Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

25 bedste ting at gøre i Rom

Du skal tage til Rom mindst én gang i dit liv. Og hvis du ikke vil gå glip af noget af det, byen har at byde på, skal du tage hensyn til alle anbefalingerne på denne liste over seværdigheder, som du ikke må gå glip af.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

20 minutters læst

25 bedste ting at gøre i Rom

Det romerske Colosseum | ©Mathew Schwart

Den evige by, et frilandsmuseum, den vestlige civilisations vugge, byen med de syv bakker... Rom har fået mange øgenavne gennem sin historie, men ingen af dem beskriver følelsen af at gå gennem byens gader, opdage dens mest romantiske hjørner, nyde dens gastronomi eller beundre dens arkitektur.

Rom er ikke kun evigt, men også uendeligt. Hver tur efterlader dig med et ønske om mere, for det ville være umuligt at dække Roms storhed og historie på et enkelt besøg. Derfor er denne liste over de bedste ting at lave i Rom blot en oversigt over de mest almindelige steder, hvor du kan begynde at opleve byen, og som du kan bruge som en tjekliste til din rejse.

1. Besøg Colosseum indenfor

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Man kan sige, at dette amfiteater er Roms vogter. Det er det mest besøgte monument i byen, og dens indre gallerier fanger øjet på samme måde som dens ydre vægge er tegnet af græske buer og søjler. Siden det blev bygget i 72 e.Kr. har Colosseum været vidne til utallige historier om gladiatorer og dyrekampe, men disse historier vil blive fortalt på en af de mange guidede rundvisninger i Colosseum.

Det er en vidunderlig følelse atankomme til Colosseumfor første gang, men bliv ikke for beruset af denne enklaves skønhed, og husk disse :::link|text=tips til dit besøg på Colosseumelement=sc-124-1829:::. Ligesom dig er der tusindvis af turister, der ønsker at besøge dette monument, og hvis du inden du starter din rejse ved, hvor du kan spise, når du er færdig med dit besøg i Colosseum, eller hvordan du får billige billetter til Colosseum, vil tilstrømningen af turister være meget mere tålelig.

Husk, at billetter til Colosseum også er billetter til Forum Romanum og Palatinerhøjen, og at du derfor også kan købe dem på billetkontorerne, selv om køerne kan være uendelige, så jeg anbefaler, at du køber dem online.

Køb billetter til Colosseum

2. Undskyldning på Peterspladsen

Peterspladsen i Vatikanet| ©Unsplash
Peterspladsen i Vatikanet| ©Unsplash

Vatikanstaten er et must i Rom, og når man taler om Vatikanet, taler man også om det Sixtinske Kapel og Peterspladsen. Vatikanmuseerne og Peterskirken, der ligger over pladsen, er de to vartegn for verdens mindste stat.

Du har sikkert set dette ovale torv omgivet af to halvcirkler på mere end ét luftfoto; det er den udsigt, du får, når du bestiger Peterskirkens kuppel (der er gratis adgang til Peterskirken, men ikke til kuplen).

Når du besøger området (se her for oplysninger om, hvordan du kommer til Vatikanet fra centrum af Rom ), skal du huske, at det er et af de mest travle områder i Rom, så jeg anbefaler, at du noterer dig disse spisesteder i nærheden af Vatikanet, så du kan bestille i forvejen. Der er så mange ting at se og gøre i Vatikanet, at du vil blive sulten efter en formiddag i Vatikanet.

Køb billetter til St. Peter's Basilica

Hør pavens velsignelse på Peterspladsen

En uforglemmelig oplevelse, som du skal have under dit besøg i Rom og Vatikanstaten, uanset om du er religiøs eller ej, er at lære Vatikanet og den hellige fader at kende på tæt hold under onsdagens paveaudiens eller søndagens Angelus-ceremoni.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan høre pavens velsignelse under din rejse til Rom, anbefaler jeg dig at læse artiklen Papal Audience in Rome, hvor du finder alle detaljerne, og hvis du er religiøs, er mit råd klart: besøg Rom i den hellige uge.

