Dagsture og udflugter fra Rom

Rom er en by, der skal nydes i sin helhed, men hvis du har tid nok, må du ikke glemme at besøge omgivelserne: natur, historie og drømmende hjørner. Lyder det ikke godt?

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Dagsture og udflugter fra Rom

Solnedgang på Ponte Vecchio i Firenze | © Xavier Mejorada

Når du har besøgt Rom, får du lyst til at se mere af landet og se, om du kan forelske dig i andre byer, som du har forelsket dig i Rom. Roms omgivelser er fulde af vidundere, som du kan opdage på dagsture.

1. Udflugter til Pompeji

Pompeji med Vesuv i baggrunden
Pompeji med Vesuv i baggrunden

Italien er det europæiske land med flest UNESCO World Heritage Sites, og på denne tur vil du se en af dem: ruinerne af byen Pompeji, der ligger nær Vesuv, som du kan bestige under dette besøg. Udflugten til Pompeji og Vesuv inkluderer transport med aircondition, frokost, guidet tur og "skip-the-line"-indgang til ruinerne og Vesuv. Denne tur fra Rom er ideel for arkæologi- og oldtidsentusiaster.

Hvis du vil vide mere om ture til Pompeji, kan du tjekke denne anden artikel om de bedste udflugter til Pompeji fra Rom.

Interessante detaljer om denne udflugt

 • Pompeji ligger cirka tre timers kørsel fra Rom.
 • På et besøg i Pompejis ruiner vil du lære om byens historie, og hvor mange af dens indbyggere, der omkom under udbruddet af Italiens mest aktive vulkan.
 • Du vil gå langs vulkanens højderyg og se byens ruiner og fossiler fra selve udgravningerne.
 • Hvis du tager denne tur mellem 20. november og 31. marts, vil Vesuv være lukket, så dette stop vil blive erstattet af et besøg i byen Napoli.
 • Afgang fra Rom vil være tidligt om morgenen, og turen vil vare en hel dag.
 • Hvis du beslutter dig for at tage denne tur på egen hånd, kan du benytte lejligheden til at se Napoli, men i så fald er det bedst at overnatte der for at holde styr på din tid.

Book en udflugt til Pompeji

2. Udflugter til katakomberne i Rom

Katakomberne i Rom| ©Unsplash
Katakomberne i Rom| ©Unsplash

Før du begynder at udforske stederne i nærheden af Rom, er der forskellige udflugter tilgængelige i selve byen, væk fra den slagne turistvej. Det er tilfældet med turen til katakomberne; en tur, der går gennem det underjordiske Rom og forbinder forskellige interessante steder.

Interessante detaljer om denne udflugt

Den bedste måde at besøge Roms katakomber på er med en organiseret tur. Her er, hvad du bør vide, hvis du er interesseret i at booke en:

 • Turens varighed er cirka 1 time.
 • Det er små gruppeture.
 • Besøget inkluderer entrébilletter til: Sankt Callixtus-katakomberne med pavernes krypt, Sankt Cecilias krypt og sakramenternes kabinetter, blandt andre områder i netværket af tunneller.
 • Turene afgår normalt fra et centralt punkt i Rom.
 • Alle ture inkluderer en specialiseret guide.

Book en guidet tur i katakomberne

3. Udflugter til Firenze

Firenze| ©Faruk Kaymak
Firenze| ©Faruk Kaymak

Jeg kan ikke være særlig objektiv omkring denne tur, for Firenze er, efter Rom, min yndlingsby i Italien. I modsætning til det kaos (på den gode måde), der hersker i Den Evige Stad, handler Firenze om skønhed og perfektion. Toscanas hovedstad er et must-see, og denne tur er den perfekte måde at få en første smagsprøve på byen, som (vær forberedt på det) vil give dig lyst til at komme tilbage igen og igen.

Dette er efter min mening ikke kun en af de bedste ture, du kan tage fra Rom, men også en af de mest komplette og komfortable. På denne tur til Firenze bliver du hentet på dit hotel i Rom og kørt til Termini-stationen, hvorfra højhastighedstoget kører til Firenze, og det tager kun halvanden time.

Der vil en specialiseret guide vise dig de vigtigste seværdigheder i byen, herunder en guidet tur i Uffizi-galleriet, og sidst på dagen er der fri tid til at nyde byen i ro og mag. Prisen for denne dagstur inkluderer frokost, transport, entré til galleriet og togbilletter. En ægte luksus, så du kun behøver at bekymre dig om at besøge så symbolske steder som..:

Hvad du vil besøge på denne tur

 • Katedralen Santa Maria del Fiore og Piazza del Duomo
 • Ponte Vecchio
 • Accademia-galleriet og Michelangelos David
 • Uffizi-galleriet
 • Boboli-haverne
 • Brunelleschis kuppel

Book en udflugt til Firenze

4. Udflugter til Pisa

Besøg i Pisa| ©Saffron Blaze
Besøg i Pisa| ©Saffron Blaze

Hvis du planlægger at besøge Firenze, er der mulighed for en udflugt til Firenze, der inkluderer et besøg i Pisa for at se det berømte skæve tårn. Hvis du er interesseret i at besøge dette område, anbefaler jeg, at du gør det som en del af dit besøg i Firenze, da selve byen Pisa er lille og ikke kræver en eksklusiv tur.

