Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre i Budapest i september

Den nationale galop, Craft Beer Festival og den jødiske sommerfestival er blot nogle af de aktiviteter, der kendetegner byen på denne tid af året. Nyd de lokale festligheder i september i Budapest.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

10 ting at gøre i Budapest i september

Budapest, Kædebroen | ©Gabor Koszegi

September er en mindre travl måned end august i Budapest, da sommeren er ved at være slut, og folk forbereder sig på den kommende sæson. Det er dog også en måned, hvor den vestlige feststemning erstattes af en mere ungarsk kulturel atmosfære med arrangementer i forbindelse med det lokale køkken og de lokale traditioner.

1. Chokolade- og slikfestival

Chokolade fra Sweet Days Chocolate| ©Sandy
Chokolade fra Sweet Days Chocolate| ©Sandy

Sweet Days Chocolate er en lukket chokolade- og konfekturefestival, hvor du kan finde særlige håndværksmæssige chokolader, traditionelle slik og verdensberømte mærker.

Derudover vil du have mulighed for at smage ungarske chokolader, slik og is, deltage i workshops og professionelle kurser, der introducerer det grundlæggende i at lave håndlavede chokolader og trøfler, og der vil være programmer for børn og familier samt levende musik. Festivalen finder sted på Szent István-pladsen i midten af september og varer en hel weekend (fredag kl. 11-22, lørdag kl. 10-22 og søndag kl. 10-20).

Et dagskort koster 8 euro for voksne og 5 euro for børn (6-12 år). Et familiedagskort (2 voksne + 2 børn) koster 15 euro. Der er gratis adgang for børn under 6 år.

Denne festival byder på de mest populære og repræsentative ungarske chokoladeproducenter og konditorer som Gundel, Ruszwurm, Szamos, Harrer Chocolat, Rózsavölgyi Csokoládé, Tibor Szántó, Zangio Kézműves Csokoládé, Cadeau Bonbon og Krisztina S.Nemzetes.

Bestil en gastronomisk rundvisning i Budapest

2. Ungarsk festival for håndværksøl

På festivalen Főzdefeszt| ©SZALAI BALÁZS
På festivalen Főzdefeszt| ©SZALAI BALÁZS

Főzdefeszt er din chance for at få en håndværksøl og en picnic med street food for at starte efterårssæsonen i Budapests smukkeste park, City Park, og det er også din sidste chance for at se parken i dens oprindelige tilstand, inden den undergår en større forandring! Det vil blive en af de største skøjtebaner i Europa. Hvis du er interesseret i skøjtebanen, anbefaler jeg, at du besøger Budapest i december eller endnu bedre i januar.

Arrangementet varer 3 dage i byparken (Városliget) i midten af måneden, og der er ingen entré, men du skal købe festivalglasset til ølsmagningen. De omtrentlige åbningstider er: fredag fra kl. 14 til kl. 2, lørdag fra kl. 12 til kl. 2 og søndag fra kl. 12 til midnat. Du kan få flere oplysninger på det officielle websted for begivenheden.

Bestil en guidet tur i Budapest

3. National galop

Den nationale galopfestival| ©Alejandra
Den nationale galopfestival| ©Alejandra

Den nationale galop er en af de største festivaler i Ungarn og handler om ungarsk hestehestesport, husartraditioner og alt, hvad der har med det at gøre. Mere end 100 ungarske byer deltager hvert år i arrangementet, der afholdes på Heltepladsen i midten af november og varer to dage.

Under festivalen omdannes Heltepladsen til en 6.200 kvadratmeter stor racerbane, hvor unge ryttere, moderne hussarer (soldater fra et gammelt kavalerikorps) fra hele landet konkurrerer om præmiepenge på lidt over 80.000 euro (30 millioner HUF).

Ud over hestevæddeløbene bliver hele Andrassy Avenue til en promenade, hvor du kan finde hundredvis af boder med folk fra hele landet, der sælger traditionelle og håndlavede varer. Du kan finde smede, der slår hestesko, eller udklædte kvinder, der broderer traditionelle ungarske blomstermønstre, samt boder, der sælger traditionelle retter, kunsthåndværk og folkemusik.