Carmen's Traveler Tip

Hvis du skal besøge paven, så husk at tage en medalje, en rosenkrans eller et helligt kort med dig, så han kan velsigne dig.

3. Rundvisning på Forum Romanum og Palatinhøjen

Luftfoto af Forum Romanum| ©Unsplash
Luftfoto af Forum Romanum| ©Unsplash

Forummet var det sted, hvor hele det antikke Roms juridiske, politiske og kommercielle liv var koncentreret, og i dag er det en imponerende udstilling af arkæologiske levn, som giver et glimt af essensen af byens gyldne tidsalder.

Efter en guidet rundvisning på Forum Romanum kan du besøge den nærliggende Palatinhøjen: den mest centrale af Roms syv høje, hvorfra du også kan se ekstraordinære arkæologiske levn. Både Colosseum guidede ture og Colosseum-billetter inkluderer normalt adgang til Colosseum, men hvis du også planlægger at besøge Vatikanet, anbefaler jeg, at du undersøger muligheden for at få Vatikanet og Colosseum sammen: det er det hele værd, og du sparer på entréen!

Et godt råd: Hvis du tager til Rom om sommeren, skal du forsøge at komme tidligt om morgenen, især hvis du besøger Forum Romanum med børn, da varmen kan spille dig et puds.

Køb billetter til Forum Romanum

4. Oplev traditioner og historie med en guidet rundvisning i centrum

Gaderne i Rom| ©Unsplash
Gaderne i Rom| ©Unsplash

At tage på en af de guidede ture i Roms historiske centrum er en af de bedste ideer til at komme rundt i byen og forstå, hvad du ser. Det ville være den oplevelse, jeg ville vælge i de fleste af de byer, jeg rejser til, for langt fra de kedelige ture, hvor man blev overvældet af endeløse datoer og historiske fakta, er turene i dag blevet mere autentiske og mere varierede, som det er tilfældet med Rom-natterundvisninger eller fototure i Rom.

Især i Rom, hvor traditioner og kunst findes rundt om hvert hjørne, lærer en specialiseret guide dig ikke kun at sætte pris på byens historie, men også på dens essens.

Bestil en rundvisning i Rom

5. Spis en gelato foran Trevi-fontænen

Trevi-fontænen| ©Michele Bitetto / Unsplash
Trevi-fontænen| ©Michele Bitetto / Unsplash

Rom er kendt for sine springvand, og dette er uden tvivl det mest symbolske af dem alle. Det vil du se ved en overraskelse, når du drejer rundt om et hjørne, mens du slentrer gennem byens historiske centrum, og det første, der vil overraske dig, vil være dets størrelse. Dette barokfontæne forestiller Neptun og to tritoner og er kendt for legenden om, at hvis man kaster en mønt i det, vender man tilbage til Rom, og hvis man kaster to mønter, finder man kærligheden i Italien.

For mig er den mest autentiske måde at nyde det på at smage en lækker italiensk gelato på trappen. Jeg advarer dig om, at det vil være praktisk talt umuligt at gøre det i løbet af de centrale timer af dagen, men hvis du accepterer mit råd, så gør det efter middagen, sidst på dagen og før du går i seng på dit hotel. Der er næsten ingen turister og meget mere plads til at sidde ned, så det bliver meget mere afslappende, og du vil huske dette øjeblik for evigt. Jeg fortæller dig alt, hvad du skal vide for at få mest muligt ud af det her: Alt du behøver at vide om Trevi-fontænen og her er en liste over de bedste is i Rom.

6. Beundre det Sixtinske Kapel i Vatikanmuseerne

Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Juvelen i kronen for kunstelskere er Vatikanmuseerne. Værker af Da Vinci, Titian, Caravaggio og Raphael er blot et lille udsnit af det, du kan finde i Europas største kunstsamling, som naturligvis har det berømte Sixtinske Kapel som overskygger.

Det vigtigste at vide, inden du organiserer dit besøg, er, at du kan udforske museerne i dit eget tempo ved at købe billetter til Vatikanmuseerne, hvor du kan springe køen over, eller du kan få en guidet rundvisning i Vatikanmuseerne.

