Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere

Overvejer du at besøge Louvre? Uanset hvor meget tid du har, kan du her se de vigtigste værker, og hvordan du kan få billetter eller deltage i en guidet tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere

Louvre-pyramiden | ©Patrick Langwallner

Louvre kan præsenteres på mange måder: Du kan tale om den imponerende bygning, Tuileri-haverne, glaspyramiden, den egyptiske kunstsamling eller Da Vincis Giocconda og Venus de Milo. Min anbefaling er at købe dine billetter på forhånd, så du ikke behøver at vente i køer i timevis ved døren.

Den mest økonomiske

Louvre Museum Spring over køen Billetter

Adgang til Louvre uden køer til de bedste priser

Perfekt, hvis du gerne vil vandre gennem Louvres endeløse korridorer og gallerier i dit eget tempo, uden at skulle deltage i en organiseret gruppe, men uden at spilde tid på at stå i kø ved billetkontoret.

Dette er de bedste muligheder, du kan finde online: Hvis du vil besøge Louvre på egen hånd, anbefaler jeg, at dukøber din billet på forhånd online, da du kan komme ind på museet, når du vil, bruge lige så meget tid indenfor, som du vil, og stoppe op for at se på de værker, der interesserer dig mest.

Glem ikke at hente det gratis kort over museet ved indgangen, hvis du hurtigt vil finde de vigtigste værker i de enkelte sale: kortet er designet netop til dette formål og vil være meget nyttigt for at hjælpe dig med at finde rundt. Hvad angår audioguiden, kan den varmtanbefales.

Den koster fem euro ved indgangen, er på flere sprog og er normalt inkluderet i mange billetpakker.Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Denne mulighed giver dig mulighed for at undgå endeløse køer, besøge museet så længe du vil og selv bestemme, hvilke værker du ønsker at stoppe ved.

Anbefales hvis... du ønsker at nyde museet i dit eget tempo uden faste tidsplaner eller guidede grupper.


Nyd en guidet rundvisning på Louvre

Efter min mening er en guidet rundvisning den ideelle måde at nyde Louvre på, da der er så meget at se, at det er den bedste måde at indtage dette museums uendelighed på kortest mulig tid. Desuden slipper du for køerne ved indgangen.

Og takket være en ekspertguide, der ledsager dig under hele turen, får du alle detaljerne om de vigtigste værker som Venus de Milo, sejren fra Samothrake eller Friheden fører folket. På denne måde er du sikker på at se alle de vigtigste værker og ikke efterlade noget. Og hvis du ønsker at fortsætte rundvisningen på egen hånd, når du er færdig, kan du naturligvis fortsætte rundvisningen på egen hånd.

Book din guidede rundvisning på Louvre-museet uden kø

Besøg Louvre og slentre langs Seinen, en dobbeltoplevelse!

Nyd Paris 100 % med to af de mest eftertragtede oplevelser: et krydstogt på Seinen og et besøg på Louvre. Hvad mere kan man ønske sig?

På din tur langs Seinen vil du se utrolige monumenter som Eiffeltårnet, Pont Alexandre III, Musée d'Orsay og Notre Dame-katedralen fra et unikt mobilt observatorium.

Og selvfølgelig vil du med en billet til Louvre-museet blive forbløffet over nogle af verdens mest berømte kunstværker, malerier og skulpturer såsom Leonardo Da Vincis La Gioconda. Mere end 5.500 malerier og 2.000 skulpturer af kunstnere kan du se i dit eget tempo. Desuden undgår du de normalt travle indgangskøer.

Book din billet til Louvre og et Seinen-krydstogt

Køb billetter til Louvre på Louvre-billetkontoret

Uden for Louvre| ©Unsplash
Uden for Louvre| ©Unsplash

Hvis du køber dine Louvre-billetter ved billetkontoret, kan du spare to eller tre euro (det ekstra ekspeditionsgebyr, når du køber dem online), men til gengæld skal du vente i lange køer, og du risikerer, at der allerede er udsolgt på den dag og det tidspunkt, du ønsker at se museet, når du kommer til billetkontoret. For at undgå dette, hvis du beslutter dig for at købe dine billetter ved billetkontoret, skal du forsøge at gå tidligt (det åbner kl. 9.00) og ikke vælge en helligdag for at besøge museet.

Med denne mulighed er audioguiden separat for ca. fem euro. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at efterlade dig en artikel med tips om, hvordan du kan seLouvre med børn.

