Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge…

Hvis du besøger Rom, må du ikke gå glip af en af byens juveler: Jeg fortæller dig alt, hvad du skal vide for at få billetter til Vatikanmuseerne, hvor du kan se det utrolige Sixtinske Kapel.

Ana Caballero

Ana Caballero

17 minutters læst

Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge…

Kolonnade på Peterspladsen | ©Mathew Schwartz

Vatikanstaten, der kan nås til fods fra centrum af Rom, er pavens residens og centrum for den katolske magt i verden. De vigtigste attraktioner er Peterskirken med kuplen, Peterspladsen og Vatikanmuseerne med det Sixtinske Kapel.

Hvis du vil undgå køerne, som bogstaveligt talt er de længste køer i Rom, skal du købe din billet på forhånd. Her er de billettyper, der kan købes på forhånd:

Den mest økonomiske

Rom vatikan og det sixtinske kapel spring køen over billetter

Du får direkte adgang til Vatikanet uden at skulle vente ved billetkontoret.

Se alt det, Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel har at byde på, i dit eget tempo, ved at købe billetterne på forhånd og undgå de lange køer ved billetkontorerne.

Gå direkte til de imponerende Vatikanmuseer, Raphaels værelser og det Sixtinske Kapel, og brug så meget tid, som du har brug for, til at se kunstværkerne i hvert af rummene. Med skip-the-line-billetter kan du komme ind i komplekset uden at skulle gå gennem billetkontoret, hvilket ville spilde kostbar tid.

Hvis du ønsker at tage en rundvisning i dit eget tempo, uden en guide og uden grupper, er dette den rette mulighed for dig. Desuden har du mulighed for at vælge en audioguide sammen med adgangsbilletten, som fortæller dig detaljerne om de vigtigste malerier og skulpturer, du finder undervejs.

For kun 30 euro får du adgang til en af Roms største turistattraktioner, og hvis du bestiller dine billetter på forhånd, sparer du hovedpine, når du først er der.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Det er en måde at sikre dine billetter til Vatikanet på, så du kan se den uendelige kunst indenfor uden at skulle stå i kø ved billetkontoret.

Anbefales, hvis... du foretrækker en uafhængig tur uden at skulle være opmærksom på en gruppe eller det tempo, som guiden sætter.


Den bedste løsning

Rom vatikan museum og det sixtinske kapel guided tur

Din billet til Vatikanet med en guidet rundvisning i en lille gruppe

Nyd en mere intim oplevelse ved at besøge Vatikanet med en ekspertguide i en lille gruppe.

Varighed: 2 hours 30 minutes

Med denne mulighed betaler du for din adgang til Vatikanets museer, hvor du blandt tusindvis af andre kunstværker kan se det fantastiske Sixtinske Kapel. Fordelen? Det omfatter en billet, som sparer dig for endeløse køer ved døren, og du vil blive ledsaget af en ekspertguide, som vil hjælpe dig med at sætte alt det, du ser, i en sammenhæng.

Tro mig: På et sted med så mange værker, så meget historie og så meget symbolik vil du sætte pris på at få nogle oplysninger om de vigtigste gallerier, de vigtigste kunstnere og de vigtigste værker, så du ikke bliver overvældet af den store mængde stimuli, korridorer og kunst, som du finder i Vatikanmuseerne. Med denne rundvisning vil du gå gennem de vigtigste rum og gallerier i museerne og lære de mest relevante detaljer om de vigtigste værker i Vatikanmuseerne at kende.

Hvis du er en af dem, der ikke bryder dig om rundvisninger i store organiserede grupper, så overvej denne mulighed, fordi det vil give dig mulighed for at være tættere på guidens forklaringer, have et lettere tempo under besøget og have mere frihed til at stille spørgsmål, bede om anbefalinger, få bedre kontakt med guiden osv.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er en god mulighed for at besøge Vatikanmuseerne med en guide i en lille gruppe, hvilket giver dig en mere intim oplevelse.

Anbefales, hvis ... du ønsker at besøge museet med en guide, men uden at skulle deltage i en stor gruppe.


Premium-muligheden

Tidlig indgang vatikanet og det sixtinske kapel tur

Din billet til at besøge Vatikanet tidligt om morgenen for at undgå menneskemængder.

Dette er uden tvivl den mest eksklusive måde at besøge Vatikanmuseerne på: Du kan komme ind i Det Sixtinske Kapel, før det er åbent for offentligheden, og nyde kunsten uden for mange turister med en ekspertguide i en lille gruppe.

