Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Pass og andre pas

Jeg forklarer, hvad det er, og hvad du kan gøre, hvis du køber Romapasset.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Rom Pass og andre pas

Colosseum i Rom | © Fabio Fistarol

Alle rejsende ønsker at føle sig frie til at udforske deres destination, indsnuse kulturen, lære hjørnerne og historien at kende... Men for at gøre det skal du planlægge og regne det hele ud, og Roma Pass-turistkortet kan være en stor hjælp. Her er grunden.

Hvad er Roma Pass, og hvor meget koster det?

Trevi-fontænen| ©Viviana Couto Sayalero
Trevi-fontænen| ©Viviana Couto Sayalero

Rom har Roma Pass-kortet, som giver rejsende mulighed for at spare tid og penge under deres besøg; to meget værdifulde goder, når det gælder om at få mest muligt ud af en rejse. Jeg vil fortælle dig, hvornår og hvordan du kan bruge den, og jeg vil hjælpe dig med at beslutte, om det er den bedste løsning for dig, afhængigt af hvad du vil opdage om byen.

Generelt kan prisen på et turistkort beregnes på to måder: efter antallet af dage, du bruger det, eller efter antallet af turistattraktioner, du besøger med det. Romapasset er det førstnævnte: prisen afhænger af antallet af dage, du bruger det i.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Typer af romapas

Vatikanets haver| ©Unsplash
Vatikanets haver| ©Unsplash

Rom Pass 2 dage

Det er gyldigt i 48 timer efter første brug og omfatter gratis adgang til et af de monumenter eller museer, der er med i kataloget, og 20 % rabat på resten af de turistattraktioner, der er med i kataloget.

Rom Pass 3 dage

Det er gyldigt i 72 timer efter første brug og omfatter gratis adgang til to monumenter eller museer, der er med i kataloget, og 20 % rabat på resten af turistattraktionerne i samme område.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Hvornår er det værd at købe Roma Pass?

Et af springvandene på Piazza Navona| ©Unsplash
Et af springvandene på Piazza Navona| ©Unsplash

Det store spørgsmål, som du vil stille dig selv, er, hvornår det kan betale sig at købe Rom-turistkortet, og hvornår det ikke kan betale sig. Jeg har selv været lidt af en turist, når jeg planlagde at besøge Rom. Når jeg selv planlægger en rejse, sætter jeg mig altid ned for at indsamle oplysninger om byens turistkort for at besvare det samme spørgsmål. For at hjælpe dig med at undgå dette trin, vil jeg give dig alle de oplysninger, du har brug for, så du kan beslutte, om du skal købe Roma Pass eller ej. Her er, hvad du skal overveje:

Antal dage du vil være i Rom

Romapasset gælder for en periode på to eller tre dage, så hvis du vil se byenkort tid, vil det være meget nyttigt, men hvis du skal være i Rom i f.eks. 10 dage (medmindre du vil bruge de første par dage på sightseeing og derefter vandre rundt i byen i din fritid), er det måske ikke det værd, fordi du kun kan bruge det til en del af dit besøg.

Rabatter, du har ret til på grund af alder og erhverv

Den største fordel ved Romapasset er den 20 % rabat på adgang til museer og monumenter, men måske har du på grund af din alder eller dit erhverv allerede denne rabat uden Romapasset. EU-borgere mellem 18 og 24 år har f.eks. allerede en rabat på Colosseum, så Romapasset vil ikke være til nogen nytte for dem, da rabatterne IKKE er kumulative.

Ventetid ved turistattraktioner

Indehavere af Roma Pass vil kunne få adgang til Castel Sant Angelo, de Capitolinske Museer og Colosseum gennem et særligt vindue. Det betyder, at du sparer en betydelig mængde ventetid, som du ville være nødt til at vente uden turistkortet (medmindre den pågældende turistattraktion tillader online-reservation på forhånd for at undgå køer, som det er tilfældet med Colosseum).

Monumenter og museer, du vil besøge

Du får noget for pengene med Rom City Pass, hvis du vil besøge flere attraktioner, der kræver adgang; hvis du ikke vil besøge dem, og din plan er bare at vandre rundt i byens gader, har du måske ikke brug for passet. Hvis du er interesseret i at besøge en eller flere attraktioner, skal du beregne prisen for dem separat og sammenligne den med prisen for Romapasset.

