Pisa på 2 dage: alt du skal vide

Vil du se italienske ikoner og tilbringe en eftermiddag på en smuk strand? Så er Pisa, en af Italiens mest berømte byer, destinationen af mange grunde.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Pisa på 2 dage: alt du skal vide

Restaurant al aire libre en Pisa |©Martin Elliss

Hvis du kun har to dage til at udforske Pisa, og du synes, det er for lidt tid, tager du fejl! Med en god rejseplan over de bedste ting at lave i Pisa, kan du få mest muligt ud af din tid i denne fantastiske italienske by. Du vil ikke kun kunne udforske det skæve tårn i Pisa, men også resten af monumenterne og bygningerne omkring det.

Selvom kun få mennesker ved det, har Pisa smukke strande, hvor du kan tilbringe en spektakulær eftermiddag. Om aftenen er det bedste sted at få et par drinks og nyde en italiensk middag i det historiske centrum af byen. Få mest muligt ud af din tid, og se det bedste af Pisa.

Dag 1: Se Piazza dei Miracoli og dens omgivelser

Piazza dei Miracoli Pisa, Italien|©Armine Yeremyan
Piazza dei Miracoli Pisa, Italien|©Armine Yeremyan

Pisa er en by i Toscana-regionen, som du bør udforske, og to dage vil være nok til at gøre det. Når du ankommer til Pisa lufthavn, anbefaler jeg, at du tager til dit hotel for at aflevere din bagage og spise morgenmad. På den måde har du energi nok til denne vidunderlige sightseeingdag.

Hovedmålet for denne første dag i Pisa er Piazza dei Miracoli. Det er her, de fleste af byens vigtigste og mest repræsentative steder er koncentreret. Udnyt denne første dag til at udforske hvert enkelt monument og bygning i ro og mag.

Besøg det skæve tårn i Pisa

At besøge det skæve tårn i Pisa er en af de vigtigste aktiviteter, jeg anbefaler dig at gøre i denne by. Du har helt sikkert set dette berømte tår n på mange billeder, film og så videre. Det er uden tvivl et ikon, ikke kun for denne by, men for hele Italien.

Jeg anbefaler, at du tager tidligt af sted klokken ni om morgenen for at besøge tårnet. Bemærk venligst, at indgangsbilletten angiver tidspunktet, og at du skal være meget punktlig. Den gennemsnitlige entrépris er 20 euro. Du skal dog vide, at du med en almindelig adgangsbillet til ca. 30 € kan få adgang til de andre attraktioner på Plaza de los Milagros.

Du kan gå op i grupper på 40 personer for at se dette monument, der er erklæret verdensarv af UNESCO. Indenfor er der kun en vindeltrappe med ca. 273 trin, der fører op til klokketårnet, hvorfra man kan se ud over byen. Der er kun én dør til dette sted. Inde i klokketårnet er der to vægge lavet af kalksten og marmor.

Selvom dit besøg sikkert vil fortælle dig det, skal du vide, at det ikke var meningen, at dette tårn skulle hælde. I stedet var det tænkt som et lige cylindrisk tårn, der skulle ledsage katedralen. Men under konstruktionen begyndte det at hælde. Det betragtes som et mirakel, at det har stået i så mange århundreder.

Interessante detaljer

 • Sted: Tårnet i Pisa, Piazza del Duomo, 56126 Pisa PI, Italien.
 • Pris: omkring 20 euro.
 • Åbningstider: fra kl. 9.00 til kl. 18.00.

Køb billetter til det skæve tårn og katedralen

Museo dell'Opera del Duomo

Tro ikke, at det skæve tårn i Pisa er det eneste interessante at se på Piazza dei Miracoli. Et andet sted, der ligger mindre end fem minutter fra tårnet, er Museo dell'Opera del Duomo. Dette museum blev bygget i det 9. århundrede og har i årenes løb haft mange forskellige formål. Det har gennemgået flere renoveringer og restaureringer.

Når du besøger dette museum, vil du kunne nyde en imponerende samling, der repræsenterer det skulpturelle Pisa, der udviklede sig mellem det 11. og 14. århundrede. Du kan også lære, hvordan romerne genbrugte materialer fra deres bygninger. Andre højdepunkter på dette museum er de modeller, der repræsenterer bygningerne på pladsen. Der er også en arkæologisk samling og moderne malerier.

