Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Det Sixtinske Kapel billetter: hvordan man køber billetter til Vatikanmuseet, hvordan man springer køen over, osv.

Det er praktisk talt obligatorisk at se det Sixtinske Kapel under dit besøg i Rom. Her er hvordan du får mest muligt ud af dit besøg i denne kunstskat.

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

Det Sixtinske Kapel billetter: hvordan man køber billetter til Vatikanmuseet, hvordan man springer køen over, osv.

Michelangelos berømte fresko i det Sixtinske Kapel | ©Agatha Depine

Freskerne i det Sixtinske Kapel er et af de få kunstneriske ensembler, der synes at være uden for tid og rum: når man kigger op for at beundre dem, har man fornemmelsen af at se noget både gammelt og moderne på samme tid, og ærefrygtfølelsen er så stor, at man kun kan undre sig over, hvordan noget så imponerende kunne være blevet skabt. Det er endel af Vatikanmuseerne, så for at besøge det skal man købe en billet eller tage en guidet tur på museet.

Den bedste løsning

Rom vatikan og det sixtinske kapel spring køen over billetter

Med dine billetter til Vatikanmuseerne kan du også komme ind i Det Sixtinske Kapel uden at vente.

Glem køerne ved billetkontoret, og få adgang til Det Sixtinske Kapel til den bedste pris med disse billetter, der giver dig prioriteret adgang til Vatikanmuseernes indre rum.

Læs videre for at finde ud af, hvilke muligheder du har for at besøge en af verdens største kunstskatte, og nogle tips til at få mest muligt ud af dit besøg. Oplev den skjulte værdi af Det Sixtinske Kapel med dineskip-the-line-billetter til Vatikanmuseerne. Med alt det, der er at se i Roms største attraktion, vil du fortryde at spilde tiden på at stå i kø for at købe billetter ved billetkontoret.

Derfor er min første anbefaling at bestille dem på forhånd. Hvis du foretrækker at gå i dit eget tempo, så du kan bruge så meget tid, som du har brug for, på hvert af de kunstneriske vidundere i Vatikanmuseerne, er det bedst at købe billetter uden guider eller grupper. Når du kommer til det Sixtinske Kapel inde i museet, kan dubetragte de imponerende fresker af Michelangelos "Den sidste dom" uden at skynde dig.

Anbefales hvis...

Dit ophold i Rom er ikke særlig langt, da du ved at springe køen over kan spare en masse tid, som du kan bruge på at besøge andre symbolske steder.

Sådan køber du billetter til det sixtinske kapel

Det Sixtinske Kapel detaljer| ©Slices of Light
Det Sixtinske Kapel detaljer| ©Slices of Light

Som sagt skal du have en billet til Vatikanmuseerne for at få adgang til Det Sixtinske Kapel: det er bedst at bestille online og på forhånd for at undgå køer og sikre dig, at du får adgang til den bedste pris. På Hellotickets finder du de billigste guidede ture på engelsk, og du har mulighed for at afbestille billetten eller turen, hvis du får en uforudset begivenhed.

Reserver dine billetter til Det Sixtinske Kapel

Er det muligt at købe billetter til Det Sixtinske Kapel på billetkontoret?

Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Billetter kan købes på billetkontoret i Vatikanmuseerne, men jeg anbefaler det slet ikke. Køen er så lang, at den bogstaveligt talt går rundt om Vatikanets mure (du vil se det, hvis du nogensinde går rundt, og du vil blive virkelig overrasket over at se så lang en kø). Mit råd er at købe dem online og på forhånd for at sikre dig en plads på den dag og det tidspunkt, du ønsker.

Bestil dine billetter til Det Sixtinske Kapel

Gratis besøg på Vatikanmuseerne

Vatikanmuseernes sal| ©Corey Buckley
Vatikanmuseernes sal| ©Corey Buckley

Hvis du ønsker at besøge Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel på egen hånd, er det bedst at købe dine billetter online.

Du undgår at stå i kø for at komme ind til denne travle turistattraktion, hvis menneskemængder er det eneste, der kan ødelægge din oplevelse. Du får prioriteret adgang til Vatikanmuseerne, ved indgangen får du et kort og en kort orientering om den anbefalede rute, og du vil kunne komme ind i Det Sixtinske Kapel og Rafaels værelser.

Med disse billetter kan du blive i Vatikanmuseerne så længe du vil og besøge rummene i dit eget tempo.Jeg anbefaler det, hvis... du vil undgå menneskemængderne og ikke har brug for en guide for at besøge Vatikanmuseerne.

Book dine billetter til Vatikanmuseerne

Besøg Vatikanet med en Early Access Premium-billet med tidlig adgang

Rotundehallen, Vatikanmuseerne| ©Richard Mortel
Rotundehallen, Vatikanmuseerne| ©Richard Mortel

Hvis du er på udkig efter den bedste oplevelse for at besøge Det Sixtinske Kapel, så er det her. Dette er en privat rundvisning i Vatikanstaten med den ekstra bonus, at du kommer ind i Vatikanet ved daggry, undgår menneskemængderne og udforsker dette fantastiske sted i eksklusivt selskab med din gruppe.

