Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Bratislava fra Budapest

Find de bedste måder at komme fra Budapest til Bratislava på

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

7 minutters læst

Sådan kommer du til Bratislava fra Budapest

Budapest. | ©Andrea Piacquadio

Hvis du ønsker at komme fra Budapest, Ungarns hovedstad, til Bratislava, Slovakiets hovedstad, skal du først kortlægge begge steder, så du kan tilrettelægge din rejse. For eksempel: omkring Donau. Du bør også vide, at Bratislava er den største by i Slovakiet og er fuld af attraktioner og charme.

Mens Donau krydser Budapest, ligger Bratislava også langs Donau. Det er en nyttig oplysning, der kan hjælpe dig med at finde rundt. Nu skal du bare læse de nedenstående muligheder for at komme dertil og vælge den, der passer dig bedst.

1. Den bedste måde at komme dertil på: en organiseret udflugt

Luftfoto af Bratislava| ©Marc Ryckaer
Luftfoto af Bratislava| ©Marc Ryckaer

En organiseret tur fra Budapest til Bratislava er en god mulighed og er generelt den mest populære, da den giver dig bekvemmelighed sammenlignet med alle de andre alternativer, f.eks. muligheden for at komme frem og tilbage, hvis din ferie og dit hotel ligger i den ungarske by.

Det er også altid en god måde at bestille en tur på, så du slipper for at skulle bestille alting separat. Nogle tilbyder endda frokost eller aftensmad, hvilket er ideelt til at pakke pakken sammen, så du ikke behøver at tænke på alting.

Jeg tror, at hvis du leder efter ting at se og lave i Budapest, så er det en god idé at tage en afstikker til Bratislava, som du ikke vil fortryde. Men hvis det ikke var planlagt, er det efter min mening altid bedre at gøre det i udflugtstilstand end at tage af sted på egen hånd og så fortryde spild af tid.

Min anbefalede løsning

En af de bedste muligheder for at gøre dette er en privat dagstur til Bratislava fra Budapest med frokost. Den holder i ti timer. Turen fra Budapest tager to timer, og derefter kan du tage en tur rundt i den slovakiske by til fods. Her stopper du også for at spise frokost og tager derefter af sted på en afslappende hjemrejse.

Turen omfatter også en engelsktalende guide, så du kan udforske den slovakiske hovedstad. De vil endda give dig mulighed for at gøre rejseplanen mere fleksibel. Når du er der, kan du lære de mest imponerende seværdigheder at kende, f.eks. Michaelsporten og Bratislava-slottet.

Mellem besøgene vil du lære om historien sammen med den guide, der står for din udflugt, og han vil tage dig med til frokost på en restaurant i byens centrum for at fuldende en god oplevelse for dig. På dette tidspunkt kan du også slappe af og benytte dig af lidt fritid til at udforske en del af byen, der interesserer dig særligt.

Der er mange muligheder, så det ville være godt at tænke på en på forhånd, så du kan gå direkte derhen og ikke spilder tid på at spekulere på, hvad der ville være bedst. Det er det, der ville ske for mig. Derfor anbefaler jeg, at du overvejer Bratislavas caféer som en mulighed: de er alle smukke! Og så kommer du tilbage med den ro i sindet at vide, at du ikke behøver at løbe eller vente på busser. Det er mig en fornøjelse.

Bestil din tur til Bratislava

2. Hvordan man kommer dertil med fly: den hurtigste vej

Budapest flyvemaskine| ©Martin
Budapest flyvemaskine| ©Martin

Da både Budapest og Bratislava har en lufthavn, er dette en populær, men dyr mulighed. For at komme fra centrum af Budapest til lufthavnen, som er den største af de fem lufthavne i Ungarn, skal du tage en bus eller en kombination af metro eller tog og bus.

Når du ankommer til Bratislava lufthavn, kan du tage en bus fra lufthavnen til byen, hvor du kan gå rundt og lære byen at kende. Det er mindre end en times rejse med et direkte fly, da afstanden mellem Budapest og Bratislava er relativt kort.

Priserne

Priserne varierer fra 18 til 150 euro, afhængigt af hvilken mulighed du vælger eller finder tilgængelig på den dato, du rejser. Medmindre du kan få den billet til 18 euro, som jeg nævner som minimumspris, anbefaler jeg ikke denne mulighed.

Hvor lang tid det tager

Selv om rejsen tager mindre end en time, skal du overføres fra lufthavnene til byerne, tjekke ind og vente på din bagage.

Disse ting tager tid. I sidste ende er resultatet efter min mening, at du vil bruge langt flere penge, end du behøver, og du vil ikke spare nogen væsentlig tid. Planlægger du en ferie i Budapest? Læs alt om Budapest Card i denne artikel!

3. At komme dertil i bil: en uafhængig mulighed

Person, der kører| ©JESHOOTS.com
Person, der kører| ©JESHOOTS.com

Om det er en god eller dårlig mulighed, får vi at se. Det kan jeg fortælle dig fra starten af, at det er en af de mindst populære muligheder. I bil er det ikke særlig svært at komme fra Budapest til Bratislava. Det kan lade sig gøre.

