Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge…

Hvis du besøger Rom, må du ikke gå glip af en af byens juveler: Jeg fortæller dig alt, hvad du skal vide for at få billetter til Vatikanmuseerne, hvor du kan se det utrolige Sixtinske Kapel.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutters læst

Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge…

Kolonnade på Peterspladsen | ©Mathew Schwartz

Vatikanstaten, som kan nås til fods fra Roms centrum, er pavernes residens og centrum for den katolske magt i verden. Hovedattraktionerne er Peterskirken med sin kuppel, Peterspladsen og Vatikanmuseerne med Det Sixtinske Kapel.

Hvis du vil undgå køerne, som bogstaveligt talt er de længste køer i Rom, skal du sørge for at købe din billet på forhånd. Her er de billettyper, du kan købe på forhånd:

Den mest økonomiske

Rom vatikan og det sixtinske kapel spring køen over billetter

Din direkte indgang til Vatikanet uden at vente ved billetkontoret.

Se alt, hvad Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel har at byde på i dit eget tempo ved at købe disse billetter på forhånd og springe de lange køer ved billetkontorerne over.

Få direkte adgang til de imponerende Vatikanmuseer, Raphaels værelser og Det Sixtinske Kapel, og brug så meget tid, du vil, i hvert af rummene. Takket være skip-the-line-billetterne kan du komme ind i komplekset uden at skulle gå gennem billetkontoret på forhånd ogtage turen i dit eget tempo. Du har også mulighed for at vælge en audioguide sammen med din billet, som vil fortælle dig detaljerne om de vigtigste malerier og skulpturer, du vil finde undervejs.

For kun 30 euro får du adgang til en af Roms største turistattraktioner, og hvis du bestiller dine billetter på forhånd, sparer du hovedpine, når du først er der.


Den bedste løsning

Guidet rundvisning på Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken

Din billet til Vatikanet med en guidet tur i små grupper

Nyd en mere intim oplevelse, når du besøger Vatikanet med en ekspertguide i en lille gruppe.

Varighed: 2 timer

Med denne mulighed får du adgang til Vatikanmuseerne, hvor du bl.a. kan se det fantastiske Sixtinske Kapel. Fordelen? Det inkluderer en billet, der sparer dig for endeløse køer, og du vil blive ledsaget af en ekspertguide, der vil hjælpe dig med at sætte alt, hvad du ser, ind i en sammenhæng.

Tro mig: på et sted med så mange værker, så meget historie og så meget symbolik vil du sætte pris på at have nogle oplysninger om de vigtigste gallerier, de vigtigste kunstnere og de vigtigste værker for ikke at blive overvældet af den store mængde stimuli, korridorer og kunst, du finder indenfor. Med denne tur vil du gå gennem museernes vigtigste rum og gallerier og lære de mest relevante detaljer om de mest betydningsfulde værker i Vatikanmuseerne.

Hvis du er en af dem, der ikke bryder dig om ture i store organiserede grupper, kan du overveje denne mulighed, fordi det vil give dig mulighed for at være tættere på guidens forklaringer, at have et lettere tempo under besøget og at have mere frihed til at stille spørgsmål, bede om anbefalinger, få bedre kontakt med guiden osv.


Premium-muligheden

Tidlig indgang vatikanet og det sixtinske kapel tur

Din billet til at besøge Vatikanet tidligt om morgenen for at undgå menneskemængder.

Dette er uden tvivl den mest eksklusive måde at besøge Vatikanmuseerne på: Du kan komme ind i Det Sixtinske Kapel, før det åbner for offentligheden, og nyde kunsten uden alt for mange turister omkring dig, med en ekspertguide i en lille gruppe.

Varighed: 4 timer

Blandt alle de Premium-billetter, du kan finde til Vatikanet, hvis du seriøst skal overveje en af dem, er det denne tidlige indgang med fortrinsadgang til Det Sixtinske Kapel. Denne mulighed giver dig mulighed for at besøge det med en mindre kapacitet (før det åbner for offentligheden og andre ture) og uden tvivl nyde det meget mere.

