Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hop-på Hop-af busrejser

Hop på en sightseeingbus til Paris, og få en rundtur i denne enorme by på én tur. Meget nyttigt for at lære de områder at kende, som du senere kan besøge på egen hånd.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Hop-på Hop-af busrejser

Turistbus på vej gennem Opera Garnier | ©veroyama

Der er mange måder at besøge Paris på, og der er noget særligt ved dem alle. At benytte sightseeingbussen er en billig måde at se Paris "på et øjeblik" og finde frem til byens vigtigste seværdigheder.

De bedste sightseeingbusser i Paris

Solnedgang fra Seine-floden
Solnedgang fra Seine-floden

På grund af det store antal turister og de lange afstande i byen er der flere ruter og busselskaber, der dækker den franske hovedstad. Jeg vil fortælle dig alt om dem for at gøre dit valg så nemt som muligt:

Paris Big Bus sightseeingbus

Big Bus Paris| ©Chris Sampson
Big Bus Paris| ©Chris Sampson

Jeg anbefaler Big Bus, fordi turen er ret komplet, fordi udsigten over byen er panoramisk, og fordi den tilbyder mange faciliteter til en meget rimelig pris.

Klassisk rute

Dette er den rute, der går gennem centrum af Paris. Den består af 10 stop og tager 12 seværdigheder med. Hele ruten tager ca. to timer. Om sommeren starter den kl. 9.30 og kører til kl. 20.00, og om vinteren starter den kl. 10.00 og kører til kl. 19.00. Busserne kører hvert 5-10 minut om sommeren og hvert 15-20 minut om vinteren.

De seværdigheder, du kommer forbi, er Eiffeltårnet, Champs de Mars, Palais Garnier, Pariseroperaen, Louvre-museet, Pont des Arts, Notre Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Champs Elysées, Grand Palais og Place de Trocadero.

Rute gennem Montmartre-kvarteret

Montmartre er det mest maleriske kvarter i Paris, malernes og kunstnernes fødested og fyldt med emblematiske og bohemeagtige caféer. Frekvensen af turistbusserne på denne rute er mellem 15 og 20 minutter. Den starter kl. 10 om morgenen med den første bus og slutter med den sidste bus omkring kl. 19 om aftenen (sluttidspunktet kan ændre sig afhængigt af årstiden).

Denne rute, som afgår fra Gare du Nord, varer en time og passerer Louvre-pyramiden, Pigalle, Sacré-Coeur-basilikaen, Grévin-museet, Boulevard de Montmartre og Moulin Rouge.

Bestil Paris Big Bus sightseeingbus

Paris Toot Bus

Udsigt over Louvre-museets pyramide
Udsigt over Louvre-museets pyramide

Toot turistbusserne er de gule og blå busser, som du kan se i byen, og som med deres 3 forskellige ruter giver dig mulighed for at komme rundt i hele Paris.

Blå rute

Denne er den længste af dem alle, da den omfatter i alt 19 stop og passerer 12 seværdigheder. Den samlede varighed af ruten er 2 timer og 20 minutter, med en frekvens på mellem 15 og 20 minutter, og busserne begynder at køre kl. 9:30 om morgenen og slutter omkring kl. 19:30 om aftenen. Hvis du skal bruge turistbussen til at se Paris og nyde panoramaudsigten, er dette den mest komplette mulighed.

Seværdighederne omfatter Palais Garnier, Louvre-museet, Pont-Neuf, Notre-Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Champs Elysées, Arc de Triomphe, Place de Trocadéro, Eiffeltårnet, Champs de Mars og Les Invalides.

Rød rute

Fra kl. 9.30 til 17.30 kører busserne på denne rute 9 stop hvert 15-20 minut med 6 seværdigheder længere væk fra Paris' centrum. Hele turen varer halvanden time.

Under denne tur vil du lære om: Les Grands Boulevards, Place de la Republique, Canal Saint-Martin, Palais Garnier, Pigalle og Moulan Rouge og Gare du Nord.

Grøn rute

Denne rute fokuserer på de to små øer i centrum af Paris: Île de la Cité (hvor Notre-Dame ligger) og Île Sant-Louis. Den varer en time og 20 minutter og kører hvert 25. til 30. minut fra kl. 9.30 til 17.30.

På denne tur har du mulighed for at opleve Notre-Dame-katedralen, Rue de Rivoli, Hotel de Ville, Pantheon, Place de la Bastille, Ile Saint-Louis, Saint Germain des Pres-kvarteret og Montparnasse-kvarteret.