Som du kan forestille dig, er Det Sixtinske Kapel en af de mest besøgte turistattraktioner i verden, så at undgå menneskemængderne og beundre det i fred vil ændre din oplevelse totalt.Jeg anbefaler det, hvis... du leder efter den perfekte oplevelse af Det Sixtinske Kapel, for at undgå menneskemængderne af turister og besøge Vatikanet ved daggry.

Bestil en tidlig morgentur i Vatikanet

Sådan springer du køerne over for at komme ind i Det Sixtinske Kapel

Besøg det Sixtinske Kapel| ©Calvin Craig
Besøg det Sixtinske Kapel| ©Calvin Craig

Køerne for at komme ind til Vatikanmuseerne og det populære Sixtinske Kapel kan vare flere timer, hvilket kan gøre det svært at nyde oplevelsen. Derfor er det bedst at købe dine billetter online, undgå at gå til billetkontoret, og vælg ved reservationen en mulighed, der garanterer, at du slipper for køerne. Med denne guidede rundvisning i Det Sixtinske Kapel, Vatikanmuseerne og Peterskirken får du f.eks. direkte adgang uden at skulle vente.

Book en guidet rundvisning i det Sixtinske Kapel uden kø

Det Sixtinske Kapels åbningstider og bedste tidspunkt at besøge det Sixtinske Kapel på

Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Her er alle de oplysninger, du har brug for at vide om åbningstider for dit besøg.

 • Mandag til lørdag fra kl. 9.00 til 18.00.
 • Sidste indgang er kl. 16.30, og omkring kl. 17.30 begynder alle besøgende i Vatikanet at forlade stedet.
 • Det bedste tidspunkt at besøge Det Sixtinske Kapel er tidligt om morgenen, enten med en Early Bird-tur eller ved den første indgang efter åbningen.
 • Der plejer at være mindre trængsel på torsdage og fredage.
 • Du kan også besøge Vatikanmuseerne lige før lukketid for at undgå menneskemængderne, men du risikerer at blive lukket, før du har afsluttet dit besøg.
 • Den sidste søndag i hver måned har Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel åbent fra kl. 9.00 til 14.30, med sidste adgang kl. 12.00. På denne dag er der gratis adgang til Det Sixtinske Kapel, så det kan være en god mulighed, hvis du har et stramt budget, men jeg anbefaler det ikke, da køerne og menneskemængderne er monstrøse.
 • En meget fin oplevelse er at besøge Vatikanmuseerne om natten. De har åbent fredag fra kl. 19.00 til 23.00 fra midten af april til slutningen af oktober.

Bestil et besøg tidligt om morgenen i det Sixtinske Kapel

Tips til besøg i det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel| ©Dennis Jarvis
Det Sixtinske Kapel| ©Dennis Jarvis

Her er nogle tips, som jeg lærte under mit besøg i Det Sixtinske Kapel, og som vil hjælpe dig med at spare tid og vise dig rundt i Vatikanets uendelighed, som om du allerede havde været der.

Sådan finder du det sixtinske kapel

For at komme til det Sixtinske Kapel, så snart du kommer ind i Vatikanet, skal du gå op ad rulletrapperne og dreje til venstre ind i gårdspladsen Pineapple Courtyard (Ananasgården). Gå gennem gården og drej til venstre, hvor du finder en trappe.

Gå gennem den ottekantede gårdsplads og ind i det runde rum, hvor du kan se Neros badekar. Drej nu til venstre, gå gennem rummet med Konstantins grav, op ad trappen, ind i salen med gobeliner og lige frem for at finde det Sixtinske Kapel.

Beklædning og fotografier

Når man besøger et sted, hvis kælenavn er Den Hellige Stol, ved man, at man skal klæde sig passende på (som man gør til så mange andre steder i Rom, så ved besøget i det Sixtinske Kapel er man vant til det). Knæ og skuldre skal være helt tildækkede, selv om sommeren.

Mit råd er at tage en let trøje på, som du nemt kan tage på. Og nej,du kan ikke tage billeder inde i Det Sixtinske Kapel af flere grunde, især for at undgå, at en eventuel blitz ødelægger de fresker, der pryder det. Vagterne er meget opmærksomme på dette og vil råbe af dig, hvis de ser dig tage billeder, enten med et kamera eller en mobiltelefon, og hvis de fanger dig flere gange, kan de endda smide dig ud af rummet. Så du ved, nyd dit besøg og beundr med dine egne øjne den betagende skønhed foran dig.

