Rom Pass og andre pas

Jeg vil forklare, hvad det er, og hvad du kan gøre, hvis du køber Roma Pass.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Rom Pass og andre pas

Colosseum i Rom | © Fabio Fistarol

Alle rejsende vil gerne føle sig frie til at udforske deres destination, suge til sig af dens kultur, lære dens hjørner og historier at kende... Men for at gøre det, er man nødt til at planlægge og regne på det. At købe turistkortet Roma Pass kan være en stor hjælp. Jeg skal fortælle dig hvorfor.

Hvad er Roma Pass, og hvor meget koster det?

Trevi-fontænen| ©Viviana Couto Sayalero
Trevi-fontænen| ©Viviana Couto Sayalero

Rom har Roma Pass, som giver rejsende mulighed for at spare tid og penge under deres besøg - to meget værdifulde ting, når det handler om at få mest muligt ud af en rejse. Jeg vil fortælle dig, hvornår og hvordan du bruger det, samt hjælpe dig med at beslutte, om det er den bedste løsning for dig, afhængigt af hvad du ønsker at opdage i byen.

Prisen på turistkort kan generelt beregnes på to måder: efter antallet af dage, du bruger det, eller efter antallet af turistattraktioner, du besøger med det. Hvis du beslutter dig for at købe Roma Pass, er det førstnævnte: prisen afhænger af antallet af dage, du bruger det.

Book dit Roma Pass

Typer af Roma Pass

Vatikanets haver| ©Unsplash
Vatikanets haver| ©Unsplash

Du kan booke to typer Roma Pass:

Roma Pass 2 dage

Gyldigt i 48 timer efter første brug og inkluderer gratis adgang til et af de anførte monumenter eller museer og 20% rabat på alle andre attraktioner i kataloget.

Roma Pass 3 dage

Gyldigt i 72 timer efter første brug og inkluderer gratis adgang til to monumenter eller museer i kataloget og 20% rabat på alle andre attraktioner i kataloget.

Book dit Roma Pass

Hvad inkluderer Roma Pass?

Loba Capitolina, De Kapitolinske Museer| ©Andy Montgomery
Loba Capitolina, De Kapitolinske Museer| ©Andy Montgomery
 • Gratis adgang til 1 museum, hvis du vælger 48-timers kortet, og 2, hvis du vælger 72-timers kortet. Indgang til Vatikanmuseerne er ikke inkluderet. Hvis du vil have adgang til Vatikanets monumenter, skal du købe dette kort, som også inkluderer Omnia-kortet.
 • Reduceret pris (minimum 20% rabat) til de resterende museer og monumenter, som du ikke bruger den gratis adgang til.
 • Rabatter på shows, ekstra turistservice (cykeludlejning, ture, turistbus ...) og midlertidige udstillinger (mange af dem med køfri adgang).
 • Rabatteri arkæologiske områder, der ikke administreres direkte af Roms kommune. Det er for eksempel tilfældet med Villa Medici eller Circus Maximus.
 • Køfri adgang til Colosseum og andre seværdigheder.
 • Fri adgang til al offentlig transport i Rom (metro og busser), så længe Roma Pass gælder. Lufthavnstransport og regionaltog er ikke inkluderet.
 • Kort og guide til de vigtigste seværdigheder i Rom.

Book dit Roma Pass

Attraktioner inkluderet i Roma Pass

Udsigt fra toppen af Castel Sant'Angelo| ©Unsplash
Udsigt fra toppen af Castel Sant'Angelo| ©Unsplash

Hvis du køber Roma Pass, får du inkluderet:

Colosseum, Forum i Rom og Palatinerhøjen

Det er de tre vigtigste seværdigheder for dem, der interesserer sig for det antikke Rom (Colosseum er det mest besøgte monument i Rom næst efter Vatikanmuseerne). Adgang til alle tre steder er kombineret, og hvis du vil vide mere om, hvordan du besøger dem uafhængigt, uden at skulle have kortet, kan du læse disse andre artikler på Colosseum ture y Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv..

De kapitolinske museer

De besøgende i Rom overser ofte Vatikanmuseerne, men det er en stor fejl. Disse museer, der ligger på Capitolium (Campidoglio), betragtes som de ældste i verden og huser en samling af kunstværker, der blandt andet omfatter malerier af Tizian, Caravaggio og Rubens.

Castel Sant Angelo

De kalder det "Roms vogter", da det var den fæstning, som romerne brugte til at modstå de konstante belejringer af byen. Selv om det oprindeligt var tænkt som kejser Hadrians mausoleum, har det (ud over at være en fæstning) også fungeret som paveligt palads og fængsel. Det er en af de seværdigheder, hvor den reducerede pris er mest værd, da det kan betyde en forskel på mere end 70% i forhold til den normale pris.