Sådan kommer du rundt i Rom

Romapasset omfatter gratis rejser med metro og bybusser (som i øvrigt ikke er gratis, selv om du nogle gange tror, at de er det, da de har et andet system til validering af billetter end i andre europæiske byer). Hvis du bor i Roms centrum og kan komme rundt til fods, eller hvis du lejer en motorcykel under dit ophold og ikke bruger offentlig transport, er dette en af fordelene ved City Passet, som du går glip af.

Anas rejsetips

Før du besøger et sted i Rom, skal du altid undersøge, om der er rabat med Roma Pass, og om du har fortrinsadgang, fordi du har kortet. Mere end én gang vil du blive positivt overrasket.

Hvad er inkluderet i Roma Pass?

Loba Capitolina, De Kapitolinske Museer| ©Andy Montgomery
Loba Capitolina, De Kapitolinske Museer| ©Andy Montgomery
 • Gratis adgang til 1 museum, hvis du vælger 48-timers-kortet, og 2, hvis du vælger 72-timers-kortet. Adgang til Vatikanmuseerne er ikke inkluderet.
 • Reduceret pris (mindst 20 % rabat) på de resterende museer og monumenter, hvor du ikke benytter dig af den gratis adgang.
 • Rabatter på shows, ekstra turisttjenester (cykeludlejning, udflugter, turistbus...) og midlertidige udstillinger (mange af dem med adgang uden kø).
 • Rabatter i arkæologiske områder, der ikke forvaltes direkte af Roms kommune. Det er f.eks. tilfældet med Villa Medici eller Circus Maximus.
 • Der er kø-fri adgang til Colosseum og andre seværdigheder.
 • Gratis adgang til al offentlig transport i Rom (metro og busser) i den periode, hvor Romapasset gælder. Lufthavnstransport og regionaltog er ikke inkluderet.
 • Et kort og en guide til de vigtigste seværdigheder i Rom.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Seværdigheder, der er inkluderet i Roma Pass

Udsigt fra toppen af Castel Sant'Angelo| ©Unsplash
Udsigt fra toppen af Castel Sant'Angelo| ©Unsplash

Colosseum, Forum i Rom og Palatinerhøjen

Det er de tre vigtigste seværdigheder for dem, der er interesserede i det gamle Rom (Colosseum er det mest besøgte monument i Rom efter Vatikanmuseerne). Adgang til alle tre steder er kombineret, og hvis du vil vide mere om, hvordan du kan besøge dem uafhængigt, uden at du behøver at have kortet, kan du læse disse andre artikler om Colosseum ture y Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv..

Kapitolinske museer

De bliver ofte overset af besøgende i Rom, som er på jagt efter Vatikanmuseerne, hvilket er en stor fejltagelse. Disse museer på Capitolinerhøjen (Campidoglio) anses for at være de ældste i verden og rummer en samling af kunstværker, der bl.a. omfatter malerier af Titian, Caravaggio og Rubens.

Det indre indeholder vigtige værker som den kapitolinske ulve, rytterstatuen af Marcus Aurelius, Berninis Medusa, Konstantins kolos og den sårede Galata. Ud over de værker, der findes derinde, er selve de majestætiske rum et besøg værd.

Castel Sant Angelo

De kalder den "Roms vogter", da det var den fæstning, som romerne brugte til at stå imod de konstante belejringer af byen. Selv om det oprindeligt blev opført som mausoleum for kejser Hadrianus, har det også fungeret som pavepalads og fængsel (og som fæstning).

De mange forskellige værelser, udsigten over byen, som man kan nyde fra den øverste terrasse, museet, der ligger indenfor, korridorerne i mausoleet og den labyrint af værelser, som det består af, gør det til et must for alle dem, der ønsker at opleve Rom ud over Colosseum og Vatikanet. Det er et af de steder, hvor den nedsatte pris er mest værd at betale, da det kan betyde en forskel på mere end 70 % i forhold til den normale pris.

Borghese-galleriet

En af Roms mest skjulte skatte og sandsynligvis en af dem, du vil nyde mest under dit besøg på grund af det lave antal besøgende sammenlignet med andre turistattraktioner. Borghese-galleriet er et af Roms vigtigste kunstgallerier og omfatter skulpturer af udsøgt skønhed.

En anden merværdi ved denne enklave er, at den ligger i Roms lunger: Villa Borghese-haverne. Jeg anbefaler, at du også bruger den nedsatte pris her, for afhængigt af årstiden kan du gå fra 15 euro til kun 4 euro. Hvis du overvejer at besøge Borghese-galleriet, kan jeg anbefale denne artikel, som jeg har skrevet om det: Borghese haver oggalleritureogbilletter.

