Sådan kommer du til Bratislava fra Budapest

Opdag de bedste måder at komme fra Budapest til Bratislava på

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

7 minutters læst

Sådan kommer du til Bratislava fra Budapest

Budapest. | ©Andrea Piacquadio

Hvis du vil fra Budapest, hovedstaden i Ungarn, til Bratislava, hovedstaden i Slovakiet, skal du først kortlægge en placering af begge, som giver dig mulighed for at organisere dig. For eksempel: omkring Donau. Du skal også vide, at Bratislava er den største by i Slovakiet, fuld af attraktioner og charme.

Mens Donau krydser Budapest, ligger Bratislava også langs Donau. Det er en nyttig information, som kan hjælpe dig med at finde rundt. Når det er på plads, er alt, hvad du skal gøre, at læse mulighederne for at komme dertil nedenfor og vælge den, der passer dig bedst.

1. Den bedste måde at komme dertil på: en organiseret udflugt

Luftfoto af Bratislava| ©Marc Ryckaer
Luftfoto af Bratislava| ©Marc Ryckaer

En organiseret tur fra Budapest til Bratislava er en god mulighed og generelt den mest populære, da den er mere praktisk end nogen af de andre muligheder, såsom at kunne komme frem og tilbage, hvis din ferie og dit hotel ligger i den ungarske by.

At booke en tur er også altid en god måde at slippe for bekymringerne ved at booke alting separat. Nogle tilbyder endda frokost eller middag, hvilket er ideelt til at pakke pakken ind og ikke skulle tænke på alting.

Jeg tror, at hvis du leder efter ting at se og lave i Budapest, er det en mulighed, du ikke vil fortryde, at tage en afstikker til Bratislava. Men hvis det ikke var en del af dine planer, er det efter min mening altid bedre at gøre det som en udflugt i stedet for at tage af sted på egen hånd og så fortryde tidsspildet.

Min anbefalede mulighed

En af de bedste muligheder for at gøre dette er den private dagstur til Bratislava fra Budapest med frokost. Den varer ti timer. Turen fra Budapest tager to timer, og så kan du gå rundt i den slovakiske by til fods. Der er frokostpause, og så er der en afslappende hjemtur.

Turen inkluderer også en engelsktalende guide, så du kan udforske den slovakiske hovedstad. Du har endda mulighed for at gøre rejseplanen mere fleksibel. Når du er der, besøger du de mest imponerende attraktioner, såsom Michael's Gate eller Bratislava Castle.

Mellem besøgene lærer du om historien sammen med den guide, der står for din udflugt, og som tager dig med på en restaurant i byens centrum til frokost for at fuldende en stor oplevelse for dig. På dette tidspunkt kan du også slappe af og udnytte lidt fritid til at udforske en del af byen, der interesserer dig særligt.

Mulighederne er mange, så det vil være en god idé at vælge en på forhånd, så du kan tage direkte derhen og ikke spilde tid på at spekulere på, hvad der er bedst. Det er i hvert fald, hvad der ville ske for mig. Derfor anbefaler jeg, at du overvejer Bratislavas caféer som en mulighed: De er alle smukke! Og så kommer du tilbage med ro i sindet, fordi du ved, at du ikke behøver at løbe eller vente på busser. Det er en fornøjelse.

Book din rejse til Bratislava

2. Sådan kommer du dertil med fly: den hurtigste vej

Med fly fra Budapest| ©Martin
Med fly fra Budapest| ©Martin

Da der er lufthavne i både Budapest og Bratislava, er dette en populær, men dyr løsning. For at komme fra centrum af Budapest til lufthavnen, som er den største af de fem lufthavne i Ungarn, skal du tage en bus eller en kombination af metro eller tog og bus.

Når man så er i Bratislava lufthavn, kan man tage en bus fra lufthavnen ind til byen, hvor man kan gå rundt og lære byen at kende. Det er mindre end en times rejse med et direkte fly, da afstanden mellem Budapest og Bratislava er relativt kort.

Priserne

Priserne varierer fra 18 til 150 euro, afhængigt af hvilken mulighed du vælger eller finder tilgængelig på den dato, du rejser. Medmindre du kan få den billet til 18 euro, som jeg nævner som minimumspris, anbefaler jeg ikke denne mulighed.

Varigheden af rejsen

Selvom rejsen tager mindre end en time, skal du transporteres fra lufthavnene til byerne, tjekke ind og vente på din bagage.

Disse ting tager tid. I sidste ende er resultatet efter min mening, at du vil bruge langt flere penge end nødvendigt, og du vil ikke spare meget tid. Planlægger du en ferie i Budapest? Find ud af alt om Budapest Card i denne artikel!

3. At komme dertil i bil: en uafhængig mulighed

Person, der kører| ©JESHOOTS.com
Person, der kører| ©JESHOOTS.com

Om det er en god eller dårlig løsning, får vi at se. Det, jeg kan sige med det samme, er, at det er en af de mindst populære muligheder. Med bil er det ikke særlig svært at komme fra Budapest til Bratislava. Det kan lade sig gøre.

