Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Pompeji Dagsture fra Rom

For næsten 2000 år siden ødelagde lavaen fra Vesuv byen Pompeii og lagde den stille. I dag er det muligt at besøge denne gamle forstenede romerske by. Sådan gør du.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutters læst

Pompeji Dagsture fra Rom

Ruinerne af byen Pompeii | © Andy Holmes

Pompeii ligger i midten af den italienske halvø, meget tæt på Napoli. Beliggenheden kunne ikke være mere perfekt: mod nord rejser den imponerende vulkan Vesuv sig, og mod syd ligger den mytiske Amalfikyst. Den bedste måde at besøge den på er at tage med på en organiseret tur fra Rom, hvor du ikke behøver at bekymre dig om andet end at nyde ruten og besøget i denne historiske by, der er forstenet under Vesuvs lava.

Den bedste løsning

Napoli og pompeii dagstur fra rom

All-inclusive tur til Rom fra Pompeii

Denne tur er perfekt, hvis du ønsker at besøge Pompeji under din rejse til Rom, men ikke ønsker at bruge mange kræfter (eller et stort budget) på at forberede besøget. Alt er inkluderet, så du behøver ikke at bekymre dig om noget.

Varighed: 13 timer

Et besøg i Pompeji er en rejse tilbage i tiden. Byen det gamle Rom er et must for alle, der ønsker at slentre gennem resterne af byens gader og genskabe, hvordan de gamle romere levede. Denne tur starter i centrum af Rom, hvor du stiger om bord på en privat bus og kører direkte til den arkæologiske park i Pompeji.

Når du er der, får du en guidet rundvisning i byen, hvor en ekspertguide ikke kun vil forklare, hvordan byen blev dannet, men også hvordan indbyggerne levede, deres sociale skikke i Forum og deres fritid i de velbevarede teatre og amfiteatre. Du kan se tusindårige mosaikker og endda nogle af Pompeiis indbyggere, som forgæves forsøgte at flygte fra lavaen og blev forstenet. Et ægte frilandsmuseum.

Turen inkluderer også entré og frokost i prisen, så du behøver ikke at bekymre dig om andet. Når dagen er omme, vil du ankomme tilbage til Rom med en følelse af at være rejst tilbage i tiden.

Hvorfor jeg anbefaler denne tur: Det er den mest komfortable og praktiske mulighed for at rejse til Pompeji fra Rom med alt organiseret. Rundvisning med guide, frokost, transport og entréer er inkluderet i prisen.


Hvorfor er det værd at tage til Pompeii fra Rom?

Kroppen forstenet af vulkanen| ©Unsplash
Kroppen forstenet af vulkanen| ©Unsplash

Selv om Rom er et frilandsmuseum og var epicenteret for den romerske civilisation, er det værd at tage til Pompeji for at finde ud af, hvordan de levede. Gadenes udformning, boligernes struktur, stederne for tilbedelse og fritidsaktiviteter... Alt dette og meget mere kan findes i en af de vigtigste arkæologiske parker i verden og på UNESCO's verdensarvsliste.

For at få mest muligt ud af dit besøg kan du bestille en udflugt, hvor du kan få en guidet rundvisning i det arkæologiske kompleks. Du kan også kombinere din tur med andre nærliggende destinationer som Napoli, Vesuv eller Amalfikysten.

Hvis du kan lide historie, arkitektur eller kunst, skal du ikke tøve med at komme her og suge alt det, der er at se og lære om. Fra at opdage, hvad der skete i Pompeji, til at beundre Vesuv - fra ruinerne - den imponerende vulkan, der ændrede alting. Og hvis du stadig ikke er overbevist, så tøv ikke med at læse min artikel om, hvorvidt Pompeji er værd at besøge fra Rom.

