Det Skæve Tårn i Pisa: hvordan køber man, priser og rabatter

Det Skæve Tårn, som faktisk er klokketårnet på katedralen Santa Maria Assunta, er Pisas hovedattraktion og også en af de mest fotograferede bygninger i verden. Her er alt, hvad du behøver at vide for at besøge det på din rejse.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Det Skæve Tårn i Pisa: hvordan køber man, priser og rabatter

Torre Inclinada De Pisa, Italia |©hitesh choudhary

Pisa er verdensberømt for klokketårnet på Santa Maria Assunta-katedralen, som har prydet byens skyline siden 1173, og som på grund af jordens beskaffenhed hælder til siden. Denne bygning er også den mest fotograferede i verden og hovedattraktionen i Toscana, hvilket gør den til en af de mest besøgte i regionen.

Det skæve tårn ligger på Piazza dei Miracoli, som er byens turistcentrum, og det 58 meter høje tårn står ved siden af katedralen, baptisteriet, som er den største katolske dåbsbygning i verden, og den monumentale kirkegård, og at besøge det er en af de bedste ting, man kan se og gøre i Pisa.

Den mest komplette løsning

Pisa: Billetter til det Skæve Tårn og katedralen

Et besøg i det skæve tårn og katedralen i Pisa med skip-the-line-adgang

Du lærer det mest berømte klokketårn i verden at kende på en tur, hvor du hurtigt kan komme ind og op i toppen, samt besøge domkirken og den omkringliggende Piazza dei Miracoli.

Med denne mulighed uden køer og til den bedste pris kan du besøge tårnet i Pisa med hurtig adgang og klatre til toppen. Derudover besøger du også katedralen, som er et andet af byens vartegn med sin romanske facade og interiør, der kombinerer byzantinske, islamiske og europæiske stilarter.

Du kan frit vælge tidspunktet for dit besøg og få mest muligt ud af det, så du sparer tid og penge, og du vil også have mulighed for at gå rundt på Piazza dei Miracoli, som også huser Baptisteriet, en anden bygning, der hælder lidt, og den monumentale kirkegård.

Anbefales, hvis... du vil se Pisas hovedattraktion uden kø og til den bedste pris.

Hvor meget koster billetter til Det Skæve Tårn i Pisa?

Billetter og mønter|©Pixabay
Billetter og mønter|©Pixabay

Billetter til Det Skæve Tårn koster ca. 25 euro pr. person, og det er en enhedspris for alle besøgende på 8 år og derover, så der er ingen rabatter for børn eller for voksne over 65 år, som det ofte er tilfældet med andre attraktioner.

Adgang til det skæve tårn er separat fra billetter til de andre bygninger på Piazza dei Miracoli, men hvis du køber en billet til klokketårnet, kan du også komme ind i katedralen. Hvis du vil ind i dåbskapellet og den monumentale kirkegård, skal du købe separate billetter, som koster ca. 7 euro ekstra.

Man kan også købe billetter til Museo Dell'Opera del Duomo og Museo delle Sinopie, men disse billetter er også separate fra indgangen til Det Skæve Tårn.

Interessante detaljer

  • Pris: Indgang til Det Skæve Tårn i Pisa koster ca. 25 euro pr. person.
  • Åbningstider: dagligt fra 9:00 til 18:00.
  • Sted: Piazza del Duomo, Pisa.

Bestilling af billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Hvordan får man billetter til Det Skæve Tårn i Pisa ved billetkontoret?

Par, der køber online|©Andrea Piacquadio
Par, der køber online|©Andrea Piacquadio

Det Skæve Tårn er hovedattraktionen i Pisa, en af de mest besøgte bygninger i Toscana og også et af Italiens vartegn, så hele året rundt er det fyldt med besøgende og turister, der venter på at besøge det, selv i vintermånederne eller lavsæsonen, hvilket gør det næsten umuligt at finde billetter ved billetkontoret.

For at fremme bevarelsen af det skæve tårn, som var lukket for offentligheden i næsten 30 år på grund af vedligeholdelsesarbejde, modtager bygningen kun et begrænset antal besøgende hver dag, som ændres i forhold til klokketårnets tilstand. Dette antal besøgende har en tendens til hurtigt at blive udsolgt ved forudgående online-salg, så billetter er sjældent tilgængelige ved billetkontoret.

Derfor anbefaler jeg, at du køber dine billetter på forhånd, selv hvis du planlægger at besøge byen uden for spidsbelastningsmånederne.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Er billetter til Det Skæve Tårn i Pisa inkluderet i nogen af byens turistpas?

Uddannede mennesker nær det skæve tårn i Pisa|©hitesh choudhary
Uddannede mennesker nær det skæve tårn i Pisa|©hitesh choudhary

Pisa tilbyder ikke turistpas, så Det Skæve Tårn er ikke inkluderet i nogen af byens pas, selvom du kan købe billetter påforhånd online, som har nogle fordele, såsom spring køen over til klokketårnet eller rabatterede billetter, som også inkluderer et besøg i Santa Maria Assunta-katedralen.

