Bedste dagsture fra Pisa

Pisa, der ligger i hjertet af Toscana, har mange aktiviteter at byde på, men det er også et ideelt sted at bruge som base for at opdage nærliggende attraktioner. Her er nogle af de bedste udflugter, du kan tage på fra byen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bedste dagsture fra Pisa

Florencia con vista al rio |©Iñigo Elechiguerra

Pisa er verdensberømt for katedralens skæve klokketårn, men byen kan også prale af andre bemærkelsesværdige bygninger som den monumentale kirkegård, baptisteriet og Mezzo-broen, og på grund af sin beliggenhed er det også et ideelt sted at bruge som base for at opdage andre attraktioner i nærheden.

Nogle af de bedste ting at se og gøre for at opdage Pisa og de omkringliggende byer inkluderer en heldagstur til Cinque Terre, et besøg i Firenze, en tur til Livorno, en udflugt til Lucca og en vinsmagningsoplevelse i Toscana.

1. Udflugt til Cinque Terre fra Pisa

Manarola - Cinque Terre|©Manuel Fanciullacci
Manarola - Cinque Terre|©Manuel Fanciullacci

På disse heldagsudflugter til Cinque Terre fra Pisa vil du lære et af de mest emblematiske steder i Toscana at kende og også nogle af de smukkeste landskaber i Ligurien. Med bus besøger du Manarola, Vernazza, Riomaggiore, Corniglia og Monterosso al Mare, som er den største og vigtigste landsby på den italienske riviera.

Turen inkluderer en gåtur på hvert af stederne og også en bådtur på det liguriske hav, hvor man fra vandet kan se en anden profil af regionen, der er kendetegnet ved sine farverige bygninger, der ligger på klipperne som balkoner med udsigt over havet. Derfra kan du også besøge kystbyen Porto Venere, og hvis du planlægger at rejse om sommeren, vil du have tid til en svømmetur.

På turen til Cinque Terre ser du også vinmarkerne og landskaberne i det italienske bagland, hvor du får tid til at tage nogle af de bedste billeder på din rejse. Hjemrejsen går langs den tyrrhenske kyst, hvor du kan se nogle af Pisas bedste strande.

Detaljer af interesse

 • Pris: Turen til Cinque Terre fra Pisa koster ca. 130 euro pr. person, inklusive transport tur/retur med afhentning på hotellet.
 • Varighed: cirka 9 til 10 timer.
 • Fordele ved disse udflugter: Du vil lære et af de vigtigste steder i Toscana og Italien at kende.
 • Ulemper ved disse ud flugter: Selvom de inkluderer stop, er turen intensiv, så du vil ikke have meget tid til at hvile mellem hver af attraktionerne.

Book en guidet tur i Pisa

2. Heldagstur til Firenze fra Pisa med tog

Panoramaudsigt over Firenze|©Gloria Vejarano
Panoramaudsigt over Firenze|©Gloria Vejarano

Firenze er hovedstaden i Toscana og også en af de smukkeste og mest berømte destinationer i Italien, så at lære den at kende på en heldagstur fra Pisa er en af de bedste ting at gøre under dit besøg i byen med det skæve tårn. På disse ture kan du rejse med tog sammen med din lokale ekspertguide og se Leonardo Da Vincis, Michelangelos og Sandro Botticellis fødested.

Disse ture tager dig normalt gennem den gamle bydel i Firenze, som også var renæssancens fødested. På turen besøger man den maleriske katedral Santa Maria dei Fiori, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio og går en tur langs Arnoflodens bredder, som er den flodforbindelse, Firenze deler med Pisa. Fra Ponte Vecchio vil du desuden kunne nyde den bedste panoramaudsigt over byen.

På din tur kan du, mod ekstra betaling, vælge guidede ture i Uffizi-galleriet og Accademia-galleriet, to museer, der indeholder nogle af de vigtigste værker fra den italienske renæssance.

Nyttige detaljer

 • Pris: turen til Firenze fra Pisa med tog og med hjælp fra en lokal ekspertguide starter ved ca. 79 euro pr. person.
 • Varighed: cirka 11 timer.
 • Fordele ved disse udflugter: Du lærer Toscanas hovedstad og et af de vigtigste centre for den italienske renæssance at kende.
 • Ulemper ved disse ture: Der er ikke inkluderet bustransport, hvilket kan være trættende. Og hvis du vælger at afslutte turen med besøg i gallerierne, har du ikke meget fritid til sightseeing.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

3. Udflugt til Livorno fra Pisa med bus

Både i havnen i Livorno|©Marco Cei
Både i havnen i Livorno|©Marco Cei

Hvis du vil på en udflugt fra Pisa, der bryder med den traditionelle rute, kan du besøge Livorno, som er en af de mest fremragende toscanske kystbyer, især for sin havn, som er et ideelt sted at tage en spadseretur, men også for at lære om den toscanske rivieras krigeriske fortid.

