Det Sixtinske Kapel billetter: hvordan man køber billetter til Vatikanmuseet, hvordan man springer køen over, osv.

Det er næsten obligatorisk at se Det Sixtinske Kapel under dit besøg i Rom. Se her, hvordan du får mest muligt ud af dit besøg i denne kunstneriske skat.

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

Det Sixtinske Kapel billetter: hvordan man køber billetter til Vatikanmuseet, hvordan man springer køen over, osv.

Michelangelos berømte fresko i Det Sixtinske Kapel | ©Agatha Depine

Freskerne i Det Sixtinske Kapel er et af de få kunstneriske ensembler, der synes ude af tid og rum: Når man kigger op for at beundre dem, har man fornemmelsen af at se noget både gammelt og moderne på samme tid, og ærefrygten er så stor, at man kun kan undre sig over, hvordan noget så imponerende kunne være blevet skabt.

Det er en del af Vatikanmuseerne, så for at besøge det skal man købe en billet eller tage en guidet tur på museet. Læs videre for at finde ud af, hvilke muligheder du har for at besøge en af verdens største kunstskatte, og få nogle tips til at få mest muligt ud af dit besøg.

Den bedste løsning

Rom vatikan og det sixtinske kapel spring køen over billetter

Med dine billetter til Vatikanmuseerne kan du også komme ind i Det Sixtinske Kapel uden ventetid.

Glem køerne ved billetkontoret, og sikr dig adgang til Det Sixtinske Kapel til den bedste pris med disse billetter, der giver dig prioriteret adgang til Vatikanmuseerne indefra.

Oplev den skjulte værdi af Det Sixtinske Kapel med dine skip-the-line-billetter til Vatikanmuseerne. Med alt det, der er at se inde i Roms hovedattraktion, vil du fortryde at spilde tid på at stå i kø til billetterne ved billetkontoret. Derfor er min første anbefaling at bestille dem på forhånd.

Hvis du foretrækker at gå i dit eget tempo, så du kan bruge så meget tid, som du har brug for, på hvert af de kunstneriske vidundere i Vatikanmuseerne, er det bedst at købe billetter uden guider eller grupper. Når du kommer til Det Sixtinske Kapel inde i museet, vil du kunne betragte de imponerende freskoer af Michelangelos "Den sidste dom" uden at skynde dig.

Anbefales hvis... Dit ophold i Rom ikke er særlig langt, da spring-køen-over-indgangen vil spare dig en masse tid, som du kan bruge på at besøge andre emblematiske steder.

Sådan køber du billetter til Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel i detaljer| ©Slices of Light
Det Sixtinske Kapel i detaljer| ©Slices of Light

For at få adgang til Det Sixtinske Kapel skal du som sagt have en billet til Vatikanmuseerne: Det er bedst at booke online og på forhånd for at undgå køer og sikre, at du får adgang til den bedste pris. Hos Hellotickets finder du de billigste guidede ture på engelsk, og du har mulighed for at afbestille billetten eller turen, hvis der sker noget uforudset.

Reserver dine billetter til Det Sixtinske Kapel

Er det muligt at købe billetter til Det Sixtinske Kapel i billetkontoret?

Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Man kan købe billetter i Vatikanmuseernes billetkontor, men jeg kan slet ikke anbefale det. Køen er så lang, at den bogstaveligt talt går rundt om Vatikanets mure (du vil se det, hvis du nogensinde går rundt, og du vil virkelig blive overrasket over at se så lang en kø). Mit råd er at købe dem online og på forhånd for at sikre, at du har en plads på den dag og det tidspunkt, du ønsker.

Book dine billetter til Det Sixtinske Kapel

Gratis besøg på Vatikanmuseerne

Vatikanmuseernes sal| ©Corey Buckley
Vatikanmuseernes sal| ©Corey Buckley

Hvis du vil besøge Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel på egen hånd, er det bedst at købe dine billetter online. Du undgår at stå i kø for at komme ind til denne travle turistattraktion, hvis menneskemængder er det eneste, der kan ødelægge din oplevelse.

Du får prioriteret adgang til Vatikanmuseerne, ved indgangen får du et kort og en kort orientering om den anbefalede rute, og du vil kunne komme ind i Det Sixtinske Kapel og Rafaels værelser.

Med disse billetter kan du blive i Vatikanmuseerne, så længe du vil, og besøge rummene i dit eget tempo.

Jeg anbefaler det, hvis... du vil undgå menneskemængderne og ikke har brug for en guide til at besøge Vatikanmuseerne.