Det tager et par timer på motorvejen. Trafikken for at komme ud af centrum af den ungarske hovedstad er dog noget kaotisk. Det er en stor ulempe, hvis du rejser for at slappe af eller bare gerne vil komme hurtigt og problemfrit frem.

At rejse i bil har dog en stor fordel, som ingen andre transportmidler kan matche: Ved at køre til andre byer bestemmer du selv, hvor du bevæger dig hen, og du kan få adgang til udflugter eller aktiviteter, der ikke er så centralt placeret, fordi du er på egen hånd. Hvis du ønsker at opleve et personligt eventyr som dette, er dette en fantastisk mulighed.

Ekstra omkostninger: vejskatter

Da det er en kort tur, behøver du ikke at gøre nogen stop. Du skal være opmærksom på, at du skal betale motorvejsafgift. Det gælder i begge tilfælde: både Ungarn og Slovakiet vil anmode om deres egne.

  • Den ungarske vignet koster 13 € og gælder i 10 dage. Du kan købe det online, men du kan også købe det på de fleste tankstationer i landet.
  • Slovakiets vignet koster 10 EUR for det samme antal dage. Du har også mulighed for at købe det online og på tankstationer. Du behøver ikke at sætte klistermærker på din bil, du skal blot registrere din nummerplade for at undgå bøder.
    Hvis du vil vide alt, hvad du skal vide om din rejse til Budapest, skal du læse vores artikel med 10 tips, som du bør følge på din rejse til Budapest.

Bestil din rejse til Bratislava

4. Hvordan man kommer dertil med bus: den mest populære mulighed

Bus fra Budapest til Bratislava| ©Александр К.
Bus fra Budapest til Bratislava| ©Александр К.

Med bus kan du komme fra Budapest til Bratislavamellem to og tre og en halv time. Dette er en af de mest økonomiske, men alligevel direkte muligheder.

FlixBus har f.eks. syv daglige afgange med billetter til priser fra 8-12 euro. Det er tilrådeligt at bestille dine billetter online på forhånd for at få gavn af særlige tilbud og undgå at løbe tør for plads.

Andre selskaber, der tilbyder denne rejse, er RegioJet og Eurolines. Begge har hyppige busser til Bratislava fra Budapest. Deres billetter starter også ved 8 euro, men der er billetter til op til 24 euro.

Tips til rejser med bus

Busserne afgår fra Budapest Kelenföld station, som ligger lidt langt fra byens centrum, men som kan nås på en halv time med metro på den grønne M4-linje eller med nogle buslinjer.
Da der er to busstationer i Budapest med afgange som denne, bør du være opmærksom på, især hvis du køber din billet online, at tjekke, hvor din bus afgår fra.

Du ønsker ikke at have købt den og så vente i den anden ende af byen, vel? Hvis du kan lide at rejse med bus og planlægger din næste rejse til Budapest, skal du læse vores artikel for at finde ud af, hvilke busser der er de bedste til sightseeing i Budapest, så du kan planlægge en ferie, der passer til dine ønsker.

Bestil din rejse til Bratislava

5. Andre transportmidler

Tog til Bratislava| ©Doug Kerr
Tog til Bratislava| ©Doug Kerr

Hvis ingen af de ovennævnte alternativer er det, du leder efter, er det sandsynligvis fordi du spekulerer på, om du har mulighed for at rejse med tog. Og ja, det gør du.

Det er muligt at rejse med tog til Bratislava fra Budapest. Og selv om det ikke er vores mest anbefalede løsning, er det en god løsning. Især for dem, der elsker nostalgien for jernbanen og dens spor.

Togrejsen fra Budapest til Bratislava tager ca. to og en halv time. Hvis du rejser med tog, har du den fordel, at du er tættere på byens centrum end med andre transportmidler.

De fleste tog starter på Nyugati-stationen, som man kan komme til fra centrum med den blå M3-metrolinje. Når du ankommer til Bratislava togstation, skal du tage sporvognslinje 1 for at komme til byens centrum. De kører ret ofte.

Priser

Hvis du har til hensigt at tage til Bratislava fra Budapest og derefter komme tilbage, skal du vide, at prisen på togbilletterne er 12 euro, men hvis du tager en tur-retur, får du i alt 17,50 euro. Så det er virkelig en praktisk mulighed for en dagstur. Du vil dog miste meget tid på rejsen, og du vil sandsynligvis ikke nyde den særlig meget. Du vil måske gerne overnatte her. Derfor foretrækker jeg andre muligheder frem for denne, ud over min kærlighed til tog.

Sådan køber du billetter

Du kan købe togbilletter online, men du behøver ikke at gøre det. Du skal stadig hente dem ved skranken, så det er bedst at købe dem på stedet, så du ikke løber tør for dem. Der er syv direkte tog om dagen på denne rute. Du vil ikke blive holdt udenfor, hvis det er et problem.

Hvis du beslutter dig for at tage til Bratislava for en dag og derefter vende tilbage for at tilbringe natten i Budapest, må du ikke gå glip af vores artikel med de ti bedste ruinbarer i Budapest, som vil få dig til at vælge det, der kaldes en god plan med alle bogstaverne, sjov og malerisk og ideel efter en trættende dag.