Bestil din rejse til Pompeii

Interessante oplysninger om udflugter til Pompeii

Detalje af gaderne i Pompeii| ©Unsplash
Detalje af gaderne i Pompeii| ©Unsplash
 • Afstand fra Rom til Pompeii: 242 kilometer
 • Rejsetid: 2:30 timer ad landevej, ca. 2:05 timer med tog (en transfer).
 • Hvor afgår de fra: Nogle ture har et mødested (f.eks. Piazza del Popolo), og andre henter dig på dit hotel - husk at tjekke dette punkt, alt efter hvad der er mest praktisk for dig!
 • Hvornår tager de af sted: omkring kl. 7.30 (det er en lang tur, så det er værd at stå lidt tidligt op).
 • Hvordan er transporten: Disse ture foregår i en komfortabel bus med aircondition.
 • Hvad du vil finde på denne tur: Du vil se et af de mest imponerende romerske ruinkomplekser i verden.

Book din udflugt til Pompeii

Men hvad koster det at besøge Pompeii eller tage en tur til Pompeii fra Rom?

Pompeii Street| ©a rancid amoeba
Pompeii Street| ©a rancid amoeba

Afhængigt af hvilken mulighed du vælger, koster en organiseret udflugt til Pompeii fra Rom med alt inklusive lidt over 100 € hos Hellotickets. Prisen omfatter privat transport, frokost, entréer og guidet rundvisning, alt på én dag.

Hvis du foretrækker at arrangere turen selv, skal du købe billetter til Pompeji på forhånd, bestille en tog- eller busbillet og betale for din egen mad.

Men hvis du virkelig er bekymret for, hvordan du kan få plads til et besøg i Pompeji uden at sprænge dit budget, skal du ikke være bekymret: Jeg anbefaler altid, at du regner på forhånd, hvor meget det koster at tage til Vesuv fra Rom. I denne artikel om, hvor meget det koster at besøge Pompeii, hjælper jeg dig med at regne det ud.

Hvordan kommer man til Pompeii fra Rom?

Rester af maling| ©Craig Morey
Rester af maling| ©Craig Morey

Hvis du er i Rom og planlægger at besøge Pompeji, er det klart, at det er nemmest og mest behageligt at tage med på en organiseret tur, men der er også andre måder at komme til Pompeji på, hvis du foretrækker at besøge Pompeji på egen hånd.

Fra den italienske hovedstad har du mulighed for at rejse med tog, bus eller endda i bil, hvis du vælger at leje dit eget køretøj for at få større uafhængighed, når du besøger landet. Priser, rejsetider og hvordan du får billetter er opsummeret i denne artikel om, hvordan du kommer til Pompeii fra Rom.

Hvor længe varer udflugterne til Pompeii fra Rom?

Fodgængerovergang| ©Carol
Fodgængerovergang| ©Carol

For at besøge Pompeii fra Rom skal du bruge en hel dag. De to byer ligger mere end 200 kilometer fra hinanden, og selv om turen ikke er alt for trættende - udsigten fra vejen er smuk - skal du bruge flere timer i Pompeji for at få mest muligt ud af byen.

På en guidet tur fra Rom forlader du normalt hovedstadens centrum tidligt om morgenen og vender tilbage til samme sted sidst på eftermiddagen efter at have tilbragt en utrolig dag med at besøge den by, der blev forstenet af Vesuv. I denne artikel om varigheden af ture og besøg i Pompeii giver jeg dig flere oplysninger, så du kan få hjælp til at organisere turen.

Hvis du ønsker at besøge Pompeji på egen hånd, bliver logistikken mere kompliceret, da du skal rejse med offentlig transport. I dette tilfælde vil et højhastighedstog, selv om det er dyrere, hjælpe dig med at spare tid og få mest muligt ud af din dag i Pompeii.

En ekspertguide vil utvivlsomt hjælpe dig med at besøge og forstå det vigtigste af stedet uden at skulle spilde tid på at vandre rundt i gaderne i dit eget tempo.

Kan jeg besøge Pompeii med børn?

