Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge…

Hvis du besøger Rom, må du ikke gå glip af en af byens juveler: Jeg fortæller dig alt, hvad du skal vide for at få billetter til Vatikanmuseerne, hvor du kan se det utrolige Sixtinske Kapel.

Ana Caballero

Ana Caballero

16 minutters læst

Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge…

Kolonnade på Peterspladsen | ©Mathew Schwartz

Vatikanstaten, der kan nås til fods fra centrum af Rom, er pavens residens og centrum for den katolske magt i verden. Peterskirken med kuplen, Peterspladsen og Vatikanmuseerne med det Sixtinske Kapel er de vigtigste attraktioner. Hvis du vil undgå køerne, som bogstaveligt talt er de længste i Rom, skal du købe din billet på forhånd. Her er de billettyper, der kan købes

Den bedste løsning

Rom vatikan museum og det sixtinske kapel guided tur

Din billet til Vatikanet med en guidet rundvisning i en lille gruppe

Nyd en mere intim oplevelse ved at besøge Vatikanet med en ekspertguide i en lille gruppe.

Varighed: 2 timer 30 minutter
en billet, som sparer dig for endeløse køer ved døren, og du vil blive ledsaget af en ekspertguide, som vil hjælpe dig med at sætte alt det, du ser, i en sammenhæng. Tro mig: på et sted med så mange værker, så meget historie og så meget symbolik vil du sætte pris på at få nogle oplysninger om de vigtigste gallerier, de vigtigste kunstnere og de vigtigste værker, så du ikke bliver overvældet af den store mængde af stimuli, korridorer og kunst, som du finder i Vatikanmuseerne. Med denne tur vil du gå gennem de vigtigste rum og gallerier i museerne og lære de mest relevante detaljer om de vigtigste værker i Vatikanmuseerne at kende. Hvis du er en af dem, der ikke bryder dig om ture i store organiserede grupper, kan du overveje denne mulighed, fordi du kan være tættere på guidens forklaringer, have et lettere tempo under besøget og have mere frihed til at stille spørgsmål, bede om anbefalinger, få bedre kontakt med guiden osv.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er en god mulighed for at besøge Vatikanmuseerne med en guide i en lille gruppe, hvilket giver dig en mere intim oplevelse.Anbefales hvis... du

Premium-muligheden

Tidlig indgang vatikanet og det sixtinske kapel tur

Din billet til at besøge Vatikanet tidligt om morgenen for at undgå menneskemængder.

Dette er uden tvivl den mest eksklusive måde at besøge Vatikanmuseerne på: Du kan komme ind i Det Sixtinske Kapel, før det er åbent for offentligheden, og nyde kunsten uden for mange turister med en ekspertguide i en lille gruppe.

Varighed: 2 timer 30 minutter
denne tidlige adgang med fortrinsadgang til Det Sixtinske Kapel, hvis du skal overveje en af dem seriøst. Jeg kan især godt lide at nyde en vis ro på museer, og jeg lyver ikke, hvis jeg siger, at det var særligt svært for mig i Vatikanmuseerne i almindelighed og i det Sixtinske Kapel i særdeleshed.

Denne mulighed giver dig mulighed for at besøge det Sixtinske Kapel med en mindre gruppe (før det åbner for offentligheden og andre ture), og det giver dig uden tvivl mulighed for at nyde det meget bedre. Forskellen mellem at se dette sted i en lille gruppe, i detaljer, i stilhed og uden hundredvis af blitzlys omkring dig vil helt sikkert markere, hvordan du lever oplevelsen. Denne type billet garanterer, at du kan se Vatikanmuseerne i almindelighed og det Sixtinske Kapel i særdeleshed halvanden time før menneskemængden strømmer ind i korridorerne. Hvis du skal forkæle dig selv på din rejse, vil jeg råde dig til at tage denne mulighed meget alvorligt.Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Først og fremmest fordi det Sixtinske Kapel ved et normalt besøg normalt er overfyldt med turister, hvilket gør, at det mister meget af sin charme. Hvis du besøger det først om morgenen med en ekspertguide, der hjælper dig med at sætte alt det, du ser, i en sammenhæng og ledsaget af en lille gruppe, får oplevelsen virkelig et andet niveau.Anbefales hvis... du

Pakken med besparelser

Tilbud: guidet rundvisning i Coloseum og Forum Romanum + Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Billetter til det bedste af Rom, på én dag og til den bedste pris

Du kan ikke forlade Rom uden at besøge Colosseum og Vatikanmuseerne. Med denne mulighed kan du få en guidet rundvisning i begge dele til den bedste pris.

