Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv.

Hvis Colosseum i Rom er spektakulært på ydersiden, er det indvendige ikke ligegyldigt. Vil du vide, hvordan du kan besøge det uden at skulle stå i kø i timevis ved døren, så læs videre!

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutters læst

Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv.

Colosseum i Rom | © Yoal Desurmont

Colosseum er Roms hjerte. Når du ser det, bliver din rejsende sjæl lidt mindre. Du har set det på billeder, i film ... men når du ser op og ser det live, går det op for dig, at du endelig er i Rom. Find ud af alt, hvad du har brug for at vide om billetter: hvordan du køber dem, priser og åbningstider.

Den bedste løsning

Colosseum, Forum Romanum og Palatin Hill billetter

Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøjen: billetter uden kø i billetkontoret

Perfekt, hvis du ønsker at opleve det bedste af det gamle Rom ved at købe dine billetter på forhånd og med prioriteret adgang.

Med disse billetter kan du se det verdensberømte Colosseum, det mest berømte amfiteater i verden, indefra. Jeg forsikrer dig, at uanset hvor mange gange du ser det udefra og tager billeder af dets facade, så er dets indre om muligt endnu mere fantastisk. Desuden får du adgang uden at skulle stå i kø ved billetkontoret, hvilket sparer dig en masse tid og inkluderer en audioguide, som giver dig mulighed for at lære alt om dens historie og de hemmeligheder, den gemmer på.

Denne billet giver dig også adgang til Palatinbjerget, som er den mest centrale af Roms syv bakker og en af de ældste dele af byen. Du får også adgang til Forum Romanum, det centrale område i det antikke Rom, en enorm esplanade med arkæologiske levn, der, hvis du formår at nyde dem uden for de varme timer, vil gøre indtryk på dig.


Hvorfor vælge disse billetter: Dette er den billigste mulighed for at besøge Colosseums indre, Forum Romanum og Palatinerhøjen uden de lange køer ved billetkontoret.Anbefales hvis... du vil have adgang til Colosseums indre og besøge Forum Romanum og Palatinerhøjen til en meget overkommelig pris med prioriteret adgang.


Sådan bestiller du billetter til Colosseum

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Som ved stort set alle besøg i Rom er det bedst at bestille billetter online og på forhånd. Husk på, at det romerske Colosseum kan rumme op til 3.000 mennesker, og at køerne ved billetkontoret kan vare i timevis. At bestille billetter til Colosseum i Rom på forhånd er det første tip til ethvert besøg i byen.

På hjemmesider som Hellotickets finder du den bedste pris på både entrébilletter og guidede ture, og du har desuden ret til gratis afbestilling, . Det bedste af det hele er, at duved at købe dine billetter til Colosseum også får adgang til Forum Romanum og Palatinhøjen. Husk, at du også kan supplere dit besøg ved at tilføje en guidet rundvisning eller tage en audioguide.

Hvis du undrer dig over, hvor meget billetter eller rundvisninger koster, vil jeg fortælle dig mere detaljeret senere, men billetter til voksne kan fås for omkring 24 €, og guidede rundvisninger koster normalt ikke mere end 40 €, afhængigt af, om du bestiller dem i højsæsonen, om du ønsker en ekspresrundvisning eller et mere komplet besøg, der også fører dig gennem Forum osv.

Book en guidet rundvisning i Colosseum med adgang til arenaen

Billetter med guidet rundvisning i Colosseum: Er det det det værd?

Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Helt sikkert ja. Colosseums dimensioner, mængden af detaljer, som det bevarer, dets historier og anekdoter fra det gamle Rom og selvfølgelig gåturen gennem Forum Romanum er ikke det samme uden en ekspertguide. Under en guidet rundvisning i Colosseum får du mest muligt ud af din tid: du ved, hvor og hvad du skal kigge efter, du forstår det, du ser, og du går hjem med en masse minder.

En anden stor fordel ved at besøge Colosseum med en guide er, at der findes mange køreplaner på engelsk, så du behøver ikke at bekymre dig om at gennemføre turen på engelsk. På den anden side, og afhængigt af hvor meget tid du har (eller ønsker at bruge), kan du vælge mellem komplette ture, der tager dig rundt på Palatinhøjen og Forum Romanum, eller ekspres-ture, der kun viser dig det indre af amfiteatret.