Gruppe af turister på besøg i Pompeii amfiteater.| ©NH53
Gruppe af turister på besøg i Pompeii amfiteater.| ©NH53

Pompeii er naturligvis et fantastisk rejsemål at besøge med hele familien, og de yngste medlemmer af familien vil elske det. Du vil tilbringe en dag udendørs med rundvisning i paladser, templer og forstenede teatre med Vesuv i baggrunden.

Det vigtigste er, at de er forberedt med behageligt fodtøj (det er faktisk vigtigt for hele familien), beskyttet mod sol og varme om sommeren og frem for alt, at de ikke går glip af en snack eller frisk vand i løbet af dagen.

Hvis du også ønsker at introducere dem til historie, kan du altid benytte lejligheden til at fortælle dem om, hvordan vulkaner fungerer, og om Pompeji's historie. Italien med børn er altid en god idé, og Pompeii selvfølgelig også. Her er et link til min artikel om at besøge Pompeii med børn, så du kan tage hensyn til nogle anbefalinger.

Hvad man kan se og gøre i nærheden af Pompeii

Ruinerne af Pompeii| ©Unsplash
Ruinerne af Pompeii| ©Unsplash

Pompeji har en misundelsesværdig beliggenhed: syd for Rom, tæt på Napoli og bugten og tæt på Vesuv. Hvis du vil vide, hvad du kan se og lave i nærheden af Pompeii, skal du være opmærksom på det:

Se Vesuv-krateret

Under dit besøg i Pompeji vil det blive klart, hvor vigtig Vesuv var for byens historie. Hvis du har tid og energi, er en vandretur op til krateret en god idé.

Det giver dig den bedste udsigt på turen, du kan se Pompeji fra toppen og hele området omkring Napoli-bugten. Desuden, hvor mange gange har du ikke haft krateret af en vulkan foran dig? Der er intet bedre end at besøge en af verdens mest berømte vulkaner for første gang.

Der er nogle udflugter til Pompeii, som inkluderer det, men hvis du tager af sted på egen hånd, skal du ikke tøve med at overveje muligheden alligevel. Sådan bestiger du Vesuv, Pompeji-vulkanen Vesuvius.

Besøg Napoli

Der er nogle udflugter til Pompeji fra Rom, som omfatter et stop i Napoli. Rejseplanen ligner hinanden: du vil se den antikke by Pompeii med en professionel guide, og du vil også stoppe i Napoli.

Disse ruter omfatter normalt en bustur til Napoli's seværdigheder, som du skal se, såsom det kongelige palads, Piazza del Plebiscito... mens du lytter til byens historier på en audioguide.

Du kan også stoppe for at spise frokost, efterfulgt af en guidet rundvisning i den arkæologiske park i Pompeji, som er på UNESCO's verdensarvsliste - en rigtig god oplevelse!

Bestil din rejse til Pompeii

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Pompeii?

Ruinerne af Pompeii| ©Unsplash en primavera
Ruinerne af Pompeii| ©Unsplash en primavera

I Pompeii er vinteren lang - fra november til marts - og vejret er køligere. Men sommeren varer fra juni til august, og varmen kan være sviende.

Hvis der er et perfekt tidspunkt at besøge Pompeii på, er det foråret, hvor temperaturen er mildere og turismen mindre overfyldt.

August er den mindst anbefalelsesværdige måned af flere grunde: der er flere turister (og derfor flere køer), mange restauranter lukker i Napoli, da det er deres feriemåned, og varmen er brændende. Du kan læse mere om det bedste tidspunkt at besøge Pompeji på her.

Book din udflugt til Pompeii

Hvad er den bedste dag på ugen at besøge Pompeii?

