Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere

Overvejer du at besøge Louvre? Uanset hvor meget tid du har, er her de vigtigste værker, og hvordan du får billetter eller deltager i en guidet tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere

Louvre-pyramiden | ©Patrick Langwallner

Louvre kan præsenteres på mange måder: Man kan tale om den imponerende bygning, Tuileries-haven, glaspyramiden, den egyptiske kunstsamling eller Da Vincis Giocconda og Venus de Milo. Min anbefaling er at købe dine billetter på forhånd, så du ikke skal vente i kø i timevis ved døren. Dette er de bedste muligheder, du kan finde online:

Den mest økonomiske

Louvre Museum Billetter

Adgang til Louvre uden køer til de bedste priser

Perfekt, hvis du er ivrig efter at vandre gennem Louvres endeløse korridorer og gallerier i dit eget tempo, uden at skulle slutte dig til en organiseret gruppe, men uden at spilde tid på at stå i kø ved billetkontoret.

Hvis du vil besøge Louvre på egen hånd, anbefaler jeg, at du køber din billet på forhånd online, da du kan komme ind på museet, når du vil, bruge så meget tid derinde, som du vil, og stoppe for at se på de værker, der interesserer dig mest. Glem ikke at tage det gratis kort over museet ved indgangen, hvis du hurtigt vil finde de vigtigste værker i hvert rum: kortet er designet netop til dette formål og vil være meget nyttigt til at hjælpe dig med at finde rundt.

Hvad angår audioguiden, kan den varmt anbefales. Den koster fem euro ved indgangen, findes på flere sprog og er normalt inkluderet i mange billetpakker.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Denne mulighed giver dig mulighed for at undgå endeløse køer, besøge museet, så længe du vil, og selv bestemme, hvilke værker du vil stoppe ved.

Anbefales hvis... du vil nyde museet i dit eget tempo, uden faste tidsplaner eller guidede grupper.


Sådan køber du billetter til Louvre

Lær museet at kende| ©vic15
Lær museet at kende| ©vic15

Hvis du vil besøge Louvre, kan du gå ind på Hellotickets og købe dine billetter til Louvre hurtigt og nemt. Du kan også købe dine billetter i billetkontoret, men i så fald skal du vente i lange køer, og du kan risikere at gå glip af noget.

Det, jeg anbefaler, er at booke en guidet tur på Louvre-museet, hvor man springer køen over.

Book din billet til Louvre og et krydstogt på Seinen

Priser på Louvre-billetter

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Prisen for billetter til Louvre på Hellotickets uden køer og adgang til de midlertidige udstillinger er omkring 20 €.

Du har også mulighed for at bestille en kombineret oplevelse og ud over billetterne til Louvre tage et krydstogt på Seinen, i hvilket tilfælde prisen vil være fra 50 €.

Eller endda tage en guidet tur uden køer, hvor du vil blive ledsaget af en professionel guide, der vil forklare de forskellige samlinger, som du kan nyde undervejs på turen.

Book din entrébillet til Louvre og et krydstogt på Seinen

Nyd en guidet tur i Louvre

På turen| ©zoetnet
På turen| ©zoetnet

Efter min mening er en guidet tur den ideelle måde at opleve Louvre på, da der er så meget at se, at det er den bedste måde at opleve dette enorme museum på kortest mulig tid. Desuden slipper du for køerne ved indgangen.

Og takket være en ekspertguide, der ledsager dig under hele turen, får du alle detaljerne om de vigtigste værker som Venus fra Milo, Sejren i Samothrake eller Friheden, der fører folket. På den måde er du sikker på at se alle de vigtigste værker og ikke efterlade noget. Og hvis du har lyst til at fortsætte turen på egen hånd, når du er færdig, kan du selvfølgelig fortsætte turen på egen hånd.

Book din guidede tur uden kø på Louvre-museet

Besøg Louvre og gå en tur langs Seinen, en dobbelt oplevelse!

Eftermiddag på Louvre| ©brando
Eftermiddag på Louvre| ©brando

Nyd Paris 100% med to af de mest eftertragtede oplevelser: et krydstogt på Seinen og et besøg på Louvre. Hvad mere kan man ønske sig?