Borghese-galleriet

En af Roms mest skjulte skatte og sandsynligvis en af dem, du vil nyde mest under dit besøg på grund af det lave antal besøgende sammenlignet med andre turistattraktioner. Borghese-galleriet er et af Roms vigtigste kunstgallerier og omfatter skulpturer af udsøgt skønhed. En anden merværdi ved denne enklave er, at den ligger i Roms lunger: Villa Borghese-haverne.

Andre museer eller interessante steder

På den officielle Roma Pass hjemmeside kan du se resten af de seværdigheder, du kan besøge med dette kort, men her er et par andre museer og monumenter, der er inkluderet:

 • Palazzo Barberini
 • Trajans marked
 • Etruskisk nationalmuseum i Villa Giulia
 • Diocletians bade
 • Palazzo Massimo alle Terme
 • Balbi-krypten
 • Nationalgalleriet for moderne kunst i Rom
 • Palazzo Venezia
 • Spada Gallery
 • Roms museum

Book dit Roma Pass

Hvornår er Roma Pass værd at købe?

En af fontænerne på Piazza Navona| ©Unsplash
En af fontænerne på Piazza Navona| ©Unsplash

Det store spørgsmål er, om det er værd at købe et Rome Sightseeing Pass. Når jeg selv planlægger en rejse, sætter jeg mig altid ned for at samle information om byens turistkort for at besvare det samme spørgsmål. For at hjælpe dig med at undgå dette trin, vil jeg give dig alle de oplysninger, du har brug for til at beslutte, om du skal købe Roma Pass eller ej. Her er, hvad du skal overveje:

Antal dage, du vil være i Rom

Roma Pass er tegnet for en periode på to eller tre dage, så hvis din hensigt er at se byenkort tid, vil det være meget nyttigt, men hvis du skal være i Rom i f.eks. 10 dage (medmindre du vil bruge de første par dage på al sightseeing og derefter vandre rundt i byen i dit eget tempo), er det måske ikke det værd, fordi du kun vil kunne bruge det til en del af dit besøg.

Rabatter, du har ret til baseret på alder og erhverv

Den største fordel ved Roma Pass er rabatten på 20% på entré til museer og monumenter, men måske har du allerede ret til denne rabat uden Roma Pass på grund af din alder eller dit erhverv. For eksempel har EU-borgere mellem 18 og 24 år allerede rabat til Colosseum, så Roma Pass ville ikke være til nogen nytte for dem, da rabatterne IKKE er kumulative.

Ventetid ved turistattraktioner

Roma Pass-indehavere vil kunne få adgang til Engelsborg, de kapitolinske museer og Colosseum gennem et særligt vindue. Det betyder, at du sparer en betydelig mængde ventetid, som du uden turistkortet (medmindre den pågældende turistattraktion tillader online booking på forhånd for at undgå køer, som det er tilfældet med Colosseum) ville være nødt til at gøre.

Monumenter og museer, du gerne vil besøge

Du får noget for pengene med Rom Sightseeing Pass, hvis du vil besøge flere attraktioner, der kræver entrébilletter; hvis det ikke er tilfældet, og din plan bare er at vandre rundt i byens gader, har du måske ikke brug for passet. Hvis du er interesseret i at besøge en eller flere attraktioner, så beregn deres pris separat og sammenlign den med prisen på Rom Pass.

Sådan kommer du rundt i Rom

Roma Pass inkluderer gratis rejser med metroen og bybusserne (som i øvrigt ikke er gratis, selvom man nogle gange kan tro det, da de har et andet billetvalideringssystem end andre europæiske byer). Hvis du bor i centrum af Rom og kan komme rundt til fods, eller hvis du lejer en motorcykel under dit ophold og ikke vil bruge offentlig transport, er dette en fordel ved turistpasset, som du vil gå glip af.

Ana's Traveller Tip

Før du besøger et sted i Rom, skal du altid tjekke, om de har rabatter med Roma Pass, og om du har fortrinsadgang, fordi du har kortet. Du vil mere end én gang blive positivt overrasket.

Hvordan fungerer Roma Pass?

Katakomberne i Rom| ©Unsplash
Katakomberne i Rom| ©Unsplash

Hvis du køber dit Roma Pass online, vil du modtage instruktioner om, hvor du kan hente dit Roma Pass, når du er i Rom med den voucher, der sendes til dig efter dit køb. Nogle af disse steder er:

 • De museer og steder, der er inkluderet i kortet.
 • APT turistinformationssteder (findes også i lufthavne).
 • Flere metrostationer.

Når du har hentet kortet, skal du udfylde det med dine personlige oplysninger og den dato, hvor du vil aktivere det. Ved turistattraktioner vil du blive bedt om at fremvise kortet sammen med dit ID, på metrostationer er der en skærm, der læser koden på kortet, og i bussen skal du bare bære det på dig.

Roma Pass aktiveres første gang, du bruger det (hvis du ankommer til Rom om eftermiddagen og vil hente det i lufthavnen, kan det ikke betale sig kun at bruge det til metroen, da du mister flere timers brug), og husk, at du ved mange turistattraktioner ikke behøver at stå i kø ved indgangen, fordi du har et Roma Pass.

