Bedste ture i Pisa

Det skæve tårn er byens hovedattraktion, men Pisa har meget mere at byde på. Her er de bedste udflugter, du kan tage på for at opdage et af Toscanas mest berømte steder.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bedste ture i Pisa

Personas formadas afuera de la Torre inclinada |©Dmitry Bukhantsov

Det skæve tårn, der ligger på Piazza dei Miracoli, er det universelle symbol på Pisa, men det er kun den mest kendte af de mange attraktioner i byen, der skiller sig ud for sine gotiske og middelalderlige bygninger lavet af Carrara-marmor og for sine smukke strande, som du kan opdage i de udflugter, du kan opdage, når du ankommer til destinationen.

Nogle af de bedste ting at se og gøre i Pisa på en byrundtur er at tage på en guidet tur til katedralen, baptisteriet og det skæve tårn, tage på en udflugt for at opdage de lokale mysterier og hemmeligheder, cykle langs Pisas marina for at opdage nogle af de paradisiske badebyer i Toscana og tage på en gastronomisk tur for at nyde byens smagsoplevelser.

1. Guidet tur til katedralen, baptisteriet og det skæve tårn i Pisa

Piazza dei Miracoli, Pisa, Italien.|©Elias Rovielo
Piazza dei Miracoli, Pisa, Italien.|©Elias Rovielo

Hovedattraktionerne i Pisa, startende med det skæve tårn, ligger i området Piazza dei Miracoli, og på disse ture med en lokal ekspertguide kan du besøge katedralen Santa Maria Assunta, som blev bygget i det 11. århundrede og er kendt for sin kunstsamling og marmorskulpturer, baptisteriet, som er den største katolske dåbsbygning i verden, og endelig kan du se byens berømte tårn.

Alle bygningerne på Piazza dei Miracoli er erklæret verdensarv af Unesco, og du vil blive slået af deres størrelse og kvaliteten af deres materialer, da de for det meste er bygget af Carrara-marmor, som i lang tid var en af de vigtigste industrier i Toscana.

Under disse udflugter har du tid til at tage billeder af det skæve tårn i Pisa, og den lokale guide vil fortælle dig historien om dette romanske klokketårn, årsagerne til dets særlige hældning og det forhold, det har haft til udviklingen af de mest fremtrædende personligheder i byen, såsom Galileo Galilei og forfatteren Antonio Tabucchi.

Bemærk, at disse udflugter normalt inkluderer den guidede tur, men ikke indgangen til klokketårnet, så du bliver nødt til at købe din egen billet mod et ekstra gebyr.

Interessante detaljer

 • Pris: Den guidede tur koster ca. 29 euro pr. person, hvilket ikke inkluderer opstigningen til det skæve tårn.
 • Varighed: cirka 2 timer.
 • Fordele ved disse ture: Du vil kunne se de vigtigste seværdigheder i byen på en hurtig tur.
 • Ulemper ved disse ture: de inkluderer ikke billetter til tårnet, så hvis du ikke køber dem på egen hånd, må du se det udefra.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

2. Mysterier og legender i Pisa Tour

Piazza dei Cavalieri i Pisa|©Matteo Leoni
Piazza dei Cavalieri i Pisa|©Matteo Leoni

Hvis du er en af dem, der foretrækker en alternativ udflugt under byrundturene, så kan du vælge en tur med mysterier og legender i Pisa, som er et meget specielt og velegnet sted til denne slags aktiviteter, da det ikke kun har en meget rig og tusindårig historie, men det har også været fødested for mange legendariske figurer i Italien og Europa.

Under disse gåture til de vigtigste steder i Pisa vil du lære om byens mange gåder: Er det sandt, at Galileo Galilei blev inspireret af det skæve tårn til at hellige sig videnskaben, er det sandt, at makabre mord fandt sted på Piazza Garibaldi, er det en sand historie, at Mezzo-broen gemmer på hemmeligheden om byens krigerånd?

Alle disse spørgsmål og mange flere vil dukke op på disse udflugter, der også fører dig til den urbane kunstner Keith Harings værker , til de kuriositeter, der gjorde Leonardo Fibonacci berømt, og til nogle af de vigtigste steder i Pisa, der normalt ikke er inkluderet i hovedruten, såsom Piazza dei Cavalieri.

Bemærk også, at du kan vælge disse ture i natversionen, så det kan også være en af de bedste muligheder for at lære Pisa at kende om natten.

Interessante detaljer

 • Pris: Den guidede tur koster ca. 30 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 2,5 timer.
 • Fordele ved disse ture: Det er et anderledes alternativ til at lære nogle af de vigtigste steder i Pisa at kende.
 • Ulemper ved disse ture: De inkluderer ikke indgang til de attraktioner, du besøger, såsom det skæve tårn eller katedralen.

