Pisa på 1 dag: alt du skal vide

At lære Pisa at kende på en dag lyder måske som en umulig mission, men med den rigtige rejseplan og en intensiv tur kan du nå at besøge byens vigtigste seværdigheder. Her er en liste over ting, man kan opleve på bare 24 timer i hjertet af Toscana.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

Pisa på 1 dag: alt du skal vide

Personas caminando en calle de Pisa |©Jimmy Pierce

Pisa er bedst kendt for bygningerne på Piazza dei Miracoli, især det skæve tårn og katedralen Santa Maria Assunta, men byen har også mange andre seværdigheder at byde på, bl.a. Marina-området, som har nogle af de bedste strande.

Nogle af de bedste ting at se og gøre i Pisa på en dag er at gå rundt i Det Skæve Tårn, se katedralen, gå gennem den monumentale kirkegård, spise frokost på Piazza Garibaldi, cykle til marinaen, gå en tur gennem middelalderkvarteret Borgo Stretto og se solen gå ned over Ponte del Mezzo, før man afslutter besøget på en restaurant på Piazza delle Vettovaglie.

1. Gå rundt om det skæve tårn i Pisa

Det skæve tårn i Pisa|©Lorenzo Pacifico
Det skæve tårn i Pisa|©Lorenzo Pacifico

Det skæve tårn er uden tvivl byens hovedattraktion og en af de mest fotograferede bygninger i verden, så jeg foreslår, at du starter din tur ved det 58 meter høje klokketårn, som er kendetegnet ved den hældning, der er skabt af jordens ustabilitet, siden det blev bygget i 1173.

Når du besøger det skæve tårn, kan du tage turen på egen hånd eller vælge en lokal ekspertguide til at ledsage dig under besøget mod et ekstra gebyr. Toppen af klokketårnet kan nås via en trappe med mere end 200 trin, som du er nødt til at bestige til fods, da tårnet ikke har elevatorer til offentligheden.

Hvis du vælger de guidede ture, vil du ikke kun lære om konstruktionens historie, men også om det forhold, som klokketårnet havde til nogle af de mest fremtrædende personer i Pisas historie, såsom Galileo Galilei og Leonardo Fibonacci, den populære matematiker, der blev født og levede under opførelsen af tårnet.

Bemærk venligst, at det skæve tårn i Pisa normalt er meget overfyldt, og at antallet af besøgende er begrænset af hensyn til bygningens bevarelse, så det er tilrådeligt at bestille billetter på forhånd for at sikre sig en plads under besøget.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangsbilletten til Det Skæve Tårn i Pisa koster ca. 25 euro pr. person.
 • Åbningstider: dagligt fra 9:00 til 18:00.
 • Sted: Piazza del Duomo, Pisa.

Køb billetter til det skæve tårn

2. Se katedralen Santa Maria Assunta og baptisteriet

Døbefonten|©Javier Pereda
Døbefonten|©Javier Pereda

Hvis det ikke var for det skæve tårn, som har taget berømmelsen fra resten af Pisas bygninger, ville Santa Maria Assunta-katedralen være den mest populære af byens bygninger, ikke kun fordi den ligger midt på Piazza dei Miracoli, men også på grund af dens arkitektoniske design, som på fineste vis kombinerer romanske og gotiske stilarter.

Det tog næsten 300 år at bygge domkirken, så krydsningen af stilarter er meget tydelig, hvilket var almindeligt for religiøse bygninger på den tid. Katedralen gennemgik dog omfattende ændringer i renæssanceperioden, hvilket gav den et væld af fresker, skulpturer og kunstværker indeni, hvilket gør den til en af de mest berømte kirker i Toscana.

Katedralen ligger foran klokketårnet, og du kan komme gratis ind, hvis du køber billet til Det Skæve Tårn først, så du kan ikke gå glip af denne bygning, der markerer et af Pisas kulturelle vartegn. Bemærk, at hvis du er fan af religiøs turisme, kan du også besøge den maleriske kirke Santa Maria della Spina.

Derudover kan du også besøge Baptisteriet, som normalt er inkluderet i rejseplanen for de bedste ture i Pisa og er anerkendt som den største katolske dåbsbygning i verden med et berømt perspektiv udefra på grund af den cirkulære konstruktion af basen. Ligesom klokketårnet, men i mindre grad, hælder baptisteriet også på grund af jordens svingninger.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangen til katedralen og baptisteriet koster ca. 25 euro pr. person, men man kan komme gratis ind, hvis man først køber en billet til det skæve tårn.
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 10.00 til 18.00.
 • Sted: Piazza del Duomo, Pisa.

