Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge…

Hvis du besøger Rom, må du ikke gå glip af en af byens juveler: Jeg fortæller dig alt, hvad du skal vide for at få billetter til Vatikanmuseerne, hvor du kan se det utrolige Sixtinske Kapel.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge…

Kolonnade på Peterspladsen | ©Mathew Schwartz

Vatikanstaten, som kan nås til fods fra Roms centrum, er pavernes residens og centrum for den katolske magt i verden.

Hovedattraktionerne er Peterskirken med dens kuppel, Peterspladsen og Vatikanmuseerne med Det Sixtinske Kapel. Hvis du vil undgå køerne, som bogstaveligt talt er de længste køer i Rom, skal du sørge for at købe din billet på forhånd.

Den mest økonomiske

Rom vatikan og det sixtinske kapel spring køen over billetter

Din direkte indgang til Vatikanet uden at vente ved billetkontoret.

Se alt, hvad Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel har at byde på, i dit eget tempo ved at købe disse billetter på forhånd og springe de lange køer ved billetkontorerne over.

Her er de billettyper, du kan købe på forhånd: Få direkte adgang til de imponerende Vatikanmuseer, Sankt Rafaels værelser og Det Sixtinske Kapel, og brug så meget tid, du vil, i hvert af rummene. Takket væreskip-the-line-billetterne kan du komme ind i komplekset uden at skulle igennem billetkontoret på forhåndog tage turen i dit eget tempo. Du har også mulighed for at vælge en audioguide sammen med din billet, som fortæller dig detaljerne om de vigtigste malerier og skulpturer, du finder undervejs.

For kun 30 euro får du adgang til en af Roms største turistattraktioner, og hvis du bestiller dine billetter på forhånd, sparer du hovedpine, når du er der.


Den bedste løsning

Guidet rundvisning på Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken

Din billet til Vatikanet med en guidet tur i små grupper

Nyd en mere intim oplevelse, når du besøger Vatikanet med en ekspertguide i en lille gruppe.

Varighed: 3 timer

Med denne mulighed får du adgang til Vatikanmuseerne, hvor du blandt andet kan se det fantastiske Sixtinske Kapel. Fordelen?

Det inkluderer en billet, der sparer dig for endeløse køer, og du bliver ledsaget af en ekspertguide, der hjælper dig med at sætte alt, hvad du ser, ind i en sammenhæng. Tro mig: på et sted med så mange værker, så meget historie og så meget symbolik vil du sætte pris på at få nogle oplysninger om de vigtigste gallerier, de vigtigste kunstnere og de vigtigste værker for ikke at blive overvældet af den store mængde stimuli, korridorer og kunst, du finder derinde. På denne turvil du gå gennem museernes vigtigste rum og gallerier og lære de mest relevante detaljer om de mest betydningsfulde værker i Vatikanmuseerne.

Hvis du er en af dem, der ikke bryder sig om ture i store organiserede grupper, bør du overveje denne mulighed, fordi den giver dig mulighed for at være tættere på guidens forklaringer, at have et lettere tempo under besøget og at have mere frihed til at stille spørgsmål, bede om anbefalinger, få bedre kontakt med guiden osv.


Premium-muligheden

Tidlig indgang vatikanet og det sixtinske kapel tur

Din billet til at besøge Vatikanet tidligt om morgenen for at undgå trængsel.

Dette er uden tvivl den mest eksklusive måde at besøge Vatikanmuseerne på: Du kan komme ind i Det Sixtinske Kapel, før det åbner for offentligheden, og nyde kunsten uden alt for mange turister omkring dig, med en ekspertguide i en lille gruppe.

Varighed: 4 timer

Blandt alle de Premium-billetter, du kan finde til Vatikanet, hvis du seriøst skal overveje en af dem, er det denne tidlige indgang med fortrinsret til Det Sixtinske Kapel.

