9 bedste ruinbarer i Budapest

Lav belysning, original udsmykning og skrift på væggene: tre elementer, der har gjort ruinbarerne til en succes.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

7 minutters læst

9 bedste ruinbarer i Budapest

Budapest | ©Dan Freeman

For at forstå en bys ånd er man nødt til at opdage dens natteliv. Budapest fortjener at blive opdaget om natten, for først da kan man dykke ned i dens sjæl og forstå dens hemmeligheder.

Og der er ingen bedre måde end med en pubcrawl, hvor du udforsker de populære barer, der tiltrækker både turister og lokale. Listen nedenfor samler de bedste steder i den ungarske hovedstad.

1. Mød pioneren inden for ruinbarer, Szimpla Kert

Inde i Szimpla Kert| ©Yelkrokoyade
Inde i Szimpla Kert| ©Yelkrokoyade

Det, der nu er en attraktion, man ikke må gå glip af, opstod næsten ved et tilfælde. I 2002 ønskede ejerne at lancere et nyt barkoncept, hvor man kunne gøre lidt af hvert fra at lytte til livemusik til at ryge en bong sammen med vennerne. For at realisere deres drøm lejede de en bygning i den gamle bydel, som var i forfald. Efter noget renoveringsarbejde besluttede de sig for at give værelserne et lidt råt look, og opskriften ramte hovedet på sømmet.

Szimpla Kert er den mest besøgte dingy bar i den ungarske hovedstad og et must, hvis du booker en Budapest dingy pub crawl. Enhver lang weekend bør indeholde et stop på dette mytiske sted. Det er en sand labyrint, og jeg anbefaler, at du bruger lidt tid på at udforske atmosfæren. Måske ender du med at tage en øl i den gamle Trabant-bil i gården eller i de behagelige lænestole på første sal.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Kazinczy utca 14.
 • Åbningstider: Mandag til torsdag, åbent fra kl. 15.00 til 04.00. Fredage, lørdage og søndage byder den de første kunder velkommen kl. 12 og lukker kl. 4 om morgenen.

Book en Ruin Pubs Party-tur

2. Blænd dig selv med Europas største ruinbar, Instant-Fogas

På Instant-Fogas| ©Vincent Siatemel
På Instant-Fogas| ©Vincent Siatemel

I 2008 slog de legendariske steder Instant og Fogas sig sammen for at skabe Europas største ruinbar. Dette enorme sted, som du bør inkludere i din festtur til Budapests ruinpubber, har syv forskellige atmosfærer dedikeret til forskellige musikgenrer: techno, livekoncerter, remixes af berømte sange, rock, metal, edm og latinamerikansk musik.

Der er gratis adgang, og dørene lukkes først klokken seks om morgenen. Kort sagt, Instant-Fogas er det ideelle sted at slå sig løs efter en dag med sightseeing.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Akácfa utca 51.
 • Åbningstider: Instant and Fogas har åbent dagligt fra kl. 18.00 til 06.00.

Book en festtur til ruinpubberne

3. Kom til ruinbaren Csendes Létterem både om natten og om morgenen

Ruinbar Csendes Létterem| ©Balkányi László
Ruinbar Csendes Létterem| ©Balkányi László

I en gyde nær Nationalmuseet ligger Csendes Létterem, en ruinpub i en elegant bygning fra det 19. århundrede. Hvis du ikke ser noget usædvanligt udefra, så gå hen til vinduerne og tag et kig indenfor. Alle mulige genstande hænger på væggene: en cykel, mannequiner, beskeder efterladt af kunder, spejle, vejskilte og andre mærkværdige ting.

I modsætning til mange forfaldne pubber åbner Csendes Létterem tidligt og er et anbefalelsesværdigt valg til morgenmad. Ud over traditionelle opskrifter omfatter menuen veganske retter som pandekager med ahornsirup og frugt, chiapudding med kokosmælk eller mangopuré.

