Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre i Budapest om sommeren

Budapest behøver ikke en strand for at give dig en sommerstemning, der er værd at se. Det er her, du finder de bedste festivaler, de mest livlige friluftsfester, de flotteste swimmingpools og adskillige store koncerter.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

10 ting at gøre i Budapest om sommeren

Sommer på Heltepladsen | ©Shoot Zürich

Midt i byen kan du også slappe af i byparken, køre i stolelift, nyde en panoramisk solnedgang og endda lære at ro - der er så meget at lave i Budapest, og der er så meget mere at se!

1. Nyd en solnedgang i Budapest over en cocktail med panoramaudsigt

På 360 Bar| ©1n0nlyjacqeline
På 360 Bar| ©1n0nlyjacqeline

Byens tagterrasser med en betagende udsigt over Budapests seværdigheder vækkes til live om sommeren. Nogle ligger på toppen af luksushoteller, andre på toppen af historiske bygninger på prestigefyldte steder. Blandt de enestående steder er E360 Bar og High Note SkyBar.

E360 Bar er en ikonisk tagterrasse i Budapest, og med et 360° panorama er udsigten helt fantastisk. 360 Bar ligger på toppen af den højeste bygning på Andrássy Avenue og har derfor en perfekt udsigt over Stefansbasilikaen, Citadellet, parlamentet og stort set hele Budapest. Hvis du ønsker at besøge parlamentet i Budapest, er en af de bedste måder at nyde den ydre arkitektur på at se den fra E360 Baren på grund af dens nærhed og højde.

High Note SkyBar er en anden bar og restaurant på taget af det fantastiske Aria Hotel. Dette sted vil give dig en unik oplevelse takket være den anlagte tagterrasse og den betagende 360-graders udsigt.

Bestil en guidet tur i Budapest

2. Tag en dukkert på Lupa Beach

Lupa-stranden| ©Antonio L
Lupa-stranden| ©Antonio L

Den palmeomkransede Lupa-sandstrandpark bringer kysten tæt på Budapest i sommermånederne. Stranden er spredt langs to kilometer kystlinje nær Budakalász, og denne fritidspark byder på en ægte ferieoplevelse. For at gøre det klart, at der ikke er tale om en strand, men om en velholdt sø, der er egnet til at svømme i.

Ud over Budapests kurbade tilbyder Budapest mange sportsgrene, som du kan dyrke, f.eks. beachvolleyball og håndbold, men du kan også finde street training og teqball. Der er også det største wakeboardingcenter i regionen, flyboarding, dykning samt mange buffeter, restauranter og cocktailbarer.

Denne fritidspark og dette sportscenter ved vandet er et af Budapests bedste trækplastre fra maj til september. Hvis du besøger Budapest i august, kan du naturligvis se festivaler og nyde levende musik.

Book en spa-billet i Budapest

3. Tag en tur i stolelift over Buda Hills

Zugliget stolelift| ©JaJonhson
Zugliget stolelift| ©JaJonhson

Når sommeren i byen bliver overvældende, kan du undslippe folkemængderne med en dagstur til Buda Hills, hvor Zugliget-stoleliften tager dig op ad János-bjerget i ca. 15 minutter. Herfra kan du komme til Erzsébet-udkigstårnet, det højeste punkt i Budapest. Stoleliften drives af byens transportfirma BKK, og en enkeltbillet koster 1200 HUF (3,28 euro ) for en enkelt tur og1600 HUF**(4,38 euro** ) for en tur/retur.

Du kan komme dertil ved at tage bus 291 fra Nyugati station til dit slutstoppested. Uanset om det er til en særlig date eller bare en afslappende udflugt i Buda, er en tur i stoleliften en unik oplevelse.

Zugliget (Libegő) stoleliften er en sjov og alternativ transportform i Buda-bjergene, der transporterer passagerer mellem Zugliget og vejen til Erzsébet-udkigstårnet, samtidig med at der er panoramaudsigt over Buda's omgivelser. Turen i stolelift er en særlig oplevelse om sommeren (ikke tilgængelig om vinteren).