Colosseum om eftermiddagen. Som du måske allerede ved, er et besøg i Colosseum et must på din rejse til Rom (uanset hvor mange gange du har set facaden, kan du ikke forestille dig alt det indenfor, før du har besøgt det). Hvis du ønsker at spare tid og penge, når du køber billetter til de to mest symbolske steder i Rom, er denne kombinerede billet med en guidet tur til Vatikanmuseerne og Colosseum den bedste løsning efter min mening. I denne artikel om Hvordan køber man billetter til Colosseum og VatikanetDerfor kan jeg godt lide denne mulighed: Hvis du planlægger din rejse til Rom, bør du allerede vide, at både Colosseum og Vatikanet er to seværdigheder, som du ikke må gå glip af i byen. Og den bedste måde at besøge dem på er at kombinere adgangen til begge steder, for at spare nogle penge og også for at kunne besøge dem med en ekspertguide, der vil sørge for, at du ikke går glip af noget.Anbefales hvis... du planlægger at besøge Colosseum og Vatikanet, er dette den mest anbefalelsesværdige måde at leje begge guidede ture på. Nyd turen med en lokal guide og bekymre dig ikke om at organisere noget!## Sammenfattende sammenligner vi de tre muligheder:

---## Hvor meget koster billetter til Vatikanet?

Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN
Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN

Den mest anbefalede måde er at købe en billet, der inkluderer en guidet rundvisning på spansk i en gruppe, og det koster kun 38 euro. Men som du kan se, vil prisen være helt forskellig alt efter hvilken type billet du ønsker at købe. Det gode er, at der er muligheder for alle budgetter. Hvis du vil have flere oplysninger om billetpriserne for adgang til Vatikanet, kan du læse min artikel om det her: Pris for billetter til Vatikanet 2022Hvis du ønsker en mere eksklusiv løsning, hvor du kan undgå menneskemængderne, er der mulighed for at komme ind i Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne, før de åbner for offentligheden. Det koster lidt mere, men hvis du vil have mest muligt ud af oplevelsen, vil du ikke fortryde det. Den koster lidt over 100 euro. Du vil hele tiden blive ledsaget af en ekspertguide, og den stilhed, der hersker i gallerierne på dette tidspunkt af dagen, er den ekstra pris værd.

Bestil et tidligt besøg i Vatikanet

Spar ved at købe billetter

Bramante-trappen| ©Bibi Pace
Bramante-trappen| ©Bibi Pace

Endelig er der også pakker, som giver dig mulighed for at spare penge, når du besøger Vatikanet og andre attraktioner i byen. Hos Hellotickets kan du f.eks. få kombinationen Colosseum + Vatikanet. På én dag besøger du begge attraktioner med en specialiseret guide, og prisen er ca. 90 euro, hvilket gør det til en billigere løsning, end hvis du køber begge besøg hver for sig. Tjek også Omnia Card og Roma Pass, byens turistkort, som giver dig adgang til andre museer og monumenter ud over Vatikanet til en reduceret pris.