Andre museer eller seværdigheder

På den officielle hjemmeside for Roma Pass kan du se resten af de seværdigheder, som du kan besøge med dette kort, men jeg kan fortælle dig, at andre museer og monumenter, der er inkluderet, er:

 • Ara Pacis-museet
 • Palazzo Barberini
 • Caracallas bade
 • Trajans marked
 • Det etruskiske nationalmuseum i Villa Giulia
 • Diokletians bade
 • Palazzo Massimo alle Terme
 • Palazzo Altemps
 • Balbi-krypten
 • Nationalgalleriet for moderne kunst i Rom
 • Palazzo Venezia
 • Galleria Spada
 • Museet i Rom

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Hvordan fungerer Roma Pass?

Katakomberne i Rom| ©Unsplash
Katakomberne i Rom| ©Unsplash

Hvis du køber dit Roma Pass online, vil du modtage instruktioner om, hvor du kan hente det, når du er i Rom, med den kupon, som du får tilsendt efter købet. Nogle af disse punkter er:

 • De museer og steder, der er med på kortet.
 • APT-turistinformationspunkter (også i lufthavne).
 • Flere metrostationer.

Når du henter kortet, skal du udfylde dine personlige oplysninger og den dato, hvor du vil aktivere det. På turistattraktioner bliver du bedt om at vise kortet sammen med dit ID-kort, på metrostationer er der en skærm, som læser koden på kortet, og i bussen skal du blot have det med dig.

Roma Pass aktiveres første gang, du bruger det (hvis du ankommer til Rom om eftermiddagen og vil hente det i lufthavnen, kan det ikke betale sig kun at bruge det til metroen, fordi du mister timer til brug), og husk, at du ved mange turistattraktioner ikke behøver at stå i kø ved indgangen, fordi du er indehaver af dette kort.

Anas rejsetips

Hvis du besøger Colosseum, er der en kø ved indgangen, som er forbeholdt indehavere af dette kort.

Organiser din rejse med Roma Pass

Springvand i Villa Borghese-parken| ©Unsplash
Springvand i Villa Borghese-parken| ©Unsplash

Romapasset vil gøre dit besøg i Rom meget nemmere, men bortset fra det vil jeg give dig nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af det (husk, at du kun har 48 eller 72 timer til at få mest muligt ud af det). Før du aktiverer dit Roma Pass, skal du være opmærksom på følgende:

Åbningstider for attraktioner

Se på åbningstider og -dage for alle de turistattraktioner, du vil besøge. Colosseum er åbent hele året rundt, men de fleste museer i Rom er lukket om mandagen, og nogle kan også være lukket på helligdage. Sørg for, at du ikke aktiverer dit kort en mandag morgen, hvis du vil bruge det til at få adgang til de capitolinske museer eller Castel Sant Angelo, for så er de lukkede, og du har spildt værdifuld tid på dit kort.

Planlæg dine besøg på forhånd

Målet er, at du skal kunne se de fleste af de steder, der kræver entrébilletter, i den tid, du har Roma Pass, så det er vigtigt, at du beslutter rækkefølgen af museerne i forhold til deres åbningstider. Husk, at du skal bruge en hel formiddag for at se Colosseum og Forum Romanum. De fleste museer lukker kl. 19.30 i Rom.

Tjek, hvor lang tid det tager at komme fra den ene attraktion til den anden

De fleste steder i Rom er tilgængelige til fods, men nogle steder, såsom Villa Borghese og Vatikanstaten, ligger mere afsides og kan tage længere tid at nå.

Hvis du rejser med børn

Hvis du rejser med børn, er det ikke tilrådeligt at købe Roma Pass til dem, da de får gratis adgang til de fleste af byens turistattraktioner. Faktisk vil jeg anbefale, at du heller ikke får den til dig selv i dette tilfælde, da børnene måske ikke kan følge med, hvis du ønsker at få mest muligt ud af den ved at komme fra sted til sted.

Om offentlig transport i Rom

Romapasset omfatter gratis offentlig transport, men vær opmærksom på, at ventetiden på bussen i Rom kan være lang, så hvis du kan gå fra et sted til et andet, vil jeg anbefale det. Det er bedst at arrangere besøg på monumenter eller museer i samme område.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Hvilke andre sightseeingpas er der til at besøge Rom?