Book dine billetter til Vatikanmuseerne

Besøg Vatikanet med en Early Access Premium-billet

Rotundasalen, Vatikanmuseerne| ©Richard Mortel
Rotundasalen, Vatikanmuseerne| ©Richard Mortel

Hvis du leder efter den bedste oplevelse til at besøge Det Sixtinske Kapel, så er det her. Dette er en privat rundvisning i Vatikanstaten med den ekstra bonus, at du kommer ind i Vatikanet ved daggry, undgår menneskemængderne og udforsker dette fantastiske sted i eksklusivt selskab med din gruppe.

Som du kan forestille dig, er Det Sixtinske Kapel en af de mest besøgte turistattraktioner i verden, så at undgå menneskemængderne og beundre det i fred vil ændre din oplevelse fuldstændigt.

Jeg anbefaler det, hvis... du leder efter den perfekte oplevelse af Det Sixtinske Kapel, at undgå menneskemængderne af turister og besøge Vatikanet ved daggry.

Book en tidlig morgentur i Vatikanet

Sådan springer du køen over for at komme ind i Det Sixtinske Kapel

Besøg Det Sixtinske Kapel| ©Calvin Craig
Besøg Det Sixtinske Kapel| ©Calvin Craig

Køerne til Vatikanmuseerne og det populære Sixtinske Kapel kan vare flere timer, hvilket kan gøre det svært at nyde oplevelsen. Derfor er det bedst at købe dine billetter online, undgå at gå til billetkontoret og vælge en mulighed, der garanterer, at du springer køerne over, når du booker. Med denne guidede tur til Det Sixtinske Kapel, Vatikanmuseerne og Peterskirken får du f.eks. direkte adgang uden at skulle vente.

Book en guidet tur uden kø til Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapels åbningstider og bedste tidspunkt at besøge Det Sixtinske Kapel på

Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Her er alle de oplysninger, du har brug for at vide om åbningstiderne for dit besøg.

 • Mandag til lørdag fra kl. 9.00 til 18.00.
 • Sidste indgang er kl. 16.30, og omkring kl. 17.30 begynder alle besøgende at forlade Vatikanet.
 • Det bedste tidspunkt at besøge Det Sixtinske Kapel er tidligt om morgenen, enten med en Early Bird-tur eller ved den første indgang efter åbningen.
 • Det plejer at være mindre overfyldt på torsdage og fredage.
 • Du kan også besøge Vatikanmuseerne lige før lukketid for at undgå menneskemængderne, men du risikerer at blive lukket, før du er færdig med dit besøg.
 • Den sidste søndag i hver måned er Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel åbne fra kl. 9.00 til 14.30, med sidste indgang kl. 12.00. På denne dag er der gratis adgang til Det Sixtinske Kapel, så det kan være en god mulighed, hvis du har et stramt budget, men jeg anbefaler det ikke, da køerne og menneskemængderne er uhyrlige.
 • En meget fin oplevelse er at besøge Vatikanmuseerne om aftenen. De er åbne fredage fra kl. 19 til 23 fra midten af april til slutningen af oktober.

Book et besøg i Det Sixtinske Kapel tidligt om morgenen

Tips til at besøge Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel| ©Dennis Jarvis
Det Sixtinske Kapel| ©Dennis Jarvis

Her er nogle tips, som jeg lærte på mit besøg i Det Sixtinske Kapel, og som vil hjælpe dig med at spare tid og opleve Vatikanets storhed, som om du allerede havde været der.

Sådan finder du Det Sixtinske Kapel

For at komme til Det Sixtinske Kapel, så snart du kommer ind i Vatikanet, skal du gå op ad rulletrapperne og dreje til venstre ind i ananasgården. Gå gennem gården og drej til venstre, hvor du finder en trappe.

Gå gennem den ottekantede gård og ind i det runde rum, hvor du kan se Neros badekar. Drej nu til venstre, gå gennem rummet med Konstantins grav, op ad trappen, ind i Gobelinsalen og lige frem for at finde Det Sixtinske Kapel.

Tøj og fotografier

Når man besøger et sted, hvis kælenavn er Den Hellige Stol, ved man, at man skal klæde sig passende på (som man gør til så mange andre religiøse steder i Rom, så når man besøger Det Sixtinske Kapel, vil man være vant til det). Knæ og skuldre skal være helt tildækkede, selv om sommeren. Mit råd er at have en let trøje på, som du nemt kan tage på.

Og nej, du kan ikke tage billeder inde i Det Sixtinske Kapel af flere grunde, især for at undgå, at en eventuel blitz ødelægger de fresker, der dekorerer det. Vagterne er meget opmærksomme på dette og vil råbe ad dig, hvis de ser dig tage billeder, enten med et kamera eller en mobiltelefon, og hvis de fanger dig flere gange, kan de endda smide dig ud af rummet. Så du ved, nyd dit besøg og beundr med dine egne øjne den betagende skønhed foran dig.