Husk på, at de fleste af Pisas attraktioner ligger på Piazza dei Miracoli, så du vil kunne se det meste af byen i løbet af en dagstur på praktisk talt ét sted, så et pisansk turistpas ville ikke give meget mening.

Men hvis du vil se andre vigtige steder i byen eller de bedste strande i Pisa, kan du vælge guidede ture i det historiske centrum, middelalderkvarteret Borgo Stretto, byens pladser og Mezzo-broen, som er den ældste bro i byen over Arno-floden.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Er der særlige billetter til børn?

Smilende børn i sæde|© samer daboul
Smilende børn i sæde|© samer daboul

Billetter til Det Skæve Tårn har en enkelt startpris på ca. 25 euro, så der er ingen særlige billetter til børn eller til voksne over 65 år, som det ofte er tilfældet med andre attraktioner.

Det skal også bemærkes, at arrangørerne af hensyn til de besøgendes sikkerhed fraråder børn under 8 år og voksne med nedsat mobilitet at klatre op i toppen af klokketårnet, medmindre de er ledsaget af en ledsager.

Voksne med nedsat mobilitet og et handicapcertifikat kan komme gratis ind i Det Skæve Tårn, hvis de ledsages af en assistent.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Er der guidede ture til Det Skæve Tårn i Pisa, og er det det værd?

Folk tæt på det skæve tårn i Pisa|©muertemaria
Folk tæt på det skæve tårn i Pisa|©muertemaria

Billetter til Det Skæve Tårn inkluderer ikke en guidet tur, men giver kun adgang til det indre af klokketårnet og toppen, men du kan vælge at hyre en lokal ekspertguide på egen hånd eller vælge nogle turudbydere, der tilbyder adgang med guidet assistance.

Selvom det skæve tårns historie er meget berømt, er dets konstruktion og bevarelse omgivet af myter og legender, så med en lokal guide kan du få mest muligt ud af dit besøg ved at lære alle detaljerne om en af de mest berømte bygninger i verden at kende. Ud fra dette synspunkt er det derfor værd at tage på en guidet tur.

Hvis du beslutter dig for at besøge stedet på egen hånd, vil du også kunne nyde attraktionen uden de store ulemper, især hvis du planlægger at besøge Pisa i julen, hvor det skæve tårn skiller sig ud med sin belysning og udsmykning. På aftenen kan du også tage til Piazza dei Miracoli for at se det traditionelle fyrværkeri.

Bemærk, at selvom arrangørerne ikke forbyder lokale ekspertguider, reklamerer de ikke for disse tjenester, primært fordi de fokuserer på at respektere antallet af daglige besøgende i bygningen, og også fordi de begrænsede rum inde i klokketårnet forhindrer folkemængder.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Hvordan kommer man til Det Skæve Tårn i Pisa?

Rød bus i Pisa|©pigger35
Rød bus i Pisa|©pigger35

Adgangen til Piazza dei Miracoli, som er Pisas turistmæssige epicenter, er ret nem fra alle steder i byen, så det skæve tårn kan nås med offentlig transport på buslinjerne 10, 70, 80, 81 og 120 og med ekspresbusserne på linje 4 og 5.

Hvis du vælger at tage turen i bil, kan du komme dertil fra Marina di Pisa ad vejen SP224, men hvis du har planer om at bevæge dig rundt i byens centrum, vil jeg råde dig til at tage busserne, da der som regel er meget trafik, og der er meget få parkeringspladser i nærheden. Du skal også være opmærksom på, at nogle gader i byen er spærret eller begrænset for biltrafik, hvilket kan forringe din oplevelse.

Der er også mange udflugtsbureauer, der tilbyder privat transport til Piazza dei Miracoli, især dem, der kommer fra andre toscanske byer og også tilbyder nogle af de bedste ture fra Pisa.

Interessante detaljer

  • Sådan kommer du dertil med offentlig transport: med bus på linje 10, 70, 80, 81 og 120 og med ekspresbus på linje 4 og 5.
  • Sådan kommer du dertil i bil: på vejen SP224.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Hvor lang tid har du brug for til at besøge Det Skæve Tårn i Pisa?

Folk tager billeder i løbet af dagen|©Tim Gouw
Folk tager billeder i løbet af dagen|©Tim Gouw

Et gennemsnitligt besøg i Det Skæve Tårn skønnes at tage ca. 35 minutter, inklusive indgangen og turen op ad de 273 marmortrin til toppen, da der ikke er elevatorer til rådighed.

Dertil skal lægges ventetiden ved indgangen, som normalt er mellem 30 minutter og 1 time, men man kan også vælge fast-track-billetter for at undgå at spilde tid før indgangen. Under alle omstændigheder skal du vælge en tidsplan for besøget, når du køber din billet, så tidsrummet bør ikke strække sig for meget fra de tildelte vagter.