For at udforske dette museum skal du gå gennem Bonanno-porten, der fører til stueetagen. Her kan du se galleriet dedikeret til katedralen i den romanske periode, som udstiller genstande fra udlandet, der vil hjælpe dig med at forstå pisansk kunst fra den periode.

Museet har mange andre dele, som du vil kunne forstå bedre, når du først er der. Nogle af billetterne inkluderer en guidet tur. Hvis du er interesseret i at vide mere om de enkelte værker, anbefaler jeg, at du tager med en guide. På den måde kan du lære al historien og alle de vigtige fakta om værkerne.

Interessante detaljer

 • Sted: Piazza del Duomo, 23, 56126 Pisa PI, Italien.
 • Pris: omkring 30 €.
 • Åbningstider: fra kl. 9 til 20.

Frokost og besøg på Sinopie-museet

Pisa-museet|©Harvey Barrison
Pisa-museet|©Harvey Barrison

Efter at have set det skæve tårn i Pisa og Museo dell'Opera del Duomo er klokken 12 middag. På dette tidspunkt af dagen har du sikkert lyst til at spise frokost. Heldigvis har du flere gode muligheder meget tæt på Piazza dei Miracoli. En af dem er restauranten Enoteca Il Toscano. Der kan du smage lækker italiensk mad.

Efter et velfortjent hvil og et godt måltid er det tid til at besøge Sinopie-museet. Det ligger i det gamle Spedale Nuovo, som blev bygget i det 13. århundrede efter ordre fra pave Alexander IV. Dets første funktion var som tilflugtssted for pilgrimme, som en påmindelse om Pisas forsoning med det apostoliske sæde.

I dette museum finder du en enorm samling af middelalderlige tegninger, den største i verden. Nogle af de mest fremragende værker er Korsfæstelsen, som tilskrives Francesco Traini. Andre højdepunkter er Dødens triumf, Den sidste dom og Inferno, som angiveligt er lavet af Buonamico Buffalmacco.

For at lære mere om hvert enkelt værk på dette museum anbefaler jeg, at du tager med en guide, der er specialiseret i emnet. Faktisk fokuserer nogle ture i Pisabyens kunst. Så du vil kunne lære alle detaljerne i kunstværkerne på dette sted at kende i dybden.

Interessante detaljer

 • Sted: Piazza del Duomo, 56126 Pisa PI, Italien.
 • Pris: omkring 30 €.
 • Åbningstider: fra kl. 9 til 18.

Book en guidet tur i Pisa

Pisas katedral

Pisas katedral ligger lige foran Sinopie-museet og er endnu et must-see stop på denne ikoniske plads. Dens fulde navn er Santa Maria Assunta-katedralen, en katolsk middelalderkatedral dedikeret til Jomfru Marias himmelfart. Dens ydre er smukt dekoreret med flerfarvet marmor, bronzegenstande og mosaikker.

Den har også høje buer med en skarp profil, hvor man kan se den muslimske indflydelse i dens tilblivelse. Den har også tunge bronzedøre og San Raniero-døren, som er dekoreret med flere bronzeskulpturer, der skildrer historierne i Det Nye Testamente.

Det indre af denne katedral vil overraske dig. Den har et forgyldt loft, og kuplen har et maleri af "Madonna i herlighed og helgenerne" af Orazio og Girolamo Riminaldi. Du vil også se mosaikker og andre lignende værker. Bemærk venligst, at du ikke behøver at købe billet for at besøge denne katedral.

Interessante detaljer

 • Sted: Piazza del Duomo, 56126 Pisa PI, Italien.
 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider: fra kl. 10.00 til 18.00

Køb din guidede tur til katedralen i Pisa

Besøg baptisteriet og den monumentale kirkegård i Pisa

Lige foran katedralen ligger baptisteriet i Pisa. Du kan besøge det med den generelle indgangsbillet, jeg nævnte i begyndelsen. Byggeriet af dette sted begyndte i 1152, men det varede i mere end to århundreder. Det er det største dåbskapel i Italien. Takket være statuen af Johannes Døberen på kuplen er denne bygning 54,86 meter høj, lidt højere end tårnet i Pisa.