Alternativt til at deltage i hestevæddeløbene kan du vælge en cykeltur rundt på hele pladsen og det omkringliggende område, for der er masser at se. Dette er den perfekte mulighed for at komme tættere på den ungarske historie, traditioner og kultur.

Book en cykeltur i Budapest

4. Jødisk sommerfestival

Dohány Street Synagogue, festivalens hovedsted| ©Natxus
Dohány Street Synagogue, festivalens hovedsted| ©Natxus

Den jødiske sommerfestival i Budapest er en multikulturel begivenhed, der fejres af det ungarske jødiske samfund. Arrangementet varer i 10 dage og er en fantastisk mulighed for at lære om jødiske traditioner og kultur gennem bogmarkeder, ungarske madture, kunst- og filmudstillinger. Det er også en glimrende mulighed for en rundvisning i Budapests jødiske kvarter, da alle mikroarrangementerne finder sted der.

Det vigtigste sted for den jødiske sommerfestival i Budapest vil fortsat være Dohány Street Synagogen. Tjek den jødiske festivals websted for at få oplysninger om programmer, datoer, tidspunkter og priser.

Bestil en rundvisning i Budapests jødiske kvarter

5. Klassiske koncerter i Budapest Basilica

Basilika i Budapest| ©Andrew Shiva
Basilika i Budapest| ©Andrew Shiva

Stefansbasilikaen er en af de mest imponerende neoklassiske bygninger i Budapest; men dens charme bliver endnu større i september med 4 koncerter fordelt over hele måneden. Billetter til alle 4 koncerter koster mellem 40-45 euro, men du har også mulighed for at købe billetter separat.

Den storslåede arkitektur gør det til det perfekte sted at nyde en række smukke koncerter med klassisk musik, hvor orgelet og fløjten er hovedaktørerne sammen med fremragende kunstnere.

Den bedste måde at komme til Budapest Basilica på er at tage den blå metrolinje 3 og stå af ved Arány János-stationen.
Du kan finde mere detaljerede oplysninger om datoer, koncerter og priser på arrangementets websted.

6. Budapest International Wine Festival

Budapest International Wine Festival| ©FIVB
Budapest International Wine Festival| ©FIVB

Den internationale vinfestival i Budapest finder sted i den anden uge af november og er en af de mest populære begivenheder af sin art. Her kan du smage de bedste ungarske og udenlandske vine, møde deres skabere, nyde en traditionel ungarsk ret og lære kunsten at smage vin.

Arrangementet finder sted på Buda-slottets terrasser. Desuden vil du blive mødt med levende musik. Prisen er ca. 8,5 euro pr. person, se vinfestivalens hjemmeside for mere detaljerede programmer.

7. Nyd gadekunstmarkedet

Gozsdu udvar gademarked| ©CalvinBust
Gozsdu udvar gademarked| ©CalvinBust

Hver søndag i september fra kl. 10 til 19 kan du nyde et gade- og kunstmarked i Gozsdu udvar (VI distrikt, Király utca 13). Gouba er et søndagsgademarked, hvor du kan finde interessant kunst, kreative malerier, kunsthåndværk, bøger og antikviteter. Det er stedet, hvor unge ungarske musikere, keramikere, malere, guldsmede og kunstnere i almindelighed udstiller deres egne værker hver søndag.

Basaren finder sted i Gozsdu Udvar, en smukt renoveret gårdhave i Király utca (Budapests jødiske kvarter). Hvis du er på udkig efter noget sjovt at lave om søndagen, er Gouba Bazaar det rette sted at være. Det ligger også meget tæt på Ruin Bars, hvis du har lyst til at komme forbi, efter du har nydt kunstområdet.