På din tur langs Seinen vil du se utrolige monumenter som Eiffeltårnet, Alexander III-broen, Musée d'Orsay og Notre Dame-katedralen fra et unikt mobilt observatorium.

Og med en billet til Louvre-museet vil du selvfølgelig blive forbløffet over nogle af verdens mest berømte kunstværker, malerier og skulpturer som Leonardo Da Vincis La Gioconda. Mere end 5.500 malerier og 2.000 skulpturer af kunstnere kan ses i dit eget tempo. Og så undgår du de normalt travle køer ved indgangen.

Book din billet til Louvre og et krydstogt på Seinen

Køb billetter til Louvre i Louvres billetkontor

Uden for Louvre| ©Unsplash
Uden for Louvre| ©Unsplash

Hvis du køber dine Louvre-billetter i billetkontoret, kan du spare to eller tre euro (det ekstra ekspeditionsgebyr, når du køber dem online), men til gengæld skal du vente i lange køer, og du risikerer, at der allerede er udsolgt til den dag og det tidspunkt, du vil se museet, når du kommer til billetkontoret.

For at undgå dette, hvis du beslutter dig for at købe dine billetter i billetkontoret, skal du prøve at gå først om morgenen (det åbner kl. 9) og ikke vælge en helligdag til at besøge museet. Med denne mulighed er audioguiden separat for omkring fem euro.

Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at efterlade dig en artikel med tips til, hvordan man ser Louvre med børn.

Book dine billetter til Louvre uden køer

Praktiske tips til at besøge Louvre

Louvre-museet og Tuileries-haven| ©Groume
Louvre-museet og Tuileries-haven| ©Groume
 • Hvornår skal man gå: Museet er åbent næsten hver dag året rundt undtagen tirsdage. Det er altid et godt tidspunkt at besøge denne imponerende samling, men aftentimerne, især på onsdage og fredage, hvor museet er åbent til næsten kl. 22.00, og i frokostpausen er der som regel mindre trængsel. Tjek alle oplysninger om åbningstider her.
 • Sådan kommer du derhen: Louvre ligger i centrum af Paris. Indgangen er gennem glaspyramiden, og du kan også komme dertil direkte fra metrostationen "Palais Royal Musée du Louvre" på linje 1 i Paris. Hvis du er i tvivl, så se indlægget Sådan kommer du til Louvre.
 • Besøgets varighed: At se Louvre på mindre end tre timer er meningsløst, medmindre du tager på en guidet tur med fokus på bestemte værker. Jeg forklarer de forskellige typer her. Et dybdegående besøg vil sandsynligvis tage dig en dag. For mere information, besøg indlægget Hvor lang tid tager det at se Louvre?
 • Gratis adgang: Der er visse grupper, som kan komme gratis ind på Louvre, f.eks. børn under 18 år, EU-borgere under 25 år, kunstlærere og handicappede med en ledsager. Der er også nogle dage og tidspunkter, hvor der er gratis adgang for alle, f.eks. den første søndag i måneden og den 14. juli (Bastilledagen) fra kl. 18.00 og frem. Selv om du har gratis adgang, skal du reservere en dag og et tidspunkt på museets officielle hjemmeside. For flere detaljer om priser , klik her.
 • Hvor skal man spise: Der er en café og restaurant inde i Louvre-museet. Det er den bedste mulighed, hvis du besøger museet. I det omkringliggende område vil det dog være lidt sværere at finde spisesteder. Men hvis du vil have flere detaljer, kan du læse indlægget, hvor man kan spise i nærheden af Louvre.
 • Besøg butikken: Jeg kan varmt anbefale dig at besøge butikken, selvom du gerne vil prøve alt, så hvis du har et stramt budget, skal du tænke dig om en ekstra gang.
 • Hvordan man opfører sig: Louvre har de sædvanlige regler for et stort museum. Du må gerne fotografere, du må ikke røre ved kunstværkerne, du skal være stille, og du må ikke tage mad med ind på museet.