Bygningen har et meget smukt og dekoreret ydre, men den mest interessante del er indeni. Når man kommer ind, vil man bemærke, at dåbskapellet er enormt, med meget god akustik, men med meget lidt udsmykning. Døbefonten er ottekantet og er placeret i midten. Du kan også se bronzeskulpturen dedikeret til Johannes Døberen.

Tre minutter fra dåbskapellet ligger den monumentale kirkegård i Pisa, en historisk bygning også kendt som "campo santo". Man mener, at denne bygning blev bygget omkring hellig jord fra Jerusalem. Det er oprindelsen til skikken med at kalde kirkegårde i forskellige katolske lande for "camposanto" (kirkegårde).

Oplev Mura di Pisa og den hebraiske kirkegård i Pisa

Omkring klokken fire om eftermiddagen vil du have besøgt de fleste af de mest attraktive steder på pladsen. Før du går, anbefaler jeg et besøg i Mura di Pisa. Opførelsen af dette ikon for byen begyndte i 1154 og varede i omkring halvandet århundrede.

Disse mure blev bygget efter de naturlige elementer og fremhævede floderne og andre vandløb, der krydsede gennem byens centrum. Selvom de forblev beskyttede og uændrede i lang tid, skete der flere nedrivninger i takt med byens udvidelse. Jeg anbefaler, at du besøger disse mure sammen med en lokal guide, som kan hjælpe dig med at forstå den historiske betydning af dette monument.

Derefter kan du gå videre til Pisas hebraiske kirkegård. Dette sted ligger ved siden af Mura di Pisa. Denne kirkegård har huset jødernes grave siden 1674. Gravhøjene varierer i stil, og nogle af dem har stadig synlige inskriptioner. Dette sted er et eksempel på den hebraiske tilstedeværelse i Pisa og dens mangfoldighed.

Book en guidet tur i Pisa

Besøg en bar eller pub

Efter en dag fuld af kultur og fantastiske fotografier af ikoniske steder, anbefaler jeg at besøge en pub. En af de tætteste muligheder er Infinity Bar Disco Pub. Du kan gå i mindre end 20 minutter og nå frem til baren. Hvis du gør det, får du mulighed for at se flere af Pisas gader og nyde solnedgangen.

Hvis du ikke har lyst til at gå, kan du tage en bus fra Autolinee Toscane - Urbano Pisa. Det nærmeste stoppested til Piazza dei Miracoli er Via Contessa Matilde Itis. Der skal du tage bus 120 og derefter stå af på Via Brennero San Zeno. Du skal stadig gå cirka fem minutter til baren.

Hvis du rejser med venner, er dette et godt sted at tilbringe en del af natten. Benyt lejligheden til at spise middag, drikke jeres yndlingsdrinks og danse lidt. Efter middagen kan du også tage en bus tilbage til dit hotel og gøre dig klar til næste dag i Pisa.

Dag 2: Besøg det historiske centrum af Pisa og en af strandene

Corso Italia|©Domenico Lucà
Corso Italia|©Domenico Lucà

På den anden dag i Pisa anbefaler jeg, at du besøger det historiske centrum i løbet af dagen. Selvom der ikke er så mange aktiviteter at tage sig til, er det værd at tage et kig på byens landskab, og hvordan den er opdelt af Arno-floden. Om eftermiddagen er der ingen bedre plan end at tilbringe tid på stranden Marina di Pisa.

Om aftenen er det værd at tage tilbage til det historiske centrum. Her finder du forskellige barer, pubber og restauranter, som du helt sikkert vil elske. Nattelivet er meget livligt, så du vil få en fantastisk tid.

Corso Italia og Scotto-haven

Corso Italia er en gade i Pisa, som jeg anbefaler dig at besøge på din anden dag i byen. Her finder du forskellige butikker og borgere, der nyder deres dag med at slentre rundt. Hvis du ikke har spist morgenmad endnu, kan du spise på steder som Ars Café & Bistrot.

Efter en god morgenmad kan du tage til Scotto Garden, som ligger 12 minutter fra caféen. Scotto-haven er et historisk grønt område i Pisa, der oprindeligt var tænkt som en fæstning. Du kan komme forbi gratis, se den og slentre rundt et stykke tid.

