Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv.

Hvis Colosseum i Rom er spektakulært udefra, lader det indre ingen være ligeglade. Vil du vide, hvordan du besøger det uden at skulle stå i kø i timevis ved døren? Læs videre!

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutters læst

Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv.

Colosseum i Rom | © Yoal Desurmont

Colosseum er Roms hjerte. Når du ser det, krymper din rejsesjæl en smule. Du har set det på billeder, film... men når du kigger op og ser det live, går det op for dig, at du endelig er i Rom. Find ud af alt, hvad du behøver at vide om billetter: hvordan man køber dem, priser og åbningstider.

Den bedste løsning

Colosseum, Forum Romanum og Palatin Hill billetter

Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen: spring køen over ved billetkontoret

Perfekt, hvis du vil opleve det bedste af det antikke Rom ved at købe dine billetter på forhånd og med prioriteret adgang.

Med disse billetter kan du se det verdensberømte Colosseum indefra, det mest berømte amfiteater i verden. Jeg kan forsikre dig om, at uanset hvor mange gange du ser det udefra og tager billeder af dets facade, er dets indre om muligt endnu mere fantastisk. Desuden får du adgang uden at skulle stå i kø ved billetkontoret, hvilket sparer dig for en masse tid og inkluderer en audioguide, der giver dig mulighed for at lære alt om dets historie og de hemmeligheder, det gemmer på.

Denne billet giver dig også mulighed for at besøge Palatinerhøjen, som er den mest centrale af Roms syv høje og en af de ældste dele af byen. Du får også adgang til Forum Romanum, det centrale område i det antikke Rom, en enorm esplanade med arkæologiske rester, der, hvis du formår at nyde dem uden for de varme timer, vil efterlade dig imponeret.

Hvorfor vælge disse billetter: Dette er den billigste mulighed for at besøge Colosseum indefra, Forum Romanum og Palatinerhøjen uden de lange køer ved billetkontoret.

Anbefales, hvis... du vil have adgang til Colosseum indefra og besøge Forum Romanum og Palatinerhøjen til en meget overkommelig pris med prioriteret adgang.


Sådan booker du billetter til Colosseum

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Som ved stort set alle besøg i Rom er det bedst at bestille billetter online og på forhånd. Husk på, at det romerske Colosseum kan rumme op til 3.000 mennesker, og køerne ved billetkontoret kan vare i timevis. At bestille billetter til Colosseum i Rom på forhånd er det første tip til ethvert besøg i byen. På hjemmesider som Hellotickets finder du den bedste pris på både indgangsbilletter og guidede ture, og derudover har du ret til gratis afbestilling,

. Det bedste af det hele er, at når du køber dine billetter til Colosseum, får du også adgang til Forum Romanum og Palatinerhøjen. Husk, at du også kan fuldende dit besøg ved at tilføje en guidet tur eller tage en audioguide.

Hvis du spekulerer på, hvor meget billetter eller ture koster, vil jeg fortælle dig mere i detaljer senere, men billetter til voksne kan fås for omkring 24 euro, og guidede ture koster normalt ikke mere end 40 euro, afhængigt af om du booker dem i højsæsonen, om du vil have en ekspres-tur eller et mere komplet besøg, der også tager dig gennem Forum osv.

Book en guidet tur i Colosseum med adgang til arenaen

Billetter inklusive guidede ture i Colosseum: Er det det værd?

Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Ja, absolut. Colosseums dimensioner, mængden af bevarede detaljer, dets historier og anekdoter fra det antikke Rom og selvfølgelig turen gennem Forum Romanum er ikke det samme uden en ekspertguide. Under en guidet tur i Colosseum får du mest muligt ud af din tid: Du ved, hvor og hvad du skal kigge efter, du forstår, hvad du ser, og du tager hjem med en masse minder.

En anden stor fordel ved at besøge Colosseum med en guide er, at der er mange tidsplaner på engelsk, så du behøver ikke at bekymre dig om at gennemføre turen på engelsk. På den anden side, og afhængigt af hvor meget tid du har (eller ønsker at bruge), kan du vælge mellem fulde ture, der tager dig rundt på Palatinerhøjen og Forum Romanum, eller ekspres-ture, der kun viser dig amfiteatrets indre.