I begge tilfælde anbefaler jeg, at du bestiller din billet på forhånd, så du undgår at vente i flere timer. Og hvis du tænker, at prisen på billetter til Vatikanet, billetter til Det Sixtinske Kapel og så mange andre museer og seværdigheder måske er en udgift, som du ikke havde regnet med i dit budget, anbefaler jeg dig at overveje at få et Roma Pass eller Omnia Card. Det er sightseeingkort til Rom og Vatikanet, som giver dig adgang til alle seværdighederne til en bedre pris end hvis du køber dem separat.

Endelig må du ikke glemme at tage hensyn til den dresscode, der kræves for at besøge disse museer. Jeg fortæller om dette og andre tips til at besøge Vatikanet i denne artikel, f.eks. hvordan du undgår køerne for at komme ind i Vatikanet. Her er også nogle tips til, hvordan du kan få gratis eller nedsatte billetter til Vatikanet.

Køb billetter til Det Sixtinske Kapel

7. Bestig trapperne på Piazza di Spagna

Piazza Spagna| ©Daniel Basso
Piazza Spagna| ©Daniel Basso

De enorme trapper på Piazza di Spagna er et andet visuelt must-see i Rom. Disse trapper forbinder kirken Trinità dei Monti med Fontana della Barcaccia.

Mens de engang var et mødested for kunstnere, er de nu et mødested for turister, der besøger Rom og stopper op for at nyde stedets skønhed. Den har sit navn efter den spanske ambassades sæde og er et af de mest livlige steder, du kan se, når du slentrer gennem Roms centrum.

Mit personlige råd er, at man ikke kun skal se pladsen fra bunden. Kravl op ad trapperne (i et stykke tid har grupper ikke haft lov til at sidde på trapperne, da de mange turister har blokeret vejen for forbipasserende) og nyd udsigten over Rom fra oven. Og hvis du overvejer at udforske byen i dybden og lære alle dens magiske pladser at kende, kan du læse denne artikel om Top 10 pladser i Rom.

8. Gå en tur og kryds Piazza Navona

Piazza Navona om natten| ©Gabriella Clare
Piazza Navona om natten| ©Gabriella Clare

Dette særprægede ovale torv er utvivlsomt en favorit blandt mange romere og turister. De fire fontæner, som du kan se på den barokke Piazza Navona, repræsenterer Roms vigtigste floder. I centrum af dem alle står det gigantiske springvand med de fire floder, som er designet af Bernini og er et sandt arkitektonisk vidunderværk.

Om dagen er pladsen fuld af små grupper, der besøger Roms centrum og stopper op for at fortælle om disse springvanders historie. Om aftenen, især om sommeren, er der gadeartister på pladsen, som bliver et af centrumene for det sociale liv i byens centrum. Hvis vejret er godt, er det en rigtig god idé at købe en pizza til at tage med og nyde den på en af bænkene med udsigt over springvandene.

Gå ikke glip af detaljerne i alle dens springvand og skulpturer samt den imponerende facade på kirken på pladsen. Personligt er jeg en stor fan af hvert eneste springvand i Rom: på hvert eneste torv, gyde eller hjørne er der et kunstværk i form af et springvand. Derfor anbefaler jeg, at du læser denne artikel om de bedste springvand i Rom, hvor du finder de smukkeste springvand, og hvor de ligger.

9. Oplev de kapitolinske museer

Pladsen for de kapitolinske museer| ©Unsplash
Pladsen for de kapitolinske museer| ©Unsplash

Roms kunst slutter ikke ved Vatikanet; de Capitolinske Museer, der ligger i Campidoglio, er et andet must-see for at se mytiske kunstværker som den Capitolinske Ulve, rytterstatuen af Marcus Aurelius, Berninis Medusa, Konstantins kolos eller den sårede Galata.

Køb billetter til de capitolinske museer

10. Gå ind i Pantheon for at beundre dens kuppel

Det indre af Agrippas Pantheon| ©Evan Qu
Det indre af Agrippas Pantheon| ©Evan Qu

Agrippas Pantheon, der ligger i Roms historiske centrum, er et af de fineste monumenter i hele Rom. Det er et besøg værd at se det, der nu er en kirke, og som tidligere var et romersk tempel, der blev opført under Aurelius' styre, og at se det oplyst ved mørkets frembrud. Her er alt, hvad du har brug for at vide om Roms Pantheon.