Husk, at hvis du tilrettelægger en passende rejseplan, køber en hurtigbillet og møder op ved klokketårnet på det aftalte tidspunkt, vil du kunne se Det Skæve Tårn på kort tid, hvilket er ideelt, hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her de bedste alternativer til at lære Pisa at kende på en dag.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Åbningstider for Det Skæve Tårn i Pisa

Rundt analogt ur med romertal|©Nanzui Palomino
Rundt analogt ur med romertal|©Nanzui Palomino

Det Skæve Tårn er åbent hver dag, men åbningstiderne afhænger af årstiden. I januar, februar og marts er åbningstiderne fra kl. 9.00 til 18.00, mens de i april, maj, juni, juli, august og september er fra kl. 9.00 til 20.00.

I oktober, november og december er åbningstiderne igen fra kl. 9.00 til 18.00, men du skal være opmærksom på, at disse tidspunkter kan blive ændret på helligdage, i forbindelse med ceremonier og begivenheder eller af sikkerhedsmæssige årsager, da klokketårnet er under permanent opsyn.

En af de bedste måder at se en anden side af det skæve tårn på er gennem dets belysning om natten, da de marmormaterialer, der blev brugt i konstruktionen, skaber en ildfast effekt, når lyset tændes, så at gå rundt på Piazza dei Miracoli for at se klokketårnet er en af de bedste ting at lave i Pisa om natten.

Interessante detaljer

  • Åbningstiderfra april til september: dagligt fra kl. 9.00 til 20.00.
  • Åbningstiderfra oktober til marts: dagligt fra 9:00 til 18:00.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Tips til at besøge Det Skæve Tårn i Pisa

Par tager billeder|©Kampus Production
Par tager billeder|©Kampus Production

Det Skæve Tårn er hovedattraktionen i Pisa og en af de mest besøgte attraktioner i Toscana, så du skal være opmærksom på, at uanset hvornår på året du besøger byen, vil du støde på mange turister og besøgende. Derfor råder jeg dig til at købe din billet på forhånd og ikke løbe risikoen for ikke at kunne finde billetter i billetkontoret på dagen for dit besøg.

Husk også, at det tidspunkt, du vælger for dit besøg, vil blive afspejlet på din billet, og at du skal holde dig til det tidsrum, da du ikke har ret til refusion, når tiden er gået, så jeg råder dig til at ankomme et par minutter før tidspunktet for dit besøg for at komme gennem sikkerhedskontrollen og undgå forsinkelser i sidste øjeblik.

Hvis du ankommer til klokketårnet med tasker eller kufferter, skal du efterlade dem ved indgangen, og du kan hente dem ved slutningen af besøget. Dette kriterium gælder også for katedralen, baptisteriet og den monumentale kirkegård, så jeg anbefaler, at du forsøger at ankomme let lastet.

Bemærk endelig, at adgang er forbudt for børn under 8 år og også for personer med nedsat mobilitet eller hjerte-kar-sygdomme, da klatreturen til toppen foregår til fods, og klokketårnet ikke har elevatorer.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Dette er butikken for Det Skæve Tårn i Pisa

Folk på indkøb|©Jimmy Pierce
Folk på indkøb|©Jimmy Pierce

Det Skæve Tårn har ingen butik, men ved indgangen til Piazza dei Miracoli finder du en lille butik med souvenirs til minde om bygningerne i komplekset og også et område med barer og restauranter.

I butikken kan man få miniaturer af bygningerne, magneter, fotografier og postkort, mest af det skæve tårn og Santa Maria Assunta-katedralen. Man kan også købe T-shirts, hatte, postkort og nøgleringe med sætninger og billeder, der hentyder til klokketårnet.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa

Hvor kan man spise i nærheden af Det Skæve Tårn i Pisa?

Folk sidder på pladsen|©Michael Kemper
Folk sidder på pladsen|©Michael Kemper

Piazza dei Miracoli er byens turistmæssige epicenter, så det er også et sted, hvor du kan finde masser af spisesteder før eller efter dit besøg. Blandt de bedste områder til frokost er omkring Piazza dei Cavalieri, hvor du kan vælge mellem nogle af de bedste restauranter i Pisa som Branzo, Orzo Bruno og Osteria dei Cavalieri.

Et par gader væk fra Det Skæve Tårn ligger også middelalderkvarteret Borgo Stretto, som har mange barer, pubber og restauranter og masser af aktivitet om natten, og du kan også besøge spillestederne Piazza Carrara og Piazza delle Vettovaglie.

Hvis du besøger Det Skæve Tårn om morgenen, har du også tid til en gastronomisk udflugt og endda et besøg på en vingård eller vingård i de omkringliggende områder Cinque Terre, Volterra, Bolgheri og Castiglioncello.

Book billetter til Det Skæve Tårn i Pisa