Bedste ting at gøre inde i Burj Khalifa

Burj Khalifa er den højeste bygning i verden med en højde på 828 meter og mere end 160 etager. Bygningen indeholder boliger, kontorer, indkøbscentre, industrilokaler og fælleslokaler.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minutters læst

Bedste ting at gøre inde i Burj Khalifa

Dubai, De Forenede Arabiske Emirater | ©Louie Nicolo Nimor

Burj Khalifa er et af de bedste steder at se i Dubai, og det er så imponerende, at du endda kan se det fra flyet! Vil du se verdens højeste restaurant og observationsdæk? Det og meget mere kan du opleve ved at besøge denne spektakulære bygning, som du kan booke billetter til i forvejen.

En ting, du skal huske på, er, at det bedste fyrværkerishow nytårsaften afholdes fra denne bygning, så det kan være et af de bedste tidspunkter at rejse til Dubai. Nedenfor vil jeg fortælle dig lidt mere om, hvad du kan se og gøre inde i Burj Khalifa.

1. Observationsdækket "At The Top

Etage 124, på toppen SKY| ©Guilhem Vellut
Etage 124, på toppen SKY| ©Guilhem Vellut

Observationsdækket At The Top ligger på 124. og 125. etage i Burj Khalifa, og du kan købe billetter til det i dag. Du vil bogstaveligt talt se byen for dine fødder, da de ligger 452 og 456 meter over havets overflade.

På 124. etage har du adgang til topmoderne teleskoper, som giver dig en endnu bedre udsigt over landskabet. Og på 125. etage finder du det største åbne rum i bygningen, hvorfra du har den bedste panoramaudsigt over byen. Det bedste er, at der ikke er nogen tidsbegrænsning, så du kan nyde udsigten, tage billeder og videoer, så længe du vil.

Men hvis du tager afsted i højsæsonen, kan det være svært at holde sig til glasset for at få en bedre udsigt. På grund af det store antal daglige besøg i denne skyskraber anbefales det, at du køber dine billetter på forhånd.

Book dine billetter til Burj Khalifa 124. og 125. etage.

2. SKY Luxury Lounge

På toppen| ©Fabio Achilli
På toppen| ©Fabio Achilli

SKY Luxury Lounge giver dig adgang til bygningens 148. etage i 555 meters højde med en guidet tur, som du kan booke her.

SKY åbnede den 5. januar 2010 og var det højeste observationsdæk i verden. For at reducere antallet af daglige besøgende giver administrationen mulighed for at købe billetter til en bestemt dag og et bestemt tidspunkt. Turen på denne etage varer kun 30 minutter, men der er mindre strøm af mennesker, så du bedre kan nyde rummet og atmosfæren.

Fra denne etage kan man se Irans kyster, hvis det er lavvande, og udsigten er god. Du har også mulighed for at nyde solnedgangen fra denne etage. Du kan købe dine billetter til Burj Khalifa nu for at få adgang til etagerne At The Top (124. og 125. etage) og SKY (148. etage).

Book dine billetter til Burj Khalifa op til 148 etage

3. At.mosphere verdens højeste restaurant

Spisning på At.Mosphere i Burj Khalifa| ©David Jones
Spisning på At.Mosphere i Burj Khalifa| ©David Jones

Når du træder ind i denne vidunderlige restaurant, finder du et utal af udsøgte retter, du kan bestille en snack, en let frokost eller en luksuriøs middag. Menuen omfatter det bedste fra det europæiske køkken. Blandt de mest anbefalede retter er wagyu mørbradbøffer, østers og foie gras. Bemærk, at nytårsfesten byder på et fyrværkeri uden lige, hvilket gør dette til et af de bedste tidspunkter at rejse til Dubai på.

Nyd en middag i skyernes højde i en atmosfære, der emmer af elegance. Husk, at solnedgang er det travleste tidspunkt på dagen. Så hvis du vil spise på det tidspunkt, er det bedst at være tidligt ude og bestille bord, så du kan nyde udsigten over byens skyline og Den Persiske Golf i baggrunden.

Det er vigtigt at bestille bord i forvejen, uanset om du går på café eller restaurant, så du ikke får problemer med at finde et bord.

Book en tur med billet til Burj Khalifa

4. Elevatorerne

Elevatorerne i Burj Khalifa| ©Reinhold Behringer
Elevatorerne i Burj Khalifa| ©Reinhold Behringer

Ved indgangen til Burj Khalifa vil du først blive sat i et venteværelse, mens resten af gruppen ankommer. Når du går ind i elevatorerne, begynder magien, og det er helt sikkert en af de bedste ting at se i Dubai.