Køb billetter til Pantheon

11. Gå gennem Villa Borghese-haverne og besøg dens galleri

Inde i Borghese-galleriet| ©Unsplash
Inde i Borghese-galleriet| ©Unsplash

På en privilegeret beliggenhed finder du den romerske bys store skjulte skat: Borghese-galleriet. På dette besøg kan du ikke kun nyde et af de bedste kunstgallerier i Rom og klassiske skulpturer af stor skønhed, men også en gåtur gennem Roms lunger, Villa Borghese 's imponerende haver, som uden tvivl er en af de bedste parker i Rom.

Køb billetter til Borghese Gallery

12. Nyd udsigten fra Gianicolò

Springvandet på toppen af Gianicolo| ©Wikimedia
Springvandet på toppen af Gianicolo| ©Wikimedia

Personligt elsker jeg at se byer "oppefra"; et overblik over deres hustage og haver er for mig et øjeblik, hvor man kan indånde den friske luft og tænke på, hvor heldig man er at være der i det øjeblik, hvor man nyder rejsen.

Derer mange steder i Rom med en vidunderlig udsigt, men jeg anbefaler den, du får fra Roms ottende bakke: Gianicolo, som ligger over Trastevere-kvarteret. Ud over udsigten kan du nyde en afslappet atmosfære væk fra Roms sædvanlige travlhed med gadeforestillinger som f.eks. dukketeater.

13. Smag romersk gastronomi

Typisk romersk trattoria| ©Marco Calignano / Unsplash
Typisk romersk trattoria| ©Marco Calignano / Unsplash

Lokal mad er en attraktion i alle lande, men i Italien er det mere attraktivt end næsten alle andre steder i Europa. En tur til Rom bare for pizza, pasta og gelato er en rejse, der er givet godt ud, så glem ikke at spise.

Gør det ikke i en fart eller på gaden, mens du står i kø for at komme ind til et monument; sæt dig på en restaurant og brug to timer på at spise, smag på hver enkelt ret, spørg kokken om hans specialiteter, og hvis du har tid, så tag med på en gastronomisk rundvisning for at opleve Roms bedste pizzaer og fremragende pastaretter.

Men hvis du ønsker at gå ud på egen hånd for at finde et godt sted at spise, er her en liste over mine yndlingssteder i Rom for at opfordre dig til at prøve nogle af dem og frem for alt for at undgå at falde i de fælder, som byen (nogle gange) har forberedt for turisterne.

Book en gastronomisk rundvisning i Rom

14. Tag en aperitivo i Trastevere

Typiske gader i Trastevere| ©Unsplash
Typiske gader i Trastevere| ©Unsplash

En by er også dens kvarterer, og Trastevere er utvivlsomt et af Roms mest charmerende kvarterer (for mig er det det bedste, men smag kan man ikke regne med...). Gå en tur gennem de brostensbelagte gader, der er prydet med efeu, besøg de finurlige gavebutikker, spis på en af restauranterne, sæt dig ned og få en is på torvene og opdag nogle af de bedste steder at tage en aperitif i Rom.

Trastevere er en anden slags Rom, og mange siger, at det er det mest autentiske af dem alle. Den bedste måde at se alt det, den har at byde på, er at tage på en guidet tur i Trastevere. Du bør også være opmærksom på de bedste spisesteder i Trastevere og alt det, som Trastevere-kvarteret har at byde på efter mørkets frembrud.

Bestil en rundvisning i Trastevere

15. Rom om natten

Rom om natten| ©Unsplash
Rom om natten| ©Unsplash

Når vi tager på rejse, står vi ofte tidligt op om morgenen for at få mest muligt ud af tiden; vi bruger hele dagen på at besøge, og når aftenen falder på, er vi udmattede og vil bare tilbage til hotellet for at hvile os, inden vi tager på den næste maratondag med sightseeing.