På disse heldagsture kan du også besøge det centrale marked, hvor du kan smage de bedste lokale og regionale smagsoplevelser, Fortezza Nuova, hvorfra du kan få nogle af de bedste udsigter over byen og havet, Museo Civico Giovanni Fattori, byparken Villa Puccini og den berømte Terrazza Mascagni, som er et udsigtspunkt, der ligger på Livornos højeste punkt.

Og hvis du planlægger at besøge Pisa i juletiden, vil du opdage, at Livorno også er i julestemning, især på loppemarkederne, som er fyldt med dekorative boder, børneaktiviteter og julesangskoncerter.

Da disse udflugter normalt varer mellem 7 og 8 timer, kan de være ideelle, hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, du kan lave for at opdage Pisa på 2 dage.

Interessante detaljer

 • Pris: Turen fra Pisa til Livorno koster ca. 98 euro og inkluderer bustransport tur-retur med afhentning på hotellet og assistance fra en lokal ekspertguide.
 • Varighed: cirka 7 til 8 timer.
 • Fordele ved disse udflugter: Du vil lære en af de smukkeste havnebyer i Italien at kende.
 • Ulemper ved disse udflugter: Normalt inkluderer prisen på disse udflugter ikke indgangsbilletter til attraktionerne, så du bliver nødt til selv at købe dem.

Book en privat rundtur i Pisa

4. Tur til Lucca fra Pisa med bus

Folk på gåtur i Lucca|©Mannus Etten
Folk på gåtur i Lucca|©Mannus Etten

På grund af den geografiske nærhed og ligheden mellem nogle af de historiske bygninger anses Lucca af mange for at være Pisas lillesøster, så hvis du planlægger at tage på udflugt til byens omgivelser, må du ikke gå glip af at besøge denne lille toskanske by, som er erklæret verdensarv af Unesco.

I Lucca kan du besøge Torre delle Ore, den gotiske katedral San Martin, den romanske basilika San Frediano, Piazza dell'Anfiteatro, som har fået sit navn, fordi den blev bygget i en oval form over ruinerne af et romersk amfiteater, og også Mura di Lucca, som er de gamle middelaldermure, der omgiver byen, og som har været intakte siden det 16. århundrede, fordi byen ikke har været udsat for krige siden da.

Under turen vil du forstå, hvorfor Lucca er kendt som byen med de 100 tårne og 100 kirker, og lære om stedets historiske betydning som tilflugtssted for soldater og politikere i middelalderen og renæssancen.

Interessante detaljer

 • Pris: Turen fra Pisa til Lucca koster ca. 80 euro og inkluderer bustransport tur/retur med afhentning på hotellet og assistance fra en lokal ekspertguide.
 • Varighed: cirka 8 timer.
 • Fordele ved disse udflugter: Du vil lære et meget interessant sted i Toscana at kende, som ligger meget tæt på Pisa, og som har en meget anderledes historie end de omkringliggende steder.
 • Ulemper ved disse udflugter: Du får ikke meget fritid til at gå rundt på egen hånd.

5. Vinsmagningstur i Toscana fra Pisa

Villa i Toscana|©Olin555
Villa i Toscana|©Olin555

Hvis du vil have en udflugt, der kombinerer en heldagstur med smagen af Toscana, så kan du vælge dette alternativ, der inkluderer et besøg i Volterra og Bolgheri fra Pisa, med et stop for frokost og en smagning af lokale vine på en vingård i Castiglioncello.

Under disse udflugter kan du slappe af, mens du kører i bus langs Toscanas snoede landeveje og nyder landskabet med stop for at tage nogle af turens bedste fotografier. Du vil også få hjælp af en lokal ekspertguide, som vil fortælle dig om historien i de byer, du besøger, og deres vigtigste attraktioner.

I Volterra kan du også besøge det romerske teater, det befæstede Palazzo dei Priori og Guarnaccis etruskiske museum samt alabastværkstederne, hvor du kan møde de håndværkere, der støber dette traditionelle materiale i byen.

Disse udflugter er en ideel kombination af en tur i det toscanske landskab og en gastronomisk tur, men de tager hele dagen, hvilket måske ikke er foreneligt med et kort besøg i byen. Hvis det er tilfældet, er her de bedste alternativer til at lære Pisa at kende på en dag.

Interessante detaljer

 • Pris: Busturen fra Pisa til Volterra, Bolgheri og Castiglioncello med frokost og vinsmagning koster ca. 105 euro pr. person.
 • Varighed: cirka 11 timer.
 • Fordele ved disse udflugter: Du vil kunne kombinere en udflugt til omgivelserne omkring Pisa med en gastronomisk tur og en rundvisning i de lokale vinkældre.
 • Ulemper ved disse udflugter: Selvom det er en heldagsudflugt, vil du ikke have mulighed for at se så mange steder.

Hvordan booker man en udflugt fra Pisa?

kvinde tygger på en blyant foran en computer|©JESHOOTS.COM
kvinde tygger på en blyant foran en computer|©JESHOOTS.COM

Du kan enten booke en tur fra Pisa på forhånd online eller booke turene, når du er i byen, men vær opmærksom på, at hvis du planlægger at besøge Toscana i sommermånederne eller i højsæsonen, kan du måske ikke få en plads på nogle ture, eller du kan opleve prisstigninger i sidste øjeblik.