Bestil dine billetter til Louvre uden køer

Praktiske tips til at besøge Louvre

Louvre-museet og Tuileriernes Have| ©Groume
Louvre-museet og Tuileriernes Have| ©Groume
 • Hvornår skal du tage af sted: Museet er åbent næsten alle dage om året undtagen tirsdag. Alle tidspunkter er et godt tidspunkt at besøge denne imponerende samling på, men i aftentimerne, især onsdage og fredage, hvor museet har åbent til næsten kl. 22.00, og i frokostpausen er der normalt mindre travlt. Tjek alle oplysninger om åbningstider her.
 • Sådan kommer du dertil: Louvre ligger i centrum af Paris. Ethvert turistkort vil vise den bygning, der huser museet. Selv om bygningen er enorm, er indgangen gennem glaspyramiden i hovedgården. Der er også direkte adgang til Louvre fra metrostationen "Palais Royal Musée du Louvre" på linje 1 i Paris. Hvis du er i tvivl, kan du se indlægget hvordan du kommer til Louvre.
 • Besøgslængde: Mange besøgende i Paris ser Louvre på flere dage på grund af størrelsen og antallet af kunstværker. For mig giver det ikke mening at se Louvre på mindre end tre timer, medmindre du tager en guidet tur med fokus på bestemte værker. Jeg forklarer de forskellige typer her. Et dybdegående besøg vil sandsynligvis tage dig en dag. Husk også på, at der ikke er nogen grænse for, hvor mange timer du kan besøge. Og for flere oplysninger kan du besøge indlægget Hvor lang tid tager det at se Louvre?
 • Gratis adgang: Der er visse grupper, der får gratis adgang til Louvre, f.eks. børn under 18 år, EU-borgere under 25 år, kunstlærere og handicappede med en ledsager. Der er også nogle dage og tidspunkter, hvor der er gratis adgang for alle, f.eks. den første søndag i måneden og den 14. juli (Bastilledagen) fra kl. 18.00 og fremefter. Selv om du har gratis adgang, skal du reservere en dag og et tidsrum på museets officielle websted. Du kan finde flere oplysninger om priserne ved at klikke her.
 • Hvor kan man spise: Der er en café og en restaurant inde på Louvre-museet. Det er bedst, hvis du besøger museet midt på formiddagen for at få en snack, nyde udsigten over Tuileri-haverne og fortsætte dit besøg. I det omkringliggende område vil det dog være lidt sværere at finde steder at spise. Hvis du alligevel vil have flere detaljer, kan du læse indlægget hvor du kan spise i nærheden af Louvre.
 • Besøg butikken: Jeg kan varmt anbefale, at du besøger butikken, selvom du vil have lyst til at prøve alt, så hvis du har et stramt budget, så tænk dig om en ekstra gang.
 • Hvordan man opfører sig: På Louvre gælder de sædvanlige regler for et stort museum. Det er tilladt at tage billeder, du må ikke røre ved kunstværkerne, du skal opretholde en vis stilhed, og du må ikke medbringe mad på museet. Der er sikkerhedskontrol ved døren og også skabe, hvor man kan efterlade sine rygsække, hvilket jeg varmt kan anbefale.
 • Rundt om Louvre: Louvre er en symbolsk bygning i Paris, som du også bør se og nyde udefra. Udover glaspyramiden ligger den også ved siden af Tuileri-haverne, som er et ideelt sted at sidde og læse og nyde udsigten.

Book dine billetter til Louvre og Seinen-krydstogt

Louvre med børn

Louvre-museets sal| ©SpirosK photography
Louvre-museets sal| ©SpirosK photography

Hvis du besøger museet med børn, skal du sørge for, at de ikke bliver trætte og løber rundt i korridorerne og rummene. En meget god mulighed er at tage en rundvisning på Louvre, der er tilpasset børn; på denne måde vil du fremme deres interesse for kunst, og de vil nyde museet meget mere.

Jeg anbefaler denne tilpassede lydomvisning, så alle familiemedlemmer kan udforske museet i deres eget tempo og fokusere på de emner, der har størst interesse.

Bestil dine billetter til Louvre uden køer

De vigtigste værker at se på Louvre

Mona Lisa, beskyttet
Mona Lisa, beskyttet

Personligt har jeg aldrig været på et museum, hvor jeg har set så mange kunstværker som på Louvre. Når det er det mest besøgte museum i Europa, skyldes det også, at det ikke kun er en fornøjelse for kunstinteresserede, men også fordi den almindelige besøgende vil genkende et betydeligt antal af de værker, der er på museet.