Denne type billet garanterer, at du kan se Vatikanmuseerne i almindelighed og Det Sixtinske Kapel i særdeleshed med en lille gruppe og halvanden time før menneskemængderne oversvømmer korridorerne. Hvis du skal forkæle dig selv på din rejse, råder jeg dig til at tage denne meget alvorligt.


Besparelsespakken

Tilbud: guidet rundvisning i Coloseum og Forum Romanum + Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Billetter til det bedste af Rom, på én dag og til den bedste pris

Du kan ikke forlade Rom uden at besøge Colosseum og Vatikanmuseerne. Med denne mulighed kan du få en guidet tur til begge til den bedste pris.

En anden meget anbefalelsesværdig mulighed er at kombinere et besøg i Vatikanmuseerne om formiddagen med et besøg i Colosseum om eftermiddagen. Som du måske allerede ved, er et besøg i Colosseum et must på din rejse til Rom (uanset hvor mange gange du har set facaden, kan du ikke forestille dig alt det indvendige, før du besøger det).

Hvis du planlægger din rejse til Rom og gerne vil spare tid og penge, foreslår jeg, at du køber billetter til de to mest symbolske steder i Rom med denne kombinerede billet til Vatikanmuseerne og Colosseum med en professionel guide.


Sammenfattende sammenligner vi de fire muligheder:


Priser på billetter til Vatikanet

Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN
Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN

Jeg foreslår to typer billetter med forskellige priser:

  • Den mest anbefalede er at købe billetten, der inkluderer en guidet tur på spansk i en gruppe, og den vil koste dig omkring 43 euro. Men afhængigt af hvilken type billet du vil købe, vil prisen være helt anderledes.

Det gode er, at der er muligheder for alle budgetter. Hvis du vil have flere detaljer om billetpriserne til Vatikanet, kan du læse min artikel om det her: Pris for billetter til Vatikanet 2023.

  • En mere eksklusiv mulighed, hvor man undgår menneskemængderne, er muligheden for at komme ind i Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne, før de åbner for offentligheden. Det har en lidt højere pris, men hvis du vil have mest muligt ud af oplevelsen, vil du ikke fortryde det. Det koster omkring 60 euro. Du vil hele tiden være ledsaget af en ekspertguide, og den stilhed, der hersker i gallerierne på det tidspunkt af dagen, er alle de ekstra omkostninger værd.

Book en guidet tur til Vatikanet tidligt om morgenen

Få rabat på dine billetter til Vatikanet

Bramante-trappen| ©Bibi Pace
Bramante-trappen| ©Bibi Pace

Endelig er der også pakker, der giver dig mulighed for at spare, når du besøger Vatikanet og andre attraktioner i byen. I Hellotickets kan du for eksempel få den kombinerede Colosseum + Vatikanet. På én dag besøger du begge attraktioner med en specialiseret guide, og prisen er ca. 90 euro, hvilket gør det til en billigere løsning, end hvis du køber begge besøg hver for sig.

Tjek også muligheden for at købe Omnia Card og Roma Pass, byens turistkort, som giver dig adgang til andre museer og monumenter ud over Vatikanet til en reduceret pris.

Book et besøg i Vatikanet med adgang til Colosseum

Hvor kan man købe billetter til Vatikanet uden køer?

Peterspladsen set fra basilikaens kuppel.| ©Alan Liu
Peterspladsen set fra basilikaens kuppel.| ©Alan Liu

Den bedste løsning er at købe billetter på forhånd og online for at sikre sig, at den løsning, du køber, inkluderer adgang til Vatikanet uden køer eller ventetid. Alle de muligheder, du finder i Hellotickets, inkluderer det, og det vil være din store fordel, når du besøger Vatikanet.

De lange køer, der dannes ved Vatikanets porte, går rundt om murene, der flankerer museerne, og er bogstaveligt talt de længste køer i Rom. At vente i timevis i solen for at komme ind i museerne, basilikaen og Det Sixtinske Kapel kan blive dit værste mareridt, hvis du kommer uden billetter og skal gå gennem billetkontoret.

Book skip-the-line-billetter til Vatikanet

Sådan får du billetter til Vatikanet med Roma Pass og Omnia Card

Vatikanets museer| ©Unsplash
Vatikanets museer| ©Unsplash

Rom er så turistet en by med så mange vidundere at se, at det er en god idé at købe byens turistkort, som hjælper dig med at besøge Vatikanmuseerne, fordi indgangsbilletterne er inkluderet i prisen.

