Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dagsture og udflugter fra Rom

Rom er en by, der skal nydes i sin helhed, men hvis du har tid nok, må du ikke glemme at besøge dens omgivelser: natur, historie og drømmekroge. Lyder det ikke godt?

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Dagsture og udflugter fra Rom

Solnedgang på ponte vecchio i Firenze | © Xavier Mejorada

Når du har besøgt Rom, vil du være ivrig efter at se mere af landet og se, om du kan blive forelsket i andre byer, som du er blevet i Rom. Roms omgivelser er fulde af vidundere, som du kan opleve på dagsture.

1. Udflugter til Pompeii

Pompeii med Vesuv i baggrunden
Pompeii med Vesuv i baggrunden

Italien er det land i Europa, der har flest UNESCO-værdighede, og på denne tur vil du se en af dem: ruinerne af byen Pompeji, der ligger tæt på Vesuv, som du kan bestige under dette besøg. Udflugten til Pompeji og Vesuv omfatter transport med aircondition, frokost, guidet rundvisning og adgang til ruinerne og Vesuv uden kø til at springe over. Denne tur fra Rom er ideel for entusiaster af arkæologi og oldtidshistorie.

Hvis du vil vide mere om Pompeii-ture, kan du læse denne anden artikel om de bedste Pompeii-ture fra Rom.

Interessante detaljer om denne udflugt

 • Pompeii ligger ca. tre timers kørsel fra Rom.
 • På et besøg i Pompeji-ruinerne vil du lære om byens historie og om, hvordan mange af dens indbyggere omkom under udbruddet af Italiens mest aktive vulkan.
 • Du vil gå langs vulkanens højderyg og se byens ruiner og fossiler fra selve udgravningerne.
 • Hvis du tager denne tur mellem den 20. november og 31. marts er Vesuv lukket, så dette stop erstattes af et besøg i Napoli.
 • Afgang fra Rom er tidligt om morgenen, og turen varer en hel dag.
 • Hvis du beslutter dig for at tage på denne tur på egen hånd, kan du benytte lejligheden til at se Napoli, men i så fald er det bedst at overnatte der for at holde styr på din tid.

Sammenlign udflugter til Pompeii

2. Udflugter til Roms katakomber

Katakomberne i Rom| ©Unsplash
Katakomberne i Rom| ©Unsplash

Inden du begynder at udforske stederne i nærheden af Rom, vil jeg fortælle dig, at der i selve byen er forskellige udflugter tilgængelige og væk fra det sædvanlige turistkredsløb. Dette er tilfældet med katakomberne, en tur, der går gennem det underjordiske Rom og forbinder forskellige interessante steder.

Interessante detaljer om denne tur

Den bedste måde at besøge Roms katakomber på er med en organiseret tur. Her er, hvad du bør vide, hvis du er interesseret i at booke en:

 • Turen varer ca. tre og en halv time.
 • Der er tale om ture i små grupper (ca. 20 personer).
 • Turen omfatter entrébilletter til: Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, San Clemente-basilikaen, Santa Domitilla-katakomberne og kapucinermuseet og -krypten.
 • Udflugter afgår normalt fra et centralt sted i Rom.
 • Alle ture omfatter en specialiseret guide.

Book en guidet tur i katakomberne

3. Udflugter til Firenze

Florence| ©Faruk Kaymak
Florence| ©Faruk Kaymak

Jeg kan ikke være særlig objektiv om denne tur, for Firenze er efter Rom min yndlingsby i Italien. I modsætning til det kaos (på den gode måde), der hersker i den evige by, er Firenze et sted, der er præget af skønhed og perfektion. Toscanas hovedstad er et must, og denne tur er den perfekte måde at få en første smagsprøve på byen på, som (vær forberedt på det) vil give dig lyst til at komme tilbage igen og igen.

Det er efter min mening ikke kun en af de bedste udflugter, du kan tage på fra Rom, men også en af de mest komplette og komfortable. På denne tur til Firenze bliver du hentet fra dit hotel i Rom og kørt til Termini Station, hvorfra højhastighedstoget til Firenze afgår og kun tager halvanden time.

Når du er der, vil en specialiseret guide vise dig de vigtigste seværdigheder i byen, herunder en guidet rundvisning på Uffizi-galleriet, og sidst på dagen er der fritid til at nyde byen på egen hånd. Prisen for denne dagsudflugt inkluderer frokost, transport, adgang til galleriet og togbilletter. En ægte luksus, så alt du behøver at bekymre dig om er at besøge så symbolske steder som:

Hvad du vil se på denne tur

 • Domkirken Santa Maria del Fiore og Piazza del Duomo
 • Ponte Vecchio
 • Accademia-galleriet og Michelangelos David
 • Uffizi-galleriet
 • Boboli-haverne
 • Brunelleschis kuppel

Bestil en udflugt til Firenze og Pisa

4. Udflugter til Pisa

Hvis du planlægger at besøge Firenze, er der mulighed for at besøge Pisa for at se det berømte skæve tårn. Hvis du er interesseret i at besøge dette område, anbefaler jeg, at du gør det som en del af dit besøg i Firenze, da selve byen Pisa er lille og ikke kræver en eksklusiv tur.

