De bedste chokoladesmagninger du skal prøve i Bruxelles

Hvis du er i Bruxelles, er en tur til byens mest berømte chocolatiers et must, og du vil blive forført af de bedste chokolader og bonbons i byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

De bedste chokoladesmagninger du skal prøve i Bruxelles

Tur med chokoladesmagning i Bruxelles | ©Teresa Mills-Clark

Bruxelles har et overraskende stort antal chokoladebutikker. De fleste besøgende tager til de mest berømte chokoladebutikker som Leonidas, Mary's, Godiva og Planete for at få de bedste chokoladesmagninger. Men det historiske er ikke altid det bedste, så det skader ikke at besøge andre, mindre populære chokoladebutikker.

Chokoladesmagninger varer mellem 30 og 45 minutter og koster mellem 30 euro og helt op til 75 euro. Generelt er prisen pr. person lavere, hvis man kommer som familie eller i en gruppe. Og hvis du beslutter dig for at deltage i en af dem, vil du ikke kun lære, hvordan chokoladerne fremstilles, hvilke ingredienser der indgår, og hvilke varianter der findes, men du kan endda få chancen for at deltage i fremstillingen. Er du klar til det?

1. Smagning + chokoladeworkshop i Bruxelles

Tilberedning af chokolade i Bruxelles| ©Everjean
Tilberedning af chokolade i Bruxelles| ©Everjean

En af de mest berømte chokoladerelaterede smagninger i Bruxelles er den såkaldte Brussels Chocolate Workshop, hvor du lærer at lave dine egne gourmet kakaolækkerier. Med hjælp fra en professionel instruktør laver du de to mest typiske belgiske chokoladetyper, praliner og mendiants, og lærer nogle nemme og autentiske metoder, som du kan efterligne for at skabe mere end 30 mørke chokoladelækkerier.

Turen varer 2,5 timer, og du får også mulighed for at få en kop varm chokolade og en smagsprøve på forskellige slags chokolader.

Turen koster 38 € og inkluderer alle ingredienser og udstyr samt hjælp, undervisning og teknikker fra de professionelle, smagning og en æske med 30 chokolader.

 • Pris: 38 €.
 • Varighed: 2,5 timer
 • Turens højdepunkter: Læring
 • Hvad byder turen på: Inkluderer ingredienser og udstyr samt en æske med 30 chokolader.

Book en tur med chokoladesmagning i Bruxelles

2. Smagning af vafler og chokoladecrepes i Bruxelles (lille gruppe)

Nyd forskellige vafler i Bruxelles| ©Jotawi
Nyd forskellige vafler i Bruxelles| ©Jotawi

Chokoladevafler er en anden af hovedpersonerne i belgisk gastronomi. Denne smagning tager sigte på at besøge de bedste vaffelbutikker i Bruxelles i løbet af en 2-timers tur. Dem, du vil smage mest, er selvfølgelig de belgiske vafler eller Bruxelles-vafler, som er berømte over hele verden og normalt har en tyk, knasende dej og større huller. De har også den egenskab, at de har en meget rektangulær form og serveres varme for at fremhæve smagen af chokoladespåner eller sirup.

Disse vafler serveres også af nogle gadesælgere, og en af de gode ting ved denne tur er, at du kan sammenligne smagen af gadevafler med smagen af vafler fra de store vaffelbutikker i Bruxelles.

Denne tur koster 55 € og inkluderer smagsprøver, en læretid i vaffelværkstederne, en guidet tur med en ekspert, 10 % rabat på produkter købt på egen hånd i en af de besøgte vaffelbutikker og en to timers gastronomisk oplevelse.

 • Pris: 55 €.
 • Varighed: 2 timer
 • Turens højdepunkter: Læring om belgiske vafler og et bredt udvalg af forskellige slags chokoladevafler at prøve.
 • Hvad turen tilbyder: Inkluderer smagsprøver, en ekspertguidet tur og 10% rabat på købte produkter.

Book en tur med vaffelsmagning i Bruxelles

3. Nyd en chokoladesmagning med en chokoladeekspert

Fremstilling af chokolade| ©viator.com
Fremstilling af chokolade| ©viator.com

At tage en tur i selskab med en anerkendt kok, der har et indgående kendskab til den kulinariske kunst i belgisk chokoladefremstilling, er mere end en oplevelse, det er et privilegium. På denne 2,5 timers tur, som koster 65 €, besøger du nogle af de mest berømte værksteder i Bruxelles, hvor du ser, hvordan disse lækre produkter fremstilles, og du får mulighed for at smage forskellige produkter. I disse værksteder foregår næsten hele processen i hånden, da kreativitet er nøglen til succes.

