Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Museer Billetter

Paris er hjemsted for nogle af de vigtigste museer i verden. Jeg fortæller dig, hvilke der er de mest interessante, og hvordan du får fat i billetterne.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutters læst

Museer Billetter

Louvre-museet udenfor | ©Chris Karidis

Paris' museer og kulturelle udbud er et af de største i Europa, så meget at man nogle gange har brug for en vejledning for at undgå at fare vild blandt det store udvalg og for at kunne træffe et bedre valg. Det er umuligt at vælge kun ét, men da jeg forestiller mig, at din tid i Paris ikke er uendelig, vil jeg give dig en liste over de vigtigste museer i byen, så du kan vælge, hvilket eller hvilke museer du vil bruge din tid på.

1. Louvre

Udsigt til pyramiden på Louvre-museet
Udsigt til pyramiden på Louvre-museet

Det behøver ingen introduktion; det er det indbegrebet af et museum i Paris og en af de største kunstsamlinger i Europa. Jeg anbefaler, at du bestiller dine billetter på forhånd og vælger et tidsrum til at besøge museet (tidsrummet gælder kun for indgangen, når du er inde, er der ingen tidsbegrænsning).

Ellers risikerer du, at billetterne til Louvre bliver udsolgt på grund af tilstrømningen af besøgende, og at du må vente i lange køer. Jeg anbefaler derfor, at du bestiller en almindelig adgangsbillet til Louvre uden kø.

Louvres samling er så enorm, at du kan bruge lige så meget tid, som du vil, med værker som Leonardo Da Vincis La Gioconda, Delacroix' Frihed i spidsen for folket, Venus de Milo, Veroneses Ægteskab i Kana, Sejren i Samothrake og en imponerende samling af egyptisk kunst.

Spring køen over ved indgangen med audioguide

Hvis du er interesseret i Louvre, vil jeg opfordre dig til at læse den guide, som jeg har skrevet om Louvre. Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere. Der er også mulighed for at besøge Louvre i dit eget tempo med en audioguide, så du kan forstå detaljerne i det, du ser, mens du går rundt i den utrolige bygnings indre.

Guidet rundvisning

Men der er uden tvivl én mulighed, som for mig er den mest anbefalelsesværdige. Hvis du vil nyde det visuelle spektakel i dybden, anbefaler jeg 100% en guidet tur på Louvre-museet; når en professionel forklarer museets vigtigste værker, kan du nyde og lære dobbelt så meget på halvdelen af tiden.

Mulighed for familie

Hvis du rejser med din familie og overvejer at springe Louvre over, fordi du rejser med børn, så lad være med det! Det er rigtigt, at hvis du besøger museet med dem på egen hånd, kan de kede sig, hvis de tilbringer for mange timer derinde, men du har mulighed for at leje et besøg med en audioguide specielt til børn, som vil vække deres interesse for kunst og kultur.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: man, tor, lør og søn fra 9:00 til 18:00 X og fre fra 9:00 til 21:45
 • Lukkedage: tirsdag
 • Anbefalet varighed af besøget: 3,5 timer
 • Sådan kommer du dertil: Metro Palais Royal, Musée du Louvre

Sammenlign billetter til Louvre

2. D'Orsay-museet

Uret i Musée d'Orsay
Uret i Musée d'Orsay

Jeg har svært ved at være objektiv i forhold til dette museum, for af alle museer i Paris er det mit yndlingsmuseum. De impressionistiske malerier af Monet og gipsreplikken af Rodins Helvedesport er mine favoritter, og så er der de vidundere, der er skabt af kunstnere som Cézanne og Gauguin.

Museets størrelse, som er opdelt i to etager, og den sideordnede og ordnede indretning af rummene gør det muligt at nyde det uden at være overfyldt og i ro og mag. Desuden gør lyset i hovedgalleriet og den fredelige atmosfære dette til et helt særligt sted.

Guidet rundvisning

Jeg foretrækker at nyde det på egen hånd, men du skal ikke udelukke en guidet rundvisning på Musée d'Orsay, som vil give dig alle de oplysninger, du har brug for for at blive forelsket i selve museet og de kunstværker, det indeholder.