Varighed: 2 hours 30 minutes

Blandt alle de Premium-billetter, du kan finde til Vatikanet, hvis du skal overveje én seriøst, er det denne tidlige indgang med fortrinsadgang til Det Sixtinske Kapel. Jeg kan især godt lide at nyde en vis ro og stilhed på museer, og jeg lyver ikke, hvis jeg siger, at i Vatikanmuseerne i almindelighed og i det Sixtinske Kapel i særdeleshed havde jeg det særligt svært.

Denne mulighed giver dig mulighed for at besøge Det Sixtinske Kapel med en mindre gruppe (før det åbner for offentligheden og andre ture), og det giver dig uden tvivl mulighed for at nyde det meget bedre.

Forskellen mellem at se dette sted i en lille gruppe, i detaljer, i stilhed og uden hundredvis af blitzlys omkring dig vil helt sikkert markere, hvordan du lever oplevelsen. Denne type billet garanterer, at du vil kunne se Vatikanmuseerne i almindelighed og det Sixtinske Kapel i særdeleshed halvanden time før menneskemængderne oversvømmer korridorerne. Hvis du skal forkæle dig selv på din rejse, vil jeg råde dig til at tage denne mulighed meget alvorligt.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: For det første fordi det Sixtinske Kapel ved et normalt besøg normalt er overfyldt med turister, hvilket gør, at det mister meget af sin charme. Hvis du besøger det først om morgenen med en ekspertguide, der hjælper dig med at sætte alt det, du ser, i en sammenhæng, og ledsaget af en lille gruppe, får oplevelsen virkelig et andet niveau.

Anbefalet hvis... du mener, at et besøg på Vatikanmuseerne er noget, du skal gøre én gang i livet, og du skal nyde det fuldt ud, så tro mig, så er dette din mulighed.


Pakken med besparelser

Tilbud: guidet rundvisning i Coloseum og Forum Romanum + Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Billetter til det bedste af Rom, på én dag og til den bedste pris

Du kan ikke forlade Rom uden at besøge Colosseum og Vatikanmuseerne. Med denne mulighed kan du få en guidet rundvisning i begge til den bedste pris.

En anden mulighed, som varmt anbefales, er at kombinere besøget på Vatikanmuseerne om morgenen med et besøg på Colosseum om eftermiddagen. Som du måske allerede ved, er et besøg i Colosseum et must på din rejse til Rom (uanset hvor mange gange du har set facaden, kan du ikke forestille dig alt det indenfor, før du har besøgt det).

Hvis du ønsker at spare tid og penge, når du køber billetter til de to mest symbolske steder i Rom, er denne kombinerede billet med guidet rundvisning til Vatikanmuseerne og Colosseum efter min mening den bedste løsning. I denne artikel om Hvordan køber man billetter til Colosseum og Vatikanet beskrev jeg, hvad denne kombinerede guidede tur består af, hvad den indeholder, hvordan du kan organisere den osv.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Hvis du planlægger din rejse til Rom, bør du allerede vide, at både Colosseum og Vatikanet er to must-sees i byen. Og den bedste måde at besøge dem på er at kombinere adgangen til begge steder, for at spare nogle penge og også for at kunne besøge dem med en ekspertguide, der vil sørge for, at du ikke går glip af noget.

Anbefales hvis... du planlægger at besøge Colosseum og Vatikanet, er dette den mest anbefalede måde at leje begge guidede ture på. Nyd turen med en lokal guide og bekymr dig ikke om at organisere noget!


Sammenfattende sammenligner vi de fire muligheder:


Hvor meget koster billetter til Vatikanet?

Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN
Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN

Det mest anbefalede er at købe billetten, der inkluderer en guidet rundvisning på spansk i gruppe, og det koster kun 38 euro. Men som du kan se, vil prisen være helt anderledes alt efter hvilken type billet du vil købe, alt efter hvilken type billet du vil købe. Det gode er, at der er muligheder for alle budgetter. Hvis du vil have flere detaljer om billetpriserne for at få adgang til Vatikanet, kan du tjekke min artikel om det her: Pris for billetter til Vatikanet 2023.