Og af alle de guidede ture, der tilbydes i Colosseum, kan du også vælge mellem dem, der inkluderer et besøg i arenaen og gladiatorernes port, eller dem, der er begrænset til en rundvisning i amfiteatret fra tribunerne. Som du kan se, er der muligheder, budgetter og smag for enhver smag, så der er ingen undskyldning for ikke at deltage i en guidet tur - du vil ikke fortryde det!

Book en guidet tur i Colosseum

Sådan køber du billetter til Forum Romanum

Besøg på Palatinerhøjen| ©Fred Romero
Besøg på Palatinerhøjen| ©Fred Romero

Billetter til Forum Roman um er inkluderet i entréen til Colosseum og i stort set alle de guidede ture. Selvom det er et betalingsområde, behøver du derfor ikke betale ekstra eller købe en separat billet.

Hvis du beslutter dig for at tage en guidet tur, vil guiden ledsage dig gennem hele ruten, i Colosseum, Forum Romanum og på Palatinerhøjen. Hvis du foretrækker at besøge Colosseum og Forum Romanum på egen hånd, kan du besøge Colosseum og Forum Romanum på forskellige dage.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Få dine billetter til Colosseum og Vatikanet kombineret

Peterskirken i Vatikanet| ©Carlos Graterol
Peterskirken i Vatikanet| ©Carlos Graterol

Ja, du læste rigtigt. Der er en måde at spare tid og penge på ved at købe billetter til Colosseum og Vatikanet sammen. Begge dele må du ikke gå glip af på din rejse til Rom, så jeg vil opfordre dig til at købe billetter, der giver dig adgang til begge attraktioner.

Under besøget vil du hele tiden være ledsaget af en ekspertguide, og du vil også have prioriteret adgang, så du kan springe køerne over i Vatikanet og Colosseum.

Book dine billetter til Vatikanet og Colosseum

Besøg Colosseum Arena

Colosseum Arena| ©Henry Paul
Colosseum Arena| ©Henry Paul

Hvis du planlægger dit besøg i Colosseum, skal du vide, at der er mulighed for at gå ned til selve amfiteatrets arena for at få et unikt perspektiv på tribunerne og et meget mere detaljeret billede af tunnellerne og de underjordiske gallerier.

Denne del af besøget er for mig den mest interessante: Du vil føle dig som en ægte gladiator, og du vil fuldende oplevelsen ved at besøge en unik del, som ikke alle har adgang til (kapaciteten er mere begrænset, og du kan kun besøge den som en del af en guidet tur, ledsaget af en ekspertguide). For flere detaljer kan du læse min artikel om besøget i Arenaen og undergrunden i Colosseum.

Book din guidede tur med adgang til arenaen

Hvor meget koster det egentlig at komme ind i Colosseum?

Euro på et træbord| ©Markus Spiske
Euro på et træbord| ©Markus Spiske

Du kan få en enkeltbillet for 17 euro ved billetkontoret, men du skal vente i lange køer i solen. Det er bedst at købe billetterne online på forhånd.

En ekspresrundvisning i Colosseum, som varer ca. en time, koster ca. 40 €, og for lidt mere (46 €) får du fuld adgang til rundvisningen i Forum Romanum og Palatinerhøjen.

Book dine billetter til Colosseum

Er der nogen rabatter for at komme ind i Colosseum?

Udsigt over Colosseums arena fra tribunerne| ©Unsplash
Udsigt over Colosseums arena fra tribunerne| ©Unsplash

Der er ingen rabatkuponer eller gratis billetter til Colosseum som sådan, men der er reducerede priser for lærere, børn, kunststuderende og folk med handicap.

Hvis du vil vide mere om, hvad du kan se gratis, eller hvordan du får billige billetter og rabatter til Colosseum.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Colosseums åbningstider og dage

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum er åbent hele året rundt med undtagelse af jul og nytår. Selvom åbnings- og lukketiderne altid er de samme, skal du være opmærksom på, at den sidste adgang for besøgende er en time før lukketid.