Entré med audioguide og krydstogt inkluderet

Hvis det er første gang, du besøger museet, skal du ikke tøve med at tage audioguiden med. Kunstværkerne i Musée d'Orsay har en vidunderlig historie bag sig. Det kan anbefales at forlænge oplevelsen af at besøge dette museum ved at afslutte dagen med et krydstogt på Seinen.

Der er en kombineret mulighed for begge aktiviteter, entré til museet med audioguide og krydstogt på Seinen, hvilket er meget billigt, hvis du er interesseret i begge aktiviteter.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 9.30 til 18.00 Torsdag til 21.45
 • Lukkedage: mandag
 • Anbefalet varighed af besøget: 2 timer
 • Hvordan man kommer dertil: St-Germain des-Prés-området, metro Solférino

Book dine billetter til Musée d'Orsay

3. Georges Pompidou

Centre Georges Pompidou| ©Chris Waits
Centre Georges Pompidou| ©Chris Waits

Museet for moderne kunst i Paris er et af de mest originale museer, du kan se i Europa, og en af de største samlinger af moderne kunst i verden. Pompidou-museet har en meget speciel arkitektur og er opdelt i fire etager (der er yderligere to til midlertidige udstillinger), hvor du kan se værker af Duchamp, Kandinsky, Picasso og Matisse.

De, der elsker moderne kunst, vil nyde de vigtigste værker, men også de, der ikke er så fortrolige med denne disciplin, vil nyde denne vigtige reference i Paris på grund af samlingens originalitet.

Organiser dit besøg

De rummelige værelser på Pompidou-museet giver dig mulighed for at opleve et besøg væk fra menneskemængderne. Hvis du rejser med børn og kun skal vælge ét museum at tage dem med på, så vælg Pompidou; kontakten med kunsten vil være meget sjovere og tættere på dem end på "konventionelle" museer og vil vække deres nysgerrighed.

Selv om det er usædvanligt at opleve lange køer på Pompidou, kan du også købe billetter på forhånd på Pompidous hjemmeside.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: onsdag til mandag fra kl. 11.00 til 21.00
 • Lukkedage: tirsdag
 • Anbefalet varighed af besøget: 2 timer
 • Hvordan man kommer dertil: Beauborg og Les Halles-området, metro Rambuteau

Book en privat rundvisning på Pompidou-museet med guide

4. Rodin-museet

Rodin-museet| ©Angela n.
Rodin-museet| ©Angela n.

Uanset om du er bekendt med Rodins værker eller aldrig har set en af hans skulpturer, skal du besøge dette museum. Samlingen af 400 kunstværker, der er indrettet i et historisk palæ fra det 18. århundrede, blandes med de værker, der er udstillet i de smukt anlagte haver, hvor du kan slentre rundt i ro og mag uden trængsel og travlhed.

Som altid anbefaler jeg, at du køber din billet til Rodin-museet i forvejen, så du bare kan ankomme og hygge dig.

Hvorfor jeg kan lide dette museum

Rodin-museet er et paradis blandt museerne i Paris; et frisk pust, hvor naturens grønne områder blander sig med skulpturer som Helvedesporten, Balzac, Borgerne fra Calais eller Tænkeren. Når du kommer ud fra dette besøg, vil du ikke føle dig som en stor menneskemængde; Eiffeltårnet er kun en kort gåtur væk, jeg anbefaler, at du tager derhen og læner dig tilbage og nyder omgivelserne på Champs de Mars.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Fra 10:00 til 17:45, onsdag til 20:45
 • Lukkedage: mandag
 • Anbefalet varighed af besøget: halvanden time
 • Hvordan man kommer dertil: Les Invalides-området, metrostation Varenne

Find billetter til museerne i Paris

5. Musée de l'Orangerie

Orangerimuseet| ©Jon
Orangerimuseet| ©Jon

Hvis du kan lide impressionistisk maleri, er dette museet, hvor du kan se impressionistiske og post-impressionistiske værker af Matisse, Picasso, Renoir og Cézanne. Orangeriet ligger i nærheden af Louvre i Tuileri-haven og er et lille og specialiseret museum (du kan genkende det på dets udseende som et græsk tempel), men det er stadig et af de mest besøgte museer i Paris og et af de mest bemærkelsesværdige i byen.

