Bedste strande i Pisa

Pisa er verdensberømt for det skæve tårn, men den har også nogle af de bedste strande i Toscana, som du kan opdage på den tyrrhenske kyst. Her er nogle af de bedste badesteder, du kan besøge i byen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bedste strande i Pisa

Ciudad a la orilla de la playa |©Michael Wünsch

Katedralen Santa Maria Assunta, det skæve tårns klokketårn og de religiøse bygninger på den maleriske Piazza dei Miracoli er Pisas hovedattraktioner og nogle af de mest fotograferede bygninger i verden, men den pisanske kystlinje ved Det Tyrrhenske Hav har også nogle af de bedste strande i regionen, selvom de ofte overskygges af de paradisiske badeområder i Cinque Terre.

Blandt de bedste ting at se og gøre i Pisa er at besøge Marina Beach, som er den mest berømte badeby i byen, men du kan også tage en svømmetur eller slappe af under en gåtur langs strandene i Calambrone, Vecchiano, Tirrenia, Migliarino, Viperonia og Viareggio, som selvom den ligger i Lucca, er en af de mest besøgte af turister, der kommer til Pisa.

1. Stranden i Lystbådehavnen i Pisa

Marina di Pisa strand|©Romana Cortesi
Marina di Pisa strand|©Romana Cortesi

Marina di Pisa er det vigtigste og mest berømte badeområde i byen og er forbundet med centrum af Pisa via vejen SP224, men også via en cykelsti, så et af de bedste alternativer til at lære marinaen at kende er at tage en cykel tur. Der finder du små, men smukke strande og nogle af de bedste landskaber ved Det Tyrrhenske Hav.

Lystbådehavnen i Pisa har sin egen fysiognomi, og for at komme dertil skal man krydse en vej fuld af art nouveau-bygninger, der minder om byens bedste tid, hvor badebyerne i Pisa var lige så populære som eller mere populære end dem i Cinque Terre. Derudover ligger marinaen også i området tæt på Pineto Adventure Park, som tilbyder børneaktiviteter og er ideel, hvis du planlægger at rejse med børn.

Marinaen er også hjemsted for byens lystbådehavn, som også er en af de største i regionen, så du vil ikke blive overrasket over at støde på store både og en masse aktivitet fra amatørsejlere. Området har også mange barer, pubber og restauranter, så det har et godt natteliv, hvilket vil være praktisk, hvis du planlægger at besøge Pisa om natten

Selvom det ikke ligger inden for det centrale kredsløb af byens attraktioner, er marinaen ofte inkluderet i rejseplanerne for de bedste ture i Pisa. Juleaften og nytårsaften er stranden desuden berømt for sit fyrværkeri og festerne på de nærliggende diskoteker.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: med bus på linje 10, 70, 80, 120 og 875 og med ekspresbus på linje 21.
 • Sådan kommer du dertil ibil: på vejen SP224.

Book en guidet tur i Pisa

2. Calambrone Strand

Calambrone. Pisa.|©Oleg Paraklet
Calambrone. Pisa.|©Oleg Paraklet

Calambrone er et meget specielt tilfælde, for selvom det er en af de mest berømte strande i Pisa, er det også en af de mindst besøgte af turister, og det skyldes til dels, at det er det sidste stop på den pisanske kyst, før man når Livorno, så det ligger lidt langt fra byens centrum. Calambrone, som er lokalbefolkningens bedst bevarede hemmelighed, er dog et besøg værd.

Denne strand er ideel, hvis du vil nyde en afslappende dag, eller hvis du planlægger at besøge den med din familie, da den er stor, med mange tjenester omkring den og roligt vand. Calambrone er også en del af Italiens historie, da den blev kendt under fascismen for opførelsen af kystkolonier og som et yndet sommerresort for datidens unge.

Hvis du er vild med dyreliv, kan du også nyde aktiviteter i den nærliggende frodige fyrreskov og spise frokost eller middag på de nærliggende restauranter, hvoraf mange er berømte for deres åbne udsigt over havet og kystlinjen i Livorno, en by, du kan besøge på de bedste ture fra Pisa.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer dudertil med offentlig transport: på buslinjerne 70, 80, 120 og 875.
 • Sådan kommer du dertil ibil: på vejene SS67 og SP224.

Book en guidet tur i Pisa

3. Stranden i Marina di Vecchiano

Marina di Vecchiano - solnedgang|©leucanthos
Marina di Vecchiano - solnedgang|©leucanthos

Marina di Vecchiano, som ligger i Pisa, men halvvejs mellem byens centrum og begyndelsen af Cinque Terre, er en 4 kilometer lang gylden sandkyst, der strækker sig fra Serchios udmunding til Torre del Lago Puccini, så ud over at nyde en svømmetur kan du se noget af det bedste landskab i regionen.

