Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv.

Hvis Colosseum i Rom er spektakulært på ydersiden, er det indvendige ikke ligegyldigt. Vil du vide, hvordan du kan besøge det uden at skulle stå i kø i timevis ved døren, så læs videre!

Ana Caballero

Ana Caballero

15 minutters læst

Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv.

Colosseum i Rom | © Yoal Desurmont

Colosseum er Roms hjerte. Når du ser det, bliver din rejsende sjæl lidt mindre. Du har set det på billeder, i film... men når du ser op og ser det live, går det op for dig, at du endelig er ankommet til Rom.

Den bedste løsning

Colosseum guided tur med arena adgang, Romersk forum og palatine hill

Colosseum og Forum Romanum: billetter inklusive rundvisning med guide

Perfekt, hvis du ønsker at opleve det bedste af det gamle Rom med en specialiseret lokal guide. Billetterne er inkluderet, og du kan springe køen til Colosseum og Forum over.

Varighed: 3 timer

Denne tur varer 3 timer, ledes af en professionel guide og er på engelsk. Du vil komme til at se det verdensberømte Colosseum, verdens mest berømte amfiteater. Jeg forsikrer dig, at uanset hvor mange gange du ser det udefra og fotograferer dets facade, så er dets indre om muligt meget mere overraskende. Faktisk var min første tanke, da jeg kom ind, at vi ikke havde set noget!

Forum Romanum var det centrale område i det antikke Rom (svarende til de centrale pladser i de byer, vi kender i dag). Det er en enorm esplanade med arkæologiske levn, som vil imponere dig, hvis du formår at nyde dem uden for de varme timer, hvis det lykkes dig at nyde dem.

Ved siden af forummet ligger Palatinerhøjen, som er den mest centrale af Roms syv høje og en af de ældste dele af byen. En spadseretur rundt i den er uden tvivl en rejse tilbage i tiden.

Hvorfor vælge denne tur: Dette er den billigste mulighed for at besøge Colosseum og Forum Romanum indefra med en engelsktalende guide.

Anbefales, hvis... du vil have adgang til Colosseum og besøge Forum Romanum med en guide uden at skulle stå i kø i evigheder og uden at bruge for mange penge.


Pakken med besparelser

Rom kombi: vatikan guided tur og colosseum billetter

Adgangsbilletter til Colosseum og Vatikanet på en guidet tur

Det bedste af Rom på én dag til den bedst mulige pris. Der er adgangsbilletter inkluderet, og du kan springe køerne over i både Vatikanet og Colosseum.

Du kan ikke forlade Rom uden at besøge Colosseum og Vatikanet. Og at have mulighed for at gøre begge besøg til en meget rimelig pris og med en ekspertguide er den bedste mulighed for at undgå at sprænge dit rejsebudget.

Med denne mulighed får du adgang til både Vatikanet og Colosseum uden køer (billetter er inkluderet), og guiden vil ledsage dig indenfor begge steder og forklare dig de anekdoter og historier, du bør kende. Det Sixtinske Kapel, de spektakulære Vatikanmuseer og det antikke Rom vil gøre dig målløs.

Efter denne dag med sightseeing vil du have mulighed for at fortsætte din rundtur i Rom i dit eget tempo med den ro i sindet, der kommer af at have set det vigtigste indefra.

Hvorfor vælge denne tur: Dette er den mest komplette mulighed for at se det bedste af Rom på én dag til en meget overkommelig pris.

Anbefales, hvis... du ved, at du ikke vil forlade Rom uden at se det vigtigste med en specialiseret guide.Sådan bestiller du billetter til Colosseum

Det indre af Colosseum| ©Unsplash
Det indre af Colosseum| ©Unsplash

Som med næsten alle andre besøg i Rom er det bedst at bestille billetter online og på forhånd. På hjemmesider som Hellotickets finder du den bedste pris på både entrébilletter og guidede ture, og du har også ret til gratis afbestilling, hvis der skulle opstå uforudsete omstændigheder under din rejse.

Husk, at der er plads til op til 3000 mennesker i det romerske Colosseum, og at køerne ved billetkontoret kan vare i timevis. At bestille billetter til Colosseum på forhånd er det første tip til ethvert besøg i byen.

Det bedste af det hele er, at du ved at købe billetter til Colosseum også får adgang til Forum Romanum og Palatinerhøjen. Husk, at du også kan supplere dit besøg ved at tilføje en guidet rundvisning til dine billetter eller ved at tage en audioguide (for mig er den guidede rundvisning altid den mest anbefalelsesværdige løsning).