Hvis du vælger denne mulighed, skal du vide, at du ankommer til Firenze ved frokosttid, og at en af de største fordele er, at grupperne er små (højst 12 personer), så hele den guidede tur i disse to renæssancebyer bliver endnu sjovere og mere udbytterig.

Bestil en udflugt til Firenze og Pisa

5. Besøg ruinerne i Ostia

Ostia Antica| ©Andy Montgomery
Ostia Antica| ©Andy Montgomery

Ostia er et område med velbevarede antikke ruiner, der ligger tæt på havet i en afstand af ca. 40 minutter fra Roms centrum. Hvis du har nydt Colosseum og Forum Romanum, er denne udflugt til Ostia Antica helt sikkert det bedste valg for dig.

I disse ruiner finder du Neptuns bade, amfiteatret, Piazzale delle Corporazioni, Thermopilium, templer dedikeret til den persiske gud Mithras, en jødisk synagoge og en kristen basilika som de vigtigste seværdigheder.

Selv om du kan besøge ruinerne på egen hånd, er udflugter fra Rom den bedste løsning, hvis du vil spare tid: de omfatter entré, transport til Ostia fra Rom, afhentning på hotellet og en lokal guide, der ledsager dig under besøget.

Interessante detaljer om denne tur til Ostia

 • Turen er en halvdagstur, og besøget i ruinerne tager ca. fire timer.
 • De fleste ture omfatter ikke frokost, så du skal selv medbringe din egen.
 • Der er skygge ved ruinerne, og der er normalt ikke mange turister, så det bliver et meget behageligt besøg, væk fra hovedstadens kaos.
 • Det vigtigste, du vil lære på denne tur, er, hvordan dagligdagen var for dem, der levede i det gamle Rom.
 • Ruinerne åbner kl. 8.30 om morgenen, og besøgstiden slutter kl. 16.00 om vinteren og ca. kl. 18.00 om sommeren.

Bestil en udflugt til Ostia

6. Udflugter til Assisi og Orvieto

Basilica of St. Francis of Assisi| ©Unsplash
Basilica of St. Francis of Assisi| ©Unsplash

Selv om du elsker Rom, vil du nogle gange bare gerne væk fra det travle liv og indånde og trække lidt frisk luft på landet. Det er at opleve en anden del af Italiens rigdom, og hovedstadens beliggenhed gør det muligt. På denne tur til Assisi og Orvieto vil du besøge den hellige Frans af Assisis fødested (2,5 timers kørsel fra Rom) og den imponerende katedral i Orvieto (1,5 time fra Rom).

Hvad denne tur omfatter

Ud over transporten og en frokost, som du vil nyde på Trasimenosøens bredder, omfatter turen også afhentning fra hoteller i Roms centrum. Du vil først stoppe i Orvieto for at besøge den gotiske katedral, der er berømt for sine glasmosaikker og glasmosaikker.

Herefter vil du tilbringe eftermiddagen i Assisi, en stille by med brostensbelagte gader, som er overdækket af en basilika fra det 9. århundrede, der fortæller historien om Italiens skytshelgen og er blevet erklæret for UNESCO's verdensarvsliste. En ideel mulighed for dem, der ønsker at tilbringe en stille og afslappende dag uden at give afkald på at besøge historiske monumenter og lære lidt mere om Italiens historie.

Bestil en udflugt til Assisi og Orvieto

7. Udflugter til Capri

Capri| ©Martyna Bober
Capri| ©Martyna Bober

At se øen Capri under et besøg i Rom var indtil for få år siden en odyssé. Ud over logistikken med at komme til Napoli var der også logistikken med at komme til øen med båd og transporten på øen. At gøre alt det på én dag var dyrt og uoverskueligt, og derfor blev jeg så overrasket, da jeg for et par år siden stødte på en organiseret udflugt til Capri.

Hvad vil du se på Capri?

Et lille udsnit af de italienske øers ekstraordinære skønhed. Capris landskaber er enestående, og byens klima gør det muligt at nyde en dejlig dag på stranden. Med denne udflugt får du mulighed for at besøge den blå grotte (entréen er det eneste, der ikke er inkluderet i prisen for udflugten), få en guide til at vise dig de bedste steder på øen og udforske byen i dit eget tempo.