Køb din guidede tur til katedralen i Pisa

3. Gå gennem den monumentale kirkegård

Pisa Italien
Pisa Italien "Piazza dei Miracoli".|©David Aloisio

Det næste stop bliver på Piazza dei Miracoli, hvor du skal lære den monumentale kirkegård at kende, som er den mindst kendte af de religiøse bygninger i Pisas turistmæssige epicenter. Denne kirkegård, som er blevet erklæret for verdensarv af UNESCO, huser mere end 600 gravsten og sarkofager af nogle af de mest fremtrædende pisanske personligheder fra den græsk-romerske æra.

Prisen for besøget på den monumentale kirkegård inkluderer også besøg i 3 kapeller, en central gårdhave og omfattende haver, som tjener til at forstå arkitekturen i den periode, hvor den blev bygget, og vigtigheden af de mennesker, der blev begravet der i de mere end 200 år, hvor kirkegården var under opførelse.

Bemærk, at du skal besøge den monumentale kirkegård på egen hånd, da den ikke er inkluderet i indgangsbilletterne til katedralen, baptisteriet og det skæve tårn, og den er heller ikke opført på nogen af regionens turistkort.

Hvis du planlægger at besøge Pisa ved juletid, kan du følge traditionen om, at du efter juleaften skal besøge kirkegården for at påkalde dig held og lykke og afværge døden.

Interessante detaljer

 • Pris: indgangen til den monumentale kirkegård koster ca. 5 euro.
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 9.00 til 18.00.
 • Sted: Piazza del Duomo, Pisa.

Book en guidet tur i Pisa

4. Frokost på Piazza Garibaldi

Folk, der går på pladsen|©Dimitris Kamaras
Folk, der går på pladsen|©Dimitris Kamaras

Når du er færdig med din tur på Piazza del Miracoli, foreslår jeg, at du tager en pause med frokost på Piazza Garibaldi, som er et af de vigtigste centre for Pisas gastronomiske udflugter. Du kan nå pladsen til fods ad 8 gader eller med bus på linje 5.

På Piazza Garibaldi kan du hurtigt finde nogle af byens bedste restauranter og barer, hvor du kan prøve traditionelle lokale retter som toscansk suppe, race gryderet, pizzaer, pasta og hvide bønner med pølser, som er en meget berømt ret i regionen, fordi den er tilberedt med pisanske pølser.

Pladsen, der er opkaldt efter Giuseppe Garibaldi, det 20. århundredes fredsstifter og Italiens forener, er også udgangspunktet for mange af byens bedste gastronomiske udflugter og et af de lokale epicentre for Pisas natteliv.

Piazza Garibaldi er også der, hvor langt de fleste guidede ture i Pisa starter, så før eller siden, medmindre du vælger at tage en hel tur på egen hånd, bliver du nødt til at passere gennem denne plads for at møde din guide eller for at starte nogle af byens bedste udflugter.

Book en guidet tur i Pisa

5. Tag på en cykeltur til Pisas lystbådehavn

Kvinde på cykel på stranden|©Oleksandr Pidvalnyi
Kvinde på cykel på stranden|©Oleksandr Pidvalnyi

Pisa i hjertet af Toscana er kendt for sine hvide marmor- og granitbygninger, så resten af attraktionerne bliver lidt overset, men Marina di Pisa er et sted, der er værd at besøge, selv om mange af strandene står i skyggen af de paradisiske badebyer i Cinque Terre.

Den bedste måde at besøge Marina di Pisa på er at tage en cykeltur, enten på egen hånd eller med hjælp fra en lokal ekspertguide, som fører dig langs Navicelli-kanalens promenade, som er designet specielt til cyklister. På denne tur vil du lære nogle af de smukkeste landskaber i byen og de bedste strande i Pisa at kende.

Disse ture varer omkring 4 timer, og ud over de vigtigste strandafsnit i Pisas marina kan du også besøge Bocca d'Arno, Tirrenia og Calambrone, som er et af de sidste pisanske steder før begyndelsen af Livorno, som ofte er inkluderet blandt de bedste destinationer at besøge fra Pisa.

Bemærk, at hvis du planlægger at besøge Pisa om sommeren, kan du afsætte lidt fritid til at tage en svømmetur, men hvis du planlægger at rejse om vinteren, kan du gå en tur for at få en anden profil af byen, der ligger på kysten ved Det Tyrrhenske Hav.

6. Gå rundt i Borgo Stretto-kvarteret

Folk på gåtur i Borgo Stretto|©Brian Aslak
Folk på gåtur i Borgo Stretto|©Brian Aslak

Uden for det skæve tårn og bygningerne på Piazza dei Miracoli er det historiske centrum af Pisa et af de mest besøgte steder i byen, især langs den del af hovedfærdselsåren, der hedder Borgo Stretto, og som giver anledning til kvarteret af samme navn.