8. Sig farvel til sommeren på et gastronomisk krydstogt

Dinner Cruise i Budapest| ©Top Budapest
Dinner Cruise i Budapest| ©Top Budapest

Der er ingen bedre måde at sige farvel til sommeren på end på et middagskrydstogt på Donau-floden. I denne måned af året byder krydstogterne på en 4-retters middag med to typiske septemberretter, som de fleste kan lide: Túrógombóc (brødkrummer lavet med hytteost) og Halászlé (suppe af forskellige fisketyper med paprika, løg, tomat og peberfrugter); plus de berømte lángos, som der kun er rigeligt af i sommermånederne - alt sammen tilberedt af en kok fra det traditionelle køkken!

Desuden er et natkrydstogt på Donau en oplagt mulighed for at blive fortryllet af den spektakulære natlige udsigt over Budapests kulturarv. Fra et flodkrydstogt som dette ses Budapest fra et andet perspektiv: de oplyste broer, parlamentet, Buda-slottet og citadellet ser betagende ud om natten.

9. Kaffedag Festival

Kaffe eftermiddag| ©Martin Fisch
Kaffe eftermiddag| ©Martin Fisch

I slutningen af september fejres kaffedagsfestivalen i mange lande, hvor caféer og butikker tilbyder kampagner, særlige smagsprøver og spændende kaffedrikke over hele Europa, og Ungarn er ingen undtagelse.

En hel dag vil Elizabeth Square dufte af kaffe, når Aquarium Club arrangerer et heldagsprogram. Forskellige baristaer, også ungarske, vil præsentere deres produkter og smagsprøver for publikum. Du kan ikke kun smage ubegrænset kaffe, men du kan også deltage i foredrag og workshops. Der vil også være kaffemarketing, kaffesalg, foredrag og jazzmusik (den bedste musik til kaffe).

Hvis du ønsker at lære mere om kaffens verden, smage en ubegrænset mængde kaffe, se foredrag og barshows, er dette arrangement noget for dig. Du kan få flere oplysninger om billetter og åbningstider på følgende websted.

10. Budafok Champagne

Budafok Champagne| ©BudapestG
Budafok Champagne| ©BudapestG

Hvis Budapest Wine Festival ikke er nok, kan du også nyde den årlige champagnefestival Budafok Champagne, der afholdes i Budafok-distriktet i byen i den anden uge af september.

Arrangementet er vært for mange vingårde, gratis rundvisninger, koncerter og andre champagne-relaterede festligheder. Man skal ikke betale entré for at deltage eller for at lytte til musik og nyde atmosfæren, men ligesom ved vinfestivalen skal man købe et festivalglas på stedet for at kunne drikke champagne. For yderligere oplysninger.


Vejret i Budapest i september

Solnedgang ved Parlamentet| ©Jon Elbaz
Solnedgang ved Parlamentet| ©Jon Elbaz

Budapest i september har perfekt vejr til at gå ud i takket være en gennemsnitstemperatur på 21 °C, selv om den falder til 19 °C i slutningen af måneden.
Hver dag har 12 timers dagslys, hvilket gør september til den 4. mest solrige måned i Budapest. Med hensyn til fornemmelser er det en måned med en mere sommerlig karakter end efteråret, især i de første 2 uger.

Hvor skal man bo i Budapest i september

Indgangen til Hotel Moments Budapest| ©Agoda
Indgangen til Hotel Moments Budapest| ©Agoda

Septembers fantastiske vejr kombineret med færre turister gør denne måned til en favorit for længere ophold med noget for enhver rejsende og ethvert budget. Her er nogle af de bedste overnatningssteder opdelt i tre kategorier:

Budapest i september: et must i din kuffert

Bagage| ©nappy
Bagage| ©nappy

Med det behagelige vejr, som Budapest har i september, behøver du ikke at bekymre dig om at pakke for meget vintertøj. En let jakke og et tørklæde er mere end nok, og det er kun for at beskytte dig mod nattevinden.

På solrige dage er let bomuldstøj, solbriller, solcreme og en hat ideelt. Da september er en måned, der giver mulighed for udendørs udforskning, skal du medbringe et par gode vandresko. Glem heller ikke, at det er en måned med masser af natteliv i Budapest, så det kan ikke skade at have noget smart tøj på.