Bestil en sightseeingbus med Toot de Paris

Paris Big Bus natbus tur

Paris er lysets by og har fået dette navn ikke kun på grund af byens rolle som centrum for kunst og uddannelse i slutningen af det 19. århundrede, men også på grund af den majestætiske belysning. At se Paris om natten er et must, og oplevelsen af at se steder som Eiffeltårnet, Moulin Rouge og Louvre-pyramiden oplyst er et af de mest autentiske minder, du vil få om byen.

Big Paris Night Bus er en mulighed for at nyde belysningen af byen i komfort. Kan varmt anbefales, hvis du har lidt tid til at besøge Paris og ikke ønsker at gå glip af byens lys. Lad dig blænde af denne to timers tur i en åben bus med panoramaudsigt og en audioguide, der fortæller dig alt om de vigtigste seværdighedernes historie.

Hvis du ikke har tænkt dig at bruge meget tid i Paris, er ruten med natbussen den bedste måde at sikre dig, at du ser de vigtigste punkter i byen oplyst. Du vil ikke fortryde det.

Bestil Paris Big Bus natbustur

Sightseeingbus inkluderet i Paris-passet

Trocadero| ©Dimitry Anikin
Trocadero| ©Dimitry Anikin

Paris Pass er et bypas, som giver dig gratis adgang til en række attraktioner og rabatter på mange af byens seværdigheder. Paris Pass giver dig gratis adgang til Big Bus sightseeingbussen i en hel dag og er et must for dig, der vil få mest muligt ud af din tur til lysets by.

Du kan købe dit Paris Pass for 2, 3, 4 eller 6 dage, og i den periode kan du benytte den offentlige transport i Paris. Dette er et af de mest komplette turistpas: fortrinsadgang til Louvre-museet, Notre-Dame, Pompidou-museet for moderne kunst, Musée d'Orsay, Triumfbuen, Versailles-paladset? Du kan få mere at vide om Paris passerer i denne anden artikel, som jeg har skrevet om det.

Bestil Paris Pass

Hvorfor tage turistbussen

Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde
Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde

Det kan være svært at dække en så stor by som Paris; i hvert af byens områder vil man gerne stoppe op og beundre monumenterne, gaderne, broerne, facaderne, butikkerne, pladserne... Der er så meget at se, og der er afstande, som ikke alle kan tilbagelægge til fods. Med turistbussen er det meget mindre trættende at komme rundt i byen, og udsigten giver dig mulighed for at nyde rejsen.

Jeg anbefaler Big Bus, fordi turen er ret komplet. Denne bus har som prioritet at forbinde de steder, som besøges af dem, der tager på sightseeing i Paris, i modsætning til byens transportnet, hvis prioritet er at forbinde byen med hinanden og gøre den tilgængelig for alle.

Bestil Paris Big Bus sightseeingbus

Det skal du vide, før du booker din Paris Sightseeing Bus

Udsigt fra Tour Montparnasse
Udsigt fra Tour Montparnasse

Sådan fungerer din billet

Mens du på almindelige busser normalt betaler for en billet, og denne billet giver dig ret til en enkelt rejse, hvor du selv vælger stop, betaler du på Paris Sightseeing-bussen for dage, og det giver dig ret til at bruge den så mange gange, du vil, i den periode, du vælger.

Sightseeingbuskortet kan købes på forhånd og online. Når du har foretaget din reservation, får du tilsendt en kupon, som du kan indløse for dit pas ved et af turistbusstoppestederne i de forskellige områder i det centrale Paris. I bekræftelsesmailen får du oplysninger om, hvordan du finder stoppestederne, og i tilfældet med Big Bus har du desuden en app til rådighed, hvor du kan følge bussernes rute i realtid.

I Big Bus-muligheden kan du vælge mellem et 1 eller 2-dagespas, men Toot bus-muligheden er tilsvarende i pris og funktioner og giver dig også mulighed for et 3-dagespas.

Tilbudte tjenester

Turbusserne har en lydoptagelse, der er oversat til 11 sprog, og som kommenterer byen og dens monumenter, efterhånden som turen skrider frem. Nogle muligheder, såsom Big Bus, omfatter også en livekommentar på engelsk.

Desuden er alle sightseeingbusser forberedt til en person, der besøger Paris, og har derfor funktioner såsom WI-FI om bord, kort over byen eller informationsbrochurer.