Hvis du spekulerer på, hvad billetterne eller turene koster, vil jeg fortælle dig mere detaljeret senere, men billetter til voksne kan fås for omkring 18 €, og guidede ture koster normalt ikke mere end 40 €, afhængigt af om du bestiller dem i højsæsonen, om du ønsker en ekspresstur eller en mere komplet tur, der også tager dig rundt i Forum osv.

Book dine billetter til Colosseum

Billetter med rundvisning i Colosseum: Er det det det værd?

Absolut ja. Colosseums dimensioner, de mange detaljer, der er bevaret, historier og anekdoter fra det gamle Rom og selvfølgelig turen gennem Forum Romanum er ikke det samme uden en ekspertguide.

Under en guidet rundvisning i Colosseum får du mest muligt ud af din tid: du vil vide, hvor og hvad du skal kigge efter, du vil forstå det, du ser, og du vil gå hjem med en masse minder. Hvis du skal se Colosseum én gang i dit liv, så gør det med en guide.

En af de store fordele ved at besøge Colosseum med en guide er, at ud over at du får meget mere ud af selve monumentet, er der på grund af den store efterspørgsel efter rundvisninger fra besøgende mange tilgængelige skemaer på engelsk, så du behøver ikke at bekymre dig om at gennemføre rundvisningen på engelsk.

På den anden side kan du, afhængigt af hvor meget tid du har (eller hvor meget tid du vil bruge), vælge mellem komplette ture, der tager dig rundt på Palatinbjerget og Forum Romanum, eller ekspres-ture, der kun viser dig amfiteatrets indre.

Og blandt alle de guidede ture, der tilbydes i Colosseum, kan du også vælge mellem dem, der omfatter et besøg i arenaen og Gladiatorernes port, og dem, der er begrænset til en rundvisning i amfiteatret fra tribunen. Som du kan se, er der muligheder, budgetter og smagsoplevelser for enhver smag, så der er ingen undskyldning for ikke at tage med på en guidet tur - du vil ikke fortryde det!

Book din guidede rundvisning i Colosseum

Sådan køber du billetter til Forum Romanum

Adgang til Forum Romanum er inkluderet i adgangen til Colosseum og i stort set alle de guidede ture. Derfor behøver du ikke betale ekstra eller købe en separat billet, selv om det er et betalt område.

Hvis du beslutter dig for at tage en guidet tur, vil guiden ledsage dig gennem hele ruten, i Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøjen. Hvis du foretrækker at besøge Colosseum og Forum Romanum på egen hånd, kan du besøge Colosseum og Forum Romanum på forskellige dage.

Bestil dit besøg til Forum Romanum

Få kombinerede billetter til Colosseum og Vatikanet

Ja, du læste rigtigt. Der er en måde at spare tid og penge på ved at købe billetter til Colosseum og Vatikanet sammen. Begge er ikke til at gå glip af på din rejse til Rom, så jeg opfordrer dig til at købe billetter, der giver dig adgang til begge attraktioner.

Under besøget vil du hele tiden blive ledsaget af en ekspertguide, og du vil også have prioriteret adgang, så du kan springe køerne i Vatikanet og Colosseum over.

Efter min mening er det en rigtig god idé at gøre begge besøg på én dag og lade resten af dagene i Rom være til at nyde gastronomien, de evige spadsereture gennem de smalle gader, nætterne i Trastevere...

Book dine billetter til Colosseum

Besøg Colosseum Arena

Hvis du planlægger dit besøg i Colosseum, bør du vide, at der er mulighed for at gå ned i amfiteatrets egen Arena for at få et unikt perspektiv på tribunerne og et meget mere detaljeret indblik i tunnellerne og de underjordiske gallerier.

Denne del af besøget er for mig den mest interessante: du vil føle dig som en rigtig gladiator, og du vil fuldende oplevelsen ved at besøge en unik del, som ikke alle har adgang til (kapaciteten er mere begrænset, og du kan kun besøge den som en del af en guidet tur, ledsaget af en ekspertguide). Du kan læse min artikel om besøget i Arenaen og Colosseums undergrund for at få flere detaljer.

Book din guidede rundvisning i Colosseum

Hvor meget koster det egentlig at komme ind i Colosseum?

Du kan få en enkeltbillet til 17 € ved billetlugen, men du skal vente i lange køer i solen. Det er bedst at købe billetter online på forhånd for at få en god pris på Coliseum-billetter.