Efter denne inspirerende rundvisning er det tid til at komme i gang med arbejdet. Som regel i små grupper vil I lave simple belgiske chokoladerivater. Derefter tager du dine håndlavede kreationer med hjem som en gave til din familie og/eller venner. Alt er inkluderet i turen, både chokoladerne og de materialer, der bruges til at lave dem.

 • Pris:65 €.
 • Varighed:2,5 timer
 • Turens højdepunkter: Besøg på forskellige værksteder, hvor der laves belgiske chokolader, og sjove aktiviteter i selskab med en ekspert.
 • Hvad turen byder på: Næsten hele processen foregår i hånden, og alt er inkluderet i turen.

Book en rundvisning og smagning hos Choco Story

4. Gåtur og smagning i Bruxelles' chokoladebutikker

Besøg i chokoladebutikker som Godiva| ©Marina S
Besøg i chokoladebutikker som Godiva| ©Marina S

På denne tur lærer du om Bruxelles' kulinariske kultur og dens kærlighedsaffære med chokolade på en vandretur med en guide. Du kommer forbi det kongelige palads, som ligger tæt på de bedste chokoladebutikker i byen, og du kan gå ind i nogle chokoladebutikker og få en **smagsprøve på** forskellige chokolader og chokolader, mens du går rundt på turen. Ideen med denne tur er at lære de bedste chokoladebutikker i Bruxelles at kende, bl.a. Godiva, Pierre Marcolini, Chocolaterie Elisabeth og Wittamer.

Turen vil primært fokusere på områderne nær Grand Palais, Royal Palace og Houses of New Art, vil vare 2 timer og koste 50 €. Turen inkluderer små grupper, belgiske ekspertguider og en hyggelig gåtur gennem de vigtigste chokoladebutikker i Bruxelles. En ideel tur til at lære Bruxelles at kende og smage dens chokolader.

 • Pris: 50 €.
 • Varighed:2 timer
 • Turens højdepunkter: En bred vifte af chokolader at smage i en lille gruppe og oplevelsen af at besøge de bedste chokoladebutikker i Bruxelles.
 • Hvad tilbyder turen: Inkluderer små grupper for dem, der ønsker mere direkte opmærksomhed.

Book en tur med chokoladesmagning i Bruxelles

5. Chokoladesmagningstur i Bruxelles for små grupper

Forskellige praliner i chokoladebutikker i Bruxelles| ©Elizabeth V
Forskellige praliner i chokoladebutikker i Bruxelles| ©Elizabeth V

På denne lille gruppetur får du mulighed for at besøge fem af de bedste chokoladebutikker i Bruxelles og få en smagsprøve på de bedste belgiske praliner, trøfler og chokolader. Derudover vil du også lære et par lektioner om, hvorfor belgiske chokolader er så velsmagende og tiltalende over hele verden. Du får også 10 % ekstra rabat på ethvert køb, du foretager i en af disse 5 chokoladebutikker.

Turen koster 39 €, varer to timer, og du får mulighed for at smage mindst 8 prøver af praliner/trøfler fra forskellige chocolatierer og mærker.

 • Pris: 39 €.
 • Varighed: 2 timer
 • Turens højdepunkter: Smagning af mindst 8 prøver på praliner fra forskellige mærker.
 • Hvad byder turen på: Ideel, hvis du er på udkig efter en lille gruppe. Derudover får du mulighed for at smage mindst 8 smagsprøver på praliner/trøfler fra forskellige chocolatiers og mærker, og du får 10 % rabat, som du kan bruge hos fem store chocolatiers.

Book en tur med chokoladesmagning i Bruxelles

6. Privat smagningstur med en lokal guide gennem chokoladebutikker og -værksteder

Med en guide på chokoladeturen| ©Photo Phiend
Med en guide på chokoladeturen| ©Photo Phiend

På denne private tur vil du opdage byens chokoladeindkøbssteder og nogle historiske steder af interesse relateret til chokoladekunsten. Gåturen varer 3 timer og koster 70 €, inkl. selskab af guiden, lækkerier og mulighed for at stille chokoladekunstnerne spørgsmål.

På denne tur møder du chokoladeproducenterne personligt og lærer om chokoladefremstillingens håndværk. Derudover vil du være heldig nok til at smage mindst otte godbidder baseret på din vurdering og guidens anbefalinger. Hvis du skal til Bruxelles i julen, bør denne tur være en af de vigtigste ting, du skal gøre; du vil nyde oplevelsen endnu mere.

