10 ting at lave i Pisa om aftenen

Pisa er et af de mest besøgte rejsemål i Toscana og tilbyder på alle tider af året en bred vifte af aktiviteter om natten, mange af dem omkring hovedbygningerne. Her er, hvad du kan se og lave i byen om natten.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

10 ting at lave i Pisa om aftenen

Pisa |©Mannus Etten

Pisa ligger i hjertet af Toscana og er ikke kun verdensberømt for det skæve tårn i klokketårnet på katedralen Santa Maria Assunta, men har også andre attraktioner at byde på, hvoraf mange også kan opleves på en nattur.

Nogle af de bedste ting, man kan se og gøre i Pisa om natten, er at tage på en nattur for at lære om byens mysterier og legender, gå gennem det maleriske middelalderkvarter Borgo Stretto, se på Pisas skyline fra Mezzo-broen og overvære shows på Teatro Verdi.

1. Se lysdekorationerne på det skæve tårn

Bygningsudstilling om natten|©Francesco Sgura
Bygningsudstilling om natten|©Francesco Sgura

Det Skæve Tårn er Pisas hovedattraktion og også en af de mest fotograferede bygninger i verden, så et besøg i Det Skæve Tårn er et must under dit ophold i byen. Selvom det ikke er åbent for offentligheden om natten, kan du gå rundt på Piazza dei Miracoli, som er det offentlige rum, der indeholder klokketårnet, katedralen og baptisteriet, og nyde dets udvendige belysning.

At se det skæve tårn oplyst af kunstigt lys er en af de smukkeste oplevelser i Pisa, for under renoveringerne i middelalderen blev mange dele af konstruktionen udført i Carrara-marmor, som er en af perlerne i den regionale industri og betragtes som Toscanas hvide guld. Dette skinnende materiale, kombineret med kunstigt lys, danner en ildfast effekt, som man ikke må gå glip af om aftenen.

På din tur gennem Piazza dei Miracoli kan du også opdage den oplyste profil af baptisteriet, som er den største katolske dåbsbygning i verden, og som også har en skævhed, dog meget mere umærkelig end klokketårnet, på grund af den dårlige stabilitet i jorden.

Interessante detaljer

  • Pris: Indgang til Det Skæve Tårn i Pisa koster ca. 25 euro pr. person, men om natten kan man besøge Piazza dei Miracoli og se klokketårnet udefra gratis.
  • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 9.00 til 18.00.
  • Sted: Piazza del Duomo, Pisa.

Køb billetter til det skæve tårn og katedralen

2. Tag på en nattur og lær om mysterierne og legenderne i Pisa

Pisa om natten|©Renaat
Pisa om natten|©Renaat

Pisa er verdensberømt for Det Skæve Tårn og hovedbygningerne på Piazza dei Miracoli, som er byens turistcentrum, men den har også andre attraktioner at byde på, og mange af dem rummer hemmeligheder og mysterier, som er værd at opdage, og som er direkte relateret til Pisas glorværdige krigerfortid.

Under din tur rundt i byen kan du vælge en aftenudflugt, der tager dig gennem Pisas rige og tusindårige historie og myterne om mange legendariske personer, der blev født eller boede i Pisa. På disse ture besøger du middelalderkvarteret Borgo Stretto for at lære om dets tragiske historier, lære om Galileo Galileis besættelser og opdage byens krigerånd, der er skjult i Mezzo-broen.

Du kan også besøge bykunstneren Keith Harings værk, lære om de kuriositeter, der gjorde matematikeren Leonardo Fibonacci berømt, og få en anden side af byen på disse udflugter, som er blandt de bedste ture i Pisa.

Book en guidet tur i Pisa

3. Gå en tur gennem det middelalderlige Borgo Stretto-kvarter.

Folk sidder ved borde i Borgo Stretto.|©acom1025
Folk sidder ved borde i Borgo Stretto.|©acom1025

Borgo Stretto er hovedåren i Pisas historiske centrum og også kvarteret af samme navn, som er bygget op omkring den, og som også er et af de ældste i byen. Fra Ponte del Mezzo til Via San Francesco bliver dette kvarter populært om natten, da det er hjemsted for barer og caféer med mere rolige alternativer til natklubber.

Borgo Stretto er også hjemsted for San Michele-kirken, som er oplyst om natten, og nogle af byens bedste håndværksmæssige gelato-butikker, såsom Il Gelato di Toto og La Bottega del Gelato. I området omkring kvarteret kan du også besøge Piazza dei Cavalieri.