En ekspresrundvisning i Colosseum, som varer ca. en time, koster omkring 40 €, og for lidt mere (46 €) får du fuld adgang til den guidede rundvisning på Forum Romanum og Palatinerhøjen.

Book dine billetter til Colosseum

Er der rabat på adgangen til Colosseum?

Udsigt over Colosseum Arena fra tribunen| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum Arena fra tribunen| ©Unsplash

Der findes ingen rabatkuponer eller gratis billetter til Colosseum som sådan, men der er nedsatte priser for lærere, børn, kunststuderende og handicappede.

Hvis du vil vide mere om, hvad du kan se gratis, eller hvordan du kan få billige billetter til Colosseum, kan du klikke her.

Book dine billetter til Colosseum

Colosseums åbningstider og dage

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum er åbent hele året rundt med undtagelse af jul og nytår. Selv om åbnings- og lukketiderne altid er de samme, skal du være opmærksom på, at den sidste adgang for besøgende sker en time før lukketid.

Min anbefaling: Hvis du har besluttet at købe din billet ved billetkontoret, skal du stå (meget) tidligt op. Du kan se Colosseums åbningstider her.

For at styre tilstrømningen af turister skal du, uanset om du køber dine billetter i forvejen eller ej, vælge et tidspunkt for adgang. Sidste adgang er en time før lukketid, og du skal være på det særlige billetkontor (ingen køer) 30 minutter før det valgte tidspunkt.

Du kan kun komme ind i Colosseum15 minutter senere end det tidspunkt, du har valgt. Når du først er inde, har du ingen tidsbegrænsning ud over monumentets åbningstider.

Book dine billetter til Colosseum

Få dine billetter til Colosseum med Roma Pass

Bagsiden af Colosseum| ©Unsplash
Bagsiden af Colosseum| ©Unsplash

Der er så mange ting at se og lave i Rom, at hvis du skal være i byen i længere tid, har du sikkert allerede overvejet at købe et pas som Romapasset, der sparer dig tid og penge på dine besøg til de mest symbolske monumenter.

Romapasset omfatter gratis adgang til Colosseum med audioguide og giver dig mulighed for at undgå køerne. Du kan også besøge Peterskirken og andre museer med fortrinsadgang og audioguide med 20 % rabat. Det omfatter også transport til og fra lufthavnene Ciampino eller Fiumicino.

Du har mulighed for at købe den for 48 eller 72 timer, og i den periode kan du benytte alle byens transportmidler gratis. Med dette kort kan du ud over rabatter eller fortrinsadgang til visse museer også vælge et eller to museer efter eget valg, hvor du har gratis adgang. Læs mere om det her: Rom Pass og andre pas.

Book dine billetter til Colosseum

Køb billetter til Colosseum ved billetkontoret

Detalje af Colosseum på forsiden| ©Unsplash
Detalje af Colosseum på forsiden| ©Unsplash

Hvis du beslutter dig for at købe dine billetter på dagen ved billetkontoret, anbefaler jeg, at du tager tidligt af sted (allerede inden billetkontoret åbner kl. 8.30) eller køber dem ved billetkontoret på Palatinhøjen, hvor der normalt er færre mennesker.

Hvis du alligevel beslutter dig for at købe dine billetter "på den gammeldags måde", dvs. ved billetkontoret, anbefaler jeg, at du medbringer en hat eller kasket og en sodavand eller en flaske vand, da ventetiden normalt er i solen (der er meget lidt skygge i området).

Book dine billetter til Coliseum

Bedste ugedag og tidspunkt for at komme ind i Colosseum

Gammelt foto af Colosseum i dag| ©Unsplash
Gammelt foto af Colosseum i dag| ©Unsplash

Med hensyn til tidspunktet for indgangen: undgå de varme timer (som i Rom er meget, meget varme timer). Colosseum har naturligvis mere skygge end Forum Romanum og Palatinhøjen, så husk det, hvis du skal besøge dem samme dag.

Et andet tip, jeg kan give dig, er at undgå helligdage og weekender så meget som muligt. De er ofte mere overfyldte end normalt, og det kan forringe din oplevelse, da du bliver nødt til at "forhandle" med de gående i Forum Romanum.

Book dine billetter til Colosseum

Sådan kommer du til Colosseum

Bussen passerer forbi Colosseum| ©Neil
Bussen passerer forbi Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger i gåafstand fra Roms centrum, så hvis du bor i et centralt område, kan jeg anbefale at gå en tur; det er smukt, og Rom er en by, som man skal opleve til fods. Google fortæller os, at der er 20 minutters gang fra Colosseum til Trevi-fontænen.