Du har måske set Monets maleri af vandliljerne (det maleri, som han malede op til 250 gange i sin søgen efter perfektion); otte af disse værker findes på dette museum. Hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af noget, skal du købe din billet til Musée de l'Orangerie på forhånd.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: 9:00 til 18:00
 • Lukket: tirsdage og visse helligdage
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Les Tuilleries-området, metro Concorde

Book dine billetter til Musée de l'Orangerie

6. Picasso-museet

Picasso-maleri på museet| ©Carsten Sprotte
Picasso-maleri på museet| ©Carsten Sprotte

Den spanske kunstner, der var en reference inden for kubismen, har altid haft Paris som sit andet hjem. Hvis du tager en guidet tur i Montmartre-kvarteret, vil du opdage de steder, han besøgte under sit ophold i den franske hovedstad, og mere end én anekdote om kunstneren. Derfor kunne det ikke undgås, at der skulle være et museum dedikeret til hans personlighed i Paris, nærmere bestemt i Marais-kvarteret (et kvarter, som i øvrigt er et besøg værd).

Selv om det ikke er den største eksisterende samling af denne kunstner, er de værker og den dokumentation, der er samlet på dette museum, stadig et vindue ind til det spanske genis liv og arbejde. Desuden kan du med din billet til Picasso-museet også beundre værker af Matisse, Miró, Derain og Cézanne, som var en del af kunstnerens egen samling.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: M, T, T, T, T og F fra 11:30 til 18:00, lør, søn og helligdage 9:30 til 18:00
 • Lukkedage: mandag
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Le Marais-området, metro St Paul

Find billetter til museerne i Paris

7. Museum for den store krig

Uniformer fra Første Verdenskrig| ©John Coster
Uniformer fra Første Verdenskrig| ©John Coster

Du skal rejse væk fra centrum af Paris for at se dette museum, der er dedikeret til Første Verdenskrig, men hvis du er særligt interesseret i denne del af historien, er det værd at købe en billet til Museum of the Great War, hvor du kan se i alt 70.000 historiske genstande og dokumenter.

Samlingen blev startet af en privat historiker, Jean-Pierre Verney, som indsamlede genstandene i løbet af 50 år, hvorefter de blev købt af Pays de Meaux kommune, som nu huser museet. En af fordelene ved dette museum er, at det er tilpasset, så børn også kan besøge det og på en interaktiv måde lære lidt mere om denne vigtige periode i Europas historie.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: 9:30 til 18:00
 • Lukkedage: tirsdag
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Uden for Paris (Meaux)

Find billetter til museerne i Paris

8. Vinmuseum

Underjordisk kælder
Underjordisk kælder

Det er ikke alle kunstværker i Paris, der står på en piedestal eller i en ramme. Byens kulturelle arv er også noget, der er værd at beundre, og i denne arv ligger den franske vintradition. På dette museum kan du lære mere om vin, hvordan den fremstilles og dens betydning i den franske hovedstad. Adgang til vinmuseet omfatter også en vinsmagning.

Vinmuseet ligger tæt på Eiffeltårnet, og dets gallerier er bygget på det sted, hvor de gamle Passy-brud ligger.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Tirsdag til lørdag fra 10:00 til 18:00
 • Lukket: mandag og søndag
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Quartier Chaillot-området, metro Passy

Find billetter til museerne i Paris

9. Les Invalides (Musée de l'Armée)

Napoleons grav| ©Dennis Jarvis
Napoleons grav| ©Dennis Jarvis

Frankrig er et land, der lægger stor vægt på sin militærhistorie, hvis resultater er indbegrebet af Napoleons personlighed. På et besøg på Musée des Invalides, der ligger på hotellet af samme navn, kan du lære om det europæiske politiske landskab, mens du ser på samlingen af rustninger, krigsmalerier, våben og andre genstande fra den franske revolution og Anden Verdenskrig.

Besøget omfatter også domkirken, hvor Napoleons grav ligger.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Hver dag fra 10:00 til 18:00
 • Lukkedage: Nogle helligdage
 • Anbefalet varighed af besøget: halvanden time
 • Hvordan man kommer dertil: Les Invalides-området, Invalides metrostation

Find billetter til museerne i Paris

10. Montmartre-museet

Montmartre Museum Hall| ©Shadowgate
Montmartre Museum Hall| ©Shadowgate

Den impressionistiske maler Auguste Renoir boede i det, der nu er Musée Montmartre, og derfor bærer de fantastiske haver omkring museet (med udsigt over en hemmelig vinmark) stadig hans navn. Dette museum er dedikeret til nostalgi; nostalgi delt mellem Renoirs liv og essensen af Montmartre-kvarteret, som inspirerede kunstneren i en af de vigtigste kunstneriske perioder i hans karriere.