Book en privat rundtur i Pisa

Museo della Grafica Palazzo Lanfranchi, Arno-floden og besøg i Santa Maria della Spina-kirken

Cirka fem minutter fra Scotto-haven ligger Museo della Grafica Palazzo Lanfranchi. Det er et museum, som siden 2007 har udstillet en række værker fra middelalderen. Bygningen, som det ligger i, har gennemgået flere renoveringer.

For at komme ind og se alle kunstværkerne skal man købe en billet til 5 euro. Når du har udforsket dette museum, kan du gå lidt rundt for at se andre historiske bygninger i nærheden som Palazzo Da Scorno og Palazzo Franchetti.

Du kan fortsætte med at gå nær Arno-floden, indtil du når Santa Maria della Spina-kirken. Det er en lille gotisk kirke, som er et besøg værd, hvis du kan lide gotisk arkitektur.

Tilbring eftermiddagen i Marina di Pisa

En af de bedste strande i Pisa er Marina di Pisa. Den ligger kun en halv time fra byens centrum. Det nærmeste busstoppested til Santa Maria della Spina-kirken er S.Paolo A Ripa D'Arno. Der skal du vente på bus 010. Derefter skal du stå af ved busstoppested nummer 30, V.Moriconi.

Stranden ligger kun et par minutter fra busstoppestedet, men inden du slår dig ned, kan du spise frokost på en af restauranterne i området. Hvis du er i humør til en lækker italiensk pizza, anbefaler jeg, at du besøger Cliff Restaurant, hvorfra du har en fantastisk udsigt over havet.

Efter frokost kan du tilbringe eftermiddagen på stranden. I nærheden finder du butikker, der tilbyder udlejning af markiser og stole. Du er velkommen til at nyde havet og solen på denne strand nær byens havn. Jeg anbefaler, at du bliver til solnedgang.

Tag tilbage til centrum for at gå på bar eller natklub

Når du har set solnedgangen på stranden, anbefaler jeg, at du vender tilbage til Pisas historiske centrum for at overnatte. Til det formål kan du tage bus 010 fra stoppestedet V.Ordine Di S.Stefano 21. For at komme til baren L'Insalateria, som jeg anbefaler ved denne lejlighed, skal du stå af ved stoppestedet Pacinotti 2.

Denne bar er speciel, fordi den giver dig en smuk udsigt ud over byen og floden. Du kan også benytte dig af den til ikke bare at drikke, men også at spise. Du kan også besøge andre barer i nærheden som The Violin Irish Pub, Bar Centro Pisa, The Lounge og mange flere. Med denne sidste plan vil du have afsluttet dine to dage i Pisa, og du kan vende hjem med mange anekdoter og minder.

Book en guidet tur i Pisa

Hvad skal man pakke, når man tager til Pisa?

Kuffert med behageligt tøj|©Kindel Media
Kuffert med behageligt tøj|©Kindel Media

Pisa er en by, man kan gå meget i, hvis man har tid. De fleste af de steder, der er værd at besøge, ligger inden for gåafstand af hinanden, så det bliver ikke noget problem. Derfor anbefaler jeg, at du tager behageligt tøj på, så du kan bevæge dig frit rundt uden at blive overophedet. Komfortable og ergonomiske sko er afgørende for denne tur.

Derudover vil du i Pisa være i stand til at gå til stranden, så glem ikke din badedragt. Din solcreme bør også altid være i kufferten, uanset om du skal gå rundt i byen eller tilbringe eftermiddagen på stranden.

Hvordan kommer man rundt i Pisa?

Orange bus på gaden|©EYBusman
Orange bus på gaden|©EYBusman

Som forklaret i tidligere afsnit kan du tage en bus til stranden. Du kan også bruge dette transportsystem til at komme fra dit hotel til de steder, jeg har anbefalet. Sandheden er, at Autolinee Toscane - Urbano Pisa er et meget nyttigt transportmiddel, som du kan bruge for kun 2 €.

Ud over denne mulighed kan du bestille en taxa eller bevæge dig rundt ved hjælp af mobilapplikationer som Uber. Min anbefaling er dog altid at bruge offentlig transport for at spare penge på din rejse, for det fungerer ret godt.

Køb billetter til det skæve tårn og katedralen