Interiør i Pompeji-ruinerne| ©Unsplash
Interiør i Pompeji-ruinerne| ©Unsplash

Den arkæologiske park åbner alle ugens dage kl. 9.00 (lørdag kl. 8.30). Lukningstiderne afhænger af årstiden: om vinteren lukker de normalt omkring kl. 15.30, mens du om sommeren kan forlænge dit besøg til kl. 18.00. Vi anbefaler under alle omstændigheder, at du tjekker den officielle hjemmeside for at få opdaterede åbningstider.

Mit råd er at ankomme så tidligt som muligt, fordi du vil kunne nyde komplekset i mildere temperaturer og med færre mennesker. Desuden anbefaler vi, at du besøger Pompeji fra mandag til fredag, da det er i weekenden, at de fleste turister besøger ruinerne.

Et sidste tip: Hvis du tager af sted på egen hånd og ønsker at spare på entréen, skal du lade dit besøg falde sammen med den første søndag i hver måned. Det er gratis!

Book din udflugt til Pompeii

Tips til at gøre din udflugt til Pompeii til en rundrejse

Spektakulær solnedgang i Pompeii| ©Canmandawe
Spektakulær solnedgang i Pompeii| ©Canmandawe

For at du ikke går glip af noget, har jeg lavet en artikel med de bedste tips til at besøge Pompeii. Her er de 5 mest relevante tips, som du kan tage til efterretning:

 1. Book din entrébillet eller udflugt til Pompeii på forhånd: De fleste udflugter inkluderer allerede entrébilletten, så du behøver ikke at bekymre dig om det. Men hvis du beslutter dig for at tage af sted på egen hånd, skal du købe den på forhånd. Du undgår lange køer, især i weekenden.
 2. Find en udflugt, der passer til din rejsestil: Vælg mellem at bruge al din tid i Pompeji eller kombinere det med en panoramatur i Napoli eller en vandretur op ad vulkanen Vesuv.
 3. Jo bedre med en guide, jo bedre: Husk, at du besøger en ruinby, så selv om der er nogle vejledende skilte, forstår du meget bedre, hvad du besøger, hvis de fortæller dig, hvordan det var for årtusinder siden på det samme sted. På de fleste ture vil du få en lokal guide, som vil forklare hver en krog. Hvis du tager af sted på egen hånd, anbefaler vi, at du betaler lidt mere og lejer en audioguide på billetkontoret.
 4. Det må du ikke gå glip af: Forum, amfiteateret, teatrene og lupanar må du ikke gå glip af på din tur. Besøg dem alle!
 5. Vær forberedt på et udendørs besøg: Hvis det er den varme årstid, skal du ikke glemme din vandflaske, hat, solbriller og solcreme. Hvis det forventes at regne, vil du sætte pris på at have en paraply og en mackintosh ved hånden. Og uanset om det er varmt eller koldt... behagelige sko!

Anas rejsetips

Undgå at rejse om sommeren. Uden for sommersæsonen er der færre mennesker, og du kan først og fremmest nyde det uden at blive udmattet af juli og augusts varme.

Hvad skal jeg tage med mig til Pompeii?

Spadseretur gennem Pompeii| ©Christopher Ott
Spadseretur gennem Pompeii| ©Christopher Ott

Når du går rundt i byens ruiner, vil du opdage, at der kun er meget få steder, hvor der er skygge. Vi anbefaler derfor, at du har en lille rygsæk med en flaske vand med, som du kan fylde op gratis ved de forskellige vandfontæner langs ruten.

Husk at tage behageligt fodtøj på, for det kan tage i gennemsnit 4 timer at gå rundt i Pompeii. Og i de mest solrige måneder skal du tage en kasket, solbriller og solcreme på. Åh, og selvfølgelig må du ikke glemme dit kamera, så du kan bevare minderne fra denne unikke vandretur.

Hvis du har en stor rygsæk og ikke ønsker at bære den med dig under hele turen, skal du ikke være bekymret, for du finder skabe ved indgangen, hvor du kan efterlade den.

