Bruxelles på 2 dage: alt du skal vide

Hvis du tilbringer to dage i Bruxelles, vil du sandsynligvis ikke stoppe længe, da du ikke vil gå glip af alt, hvad byen har at byde på. Tag det til efterretning, og opdag alt det, du ikke må gå glip af på din næste rejse.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Bruxelles på 2 dage: alt du skal vide

Bruxelles, Belgien | ©María López Jorge

Bruxelles er ikke en særlig stor by. Den kan godt nås til fods, især hvis vi taler om det centrale område, men fordi den har så mange interessante tilbud, bør man have en ret stram rejseplan for at nå at se alle de attraktioner, som Bruxelles har at tilbyde sine besøgende.

Dag 1: Grand Place, børsbygningen og Justitspaladset

Overnatning på Grand Place| ©Jiuguang Wang
Overnatning på Grand Place| ©Jiuguang Wang

På den første dag af din 2-dages tur til Bruxelles bør du tjekke nogle af de bedste Bruxelles-ture i denne storslåede by.

Ved at booke en guidet tur i Bruxelles kan du se steder som Grand Place, børsbygningen, Palais de Justice, haven på Place du Petit Sablon, den gotiske kirke Notre-Dame du Sablon og andre spektakulære seværdigheder.

Start dagen med en spadseretur rundt om Grand Place

Grand Place er det centrale torv i byen Bruxelles. Dens hovedattraktion er de mange ornamenter, som den er fuld af, men det er ikke alt. Den betragtes som en af de smukkeste pladser i verden og er også optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Her vil du stoppe op og helt sikkert få lyst til at tage masser af billeder. Du må heller ikke gå glip af at røre ved armen på bronzestatuen af Everard t'Serclaes- det siges, at den bringer held til dem, der gør det! Det er helt ærligt en af de ting, du skal gøre i Bruxelles. Man ved aldrig.

Book en guidet tur i Bruxelles

Gå hen til børsbygningen og besøg Manneken Pis

Dernæst anbefaler jeg at gå til børsbygningen, som er en af de mest imponerende bygninger i byen. Det er en neoklassicistisk bygning og et af Bruxelles' store vartegn.

Derfra kan du gå et par meter ned ad Rue du Midi, hvor et andet af Bruxelles' store symboler venter på dig: Manneken Pis. Det er en lille bronzestatue fra det 17. århundrede. Den forestiller en dreng, der tisser, og den har den egenskab, at den skifter tøj alt efter lejligheden.

På selve Grand Place kan du faktisk besøge Maison du Roi og se hele samlingen af kostumer, som han har været klædt i. Der er mere end 800 af dem!

Book en guidet tur i Bruxelles

Spis en lækker vaffel til morgenmad: Du skal bare vælge mellem boderne

Nyd forskellige vafler i Bruxelles| ©Jotawi
Nyd forskellige vafler i Bruxelles| ©Jotawi

Du er allerede ved Manneken Pis. Omkring Manneken Pis er der boder, hvor du kan vælge at prøve en lækker vaffel. Hvis du ikke ved det, er en vaffel en Bruxelles-sag, der ligner en vaffel, men som er anderledes i den måde, den tilberedes på, og derfor også i smagen.

Hvilken bedre måde at starte dagen på end med en typisk morgenmad? Enhver oplevelse, der hævder at være komplet, bør indeholde et sådant element, synes du ikke?

Book en vaffelworkshop i Bruxelles

Besøg det imponerende Palais de Justice og Place du Petit Sablon

Palais de Justice ligger i Le Sablon-kvarteret. Du kan komme gratis ind, og når du gør det, vil du finde en utrolig lobby, som måler mere end 100 meter.

Ved udgangen kan du gå langs Rue de la Régence, som fører til haven ved Place du Petit Sablon. Tag først en pause. Vælg en af bænkene, og tag en pause. Derefter kan du se en af de 48 bronzestatuer rundt omkring i parken. Hver af dem er en repræsentation af et af de gamle middelalderlige laug.

 • Retspaladsets åbningstider: Mandag fra kl. 9 til 17.
 • Pris: Gratis adgang.
 • Adresse: Pl. Poelaert 1, 1000

Gå ikke glip af den gotiske kirke Notre-Dame du Sablon

Denne kirke ligger ved siden af den lille Place du Petit Sablon og bør bestemt være en del af din 2-dages tur til Bruxelles. Det er en kirke fra det 15. århundrede, som blev besøgt af adelen og de mere velhavende borgere i Bruxelles.