Book en udflugt fra Budapest

4. Pride Parade Party

Fest til Pride-paraden| ©ZOLTAN BALOGH
Fest til Pride-paraden| ©ZOLTAN BALOGH

Budapest Pride Festival er en månedlang begivenhed, der er skabt for at fejre LGBTQ-kulturen og støtte bevægelsen. Der er mere end 100 arrangementer, herunder koncerter, forestillinger, foredrag og workshops, inden festivalen afsluttes med en farverig afslutning med den store parade. Festivalen finder sted i slutningen af juni.

Optoget går normalt gennem byparken og Kossuth tér, og folkemængden marcherer langs Andrássy út, byens mest prominente avenue, mens der spilles musik og folk går i kostumer. Efter optoget venter der en udendørs regnbuefest i Budapest Park. Du kan finde flere oplysninger og den fulde tidsplan på Budapest Pride-webstedet.

5. Tag springet i en udendørs pool

Termisk bad i Paskal| ©Zita S
Termisk bad i Paskal| ©Zita S

Med det varme vejr åbner Budapests svømmebassiner for at byde vandelskere velkommen med udendørs vandattraktioner. Blandt de mest attraktive områder er Palatinus-badet på Margaret Island og Paskal Thermal Bath, som vil være tilgængeligt for gæsterne i begyndelsen af maj.

På den anden side begynder mange flere af byens vandparker i maj at være åbne i højsæsonen, og de fleste af dem er komplet med nye faciliteter, herunder nye pools, sportsfaciliteter, børnefaciliteter og et kontantløst betalingssystem.Fra juli vil kurbade desuden holde åbent efter solnedgang, hvilket både turister og lokalbefolkningen er glade for.

Palatinus Badet, et af Budapests første offentlige friluftsbade, er normalt åbent hele året rundt, siden det blev ombygget, så du kan endda nyde det, når du besøger byen om vinteren. Det udendørs område er dog kun tilgængeligt i sommermånederne. Her kan du se et børnevandland og opgraderede træningsfaciliteter samt musikrutsjebanen og bølgebassinet, som er to af de mest populære attraktioner i badelandet.

6. Køl dig ned med en lækker is

På Gelarto Rosa| ©Danielle D
På Gelarto Rosa| ©Danielle D

Om sommeren er Budapest specialiseret i naturlig, traditionelt fremstillet is af høj kvalitet. Du kan helt sikkert finde noget, der falder i din smag, da de tilbydes forskellige steder i byen om sommeren. Du kan endda forkæle dig selv med opfindelser med rosenbladeGelarto Rosa og forskellige kreative kombinationer af håndlavet is. Der tilbydes også alle former for drys, kegler og saucer samt laktose- og sukkerfrie varianter.

Jeg anbefaler også den ekstravagante dild agurke yoghurt, saltet karamel eller matcha. Fans af klassiske smagsvarianter vil heller ikke blive glemt, da der også findes vanilje-, chokolade-, pistacie- og citronis. Gennemsnitsprisen er en euro.

7. Udendørs fest med levende lyde

Fest på båden A38| ©Juan D
Fest på båden A38| ©Juan D

Om sommeren rykker Budapest og dets feststeder ud i det fri. Hvis du foretrækker ikke at betale for en koncertbillet, kan du altid nyde feststemningen på A38-båden, et musiksted og eventbåd, der ligger ved Petőfi-broen, eller på det populære feststed Pontoon nær Kædebroen.

Inærheden af Nyugati station, Zsiráf, tilbydes der også levende lyde. På Buda-siden kan du også finde livemusik om tirsdagen om sommeren ved Bartók Béla út-terrassen.

8. Fejring af Sankt Stefans dag

Stefansbasilikaen| ©Jose A.
Stefansbasilikaen| ©Jose A.

Hvis du besøger byen i august, må du ikke glemme fejringen af Sankt Stefansdag i slutningen af måneden, som nok er Budapests største sommerbegivenhed.
Fyrværkeri eksploderer på nattehimlen over Budapest, og tusindvis af mennesker samles på de bedste steder langs Donau og reserverer borde på restauranter under åben himmel eller endda hotelværelser.

I løbet af dagen afholdes der processioner, madture og koncerter ved byens vartegn, og de store museer og parlamentet giver gratis adgang for besøgende. På helligdagene hylder man Ungarns første konge, Sankt Stefan, og statens grundlæggelse.