Hvis du planlægger at besøge Pisa i julen, kan du også nyde Borgo Stretto og de juledekorationer, der er meget almindelige i de smalle gader i kvarteret.

Book en privat rundtur i Pisa

4. Oplev natten i Pisa på Piazza delle Vettovaglie

Folk drikker på piazza vettovaglie|©dolce_luna
Folk drikker på piazza vettovaglie|©dolce_luna

Piazza delle Vettovaglie, i udkanten af Borgo Stretto-kvarteret, er et af de vigtigste steder for natteliv i Pisa, da det er hjemsted for det lokale marked, som er åbent til midnat, men også for nogle af de bedste barer og klubber i byen, hvilket gør det til et af de ideelle livlige områder at besøge, hvis du leder efter underholdning i Pisa.

På Piazza delle Vettovaglie vil du også blive slået af den historiske arkitektur i de nærliggende bygninger, som skiller sig ud med deres middelalderlige facader, såsom Torre dei Gualandi, som du i dag kan se resterne af i Palazzo dell'Oro (Urpaladset).

Bemærk også, at du på Piazza delle Vettovaglie kan finde nogle af de mest fremragende restauranter i Pisa, så jeg anbefaler, at du ikke går glip af et besøg i kvarteret, især om aftenen til middag, selv hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over ting, du kan gøre for at opdage Pisa på 2 dage.

5. Nyd panoramaudsigten over byen fra Mezzo-broen.

Mezzo-broen|©andrea marini
Mezzo-broen|©andrea marini

Mezzo-broen, også kendt som Ponte Vecchio i Pisa, er den ældste af de broer, der krydsede Arno og er ikke kun et af vidnerne om den hektiske flodhandel, der gjorde byen til en handelsmagt i middelalderen, men også det ideelle sted at opdage nogle af de bedste solnedgange i Toscana og nyde en panoramaudsigt over Pisa om natten.

Mezzo-broen ligger i et bredt og åbent område og giver den bedste udsigt over byen gennem sit 90 meter lange spænd, som er kronet af en hovedarkade og er begunstiget af, at der ikke er højhuse i umiddelbar nærhed. På Mezzo-broen kan man om natten tage nogle af de bedste billeder af Pisa.

Du kan også besøge broen på de fleste udflugter , der inkluderer en guidet tur i byen, da den historisk set har været et vartegn for byen, da det var stedet, hvor de nordlige og sydlige hære mødtes under indkaldelserne til krigene i Toscana.

Book en guidet tur i Pisa

6. Nyd nattebrisen i Pisas lystbådehavn

Solnedgang i Marina di Pisa|©Yuri Rapoport
Solnedgang i Marina di Pisa|©Yuri Rapoport

Mens Pisas turistcentrum er bygget op omkring Piazza dei Miracoli og Det Skæve Tårn, og meget af byens festlige atmosfære findes på Piazza delle Vettovaglie og i Borgo Stretto-distriktet, er hovedpersonen i de livlige nætter Marina di Pisa, hvor byens mest eksklusive natklubber ligger.

Marinaen, der ligger langs byens kyst mod Det Tyrrhenske Hav, er den stribe, der indeholder nogle af Pisas bedste strande og også nogle af Toscanas smukkeste kystlandskaber, der ofte overskygges af berømmelsen fra de paradisiske badebyer i Cinque Terre.

Pisas marina er stjernen i byens natteliv om sommeren, men også resten af året, hvor man kan gå langs kysten og nyde den kølige havbrise og natklubberne.

Andre nærliggende strande, man kan besøge, er Tirrenia, Bocca d'Arno og Calambrone, som er den sidste af badebyerne inden Livorno, som er et af de bedste steder at opdage fra Pisa, og som er hjemsted for en af de mest bemærkelsesværdige havne på den italienske riviera, især på grund af dens historie.

7. Gå langs bredden af Arno-floden

Tramonto sull'Arno|©Fernando Martínez Martin
Tramonto sull'Arno|©Fernando Martínez Martin

Arno var en grundpille i byens økonomiske og industrielle udvikling i middelalderen og blev epicentret for Toscanas flodhandel, men det er også en bred, ren og åben flod af stor skønhed, så en af de bedste ting at lave i Pisa om aftenen er at gå en tur langs flodbredden.

Flodpromenaderne, kaldet lungarni, er fyldt med mad- og drikkeboder og gademusikkoncerter, som mest besøges af unge mennesker. Disse promenader ligger på bredden af Arno, ved udmundingen af de vigtigste sidegader, der løber gennem hjertet af Pisa og er i den italienske rivieras ånd.