Rabatter på attraktioner

Ved at købe et sightseeingbuskort får du adgang til en række rabatter og fordele på forskellige turistattraktioner i byen. Med Big Bus-tilbuddet kan du betale ekstra for adgang til Triumfbuen eller et krydstogt på Seinen, og med Toot-tilbuddet får du guidede vandreture inkluderet.

Tilgængelige pladser

Sightseeingbusserne er større end en normal bus, og systemet er indrettet, så ingen står uden plads. Husk på, at alle stoppestederne er turistattraktioner, så alle stoppestederne er travle, og alle folk stiger på og af. Og hvis der på en given dag er flere mennesker end normalt, bliver ruterne forstærket med flere busser.

Bestil Paris Big Bus turistbus om natten

Organiser dit besøg i Paris med turistbus

Louvre-museet| ©Patrick Langwallner
Louvre-museet| ©Patrick Langwallner

Den største fordel ved turistbussen er, at du kan se dele af byen, der ligger langt fra hinanden, på kort tid. Det betyder ikke, at du ikke fortjener at se Paris fra turistbussen: der er mange hyggelige områder at gå rundt i, og du kan veksle brugen af turistbussen med gåture.

De mest centrale stoppesteder

Uanset hvor du bor i Paris, vil du, hvis du befinder dig i centrum, sandsynligvis have et turistbusstoppested i nærheden, da de fleste af dem dækker en hel del områder af byen. Mit råd er at tage bussen til et hvilket som helst centralt sted og derefter gå rundt i Paris, f.eks:

  • Du kan f.eks. gå rundt i Paris rundt og se Eiffeltårnet, Champs de Mars og Trocadero.
  • Gå fra Eiffeltårnet til Louvre langs Seines bredder
  • Gå ned ad Champs Elysées fra Triumfbuen
  • Besøg Louvre-pyramiden, gå gennem Tuileri-haverne og op til Place de la Concorde.

Seneste tips

Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
  • Hvis du vil bruge turistbussen til at lære Paris at kende og se byen fra en panoramisk tagterrasse, skal du benytte de ruter, der ligger længst væk fra centrum: det er en ideel mulighed for at få oplysninger om mindre kendte områder, og så kan du selv bestemme, hvilke af dem du vil besøge på din rejse.
  • Det er bedst at gøre dette i begyndelsen af din rejse for at give dig selv tid til at organisere dig; det er vigtigt at give plads til improvisation, især i en by, der har så meget at byde på.
  • Du kan også bruge det til at "sige farvel" til byen. Når jeg ankommer til en by, kan jeg godt lide at opleve den lidt efter lidt, men på den sidste dag har jeg altid lyst til at se det hele en sidste gang, og det er noget, der er muligt takket være denne turistbusforbindelse.
  • Det er en god mulighed, hvis du rejser med børn til Disneyland, og du kun skal tilbringe én dag i Paris. Det er en måde at se alt på, børnene bliver ikke trætte og nyder udsigten fra panoramaterrassen, og mange forklaringer er tilpasset dem.
  • I Big Bus-varianten rejser børn op til 4 år gratis. I dette tilfælde, hvis du rejser med børn, overvejer du sandsynligvis at besøge Disneyland (sandsynligvis årsagen til din rejse). Jeg har skrevet en guide om Billige billetter til Disneyland Paris: typer af billetter, hvordan man sparer penge, tilgængelige muligheder, osv. så du har alle detaljerne og kan tilrettelægge dit besøg i parken på den bedst mulige måde.
  • Skift turistbussen ud med en gåtur rundt i Paris: Tag bussen til Eiffeltårnet og gå til Louvre. Der kan du tage bussen tilbage for at udforske områderne længere væk fra centrum.

Bestil turistbussen Toot de Paris

Hvis du er interesseret i at bruge Paris turistbus, vil du også være interesseret i

Paris turistbus| ©COUVRAT Sylvain
Paris turistbus| ©COUVRAT Sylvain

Hvis du tænker på, hvilke andre transportmidler du skal bruge for at bevæge dig rundt i Paris, vil jeg anbefale dig en anden mulighed, der ligner konceptet med turistbussen, men som helt sikkert er meget mere romantisk. Ved at tage et krydstogt på Seinen kan du, udover at hvile dig fra de lange gåture på din rejse, se arkitekturen og de mest symbolske bygninger i Paris fra Seinens vand. Det lyder godt, ikke sandt? Jeg vil fortælle dig alle detaljerne i denne guide om Seine flodkrydstogter.

Bestil Paris Big Bus natrundrejsebus