Og blandt alle de guidede ture, der tilbydes i Colosseum, kan du også vælge mellem dem, der omfatter et besøg i arenaen og Gladiatorernes port, eller dem, der er begrænset til en rundvisning i amfiteatret fra tribunen. Som du kan se, er der muligheder, budgetter og smag for enhver smag, så der er ingen undskyldning for ikke at deltage i en guidet tur - du vil ikke fortryde det!

Book en guidet rundvisning i Colosseum

Sådan køber du billetter til Forum Romanum

Besøg på Palatinerhøjen| ©Fred Romero
Besøg på Palatinerhøjen| ©Fred Romero

Billetter til Forum Romanum er inkluderet i adgangen til Colosseum og i stort set alle de guidede ture. Selv om det er et område, hvor der er betalt, behøver du derfor ikke at betale ekstra eller købe en separat billet.

Hvis du beslutter dig for at tage en guidet rundvisning, vil guiden ledsage dig på hele ruten, i Colosseum, Forum Romanum og på Palatinhøjen. Hvis du foretrækker at besøge Colosseum og Forum Romanum på egen hånd, kan du besøge Colosseum og Forum Romanum på forskellige dage.

Book din billet til Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøjen

Få dine billetter til Colosseum og Vatikanet kombineret

Peterskirken i Vatikanet| ©Carlos Graterol
Peterskirken i Vatikanet| ©Carlos Graterol

Ja, du læste rigtigt. Der er en måde at spare tid og penge på ved at få dine billetter til Colosseum og Vatikanet samlet. Begge er ikke til at gå glip af under din rejse til Rom, så jeg opfordrer dig til at få billetter, der giver dig adgang til begge attraktioner.

Under besøget vil du hele tiden være ledsaget af en ekspertguide, og du vil også have prioriteret adgang, så du kan springe køerne i Vatikanet og Colosseum over.

Book dine billetter til Vatikanet og Colosseum

Besøg Colosseum Arena

Colosseum Arena| ©Henry Paul
Colosseum Arena| ©Henry Paul

Hvis du planlægger dit besøg i Colosseum, bør du vide, at der er mulighed for at gå ned i selve amfiteatrets Arena for at få et unikt perspektiv på tribunerne og en meget mere detaljeret udsigt over tunnellerne og de underjordiske gallerier.

Denne del af besøget er for mig den mest interessante: du vil føle dig som en rigtig gladiator, og du vil fuldende oplevelsen ved at besøge en unik del, som ikke alle har adgang til (kapaciteten er mere begrænset, og du kan kun besøge den som en del af en guidet tur, ledsaget af en ekspertguide). For flere detaljer kan du læse min artikel om besøget i Arenaen og Colosseums undergrund.

Book din guidede rundvisning med adgang til arenaen

Hvor meget koster det egentlig at komme ind i Colosseum?

Euro på et træbord| ©Markus Spiske
Euro på et træbord| ©Markus Spiske

Du kan få en enkeltbillet til 17 euro ved billetlugen, men du skal vente i lange køer i solen.

Det er bedst at købe billetterne online på forhånd. En ekspresrundvisning med guide i Colosseum, som varer ca. en time, koster ca. 40 €, og for lidt mere (46 €) får du fuld adgang til den guidede rundvisning på Forum Romanum og Palatinhøjen.

Book dine billetter til Colosseum

Er der rabat på adgangen til Colosseum?

Udsigt over Colosseums arena fra tribunen| ©Unsplash
Udsigt over Colosseums arena fra tribunen| ©Unsplash

Der findes ingen rabatkuponer eller gratis billetter til Colosseum som sådan, men der er nedsatte priser for lærere, børn, kunststuderende og handicappede.

Hvis du vil vide mere om, hvad du kan se gratis, eller hvordan du kan få billige billetter og rabatter til Colosseum.

Bestil din billet til Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Colosseums åbningstider og dage

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum er åbent hele året rundt undtagen jul og nytår. Selv om åbnings- og lukketiderne altid er de samme, skal du være opmærksom på, at den sidste adgang for besøgende er en time før lukketid.