Ana's Traveller Tip

Hvis du besøger Colosseum, er der en kø ved indgangen, som er forbeholdt Roma Pass-indehavere.

Organiser din rejse med Roma Pass

Springvand i Villa Borghese Park| ©Unsplash
Springvand i Villa Borghese Park| ©Unsplash

Roma Pass vil gøre tingene meget lettere for dig under dit besøg i Rom, men bortset fra det vil jeg give dig nogle tips til at få mest muligt ud af det (husk, at du kun har 48 eller 72 timer til at få mest muligt ud af det). Før du aktiverer dit Roma Pass, bør du overveje følgende:

Åbningstiderne for attraktionerne

Tjek åbningstiderne og -dagene for alle de turistattraktioner, du vil besøge. Colosseum er åbent året rundt, men om mandagen er de fleste museer i Rom lukket, og nogle kan også være lukket på helligdage. Sørg for, at du ikke aktiverer dit kort en mandag morgen, hvis du vil bruge det til at få adgang til Capitolinermuseerne eller besøge Castel Sant'Angelo, for så vil de være lukkede, og du har spildt værdifuld tid på dit kort.

Planlæg dine besøg på forhånd

Målet er, at du kan se de fleste af de steder, der kræver entrébillet, i den tid, du har Roma Pass, så det er vigtigt, at du beslutter dig for, i hvilken rækkefølge du vil se museerne i forhold til deres åbningstider. Husk på, at det kræver en hel formiddag at besøge Colosseum og Forum Romanum. De fleste museer lukker kl. 19.30 i Rom.

Tjek, hvor lang tid det tager at komme fra en attraktion til en anden

De fleste steder i Rom er tilgængelige til fods, men nogle, som Villa Borghese eller Vatikanstaten, ligger mere afsides og kan tage længere tid at nå.

Hvis du rejser med børn

Hvis du rejser med børn, er det ikke tilrådeligt at købe Roma Pass til dem, da de får gratis adgang til de fleste turiststeder i byen. Faktisk vil jeg anbefale, at du heller ikke køber det til dig selv i dette tilfælde, da børnene måske ikke kan følge med i tempoet, hvis du vil have mest muligt ud af at gå fra sted til sted.

Om offentlig transport i Rom

Roma Pass inkluderer gratis offentlig transport, men vær opmærksom på, at ventetiden på bussen i Rom kan være lang, så hvis du kan gå fra et sted til et andet, vil jeg anbefale det. Derfor er det bedst at organisere besøg til monumenter eller museer inden for samme område.

Book dit Roma Pass

Hvilke andre turistpas er der til at besøge Rom?

Skabelsen, Det Sixtinske Kapel| ©Slices of Light
Skabelsen, Det Sixtinske Kapel| ©Slices of Light

Omnia-kortet

Indtil videre har jeg fortalt dig om fordelene ved Roma Pass, da det er et af de vigtigste pas i byen. Men du vil have set, at der er områder i Vatikanet, såsom Vatikanmuseerne, som ikke er inkluderet: til dem er der Omnia-kortet. Dette kort garanterer gratis og hurtig adgang til Vatikanmuseerne, fortrinsadgang med audioguide til Peterskirken og rabatter på forskellige museer og områder i Vatikanet.

Nu tænker du: "Hvilket et skal jeg vælge? Det er det bedste: Du behøver ikke at vælge, for Omnia Card inkluderer Roma Pass, så du kan tilbringe to (eller tre) dage i Rom og en dag i Vatikanstaten. Medmindre du allerede har besøgt Vatikanet på en tidligere rejse, er dette helt sikkert den mulighed, jeg anbefaler: at kombinere begge kort.

Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du læser denne anden artikel, jeg lavede på Omnia Card for at fjerne alle dine tvivl, hvis du stadig har dem.

Book dit Roma Pass og Omnia Card

Hvis du er interesseret i Roma Pass, vil du også være interesseret i

Hvis du har besluttet dig for at købe Roma Pass, og du vil besøge Colosseum, Capitoline Museums, Borghese Gallery og Castel Sant Angelo, vil du sandsynligvis ikke gå glip af en af de vigtigste muligheder, der ikke er inkluderet i dette turistpas: Vatikanmuseerne. Hvis det ikke fungerer for dig at bruge Omnia Card sammen med Roma Pass, kan du bruge dit Roma Pass til alle de inkluderede monumenter og museer og derefter købe billetter til Vatikanet på egen hånd. Jeg fortæller dig, hvordan du gør det i denne artikel på Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge….

Hvis du stadig foretrækker at købe billetterne separat, for eksempel til Colosseum, giver jeg dig et link her til min artikel på Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv..

Der er også mulighed for at købe en kombineret billet til Colosseum og Vatikanmuseerne, som også inkluderer en guidet tur til begge steder. Du kan finde alle oplysninger her: Hvordan køber man billetter til Colosseum og Vatikanet.