales, hvis... du gerne vil sejle på Donau, men ikke vil bruge for meget på oplevelsen.

--


Premium-muligheden

Middagssejltur med live musik i Budapest

Nyd en middag og et show, mens du sejler på Donau

Oplev en uforglemmelig aften ombord på et krydstogt, der inkluderer middag og et traditionelt musik- og danseshow. Beundre den betagende skønhed af Budapests ikoniske monumenter fra vandet.

Hvis du er interesseret i at se et ungarsk danseshow under dit besøg i Budapest, indeholder denne tur et regionalt show og et middagskrydstogt på Donau.

Du vil kunne beundre alle byens seværdigheder og vartegn såsom Kædebroen og Buda-slottet.

Anbefales, hvis... du vil opleve noget anderledes, men få mest muligt ud af de lokale attraktioner.

Muligheder for krydstogt på Donau

Luftfoto af Donau
Luftfoto af Donau

Der er forskellige dag- og natkrydstogter på Donau-floden i byen. Prisen afhænger af de ekstra ting, der er inkluderet, da der er krydstogter, der inkluderer et show, middag osv. Jeg vil fortælle dig om de bedste, så du kan vælge dit:

Krydstogt på Donau

Buda Slot| ©Dennis Jarvis
Buda Slot| ©Dennis Jarvis

Under dette Donau-krydstogt har du ret til at nyde gratis WIFI-forbindelse og vælge en anden drink (glas champagne, vin, øl, sodavand eller mineralvand). Der er forskellige tidsplaner til rådighed, og turen er tilgængelig både vinter og sommer, da båden har et dæk, der kan trækkes ind i godt vejr.

Båden har lydkommentarer på 30 sprog, som du kan få adgang til individuelt med hjelme for at lære mere om nogle af punkterne på turen, f.eks:

Det ungarske parlament

Det største monument i Budapest med spektakulær belysning og i alt 691 værelser. Hvis du er imponeret over det fra båden, skal du sørge for at få tid under dit besøg til at se interiøret, hvor du finder statuer af konger, værelser udsmykket med freskomalerier og bladguld, den ungarske krone, der præsiderer over lobbyen, en 96 meter høj kuppel og en spektakulær kongressal.

Buda Slot

Også kendt som det kongelige palads. Det var engang residens for de ungarske konger, men i dag huser det det ungarske nationalgalleri eller Budapests historiske museum samt et stort bibliotek.

Elisabeth-broen

En af de mest moderne broer i byen, og den er dedikeret til den berømte kejserinde Sissi, dronning af Ungarn. Kvinden, der blev en legende, vandt det ungarske folks hjerter og havde altid en særlig plads i Budapest, som hun betragtede som sit andet hjemland.

Kædebroen

En af de mest berømte broer i byen, både for dens belysning om natten og for dens udsigt om dagen. Det er den ældste bro i byen, og i lang tid måtte adelige og borgerlige betale en vejafgift for at krydse den.

Margaret-øen

En lille ø midt i Donau-floden med smukke parker, en japansk have, middelalderlige ruiner og et musikalsk springvand. Båden stopper der, så du kan stå af og gå rundt på øen i halvanden time, før du afslutter turen.

Book et krydstogt på Donau

Budapest-krydstogt med middag og levende musik

Middag med solnedgang
Middag med solnedgang

Dette er en omkostningsbesparende mulighed, hvis du har tænkt dig at nyde begge oplevelser. Donau Dinner Cruise-oplevelsen inkluderer transport til og fra hotellet samt transport mellem de forskellige steder langs ruten.

Showet

Det første stop er Danube Palace eller House of Hungarian Heritage, hvor det ungarske musik- og danseshow opføres af en af to folkloregrupper (afhængigt af sæsonen): Danube Folk Ensemble eller Rajkó Folk Ensemble and Orchestra.

Ruten for krydstogtet

 • Buda Slot
 • Kædebroen
 • Gellert-badene
 • Gellert-bjerget
 • Varhegy
 • Clark Adam ter

Middag

Halvvejs gennem krydstogtet kan du også nyde en middag bestående af tre varme retter og et valg af to drikkevarer. De retter, du vil smage på dette krydstogt, er typiske ungarske retter. Du vil kunne vælge mellem nogle af dem:

 • Gullaschsuppe
 • Fløde af grøntsagssuppe
 • Kyllingelår i traditionel stil
 • Stegt kyllingebryst med ost og basilikumsauce
 • Krydrede svineribber med timian og sennepssauce
 • Grillet polenta med fetaost
 • Hjemmelavede spinatfritter med senneps- og svampesauce
 • Hjemmelavet strudel

Book et Donau-krydstogt med musik og middag

Pizzakrydstogt med åben bar i Budapest

Middagskrydstogt i Budapest| ©Top Budapest
Middagskrydstogt i Budapest| ©Top Budapest

Denne mulighed fås fra ca. 34 euro pr. person og har den ekstra attraktion, at man kan nyde et krydstogt langs Donau med pizza og åben bar i ca. 70 minutter. Det er en perfekt plan, hvis du vil tilbringe en hyggelig stund uden at være besat af at tage billeder af monumenterne, ellers vil du gå glip af oplevelsen af middag med pizza og øl.