Book en guidet rundvisning i Det Sixtinske Kapel

Hvad du bør vide, før du booker

Vatikanmuseernes gårdsplads| ©robertsharp
Vatikanmuseernes gårdsplads| ©robertsharp
 • Når du bestiller dine billetter eller din rundvisning, modtager du en bekræftelsesmail på den adresse, du har angivet. Mit råd er, at du åbner den for at kontrollere, at alt er korrekt, og at du opbevarer den i en fremtrædende post, så du har den ved hånden ved indgangen til Vatikanet eller ved mødestedet med din guide.
 • Du kan få 100 % refusion, hvis du ønsker at aflyse oplevelsen, men vær forsigtig, for kun hvis du returnerer dine billetter 24 timer før oplevelsesdagen. For at returnere dine billetter eller annullere din tur, skal du tjekke e-mailen for instruktioner.
 • Om onsdagen kan du ikke komme ind i Peterskirken, da det er dagen for paveaudiens audiens. Mit råd er at booke til en anden dag end onsdag, så du kan inkludere dette besøg i din rundvisning i Vatikanet.
 • Hvis du har købt eller har planer om at købe Omnia Card, skal du huske, at det inkluderer adgang til Vatikanmuseerne, så du kan spare dig selv for at skulle købe det separat. Hvis du derimod ønsker at tage en rundvisning, skal du booke den separat.

Book en privat rundvisning i Det Sixtinske Kapel

Hvad du ellers skal se i Vatikanmuseerne

Galleri med kort| ©Northfielder
Galleri med kort| ©Northfielder

Her er de rum, der imponerede mig mest under mit besøg i Vatikanmuseerne, uden nogen bestemt rækkefølge, blot til orientering. I alt tog det mig ca. 3 timer at se alt som det første om morgenen og uden særlig hastværk at se det hele.

 • Vatikanets billedgalleri: Dette palads rummer mere end 400 kunstværker af malere som Giotto og Fra Angelico, førende eksponenter for den tidlige renæssance, og Raphael, Leonardo da Vinci og Caravaggio.
 • Samling af moderne religiøs kunst: I 55 rum finder du ca. 800 værker af kunstnere som Chagall, Dalí, Gauguin, Kandinsky og Van Gogh, hvilket jeg bestemt ikke havde forventet at finde i Vatikanet.
 • Museo Pio-Clementino: Der er flere rum dedikeret til udstilling af græske og romerske skulpturer, hvoraf nogle er meget berømte som Apollo fra Belvedere, Apoxymene eller Afrodite fra Cnido. Jeg kan varmt anbefale dig at tage en tur her.
 • Gregorian Egyptian Museum: Her opbevares arkæologiske levn og kunstværker fra egyptiske, assyriske, mesopotamiske og andre antikke kulturer, hovedsageligt fra Hadrians villa i Tivoli.
 • Raphaels værelser: Det vigtigste besøg i Vatikanmuseerne efter det Sixtinske Kapel. Der er 4 rum, der viser fresker af Rafael og medlemmer af hans skole.
 • Den ubesmittede undfangelses rum: Et rum, der er helt dekoreret med fresker, der er dedikeret til Jomfru Marias liv.
 • Kortgalleri: Dette rum rummer den nok største kartografiske samling i verden, som er udstillet på væggene i et imponerende galleri.
 • DetSixtinske Kapel: Jeg tror ikke, at du glemmer at besøge det Sixtinske Kapel på dit besøg i Vatikanmuseerne, men da der er set mærkeligere ting, vil jeg lade det stå her som afslutning på listen, bare for en sikkerheds skyld.

Book dine billetter til Vatikanmuseerne

Andre oplevelser i Rom, der er værd at opleve

Facaden af de kapitolinske museer| ©Erik Drost
Facaden af de kapitolinske museer| ©Erik Drost

Det er ikke alt i Rom, der handler om at besøge monumenter og historiske bygninger. Der er mange mennesker, der fokuserer på alle de steder, de skal gå ind og alle de seværdigheder, de skal se, for at indse i slutningen af deres rejse, at de er gået glip af det, der virkelig betyder noget: at lære byen at kende. For at du ikke skal gå glip af noget, vil jeg lade dig her efterlade en artikel, der vil guide dig til at vælge den bedste rundvisning i Rom, en oplevelse, som jeg varmt kan anbefale: Rom Tours

Og selv om de ikke har samme pragt og uendelighed som Vatikanets udstillingssale, er de kapitolinske museer et besøg værd, som normalt ikke er inkluderet i de mere typiske turistruter. Hvis du vil læse mere om dette museum, har jeg skrevet en guide, som måske kan hjælpe dig, når du planlægger et besøg: Rom Kapitol-museer billetter: al den information, du skal bruge. Husk også, at du også kan købe en billet, der giver dig mulighed for at besøge Colosseum og Forum Romanum ud over Vatikanmuseerne og det Sixtinske Kapel.

Book med din billet til Vatikanet, Colosseum og Forum Romanum