Denne bygning har 57 elevatorer, hvoraf den ene er 504 meter høj. Den hurtigste kører med en hastighed på 10 meter i sekundet, hvilket svarer til 35 kilometer i timen.

Dobbeltdækkerelevatorerne har LCD-skærme, som man bruger til at underholde sig selv, mens man kører op til observationsdækket. De projicerer også billeder på væggene, der viser andre berømte bygninger rundt om i verden, som stiger i højden, mens elevatoren kører op.

Book en tur med billet til Burj Khalifa

5. Armani Hotel

Indgang til Armani Hotel| ©Beech Ovens
Indgang til Armani Hotel| ©Beech Ovens

I Burj Khalifa finder du det første Armani-brandede hotel på de første 39 etager. Den berømte designer Giorgio Armani har udtænkt dette storslåede luksushotel. Det har suiter på mellem 45 og 390 kvadratmeter, som er fuldt lydisolerede, har aircondition og er veludstyrede.

Nogle af værelserne har balkon med udsigt over Den Persiske Golf og Dubai Fountain. De største suiter kan måle omkring 390 meter og har opholdsområde, privat bar og påklædningsværelse.

Book en tur med billet til Burj Khalifa

6. Hop fra toppen

Faldskærmsudspring i Dubai| ©viaggiareadubai
Faldskærmsudspring i Dubai| ©viaggiareadubai

Hvis du kan lide risiko og adrenalin, er Burj Khalifa en rigtig perle til faldskærmsudspring.

Ikke længe efter åbningen kom nogle mennesker ind som turister og endte med at springe i faldskærm ulovligt. Men det har været tilladt i et stykke tid nu, selvfølgelig, men du skal følge alle sikkerhedsreglerne.

Book dit besøg i Burj Khalifa op til 148. et age.

7. Dubai Indkøbscenter

Inde i Dubai Mall| ©Ole Bendik Kvisberg
Inde i Dubai Mall| ©Ole Bendik Kvisberg

Selvom dette indkøbscenter ikke ligger inde i Burj Khalifa, er jeg nødt til at tale lidt om det. For at komme op i skyskraberen skal man igennem dette berømte indkøbscenter.

Dette indkøbscenter åbnede i slutningen af 2008 og har mere end 1200 butikker. Det er også forbundet med metroen ved stationen Burj Khalifa Dubai 1.

Dette kompleks har et springvand i den ene ende, der ligner en faldende dykker, og effekten af vandet er særlig slående. Der er også en skøjtebane i professionel størrelse, hvor der afholdes hockeykampe, men den er stadig åben for offentligheden.

Book dine billetter til Burj Khalifa op til 125. et age.

8. Tag en drink i verdens højeste bar

Lounge Bar| ©Guilhem Vellut
Lounge Bar| ©Guilhem Vellut

Luksushotellets nye Bar Lounge på Burj Khalifa er 575 meter høj og emmer af luksus og elegance. Det er en bar, lounge og koncertsal, som ligger på tre etager mellem 152 og 154.

The Bar har en terrasse, hvorfra man bedst kan se solnedgangen over byen. Dette sted betjenes også af Armani Hotel og tilbyder et bredt udvalg af retter og underholdning. Loungen byder på tre hovedattraktioner:

  • Te i skyerne: Du kan sidde i loungens bløde og behagelige sofaer og nyde deres friske kager og desserter. Disse ledsages af et fint udvalg af te og kaffe og en spadseretur udendørs på terrassen.
  • Sundowner med bobler: Nyd en vidunderlig udsigt over solnedgangen ledsaget af en forfriskende drink og gourmetkanapeer.
  • Cocktails under stjernerne: Hav den ultimative romantiske date med levende musik og DJ, smag de bedste cocktails og gourmetcanapéer.

Der er adgang til The Lounge gennem lobbyen på Armani Hotel, men hvis du går op på observationsdækket At The Top først, er der også indgang derfra.

Book din tur i Burj Khalifa til 125. etage

9. De dansende springvand

Dansende springvand på Burj Khalifa| ©Vasilis blioumis
Dansende springvand på Burj Khalifa| ©Vasilis blioumis

Disse fontæner ligger lige foran Burj Khalifa, du kan se dem gratis, og de er meget populære. På grund af de store menneskemængder anbefaler jeg, at man kommer ca. 20 minutter for tidligt for at se showet, som varer ca. 5 minutter. Hvis du går rundt i Dubai om aftenen, kan du ikke gå glip af dette show.