Du kan også tilføje det til din festtur til Budapests nedslidte pubber, for om aftenen forvandles dette bløde sted til et dj-set med soul, funk og jazz. For at få en idé om den underholdning, der tilbydes, anbefaler jeg, at du læser indlægget om 10 ting at lave i Budapest om natten.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Akácfa utca 51.
 • Åbningstider: Csendes Létterem har åbent alle ugens dage fra kl. 10.00 til 02.00.

Book en tur til Ruin Pub Party

4. Hvil dig i "stensuppehaven", Kőleves Kert

Terrassen på Kőleves Kert| ©Ritusch
Terrassen på Kőleves Kert| ©Ritusch

Hvis du rejser til Budapest om sommeren, må du ikke gå glip af terrassen på Kőleves Kert, en ruinagtig bar i det jødiske kvarter. Tag den med på listen over udflugter til ruinpubber i Budapest.

I de varmere måneder kan du nyde en øl eller et glas vin ved de farverige borde i haven. Træer og planter danner en grøn oase, og med lidt held kan man slappe af i hængekøjerne.

Drikkevarekortet er varieret, og det samme er menukortet, som omfatter salater, vegetariske opskrifter og mere solide retter som andesteg (en ungarsk specialitet) og baked beans med hårdkogte æg.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Kazinczy u. 37-41.
 • Åbningstider: Kőleves Kert er åben dagligt fra 11.30 til 23.00.

Book en festtur til ruinpubber

5. Smag de bedste retter og cocktails i Mazel Tov

På ruinbaren Mazel Tov| ©Danubio
På ruinbaren Mazel Tov| ©Danubio

Mazel Tov ligger i hjertet af det jødiske kvarter og er et kulturelt sted med øje for gastronomi. Faktisk er denne ruinbar mere som en restaurant, der tilbyder velsmagende opskrifter fra Mellemøsten. Stedet er meget travlt, og det er bedst at bestille bord i forvejen på den officielle hjemmeside.

Blandt de klassiske retter er hummus (serveret med tahin, persille, olivenolie og pitabrød), falafel og sabich, en israelsk sandwich med stegt aubergine, hårdkogt æg, tomat, agurk og andre ingredienser. Der mangler heller ikke fusionsopskrifter og lækre desserter til at runde måltidet af med.

Mazel Tovs mest iøjnefaldende træk er planterne, der hænger fra første sal og skaber en venlig og indbydende atmosfære. Efter middagen kan du komme her og nyde en cocktail. Menuen byder på originale drinks som en peach spritz, en variant af den italienske drink med fersken og prosecco, eller en cosmojito, lavet med Absolut Blue, Mandarine Napoleon, Cointreau, tranebærsirup og tranebærsaft).

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Akácfa utca 47.
 • Åbningstider: 17.00 til midnat (mandag og tirsdag) og 12.00 til midnat (alle andre dage).

Book en partytur til ruinpubberne

6. Træd ind i den urbane oase i det jødiske kvarter, Grandio Jungle Bar

Grandio Jungle Bar| ©Ralf Roletschek
Grandio Jungle Bar| ©Ralf Roletschek

Kun få meter fra Den Store Synagoge ligger Grandio Jungle Bar, en nytilkommen bar, som hurtigt er steget i hierarkiet. Som navnet antyder, ligger baren i en indre gård, og bordene er omgivet af grønt. Mange af barens gæster bor på festhotellet på første sal, men man kan komme ind i baren, selv om man ikke bor der.

Ud over et par drinks kan du se fodboldkampe eller deltage i en karaokeaften. Så tøv ikke, og tilføj det til din festtur til Budapests onde pubber!

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Nagy Diófa utca 8.
 • Åbningstider: Grandio Jungle Bar er åben hver dag fra kl. 12 til midnat.