For en mere eksklusiv løsning, hvor du kan undgå menneskemængderne, er der mulighed for at komme ind i Det Sixtinske Kapel og Vatikanets museer, før de åbner for offentligheden. Det koster lidt mere, men hvis du vil have mest muligt ud af oplevelsen, vil du ikke fortryde det. Det koster lidt over 100 euro. Du vil hele tiden blive ledsaget af en ekspertguide, og den stilhed, der hersker i gallerierne på dette tidspunkt af dagen, er den ekstra pris værd.

Bestil et besøg i Vatikanet tidligt om morgenen

Spar ved at købe billetter

Bramante-trappen| ©Bibi Pace
Bramante-trappen| ©Bibi Pace

Endelig er der også pakker, der giver dig mulighed for at spare penge, når du besøger Vatikanet og andre attraktioner i byen. I Hellotickets kan du f.eks. få den kombinerede Colosseum + Vatikanet. På én dag besøger du begge attraktioner med en specialiseret guide, og prisen er ca. 90 euro, hvilket gør det til en billigere løsning, end hvis du køber begge besøg separat.

Tjek også Omnia Card og Roma Pass, byens turistkort, som giver dig adgang til andre museer og monumenter ud over Vatikanet til en reduceret pris.

Book et besøg i Vatikanet med adgangsbillet til Colosseum

Hvor kan du købe billetter til Vatikanet uden køer

Peterspladsen set fra basilikaens kuppel.| ©Alan Liu
Peterspladsen set fra basilikaens kuppel.| ©Alan Liu

Den bedste løsning er at købe dine billetter på forhånd og online, og sørg for, at den mulighed, du køber, omfatter adgang til Vatikanet uden kø. Alle de muligheder, du finder på Hellotickets, omfatter det, og det vil være din store fordel, når du besøger Vatikanet.

De lange køer, der dannes ved Vatikanets porte, går rundt om murene, der flankerer museerne, og er bogstaveligt talt de længste køer i Rom. At vente i timevis i solen for at komme ind til museerne, basilikaen og det Sixtinske Kapel kan blive dit værste mareridt, hvis du kommer derhen uden billetter og skal igennem billetkontoret.

Hvis du vil læse flere tips og tricks til at få mest muligt ud af din oplevelse i Vatikanet, kan du læse min praktiske guide til Vatikanet: 10 tips til at besøge Vatikanet.

Bestil billetter til Vatikanet uden kø til at springe køen over

Sådan får du billetter til Vatikanet med Roma Pass og Omnia Card

Vatikanets museer| ©Unsplash
Vatikanets museer| ©Unsplash

Da Rom er en meget turistet by og har så mange vidundere at se, kan du vælge at købe byens turistkort, hvilket vil være nyttigt for at besøge Vatikanmuseerne, fordi indgangsbilletterne er inkluderet i prisen.

Omnia Vatikan- og Romapas

Dette kort, der også er kendt som Omnia card Roma, kombineres ofte med Roma Pass og er den bedste mulighed for at besøge Vatikanet, da det inkluderer adgang til museerne og andre attraktioner. Hvis du skal besøge området i dybden, og du skal på sightseeing i resten af Rom, anbefaler jeg dig at tage et kig på denne anden artikel om Roma Pass, hvor jeg fortæller dig, hvordan du bruger det og alle dets fordele.

Rom City Pass

Dette er Roms VIP-pas, og med det kan du få gratis adgang til Vatikanmuseerne og andre seværdigheder som Colosseum. Du kan bestille passet for en periode på 1 til 7 dage og inkludere transport eller lufthavnstransport mod et tillæg.

Bestil dit turistpas

Køb billige billetter til Vatikanet og Colosseum kombineret

Detaljer om en af korridorerne i Vatikanmuseerne| ©Berto Macario
Detaljer om en af korridorerne i Vatikanmuseerne| ©Berto Macario

Hvis du overvejer at besøge Colosseum (det er faktisk et must-see), skal du vide, at der er mulighed for at købe en kombineret billet til Vatikanet og Colosseum, hvilket sparer dig både tid og penge, så det er virkelig praktisk. Prisen er billigere, end hvis du køber begge billetter hver for sig, og du springer køerne ved begge attraktioner over, hvilket gør besøget meget sjovere.

Desuden har du mulighed for at besøge begge monumenter ledsaget af en ekspertguide hele tiden, som vil sørge for, at du ikke går glip af noget af disse to juveler i Den Evige By.