Showet er vidunderligt, det bruger lys i forskellige farver både på vandet og på Burj Khalifa. Der er også musik i baggrunden, som bidrager til stemningen.

Og det er en endnu mere spektakulær oplevelse, hvis du ser det ovenfra, fra observationsdækket At The Top Sky i skyskraberen.

Book dine billetter til Burj Khalifa op til 148. et age.

10. Se skyskraberen, der er inspireret af en blomst

Burj Khalifa fra Dubai Mall| ©Maher Najm
Burj Khalifa fra Dubai Mall| ©Maher Najm

Burj Khalifas struktur er inspireret af en blomst kaldet "Hymenocallis", som er typisk for Dubai-regionen. Denne blomst har evnen til at tilpasse sig tropiske klimaer og har meget lange kronblade. Derfor har Burj Khalifa en Y-formet base med flere Y-formede elementer omkring det centrale punkt.

Interiørdesignet blev udført af Nada Andric, som brugte poleret sten, rustfrit stål, glas og stengulve. Disse komponenter blev omhyggeligt brugt til at simulere lokale dekorationer. Skyskraberen er også hjemsted for en række kunstværker.

Kuriositeter i Burj Khalifa

Observationsdækket på Burj Khalifa| ©Ilya Varlamov
Observationsdækket på Burj Khalifa| ©Ilya Varlamov

Burj Khalifa er tre gange så stor som Eiffeltårnet, så du kan få en idé om, hvor højt det er. Du kan endda se det fra 100 kilometers afstand på en klar dag. Denne bygning er dækket af 26.000 glaspaneler, der er designet til at modstå varmen i Dubais sommer.

Dets navn skulle oprindeligt have været "Burj Dubai", som betyder "Dubai Tower". I sidste øjeblik blev det omdøbt til ære for præsidenten for De Forenede Arabiske Emirater, Khalifa bin Zayed al Nahayan.

Anbefalinger til et besøg i Burj Khalifa

Solnedgang fra Burj Khalifas observationsdæk| ©Simon Bierwald
Solnedgang fra Burj Khalifas observationsdæk| ©Simon Bierwald

Hvis du ønsker at se solnedgangen fra Burj Khalifa, anbefaler jeg, at du finder ud af, hvornår solen går ned på det pågældende tidspunkt af året. Solnedgangstiderne varierer afhængigt af måneden. Vintersolopgange giver også den mest spektakulære udsigt, så du kan booke dine billetter til fredage og lørdage.

Selvom du kan købe billetter fra selve bygningen, er det usandsynligt, at du kan finde billetter til samme dag. Så det er bedst at købe online, før du tager af sted, eller en eller to dage i forvejen.

For at komme til Burj Khalifa har du flere muligheder, den hurtigste og mest komfortable er en taxa. Afhængigt af det område, du bor i, kan turen koste, hvad der svarer til omkring 10 euro. Du kan også tage den røde metrolinje til stationen Burj Khalifa / Dubai Mall.

Du kan også bestille et kort til en af Dubais bedste sightseeingbusser, som sætter dig af ved indgangen til Burj Khalifa, og det bedste er, at du får en rundtur i resten af byen.

Denne by har mange attraktioner, der er lige så imponerende som Burj Khalifa, og du kan deltage i de bedste ture og udflugter fra Dubai, så du ikke går glip af noget.

Book dine billetter til Burj Khalifa

Er Burj Khalifa et besøg værd?

Bestigning af Burj Khalifa| ©Jose Aliling
Bestigning af Burj Khalifa| ©Jose Aliling

Burj Khalifa er bestemt værd at betale for at komme ind og se Burj Khalifa fra oven og beundre hele den imponerende by fra oven. Som en af Dubais hovedattraktioner skal du stå lidt i kø, men det går ret hurtigt. De tilbyder underholdning og endda forfriskninger, mens du venter.

På 124. etage i At The Top er der gavebutikker og alt muligt, inklusive kameraer, der er forbundet med touchskærme. Du kan zoome ind på etagen og se, hvad der foregår nedenunder i realtid.

De tilbyder en audiotour, der beskriver den tekniske og arkitektoniske proces, men det er udsigten, der altid får al opmærksomheden. Så hvis du vil vide, hvordan det er at stå i verdens højeste bygning og føle, at du er i skyerne, skal du sørge for at besøge Burj Khalifa.

Men hvis du vil risikere lidt mere og opleve noget mindre luksuriøst, men lige så eller mere spændende, kan du tage ture til Dubais ørken.

Book en tur til Burj Khalifa