Hvis du vælger denne mulighed, skal du vide, at du ankommer til Firenze ved frokosttid, og at en af de største fordele er, at grupperne er små (højst 12 personer), så hele den guidede tur til disse to renæssancebyer er endnu mere fornøjelig og umagen værd.

Book en udflugt til Firenze og Pisa

5. Besøg ruinerne af Ostia

Ostia Antica| ©Andy Montgomery
Ostia Antica| ©Andy Montgomery

Ostia er et område med velbevarede antikke ruiner, der ligger tæt på havet i en afstand af ca. 40 minutter fra Roms centrum. Hvis du nød Colosseum og Forum Romanum, er denne udflugt til Ostia Antica helt sikkert det bedste valg.

I disse ruiner finder du Neptuns bade, amfiteatret, Piazzale delle Corporazioni, Thermopilium, templer dedikeret til den persiske gud Mithras, en jødisk synagoge og en kristen basilika som de vigtigste seværdigheder.

Selvom du kan besøge ruinerne på egen hånd, er udflugterne fra Rom den bedste løsning, hvis du vil spare tid: De inkluderer indgangsbilletter, transport til Ostia fra Rom, afhentning på hotellet og en lokal guide, der ledsager dig under besøget.

Interessante detaljer om dette besøg i Ostia

 • Turen vil tage omkring en halv dag, og besøget i ruinerne vil tage omkring fire timer.
 • De fleste ture inkluderer ikke frokost, så du skal selv medbringe noget.
 • Der er skygge ved ruinerne, og der er normalt ingen skarer af turister, så det bliver et meget behageligt besøg, væk fra hovedstadens kaos.
 • Det vigtigste, du vil lære på denne tur, er, hvordan dagligdagen var for dem, der levede i det gamle Rom.
 • Ruinerne åbner kl. 8.30 om morgenen, og besøgstiden slutter kl. 16.00 om vinteren og ca. kl. 18.00 om sommeren.

Book en udflugt til Ostia

6. Udflugter til Assisi og Orvieto

Basilikaen for den hellige Frans af Assisi| ©Unsplash
Basilikaen for den hellige Frans af Assisi| ©Unsplash

Hvor meget man end elsker byen Rom, har man nogle gange bare lyst til at komme væk fra stress og jag og indånde noget frisk luft på landet. At gøre det er at opleve en anden del af Italiens rigdom, og hovedstadens beliggenhed gør det muligt. På denne tur til Assisi og Orvieto vil du besøge Frans af Assisis fødested (to en halv times kørsel fra Rom) og den imponerende katedral i Orvieto (halvanden time fra Rom).

Hvad er inkluderet i denne tur

Ud over transporten og en frokost, som du kan nyde ved bredden af Trasimenosøen, inkluderer turen også afhentning fra hoteller i centrum af Rom. Du stopper først i Orvieto for at besøge den gotiske katedral, der er berømt for sine farvede glasvinduer og mosaikker.

Derefter tilbringer du eftermiddagen i Assisi, en rolig by med brostensbelagte gader og en basilika fra det 9. århundrede, der fortæller historien om Italiens skytshelgen, og som er blevet erklæret UNESCO World Heritage Site. Et ideelt valg for dem, der ønsker at tilbringe en stille og afslappende dag uden at give afkald på at besøge historiske monumenter og lære lidt mere om Italiens historie.

Book en udflugt til Assisi og Orvieto

7. Udflugter til Capri

Capri| ©Martyna Bober
Capri| ©Martyna Bober

At se øen Capri under sit besøg i Rom var indtil for få år siden en odyssé. Ud over logistikken med at komme til Napoli, var der logistikken med at komme til øen med båd og logistikken med transport inden for øen. At gøre alt det på én dag var dyrt og uoverskueligt, og derfor var jeg så overrasket over at støde på en organiseret udflugt til Capri for et par år siden.

Hvad skal du se på Capri?

Et lille udsnit af den ekstraordinære skønhed på de italienske øer. Capris landskaber er unikke, og klimaet i byen giver dig mulighed for at nyde en vidunderlig dag på stranden. Med denne tur får du mulighed for at besøge Den Blå Grotte (entréen er det eneste, der ikke er inkluderet i turens pris), få en guide til at vise dig de bedste steder på øen og udforske byen i dit eget tempo.