Vecchiano er omgivet af Migliarino Scrubland, som er et af de få uspolerede områder i Toscana med sit eget økosystem, der er beskyttet af et vildt naturreservat. Nord for Vecchiano finder du også de første klipper på den italienske riviera, så du kan tage de bedste billeder af området.

De fleste af Vecchianos strande er gratis, men der er en privat sektor, der kombinerer moderne faciliteter med et beskyttet naturmiljø, hvor man kan overnatte eller benytte sig af restaurantens og barens tjenester.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: Der er ingen muligheder, men du kan vælge privat transport.
 • Sådan kommer du dertil i bil: via vejene SS1 og SP10.

4. Tirrenia Strand

Tirrenias tomme strand|©Francesco Ghio
Tirrenias tomme strand|©Francesco Ghio

Efter Pisas lystbådehavn er Tirrenia den mest berømte strand i byens omegn. Denne badeby, som blev grundlagt i det 20. århundrede af en pisansk entreprenør med forventning om at blive det italienske Hollywood, er et yndet sted for unge mennesker på grund af de mange tjenester, den tilbyder, dens nærhed til marinaen, og fordi det også er den ideelle strand til vandsport.

Tirrenias hovedsektor, Bagno Mistral, byder på krystalklart vand og hvidt sand, og de omkringliggende klitter, omgivet af fyrreskov, giver stedet en ideel ramme for en afslappende eftermiddag, især hvis du planlægger at besøge Pisa i sommermånederne. Tirrenias byområde er også hjemsted for vandlandet Sunlight, som er ideelt, hvis du planlægger at besøge byen med børn.

Tirrenias nærhed til centrum af Pisa giver dig mulighed for at nyde stranden, selv hvis du planlægger et kort ophold. Hvis det er dit tilfælde, er her de bedste alternativer til at lære Pisa at kende på 1 dag.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: Der er ingen muligheder, men du kan vælge privat transport.
 • Sådan kommer du dertil ibil: via SS1, A12 og E80.

5. Migliarino Strand

Migliarino,Pisa|©Manuli85
Migliarino,Pisa|©Manuli85

I nærheden af Marina di Vecchiano ligger badebyen Migliarino, som har brede strande og et skovområde med enebær, Aleppo-fyrretræer og vilde blomster, hvilket gør det til et ideelt sted for lange gåture, selv uden for sommermånederne eller højsæsonen.

På Migliarino-stranden kan man, i modsætning til de andre badebyer i Pisa, vælge udflugter til fods eller på hesteryg, hvor man kan opdage nogle af de mest populære steder i området, såsom de tørre stenklipper, olivenlundene og de højeste punkter, hvorfra man kan få panoramaudsigt over havet, hvilket også gør Migliarino ideel til at se solnedgangen.

Under dit besøg kan du også besøge naturparken Migliarino, San Rossoro, Massaciuccoli, som bevarer den lokale flora og fauna, og også byen Torre del Lago Puccini, som er en malerisk landsby med middelalderlig arkitektur.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: med bus på linje 10, 70, 80, 120 og 875 og med ekspresbus på linje 21.
 • Sådan kommer du dertil ibil: på vejen SP224.

6. Bocca d'Arno strand

Solopgang ved Bocca d'Arno|©Roberto Miola
Solopgang ved Bocca d'Arno|©Roberto Miola

Bocca d'Arno er faktisk den nordlige del af Pisas marina, men den adskiller sig fra den, fordi den markerer Arnos udmunding, deraf navnet, og begyndelsen på den sandede bugt, der deler Pisa på den ene og den anden side af floden. Her kan du nyde strandene, som ikke er særlig lange, men meget overfyldte, og du vil også se fiskernes aktivitet, som cirkulerer rundt i området og fisker med net.

Skylinen i Bocca d'Arno er meget varieret med havet på den ene side og de apuanske alper i baggrunden som kontrast, så du kan se en anden profil af byen et par kilometer fra det skæve tårn og katedralen Santa Maria Assunta.

I området Bocca d'Arno kan du også besøge et lille marked for at købe dagens friske fisk og gå langs promenaden, der fører dig til lystbådehavnen, hvor Marina di Pisa begynder.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: med bus på linje 10, 70, 80, 120 og 875 og med ekspresbus på linje 21.
 • Sådan kommer du dertil i bil: på vejen SP224.

Køb billetter til det skæve tårn og katedralen

7. Gombo Strand

Bredden af stranden|©Life Of Pix
Bredden af stranden|©Life Of Pix

Hvis du vil besøge et vildere og roligere badeområde end de mere kendte i Pisa, kan du vælge Gombo-stranden, et bredt sandområde nord for Bocca d'Arno, der udmærker sig ved sit krystalklare vand og skovklædte omgivelser, men også ved Villa del Gombo, hvor du finder en restaurant og overnatningsmuligheder.