Du kan under alle omstændigheder tage en taxa til Piazza del Colosseo 1 eller, hvis du er lidt længere væk fra centrum og ikke vil bruge for meget, tage metrolinje B til Colosseo-stoppestedet eller bruge bus C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller sporvogn nr. 3.

Colosseum er Roms mest symbolske monument, så du vil ikke have problemer med at komme dertil, uanset om du spørger med offentlige transportmidler eller bliver forvirret til fods. Hvis du ønsker at organisere et besøg til Colosseum i detaljer, kan du læse min artikel om, hvordan du kommer til Colosseum.

Book dine billetter til Colosseum

Hvor længe varer besøget i Colosseum?

Sidebillede af Colosseum| ©Den Harrson
Sidebillede af Colosseum| ©Den Harrson

Selv om det ville være ideelt at have al den tid i verden til at besøge alle Roms monumenter, er sandheden, at når vi tager på rejse, har vi næsten altid et øje på uret. Derfor vil det hjælpe dig at vide, at den forventede varighed af besøget i Colosseum i dybden er mellem 2 og 3 timer ca. Du kan se den på kortere tid, men mindst 1 lang time uden at skynde dig.

Hvis du er ved at arrangere dit besøg, og du ønsker at planlægge dit besøg og tilpasse din tid, kan jeg anbefale dig min artikel om varigheden af besøget i Colosseum og Forum Romanum.

Book dine billetter til Colosseum

Hvor kan man spise i nærheden af Colosseum

Nyd Roms velsmagende pizza| ©nelson suarez
Nyd Roms velsmagende pizza| ©nelson suarez

Du kan ikke finde noget at spise i Colosseum, men du kan måske finde en gadebod i nærheden, hvor du kan få en snack.

Mit råd er dog at holde sulten tilbage, indtil du er færdig med det kombinerede besøg i Colosseum og Forum Romanum (hvis du starter tidligt, kan det lade sig gøre), og derefter søge efter en restaurant længere væk fra området for at spare på prisen og vinde i kvalitet. Under alle omstændigheder skal du ikke være bekymret: Jeg har udarbejdet denne liste med de 5 bedste spisesteder i nærheden af Colosseum, så du ikke går sulten herfra.

Book dine billetter til Colosseum

Besøg i Colosseum med børn

Opdag hemmelighederne bag Colosseum| ©Square Lab
Opdag hemmelighederne bag Colosseum| ©Square Lab

Det romerske amfiteater er et fantastisk sted at besøge med børn (husk, at børn under 18 år har gratis adgang); især de, der kan lide romerske historier, vil have det sjovt med at løbe rundt i gangene.

Husk at medbringe rigeligt med vand og væske for at holde dem hydreret og beskytte dem mod solen med hatte, solbriller og solcreme. Hvis du vil arrangere din familieudflugt, anbefaler jeg, at du læser min artikel om at besøge Colosseum med børn.

Book dine billetter til Colosseum

Virtuel rundvisning i Colosseum

Gammelt foto af Colosseum i dag| ©Unsplash
Gammelt foto af Colosseum i dag| ©Unsplash

Hvis du ønsker at gøre din tur til det gamle Rom gennem dets amfiteater endnu mere komplet, kan du få adgang til virtual reality-entréen. Også uden køer og med en audioguide på flere sprog og med virtual reality-briller til din rådighed under hele besøget. Det er en ideel mulighed, hvis du er på udkig efter en anderledes oplevelse, der tager dig direkte til det første århundrede uden at forlade Colosseums trapper.

Denne guidede rundvisning i Colosseum er uden tvivl den mest originale og informative (og helt sikkert et godt valg, hvis du rejser med din familie, da de yngste ikke vil gå glip af nogen af detaljerne i den virtuelle virkelighed). Under rundvisningen i Colosseum vil du, ud over guidens kommentarer, have virtual reality-briller på, som repræsenterer Colosseums trapper, som de var i det gamle Rom. Det er en fuldstændig fordybende og meget komplet oplevelse.

Book dine billetter til Colosseum

Hvad skal du medbringe til dit besøg i Colosseum og andre tips

Rundt om Colosseum| ©Unsplash
Rundt om Colosseum| ©Unsplash

Hvis du allerede er overbevist om, at et besøg i verdens mest berømte amfiteater er et must på din rejse til Rom, skal du blot tage højde for følgende punkter for at gøre dit besøg meget mere behageligt og tilpasset dine behov.