Min anbefaling: Hvis du har besluttet at købe din billet på billetkontoret, så stå (meget) tidligt op.

Du kan tjekke Colosseums åbningstider her. For at kontrollere tilstrømningen af turister skal du, uanset om du køber dine billetter på forhånd eller ej,vælge et indgangstidspunkt. Sidste adgang er en time før lukketid, og du skal være på billetkontoret (ingen køer) 30 minutter før det valgte tidspunkt. Du må kun være 15 minutter senere end det valgte tidspunkt. Når man først er inde, er der ingen tidsbegrænsning ud over åbningstiden.

Bestil din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Få dine billetter til Colosseum med Roma Pass

Bagsiden af Colosseum| ©Unsplash
Bagsiden af Colosseum| ©Unsplash

Der er så mange ting at se og gøre i Rom, at hvis du skal være i byen i længere tid, vil du sikkert allerede overveje at købe et pas som Roma Pass, der sparer dig tid og penge på dine besøg til de mest symbolske monumenter. Roma Pass omfattergratis adgang til Colosseum med audioguide og giver dig mulighed for at undgå køerne. Du kan også besøge Peterskirken og andre museer med fortrinsadgang og audioguide med 20 % rabat. Det omfatter også transport til og fra lufthavnene Ciampino eller Fiumicino.

Du har mulighed for at købe den for 48 eller 72 timer, og i den periode kan du bruge al bytransport gratis. Ud over rabatter eller fortrinsadgang på visse museer kan du med dette kort vælge et eller to museer efter eget valg med gratis adgang. Læs mere om det her: Rom Pass og andre pas.

Bestil din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Køb billetter til Colosseum på billetkontoret

Forsidefoto af Colosseum| ©Unsplash
Forsidefoto af Colosseum| ©Unsplash

Hvis du beslutter dig for at købe dine billetter på dagen på billetkontoret, selv om du kan støde på lange køer, anbefaler jeg, at du tager tidligt af sted (allerede inden billetkontoret åbner kl. 8.30) eller køber dem på billetkontoret på Palatinhøjen, hvor der normalt er færre mennesker.

Hvis du alligevel beslutter dig for at købe dine billetter "på den gammeldags måde", dvs. på billetkontoret, anbefaler jeg, at du medbringer en hat eller kasket og en sodavand eller en flaske vand, da ventetiden normalt er i solen (der er meget lidt skygge i området).

Bestil din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Bedste ugedag og tidspunkt på ugen for at komme ind i Colosseum

Gammelt foto af Colosseum i dag| ©Unsplash
Gammelt foto af Colosseum i dag| ©Unsplash

Hvad angår dit valg af indgangstidspunkt: undgå de ** varme timer** (som i Rom er meget, meget varme timer).

Selvfølgelig har Colosseum mere skygge end Forum Romanum og Palatinhøjen; husk det, hvis du skal besøge dem samme dag. Et andet tip, jeg kan give dig, er atundgå helligdage og weekender så vidt muligt. Der er som regel flere mennesker end normalt, og det kan dæmpe din oplevelse, da du bliver nødt til at "sortere dig igennem" de gående i Forum Romanum.

Book dine billetter til Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Sådan kommer du til Colosseum

Bussen kører forbi Colosseum| ©Neil
Bussen kører forbi Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger i gåafstand fra Roms centrum, så hvis du bor i et centralt område, kan jeg anbefale at gå turen; det er smukt, og Rom er en by, der skal udforskes til fods. Som en rettesnor fortæller Google, at det er 20 minutters gang fra Colosseum til Trevi-fontænen.

Under alle omstændigheder kan du tage en taxa til Piazza del Colosseo 1 eller, hvis du er lidt længere væk fra centrum og ikke vil bruge for meget, tage metrolinje B til Colosseo-stoppestedet eller bruge bus C3, 60, 81, 81, 85, 87, 175, 628 eller sporvogn nummer 3.

Colosseum er Roms mest emblematiske monument, så du vil ikke have problemer med at komme dertil, uanset om du spørger med offentlig transport eller bliver forvirret til fods. Hvis du vil tilrettelægge et besøg til Colosseum i detaljer, kan du læse min artikel om, hvordan du kommer til Colosseum.