Min anbefaling: Hvis du har besluttet dig for at købe din billet i billetkontoret, så stå (meget) tidligt op. Du kan tjekke Colosseums åbningstider her.

For at kontrollere tilstrømningen af turister, uanset om du køber dine billetter på forhånd eller ej, skal du vælge et indgangstidspunkt. Sidste adgang er en time før lukketid, og du skal være ved billetkontoret (ingen køer) 30 minutter før det valgte tidspunkt. Du må kun være 15 minutter senere end det valgte tidspunkt. Når du er inde, er der ingen tidsbegrænsning ud over åbningstiden.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Få dine billetter til Colosseum med Roma Pass

Bagsiden af Colosseum| ©Unsplash
Bagsiden af Colosseum| ©Unsplash

Der er så mange ting at se og gøre i Rom, at hvis du skal være i byen i længere tid, vil du sikkert allerede overveje at købe et pas som Roma Pass, som sparer dig tid og penge på dine besøg til de mest emblematiske monumenter.

Roma Pass inkluderer gratis adgang til Colosseum med en audioguide og giver dig mulighed for at undgå køerne. Du kan også besøge Peterskirken og andre museer med fortrinsadgang og audioguide med 20% rabat. Det inkluderer også transport til og fra lufthavnene Ciampino eller Fiumicino.

Du har mulighed for at købe det for 48 eller 72 timer, og i den periode kan du bruge al bytransport gratis. Ud over rabatter eller fortrinsadgang på visse museer kan du med dette kort vælge et eller to museer efter eget valg, som du har gratis adgang til. Læs mere om det her: Rom Pass og andre pas.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Køb billetter til Colosseum i billetkontoret

Udsigt forfra af Colosseum| ©Unsplash
Udsigt forfra af Colosseum| ©Unsplash

Hvis du beslutter dig for at købe dine billetter på dagen i billetkontoret, selvom der kan være lange køer, anbefaler jeg, at du går tidligt (allerede før billetkontoret åbner kl. 8.30) eller køber dem i billetkontoret på Palatinerhøjen, hvor der som regel er færre mennesker.

Hvis du alligevel beslutter dig for at købe dine billetter "på den gammeldags måde", dvs. ved billetkontoret, anbefaler jeg, at du medbringer en hat eller kasket og en sodavand eller flaske vand, da ventetiden som regel er i solen (der er meget lidt skygge i området).

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Bedste ugedag og tidspunkt på dagen for at komme ind i Colosseum

Gammelt foto af Colosseum i dag| ©Unsplash
Gammelt foto af Colosseum i dag| ©Unsplash

Med hensyn til dit valg af indgangstidspunkt: undgå de varme timer (som i Rom er meget, meget varme timer). Colosseum har selvfølgelig mere skygge end Forum Romanum og Palatinerhøjen; husk det, hvis du skal besøge dem samme dag.

Et andet tip, jeg kan give dig, er at undgå helligdage og weekender så meget som muligt. Der er som regel flere mennesker end normalt, og det kan lægge en dæmper på din oplevelse, da du bliver nødt til at "sortere" blandt de gående på Forum Romanum.

Book dine billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Sådan kommer du til Colosseum

Bus kører forbi Colosseum| ©Neil
Bus kører forbi Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger i gåafstand fra Roms centrum, så hvis du bor i et centralt område, anbefaler jeg at gå; det er smukt, og Rom er en by, der skal opdages til fods. Som en rettesnor fortæller Google os, at der er 20 minutters gang fra Colosseum til Trevi-fontænen.

Under alle omstændigheder kan du tage en taxa til Piazza del Colosseo 1, eller hvis du er lidt længere væk fra centrum og ikke vil bruge for mange penge, kan du tage metrolinje B til Colosseo-stoppestedet eller bruge busserne C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller sporvogn nummer 3.