Omnia Vatikanet og Roma Pass

Også kendt som Omnia-kortet Roma, kombineres dette kort ofte med Roma Pass og er den bedste mulighed for at besøge Vatikanet, da det inkluderer adgang til museerne og andre attraktioner.

Rom City Pass

Dette er Roms VIP-pas og giver dig gratis adgang til Vatikanmuseerne og andre attraktioner som Colosseum. Du kan booke passet for 1 til 7 dage og inkludere transport eller lufthavnstransport mod et tillæg.

Book dit Roma Pass og Omnia Card

Køb billige billetter til Vatikanet og Colosseum i kombination

Detaljer fra en af korridorerne i Vatikanmuseerne| ©Berto Macario
Detaljer fra en af korridorerne i Vatikanmuseerne| ©Berto Macario

Hvis du overvejer at besøge Colosseum (det er faktisk et must-see), skal du vide, at der er mulighed for at købe en kombineret billet til Vatikanet og Colosseum, hvilket vil spare dig tid og penge, så det er virkelig praktisk. Prisen er billigere, end hvis du køber begge billetter separat, og du springer køerne over ved begge attraktioner, hvilket gør besøget meget sjovere.

Desuden får du mulighed for at besøge begge monumenter ledsaget af en ekspertguide hele tiden, som vil sørge for, at du ikke går glip af noget af disse to juveler i Den Evige Stad.

Book et besøg i Vatikanet med indgang til Colosseum

Sådan køber du billetter til Vatikanet i billetkontoret

Vatikanets indgang
Vatikanets indgang

Af erfaring kan jeg forsikre dig om, at de to timers kø udenfor (med lange strækninger i solen) vil tage meget energi fra at se Vatikanmuseerne. Husk på, at afhængigt af, hvornår du tager af sted, kan du risikere at få udsolgt, så jeg råder dig til at tage af sted tidligt om morgenen.

Det første, du skal vide, er, at når vi taler om almindelig adgang til Vatikanet uden køer, henviser vi til indgangen til Vatikanmuseerne. Det er gratis at komme ind i Vatikanstaten (du behøver ikke en billet; det er som at besøge en anden del af Rom), og adgangen til Peterskirken er gratis.

Men det Sixtinske Kapel og alle værkerne og gallerierne i Vatikanmuseerne med nogle af de mest berømte værker i verden koster penge og kræver en indgangsbillet og, meget vigtigt, bliver hurtigt uds olgt, da pladserne er begrænsede, og der er tusindvis af mennesker, der ønsker at komme ind hver dag.

Book din guidede tur i Vatikanet

Er Det Sixtinske Kapel inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Det Sixtinske Kapel
Det Sixtinske Kapel

Ja, alle billetter til Vatikanet inkluderer et besøg i det berømte Sixtinske Kapel. På trods af Vatikanmuseernes enorme størrelse vil du straks bemærke, at Det Sixtinske Kapel tiltrækker det største antal besøgende, da næsten alle stopper op i dette rum for at se det.

Hvis du vil nyde Det Sixtinske Kapel i ro og mag, kan du altid købe en billet tidligt om morgenen for at undgå menneskemængden.

Book skip-the-line-billetter til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Er Peterskirken inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Peterskirken
Peterskirken

Ikke altid, men indgangen til Peterskirken er gratis, så du behøver ikke betale, hvis du ikke vil. Køerne er dog meget lange, så der er mulighed for at betale for at komme ind (med eller uden en guidet tur) og springe køerne over. Når du er inde, vil du blive forundret over størrelsen og kvaliteten af nogle af værkerne.

Book spring køen over-billetter til Vatikanet

Er opstigningen til kuplen inkluderet i billetterne til Vatikanet?

Peterskirken
Peterskirken

Hvis du vil op i Peterskirken, skal du betale en separat billet, men du kan købe den på stedet uden reservation, og der er normalt ingen lange køer for at komme ind. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale for at gå op i kuplen, er mit råd at tage en dyb indånding og gå op.