Book din billet til Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Hvor lang tid tager det at besøge Colosseum?

Sidebillede af Colosseum| ©Den Harrson
Sidebillede af Colosseum| ©Den Harrson

Selv om det ville være ideelt at have al den tid i verden til at besøge alle Roms monumenter, er sandheden, at når vi tager på rejse, holder vi næsten altid øje med uret. Derfor vil det være en hjælp at vide, at den anslåede varighed af et besøg i Colosseum i dybden er mellem 2 og 3 timer cirka. Du kan se det på kortere tid, men mindst 1 lang time til at gå uden at skynde dig.

Hvis du er ved at organisere dit besøg, og du ønsker at planlægge alt på en tidseffektiv måde, anbefaler jeg min artikel om varigheden af besøget i Colosseum og Forum Romanum.

Bestil din billet til Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Hvor man kan spise i nærheden af Colosseum

Nyd Roms velsmagende pizza| ©nelson suarez
Nyd Roms velsmagende pizza| ©nelson suarez

Inde i Colosseum finder du ingen mad, men du kan måske finde en gadebod i nærheden, hvor du kan få en snack.

Mit råd er dog at holde sulten tilbage, indtil du er færdig med det kombinerede besøg i Colosseum og Forum Romanum (hvis du starter tidligt, kan det lade sig gøre), og derefter lede efter en restaurant længere væk fra området for at spare på prisen og vinde i kvalitet. Under alle omstændigheder skal du ikke være bekymret: Jeg har udarbejdet disse lister med de 5 bedste spisesteder i nærheden af Colosseum og de 10 bedste is i Rom, så du ikke går sulten herfra.

Book en madtur i Trastevere

Besøg Colosseum med børn

Opdag Colosseums hemmeligheder| ©Square Lab
Opdag Colosseums hemmeligheder| ©Square Lab

Det romerske amfiteater er et fantastisk sted at besøge med børn (husk, at børn under 18 år ikke betaler entré); især de, der kan lide romerske historier, vil have det sjovt at løbe rundt i gangene. Husk at medbringe masser af vand og væske for at holde dem hydreret, og beskyt dem mod solen med hatte, solbriller og solcreme. Hvis du vil tilrettelægge din familietur, anbefaler jeg, at du læser min artikel om atbesøge Colosseum med børn.

Bestil din billet til Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Virtuel rundvisning i Colosseum

Virtuel virkelighed| ©Giu Vicente
Virtuel virkelighed| ©Giu Vicente

Hvis du ønsker, at din tur til det antikke Rom gennem dets amfiteater skal være endnu mere komplet, kan du vælge at få adgang til virtual reality. Den er også tilgængelig uden køer og med en audioguide på flere sprog og virtual reality-briller til din rådighed under hele besøget.

Det er en ideel mulighed, hvis du er på udkig efter en anderledes oplevelse, der tager dig direkte til det første århundrede uden at forlade Colosseums trapper. Denne guidede rundvisning i Colosseum er uden tvivl denmest originale og informative (og helt sikkert et godt valg, hvis du rejser med din familie, da de yngre ikke vil gå glip af nogen detaljer i den virtuelle virkelighed). Under rundvisningen i Colosseum vil du, ud over guidens kommentarer, bære virtual reality-briller, som vil repræsentere Colosseums trapper, som de var i det gamle Rom. Det er en fuldstændig fordybende og komplet oplevelse.

Book en rundvisning i Colosseum med virtual reality

Hvad skal du medbringe på dit besøg i Colosseum og andre tips

Rundt om Colosseum| ©Unsplash
Rundt om Colosseum| ©Unsplash

Hvis du allerede er overbevist om, at et besøg i verdens mest berømte amfiteater er et must på din rejse til Rom, skal du blot tage højde for følgende punkter for at gøre dit besøg meget mere behageligt og tilpasset dine behov.

Jeg lader disse oplysninger stå her, men hvis du vil vide flere detaljer, kan du læse min guide om tips til besøg i Colosseum og Forum Romanum.