Det mest attraktive ved kirken er prædikestolen af træ, for ikke at nævne de enorme glasmosaikvinduer indeni.

 • Åbningstider: Mandag til fredag fra kl. 10-18 og lørdage og søndage fra kl. 9-18.
 • Pris: Gratis.
 • Adresse: Rue des Sablons, 1000

Place du Grand Sablon og frokostpause

Hvis du skal besøge Bruxelles på to dage, skal du have en travl rejseplan. Men det betyder ikke, at jeg vil opfordre dig til at springe alle dagens måltider over. Det ville være usundt, og du vil sandsynligvis ikke have energi til at holde tempoet.

Derfor kan du, når du forlader kirken, besøge Place du Grand Sablon. I dette kvarter er der mange chokoladebutikker, antikvitetsforretninger og butikker. Hvis du har en sød tand ligesom mig, skal du huske at tjekke debedste chokoladesmagninger, du bør foretage i Bruxelles.

Min anbefaling er dog at stoppe for at spise rigtig mad og ikke så meget slik. Så du kan tage på et lokalt spisested, for eksempel C'est bon c'est belge, og bestille den ret, du bedst kan lide. Jeg opfordrer dig selvfølgelig til at prøve en typisk opskrift for at maksimere oplevelsen. Hvad med en carbonnades flamandes? Valget er dit.

Book en chokoladeworkshop i Bruxelles

Atomium-tur i Bruxelles

Under Atomium| ©Giannis Pitarokilis
Under Atomium| ©Giannis Pitarokilis

Om eftermiddagen anbefaler jeg, at du genoptager din rejseplan ved at besøge Brussels Atomium. Det er en audiotur, som starter i nærheden af metrostationen Heysel. Når du er ved Atomium, vil du nyde en betagende udsigt over Bruxelles. Og en audioguide på din mobilapp vil ledsage dig på din tur rundt i museet. Denne tur tager halvanden time.

Efter rundvisningen kan du besøge ADAM Brussels Design Museum.

Turen inkluderer adgang til Atomium og museet, adgang til de permanente og midlertidige udstillinger i begge, audioguide på engelsk og skip-the-line service. Du skal huske at medbringe dine egne hovedtelefoner: det er vigtigt, da du ikke får udleveret nogen. Du kan finde alle oplysninger om billetter til Atomium i denne artikel.

 • Åbningstider: kl. 10-16.
 • Pris: 20 €.
 • Adresse: Pl. de l'Atomium 1, 1020

Book billetter til Atomium i Bruxelles

En rejse inden i en rejse: besøg Mini-Europe

Mini-Europe ligger mindre end to hundrede meter fra Atomium, hvilket gør det til en ideel måde at afslutte den første af to dage i Bruxelles. I parken kan du se 350 miniaturebygninger, der repræsenterer 80 europæiske byer.

Det er som en rejse inden i en rejse: Du lærer hele Europa at kende, mindre end normalt, samtidig med at du lærer den belgiske by at kende. Det er også blandt de 10 bedste ting at lave i Bruxelles med børn. På grund af åbningstiderne vil dette være en god mulighed at tilføje til din rejseplan, hvis du rejser til Bruxelles om sommeren.

 • Åbningstider: Fra 14. marts til 30. juni: 9.30 til 18.00.
 1. juli til 31. august: 9.30-20.00. 1. oktober til 6. januar: 10.00-18.00. 4. januar til 12. marts: lukket.
 • Pris: Voksne: 16,50 € (18,10 US$)

Børn under 12 år: 12 € (13,20 US$) Ældre over 65 år: 16,50 € (18,10 US$) Børn under 120 cm: gratis adgang.

 • Adresse: Av. du Football 1, 1020

Aften i Bruxelles: Slut dagen af med et lækkert måltid

I nærheden af Atomium finder du flere turistrestauranter, hvor du kan afslutte den første af to dage i Bruxelles med en fuld mave. Hvis du har lyst, kan du tage en øl på et af Bruxelles' bedste bryggerier, booke en ølsmagning eller vælge en lokal restaurant som Gou eller Jon's Garden. Vælg, hvad du vil spise, og vent på, at det bliver din tur. Så er det tid til at slappe af.