Book en udflugt til Capri

8. Flerdages udflugter i Italien

Markuspladsen i Venedig| ©Unsplash
Markuspladsen i Venedig| ©Unsplash

Når du har været på en eller flere af disse udflugter, vil du uden tvivl komme tilbage fra din rejse med lyst til at se mere af Italien.

Du kommer sikkert tilbage mere end én gang, men du får helt sikkert lyst til at forlænge din rejse. Før det sker for dig, hvis du har mulighed for det, anbefaler jeg, at du supplerer dit besøg i Rom med en udflugt på flere dage i Italien. Du vil ikke have lyst til at komme tilbage, men på én tur vil du have opdaget en god del af dette vidunderlige land, og du vil have fået mest muligt ud af din oplevelse.

Assisi

Frans af Assisis fødested er et af de vigtigste pilgrimsmål i Europa, men når byen hver dag modtager hundredvis af besøgende, er det også på grund af basilikaens skønhed og den autenticitet og det liv, som de brostensbelagte gader udstråler.

Siena

Sienas historiske centrum er også på UNESCO' s verdensarvsliste, og et luftfoto af denne lille by er nok til at forstå hvorfor. Al Toscanas charme i en af de mest magiske byer i området.

Firenze

Toscanas hovedstad udstråler skønhed i hvert et hjørne. Hvis du tilbringer to nætter der, kan du besøge den berømte Ponte Vecchio-bro, Duomo-katedralen, gå ind i Uffizi-galleriet, se Michelangelos David og nyde dens charme og gastronomi.

Bologna

Denne lille universitetsby er fuld af passager, der gør den til en tilgængelig labyrint for besøgende.

Padova

Denne by ligger i Veneto-regionen og er en af de store overraskelser ved besøget, fordi dens gader og paladser har så meget at byde på for de rejsende. Du og dit kamera vil blive overraskede over, at dette spændende hjørne af byen ikke er mere omtalt.

Venedig

Sidste stop på turen er to nætter i en af Italiens mest ikoniske byer. Markuspladsen, Rialtobroen og kanalerne er, hvad denne by er mest kendt for, men Venedig har en charme, som man ikke kan opdage uden at gå rundt og fare vild i gaderne. Den perfekte afslutning på denne rundrejse i Syditalien.

Du kan også booke en tur til Venedig med højhastighedstog fra Rom og dedikere din rejse udelukkende til denne by - du har endda mulighed for en Venedig-udflugt fra Rom med en gondoltur inkluderet!

Højdepunkter på denne tur

Dette er nok den bedste måde at besøge Italien på uden at skulle bekymre sig om tidsplaner, transport, hotel osv. Her er højdepunkterne i denne pakke:

 • Det er en all-inclusive-tur: transport mellem byerne, fire overnatninger på hotel, professionel guide i alle byer, frokoster, middage og morgenmad.
 • Turen varer fem dage, og afgangs- og hjemkomststedet er Rom.
 • Turen inkluderer en professionel guide, som hjælper dig med at opdage de byer, du besøger, så du undgår køer og menneskemængder.
 • Selvom det er en organiseret tur, har du tid til at udforske byerne i dit eget tempo uden at skulle gå glip af de guidede ture.

Book en togtur til Venedig

9. Udflugter til Tivoli for at se villaerne

Villa d'Este i Tivoli| ©Unsplash
Villa d'Este i Tivoli| ©Unsplash

Tivoli er en by, der ligger omkring en times togtur fra Rom, og på grund af det køligere klima fungerede den som "sommerresidens" for romerne. I dag er vigtige ruiner stadig åbne for offentligheden, som f.eks: Villa Adriana, Villa d'Este, Villa Gregoriana, slottet Rocca Pia eller amfiteatret i Bleso.

Det bedste ved denne udflugt til Tivoli er, hvor let det er at komme dertil, da du kan tage et direkte tog fra Termini station, og ruinernes beliggenhed: i store haver fulde af natur, der giver anledning til pragtfulde landskaber.

Book en tur til Tivoli fra Rom

Andre interessante aktiviteter i Rom

Hvis du ikke har besluttet dig for en destination endnu, eller hvis du mere er typen, der foretrækker at udforske hvert et hjørne af byen, før du tager på en dagstur, anbefaler jeg, at du tjekker mine andre guides til Rom for at hjælpe dig med at organisere din tur.

Disse to artikler om Rom Tours, Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv. y Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge… er et godt udgangspunkt for at sikre, at du ikke går glip af det vigtigste. Jeg håber, du finder dem nyttige!

Ana's Traveller Tip

Hvis du planlægger at tage på udflugter på egen hånd, så tjek de officielle tog- og buswebsteder, men vær opmærksom på, at den offentlige transport i Italien ofte er forsinket.