Book en privat rundvisning i Pisa

3. Cykeltur til Pisas lystbådehavn

Gåtur med udsigt til stranden|©Yuri Rapoport
Gåtur med udsigt til stranden|©Yuri Rapoport

Pisa er meget mere end det berømte skæve tårn, og for at opdage en af de bedste sider af byen, er den bedste mulighed at opdage omgivelserne, som er fulde af maleriske landskaber og også nogle af de bedste strande i Toscana, ofte overskygget af dem i Cinque Terre, men ikke mindre interessante af den grund.

Det bedste alternativ til at lære Pisa Marina at kende, som er byens vigtigste strandområde, er en cykeltur, som du kan tage på med hjælp fra en lokal ekspertguide eller på en selvguidet tur. På disse ture kommer du til at cykle langs Navicelli-kanalen og langs den pisanske riviera for at se det Tyrrhenske Hav fra kysten.

Denne panoramatur varer ca. 4 timer, så den er også ideel til at få et andet syn på byen, selv hvis du planlægger et kort ophold. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, du kan lave for at opdage Pisa på 2 dage.

Interessante detaljer

 • Pris: Den guidede tur koster ca. 35 euro pr. person, inklusive enheden til den selvguidede tur.
 • Varighed: cirka 4 timer.
 • Fordele ved disse udflugter: Det er det bedste alternativ til at lære hovedsektoren af strandene i Pisa at kende.
 • Ulemper ved disse ud flugter: Selvom stierne er afmærkede, og der er særlige baner til cykler, kan ruten være trættende.

4. Gastronomisk tur med smag af Pisa

Pizza i Pisa|©Sheep
Pizza i Pisa|©Sheep"R"Us

En af de bedste måder at lære italienske byers særpræg at kende på er ved at smage på dem, og Pisa er ingen undtagelse i dette tilfælde. På disse gastronomiske ture kan du besøge de vigtigste steder i byen og smage de bedste lokale og regionale retter undervejs.

På disse udflugter kan du prøve de berømte pisanske pølser ledsaget af en lokal vin, nogle traditionelle bonderetter som toscansk suppe og ribollita, samt andre mere sofistikerede retter som race gryderet og bønner med pølser. Da søde sager også har en fremtrædende plads i italiensk gastronomi, vil du opdage gourmet-gelato, som er typisk for den italienske riviera.

Disse gastronomiske ture er populære hele året rundt, men hvis du planlægger at besøge Pisa ved juletid, kan du også besøge julemarkederne, som bliver de travleste steder i løbet af juleaften.

Interessante detaljer

 • Pris: Den guidede tur koster ca. 88 euro pr. person, inklusive smagsprøver og hjælp fra en lokal ekspertguide.
 • Varighed: cirka 4 timer.
 • Fordele ved disse ture: Du vil lære smagen af Pisa at kende på en lækker tur, der også tager dig med til de vigtigste steder i byen.
 • Ulemper ved disse udflugter: Selvom de inkluderer smagsprøver og hjælp fra guiden, er de måske ikke særlig økonomiske oplevelser.

5. Guidet tur i det historiske centrum af Pisa

Mezzo-broen|©Benny Traeger Hünersen
Mezzo-broen|©Benny Traeger Hünersen

Den store udfordring for byens guider er at vise alt det, der ligger bag det skæve tårn, og disse udflugter gennem byens historiske centrum giver dig et glimt af byens årtusindgamle rigdom. På disse ture besøger du så forskellige steder som Mezzo-broen og det middelalderlige Borgo Stretto-kvarter, mens du lærer om Medici-indflydelsen på Pisa og de toscanske krige.

På disse ture kan du også se nærmere på Pisas historiske betydning for udviklingen af det moderne Italien og Giuseppe Garibaldis arbejde, som genforenede landet i det 19. århundrede. Du kan også besøge San Michele-kirken, som spillede en ledende rolle under middelalderens pavedømmer, og opdage de steder, der prægede livet for Galileo Galilei, den fremtrædende pisanske opfinder af teleskopet.

Endelig slutter disse ture normalt på Piazza dei Miracoli, så hvis du vil kombinere disse aktiviteter med et mere traditionelt besøg, kan du besøge det skæve tårn og katedralen mod slutningen af turen, hvilket vil være ideelt, hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her de bedste alternativer til at lære Pisa at kende på en dag.

Interessante detaljer

 • Pris: Den guidede tur koster ca. 35 euro pr. person, inklusive assistance fra en lokal ekspertguide.
 • Varighed: cirka 2 timer.
 • Fordele ved disse ture: Du vil lære Pisa at kende ud over det skæve tårn og attraktionerne på Piazza dei Miracoli.
 • Ulemper ved disse ture: ingen indgang til attraktionerne og ikke meget tid til fotomuligheder.