Denne mulighed giver dig mulighed for at besøge det med en mindre kapacitet (før det åbner for offentligheden og andre ture) og uden tvivl nyde det meget mere. Denne type billet garanterer, at du kan se Vatikanets museer i almindelighed og Det Sixtinske Kapel i særdeleshed med en lille gruppe oghalvanden time, før folkemængderne oversvømmer korridorerne. Hvis du skal forkæle dig selv på din rejse, råder jeg dig til at tage denne meget alvorligt.


Sammenfattende sammenligner vi de fire muligheder:


Vatikanets billetpriser

Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN
Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN

Jeg foreslår to typer billetter med forskellige priser:

  • Den mest anbefalede er at købe en billet, der inkluderer en guidet tur på spansk i en gruppe, og det vil koste dig ca. 43 euro. Men afhængigt af hvilken type billet du vil købe, vil prisen være helt forskellig.

Det gode er, at der er muligheder for alle budgetter. Hvis du vil have flere detaljer om billetpriserne til Vatikanet, kan du læse min artikel om det her: Pris for billetter til Vatikanet 2023.

  • En mere eksklusiv mulighed, hvor man undgår menneskemængderne, er muligheden for at komme ind i Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne, før de åbner for offentligheden. Det har en lidt højere pris, men hvis du vil have mest muligt ud af oplevelsen, vil du ikke fortryde det. Det koster omkring 60 euro. Du vil hele tiden være ledsaget af en ekspertguide, og den stilhed, der hersker i gallerierne på det tidspunkt af dagen, er den ekstra pris værd.

Book en guidet tur i Vatikanet tidligt om morgenen

Få rabat på dine billetter til Vatikanet

Bramante-trappen| ©Bibi Pace
Bramante-trappen| ©Bibi Pace

Endelig er der også pakker, der giver dig mulighed for at spare, når du besøger Vatikanet og andre attraktioner i byen. I Hellotickets kan du f.eks. få den kombinerede Colosseum + Vatikanet. På én dag besøger du begge attraktioner med en specialiseret guide, og prisen er ca. 90 euro, hvilket gør det til en billigere løsning, end hvis du køber begge besøg separat.

Tjek også muligheden for at købe Omnia Card og Roma Pass, byens turistkort, som giver dig adgang til andre museer og monumenter ud over Vatikanet til en reduceret pris.

Book spring-køen-over-billetter til Vatikanet

Hvor kan man købe skip-the-line-billetter til Vatikanet?

Peterspladsen set fra basilikaens kuppel.| ©Alan Liu
Peterspladsen set fra basilikaens kuppel.| ©Alan Liu

Den bedste løsning er at købe dine billetter på forhånd og online, så du kan være sikker på, at den mulighed, du køber, inkluderer adgang til Vatikanet uden køer eller ventetid.

Alle de muligheder, du finder i Hellotickets, inkluderer det, og det vil være din store fordel, når du besøger Vatikanet. De lange køer, der dannes ved Vatikanets porte, går rundt om de mure, der flankerer museerne, og er bogstaveligt talt delængste køer i Rom. At vente i timevis i solen på at komme ind i museerne, basilikaen og Det Sixtinske Kapel kan blive dit værste mareridt, hvis du kommer uden billetter og skal gå gennem billetkontoret.

Book spring-køen-over-billetter til Vatikanet

Sådan får du billetter til Vatikanet med Roma Pass og Omnia Card

Vatikanets museer| ©Unsplash
Vatikanets museer| ©Unsplash

Rom er så turistet en by med så mange vidundere at se, at en god mulighed er at købe byens turistkort, som vil hjælpe dig med at besøge Vatikanmuseerne, fordi indgangsbilletterne er inkluderet i prisen.

Omnia Vatikanet og Roma Pass

Dette kort, også kendt som Omnia-kortet Roma, kombineres ofte med Roma Pass og er den bedste mulighed for at besøge Vatikanet, da det inkluderer adgang til museerne og andre attraktioner.

Rom City Pass

Dette er Roms VIP-pas og giver dig gratis adgang til Vatikanmuseerne og andre attraktioner som Colosseum. Du kan bestille passet for 1 til 7 dage og inkludere transport eller lufthavnstransport mod et tillæg.