Hvis du booker på forhånd online, tilbyder nogle turudbydere også betydelige rabatter og også fremtidige rabatter på de bedste ture i Pisa.

Bemærk også, at ved at booke på forhånd, vil du kunne organisere en rejseplan for din tur, hvilket vil være mere effektivt til at spare tid og penge på ture og optimere din tur rundt i byen.

Hvad kommer jeg til at se på denne type tur?

Cinque Terre fra oven|©Trey Ratcliff
Cinque Terre fra oven|©Trey Ratcliff

Alle ture fra Pisa tager dig til de vigtigste steder i byen, men i hver by vil du besøge forskellige attraktioner. Hvis du besøger Cinque Terre, kan du opleve en af de bedste destinationer i Italien og de vigtigste strande ved Det Liguriske Hav, mens du, hvis du vælger dagsturene til Firenze, vil besøge hovedstaden i Toscana og et af de vigtigste renæssancecentre.

Uden for hovedruterne kan du besøge Livorno, som er hjemsted for en af Italiens mest berømte havne, Lucca, som på grund af sin historie og arkitektoniske lighed betragtes som Pisas lillesøster, og Volterra, Bolgheri og Castiglioncello, den ideelle tur i Toscanas bagland, hvor du kan smage på nogle af de bedste regionale vine.

Tips til en udflugt fra Pisa

Turister i Pisa|©Mannus Etten
Turister i Pisa|©Mannus Etten

Pisa er en af de mest besøgte destinationer i Toscana, ligesom Firenze og Cinque Terre, så vær opmærksom på, at uanset hvilken tid på året du vælger at besøge, vil du møde mange turister, men hvis du vil optimere dine ture, spare penge og undgå menneskemængderne, kan du tilrettelægge din rejse i vintermånederne eller lavsæsonen.

Husk også, at hvis du rejser i højsæsonen, er det bedst at booke på forhånd for at sikre dig en plads og undgå tillæg i sidste øjeblik. Det samme gælder, hvis du planlægger at besøge Pisa i julen, som er en anden sæson, der tiltrækker et stort antal besøgende.

Hvilke byer skal man se fra Pisa?

Cinque Terre - Corniglia|©Lutz Aehlig
Cinque Terre - Corniglia|©Lutz Aehlig

På turene fra Pisa vil du besøge de vigtigste landsbyer omkring byen, og hver af dem vil have sin egen charme, fordi de er meget forskellige fra hinanden. Mens du i Lucca vil se en perfekt bevaret middelaldermur, der bevarer den lokale historie, vil du i Livorno støde på en af de mest effektive krigerhavne i Italien.

I Cinque Terre vil du lære de enkelte steders særpræg at kende, fra den centrale betydning af Monterosso al Mare og dens katedral til skønheden i Corniglia, den eneste af de fem landsbyer, der ikke har en direkte forbindelse til det liguriske hav, og som du skal op ad en trappe med mere end 300 trin for at komme til.

Hvis du derimod vælger Firenze, vil du ikke kun lære den vigtigste renæssanceby at kende, men også en af hoveddestinationerne for de mest fremragende italienske kunstværker.

Hvorfor er det tilrådeligt at tage en tur fra Pisa?

Kørsel i Toscana|©rensenbringk
Kørsel i Toscana|©rensenbringk

Fra det skæve tårn til katedralen Santa Maria Assunta og fra dåbskapellet til det monumentale Camposanto har Pisa mange attraktioner at byde på, men på grund af sin beliggenhed er det også det ideelle sted at bruge som base for at udforske de bedste nærliggende byer, så hvis du planlægger at få mest muligt ud af din Pisa-rundtur, vil du heller ikke gå glip af aktiviteterne i det omkringliggende område.

Da Pisa er en af de vigtigste destinationer i Toscana, vil du også have et bredere udvalg af tilbud og muligheder for at besøge de nærliggende steder, noget der måske ikke sker, hvis du bruger Lucca, Livorno eller endda Cinque Terre som base, som ligger lidt længere væk fra hjertet af regionen.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge en by fra Pisa på egen hånd?

Turister i det skæve tårn i Pisa|©Jess
Turister i det skæve tårn i Pisa|©Jess

Du kan leje en bil eller bruge offentlig transport og tage rundt til seværdighederne omkring Pisa på egen hånd, men du vil miste tid, og du vil heller ikke kunne få mest muligt ud af dit besøg, da du ikke vil lære detaljer undervejs fra den lokale ekspertguide, så jeg anbefaler, at du vælger en guidet tur.

Hvis du vælger en guidet tur, behøver du heller ikke at bekymre dig om rejseplanen og organiseringen, og du vil også kunne få anbefalinger om de bedste restauranter at spise på, shoppingområderne hvert sted og de vigtigste attraktioner, der ikke er inkluderet i turen, men som du kan besøge i din fritid.