Bestil etbesøg i Vatikanet med adgang til Colosseum

Hvor kan du købe billetter til Vatikanet uden køer

Peterspladsen set fra basilikaens kuppel| ©Alan Liu
Peterspladsen set fra basilikaens kuppel| ©Alan Liu

Den bedste løsning er at købe dine billetter på forhånd og online, og sørg for, at den mulighed, du køber, omfatter adgang til Vatikanet uden kø. De lange køer, der kan dannes ved Vatikanets porte, går rundt om muren rundt om museerne og er bogstaveligt talt de længste køer i Rom. At vente i timevis i solen for at komme ind på museerne, basilikaen og det Sixtinske Kapel kan blive dit værste mareridt, hvis du kommer uden billetter og skal igennem billetkontoret. Hvis du vil læse flere tips og tricks til at få mest muligt ud af din oplevelse i Vatikanet, kan du læse min praktiske guide til Vatikanet: 10 tips til at besøge Vatikanet.

:::link|text=Book skip te line Vatikanbilletter|element=pa-300::

Sådan får du billetter til Vatikanet med Roma Pass og Omnia Card

Vatikanmuseerne| ©Unsplash
Vatikanmuseerne| ©Unsplash

Da Rom er en meget turistet by og har så mange vidundere at se, kan du vælge at købe byens turistkort, som vil være nyttigt for at besøge Vatikanmuseerne, fordi adgangsbilletterne er inkluderet i prisen.### Omnia Vatikan- og Romapasset
Dette kort, der også er kendt som Omnia card Roma, kombineres ofte med Roma Pass og er den bedste mulighed for at besøge Vatikanet, da det omfatter adgang til museerne og andre attraktioner. Hvis du skal besøge området i dybden og tage på sightseeing i resten af Rom, anbefaler jeg dig at tage et kig på denne anden artikel om Roma Pass, hvor jeg fortæller dig, hvordan du bruger det og alle dets fordele.### Rom City Pass
Det er Roms VIP-pas, og med det kan du få gratis adgang til Vatikanmuseerne og andre steder som Colosseum. Du kan købe kortet for en periode på 1 til 7 dage og inkludere transport eller lufthavnstransport mod et tillæg.

Bestil dit turistpas

Køb billige Vatikanet og Colosseum kombinerede billetter

Detaljer om en af korridorerne i Vatikanmuseerne| ©Berto Macario
Detaljer om en af korridorerne i Vatikanmuseerne| ©Berto Macario

Hvis du overvejer at besøge Colosseum (det er faktisk et must), skal du vide, at der er mulighed for at købe en kombineret billet til Vatikanet og Colosseum, hvilket sparer både tid og penge, så det er virkelig praktisk. Prisen er billigere, end hvis du køber begge billetter hver for sig, og du slipper for køerne ved begge attraktioner, hvilket gør besøget meget sjovere. Desuden har du mulighed for at besøge begge monumenter i selskab med en ekspertguide, som hele tiden vil sørge for, at du ikke går glip af noget af disse to juveler i Den Evige By.

Bestil dit besøg i Vatikanet med adgangsbillet til Colosseum

Sådan køber du billetter til Vatikanet ved billetkontoret

Af erfaring kan jeg forsikre dig om, at de to timers køer udenfor (med lange strækninger i solen) vil tage en masse energi fra dig i stedet for at se

Vatikanmuseerne
Vatikanmuseerne

. Husk, at alt efter hvornår du tager af sted, kan du risikere at få udsolgt, så jeg anbefaler, at du tager af sted først på morgenen. Det første, du skal vide, er, at når vi taler om almindelig adgang til Vatikanet uden kø, er der tale om adgangen til Vatikanmuseerne. Vatikanstaten er gratis at komme ind i (du behøver ikke en billet; det er som at besøge en anden del af Rom), og adgangen til Peterskirken er gratis, men det Sixtinske Kapel og alle værker og gallerier i Vatikanmuseerne med nogle af de mest berømte værker i verden skal man betale for og skal have en billet, og det er meget vigtigt, at de hurtigt bliver udsolgt, da kapaciteten er begrænset, og der er tusindvis af mennesker, der ønsker at komme ind hver dag.