Book dit Roma Pass og Omnia Card

Køb billige billetter til Vatikanet og Colosseum i kombination

Detaljer om en af Vatikanmuseets korridorer| ©Berto Macario
Detaljer om en af Vatikanmuseets korridorer| ©Berto Macario

Hvis du overvejer at besøge Colosseum (det er faktisk et must-see), skal du vide, at der er mulighed for at købe en kombineret billet til Vatikanet og Colosseum, hvilket vil spare dig tid og penge, så det er virkelig praktisk.

Prisen er billigere, end hvis du køber begge billetter separat, og du springer køerne over ved begge attraktioner, hvilket gør besøget meget sjovere. Desuden får du mulighed for at besøge begge monumenter ledsaget af en ekspertguide, der sørger for, at du ikke går glip af noget af disse to juveler i Den Evige Stad.

Book billetter til Vatikanet ved at springe køen over

Sådan køber du billetter til Vatikanet ved billetkontoret

Indgangen til Vatikanet
Indgangen til Vatikanet

Af erfaring kan jeg forsikre dig om, at de to timer lange køer udenfor (med lange strækninger i solen) vil tage en masse energi fra at se Vatikanets museer.

Husk, at du kan risikere, at der er udsolgt, afhængigt af hvornår du kommer, så jeg råder dig til at komme tidligt om morgenen. Det første, du skal vide, er, at når vi taler omalmindelig adgang til Vatikanet uden køer, henviser vi til indgangen til Vatikanmuseerne. Det er gratis at komme ind i Vatikanstaten (man skal ikke have billet; det er som at besøge en anden del af Rom), og der er gratis adgang til Peterskirken.

Men Det Sixtinske Kapel og alle Vatikanmuseets værker og gallerier med nogle af de mest berømte værker i verden koster penge og kræver en entrébillet, og meget vigtigt, så bliver de hurtigt uds olgt, da der er begrænset med pladser, og der er tusindvis af mennesker, der ønsker at komme ind hver dag.

Book din guidede tur i Vatikanet

Er Det Sixtinske Kapel inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Det Sixtinske Kapel
Det Sixtinske Kapel

Ja, alle billetter til Vatikanet inkluderer et besøg i det berømte Sixtinske Kapel. På trods af Vatikanmuseernes enorme størrelse vil du straks bemærke, at Det Sixtinske Kapel tiltrækker det største antal besøgende, da næsten alle stopper op i dette rum for at se det.

Hvis du vil nyde Det Sixtinske Kapel i ro og mag, kan du altid købe en billet tidligt om morgenen for at undgå menneskemængden.

Book spring-køen-over-billetter til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Er Peterskirken inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Peterskirken
Peterskirken

Ikke altid, men adgangen til Peterskirken er gratis, så du behøver ikke at betale, hvis du ikke vil. Køerne er dog meget lange, så der er mulighed for at betale for at komme ind (med eller uden en guidet tur) og springe køerne over. Når du først er inde, vil du blive forbløffet over størrelsen og kvaliteten af nogle af værkerne.

Book billetter til Vatikanet ved at springe køen over

Er opstigningen til kuplen inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Peterskirken
Peterskirken

Hvis du vil op i Peterskirken, skal du betale en separat billet, men du kan købe den på stedet uden at reservere, og der er normalt ingen lange køer for at komme ind.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale for at gå op i kuplen eller ej, er mit råd at tage en dyb indånding og gå op. Halvvejs oppe vil du sikkert fortryde det (den smalle vindeltrappe er noget af en udfordring), men når du kommer op på toppen, vil udsigten være det hele værd, og du vil kunne arkivere oplevelsen som et af højdepunkterne på din rejse.

Book billetter til Vatikanet, hvor du kan springe køen over

Er Nekropolis og katakomberne inkluderet i Vatikanets billet?