Bestil et besøg i Vatikanet med adgang til Colosseum

Sådan køber du billetter til Vatikanet på billetkontoret

Vatikanets indgang
Vatikanets indgang

Af erfaring kan jeg forsikre dig om, at de to timers køer udenfor (med lange strækninger i solen) vil tage en masse energi fra at se Vatikanmuseerne. Husk, at alt efter tidspunktet for din tur kan du risikere at få udsolgt, så jeg anbefaler dig at tage af sted først på morgenen.

Det første, du skal vide, er, at når vi taler om almindelig adgang til Vatikanet uden køer, henviser vi til indgangen til Vatikanets museer. Det er gratis at komme ind i Vatikanstaten (du behøver ikke en billet; det er som at besøge en anden del af Rom), og adgangen til Peterskirken er gratis.

Men det Sixtinske Kapel og alle værker og gallerier i Vatikanmuseerne med nogle af de mest berømte værker i verden er betalt og kræver en adgangsbillet og, meget vigtigt, bliver hurtigt uds olgt, da der er begrænset antal pladser, og der er tusindvis af mennesker, der ønsker at komme ind hver dag.

Bestil billetter til Vatikanet og Det Sixtinske Kapel

Er det Sixtinske Kapel inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Det sixtinske kapel
Det sixtinske kapel

Ja, alle billetter til Vatikanet omfatter et besøg i det berømte Sixtinske Kapel. På trods af Vatikanmuseernes enorme størrelse vil du faktisk straks bemærke, at det Sixtinske Kapel tiltrækker det største antal besøgende, da næsten alle stopper op i dette rum for at se det.

Hvis du vil nyde det i ro og mag, kan du altid købe en adgangsbillet med adgang tidligt om morgenen og undgå menneskemængderne. For at forberede dit besøg og få mest muligt ud af det kan du læse min artikel om, hvordan du køber billetter til Det Sixtinske Kapel, eller hvordan du besøger Det Sixtinske Kapel.

Bestil billetter til at springe køen over til Vatikanet

Er Peterskirken inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Peterskirken
Peterskirken

Ikke altid, men der er gratis adgang til Peterskirken, så du behøver ikke at betale, hvis du ikke ønsker det. Køerne er dog meget lange, så der er mulighed for at betale for at komme ind (med eller uden en guidet rundvisning) for at springe køerne over. Når du først er inde, vil du forundres over dens størrelse og kvaliteten af nogle af værkerne.

Bestil billetter til Vatikanet og Det Sixtinske Kapel

Er opstigningen til kuplen inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Peterskirkens kuppel
Peterskirkens kuppel

Hvis du vil op i Peterskirkens kuppel, skal du betale en separat billet, men du kan købe den på stedet uden at reservere, og der er normalt ikke lang ventetid for at komme ind. Hvis du tøver mellem at betale for at bestige kuplen eller ej, er mit råd at tage en dyb indånding og gå op.

Halvvejs oppe vil du sikkert fortryde det (den smalle vindeltrappe er noget af en udfordring), men når du kommer op på toppen, vil udsigten være det hele værd, og du kan arkivere oplevelsen som et af højdepunkterne på din rejse. Hvis du er interesseret i at få mere at vide, kan du læse min artikel om, hvordan man bestiger Peterskirkens kuppel.

Bestil billetter til Vatikanet uden kø til at springe køen over

Er nekropolen og katakomberne inkluderet i billetten til Vatikanet?

Pave Pius XI's grav| ©Northfielder
Pave Pius XI's grav| ©Northfielder

Nej. Vatikanets nekropol, der ligger i kælderen under Peterskirken, kræver en separat adgangsbillet. Det er et ganske interessant besøg og giver dig mulighed for at se nogle historiske paver og apostlen Peters apostel Petersgrave og krypterne. Hvis du ønsker at arrangere et besøg, anbefaler jeg, at du gør det på forhånd, da kapaciteten er ret begrænset, og efterspørgslen er meget stor. Jeg fortæller dig alt om det i min artikel om Vatikanets krypter og katakomber.

Er der nogen rabatter på billetter til Vatikanet?

Luftfoto af Vatikanets haver
Luftfoto af Vatikanets haver

Adgang til Vatikanet er gratis eller til en særlig pris for studerende under 25 år og universitetsstuderende, medlemmer af religiøse skoler eller akkrediterede pilgrimme, handicappede, journalister og børn under seks år. Hvis du er interesseret i at besøge Vatikanet til den bedste pris, kan du her se en guide til, hvordan du får billige, gratis eller nedsatte billetter til Vatikanet.