:::link|text=Book billetter til Vatikanet og Det Sixtinske Kapel|element=pa-299::

Er det Sixtinske Kapel inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Det Sixtinske Kapel
Det Sixtinske Kapel

Ja, alle billetter til Vatikanet omfatter et besøg i det verdensberømte Sixtinske Kapel. På trods af Vatikanmuseernes enorme størrelse vil du straks bemærke, at det er det Sixtinske Kapel, der tiltrækker flest besøgende, da næsten alle stopper op i dette rum for at se det. Hvis du vil nyde det i ro og mag, kan du altid købe en billet med adgang tidligt om morgenen og undgå menneskemængderne. Hvis du vil forberede dit besøg og få mest muligt ud af det, kan du læse min artikel om, hvordan du køber billetter til Det Sixtinske Kapel, eller hvordan du besøger Det Sixtinske Kapel.

:::link|text=Book billetter til Vatikanet uden kø|element=pa-300::

Er Peterskirken inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Peterskirken
Peterskirken

Ikke altid, men der er gratis adgang til Peterskirken, så du behøver ikke at betale, hvis du ikke har lyst til det. Køerne er dog meget lange, så der er mulighed for at betale for at komme ind (med eller uden en guidet tur) for at springe køerne over. Når du først er inde, vil du blive forundret over størrelsen og kvaliteten af nogle af værkerne.

:::link|text=Book billetter til Vatikanet og det Sixtinske Kapel|element=pa-299::

Er bestigningen af det Sixtinske Kapel inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Peterskirken
Peterskirken

Hvis du vil op i Peterskirken, skal du betale for en separat billet, men du kan købe den på stedet uden reservation, og der er normalt ingen lange køer for at komme ind. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale for at bestige kuplen eller ej, er mit råd at tage et frisk pust og gå op. Halvvejs oppe vil du sikkert fortryde det (den smalle vindeltrappe er en udfordring), men når du kommer op på toppen, vil udsigten være det hele værd, og du kan gemme oplevelsen som et af højdepunkterne på din rejse. Hvis du er interesseret i at vide mere, kan du læse min artikel om, hvordan man bestiger Peterskirkens kuppel.

:::link|text=Book dit komplette besøg i Vatikanet|element=pa-295::

Er nekropolen og katakomberne inkluderet i adgangsbilletten til Vatikanet?

Pave Pius XI's grav| ©Northfielder
Pave Pius XI's grav| ©Northfielder

nr. Vatikanets nekropolis, der ligger i kælderen i Peterskirken, kræver en separat indgang. Det er et ganske interessant besøg, hvor du kan se nogle historiske paver og apostlen Peters apostel Petersgrave. Hvis du ønsker at arrangere et besøg, anbefaler jeg, at du gør det på forhånd, da kapaciteten er ret begrænset, og efterspørgslen er meget stor. Jeg fortæller dig alt om det i min artikel om Vatikanets krypter og katakomber.

:::link|text=Book billetter til Vatikanet og gravene|element=pa-280::

Er der nogen rabat på billetter til Vatikanet?

Luftfoto af Vatikanets haver
Luftfoto af Vatikanets haver

Adgang til Vatikanet er gratis eller til en særlig pris for studerende under 25 år og universitetsstuderende, medlemmer af religiøse skoler eller akkrediterede pilgrimme, handicappede, journalister og børn under seks år. Hvis du er interesseret i at besøge Vatikanet til den bedste pris, kan du her se en guide til, hvordan du får billige, gratis eller nedsatte billetter til Vatikanet.## Vatikanets åbningstider

Michelangelos Pieta| ©Sonse
Michelangelos Pieta| ©Sonse

Vatikanmuseerne har med få undtagelser åbningstider fra kl. 9 til 16. Bemærk venligst, at museet er lukket hele dagen om søndagen i forbindelse med den pavelige messe på Peterspladsen og på visse helligdage. Det bedste tidspunkt at besøge Vatikanet på er normalt, som det er almindeligt for alle turistattraktioner, tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen. Jeg fortæller dig alt om det i denne detaljerede guide med alle åbningstider for Vatikanet (museerne, basilikaen, opstigningen til kuplen...osv.).