Book en guidet tur på Louvre

Louvre med børn

Salen på Louvre-museet| ©SpirosK photography
Salen på Louvre-museet| ©SpirosK photography

Hvis du besøger museet med børn, skal du sørge for, at de ikke bliver trætte og løber rundt i korridorerne og rummene. En rigtig god mulighed er at tage en rundvisning på Louvre, der er tilpasset børn; på den måde vil du opmuntre deres interesse for kunst, og de vil nyde museet meget mere.

Jeg anbefaler denne tilpassede audiotur, så alle familiemedlemmer kan udforske museet i deres eget tempo og fokusere på de emner, der interesserer dem mest.

Book dine billetter til Louvre uden køer

De vigtigste værker at se på Louvre

Mona Lisa, beskyttet
Mona Lisa, beskyttet

Personligt har jeg aldrig været på et museum, hvor jeg har set så mange kunstværker som på Louvre. Når det er det mest besøg te museum i Europa, er det også, fordi det ikke kun er en fryd for kunstelskere, men også fordi den almindelige besøgende vil genkende et stort antal af de værker, der findes på museet.

Det er sværere at vælge, hvad man skal se på Louvre end på noget andet museum (der er 35.000 kunstværker fra næsten alle kunstneriske perioder og fra en række forskellige kilder). Men (og her er nogle vigtige udeladelser) hvis vi skulle lave en top 10 over de mest kendte værker, ville den se nogenlunde sådan her ud:

 • La Gioconda af Leonardo Da Vinci: Dette er museets stjerneværk. Men inden du bliver "skuffet", vil jeg fortælle dig, at du ikke kommer til at se det tæt på; maleriet er beskyttet af en sikkerhedsbarriere på flere meter, fordi der ved flere lejligheder er blevet gjort forsøg på at angribe maleriet. Selv på afstand skal du se det, for det er renæssancens stjerneværk og et af de mest mytiske malerier, der findes.
 • Liberty Leading the People af Delacroix: Maleriet skildrer den folkelige opstand mod kronen i Paris i 1830, som endte med afsættelsen af den sidste Bourbon, der regerede i Frankrig: Charles X. I dette værk er friheden repræsenteret allegorisk som en kvinde i midten af maleriet, der holder et flag.
 • Venus fra Milo: En af de mest repræsentative statuer fra den hellenistiske periode i græsk skulptur. Denne kvindelige figur har ikke altid været en torso uden arme, men måden, hvorpå hun "mistede" dem, er ukendt, og der er endda forskellige teorier om, hvordan de blev repræsenteret. Faktum er, at formernes perfektion er værd at bruge et par minutter på at genskabe.
 • Brylluppet i Kana af Veronese: Et af Veroneses mest berømte malerier. Det skildrer Jesu Kristi første mirakel; under et bryllup, hvor Johannesevangeliet fortæller, at han forvandlede vand til vin. Belysningen af maleriet og detaljerne i dets figurer er flere minutter af din tid værd.
 • Sejren i Samothrake: En af de største statuer, du finder på museet. Den forestiller den græske gudinde Nike, sejrens gudinde. Selvom dens æstetik (skulpturen mangler et hoved) er blevet kritiseret af mange, betragtes den som et nøgleværk inden for skulptur, og du behøver kun at se på detaljerne i dens folder for selv at se det.
 • Hammurabis lovbog: Det mest emblematiske stykke mesopotamisk kunst. Den indeholder de civile love, der var gældende under Hammurabis regeringstid, hvilket gør den til et vigtigt fund for at lære mere om kulturen i denne historiske periode.

Her er et meget interessant indlæg, hvis du vil lære mere om disse værker.

Hvis du er interesseret i at besøge Louvre, vil du også være interesseret i

Lær Musée d'Orsay at kende| ©Dimitry B.
Lær Musée d'Orsay at kende| ©Dimitry B.

Louvre er så stort og berømt, at det nemt kommer til at overskygge andre museer i Paris. Efter at have betragtet alle værkerne i Louvre er det let at spørge sig selv: men kan der være mere? Det er der. Paris er fuld af museer, og hvert eneste af dem er et besøg værd.

Mine favoritter er Musée d'Orsay (et sandt vidunder) og Pompidou-museet for moderne kunst, men listen over muligheder er meget længere. Hvis du vil vide mere, kan du læse denne artikel på Museer Billetter.