Hop-på Hop-af busrejser

Hop på sightseeingbussen i Paris, og kom rundt i denne enorme by på én tur. Meget nyttigt til at lære de områder at kende, som du senere kan besøge på egen hånd.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Hop-på Hop-af busrejser

Turistbus kører gennem Opera Garnier | ©veroyama

Der er mange måder at opleve Paris på, og der er noget særligt ved dem alle. At tage sightseeingbussen er en billig måde at få et overblik over Paris og finde byens vigtigste seværdigheder.

De bedste sightseeingbusser i Paris

Solnedgang fra Seinen
Solnedgang fra Seinen

På grund af det store antal turister og de lange afstande i byen er der flere ruter og busselskaber, der dækker den franske hovedstad. Jeg vil fortælle dig alt om dem for at gøre dit valg så let som muligt:

Paris Big Bus sightseeingbus

Big Bus Paris| ©Chris Sampson
Big Bus Paris| ©Chris Sampson

Jeg anbefaler Big Bus, fordi turen er ret komplet, fordi udsigten over byen er panoramisk, og fordi den tilbyder mange bekvemmeligheder til en rimelig pris.

Klassisk rute

Dette er den rute, der går gennem centrum af Paris. Den består af 10 stop og omfatter 12 seværdigheder. Hele ruten tager omkring to timer. Om sommeren starter den kl. 9.30 og kører til kl. 20.00, og om vinteren starter den kl. 10.00 og kører til kl. 19.00. Busserne kører hvert 5. til 10. minut om sommeren og hvert 15. til 20. minut om vinteren.

De seværdigheder, du kommer forbi, er Eiffeltårnet, Champs de Mars, Palais Garnier, Operaen i Paris, Louvre-museet, Pont des Arts, Notre Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Champs Elysées, Grand Palais og Place de Trocadero.

Rute gennem Montmartre-kvarteret

Montmartre er det mest maler iske distrikt i Paris, malernes og kunstnernes fødested og fuld af emblematiske og bohemeagtige caféer. Busserne kører mellem 15 og 20 minutter på denne rute. Den starter kl. 10 med den første bus og slutter med den sidste bus omkring kl. 19 (sluttidspunktet kan ændre sig afhængigt af årstiden).

Denne rute, som afgår fra Gare du Nord, varer en time og kører forbi Louvre-pyramiden, Pigalle, Sacré-Coeur-basilikaen, Musée Grévin, Boulevard de Montmartre og Moulin Rouge.

Book sightseeingbussen Paris Big Bus

Paris Toot Bus

Udsigt over Louvre-museets pyramide
Udsigt over Louvre-museets pyramide

Toot-turistbussen er de gule og blå busser, du ser i byen, og som med deres 3 forskellige ruter giver dig mulighed for at komme rundt i hele Paris.

Blå rute

Dette er den længste af dem alle, da den inkluderer i alt 19 stop og kører forbi 12 interessante steder. Den samlede varighed af ruten er 2 timer og 20 minutter, med en frekvens på mellem 15 og 20 minutter, og busserne begynder at køre kl. 9.30 om morgenen og slutter omkring kl. 19.30 om aftenen. Hvis du vil bruge turistbussen til at komme rundt i Paris og nyde panoramaudsigten, er dette den mest komplette løsning.

Seværdighederne omfatter Palais Garnier, Louvre-museet, Pont-Neuf, Notre-Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Champs Elysées, Triumfbuen, Place de Trocadéro, Eiffeltårnet, Champs de Mars og Les Invalides.

Rød rute

Fra kl. 9.30 til 17.30 kører busserne på denne rute forbi 9 stoppesteder hvert 15.-20. minut med 6 seværdigheder længere væk fra Paris' centrum. Hele turen varer halvanden time.

Under denne tur vil du lære om: Les Grands Boulevards, Place de la Republique, Canal Saint-Martin, Palais Garnier, Pigalle og Moulan Rouge og Gare du Nord.

Grøn rute

Denne rute fokuserer på de to små øer i centrum af Paris: Île de la Cité (hvor Notre-Dame ligger) og Île Sant-Louis. Den varer en time og 20 minutter og kører hvert 25. til 30. minut fra kl. 9.30 til 17.30.

På denne tur får du mulighed for at nyde Notre-Dame-katedralen, Rue de Rivoli, Hotel de Ville, Pantheon, Place de la Bastille, Île Saint-Louis, Saint Germain des Pres-kvarteret og Montparnasse-kvarteret.