:::link|text=Book billetter til Vatikanet og det Sixtinske Kapel|element=pa-299::

Varighed af besøget i Vatikanet

Vatikanmuseerne| ©iam_os
Vatikanmuseerne| ©iam_os

Afhængigt af, hvad du vil besøge i Vatikanet, skal du bruge mindst tre timer (to, hvis du har travlt, men det er ikke det værd). Personligt foretrækker jeg at bruge tre timer på et afslappet besøg på museerne, hvor jeg har et par ting tilbage at se fra samlingen, frem for at se hele museet på to timer for at få "tjekket", at jeg har "set" alt. Hvis du også ønsker at stoppe ved Peterskirken, bestige kuplen eller nyde at gå rundt på Peterspladsen med dens kolonnade, bliver besøget uundgåeligt længere, og du kan få brug for op til en hel dag. Her er en detaljeret vejledning om Varighed af besøg til Vatikanet så du kan beregne, hvor meget tid du har brug for, alt efter hvad du vil nyde under dit besøg.

:::link|text=Book billetter til Vatikanet og det Sixtinske Kapel|element=pa-299::

Er det værd at købe billetter til Vatikanet med rundvisning?

En

detalje af det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
detalje af det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Ja. En guidet rundvisning er 100 % anbefalelsesværdig: en samling med så meget symbolik og historisk kontekst er meget sjovere med en ekspert, der kan fortælle dig anekdoter om dens skaber, dens stil eller grunden til dens historiske relevans. Der er forskellige muligheder for guidede ture i Vatikanet, afhængigt af din tid og dit budget. Den mest omfattende og prisvenlige tur koster f.eks. 38 euro og giver dig mulighed for at se det bedste af Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel. Hvis du ønsker at undgå menneskemængderne, kan du altid vælge den bedste mulighed for at komme ind i Det Sixtinske Kapel først om morgenen, før det åbner for offentligheden, så du kan nyde Det Sixtinske Kapel i fred og ro i en meget lille privilegeret gruppe.

:::link|text=Book billetter til Vatikanet og Det Sixtinske Kapel|element=pa-299::

Sådan kommer du til Vatikanet

En

detalje af det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
detalje af det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Vatikanstaten ligger langt fra Roms centrum, men det betyder ikke, at det er svært at komme dertil.

 • Gåture: Afhængigt af hvor du bor, kan du måske gå til Vatikanet til fods. Hvis din bolig f.eks. ligger tæt på Piazza Navona, og du har lyst til at gå en tur, kan du krydse Tiberen, og på ca. en halv time er du på Peterspladsen; hvis du tager en omvej, kan du endda gå forbi Castel Sant'Angelo først. Ingen gåtur i Rom er spild af tid, men hvis du vælger denne mulighed, skal du huske at tage tidligt af sted for at nå frem i tide. Med offentlig transport: Den hurtigste måde at komme til Vatikanet med offentlig transport er at tage metrolinje A til Ottaviano S Pietro. Hvis metroen ikke er praktisk for dig, er der også busser, der kører fra Piazza dei Cinquecento eller Termini Station.

For mere detaljerede oplysninger har jeg samlet en guide til, hvordan du kommer til Vatikanet.## Sådan køber du billetter på Vatikanets officielle websted

Colonnade på Peterspladsen
Colonnade på Peterspladsen

Hvis du køber billetter på Vatikanets officielle websted, skal du være opmærksom på, at de ikke kan refunderes og kun er gyldige den dag, du har valgt. Hvis du kan lide at improvisere under dine rejser, anbefaler jeg denne Hellotickets-ordning, da den giver mulighed for gratis afbestilling; på denne måde mister du ikke dine penge, hvis der opstår en uheldig situation under din rejse. > Anas rejsetips > > Hvis du bestiller din billet på forhånd, undgår du køer på over to timer.## Praktiske tips til besøg i Vatikanet