Playa del Gombo er et yndet sted for sportsbåde, som normalt lægger til ved bølgebryderne, der markerer feriestedets grænser, så hvis du beslutter dig for at besøge det, vil du støde på et stort antal sejlbåde og småbåde, der krydser den italienske riviera.

Husk, at adgangen til Playa del Gombo er noget kompliceret over land, og at det ligger langt fra byens centrum, så det kan være en upraktisk mulighed, hvis du planlægger et kort ophold. Hvis det er tilfældet, er her en liste over ting, du kan gøre for at opdage Pisa på 2 dage.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: Der er ingen muligheder, men du kan vælge privat transport.
 • Sådan kommer du derhen i bil: langs Viale delle Cascine.

8. Viperonia Strand

Stenet strand|©Lena Gimanova
Stenet strand|©Lena Gimanova

Viperonia ligger nord for Calambrone og er et endnu mere eksklusivt valg end denne, da den kun får få besøg af turister og ikke engang er kendt af de lokale, selvom den har meget at byde på og en mindre barsk sektor end de sydlige feriesteder, som markerer grænsen mellem Pisa og Livorno.

Viperonia er det ideelle sted at flygte fra menneskemængden i Tirrenia, som efter Pisas marina er den mest berømte strand i byen og derfor modtager en stor tilstrømning af besøgende, og nyde varmt, krystalklart vand og hvidt sand. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at der er en stor parasoludlejningssektor, så stranden er væsentligt reduceret.

Hvis du planlægger at besøge Pisa i julen, vil du opdage, at Viperonia og Calambrone er vært for festligheder og fyrværkeri, og det samme gælder marinaen nytårsaften.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: med bus på linje 10, 70, 80, 120 og 875 og med ekspresbus på linje 21.
 • Sådan kommer du dertil ibil: ad Viale Mezzapiaggia.

9. Fortino Gaspa Strand

Folk ser på solnedgangen på stranden|©Damien Walmsley
Folk ser på solnedgangen på stranden|©Damien Walmsley

Fortino Gaspa er et lille badeområde mellem Bocca d'Arno og Pisas marina, som formelt hører til sidstnævnte, men i praksis er uafhængigt, da det er adskilt fra marinaen af to bølgebrydere, der markerer grænserne for en af de roligste strande i byen og et af de ideelle steder at besøge med familie og børn.

Den største fordel ved Fortino Gaspa er, at den ligger et par kilometer fra det turistmæssige epicenter Piazza dei Miracoli, hvor det skæve tårn, katedralen, baptisteriet og den monumentale kirkegård ligger, hvilket gør den nem at komme til og også en meget bekvem mulighed for ikke at ændre ruten for din tur rundt i byen.

Fortino Gaspa er en meget populær strand blandt turister om sommeren, som er en del af højsæsonen i regionen, men du kan også besøge den i vinter- eller efterårsmånederne, da den byder på rene og brede landskaber mod Det Tyrrhenske Hav, og promenaden i Marina di Pisa løber tæt på nedkørslen til stranden.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: med bus på linje 10, 70, 80, 120, 875, E3 og E25 og med ekspresbus på linje 21.
 • Sådan kommer du dertil i bil: på vejen SP224.

10. Viareggio Strand

Folk solbader på stranden|©Jim Schwartz
Folk solbader på stranden|©Jim Schwartz

Selvom den ikke hører til Pisa, men til Lucca, er Viareggio en af de mest besøgte strande af turister, der kommer til byen, da den tilbyder en bred vifte af tjenester og nogle af de bedste landskaber i Toscana, især i området ved fyrtårnet og marinaen, hvor man også kan smage frisk fisk på de lokale restauranter.

Og hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg, kan du kombinere din tur til badebyen Viareggio med en slentretur gennem Lucca, som betragtes som Pisas lillesøster på grund af den arkitektoniske lighed mellem nogle af dens bygninger og også på grund af dens geografiske nærhed. Her kan man besøge Torre delle Ore, den gotiske katedral St. Martin, den romanske basilika San Frediano, Piazza dell'Anfiteatro og også de middelalderlige bymure.

Viareggio er et ideelt sted at besøge om sommeren for at tage en dukkert i det liguriske hav, men uden for sæsonen kan du også nyde restauranterne og udsigten.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: med bus på linje 10, 70, 80, 120, 875 og E3, med ekspresbus på linje 21 og med Trenitalia-toget.
 • Sådan kommer du dertil i bil: ad vej SS1 og SP9.