  • Du kan komme ind med en lille eller mellemstor rygsæk, men du skal igennem metaldetektoren. Glem alt om campingrygsække, voluminøse tasker eller kufferter og trolleys; du skal aflevere dem ved billetkontoret ved indgangen mod et ekstra gebyr.
  • Colosseum er tilgængeligt for bevægelseshæmmede personer: der er tre kørestole på første sal og fem kørestole ved hovedindgangene til Colosseum og Forum Romanum.
  • Når du opdager Colosseums dimensioner, vil du få lyst til at tage tusind og et foto: jeg anbefaler, at du sætter tid af til dette før eller efter besøget og leder efter et godt perspektiv fra de omkringliggende hjørner.
  • Det er vigtigt at medbringe rigeligt med vand, solcreme og solbeskyttelse. I Colosseum er der mange solrige områder, hvor det er meget varmt, og de høje temperaturer kan ødelægge dit besøg. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at efterlade jer med en række planer :::link|text=for ting man kan lave i Rom om sommeren|element=sc-124-2092::
  • Hvis du er interesseret i et dybdegående besøg i Colosseum, kan du leje en audioguide, leje en virtual reality-tur eller, for TOP-niveauet, tjekke info om guidede ture.
  • Hvis du ønsker at bruge den officielle audio- eller videoguide, skal du bede om den ved billetkontoret. Den første varer en time og 10 minutter, og den anden varer 45 minutter. Audioguiden koster ca. 5,50 euro og videoguiden 6 euro; begge koster ca. 5,50 euro og videoguiden koster 6 euro; de returneres ved besøgets afslutning.
  • Efter min mening er det en god idé at gøre begge besøg på én dag og lade resten af dagene være til at nyde en pizza, gå hyggelige ture gennem de smalle gader eller nyde nætterne i Trastevere
  • Det er bedst at købe dine billetter online på forhånd for at få en god pris på Colosseum-billetter.

Anas rejsetips Stå så tidligt op som muligt for at besøge Colosseum med et rimeligt antal turister, så får du et mere afslappet og mindre hedt besøg.

Bestil din billet til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Det skal du vide før dit besøg i Colosseum i Rom

Nyd, hvad historien kan lære dig| ©Serena Repice Lentini
Nyd, hvad historien kan lære dig| ©Serena Repice Lentini

Colosseum, der nok er et af Roms mest ikoniske monumenter, blev bestilt i 72 e.Kr. af kejser Vespasian og blev brugt som amfiteater til forestillinger, som var gratis for folket. De vigtigste begivenheder på Colosseum i Rom var de berømte gladiatorkampe og kampe med vilde dyr.

Colosseum er verdens mest berømte amfiteater og et af de mest besøgte monumenter. Af de seks millioner turister, der besøger Rom hvert år, forlader fem millioner ikke byen uden at have slentret gennem de 80 buede indgange, set de tre etager med søjler, gået rundt i gallerierne, set arenaen fra tribunen og beundret det underjordiske netværk af rum, hvor dyrene blev holdt.

Historien om dette vidunder af romersk arkitektur (hvis navn stammer fra en stor statue af "Neros kolos", der stod ved siden af amfiteatret) kunne fylde biblioteker, men det er bedre at opleve den ved at udforske dens kroge og kroge. For at gøre det er det første skridt at få fat i billetterne til det romerske Colosseum.

Book en rundvisning i Colosseum med virtual reality

Hvis du er interesseret i at besøge Colosseum, vil du også være interesseret i

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Hvis du er interesseret i at besøge Colosseum og den antikke historie, vil du måske også være interesseret i at besøge Pompeii. Du kan læse dette indlæg, som jeg har lavet om Pompeji Dagsture fra Rom

. hvis du efter at have besøgt Colosseum ønsker at fortsætte med at gå rundt i byens gader, er det bedst at leje en guidet tur, så du ikke går glip af nogen detaljer. Der er også mulighed for at tage en guidet tur i byen om natten, hvor du kan betragte al dens oplyste pragt. I denne guide vil jeg opsummere, hvad jeg anser for at være de vigtigste seværdigheder.Rom Tours.

Book en udflugt til Pompeii og Vesuv