Lad dig ikke friste. Afsæt tid under dit besøg til ikke kun at se Rom om natten, men også til at nyde det, gå rundt og betragte belysningen af monumenterne uden at have travlt eller være presset til at tage et billede. Det vil være det hele værd.

Book en natlig rundtur i Rom

16. Besøg katakomberne

Inde i katakomberne| ©Unsplash
Inde i katakomberne| ©Unsplash

Når vi taler om et anderledes Rom, så er det også det, du kan finde under jorden væk fra turister og monumenter. Under Roms skønhed ligger en labyrint af romerske katakomber, som du kan besøge på en specialiseret rundvisning, og som uden tvivl vil give dig en helt anden følelse.

Men forveksl ikke de romerske katakomber med et besøg i Vatikanets katakomber. Det er to forskellige ting. Hvis et af disse to besøg giver dig lyst til mere, kan du læse denne artikel om Sankt Callixtus' katakomber og Kapucinerkatedralernes katakomber.

Køb billetter til Katakomberne

17. Udforsk andre drømmeagtige italienske enklaver

Florence| ©Unsplash
Florence| ©Unsplash

Rom har meget at byde den rejsende, men har også en privilegeret position i den italienske geografi. Det betyder, at du fra Rom kan besøge andre interessante byer på en komfortabel måde og uden at skulle bruge meget tid på at rejse:

Florence

Firenze er kunstens hovedstad: her kan du besøge Michelangelos imponerende David og nyde Uffizi-galleriet eller Accademia. Byens Domkirke er en af de mest spektakulære i hele Italien, og gaderne ånder en middelalderlig og klassisk atmosfære, der fortryller alle besøgende. Lyder det bekendt? Læs mere i denne artikel om de bedste udflugter til Firenze fra Rom, og hvis du foretrækker at tage af sted på egen hånd, kan du se de forskellige måder at komme fra Rom til Firenze på.

Bestil en udflugt til Firenze

Pompeii og Napoli

Syd for Rom, tættere på Napoli og ved foden af Vesuv, ligger byen, der engang blev begravet af lavaen fra den nærliggende vulkan og er bevaret på en så speciel måde, at den tiltrækker millioner af besøgende hvert år. Hvis du ønsker at udnytte din rejse til Rom til at lære Napoli eller Pompeji at kende og besøge dem alle på én dag, skal du være opmærksom på de bedste udflugter til Pompeji og de bedste udflugter til Napoli.

Pompeji er en by, der er værd at besøge fra Rom, men hvis du ønsker at gøre det på egen hånd, er her nogle oplysninger om, hvordan du kommer til Pompeji fra Rom og hvordan du kommer til Napoli fra Rom.

Bestil en rejse til Pompeii eller Napoli

Rundt om Rom

Hvis du har lyst til en kortere tur uden for byen, kan du f.eks. tage en tur til Assisi og Orvieto eller til den spektakulære Villa dell'Este. Jeg vil fortælle dig om mine yndlingsrejser her: 5 steder at besøge i nær af Rom.

Der findes endda dagsture, hvor du kan besøge disse byer og andre seværdigheder i nærheden af Rom, som vil fuldende din rejseoplevelse i Den Evige By. Hvis du stadig ikke er sikker på, hvilken destination du skal vælge, er her en liste over de mest populære: Dagsture og udflugter fra Rom og tre mindre kendte anbefalinger: Caracallas bade, besøget i Ostia Antica og udflugterne til Tivoli og Hadrians villa fra Rom.

Bestil en rundvisning i Rom

18. Afslør alle hemmelighederne i Castel Sant'Angelo

Billede af slottet| ©Unsplash
Billede af slottet| ©Unsplash

Castel Sant'Angelo ligger meget tæt på Vatikanet og har udsigt over floden fra en af de smukkeste broer i Rom. Hvis du synes, at det er fantastisk udvendigt, vil du elske det endnu mere indvendigt: det er super velbevaret, og fra taget får du nok den bedste udsigt (og det bedste foto) over både byen og Vatikanet.

Jeg tror, at jeg allerede har givet dig nok grunde til at gå inden for murene, men hvis du stadig mangler flere undskyldninger, er der her et link til artiklen om, hvordan og hvorfor du skal besøge Castel Sant'Angelo.