Book en ølsmagning i Bruxelles

Dag 2: Tegneserieruten, Europakvarteret og øl

Vægmalerier på Comic Strip Route| ©James Cridland
Vægmalerier på Comic Strip Route| ©James Cridland

På den anden af din 2-dages tur til Bruxelles kan du besøge tegneserieruten, Europa-Parlamentet, Cinquantenaire-paladset, Sacré-Coeur-basilikaen, Rue Neuve og... øl!

Gå ikke glip af Comic Strip Route

Tegneserieruten er et must-see, især for dem, der elsker tegneserier. Men ikke kun for dem, for dette er en meget malerisk rute, hvor du kan se utrolige bygningsfacader malet med vægmalerier af Belgiens mest berømte tegneserier.

Det er også et godt sted at besøge med børn. Glem ikke at få et kort fra turistkontoret.

Turen slutter ved Comic Strip Museum, som er et must for tegneseriefans.

Book Bruxelles Comic Strip Tour

Det europæiske kvarter er fuld af attraktioner

Tag bus 71 til stoppestedet Luxembourg. Når du er i det europæiske kvarter, kan du besøge Europa-Parlamentet. Det er gratis, og du får en multimedieguide på engelsk.

 • Åbningstider: Tirsdag til fredag fra kl. 9 til 18 og lørdag og søndag fra kl. 10 til 18.
 • Adresse: Pl. du Luxembourg 100, 1050

Bagefter anbefaler jeg, at du går hen og ser Justus Lipsius-bygningen, Belayrmont og Leopold-parken.

Hvis du går et par meter mere fra dette punkt, vil du finde følgende must-see attraktioner:

Book billetter til Autoworld-museet i Bruxelles

Frokosttid: Kan du lide italiensk mad?

Spisning på Amalfikysten| ©Elena S
Spisning på Amalfikysten| ©Elena S

Ja, det er rigtigt. Du vil gerne fortsætte med at rejse. Men én ting ad gangen. Du har brug for at genoplade dine batterier. I dette område anbefaler jeg Costa D'Amalfi, som sælger lækker italiensk mad og er en af de bedste restauranter i den belgiske hovedstad.

Køb souvenirs på Rue Neuve

Du er færdig med din tur. Men der mangler én ting: gaver, souvenirs eller minder. Så tag til Rue Neuve, Bruxelles' gågade Rue Neuve, som er fuld af butikker.

Shop alt det, du vil, og tag derefter til Place Ste. Catherine for at finde et sted, hvor du kan drikke en god belgisk øl eller bare spise middag.

Du kan ikke forlade Bruxelles uden at have smagt byens berømte øl.

Ja, jeg har allerede sagt det: drik en god belgisk øl, eller spis bare middag. Det er op til dig, om du drikker eller ej, eller om du har lyst.

Hvis svaret er ja, kan du vælge mellem flere muligheder: Du har adskillige barer til din rådighed... eller du kan prøve den traditionelle belgiske ølsmagningstur. Efter min mening er det et vidunderligt alternativ. Så vil du ikke have lyst til at prøve noget.

Turen omfatter et interaktivt ølkursus og en smagning af fem typer øl. Tænk over det, men jeg synes bestemt, du skal tilmelde dig.

Book en ølsmagning i Bruxelles

Tips til at besøge Bruxelles på to dage

Sightseeingbus gennem Bruxelles' gader| ©Carl Campbell
Sightseeingbus gennem Bruxelles' gader| ©Carl Campbell

Bruxelles-kortet er en god måde at komme rundt i byen på to dage. Det giver dig gratis adgang til 49 museer og monumenter i Bruxelles og sparer dig for et par euro.

Bruxelles-kortet giver dig også rabat i butikker, restauranter og barer. Det inkluderer bl.a. adgang til det belgiske tegneseriecenter og Cinquantenaire-museet. Det giver dig også rabat på andre attraktioner, såsom Mini-Europe med op til 35% besparelse.

På den anden side, for at fremskynde dine rejser og komme til byens vigtigste monumenter, anbefaler jeg, at du bestiller plads på turistbussen Brussels Toot, hvor du vil kunne komme rundt med den største komfort, mens du stadig lærer om byen, mens du går. Hvis du ikke vil gå glip af noget, bør du overveje muligheden for at bruge turistbusserne for at vinde komfort og tid.

Book en plads på Toot-turistbussen i Bruxelles