Vatikanets åbningstider

Michelangelos Pieta| ©Sonse
Michelangelos Pieta| ©Sonse

Vatikanmuseernes åbningstider er, med få undtagelser, fra kl. 9 til 16. Bemærk venligst, at museet er lukket hele dagen om søndagen i forbindelse med den pavelige messe, der fejres på Peterspladsen, og på nogle helligdage også. Det bedste tidspunkt for et besøg er normalt, som det er almindeligt for alle turistattraktioner, tidligt eller sent.

Jeg fortæller dig alt om det i denne detaljerede guide med alle åbningstider for Vatikanet (museerne, basilikaen, bestigningen af kuplen...osv.).

Bestil billetter til Vatikanet og det Sixtinske Kapel

Varighed af besøget i Vatikanet

Vatikanets museer| ©iam_os
Vatikanets museer| ©iam_os

Afhængigt af, hvad du vil besøge i Vatikanet, skal du bruge mindst tre timer (to, hvis du har travlt, men det er ikke det værd). Personligt foretrækker jeg at bruge tre timer på en afslappet rundvisning på museerne med et par ting tilbage at se fra samlingen frem for at se hele museerne på to timer for at få "checket" for at have "set" alt.

Hvis man også vil stoppe ved Peterskirken, gå op i kuplen eller nyde at gå rundt på Peterspladsen med dens kolonnade, vil besøget tage op til en hel dag. Her er en detaljeret guide til Varighed af besøg til Vatikanet så du kan beregne, hvor meget tid du har brug for alt efter, hvad du vil nyde under dit besøg.

Bestil billetter til Vatikanet og Det Sixtinske Kapel

Er det værd at købe billetter til Vatikanet med guidet rundvisning?

Detalje af det sixtinske kapel| ©Unsplash
Detalje af det sixtinske kapel| ©Unsplash

Ja, en guidet rundvisning er 100 % anbefalelsesværdig: en samling med så meget symbolik og historisk kontekst er meget sjovere med en ekspert, der kan fortælle dig anekdoter om dens skaber, dens stil eller grunden til dens historiske relevans. Der er forskellige muligheder for guidede rundvisninger i Vatikanet, afhængigt af din tid og dit budget.

Den mest omfattende og mest prisvenlige tur koster f.eks. 38 euro og giver dig mulighed for at se det bedste af Vatikanmuseerne og det Sixtinske Kapel. Hvis du ønsker at undgå menneskemængderne, kan du altid vælge den bedste mulighed for at komme ind i det Sixtinske Kapel først på morgenen, før det åbner for resten af offentligheden, så du kan nyde det i fred og ro i en meget lille privilegeret gruppe.

Bestil billetter til Vatikanet og det Sixtinske Kapel

Sådan kommer du til Vatikanet

Detalje af det sixtinske kapel| ©Unsplash
Detalje af det sixtinske kapel| ©Unsplash

Vatikanstaten ligger langt fra Roms centrum, men det betyder ikke, at det er svært at komme dertil.

 • Til fods: Afhængigt af hvor du bor, kan du sagtens komme dertil til fods. Hvis din bolig f.eks. ligger nær Piazza Navona, og du har lyst til en gåtur, kan du krydse Tiberen, og på en halv time er du på Peterspladsen; hvis du tager en omvej, kommer du måske endda først forbi Castel Sant'Angelo. Ingen gåtur i Rom er spild af tid, men hvis du vælger denne mulighed, skal du huske at tage tidligt af sted, så du er der på det rigtige tidspunkt.
 • Med offentlig transport: Den hurtigste måde at komme til Vatikanet med offentlig transport er at tage metrolinje A til Ottaviano S Pietro. Hvis metroen ikke er praktisk for dig, er der også busser, der kører fra Piazza dei Cinquecento eller Termini Station.

Hvis du vil have mere detaljerede oplysninger, har jeg samlet en guide til, hvordan du kommer til Vatikanet.

Sådan køber du billetter på Vatikanets officielle websted

Kolonnade på Peterspladsen
Kolonnade på Peterspladsen

Hvis du køber billetter på Vatikanets officielle websted, skal du være opmærksom på, at de ikke kan refunderes og kun gælder for den dag, du vælger. Hvis du kan lide at improvisere under dine ture, anbefaler jeg denne Hellotickets-mulighed, da den giver mulighed for gratis afbestilling; på den måde mister du ikke dine penge, hvis der opstår en modgang under din tur.