Ideel til en gruppe venner eller familie og dele et behageligt øjeblik, mens du lærer byen at kende og slapper af, mens du sejler.

Rejseplan

 • Elizabeth-broen
 • Budapests parlament
 • Buda Slot
 • Kædebroen
 • Margaret-broen
 • Budapests nationalteater
 • Kunstpaladset
 • Frihedsbroen

Book et Donau-krydstogt med musik og middag

Natkrydstogt på Donau

Dette er en stærkt anbefalet mulighed for et natkrydstogt på Donau, da det giver god værdi for pengene og ikke tager mere end 1 time.

Du kan beundre de oplyste monumenter om natten, slappe af på Donau og få en gratis drink som vin, øl, champagne eller sodavand.

Udflugter afgår mellem kl. 18.00 og 22.00, og båden har gratis WiFi, så alt, hvad du skal gøre, er at nyde og tage billeder.

Book et natkrydstogt på Donau

Tips til et krydstogt på Donau

Donau på en vinterdag
Donau på en vinterdag

Priser

Flodkrydstogt i Budapest er så udbredt en aktivitet, at du kan finde mange selskaber, der tilbyder det. Sørg altid for at booke denne oplevelse hos et pålideligt firma, og husk gennemsnitspriserne: Et krydstogt på Donau er ikke en luksusaktivitet, og du kan gøre det for omkring 20 euro i gennemsnit. Men hvis det inkluderer tjenester som en åben bar eller en fest, stiger prisen betydeligt.

Vejret

Sørg for, at båden har panoramaudsigt, og at du kan nyde den uanset vejret. Selvom krydstogter er tilgængelige på alle tider af året, anbefaler jeg ikke at gøre det om vinteren om natten, da de lave temperaturer kan ødelægge oplevelsen og forhindre dig i at nyde landskabet.

Fotografier

Som et personligt tip skal du ikke hænge dig i at tage billeder under turen; du vil have masser af tid undervejs til at tage dem, og hvis krydstogtet inkluderer en guide eller vært, kan du endda spørge dem om de bedste udsigtspunkter i byen. Donau-krydstogtet handler om at nyde udsigten og oplevelsen af at sejle langs floden, mens man nyder en middag eller levende musik - lad være med at betragte det som et turistræs.

Margaret-øen

Endelig, hvis krydstogtet passerer Margaret Island midt på floden, og du har mulighed for at stå af, skal du helt sikkert gøre det og derefter fortsætte krydstogtet på den næste båd. Denne ø har ingen store historiske monumenter, men den har nogle meget charmerende steder, som vil give dig mere end én overraskelse.

Hvis du er interesseret i et krydstogt på Donau, vil du også være interesseret i

Kædebroen| ©Gabriel Miklós
Kædebroen| ©Gabriel Miklós

Byen om natten vs. om dagen

En bådtur er en god måde at få en idé om byens og dens vigtigste seværdigheder på, men det er ikke en måde at besøge dem på. Jeg mener, hvis du bestiller et natkrydstogt, vil du helt sikkert blive imponeret over udsigten til det oplyste parlament, og det vil forblive et af de bedste minder fra din rejse, men vil du virkelig gå glip af chancen for at komme tilbage næste dag for at se det tæt på og besøge det indre?

Kædebroen

Det er en lignende historie med Kædebroen; uden tvivl får du et unikt perspektiv af den fra floden, men vil du springe over at gå over den under dit besøg i Budapest, bare fordi du har "set den før"? Tag hellere denne tur som en appetitvækker på, hvad byen har at byde på, og besøg så mange af seværdighederne, som du kan, fra et andet perspektiv.

En guidet tur til fods

At gå er den bedste måde at komme rundt i en by på, fordi et sted ikke består af de monumenter, der vises på et kort, men af de smalle gader, der forbinder dem, og de etablissementer, du støder på på vejen til dem. Byens sande essens opdages til fods, og med en guidet tur til fods får du også mulighed for at lære om legenderne og historierne omkring de statuer og paladser, du fokuserer på med dit kamera.

For mig er en guidet vandretur en af de bedste oplevelser, du kan få i en by; hvis du vil vide mere om de tilgængelige muligheder, kan du tjekke denne anden artikel: Dagsture og udflugter fra Budapest.

Tur med turistbus

En tur med sightseeingbussen. Fra Donau kan du se alle byens monumenter, der ligger på flodbredden, men der er andre, der er lige så betydningsfulde, og som ligger inde i byen. Sightseeingbussen er en god måde at forkorte afstanden på og få et andet perspektiv på Budapest. Der er mange forskellige muligheder, og det er værd at overveje, hvilket er grunden til, at jeg har skrevet denne anden guide til byens seværdigheder. Hop-på Hop-af busrejser som måske kan være af interesse for dig.