Halvvejs oppe vil du sikkert fortryde det (den smalle vindeltrappe er noget af en udfordring), men når du kommer til toppen, vil udsigten være det hele værd, og du vil kunne arkivere oplevelsen som et af højdepunkterne på din rejse.

Book skip-the-line-billetter til Vatikanet

Er Nekropolis og katakomberne inkluderet i billetten til Vatikanet?

Pave Pius XI's grav| ©Northfielder
Pave Pius XI's grav| ©Northfielder

Nej. Vatikanets nekropolis, som ligger i Peterskirkens kælder, kræver en separat billet. Det er et ganske interessant besøg, hvor man kan se krypterne og gravene for nogle historiske paver og apostlen Peter. Hvis du vil organisere dit besøg, anbefaler jeg, at du gør det i forvejen, da kapaciteten er ret begrænset, og efterspørgslen er meget stor.

Er der nogen rabatter på billetter til Vatikanet?

Luftfoto af Vatikanets haver
Luftfoto af Vatikanets haver

Adgang til Vatikanet er gratis eller til en særlig pris for studerende under 25 år og universitetsstuderende, medlemmer af religiøse skoler eller akkrediterede pilgrimme, handicappede, journalister og børn under seks år. Find ud af, hvordan du besøger Vatikanet til den bedste pris eller får rabatter i denne guide.

Vatikanets åbningstider

Michelangelos pieta| ©Sonse
Michelangelos pieta| ©Sonse

Vatikanmuseernes åbningstider er, med få undtagelser, fra kl. 9.00 til 16.00. Bemærk, at om søndagen er museet lukket hele dagen i forbindelse med den pavelige messe på Peterspladsen og på visse helligdage. Det bedste tidspunkt at besøge museet på er normalt, som det er tilfældet med alle turistattraktioner, tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen. Bare husk, at ture, der inkluderer et besøg i Peterskirken efter kl. 14.00, ikke garanterer adgang til basilikaen.

Jeg fortæller dig alt om det i denne detaljerede guide med alle Vatikanets tidsplaner (museerne, basilikaen, opstigningen til kuplen ... osv.).

Book din guidede tur i Vatikanet

Varighed af besøget i Vatikanet

Vatikanets museer| ©iam_os
Vatikanets museer| ©iam_os

Afhængigt af hvad du vil se i Vatikanet, skal du bruge mindst tre timer (to, hvis du har travlt, men det er ikke det værd). Personligt foretrækker jeg at bruge tre timer på en afslappet rundtur i museerne med et par ting tilbage at se fra samlingen i stedet for at haste gennem hele museerne på to timer for at få et "check" på, at jeg har "set" det hele.

Hvis du også vil stoppe ved Peterskirken, gå op i kuplen eller nyde at gå rundt på Peterspladsen med dens kolonnade, er besøget uundgåeligt længere og kan tage op til en hel dag. Det er vigtigt at planlægge, hvad du vil se i Vatikanet, så du kan beregne, hvor meget tid du har brug for og nyde dit besøg.

Book din guidede tur i Vatikanet

Er det værd at købe billetter til Vatikanet med en guidet tur?

Detalje af Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
Detalje af Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Ja, en guidet tur er 100% anbefalelsesværdig: En samling med så megen symbolik og historisk kontekst er meget sjovere med en ekspert, der kan fortælle dig anekdoter om dens skaber, dens stil eller årsagen til dens historiske relevans. Der er forskellige muligheder for guidede ture i Vatikanet, afhængigt af din tid og dit budget.

For eksempel koster den mest omfattende og billigste tur 38 euro og giver dig mulighed for at se det bedste af Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel. Hvis du vil undgå menneskemængderne, kan du altid vælge premium-løsningen, hvor du kommer ind i Det Sixtinske Kapel om morgenen, før det åbner for offentligheden, så du kan nyde Det Sixtinske Kapel i fred og ro i en meget lille, privilegeret gruppe.