Colosseum er Roms mest emblematiske monument, så du vil ikke have problemer med at komme dertil, uanset om du spørger med offentlig transport eller bliver desorienteret til fods. Hvis du vil organisere et besøg i Colosseum i detaljer, er her min artikel om, hvordan man kommer til Colosseum.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvor lang tid tager det at besøge Colosseum?

Sidebillede af Colosseum| ©Den Harrson
Sidebillede af Colosseum| ©Den Harrson

Selvom det ville være ideelt at have alverdens tid til at besøge alle Roms monumenter, er sandheden den, at vi næsten altid kigger på uret, når vi tager på tur. Derfor er det godt at vide, at den anslåede varighed af et besøg i Colosseum er mellem 2 og 3 timer. Man kan godt se det på kortere tid, men man skal have mindst 1 lang time til at gå uden at skynde sig.

Hvis du er ved at organisere dit besøg og gerne vil planlægge det hele på en tidseffektiv måde, kan jeg anbefale min artikel om varigheden af besøget i Colosseum og Forum Romanum.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvor kan man spise i nærheden af Colosseum?

Nyd Roms velsmagende pizza| ©nelson suarez
Nyd Roms velsmagende pizza| ©nelson suarez

Inde i Colosseum finder du ingen mad, men du kan måske finde en gadebod i nærheden, hvor du kan få en snack.

Men mit råd er at holde sulten tilbage, indtil du er færdig med det kombinerede besøg i Colosseum og Forum Romanum (hvis du starter tidligt, kan det lade sig gøre), og så lede efter en restaurant længere væk fra området for at spare på prisen og vinde i kvalitet.

Men bare rolig: Jeg har lavet disse lister med de 5 bedste spisesteder i nærheden af Colosseum og de 10 bedste is i Rom, så du ikke kommer til at gå sulten derfra.

Book en madtur i Trastevere

Besøg Colosseum med børn

Opdag Colosseums hemmeligheder| ©Square Lab
Opdag Colosseums hemmeligheder| ©Square Lab

Det romerske amfiteater er et fantastisk sted at besøge med børn (husk, at børn under 18 år ikke betaler entré); især dem, der kan lide romerske historier, vil have det sjovt med at løbe rundt i gangene.

Husk at medbringe masser af vand og væske for at holde dem hydrerede og beskytte dem mod solen med hatte, solbriller og solcreme. For at organisere din familietur anbefaler jeg, at du læser min artikel om at besøge Colosseum med børn.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Virtuel rundtur i Colosseum

Virtuel virkelighed| ©Giu Vicente
Virtuel virkelighed| ©Giu Vicente

Hvis din tur til det antikke Rom gennem amfiteatret skal være endnu mere komplet, kan du få adgang til virtual reality. Den er også tilgængelig uden køer og med en audioguide på flere sprog og virtual reality-briller til din rådighed under hele besøget. Det er en ideel mulighed, hvis du er på udkig efter en anderledes oplevelse, der tager dig direkte til det første århundrede uden at forlade Colosseums trapper.

Denne guidede tur i Colosseum er uden tvivl den mest originale og informative (og helt sikkert et godt valg, hvis du rejser med din familie, da de yngre ikke vil gå glip af nogen detaljer i virtual reality). Under rundvisningen i Colosseum vil du, ud over guidens kommentarer, bære virtual reality-briller, som repræsenterer trinnene i Colosseum, som de så ud i det antikke Rom. Det er en fuldstændig fordybende og komplet oplevelse.

Book en rundvisning i Colosseum med virtual reality

Hvad skal du medbringe på dit besøg i Colosseum og andre tips?

Rundt om Colosseum| ©Unsplash
Rundt om Colosseum| ©Unsplash

Hvis du allerede er overbevist om, at et besøg i verdens mest berømte amfiteater er et must på din rejse til Rom, skal du bare tage hensyn til følgende punkter for at gøre dit besøg meget mere behageligt og tilpasset dine behov.

Jeg efterlader denne information her, men hvis du vil vide flere detaljer, kan du læse min guide med tips til at besøge Colosseum og Forum Romanum.