Køb billetter til Castel Sant'Angelo

19. Ræk hånden ind i sandhedens mund

Sandhedens mund| ©Wikimedia
Sandhedens mund| ©Wikimedia

Til dem af jer, der ikke har set "Roman Holiday": Bocca della Verità er en marmormaske, der befinder sig i kirken Santa Maria in Cosmedin (nær Circus Maximus), og hvis legende siger, at den bed den, der løj, i hånden. Det kan virke lidt turistet at få taget et billede med hånden i denne maske, men dette ritual er så berømt verden over, at det ikke kan udelades fra listen over ting, man skal lave i Rom.

20. Køb lokale produkter på det udendørs marked i Campo de Fiori

Piazza de Campi de Fiori| ©Wikimedia
Piazza de Campi de Fiori| ©Wikimedia

En ny mulighed for at lære en anden side af den evige by at kende, væk fra monumenterne og turistruterne. Friluftsmarkedet på Campo de Fiori-pladsen har bevaret den bohemeagtige atmosfære fra de middelalderlige kroer, der engang omgav den. På markedet på Campo de Fiori kan du ikke kun mænge dig med de lokale, men også købe frisk frugt og grøntsager, souvenirs og et par overraskelser.

21. Kig gennem nøglehullet i haven med appelsintræer

Udsigten fra
Udsigten fra "hullet" i Rom| ©Wikimedia

At kigge gennem et nøglehul - er det virkelig noget, man kan gøre i Rom? Når du ser den smukke udsigt til Peterskirkens kuppel derfra, vil du forstå hvorfor. I begyndelsen var det en stor hemmelighed i Rom, men flere og flere besøgende kommer til disse haver for at lede efter det berømte nøglehul og beundre udsigten.

Og dette er blot et af de mange hemmelige steder, som den evige by gemmer på, og som du skal opdage lidt efter lidt på egen hånd, hvis du ønsker at blive forelsket i Rom. Jeg vil hjælpe dig lidt på vej og give dig en liste over de, for mig, bedst bevarede hemmelige steder i Rom.

22. Rundtur i Rom med sightseeingbus

Villa Borghese fra sightseeingbussen| ©Wikimedia
Villa Borghese fra sightseeingbussen| ©Wikimedia

Sæt dig selv i situationen: din sidste dag i byen, og du har et par timer til at besøge det, du bedst kunne lide, og tage et kig på dine yndlingssteder. Problemet er, at det i Rom er så svært at vælge, at man gerne vil se det hele på et øjeblik, så man kan tage hele turen igen...

Måske kan du ikke gøre det sidste (selvom du altid kan komme tilbage, husk det), men det sidste glimt er muligt at gøre det mere globalt om bord på en af de airconditionerede sightseeingbusser, der kører rundt til de vigtigste punkter i byen, enten for at du kan sige "farvel" til dem eller for at få en appetitvækker på alt det, du skal se i de næste par dage efter din ankomst til Rom.

Det er også en god måde at spare penge på transport, da det hjælper dig med at komme fra et sted til et andet uden at skulle betale for en billet til offentlig transport hver gang du rejser.

Book din plads på Rom Sightseeing-bussen

Brug metroen i Rom

Uanset hvor dit hotel ligger, vil du sandsynligvis skulle bruge metroen på et tidspunkt på din rejse. Generelt er det meget billigt og nemt: Der er meget få linjer, der går på kryds og tværs af byen (det lader til, at det er svært at grave romersk jord op, da der dukker flere og flere levn, ruiner og vigtige arkæologiske levn op, hver gang der bores), og det er ret hurtigt og pålideligt. Du vil følge denne guide til Roms undergrund, så hold den ved hånden!

Andre måder at komme rundt i Rom på

Og når vi nu taler om at spare penge, så vil jeg gerne give dig endnu et tip til at spare tid og penge ved ankomsten til Roms lufthavn: Jeg anbefaler, at du overvejer muligheden for at bestille en transport mellem Roms lufthavn og centrum på forhånd. Desuden vil jeg fortælle dig om alle de muligheder, der findes for at komme til dit hotel i Rom, uanset om du ankommer fra Ciampino eller Fiumicino.