Det er vanskeligere at vælge, hvad man skal se på Louvre end på noget andet museum (der er 35 000 kunstværker fra næsten alle kunstperioder og fra mange forskellige provenienser). Men (og her er der nogle vigtige udeladelser), hvis vi skulle lave en top 10 over de mest kendte værker, ville den se nogenlunde sådan ud:

 • La Gioconda af Leonardo Da Vinci: Dette er museets stjerneværk. Men før De bliver "skuffet", vil jeg fortælle Dem, at De ikke kommer til at se det på tæt hold; maleriet er beskyttet af en flere meter høj sikkerhedsbarriere, fordi der ved flere lejligheder er blevet gjort forsøg på at angribe maleriet. Selv på afstand skal du se det, for det er renæssancens stjerneværk og et af de mest mytiske malerier, der findes.
 • Friheden leder folket af Delacroix: Maleriet forestiller den folkelige opstand mod kronen i Paris i 1830, som endte med afsættelsen af den sidste bourbon, der regerede i Frankrig: Charles X. På dette værk er friheden allegorisk repræsenteret som en kvinde i midten af maleriet med et flag i hånden.
 • Venus de Milo: En af de mest repræsentative statuer fra den hellenistiske periode af den græske skulptur. Denne kvindefigur har ikke altid været en torso uden arme, men den måde, hvorpå hun "mistede" dem, er ukendt, og der er endda forskellige teorier om, hvordan de blev repræsenteret. Faktum er, at formernes perfektion er et par minutters rekreation værd.
 • Brylluppet i Kana af Veronese: Et af de mest berømte malerier af den italienske maler kendt som Veronese. Det er svært, at du ikke har set en tegning af dette værk, der repræsenterer Jesu Kristi første mirakel; under et bryllup fortæller Johannesevangeliet, at han forvandlede vand til vin. Belysningen af maleriet og detaljerne i figurerne er værd at bruge flere minutter på.
 • Sejren fra Samothrake: En af de største statuer, du finder på museet. Den forestiller den græske gudinde Nike, sejrens gudinde. Selv om dens æstetik (skulpturen mangler et hoved) er blevet kritiseret af mange, betragtes den som et hovedværk inden for skulpturkunst, og du behøver blot at se på detaljerne i dens folder for at se det selv.
 • Snedkeren af Vermeer: Et af Vermeers mest kendte værker og endnu en af museets perler. Som mange af Vermeers malerier viser dette maleri en anonym figur i det intime af hendes daglige liv, i dette tilfælde i gang med at sy. Med en minimal indramning er maleren i stand til at formidle det øjeblik af fred, der omslutter hovedpersonen.
 • Hammurabis kodeks: Det mest emblematiske værk i den mesopotamiske kunst. Louvres samling af antik kunst er en af de mest værdifulde attraktioner, og dette særlige værk indeholder de civile love, der var gældende under Hammurabis regeringstid, hvilket gør det til et vigtigt fund for at lære mere om kulturen i denne historiske periode.
 • Statue af Ramses II: En kolossal statue af faraoen siddende på sin trone. Kun få samlinger af egyptisk kunst overgår dem i dette museum. Selv om man skal kigge godt efter for at se den, anses denne skulptur for at vise naturalistiske træk hos en farao, der blev betragtet som en gud.
 • Portræt af Ludvig XIV: Portrættet repræsenterer al den magt, som det franske monarki udøvede i Europa på toppen af sin magt. Tøv ikke med at bruge audioguiden foran dette maleri for at lære mere om denne vigtige historiske periode og opdage, hvorfor maleriet er endnu et af Louvres mesterværker.
 • Napoleons indvielse: Et af de vigtigste værker, der skildrer en episk episode i den franske historie. Maleriet, der er mere end seks meter højt og ti meter bredt, er malet af Jacques-Louis David og viser Napoleons og hans hustru Josephines indvielse i Notre-Dame-katedralen.

Her er et meget interessant indlæg, hvis du vil vide mere om disse værker.

Hvis du er interesseret i at besøge Louvre, vil du også være interesseret i

Louvre er så stort og berømt, at det er let at overskygge andre museer i Paris' by. Når man har betragtet alle værkerne på Louvre, er det let at spørge sig selv: men kan der være mere? Det er der. Paris er fuld af museer, og hvert eneste af dem er et besøg værd.

Mine favoritter er Musée d'Orsay (et sandt vidunder) og Pompidou-museet for moderne kunst, men listen over muligheder er meget længere. Hvis du vil vide mere, kan du læse denne artikel på Museer Billetter.