Book sightseeingbussen Toot de Paris

Paris Big Bus natbus

Paris om natten| ©Davide Mainardi
Paris om natten| ©Davide Mainardi

Paris er lysets by og kaldes det ikke kun på grund af byens rolle som centrum for kunst og uddannelse i slutningen af 1800-tallet, men også på grund af dens majestætiske belysning. At se Paris om natten er et must, og oplevelsen af at se steder som Eiffeltårnet, Moulin Rouge og Louvre-pyramiden oplyst er et af de mest autentiske minder, du får fra byen.

Big Paris Night Bus er en mulighed for at nyde byens belysning på en komfortabel måde. Det kan varmt anbefales, hvis du har lidt tid til at besøge Paris og ikke vil gå glip af byens lys. Lad dig forblænde af denne to timers tur i en åben bus med panoramaudsigt og en audioguide, der fortæller dig alt om de vigtigste steders historie.

Hvis du ikke skal tilbringe meget tid i Paris, er natbusruten den bedste måde at sikre, at du ser de vigtigste punkter i byen oplyst. Du vil ikke fortryde det.

Book natbusturen med Paris Big Bus

Sightseeingbus inkluderet i Paris Pass

Trocadero| ©Dimitry Anikin
Trocadero| ©Dimitry Anikin

Paris Pass er et bykort, som giver dig gratis adgang til en række attraktioner og rabat på mange af byens attraktioner. Paris Pass giver dig gratis adgang til sightseeingbussen Big Bus i en hel dag og er et must for dem, der vil have mest muligt ud af deres tur til lysets by.

Du kan købe dit Paris Pass for 2, 3, 4 eller 6 dage, og i den tid kan du bruge offentlig transport i Paris. Dette er et af de mest komplette turistpas: fortrinsret til Louvre-museet, Notre-Dame, Pompidou-museet for moderne kunst, Musée d'Orsay, Triumfbuen, Versailles-slottet? Du kan finde ud af mere om Paris passerer i denne anden artikel, jeg skrev om det.

Book et Paris Pass

Hvorfor tage turistbussen?

Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde
Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde

Det kan være svært at komme rundt i en så stor by som Paris; i hvert område vil man gerne stoppe op og beundre monumenterne, gaderne, broerne, facaderne, butikkerne, pladserne... Der er så meget at se, og det er ikke alle, der kan gå så langt. Med turistbussen er det meget mindre trættende at komme rundt i byen, og dens udsigt giver dig mulighed for at nyde rejsen.

Jeg anbefaler Big Bus, fordi turen er ret komplet. Denne bus prioriterer at forbinde de steder, der besøges af dem, der er på sightseeing i Paris, i modsætning til byens transportnet, hvis prioritet er at forbinde byen med hinanden og gøre den tilgængelig for alle.

Book sightseeingbussen Paris Big Bus

Hvad du skal vide, før du booker din Paris Sightseeing Bus

Udsigt fra bussen| ©Steven Christenson
Udsigt fra bussen| ©Steven Christenson

Sådan fungerer din billet

Mens du i almindelige busser normalt betaler for en billet, som giver dig ret til en enkelt rejse, hvor du vælger dit stoppested, betaler du i Paris Sightseeing Bus for dage, og det giver dig ret til at bruge den så mange gange, du vil, i hele den periode, du vælger.

Sightseeingbuskortet kan købes på forhånd og online. Når du har foretaget din reservation, får du tilsendt en voucher, som du kan indløse til dit kort ved et af turistbusstoppestederne i de forskellige områder af det centrale Paris. I bekræftelsesmailen får du oplysninger om, hvordan du finder stoppestederne, og med Big Bus har du desuden en app til rådighed, hvor du kan følge bussernes rute i realtid.

Med Big Bus kan du vælge mellem et 1- eller 2-dages kort, men Toot Bus har samme pris og funktioner og giver dig også mulighed for at købe et 3-dages kort.

Tjenester, der tilbydes

Turistbusserne har en lydoptagelse, oversat til 11 sprog, som kommenterer byen og dens monumenter, efterhånden som turen skrider frem. Nogle muligheder, såsom Big Bus, inkluderer også en live-kommentar på engelsk.

Derudover er alle sightseeingbusser forberedt til en person, der besøger Paris, og har derfor funktioner som WI-FI om bord, kort over byen eller informationsfoldere.