Book din guidede tur i Vatikanet

Sådan kommer du til Vatikanet

Detalje af Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
Detalje af Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Vatikanstaten ligger langt fra Roms centrum, men det betyder ikke, at den er svær at komme til. Der er flere måder at komme dertil på, så vælg den, der passer bedst til din rejseplan:

  • Tilfods: Afhængigt af hvor du bor, kan du måske komme dertil til fods. Hvis du f.eks. bor i nærheden af Piazza Navona og har lyst til at gå en tur, kan du krydse Tiberen og på en halv time nå Peterspladsen; hvis du tager en omvej, kan du endda komme forbi Castel Sant'Angelo først. Ingen gåtur i Rom er spild af tid, men hvis du vælger denne mulighed, skal du huske at tage tidligt af sted for at være der på det rigtige tidspunkt.
  • Med offentlig transport: Den hurtigste måde at komme til Vatikanet med offentlig transport er at tage metrolinje A til Ottaviano S Pietro. Hvis metroen ikke er praktisk, er der også busser, der kører fra Piazza dei Cinquecento eller Termini Station.

Sådan køber du billetter på Vatikanets officielle hjemmeside

Kolonnade på Peterspladsen
Kolonnade på Peterspladsen

Hvis du vil købe billetter på Vatikanets officielle hjemmeside, skal du være opmærksom på, at de ikke kan refunderes og kun er gyldige til den dag, du vælger. Hvis du ikke kan lide at improvisere under dine rejser, anbefaler jeg, at du booker denne mulighed for skip-the-line-billetter til Vatikanet hos Hellotickets, da det giver mulighed for gratis afbestilling; på denne måde mister du ikke dine penge, hvis der opstår problemer under din rejse.

Ana's Traveller Tip

Hvis du booker din billet på forhånd, undgår du køer på mere end to timer.

Praktiske tips til at besøge Vatikanet

Inde i Peterskirken
Inde i Peterskirken

Et besøg i Vatikanet er et obligatorisk stop på din rejse til Rom, men for at få mest muligt ud af dagen, er det en god idé at planlægge besøget lidt. Her er, hvad du skal huske på, når du besøger Vatikanet:

Dæk dig til, når du besøger Vatikanet

Man kan lære af sine fejl, og jeg er sikker på, at du kender nogen, der efter at have planlagt deres besøg, har været nødt til at tage af sted uden at besøge museerne eller basilikaen. Begge steder skal du dække dine ben og skuldre. Ærmeløst, nedringet tøj, shorts, miniskørter og hatte er ikke tilladt.

Skal man dække sig til midt om sommeren? Lad os se, sund fornuft: Tag et tørklæde eller et langt foulard med i rygsækken, som du kan have på, når du går ind disse steder, og som du ikke behøver at have på hele dagen. Jeg kan forsikre dig om, at forebyggelse er bedre end helbredelse.

Sådan undgår du menneskemængden, når du besøger Vatikanet

For at undgå køer ved du allerede, at du skal købe din billet til Vatikanmuseerne på forhånd, men folkemængderne er ikke så lette at undgå... Den eneste måde at reducere dem på er at vælge den første eller den sidste tidsplan og ikke at tage af sted før eller efter en helligdag, og hvis du kan, skal du undgå højsæsonen.

Hvad gør man med rygsække og bagage, når man besøger Vatikanet?

De er ikke tilladte, og der kan igen opstå køer ved billetkontorerne. Jeg anbefaler, at du besøger Vatikanet med det absolutte minimum, for efter så mange timer på benene kan selv en pakke lommetørklæder blive tung.

Er det værd at betale for audioguiden til børn?

Hvis du besøger Vatikanmuseerne med børn, anbefaler jeg, at du beder om en audioguide specielt til dem (anbefales i alderen 6 til 12 år). På den måde vil besøget være mindre trættende for dem, og de vil nyde kunstværkerne mere.

Hvor kan man spise i nærheden af Vatikanet?

Dette område, som er ret turistpræget, virker måske ikke ved første øjekast som det bedste sted i Rom at spise frokost eller middag. Men det betyder ikke, at den italienske hovedstad ikke stadig er et gastronomisk referencepunkt, så selv i området omkring Vatikanet finder du udsøgte spisesteder.

Forbered din gane og nyd de bedste romerske retter!

Ana's Traveller Tip

Tag et tørklæde med i rygsækken, så du kan dække dine skuldre, når du går ind i Vatikanmuseerne og Peterskirken.