  • Du kan komme ind med en lille eller mellemstor rygsæk, men du bliver nødt til at gå gennem metaldetektoren. Glem campingrygsække, store tasker eller kufferter og trolleys; dem skal du aflevere ved billetkontoret ved indgangen mod et ekstra gebyr.
  • Colosseum er tilgængeligt for bevægelseshæmmede: Der er tre kørestole på første sal og fem kørestole ved hovedindgangene til Colosseum og Forum Romanum.
  • Når man opdager Colosseums dimensioner, får man lyst til at tage tusind og ét billede: Jeg anbefaler, at man sætter lidt tid af til det før eller efter besøget og leder efter et godt perspektiv fra de omkringliggende hjørner.
  • Det er vigtigt at medbringe masser af vand, solcreme og solbeskyttelse. I Colosseum er der mange solrige områder, hvor det er meget varmt, og de høje temperaturer kan ødelægge dit besøg. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at give dig nogle tips til, hvad du kan lave i Rom om sommeren.
  • Hvis du er interesseret i et dybdegående besøg i Colosseum, kan du leje en audioguide, leje en virtual reality-tur eller, for TOP-niveauet, tjekke info om guidede ture.
  • Hvis du vil bruge den officielle audioguide eller videoguide, skal du bede om det ved billetkontoret. Den første varer 1 time og 10 minutter, og den anden varer 45 minutter. Audioguiden koster ca. 5,50 euro, og videoguiden koster 6 euro; begge får man tilbage, når besøget er slut.
  • Efter min mening er det en god idé at gøre begge besøg på én dag og lade resten af dagene gå med at nyde en pizza, gå hyggelige ture gennem de smalle gader eller nyde nætterne i Trastevere..
  • Det er bedst at købe dine billetter online på forhånd for at få en god pris på Colosseum-billetter.

Ana's Traveller's Tip

Stå op så tidligt som muligt for at besøge Colosseum med et rimeligt antal turister, og du vil få et mere afslappet og mindre varmt besøg.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvad du skal vide før dit besøg i Colosseum i Rom

Nyd, hvad historien kan lære dig| ©Serena Repice Lentini
Nyd, hvad historien kan lære dig| ©Serena Repice Lentini

Colosseum, som nok er et af Roms mest ikoniske monumenter, blev opført i år 72 e.Kr. af kejser Vespasian og blev brugt som amfiteater til forestillinger, som var gratis for folket. De vigtigste begivenheder på Colosseum i Rom var de berømte gladiatorkampe og kampe med vilde dyr.

Colosseum er det mest berømte amfiteater i verden og et af de mest besøgte monumenter; af de seks millioner turister, der besøger Rom hvert år, forlader fem millioner ikke byen uden at have spadseret gennem de 80 buede indgange, betragtet de tre etager med søjler, gået rundt i gallerierne, set arenaen fra tribunerne og undret sig over netværket af underjordiske rum, hvor dyrene blev holdt.

Historien om dette vidunder af romersk arkitektur (hvis navn kommer fra en enorm statue af "Neros kolos", der stod ved siden af amfiteatret) kunne fylde biblioteker, men det er bedre at opdage det ved at udforske dets kroge og hjørner. For at gøre det, er det første skridt at købe billetter til det romerske Colosseum.

Book en rundvisning i Colosseum med virtual reality

Hvis du er interesseret i at besøge Colosseum, vil du også være interesseret i

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Hvis du er interesseret i at besøge Colosseum og antikkens historie, er du måske også interesseret i at besøge Pompeji. Du kan læse dette indlæg, jeg lavede om Pompeji Dagsture fra Rom.

Hvis du efter besøget i Colosseum vil fortsætte med at gå rundt i byens gader, er det bedst at leje en guidet tur, så du ikke går glip af nogen detaljer. Der er også mulighed for at tage en guidet tur i byen om natten, hvor du kan betragte al dens oplyste pragt. I denne guide vil jeg opsummere, hvad jeg anser for at være de vigtigste seværdigheder. Rom Tours.

Book en udflugt til Pompeji og Vesuv