Rabatter på attraktioner

Når du køber et sightseeingbuskort, får du adgang til en række rabatter og fordele på forskellige turistattraktioner i byen. Med Big Bus kan du betale ekstra for adgang til Triumfbuen eller et krydstogt på Seinen, og med Toot får du guidede gåture inkluderet.

Siddepladser til rådighed

Sightseeingbusserne er større end en normal bus, og systemet er indrettet, så ingen står uden sæde. Husk på, at alle stoppesteder er turistattraktioner, så alle stoppesteder er travle, og alle mennesker stiger af og på. Og hvis der på en given dag er flere mennesker end normalt, forstærkes ruterne med flere busser.

Book turistbussen Paris Big Bus om natten

Organiser dit besøg i Paris med turistbus

Louvre-museet| ©Patrick Langwallner
Louvre-museet| ©Patrick Langwallner

Den største fordel ved turistbussen er, at du kan se dele af byen, der ligger langt fra hinanden, på kort tid. Det betyder ikke, at du ikke fortjener at se Paris fra turistbussen: Der er mange hyggelige områder at gå rundt i, og du kan veksle brugen af turistbussen med gåture.

De mest centrale stoppesteder

Uanset hvor du bor i Paris, hvis du er i centrum, vil du sandsynligvis have et turistbusstoppested i nærheden, da de fleste af dem dækker en hel del områder af byen. Mit råd er at tage bussen til et centralt sted og så gå rundt i Paris, for eksempel:

  • En tur til Eiffeltårnet, Champs de Mars og Trocadero.
  • Gå fra Eiffeltårnet til Louvre langs bredden af Seinen.
  • Gå ned ad Champs Elysées fra Triumfbuen.
  • Besøg Louvre-pyramiden, gå gennem Tuileries-haven og op til Place de la Concorde.

Seneste tips

Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
  • Hvis du vil bruge turistbussen til at lære Paris at kende og se byen fra panoramataget, skal du bruge de ruter, der ligger længst væk fra centrum: Det er en ideel mulighed for at få oplysninger om mindre kendte områder, og så kan du beslutte, hvilke af dem du vil besøge på din rejse.
  • Det er bedst at gøre dette i begyndelsen af din rejse for at give dig selv tid til at organisere dig; det er vigtigt at give plads til improvisation, især i en by med så meget at byde på.
  • Du kan også bruge det til at "sige farvel" til byen. Når jeg ankommer til en by, kan jeg godt lide at opdage den lidt efter lidt, men på den sidste dag har jeg altid lyst til at se det hele en sidste gang, og det er noget, der er muligt takket være denne turistbus.
  • Det er en god mulighed, hvis du rejser med børn til Disneyland, og du kun skal tilbringe én dag i Paris. Det er en måde at se det hele på, børnene bliver ikke trætte og nyder udsigten fra panoramaterrassen, og mange forklaringer er tilpasset dem.
  • I Big Bus rejser børn op til 4 år gratis. I dette tilfælde, hvis du rejser med børn, overvejer du sikkert at besøge Disneyland (sandsynligvis årsagen til din rejse). Jeg har skrevet en guide om Billige billetter til Disneyland Paris: typer af billetter, hvordan man sparer penge, tilgængelige muligheder, osv. så du har alle detaljerne og kan organisere dit besøg i parken på den bedst mulige måde.
  • Skift turistbussen ud med en gåtur rundt i Paris: Tag bussen til Eiffeltårnet, og gå til Louvre. Der kan du tage bussen tilbage for at udforske områderne længere væk fra centrum.

Book turistbussen Toot de Paris

Hvis du er interesseret i at bruge turistbussen i Paris, vil du også være interesseret i

Paris turistbus| ©COUVRAT Sylvain
Paris turistbus| ©COUVRAT Sylvain

Hvis du overvejer, hvilke andre transportmidler du skal bruge for at komme rundt i Paris, vil jeg anbefale dig en anden mulighed, der ligner turistbussens koncept, men som helt sikkert er meget mere romantisk. Et krydstogt på Seinen vil give dig mulighed for at hvile dig fra de lange gåture på din rejse og se arkitekturen og de mest emblematiske bygninger i Paris fra vandet i Seinen. Det lyder godt, gør det ikke? Jeg vil fortælle dig alle detaljerne i denne guide om Seine flodkrydstogter.

Book Paris Big Bus natbus til rundvisning