På Montmartre-museet er det vigtigste ikke kunstværkerne (som også er der), men historien om et kvarter og en æra, historien om Paris' kunstneriske bohemia. Hvis du er blevet forelsket i historierne om dette sted og de mennesker, der boede der, anbefaler jeg, at du besøger Montmartre-museet og tager dig tid til at fordybe dig i alt det, som museet har at fortælle dig.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Hver dag fra 10:00 til 19:00
 • Lukkedage: Nogle helligdage
 • Anbefalet varighed af besøget: halvanden time
 • Hvordan man kommer dertil: Montmartre-området, metro Abbesses

Find billetter til museerne i Paris

11. Petit Palais-museet

Petit Palais| ©Edgardo W. Olivera
Petit Palais| ©Edgardo W. Olivera

Petit Palais-bygningen, der ligger i begyndelsen af Avenue des Champs Elysées, rummer kunstværker fra antikken til begyndelsen af det 20. århundrede og er kendt som Paris' Musée des Beaux-Arts.

Der er gratis adgang til den permanente samling, men den mest interessante del af museet er de midlertidige udstillinger. Det er også værd at tage et kig på selve bygningen og gå en tur gennem den fredelige centrale have.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Hver dag fra 10:00 til 18:00
 • Lukket: Mandage og visse helligdage
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Champs-Elysées-området, metrostation Champs-Elysées Clemenceau

Find billetter til museerne i Paris

12. Musée Grevin (voksmuseum)

Figur af Albert Einstein, Grevin Museum| ©Vijay Krishna
Figur af Albert Einstein, Grevin Museum| ©Vijay Krishna

Alle større byer har et voksmuseum, hvor de store personligheder, der er en del af byens historie, er repræsenteret. Paris er ikke til at overgå, og i Paris er voksmuseet (Musée Grevin) en stor succes med det skuespil, du finder i Galerie des Mirages.

Ryan Gosling, Marilyn Monroe, Louis XIV og Mozart er nogle af de personer, der er repræsenteret på museet. Dette er et af de sjoveste familiebesøg, men jeg anbefaler, at du bestiller dine billetter til Grevin-museet på forhånd for at undgå køerne ved indgangen.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: mandag, mandag, tirsdag, tirsdag, torsdag og fredag fra 10:00 til 18:00, lørdag og søndag fra 9:30 til 19:00
 • Lukkedage: Nogle helligdage
 • Anbefalet varighed af besøget: halvanden time
 • Hvordan man kommer dertil: Quartier de L'Opéra-området, metro Richelieu Drouot

Find billetter til museerne i Paris

13. Museum for illusioner

Optisk effekt| ©Fran Parra Carrión
Optisk effekt| ©Fran Parra Carrión

På dette museum vil du ikke se kunstværker eller lære om historie. På dette museum vil du have det sjovt, og du vil blive overrasket over, hvad dine egne sanser kan bedrage dig. Illusionsmuseet er, som navnet antyder, fokuseret på optiske fænomener og intellektuelle udfordringer.

Denne oplevelse, som også kan opleves i byer som New York, Shanghai, Toronto og Dubai, er ideel til at dele den med venner eller børn. Hvis du ønsker at tage en pause mellem besøgene på din rejse til Paris, kan du bestille billetter til Illusionsmuseet og få en anderledes oplevelse.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Mandag til fredag fra 10:00 til 20:00
 • Lukkedage: lørdage og søndage
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Beauborg- og Les Halles-området, metrostation Étienne Marcel

Find billetter til museerne i Paris

14. Chokolademuseum

Chokolade, barer og kakao| ©Tetiana Bykovets
Chokolade, barer og kakao| ©Tetiana Bykovets

Du skal ikke gå sulten til dette museum, for du risikerer at få et sukkerrus. Et besøg på chokolademuseet i Paris omfatter en smagning af al den chokolade, du ønsker, og du kan lære om historien om en af Frankrigs mest berømte slikretter og naturligvis om, hvordan den fremstilles.