Efter trøffel- og pralinesmagningen deltager du i en chokoladefremstillingsworkshop, hvor du lærer hemmelighederne bag de søde sager. De lækkerier, der bliver lavet i workshoppen, bliver delt ud blandt turens deltagere.

 • Pris: 70 €.
 • Varighed: 3 timer
 • Turens højdepunkt: Privattur kun for dig og din gruppe.
 • Hvad turen tilbyder: En privat tur med en guide, der kan stille alle dine spørgsmål, en smagning af mindst otte søde sager og anbefalinger fra guiden.

Book en tur med chokoladesmagning i Bruxelles

7. Selvguidet tur og smagning på Marcolini-chokoladefabrikken

Rundvisning på Marcolini-chokoladefabrikken| ©Lee McCoy
Rundvisning på Marcolini-chokoladefabrikken| ©Lee McCoy

Hvis der er en chokoladefabrik, der er komplet nok til en rundvisning på egen hånd, så er det Marcolini-chokoladefabrikken. Denne chokoladefabrik har en "menu", hvor du kan være heldig at smage en række forskellige kreationer, varm chokolade, chokoladekaffe og mix and match-drikke og trøfler. Til denne mulighed har du ikke brug for en guide, du går bare ind i chokoladebutikken og vælger den "menu", du er mest interesseret i at smage. Jeg anbefaler at lave denne aktivitet med børn, da chokoladebutikken er meget rummelig og serverer både inde og ude.

Pierre Marcolini er måske den mest berømte belgiske chocolatier, som stadig er i gang med at forny og forme sit brand. Over hele Belgien finder du et dusin Marcolini-forretninger. Mindst fire af disse forretninger ligger i Bruxelles. Den største ligger kun 5 minutter fra Grand Place, og det er den, jeg anbefaler mest.

Indenfor finder du en tesalon, hvor du kan få en belgisk te og kombinere den med et udvalg af varme chokolader. Deres varme chokolade er virkelig spektakulær, tyk til det punkt, hvor den klæber til dine læber. Makronerne er også ret gode, men jeg anbefaler, at du prøver den saltede karamel. For mere information om Marcolinis "menu"-varianter, besøg Pierre Marcolinis hjemmeside. Og hvis du har lyst til lidt afveksling, kan du bestille en menu på Hard Rock Café i Bruxelles.

 • Marcolini-chokoladebutikkernes åbningstider: 12.30-19.00 på hverdage og 11.00-19.00 i weekenden
 • Pris: 20-50 euro
 • Varighed: ikke defineret
 • Turens højdepunkter: En meget komplet smagsoplevelse.
 • Hvad byder turen på: En smagning af en bred vifte af produkter.

Booking med en menu til Hard Rock Cafe i Bruxelles

Ekstra information om turene og smagsprøverne i chokoladebutikkerne

Køb af chokolade i Bruxelles| ©Newsy Preservation Paris
Køb af chokolade i Bruxelles| ©Newsy Preservation Paris

Før jeg begynder, vil jeg gerne understrege, at chokoladesmagning helt sikkert er en af de ting, du skal gøre på dit besøg i Bruxelles, verdens chokoladehovedstad, og jeg vil give dig nogle nyttige fakta om Bruxelles' chokoladescene. Chokoladerne her hedder praliner, og de sælges næsten alle efter vægt. Men hvis du kun køber nogle få, er prisen pr. chokolade; normalt er grænsen mellem 3 og 4 enheder.

Der er en meget berømt gyde nær Grand Place, der er fuld af chokoladebutikker, ideel til ikke at gå for langt væk fra centrum. I dette område taler de fleste af ejerne og de ansatte perfekt engelsk. De har som regel for vane at give en gratis chokolade, når du har bestilt noget, nogle gange endda når du kommer ind. Du vil se, hvor venlige de er, når de forklarer de mange forskellige chokolader, de tilbyder. Husk, at kvalitet ikke er ensbetydende med en meget høj pris, så se dig godt for, og lad dig ikke rive med af udseendet.

En ideel plan, hvis du vil se Bruxelles på 4 dage. Men hvis du er på udkig efter mindre stress og jag og mere komfort, når det gælder chokoladeture og besøg i chokoladebutikker, bør du vælge en tur til Brugge eller endnu bedre til byen Gent. Færre valgmuligheder, men mere bekvemmelighed.

Book en udflugt til Gent og Brugge