Jeg lader denne information stå her, men hvis du vil vide mere, kan du læse min guide med tips til at besøge Colosseum og Forum Romanum.

 • Du kan komme ind med en lille eller mellemstor rygsæk, men du skal igennem metaldetektoren. Glem alt om campingrygsække, store tasker eller kufferter og trolleys; du skal aflevere dem ved billetkontoret ved indgangen mod et ekstra gebyr.
 • Colosseum er tilgængeligt for bevægelseshæmmede: der er tre kørestole på første sal og fem kørestole ved hovedindgangene til Colosseum og Forum Romanum.
 • Når du opdager dette arkitektoniske monument, vil du have lyst til at tage tusind og et billede: Jeg anbefaler, at du sætter tid af til dette før eller efter besøget og søger et godt perspektiv fra de omkringliggende hjørner.
 • Det er vigtigt at medbringe rigeligt med vand, solcreme og solbeskyttelse. Der er mange solrige områder i Colosseum, hvor det er meget varmt, og de høje temperaturer kan ødelægge dit besøg.
 • Hvis du er interesseret i et grundigt besøg i Colosseum, kan du leje en audioguide, leje en virtual reality-tur eller, hvis du vil have en TOP-tur, se info om guidede ture.
 • Hvis du ønsker at bruge den officielle audio- eller videoguide, skal du bede om at få den ved billetkontoret. Den første varer en time og 10 minutter og den anden 45 minutter. Audioguiden koster ca. 5,50 euro og videoguiden koster 6 euro; begge koster ca. 5,50 euro og videoguiden koster 6 euro; de returneres ved besøgets afslutning.

Anas rejsetips

Stå så tidligt op som muligt for at besøge Colosseum med et rimeligt antal turister, så får du et mere afslappet og mindre hedt besøg.

Det skal du vide før dit besøg i Colosseum i Rom

Nyd, hvad historien kan lære dig| ©Serena Repice Lentini
Nyd, hvad historien kan lære dig| ©Serena Repice Lentini

Det er nok et af Roms mest ikoniske monumenter, som blev bestilt i 72 e.Kr. af kejser Vespasian (en professionel soldat, før han blev kejser) og blev brugt som amfiteater til shows, som folket kunne overvære gratis. De vigtigste begivenheder i Colosseum i Rom var de berømte gladiatorkampe og kampe med vilde dyr.

Colosseum er et af de mest besøgte monumenter i verden; af de seks millioner turister, der hvert år besøger Rom, forlader fem millioner ikke byen uden at have slentret gennem de 80 buede indgange, set de tre søjler (doriske, joniske og korintiske, for at få en opfriskning i klassisk kultur), gået rundt i gallerierne, set arenaen fra tribuner med plads til 55.000 tilskuere og beundret det underjordiske netværk af rum, hvor dyrene blev holdt.

Historien om dette vidunder af romersk arkitektur (navnet stammer i øvrigt fra en stor statue af "Neros kolos", der stod ved siden af amfiteatret) kunne fylde biblioteker, men det er bedst at udforske det ved at udforske dets kroge og hjørner. Derfor er det første skridt at få fat i billetter til det romerske Colosseum.

Book dine billetter til Colosseum

Hvis du er interesseret i at besøge Colosseum, vil du også være interesseret i

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Hvis du er interesseret i at besøge Colosseum og den antikke historie, er du måske også interesseret i at besøge Pompeji. Du kan læse dette indlæg, som jeg har skrevet om Pompeji Dagsture fra Rom.

Hvis du efter besøget i Colosseum ønsker at fortsætte med at gå rundt i byens gader, er det bedst at leje en guidet tur, så du ikke går glip af noget. Der er også mulighed for at tage på en guidet tur rundt i byen om natten, hvor du kan betragte hele byens oplyste pragt. I denne guide vil jeg opsummere, hvad jeg mener er de vigtigste seværdigheder. Rom Tours.

Ofte stillede spørgsmål

 • Er den underjordiske del af Colosseum tilgængelig?

  Ja, du kan besøge Colosseums underjordiske område og se det område, hvor gladiatorerne ventede, før de gik ud for at kæmpe.

 • Hvor meget koster billetter til Colosseum?

  17€ for voksne for en standardbillet. En komplet rundvisning med guide i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen koster 46 €.

 • Er der noget, der er værd at besøge i nærheden af Colosseum?

  Ja, du kan faktisk besøge La Salita del Grillo og Trajan-markedet, Mamertina-fængslet og Basilica di San Clemente.