Anas rejsetips

Hvis du bestiller din billet på forhånd, undgår du køer på over to timer.

Praktiske tips til besøg i Vatikanet

Inde i Peterskirken
Inde i Peterskirken

Et besøg i Vatikanet er et must på din rejse til Rom, men for at få mest muligt ud af dagen er det en god idé at planlægge dit besøg lidt. Her er en liste med tips til at besøge Vatikanet, og de vigtigste er opsummeret nedenfor:

Gå i dækning, når du besøger Vatikanet

Du kan lære af dine fejltagelser, og du kender sikkert nogen, der efter at have planlagt deres besøg har måttet vende om uden at besøge museerne eller basilikaen. Begge steder skal du dække dine ben og skuldre til. Det er ikke tilladt at bære ærmeløst, lavt udskåret tøj, shorts, minikjoler eller hatte.

Skal man være tildækket midt om sommeren? Lad os se, sund fornuft: Tag et tørklæde eller en lang foulard med i rygsækken, som du kan have på, når du kommer ind på disse steder, og som du ikke behøver at have på hele dagen. Jeg forsikrer dig om, at det er bedre at forebygge end at helbrede.

Sådan undgår du menneskemængderne, når du besøger Vatikanet

For at undgå køerne ved du allerede, at du skal købe din billet til Vatikanmuseerne på forhånd, men menneskemængderne er ikke så lette at undgå... Den eneste måde at reducere dem på er at vælge den første eller den sidste tidsplan og ikke at tage af sted før eller efter en helligdag og, hvis du kan, undgå højsæsonen.

Hvad skal man gøre med rygsække og bagage, når man besøger Vatikanet

De er ikke tilladt, og der kan igen dannes køer ved billetkontorerne. Jeg anbefaler, at du besøger stedet med det absolutte minimum, for efter så mange timer på benene kan selv en pakke servietter blive tung.

Er det værd at betale for audioguiden for børn?

Hvis du besøger Vatikanmuseerne med børn, anbefaler jeg, at du beder om en audioguide specielt til dem (anbefales til 6-12 år). På den måde vil besøget blive mindre trættende for dem, og de vil nyde kunstværkerne mere.

Hvor man kan spise i nærheden af Vatikanet

Dette område, der er ret turistet, virker måske ikke umiddelbart som den bedste del af Rom at stoppe op til frokost eller middag i. Derfor har jeg sammensat denne artikel med de bedste spisesteder i nærheden af Vatikanet for at undgå skuffelser.

Forbered din gane og nyd den romerske gastronomi!

Anas rejsetips

Tag et tørklæde med i din rygsæk, så du kan dække dine skuldre, når du går ind i Vatikanmuseerne og Peterskirken.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilken del af Vatikanstaten kan jeg besøge?

  På dit besøg i Vatikanet vil du se: Peterspladsen, Peterskirken, Vatikanhaven og Vatikanmuseet. Der er også Vatikanbiblioteket, hvortil adgang er forbeholdt forskere, som skal fremlægge et bevis for deres forskning og kvalifikationer for at få adgang.

 • Er der mulighed for at se paven under mit besøg i Vatikanstaten?

  Selv om det er usandsynligt, at du vil se paven gå rundt i byen, holder han normalt audiens om onsdagen på Peterspladsen og fejrer Angelus (eller velsignelse) om søndagen kl. 12.00. Vores råd er at ankomme tidligere for at undgå menneskemængderne og få en plads. Paven holder også nogle pavelige messer, og hvis du ønsker at deltage i en af dem, bør du tjekke hans kalender for at finde ud af, i hvilke kirker og hvornår de finder sted.

 • Er der mange mennesker i Vatikanmuseerne?

  Inde i museet er der meget overfyldte gallerier og kapeller (især det Sixtinske Kapel). Hvis du tager en guidet rundvisning, vil guiden sørge for at undgå at overlappe med andre grupper for at gøre besøget mere behageligt. På grund af Covid-19 begrænsningerne er kapaciteten meget mere kontrolleret, og det er svært at se menneskemængder.

 • Hvor mange gallerier er der i Vatikanmuseerne?

  Vatikanmuseerne består af 54 forskellige gallerier, hvoraf det sidste er det sixtinske kapel. De omfatter bl.a. Galleriet med kort, Raphael-rummene, Borgia-lejligheden og Vatikanets billedgalleri.