Pave Pius XI's grav| ©Northfielder
Pave Pius XI's grav| ©Northfielder

Nej. Vatikanets nekropolis, som ligger i kælderen under Peterskirken, kræver en separat indgangsbillet. Det er et ganske interessant besøg, hvor du kan se nogle af de historiske pavers og apostlen Peters krypter og grave. Hvis du vil organisere dit besøg, anbefaler jeg, at du gør det på forhånd, da kapaciteten er ret begrænset, og efterspørgslen er meget stor.

Er der nogen rabatter på billetter til Vatikanet?

Luftfoto af Vatikanets haver
Luftfoto af Vatikanets haver

Adgang til Vatikanet er gratis eller til en særlig pris for studerende under 25 år og universitetsstuderende, medlemmer af religiøse skoler eller akkrediterede pilgrimme, handicappede, journalister og børn under seks år.

Find ud af, hvordan du besøger Vatikanet til den bedste pris eller får rabatter i denne guide.

Vatikanets åbningstider

Michelangelos pieta| ©Sonse
Michelangelos pieta| ©Sonse

Vatikanmuseets åbningstider er, med få undtagelser, fra kl. 9.00 til 16.00. Bemærk, at museet er lukket hele dagen om søndagen i forbindelse med den pavelige messe på Peterspladsen og på visse helligdage. Det bedste tidspunkt at besøge museet er, som det gælder for alle turistattraktioner, tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen. Bare husk, at ture, der inkluderer et besøg i Peterskirken efter kl. 14.00, ikke garanterer adgang til basilikaen.

Jeg fortæller dig alt om det i denne detaljerede guide med alle tidsplaner for Vatikanet (museerne, basilikaen, opstigningen til kuplen ... osv.).

Book din guidede tur i Vatikanet

Varighed af besøget i Vatikanet

Vatikanets museer| ©iam_os
Vatikanets museer| ©iam_os

Afhængigt af hvad du vil se i Vatikanet, skal du bruge mindst tre timer (to, hvis du har travlt, men det er ikke det værd). Personligt foretrækker jeg at bruge tre timer på en afslappet rundtur i museerne med et par ting tilbage at se fra samlingen i stedet for at haste gennem hele museerne på to timer for at få "checken" på, at jeg har "set" alt.

Hvis du også vil stoppe ved Peterskirken, gå op i kuplen eller nyde at gå rundt på Peterspladsen med dens søjlegang, er besøget uundgåeligt længere og kan tage op til en hel dag. Det er vigtigt at planlægge, hvad du vil se i Vatikanet, så du kan beregne, hvor meget tid du har brug for og nyde dit besøg.

Book din guidede tur i Vatikanet

Kan det betale sig at købe billetter til Vatikanet med en guidet tur?

Detalje af Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
Detalje af Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Ja, en guidet tur er 100% anbefalelsesværdig: en samling med så meget symbolik og historisk kontekst er meget sjovere med en ekspert, der kan fortælle dig anekdoter om dens skaber, dens stil eller årsagen til dens historiske relevans. Der er forskellige muligheder for guidede ture i Vatikanet, afhængigt af din tid og dit budget.

For eksempel koster den mest omfattende og mest prisvenlige tur 38 euro og giver dig mulighed for at se det bedste af Vatikanets museer og Det Sixtinske Kapel. Hvis du vil undgå menneskemylderet, kan du altid vælge den bedste mulighed for at komme ind i Det Sixtinske Kapel tidligt om morgenen, før det åbner for offentligheden, så du kan nyde Det Sixtinske Kapel i fred og ro i en meget lille, privilegeret gruppe.