Bestil en tur til Capri fra Rom

8. Flere dages ture i Italien

Piazza San Marco i Venedig| ©Unsplash
Piazza San Marco i Venedig| ©Unsplash

Når du har taget en eller flere af disse udflugter, vil du uden tvivl vende tilbage fra din rejse og have lyst til at lære Italien bedre at kende.

Du vil sikkert komme tilbage mere end én gang, men du vil helt sikkert gerne forlænge din rejse. Før det sker for dig, og hvis du har mulighed for det, anbefaler jeg, at du supplerer dit besøg i Rom med en udflugt på flere dage i Italien. Du vil ikke have lyst til at rejse tilbage, men du vil have opdaget en stor del af dette vidunderlige land på én rejse, og du vil have fået det bedste ud af din oplevelse.

Assisi

Assisi, hvor Frans af Assisi blev født, er et af de vigtigste pilgrimssteder i Europa, men byen byder hundredvis af besøgende velkommen hver dag, og det er også på grund af basilikaens skønhed og den autenticitet og det liv, som de brostensbelagte gader udstråler.

Siena

Sienas historiske centrum er også på UNESCO's verdensarvsliste, og et luftfoto af denne lille by er nok til at se hvorfor. Al Toscanas charme i en af de mest magiske byer i området.

Florence

Toscanas hovedstad udstråler skønhed i hvert hjørne. Hvis du tilbringer to nætter i byen, kan du besøge den berømte bro Ponte Vecchio, domkirken Duomo, gå ind i Uffizi-galleriet, se Michelangelos David og nyde charmen og gastronomien.

Bologna

Denne lille universitetsby er fuld af passager, der gør den til en tilgængelig labyrint for besøgende.

Padova

Byen ligger i Veneto-regionen og er en af de store overraskelser på et besøg, fordi dens gader og paladser har så meget at byde rejsende på. Du og dit kamera vil blive overrasket over, at dette spændende hjørne af byen ikke er mere omtalt.

Venedig

Turens sidste stop omfatter to overnatninger i en af Italiens mest ikoniske byer. Markuspladsen, Rialtobroen og kanalerne er det, som byen er mest kendt for, men Venedig har en charme, som man ikke kan opleve uden at gå og fare vild i gaderne. Den perfekte afslutning på denne rundrejse i Syditalien.

Du kan også bestille en tur til Venedig med højhastighedstog fra Rom og udelukkende bruge turen på denne by - du kan endda vælge en tur til Venedig fra Rom med en tur i gondol inkluderet!

Højdepunkter på denne tur

Det er nok den bedste måde at besøge Italien på, uden at du behøver at bekymre dig om tidsplaner, transport, finde hoteller osv. Her er højdepunkterne i denne pakke:

 • Dette er en all-inclusive-tur: transport mellem byerne, fire overnatninger på hotel, professionel guide i alle byer, frokoster, middage og morgenmad.
 • Turen varer fem dage, og afgangs- og hjemrejsepunktet er Rom.
 • Turen omfatter en professionel guide, som hjælper dig med at opleve de byer, du besøger, uden at du skal undgå køer og menneskemængder.
 • Selv om det er en organiseret tur, har du tid til at udforske byerne i dit eget tempo uden at skulle gå glip af de guidede ture.

Bestil en togtur til Venedig

9. Udflugter til Tivoli for at se dens villaer

Villa d'Este i Tivoli| ©Unsplash
Villa d'Este i Tivoli| ©Unsplash

Tivoli er en by, der ligger ca. en times togtur fra Rom, og på grund af det køligere klima fungerede den som "sommerbolig" for romerne. I dag er vigtige ruiner åbne for offentligheden, f.eks: Villa Adriana, Villa d'Este, Villa Gregoriana, Rocca Pia-slottet eller amfiteatret i Bleso.

Det bedste ved denne udflugt til Tivoli er, hvor let det er at komme dertil, da du kan tage et direkte tog fra Termini station, og ruinernes beliggenhed: i store haver fyldt med natur, der giver anledning til fantastiske landskaber.

Book en udflugt til Tivoli fra Rom

Andre interessante aktiviteter i Rom

Hvis du stadig ikke har besluttet dig for en destination, eller hvis du er mere typen, der foretrækker at gå rundt i alle hjørner af byen, før du tager på en dagstur, anbefaler jeg, at du kigger på mine andre guides til Rom for at hjælpe dig med at organisere din tur.

Disse to artikler om Rom Tours, Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv. y Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge… er et godt udgangspunkt for at sikre, at du ikke går glip af det vigtigste, og jeg håber, at du finder dem nyttige!

Anas rejsetips

Hvis du planlægger at tage på udflugter på egen hånd, skal du tjekke de officielle tog- og buswebsteder, men vær opmærksom på, at den offentlige transport i Italien ofte er forsinket.