Inde i Peterskirken
Inde i Peterskirken

Et besøg i Vatikanet er et must på din rejse til Rom, men for at få mest muligt ud af dagen er det en god idé at planlægge besøget lidt i forvejen. Her er en liste med tips til at besøge Vatikanet, og jeg vil opsummere de mest relevante nedenfor:### Dæk dig til, når du besøger Vatikanet
Man kan lære af sine fejltagelser, og jeg er sikker på, at du kender nogen, som efter at have planlagt deres besøg har måttet vende om uden at besøge museerne eller basilikaen. På disse to steder skal du dække dine ben og skuldre. Det er ikke tilladt at bære ærmeløst tøj, lavt udskæring, shorts, minikjoler eller hatte. Skal du dække dig til midt om sommeren? Lad os se, sund fornuft: tag et tørklæde eller en lang foulard med i rygsækken, som du kan have på, når du kommer ind på disse steder, og som du ikke behøver at have på hele dagen. Jeg forsikrer dig om, at det er bedre at forebygge end at helbrede.### Sådan undgår du menneskemængderne, når du besøger Vatikanet
For at undgå køer ved du allerede, at du skal købe din billet til Vatikanmuseerne på forhånd, men det er ikke så let at undgå menneskemængderne... Den eneste måde at reducere dem på er at vælge den første eller den sidste tidsplan og ikke at tage af sted før eller efter en helligdag og, hvis du kan, undgå højsæsonen.### Hvad man skal gøre med rygsække og bagage, når man besøger Vatikanet
De er ikke tilladt, og der kan igen opstå køer ved billetkontorerne. Jeg anbefaler, at du besøger stedet med et minimum af udstyr, for efter så mange timer på benene ender selv pakken med servietter med at tynge dig ned.### Er det værd at betale for audioguiden for børn?
Hvis du besøger Vatikanmuseerne med børn, anbefaler jeg, at du beder om en audioguide specielt til dem (anbefales til børn i alderen 6 til 12 år). På den måde bliver besøget mindre trættende for dem, og de vil nyde kunstværkerne mere.### Hvor kan man spise i nærheden af Vatikanet
Dette område er ret turistet og virker måske ikke umiddelbart som den bedste del af Rom til at spise frokost eller middag i. Derfor har jeg sammensat denne artikel med de bedste spisesteder i nærheden af Vatikanet for at undgå skuffelser. Forbered din smag og nyd den romerske gastronomi! > Anas rejsetips > > Tag et tørklæde med i rygsækken for at dække dine skuldre, når du går ind i Vatikanmuseerne og Peterskirken.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilken del af Vatikanstaten kan jeg besøge?

  På dit besøg i Vatikanet vil du se: Peterspladsen, Peterskirken, Vatikanhaven og Vatikanmuseet. Der er også Vatikanbiblioteket, som kun er forbeholdt forskere, der skal fremlægge et certifikat for deres forskning og kvalifikationer for at få adgang.

 • Er der mulighed for at se paven under mit besøg i Vatikanstaten?

  Selv om det er usandsynligt, at du vil se paven gå rundt i byen, holder han normalt audiens om onsdagen på Peterspladsen og fejrer Angelus (eller velsignelse) om søndagen kl. 12.00. Vores råd er at ankomme tidligere for at undgå menneskemængderne og få en plads. Paven holder også nogle pavelige messer, og hvis du ønsker at deltage i en af dem, bør du tjekke hans kalender for at finde ud af, i hvilke kirker de finder sted, og hvornår de finder sted.

 • Er der mange mennesker i Vatikanmuseerne?

  Inde i museet er der meget overfyldte gallerier og kapeller (især det Sixtinske Kapel). Hvis du deltager i en guidet tur, vil guiden sørge for at undgå at overlappe med andre grupper for at gøre besøget mere behageligt. På grund af Covid-19 begrænsningerne er kapaciteten meget mere kontrolleret, og det er svært at se folkemængder.

 • Hvor mange gallerier er der i Vatikanmuseerne?

  Vatikanmuseerne består af 54 forskellige gallerier, hvoraf det sidste er det sixtinske kapel. Det drejer sig bl.a. om Kortgalleriet, Raphael-rummene, Borgia-lejligheden og Vatikanets billedgalleri.