En halvanden times rundvisning med audioguide, som du kan bestille online, vil få munden til at løbe i vand under dette besøg.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Hver dag fra 10:00 til 18:00
 • Lukkedage: nytår og jul
 • Anbefalet varighed af besøget: halvanden time
 • Hvordan man kommer dertil: Quartier de L'Opéra-området, metrostationen Grands Boulevards

Find billetter til museerne i Paris

15. Carnavalet-museet

Gårdspladsen på Carnavalet-museet
Gårdspladsen på Carnavalet-museet

Der er gastronomiske museer, museer med kunstværker, museer med historien om byens beboere, museer om krig... Der skulle selvfølgelig også være et museum, der fortæller historien om Paris' udvikling fra byens fødsel til i dag.

Dette er Carnavalet-museet, der ligger i Marais-kvarteret, og det rummer alle slags kunstværker, modeller, møbler og andre genstande med relation til den franske hovedstads historie. Et anbefalet besøg for alle, der er nysgerrige efter at vide, hvordan lysets by blev til den, den er i dag.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 10:00 til 18:00
 • Lukkedage: mandag
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Le Marais-området, metro St Paul

Find billetter til museerne i Paris

16. Palais de Tokyo

Palais de Tokyo Udstilling| ©Chiara
Palais de Tokyo Udstilling| ©Chiara

Lad dig ikke forvirre af navnet; på dette museum lærer du ikke om Japans historie, men du vil stadig opleve vigtige værker af moderne og nutidig kunst, der ligner dem på Pompidou-museet. Palais de Tokyo rummer en mindre samling end sin storebror, men den er lige så interessant.

Museet Palais de Tokyo er et centrum for kunstnerisk skabelse, hvor både billedkunst, mode og musik har deres plads. Et af de mest originale og nødvendige besøg for kunstelskere, der søger noget nyt og ud over det sædvanlige.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Hver dag fra 12:00 til 23:55
 • Lukkedage: tirsdag
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Quartier Chaillot-området, metro Léna

Find billetter til museerne i Paris

17. Museum of Modern Art

Museum for moderne kunst, Paris| ©Fred Romero
Museum for moderne kunst, Paris| ©Fred Romero

Der er gratis adgang til den permanente samling på dette museum, der ligger i en af fløjene i Palais de Tokyo, og som er gratis. Musée d'Art Moderne fokuserer på maleriet i det 20. århundrede og dermed på tendenser som surrealisme, dadaisme, fauvisme og kubisme af kunstnere som Modigliani, Picasso, Matisse og Braque.

Museum of Modern Art er ofte ubemærket af de fleste mennesker, men jeg kan forsikre dig om, at det er et besøg værd.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 10:00 til 18:00, torsdag til 22:00
 • Lukkedage: mandag
 • Anbefalet varighed af besøget: En time
 • Hvordan man kommer dertil: Quartier Chaillot-området, metro Léna

Find billetter til museerne i Paris

Paris Museum Pass

Hvis du er museumselsker og efter at have læst denne liste allerede har skrevet flere ind i din rejseplan, anbefaler jeg, at du investerer i Paris Museum Pass, et bypas, der inkluderer gratis adgang til alle museer i 2, 4 eller 6 på hinanden følgende dage, afhængigt af hvilken form du vælger.

Organiser dig efter den tid, du har til at se byen (museerne er kun en del af det, der er at se i Paris), størrelsen af de museer, du ønsker at se, og de områder, hvor de enkelte museer ligger. Når du har dette i tankerne, tror jeg, at Paris Museum Pass kan betale sig, hvis du har flere museer på din liste, som du vil se under dit besøg.

Anas rejsetips

I Paris er museerne normalt lukket mandag eller tirsdag. Husk det, når du planlægger dit besøg.

19. Andre attraktioner

Hvis du ud over de kulturelle tilbud, som Paris har at byde på, har lyst til at runde dit besøg i Lysets By af med en mere afslappet attraktion, er det altid en god idé at bestige Eiffeltårnet og nyde den utrolige udsigt over byen fra toppen. Jeg forlader dig med denne artikel, som jeg skrev om Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv. så du kan læse alle de oplysninger, du har brug for at vide, når du planlægger dit besøg.

Hvis du derimod har lyst til at slappe af, mens du ser byens mest utrolige bygninger, er et krydstogt på Seinen en god mulighed. Jeg har også skrevet en vejledning om Seine flodkrydstogter til at fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide. God rejse!