Hvad skal man se i Pompeii

En tur gennem den antikke by Pompeii| ©Unsplash
En tur gennem den antikke by Pompeii| ©Unsplash

Pompeii blev utilsigtet frosset i tiden. For mere end 2.000 år siden, i 79 f.Kr., gik vulkanen Vesuv i udbrud og begravede hele den romerske by. Og den blev først genopdaget i 1550, da man begyndte at udgrave den for at frigøre den fra den kappe af lava, der dækkede den. I dag er det en rejse tilbage i tiden at gå gennem ruinerne og en stille påmindelse om naturens kraft.

Hvis du vil få mest muligt ud af dit besøg i denne arkæologiske park, er her de vigtigste steder at se i Pompeii:

Forum

Det var uden tvivl byens epicenter. Det var her, det sociale, religiøse og politiske liv i Pompeii var koncentreret. I dens 150 meter lange længde kan vi stadig nyde nogle af de søjler, der omgav den, og forestille os, hvordan den oprindeligt var fyldt med statuer.

Apollos tempel

Dette er et af Pompeji's symbolske steder, dedikeret til solens og fornuftens gud, meget tæt på forummet. Den blev bygget mellem det 8. og 7. århundrede f.Kr. og er en af de ældste i byen. I dag er der kun flere af dens søjler og den trappe, der gav adgang til podiet, tilbage.

Det store teater

Der kunne være op til 5.000 tilskuere på tilskuerpladserne i dette teater. Som det var tilfældet på andre steder, var tilskuerne arrangeret efter social klasse: de fattigste i toppen og de rigeste i bunden.

Lille teater

Selv om den er mindre - den kan rumme op til 1.000 tilskuere - er akustikken meget bedre. I dag er det faktisk stadig vært for teater- og musikforestillinger - et privilegium at se dem fra tribunen!

Amfiteater

Det er rigtigt, at dens romerske bror, Colosseum, er den mest berømte, men Pompeiis amfiteater er det ældste bevarede. Den stammer fra 70 f.Kr. og havde plads til 20.000 tilskuere. Ligesom i andre lignende arenaer gik gladiatorer igennem her for at vise deres mod.

Hvis du efter at have besøgt Pompeji og dets amfiteater stadig har lyst til at besøge Colosseum i Rom, skal du huske, at du ved din hjemkomst kan arrangere en guidet rundvisning i Colosseum eller blot købe billetter til at besøge det indre af Colosseum i din fritid. Her har du et link til de vejledninger, som vi har skrevet om det, så du kan konsultere dem: Colosseum ture y Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv..

Lupanar

Hvis der er et sted, der tiltrækker rejsendes opmærksomhed i Pompeii, er det denne bygning. Det er et gammelt bordel, det vigtigste i den romerske by. Det er værd at gå rundt på de to etager, se stenbedene og nyde freskoerne: fra erotiske motiver til graveringer på væggene, som er lavet af besøgende og prostituerede. Den øverste etage var forbeholdt de rigeste kunder, mens den nederste etage var forbeholdt de fattigste.

Orto dei fuggiaschi

Her kan vi sætte et ansigt på tragedien ved Vesuv-udbruddet. 13 personer, der forsøgte at flygte, blev fundet her. Der blev lavet støbeforme af deres kroppe, og i dag kan vi se deres desperate ansigter.

Terme Sabiane

Af de forskellige bade, der har eksisteret i byen, er disse bade de bedst bevarede. Kom her og bliv imponeret af den hvælving, der dækkede badene - der er differentieret mellem koldt, varmt og varmt -, gymnastiksalen, der er omgivet af søjler, og den udendørs swimmingpool.

Faunens hus

Det er en af de vigtigste bygninger at besøge. Det er et af de største og mest luksuriøse romerske huse, der findes i byen. Her er fundet forskellige kunstværker, som udsmykkede den, f.eks. bronzestatuen af en faun eller en mosaik af slaget ved Issos. I dag skal man dog tage til Napolis arkæologiske museum for at se de autentiske stykker.