Book din guidede tur i Vatikanet

Sådan kommer du til Vatikanet

Detalje af Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
Detalje af Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Vatikanstaten ligger langt fra Roms centrum, men det betyder ikke, at det er svært at komme dertil. Der er flere måder at komme dertil på, så vælg den, der passer bedst til din rejseplan:

  • Tilfods: Afhængigt af hvor du bor, kan du sagtens komme derhen til fods. Hvis du f.eks. bor i nærheden af Piazza Navona og har lyst til at gå en tur, kan du krydse Tiberen og på ca. en halv time nå Peterspladsen; hvis du tager en omvej, kan du endda gå forbi Castel Sant'Angelo først. Ingen gåtur i Rom er spild af tid, men hvis du vælger denne mulighed, skal du huske at tage tidligt af sted for at være der på det rigtige tidspunkt.
  • Medoffentlig transport: Den hurtigste måde at komme til Vatikanet med offentlig transport er at tage metrolinje A til Ottaviano S Pietro. Hvis metroen ikke er praktisk, er der også busser, der kører fra Piazza dei Cinquecento eller Termini Station.

Sådan køber du billetter på Vatikanets officielle hjemmeside

Kolonnade på Peterspladsen
Kolonnade på Peterspladsen

Hvis du vil købe billetter på Vatikanets officielle hjemmeside, skal du være opmærksom på, at de ikke kan refunderes og kun gælder for den dag, du vælger.

Hvis du ikke kan lide at improvisere på dine ture, anbefaler jeg, at du bestiller denne mulighed for at springe køen over til Vatikanet hos Hellotickets, da det giver mulighed for gratis afbestilling; på denne måde mister du ikke dine penge, hvis der opstår problemer under din rejse. Anas rejsetip Hvis du bestiller din billet på forhånd, undgår du køer på mere end to timer.

Praktiske tips til besøg i Vatikanet

Inde i Peterskirken
Inde i Peterskirken

Et besøg i Vatikanet er et obligatorisk stop på din rejse til Rom, men for at få mest muligt ud af dagen er det en god idé at planlægge dit besøg lidt. Her er, hvad du skal huske på, når du besøger Vatikanet:

Dæk dig til, når du besøger Vatikanet

Man kan lære af sine fejl, og jeg er sikker på, at du kender nogen, som efter at have planlagt deres besøg har været nødt til at tage af sted uden at besøge museerne eller basilikaen. Begge steder skal du dække dine ben og skuldre.

Intet ærmeløst, nedringet tøj, shorts, miniskørter eller hatte er tilladt. Skal man være tildækket midt om sommeren? Lad os se, sund fornuft: Tag et tørklæde eller en lang foulard med i rygsækken, som du kan have på, når du går ind på disse steder, og som du ikke behøver at have på hele dagen. Jeg kan forsikre dig om, at det er bedre at forebygge end at helbrede.

Sådan undgår du menneskemængden, når du besøger Vatikanet

For at undgå køer ved du allerede, at du skal købe din billet til Vatikanmuseerne på forhånd, men menneskemængder er ikke så lette at undgå ... Den eneste måde at reducere dem på er at vælge den første eller den sidste tidsplan og ikke tage af sted før eller efter en helligdag, og hvis du kan, så undgå højsæsonen.

Hvad skal man gøre med rygsække og bagage, når man besøger Vatikanet?

De er ikke tilladt, og der kan igen dannes køer ved billetkontorerne. Jeg anbefaler, at du besøger Vatikanet med et minimum af bagage, for efter så mange timer på benene kan selv en pakke lommetørklæder blive tung.

Er det værd at betale for audioguiden til børn?

Hvis du besøger Vatikanmuseerne med børn, anbefaler jeg, at du beder om en audioguide specielt til dem (anbefales til 6-12-årige). På den måde bliver besøget mindre trættende for dem, og de vil nyde kunstværkerne mere.

Hvor kan man spise i nærheden af Vatikanet?

Dette område, som er ret turistet, virker måske ikke ved første øjekast som den bedste del af Rom at stoppe for at spise frokost eller middag. Men det betyder ikke, at den italienske hovedstad ikke stadig er et gastronomisk referencepunkt, så selv i området omkring Vatikanet finder du udsøgte spisesteder.

Forbered din gane, og nyd de bedste romerske retter! Ana's Traveller Tip Tag et tørklæde med i rygsækken, så du kan dække dine skuldre, når du går ind i Vatikanmuseerne og Peterskirken.