9. Tag på et krydstogt på Donau

Buda Slot| ©Dennis Jarvis
Buda Slot| ©Dennis Jarvis

Budapests bådfirmaer tilbyder alt fra sightseeingture langs vandvejen i byens centrum til spændende speedbådsture, og de tilbyder fantastiske muligheder for udflugter langs Donau-bækkenet.

En af de bedste ting at lave i Budapest om aftenen er naturligvis at tage på natkrydstogt langs floden. Det skyldes, at du takket være højsæsonen kan opleve en by fuld af lys og bevægelse. Takket være nogle af Budapests ruinbarer, der ligger på flodbredden, er det også muligt at lytte til musik, mens man sejler langs den enorme flod.

Disse ture varer normalt ca. en time og finder sted flere gange om dagen. Turene starter ved Vigadó tér-stationen, og pendulfartøjet kører normalt mellemMargaretbroen og Rákóczi-broen.

10. Roning i City Park

Luftfoto af byparken| ©Accept001
Luftfoto af byparken| ©Accept001

Søen i City Park er en skøjtebane om vinteren, men om sommeren forvandles skøjtebanen til en smuk sø, hvor man kan gå romantiske og hyggelige ture. Hvis du besøger byen i september, bør du tage en tur rundt i parken, da søen kun er vandet på det tidspunkt.

Városliget (byparken) har tiltrukket generationer af lokale borgere, der har søgt efter grønne områder og ro i over et århundrede. Denne byoase, der engang var det vigtigste sted for tusindårsfesten i 1896, indeholder i dag to søer, den ene lige bag Heltepladsen og den anden ved Vajdahunyad-slottet. Hvis du ikke har lyst til at tage en robåd med din elskede, kan du sidde og fodre ænderne, mens du nyder den kølige skygge ved vandet.


Sommertemperaturer i Budapest

Budapest fra Citadella| ©Martin Alvarez Espinar
Budapest fra Citadella| ©Martin Alvarez Espinar

Det kan blive ret varmt om sommeren, især i forhold til vintersæsonen i byen. Gennemsnitstemperaturen i juli og august er 20 °C, men byen lider under flere hedebølger med temperaturer på over 30 °C.

Selv om luftfugtigheden har tendens til at være lavere i de varmere måneder af året, er det sjældent tilfældet i Budapest, da det er om sommeren, at det regner mest i byen, hvilket naturligt øger luftfugtigheden i byen, så den føles varmere.

Den gode nyhed er, at der er tusindvis af måder og steder at bekæmpe disse temperaturstigninger på, som du kan se i denne guide.

Er det tilrådeligt at besøge byen om sommeren?

Sziget Festival| ©FamilyBusiness
Sziget Festival| ©FamilyBusiness

Ja, det kan anbefales, da du kan nyde en masse natteliv i Budapest takket være ruinbarerne og sommerfestivalerne. I august kan du også fejre ** Sziget-festivalen** på øen Obuda, en unik fest, som du ikke bør gå glip af.

Byens parker blomstrer også i takt med vejret, en ideel årstid for picnic. Det eneste, der er mindre behageligt, er tilstrømningen af turister, som er større i sommermånederne, og byen har tendens til at være mindre ren end om vinteren på grund af virkningerne af tøende sne. Glem også skøjteløb, du skal besøge byen om vinteren.

Hvor er der feststemning i Budapest om sommeren?

På Instant-Fogas| ©Vincent Siatemel
På Instant-Fogas| ©Vincent Siatemel

Meget nemt, i det 7. distrikt i Pest. Her finder du byens største koncentration af ruinbarer, der kaldes sådan, fordi de ligger i tidligere forladte bygninger og gårdspladser, ofte faldefærdige og med graffiti.

Blandt de mere festglade ruinbarer er Instant, Kuplung (et tidligere motorcykelreparationsværksted, navnet betyder "kobling") og Rácskert, en af de nyeste, der er blevet indlemmet. På alle disse steder kan du forvente flere musikalske arrangementer fra livemusik (jazz, folkemusik, rock) til fester og festligheder.

Jeg anbefaler også barerne langs Donau og udendørs spillestederne i Margit-Sziget, som har tendens til at være meget livlige om sommeren, især hvis du besøger byen i august og september.