Køreturen tager et par timer på motorvejen. Men trafikken for at komme ud af centrum af den ungarske hovedstad er noget kaotisk. Det er en stor ulempe, hvis man rejser for at slappe af eller bare gerne vil hurtigt og smidigt frem.

At rejse i bil har dog en stor fordel, som ingen andre transportmidler kan matche: Ved at køre til andre byer styrer man selv, hvor man bevæger sig hen, og man kan få adgang til udflugter eller aktiviteter, der ikke ligger så centralt, fordi man kan tage af sted på egen hånd. Hvis du vil opleve et sådant personligt eventyr, er dette bestemt en god mulighed.

Ekstra omkostninger: vejskatter

Da dette er en kort tur, behøver du ikke at gøre stop. Du skal være opmærksom på, at du skal betale en vejskat for motorvejene. Det gælder i begge tilfælde: både Ungarn og Slovakiet vil kræve deres egen.

  • Den ungarske vignet koster 13 euro og gælder i 10 dage. Du kan købe den online, men du kan også købe den på de fleste benzinstationer i landet.
  • Slovakiets vignet koster 10 euro for det samme antal dage. Du kan også købe den online og på tankstationer. Du behøver ikke at sætte klistermærker på din bil, bare registrer din nummerplade for at undgå bøder.

Hvis du vil vide alt, hvad du har brug for at vide på din rejse til Budapest, skal du læse vores artikel med 10 tips, du bør følge på din rejse til Budapest.

Book din rejse til Bratislava

4. At komme dertil med bus: den mest populære løsning

Bus fra Budapest til Bratislava| ©Александр К.
Bus fra Budapest til Bratislava| ©Александр К.

Med bus kan du komme fra Budapest til Bratislava med en rejsetid på mellem to og tre en halv time, hvilket er en af de billigste og mest direkte muligheder. Det er en af de billigste, men stadig direkte, muligheder.

Der er for eksempel syv daglige afgange med FlixBus, og billetterne koster fra 8 til 12 euro. Det anbefales at booke online og i forvejen for at drage fordel af kampagner og undgå at løbe tør for pladser.

Andre selskaber, der tilbyder denne tur, er RegioJet. Begge selskaber tilbyder hyppige busser til Bratislava fra Budapest. Deres billetter starter også ved 8 euro, men der er billetter for op til 24 euro.

Tips til at rejse med bus

Busserne kører fra Budapest Kelenföld station, som ligger lidt langt fra byens centrum, men som kan nås på en halv time med metroen på den grønne M4-linje eller med nogle buslinjer. Da der er to busstationer i Budapest med afgange som denne, skal du være opmærksom på at tjekke, hvor din bus kører fra, især hvis du køber din billet online.

Du har vel ikke lyst til at købe den og så vente i den anden ende af byen, vel? Hvis du kan lide at rejse med bus og planlægger din næste tur til Budapest, så læs vores artikel for at finde de bedste sightseeingbusser i Budapest, så du kan planlægge en ferie, der passer til dine ønsker.

Book din rejse til Bratislava

5. Andre transportmidler

Tog til Bratislava| ©Doug Kerr
Tog til Bratislava| ©Doug Kerr

Hvis ingen af ovenstående alternativer er det, du leder efter, er det sikkert, fordi du spekulerer på, om du har mulighed for at rejse med tog. Og ja, det har du.

Det er muligt at rejse med tog til Bratislava fra Budapest. Og selvom det ikke er vores mest anbefalede løsning, er det en god løsning. Især for dem, der er nostalgiske over for jernbanen og dens spor.

Togrejsen fra Budapest til Bratislava tager cirka to og en halv time. Hvis du rejser med tog, har du den fordel, at togstationen ligger tættere på byens centrum end andre transportmidler.

De fleste tog starter på Nyugati station, som kan nås fra centrum med den blå M3 metrolinje. Når du ankommer til Bratislavas togstation, skal du tage sporvognslinje 1 for at komme ind til centrum. De kører ret ofte.

Priser

Hvis du vil til Bratislava fra Budapest og tilbage igen, skal du vide, at prisen for en togbillet er 12 euro, men hvis du tager en tur-retur, får du i alt 17,50 euro. Så det er virkelig en praktisk mulighed for en dagstur. Men du vil miste meget tid på rejsen, og du vil sandsynligvis ikke nyde den særlig meget. Måske har du lyst til at overnatte. Det er derfor, jeg foretrækker andre muligheder frem for denne, ud over min kærlighed til tog.

Sådan køber du billetter

Du kan købe togbilletter online, men du behøver ikke at gøre det. Du skal stadig hente dem ved skranken, så det er bedst at købe dem på stedet, da du ikke løber tør for billetter. Der kører syv direkte tog om dagen på denne rute. Du vil ikke blive glemt, hvis det er en bekymring.

Hvis du beslutter dig for at tage til Bratislava for en dag og derefter vende tilbage for at overnatte i Budapest, må du ikke gå glip af vores artikel med de ti bedste ruinbarer i Budapest, som vil få dig til at vælge, hvad der kaldes en god plan med alle bogstaverne, sjov og malerisk og ideel efter en trættende dag.