Borgo Stretto, som starter ved Ponte di Mezzo og slutter ved Via San Francesco, er et af de ældste middelalderkvarterer i byen, men også en god mulighed for at besøge nogle af de bedste barer og restauranter i byen, så du vil elske at lære det at kende, gå gennem de smalle gader og kigge på de små caféer, der er skjult mellem husene.

I Borgo Stretto kan du også besøge den populære San Michele-kirke, smage nogle af byens bedste håndlavede is som Il Gelato di Toto og La Bottega del Gelato, og hvis du planlægger at besøge Pisa i julen, vil du kunne beundre juleudsmykningen i gaderne.

Bemærk, at du kan komme til Borgo Stretto med offentlig transport på LAM Rossa-buslinjen eller i bil, selvom der er meget få parkeringspladser, og da det er et historisk kvarter med meget smalle gader, vil det være svært at bevæge sig frit rundt i en bil.

7. Besøg kirken Santa Maria della Spina

Kirken Santa Maria della Spina|©Enrique Fernandez Marcote
Kirken Santa Maria della Spina|©Enrique Fernandez Marcote

På den ene side af Borgo Stretto og et par gader væk fra Mezzo-broen kan man aflægge et kort besøg i Santa Maria della Spina-kirken, som ikke har samme tradition som katedralen, men den opbevarer et af katolicismens vigtigste relikvier, nemlig en af tornene fra Jesus af Nazareths krone.

Kirken Santa Maria della Spina, som ligger på Arnos bred, kan nås efter en fredelig gåtur langs flodens bredder. Inde i kirken finder man en renæssanceskulptur af den populære Madonna della Rosa.

Santa Maria della Spina-kirken betragtes som en lille gotisk katedral, og der er gratis adgang. Bemærk venligst, at kirken er mest besøgt i den hellige uge.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang til kirken.
 • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 9.00 til 18.00.
 • Beliggenhed: Lungarno Gambacorti: Lungarno Gambacorti, Pisa.

8. Se solnedgangen fra Mezzo-broen

Arno-floden - Pisa|©Neil Howard
Arno-floden - Pisa|©Neil Howard

Du kan ikke forlade Pisa uden at se solnedgangen fra Mezzo-broen ved begyndelsen af Borgo Stretto-kvarteret. Denne bro, som historisk set markerede grænsen mellem den nordlige og sydlige del af byen og var samlingspunkt for hele republikkens hære før hvert slag, fungerer også som et vidnesbyrd om guldalderen for byens flodhandel langs Arno.

Mezzo-broen ligger i et bredt og åbent område, og der er ingen høje bygninger i nærheden, så du kan nyde en fantastisk panoramaudsigt over byens skyline, især om sommeren, når himlen er klar, og vejret er mere behageligt, hvilket favoriserer synet af de toscanske solnedgange.

Denne bro, der er over 90 meter lang, er normalt inkluderet i de bedste ture i byen, så du kan besøge den med hjælp fra en lokal ekspertguide eller på egen hånd.

Uanset hvordan du vælger at besøge den, er det at se Mezzo-broen ved solnedgang en af de bedste ting at lave i Pisa uden for det største turist-epicenter.

9. Nyd byens natklubber og barer på Piazza delle Vettovaglie

Mennesker på et mørkt diskotek|©Maor Attias
Mennesker på et mørkt diskotek|©Maor Attias

Som afslutning på din intensive tur rundt i byen foreslår jeg, at du tager tilbage til Borgo Stretto-området og besøger Piazza delle Vettovaglie, som er det vigtigste sted, hvor byens nattefester samles, og hvor du bør gå hen, hvis du vil finde aktiviteter at lave i Pisa i løbet af natten.

Her finder du barer og natklubber, men også restauranter, hvor du kan vælge en mere stille plan, hvis du ikke vil feste eller foretrækker at spise middag og gå i seng, selvom du på din sidste nat i byen ikke vil gå glip af aktiviteterne på det lokale marked og madboderne.

Under alle omstændigheder kan du vælge at sige farvel til Pisa ved at nyde dens retter og smage og også den gode service fra pisanerne, selv hvis du er for udmattet til at feste, for på Piazza delle Vettovaglie finder du muligheder for alle.

 • I morgen
 • Det skæve tårn
 • Katedralen
 • Døbefonten
 • Monumental kirkegård
 • Middag
 • Piazza Garibaldi
 • Udflugt til Lystbådehavnen i Pisa
 • Calambrone
 • Tirrenia
 • Eftermiddag
 • Borgo Stretto
 • Kirken Santa Maria della Spina
 • Tur langs Arnos bredder
 • Mezzo-broen
 • Aften
 • Solnedgang på Arno
 • Gåtur til det historiske centrum
 • Piazza delle Vettovaglie
 • Middag på en lokal restaurant