Book din guidede tur i Vatikanet

Hvad du bør vide, før du booker

Vatikanmuseernes gårdhave| ©robertsharp
Vatikanmuseernes gårdhave| ©robertsharp
 • Når du booker dine billetter eller din tur, modtager du en bekræftelsesmail på den adresse, du har angivet. Mit råd er at åbne den for at tjekke, at alt er korrekt, og gemme den, så du har den ved hånden ved indgangen til Vatikanet eller ved mødestedet med din guide.
 • Du kan få 100% refusion, hvis du ønsker at aflyse oplevelsen, men vær forsigtig, for kun hvis du returnerer dine billetter 24 timer før oplevelsesdagen. For at returnere dine billetter eller annullere din tur, bedes du tjekke e-mailen for instruktioner.
 • Om onsdagen kan du ikke komme ind i Peterskirken, fordi det er dagen for den pavelige audiens. Mit råd er at booke til en anden dag end onsdag, så du kan inkludere dette besøg i din rundvisning i Vatikanet.
 • Hvis du har købt eller planlægger at købe Omnia-kortet, skal du huske, at det inkluderer adgang til Vatikanmuseerne, så du kan spare dig selv for at skulle købe det separat. Men hvis du vil med på en rundvisning, skal du booke den separat.

Book en guidet tur i Det Sixtinske Kapel

Hvad man ellers kan se i Vatikanmuseerne

Galleri med kort| ©Northfielder
Galleri med kort| ©Northfielder

Her er de rum, der imponerede mig mest under mit besøg i Vatikanmuseerne, uden nogen særlig rækkefølge, bare til orientering. I alt tog det mig ca. 3 timer at se det hele som det første om morgenen og uden særlig hastværk.

 • Vatikanets Billedgalleri: Dette palads huser mere end 400 kunstværker af malere som Giotto og Fra Angelico, de største eksponenter for den tidlige renæssance, og Raphael, Leonardo da Vinci og Caravaggio.
 • Samling af moderne religiøs kunst: I 55 rum finder du omkring 800 værker af kunstnere som Chagall, Dalí, Gauguin, Kandinsky eller Van Gogh, noget jeg bestemt ikke havde forventet at finde i Vatikanet.
 • Museo Pio-Clementino: Der er flere rum dedikeret til udstilling af græske og romerske skulpturer, nogle af dem meget berømte som Apollon fra Belvedere, Apoxymen eller Afrodite fra Cnido. Jeg kan varmt anbefale dig at gå en tur her.
 • Gregorian Egyptian Museum: Her opbevares arkæologiske rester og kunstværker fra egyptiske, assyriske, mesopotamiske og andre gamle kulturer, hovedsageligt fra Hadrians Villa i Tivoli.
 • Rafaels værelser: Det vigtigste besøg i Vatikanmuseerne efter Det Sixtinske Kapel. Der er 4 rum med freskomalerier af Raphael og medlemmer af hans skole.
 • Rummet medden ubesmittede undfangelse: Et rum udelukkende dekoreret med freskoer dedikeret til Jomfru Marias liv.
 • Gallery of Maps: Dette huser, hvad der sandsynligvis er den største kartografiske samling i verden, udstillet på væggene i et imponerende galleri.
 • DetSixtinske Kapel: Jeg tror ikke, at du glemmer at besøge Det Sixtinske Kapel på dit besøg i Vatikanmuseerne, men da mærkeligere ting er blevet set, lader jeg det være her for at lukke listen for en sikkerheds skyld.

Book din guidede tur i Vatikanet

Andre værdifulde Rom-oplevelser

Facaden på de kapitolinske museer| ©Erik Drost
Facaden på de kapitolinske museer| ©Erik Drost

Ikke alt i Rom handler om at besøge monumenterne og de historiske bygninger. Der er mange, der fokuserer på alle de steder, de skal besøge, og alle de attraktioner, de bare må se, for så at indse ved rejsens afslutning, at de er gået glip af det, der virkelig betyder noget: at lære byen at kende. For at du ikke skal gå glip af noget, giver jeg dig en artikel, der vil guide dig til at vælge den bedste tur i Rom, en oplevelse, som jeg varmt kan anbefale: Rom Tours.

Og selvom de ikke er lige så prægtige og enorme som Vatikanets udstillingssale, er de Kapitolinske Museer et besøg værd, som normalt ikke er inkluderet i de mere typiske turistruter. Hvis du vil læse mere om dette museum, har jeg skrevet en guide, som måske kan hjælpe dig, når du planlægger et besøg: Rom Kapitol-museer billetter: al den information, du skal bruge. Husk også, at du kan købe en billet, der giver dig mulighed for at besøge Colosseum og Forum Romanum ud over Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel.

Book din billet til Vatikanet, Colosseum og Forum Romanum med din billet