Hvis du bare vil nyde at gå langs Arnos bredder, kan du vælge at gå langs Tramontana, som markerer den nordlige del af byen, eller langs Mezzogiorno, som angiver den sydlige del af Pisa, men i begge tilfælde vil du finde en festlig atmosfære, uundgåelige landskaber og et stort antal tjenester.

Bemærk, at du også kan gå langs Arnos bredder på egen hånd eller vælge en af de guidede ture i byen, som normalt inkluderer en tur langs floden og dens vigtigste broer, selvom jeg anbefaler, at du vælger en gratis tur, så du kan styre tempoet efter eget skøn.

Book en guidet tur i Pisa

8. Få en vinsmagning på Piazza Garibaldi

Piazza Garibaldi, Pisa|©Dimitris Kamaras
Piazza Garibaldi, Pisa|©Dimitris Kamaras

Hvis du vil opleve Pisas natteliv, men foretrækker en mere stille løsning, kan du besøge Piazza Garibaldi, som ligger et par gader væk fra Det Skæve Tårn og fungerer som et referencepunkt for nogle af de bedste barer, pubber og restauranter, der serverer typisk lokal mad, hvor du kan smage traditionelle retter og toscansk vin.

Disse steder er ideelle til at spise og smage traditionelle retter som pizza, pasta og kødpålæg, men også toscansk suppe, gryderet med race, hvide bønner med regionale pølser, pappa al pomodoro og muccofilet, som er noget af det mest møre røde kød i regionen. Uanset hvilken ret du vælger, vil du blive overrasket over kvaliteten af maden og drikkevarerne.

Hvis du planlægger at besøge Pisa i julen, vil du desuden kunne smage de typiske toscanske søde sager og desserter og deltage i aftenkoncerterne, der arrangeres omkring statuen af Giuseppe Garibaldi, som har givet navn til pladsen.

Under dit besøg i Pisa kan du også vælge en gastronomisk tur rundt i byen, og i de fleste tilfælde inkluderer disse ture normalt et smagestop på Piazza Garibaldi, især dem, der finder sted om aftenen, selvom du skal være opmærksom på, at du i sådanne tilfælde kun har lidt tid til at nyde din mad og drikke før næste stop.

9. Se en forestilling på Teatro Verdi

Boks i teatret|©libero pardini
Boks i teatret|©libero pardini

Pisa er kendt for sin historie og sine bygninger i Carrara-marmor, men det er også et vigtigt kulturelt centrum i Toscana, så en af de bedste ting at gøre på din aftentur i byen er at se en forestilling på Teatro Verdi, som er et af regionens førende teatre og huser nogle af de bedste orkestre og kor inden for italiensk klassisk musik.

Teatro Verdi er åbent året rundt, og ud over symfoniske forestillinger er det også ofte vært for skuespil, musicalshows og velgørenhedskoncerter, så uanset hvornår på året du vælger at besøge Pisa, kan du finde kulturelle aktiviteter i teatret.

Den faste forestillingssæson åbner hvert år i marts og lukker i november, men programmet omfatter også midlertidige forestillinger, særlige gæster og andre festivaler, som Teatro Verdi arrangerer i byen.

Interessante detaljer

  • Pris: Billetter til shows på Teatro Verdi starter ved ca. 35 euro pr. person, men i nogle tilfælde er der reducerede priser for børn under 12 år.
  • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 10.00 til 16.00.
  • Beliggenhed: Via Palestro 40, Pisa.

10. Nyd gadekoncerter på Piazza Carrara

Folk samles i Pisa|©Leszek Pilarski
Folk samles i Pisa|©Leszek Pilarski

Piazza Carrara er centrum for alternativ underholdning i Pisa, og hver aften samles gadeartister her til musik- og varietéshows, så hvis du vil opleve en anden side af byen, uden for alfarvej, kan du gå en tur rundt om pladsen og overvære de improviserede shows.

Aftenforestillingerne på Piazza Carrara er gratis og varer cirka 30 minutter til en time, så du kan nyde dem, selv hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er dit tilfælde, er her de bedste alternativer til at lære Pisa at kende på 1 dag.

Hvis du planlægger at besøge Pisa juleaften, vil du desuden se, at Piazza Carrara op til juleaften samler gadekoncerter med julesange, som er blevet et varemærke i Toscana, og som tiltrækker et stort antal lokale og besøgende. Her kan man opleve gospelshows og endda klassiske tenorer.