Skabelsen, Det Sixtinske Kapel| ©Slices of Light
Skabelsen, Det Sixtinske Kapel| ©Slices of Light

Omnia-kort

Indtil videre har jeg talt om fordelene ved Romapasset, da det er et af de vigtigste pas i byen. Du vil dog have set, at der er områder i Vatikanet, som f.eks. Vatikanmuseerne, der ikke er inkluderet: for dem findes der et andet kort, Omnia-kortet. Dette kort garanterer gratis og hurtig adgang til Vatikanmuseerne, fortrinsadgang med audioguide til Peterskirken og rabatter på forskellige museer og områder i Vatikanet.

Nu spekulerer du på: "Hvilken skal jeg vælge? Og det er det bedste: Du behøver ikke at vælge, for Omnia Card omfatter Romapasset, så du kan tilbringe to (eller tre) dage i Rom og en dag i Vatikanstaten. Medmindre du allerede har besøgt Vatikanet på en tidligere rejse, er det helt klart den mulighed, jeg anbefaler: at kombinere begge kort.

Jeg vil i hvert fald anbefale dig at læse denne anden artikel, som jeg har skrevet om Omnia Card for at afklare alle dine tvivlsspørgsmål, hvis du stadig har dem.

Rom City Pass

Ud over disse to kort er der et andet pas til at besøge Rom, som kan betragtes som VIP-valg: Rome City Pass. I modsætning til de tidligere kort er dette turistkort gyldigt under hele dit ophold i byen, og det er et 100 % digitalt kort. Det omfatter gratis adgang til Colosseum eller Borghese-galleriet, turistbussen, rabatter på udflugter og andre seværdigheder, og mod et tillæg kan du besøge Vatikanmuseerne og leje en lufthavnstransport.

Den største fordel er bekvemmeligheden og fuldstændigheden af betingelserne, ulempen er naturligvis den højere pris i forhold til Roma Pass og Omnia Card. Hvis du har råd til det, er det en god mulighed, men sørg for at tilbringe nok tid i byen for at få mest muligt ud af det.

Hvis du er interesseret i Rom-passet, vil du også være interesseret i

Hvis du har valgt Romapasset og skal besøge Colosseum, de Capitolinske Museer, Borghese-galleriet og Castel Sant Angelo, vil du sikkert ikke gå glip af en af de vigtigste muligheder, der ikke er inkluderet i dette bypas: Vatikanmuseerne. Hvis det ikke fungerer for dig at bruge Omnia Card sammen med Roma Pass, kan du bruge dit Roma Pass til alle de inkluderede monumenter og museer og derefter købe billetter til Vatikanet på egen hånd. Jeg fortæller dig, hvordan du gør det i denne artikel om Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge….

Hvis du stadig foretrækker at købe billetterne separat, f.eks. til Colosseum, er der her et link til min artikel om Colosseum. Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv..

Der er også mulighed for at købe en kombineret billet til Colosseum og Vatikanmuseerne, som også omfatter en guidet tur til begge steder. Du kan finde alle oplysninger her: Hvordan køber man billetter til Colosseum og Vatikanet.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilke typer turistpas findes der i Rom?

  I betragtning af hvor meget der er at se i Rom, er der mindst 5 forskellige turistpas at vælge imellem, som normalt omfatter adgang uden kø og rabatter på nogle af Roms turistattraktioner. Passene er Omnia Vatican and Rome Card, Rome Pass, Rome Turbopass, Rome City Pass og Rome Sightseeing Bus.

 • Hvilket turistpas skal jeg købe?

  De mest populære kort er Rome City Pass, Rome Pass, Omnia Vaticano og Rome Card. Hvis du ikke har planer om at besøge Vatikanet, er Rom-passet det "officielle" turistpas, som giver ubegrænset gratis brug af offentlig transport, er perfekt til museums- og arkæologibegejstrede og kan købes til 2 eller 3 dage.

 • Hvilket City Pass er den bedste måde at besøge Vatikanet på?

  Omnia Vatican and Rome Card omfatter adgang til de vigtigste seværdigheder uden kø og ubegrænset Hop-on Hop-off bustransport i 3 dage. Kortet fokuserer primært på Vatikanstaten. Hvis du tilbringer mere end 3 dage i Rom, vil Rome City Pass give dig mere frihed til at besøge Rom og Vatikanet i dit eget tempo, da det giver dig mulighed for at vælge mellem 1 og 7 dage og ubegrænset brug af Hop-on Hop-off-toget.