Book en privat rundvisning i Pisa

Hvordan booker man en tur i Pisa?

Mand holder øje med telefonen|© Malte Helmhold
Mand holder øje med telefonen|© Malte Helmhold

Du kan booke ture i Pisa på forhånd online eller booke dem, når du er i byen. Selvom det er et af de mest besøgte steder i Toscana, er der generelt plads på turene, men hvis du planlægger at besøge Pisa om sommeren, anbefaler jeg, at du booker på forhånd for at undgå prisstigninger i sidste øjeblik.

En anden fordel ved at booke ture på forhånd er, at du kan tilrettelægge en rejseplan, så sightseeing i byen ikke forstyrrer resten af dine aktiviteter, især hvis du planlægger at tage en tur fra Pisa til nærliggende steder som Cinque Terre, Siena, Livorno, Lucca eller Massa Carrara.

Husk på, at afhængigt af udbyderne kan du ofte få rabat på den endelige pris, når du bestiller på forhånd, hvilket kan være ideelt, hvis du planlægger at besøge Pisa i højsæsonen, som normalt er en dyr tid.

Hvad kommer jeg til at se på denne type tur?

Fjern udsigt til det skæve tårn i Pisa|© Julie Clarke
Fjern udsigt til det skæve tårn i Pisa|© Julie Clarke

Svaret afhænger af den tur, du vælger, men generelt kommer du til at se de vigtigste steder i Pisa, som er de berømte bygninger på Piazza dei Miracoli, især Det Skæve Tårn, som er katedralens klokketårn, men også Døbefonten, Den Monumentale Kirkegård og Museo Dell'Opera del Duomo.

Du kan også besøge byens historiske centrum, Marina di Pisa, som har nogle af de bedste strande i Toscana, tage på en udflugt for at opdage mysterierne og legenderne i Pisa og opdage de lokale og regionale smagsoplevelser på en gastronomisk tur med smagsprøver, der også tager dig til de smukkeste hjørner af byen på bredden af Arno-floden.

Tips til en udflugt i Pisa

Udsigt til det skæve tårn i Pisa|© davide ragusa
Udsigt til det skæve tårn i Pisa|© davide ragusa

Pisa er en af de mest besøgte byer i Toscana, så jeg anbefaler, at hvis du er en af dem, der prøver at undgå turistmængderne, vælger at besøge stedet om vinteren eller i lavsæsonmånederne, ellers skal du vente i lange køer, vente på at tage billeder af de vigtigste seværdigheder, og du kan også få forsinkelser med at hyre udflugterne.

Hvis du derimod vælger at rejse i højsæsonen, kan du spare tid og penge ved at booke udflugter og entrébilletter på forhånd og tilrettelægge en rejseplan, så du ikke går glip af nogen af hovedattraktionerne, som ofte ligger i udkanten af byen.

Husk, at Pisa også har mange kirker, så der er ofte mange skytshelgenaktiviteter, som kan ændre besøgstiderne og besøgstallet. Hvis du planlægger at besøge Santa Maria della Spina-kirken, som er en af de mest maleriske i byen, skal du være opmærksom på, at der i påsken er meget gudstjenesteaktivitet.

Hvorfor er det en god idé at tage på udflugt i Pisa?

Folk, der går på gaden|©Taylor Smith
Folk, der går på gaden|©Taylor Smith

Der er mange af Pisas hovedattraktioner, som du kan besøge på egen hånd, men andre giver ikke meget mening, hvis du ikke opdager dem på en guidet tur, da du vil støde på huse, der var fødesteder for berømte personer i byen, pladser, der husede historiske begivenheder og andre mysterier og legender, som du kun kan opdage under turene.

Derfor anbefaler jeg, at du tager på ture i Pisa for at få mest muligt ud af dit besøg og lære byens skyline at kende ud over Piazza dei Miracoli og Det Skæve Tårn, som er et af de mest berømte steder i regionen Toscana.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Pisa på egen hånd?

Udsigt over det skæve tårn i Pisa i solskin|© Laura Hart
Udsigt over det skæve tårn i Pisa i solskin|© Laura Hart

Hvis du tager på en guidet tur, vil du kunne spare tid og penge på dit besøg i Pisa, da du vil kunne optimere turen og også lære nogle af de steder at kende, som du ellers, uden hjælp fra en lokal ekspertguide, ville komme forbi på egen hånd. Derudover kan du også uddelegere opgaven med at organisere dit besøg til turudbyderen.

Hvis du vælger en guidet tur, kan du slappe af og nyde turen uden at skulle planlægge din rejseplan, mens du lærer om historien i en by så rig som Pisa, der var en hovedperson i middelalderen og en grundlæggende søjle i den italienske integration i det 19. århundrede.