Hvis du er på et krydstogt i Middelhavet og går fra borde i havnen i Civitavecchia for at tage til Rom, er den hurtigste og mest komfortable måde at komme til den italienske hovedstad på at bestille en privat eller delt transport. Jeg fortæller dig hvordan i artiklen Transfers mellem havnen i Civitavecchia og Rom i Rom!

Book din lufthavnstransport

23. Tag på jagt efter de smukkeste kirker i byen

Basilica dei Santi XII Apostoli| ©Agatha Dépine
Basilica dei Santi XII Apostoli| ©Agatha Dépine

Når man begynder at forestille sig en rejse til Rom for første gang, kan man falde i den fælde at tro, at Rom kun handler om kirker. Og det er sandt, at der er mange kirker i Rom, men at bruge hele turen på at opleve dem en efter en ville bestemt ikke være den bedste måde at få mest muligt ud af sin tid i byen på.

Derfor (og fordi, mand, det er Rom, du bliver nødt til at se nogle kirker) har jeg lavet en liste over de smukkeste kirker i Rom og en anden med de største basilikaer i Rom (jeg kan fortælle dig, at en af mine favoritter er Basilica of St. John Lateran ). Så hurtigt og nemt er det: Jeg udvælger de bedste til dig, så du kan være på den sikre side, og jeg fortæller dig, hvorfor de er et besøg værd. Det var så lidt!

24. Undersøg de små kroge og hjørner i det jødiske kvarter og Tiberøen

Broen fra den jødiske ghetto til Tiberøen| ©Unsplash
Broen fra den jødiske ghetto til Tiberøen| ©Unsplash

Hvis der er et sted, der er et udtryk for ro, tradition og autenticitet, er det Roms jødiske kvarter. Du finder den lige i hjertet af byen, og selv om den ikke er særlig stor, er den et ideelt sted at gå en tur, spise en is eller smage en typisk slik i de lokale konditorier.

Benyt lejligheden til at krydse broen til Tiberøen, et smukt sted at se solnedgangen efter en lang dag med en spadseretur i verdens smukkeste by.

Bestil en rundvisning i det jødiske kvarter

25. Organiser dig (om ikke andet så bare lidt), inden du ankommer

Spadseretur rundt i Colosseum| ©Joshua Earle
Spadseretur rundt i Colosseum| ©Joshua Earle

Når du først er landet i Rom, er der ingen tid at spilde. Byen gemmer på millioner af steder at opleve, og det er en skam at bruge tid på at tænke på, hvad man skal lave den næste dag. Derfor vil jeg give dig nogle tips til, hvordan du kan organisere din rejse til Rom:

Vælg dine rejsedatoer med omtanke

Rejser du til Rom om vinteren, foretrækker du at besøge Rom om efteråret, eller planlægger du at opleve Den Evige By om foråret? Det er altid et godt tidspunkt at tage på denne rejse, men afhængigt af hvornår du gør det, vil byen have nogle ting at tilbyde dig eller andre ting, så tag noter om, hvad der er det bedste tidspunkt at rejse til Rom på, og hvad du kan se og gøre måned for måned med denne liste:

Planlæg din rejseplan i dage

Kedeligt, ikke sandt? Jeg vil gøre det for dig. Jeg fortæller dig præcis, hvad du kan (eller bør) gøre og se, når du er i Rom, afhængigt af hvor mange dage din rejse varer. For eksempel:

Hvad hvis du rejser med din familie?

Nå, men jeg vil også hjælpe dig. Her har du en artikel om, hvad du kan se og gøre i Rom med børn, hvor du kan finde ud af, hvad du kan gøre for at nyde byen, hvis du rejser som familie med dine små børn.

Hvad hvis du rejser til jul?

Så er du heldig, for Rom i juletiden er endnu mere specielt. Selv om det kan være kolde dage, vil lysene, julekrybberne, de dekorerede gader og julemarkederne i Rom kompensere for de lave temperaturer. Gå ikke glip af alt det, du kan lave i Rom i julen.