Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Transport til og fra Ciampino lufthavn

Her er de bedste muligheder for at komme til centrum af Rom fra Ciampino lufthavn.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Transport til og fra Ciampino lufthavn

Ankomst til Rom fra lufthavnen | ©Dan Gold

Ciampino er Roms lavprislufthavn, som er perfekt til en weekendophold. I modsætning til lufthavne, der drives af lavprisflyselskaber i andre byer, er Ciampino lige så langt fra Rom som Fiumicino, byens hovedlufthavn.

Og det er ikke den eneste gode nyhed! Du har tre forskellige måder at komme til byen på, og hvis du læser videre, vil jeg fortælle dig, hvilken jeg personligt anser for at være den bedste, samt et par tips til at gøre den værste del af turen, nemlig at komme til hotellet, meget let og behagelig. Her kan du se, hvordan du kommer til Rom fra Ciampino lufthavn.

Muligheder for at komme til Rom fra Ciampino lufthavn

Her er de bedste muligheder for at komme til dit hotel, når du lander i Ciampino lufthavn:

Delte lufthavnstransfers mellem Ciampino og Rom

Ankomstterminal| ©Jorgen Berglund
Ankomstterminal| ©Jorgen Berglund

Ved at bestille denne transport på forhånd slipper du for at bekymre dig om at komme til dit hotel, når du lander i Rom. De delte overførsler fungerer på følgende måde: En chauffør venter på dig ved lufthavnsudgangen og kører dig og 5 andre passagerer til hver af dine respektive destinationer.

Hvis du rejser til Rom i selskab, kan du anmode om en fælles transport til hotellet som en gruppe. Køretøjerne har normalt højst 6 pladser, og hvis du er fire eller flere personer, kan det være værd at bestille en privat transport, som jeg giver dig alle oplysninger om nedenfor.

Og når du skal tilbage til lufthavnen i slutningen af din rejse, kan du også bestille en fælles transport fra Rom til Ciampino. På den måde kan du nyde de sidste minutter af din rejse i fred og ro, idet du ved, at du har en chauffør, der henter dig på det nøjagtige tidspunkt, hvor du skal være i lufthavnen på forhånd.

Book en delt transfer fra Ciampino

Private overførsler mellem Ciampino og Rom

På vej til Rom| ©Why Kei
På vej til Rom| ©Why Kei

Dette er VIP-transfers, den bedste oplevelse, den bedste måde at komme til Rom på med mere klasse. Eller simpelthen den billigste måde at komme fra lufthavnen til byen på, hvis du er en gruppe på seks personer.

Den private ankomsttransport fra Ciampino til Rom fungerer på samme måde som de delte transporter, bortset fra at du ikke deler køretøjet med fremmede personer. Hvis I er to, er det ikke den mest omkostningseffektive løsning, men det vil være som at tage en taxa til hotellet med den ekstra fordel, at chaufføren venter på dig i lufthavnen og hjælper dig med din bagage.

Ligesom med fælles transport kan du bestille en privat transport fra Rom til Ciampino og få det sidste minut ud af din dag i Rom.

Det skal du vide, før du bestiller en transport mellem lufthavnen og byen

Booking online| ©Charles Deluvio
Booking online| ©Charles Deluvio
  • Bestil din transfer, når du har bestilt din flybillet! Du skal oplyse nogle vigtige oplysninger om din flyvning, f.eks. flyidentifikationskode og det omtrentlige landingstidspunkt (hvis du bestiller en ankomsttransport) eller starttidspunkt (hvis du bestiller en afgangstransport). På denne måde ved chaufføren, om dit fly er blevet forsinket, hvilken afgang han skal vente på dig ved for at gøre dit liv nemmere, og i tilfælde af returtransport vil han hente dig på det nøjagtige tidspunkt for at sætte dig af i lufthavnen i god tid.
  • Du bliver også bedt om at oplyse et kontakttelefonnummer, så chaufføren kan ringe til dig, hvis der skulle opstå problemer.
  • Flyvningen kører fra mandag til søndag på alle tidspunkter.
  • Hvor lang tid tager det at komme til Rom fra Ciampino? Omkring en halv time, måske højst 40 minutter på en travl dag
  • Din chauffør venter på dig i højst 30 minutter. Men bare rolig, han har dine flyoplysninger og ved mere eller mindre, hvor lang tid det vil tage dig fra afgang til mødestedet.
  • Der må kun medbringes én kuffert og én håndtaske på transporten, og chaufføren hjælper dig med at lægge den i bagagerummet. Hvis du rejser med ekstra bagage, f.eks. et instrument eller en stor taske, anbefaler jeg, at du drøfter dette på bookingtidspunktet eller kontakter transportbureauet inden flyrejsen.
  • Transporten dækker det centrale Rom, og du kan bede om at blive sat af ved dit hotel eller et andet sted, men det er meget muligt, at chaufføren ikke kører dig uden for byens hovedstadsområde.
  • Det anbefales generelt, at returtransferen foretages 3,5 timer før din planlagte flyvetid. Transportbureauet vil anbefale et tidspunkt, hvor du kan skifte. Der er børne- og babysæder til rådighed. Du bedes anmode om disse ved reservationen.

Book en bustransfer fra Ciampino

Sådan kommer du til Rom fra Ciampino med offentlig transport

Termini banegård| ©Dan Visan
Termini banegård| ©Dan Visan

Du kender allerede den bedste måde at komme til Rom på, når du lander i lufthavnen, men hvis du ikke er blevet overbevist af transporterne, har du to andre muligheder for at komme til dit hotel: tag bussen eller bestil en taxa.

Kom til Rom fra Ciampino med bus

Det bedste alternativ til at bestille en transfer, da toget ikke kører til Ciampino. Den billigste løsning er ATRAL-busserne, der forbinder Ciampino lufthavn med Roms metrolinje A (ved Anagnina station). Når du kommer frem, skal du tage metroen eller en anden form for transport for at komme til dit hotel, hvilket kan være lidt besværligt.

Der er også busser mellem Ciampino lufthavn og centrum af Rom, som kører direkte til centrum af Rom. De har flere stop, så du kan stå af ved det stop, der ligger tættest på dit hotel. En fordel ved denne transportform er, at du også kan købe din billet på forhånd online, hvilket jeg anbefaler, hvis du vælger denne mulighed for at sikre dig en plads. For transport tilbage til lufthavnen kan du købe din billet på Termini Station.

Busserne fra Ciampino tager ca. 45 minutter til Rom og kører ca. hver halve time.

Taxa til Rom fra Ciampino

Med transfer fra lufthavnen til dit hotel er det ikke rigtig umagen værd at tage en taxa fra Ciampino til Rom. Prisen kan være dyrere end en transfer, idet prisen er fastsat af byrådet til 30 €, hvortil chaufføren kan lægge et nat- eller bagagegebyr.

Den eneste fordel er, at du ikke behøver at bestille noget på forhånd, men du bør være meget forsigtig med at tage en uofficiel taxa (kig efter hvide biler med et "taxi"-skilt på taget og et tydeligt synligt nummer på kørekortet), og for at være sikker skal du aftale en pris med chaufføren, før du tager af sted til Rom.