Villa af mysterierne

I virkeligheden lå denne villa i udkanten af byen, men den er et besøg værd, fordi den er en af de bygninger, der har overlevet bedst. Indvendigt har freskoerne klaret tidens tand, så du kan rejse tilbage til romertiden med større klarhed.

Hvor skal du spise på din tur til Pompeii

Lækker espressokaffe| ©Unsplash
Lækker espressokaffe| ©Unsplash

Hvis du overvejer at booke en udflugt fra Rom til Pompeji, er mad inkluderet i prisen for de fleste af dem. Hvis de derimod ikke gør det, eller hvis du foretrækker at tage af sted på egen hånd, får du her nogle tips til, hvor du kan spise i Pompeii.

Nærheden til Napoli betyder, at dette område har en fantastisk gastronomi. Du må ikke gå glip af muligheden for at spise en autentisk napolitansk pizza med fede og svampede kanter. Kaffen i dette område er en af de bedste i verden, og hvis du vil slutte dit måltid af med en god bid, så bestil en limoncello, som er hentet fra den nærliggende Amalfikyst.

Bestil din rejse til Pompeii

Festivaler og begivenheder, der er værd at se i Pompeii

Pompeii amfiteater| ©Unsplash
Pompeii amfiteater| ©Unsplash

Vil du gøre dit besøg endnu mere specielt? Deltag i en af de begivenheder og udstillinger, der finder sted i Pompeiis ruiner. For eksempel har festivalen "Pompeii Theatrum Mundi" i årevis været afholdt i sommermånederne i den arkæologiske park. Det gamle teater er vært for moderne danseforestillinger og mytiske skuespil fra Sofokles til Shakespeare.

Hvis du er interesseret i Pompeii, vil du også være interesseret i

Colosseum ved solnedgang| ©David Köhler
Colosseum ved solnedgang| ©David Köhler

Hvis du allerede har besluttet dig for at besøge Pompeji fra Rom, tror jeg ikke, at du vil gå galt i byen, og jeg er sikker på, at du vil huske denne udflugt resten af dit liv! Hvis du stadig ikke er sikker på, om dette er en destination for dig, har jeg også skrevet en anden artikel om Dagsture og udflugter fra Rom som du måske vil finde interessant. I den giver jeg dig oplysninger om andre udflugter, som du kan foretage omkring Rom eller andre maleriske byer og landsbyer, som du kan besøge på din rejse til Rom.

Hvis du derimod ønsker at få mest muligt ud af dine dage i Italiens hovedstad, vil jeg også give dig nogle links til andre guider til Rom, så du bedre kan tilrettelægge dine dage i Rom. Her har du den af Rom Pass og andre pas hvis du vil have et turistkort, som giver dig mulighed for at spare på besøg til monumenter, museer og seværdigheder, eller dette om Rom Tours hvis du er en af dem, der kan lide at rejse rundt i byerne og ikke lader et eneste hjørne være uopdaget.

Ofte stillede spørgsmål

 • Kommer jeg til at se døde kroppe i Pompeji?

  Ja, der er omkring 1.000 stendækkede lig og aske spredt rundt omkring i ruinerne, hvilket giver dig et nøjagtigt indtryk af Pompeiis indbyggeres sidste øjeblikke.

 • Må jeg tage en barnevogn med til udstillingen?

  Nej, barnevogne er ikke tilladt i udstillingen, da den indeholder mange skrøbelige genstande og udgravet materiale.

 • Hvilke seværdigheder kan jeg besøge i Pompeii?

  Under besøget vil du se Pompeji's store amfiteater, Mysterievillaen, som indeholder det fineste eksempel på oldromersk maleri fra perioden, Jupitertemplet, Apollontemplet og De Flygtedes Have, hvor det største antal ofre i Pompeji er fundet samlet.