Book en festtur gennem ruinpubberne

7. Smag den bedste øl i Élesztőhá

Élesztőház| ©Neil K
Élesztőház| ©Neil K

Ungarn og øl er tæt forbundet. Det første dokument, der nævner det, går tilbage til 1152 og fortæller om en begravelse, der skulle afsluttes med en "ølfestival". I dag kan du finde mærker som Dreher, en pilsneragtig lager, og Soproni, en forfriskende IPA, som du kan finde på enhver bar i hovedstaden. Det er klart, at det østeuropæiske land også brygger håndværksøl, og Élesztőház er det perfekte sted at prøve dem.

Hvis du får lyst, så tag et kig på menukortet. Stedet er kendt for sin svampesalat og uforlignelige burgere.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Tűzoltó utca 22.
 • Åbningstider: Élesztőház har åbent hele ugen på forskellige tidspunkter: fra kl. 15 til 01 (søndag og mandag), fra kl. 15 til 14 (tirsdag og onsdag) og fra kl. 15 til 15 på andre dage.

Book en festtur gennem ruinpubberne

8. Fordyb dig i historien om Dürer Kert

På Dürer Kert| ©Kaihsu Tai
På Dürer Kert| ©Kaihsu Tai

I modsætning til de andre ruinpubber på listen ligger Dürer Kert ikke i det jødiske kvarter, men i Kelenföld, en bydel, der opstod i 1970'erne. Selvom det ligger lidt langt fra centrum, kan du komme hertil med trolleybus eller bus. Turen tager cirka 30 minutter, men jeg kan forsikre dig om, at det er det hele værd.

At lære Budapest at kende om natten er et must, og endnu mere på Donaus bredder. Lige her står en bygning med en unik historie. Før sovjetternes ankomst var det en kostskole, der blev drevet af de franske nonner fra Sacré Coeur. Da den ungarske folkerepublik blev oprettet, forlod nonnerne bygningen for at blive brugt af den kommunistiske nomenklatura. I dag huser den en snusket bar, der er blevet et mekka for fans af punk, metal og trash. Deres koncerter har givet liv til Budapests nætter siden 2008.

Der er også flippermaskiner, bordtennisborde, lounges med sofaer og en gammel bus, der er omdannet til loungeområde. Dürer Kert har en aflægger: Dürer Part, en strandbar på Lupa-stranden. Denne strand ligger ved Lupa-søen, en destination kun få kilometer fra den ungarske hovedstad. Det er det perfekte sted til både drinks og udendørs sport. Hvis du er interesseret i aktiviteter uden for byen, anbefaler jeg, at du læser indlægget om de bedste udflugter fra Budapest.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Öböl utca 1.
 • Åbningstider: Koncertstedet er kun åbent, hvis der er arrangementer på programmet. Før du planlægger dit besøg, anbefaler jeg, at du tjekker den officielle Dürer Kert-hjemmeside.

Book en Ruin Pubs Party-tur

9. Oplev en anderledes destination, Szatyor Bár

Besøg på Szatyor Bár| ©My Map of Budapest
Besøg på Szatyor Bár| ©My Map of Budapest

Ligesom Dürer Kert ligger Szatyor ikke i det jødiske kvarter, men på en elegant avenue i hovedstaden: Bartók Béla. Denne beboelsesgade er hjemsted for boghandlere, kunstgallerier (Faur Zsófi, Gross Arnold, etc.), caféer (Addicted2Caffeine, Hadik, etc.) og nogle af de bedste restauranter i hovedstaden. Szatyor er en af de få ruinbarer på denne side af Donau.

I modsætning til de andre barer på denne liste besøges den ikke af turister, som foretrækker de mere centrale etablissementer. Indretningen har et usoigneret præg, selv om det ikke går så vidt som i Szimpla Kert. For at komme hertil fra den gamle bydel kan du tage sporvognen fra Deák Ferenc-pladsen (linje 47 og 49) og stå af ved stoppestedet Gárdonyi tér.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Bartók Béla 36.
 • Åbningstider: Szatyor Bár er åben hver dag fra kl. 12 til midnat.

Book en festtur gennem ruinpubberne