Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvordan køber man billetter til Colosseum og Vatikanet

Colosseum og Forum Romanum var det antikke Roms epicenter. Vatikanet med det sixtinske kapel og Peterskirken er byens største kunstværker. Begge steder er vigtige i Rom. Her er hvordan du får mest muligt ud af dem ved at foretage et samlet besøg.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Hvordan køber man billetter til Colosseum og Vatikanet

Udsigt over Vatikanet | © Mathew Schwartz

På spørgsmålet "hvad må jeg ikke gå glip af i Rom"? Svaret er faktisk "Colosseum og Vatikanet". Ingen rejse til Rom er komplet uden et stop ved disse to symbolske punkter i byen.

Både Colosseum i Rom og Vatikanmuseerne har mange tusinde besøgende hver dag, og begge steder skal man have en billet for at komme ind, og hvis man ikke vil bruge flere timer i kø eller risikere at stå uden billet, er det tilrådeligt at reservere på forhånd. Derfor anbefaler jeg, at du køber denne kombinerede billet til Colosseum og Vatikanet online på forhånd.

Den bedste løsning

Rom kombi: vatikan guided tur og colosseum billetter

Kom ind i Vatikanet og Colosseum til den bedste pris med denne pakke, der sparer penge.

Perfekt, hvis du ikke ønsker at forlade Rom uden at besøge to af de mest symbolske steder: Vatikanet med det berømte Sixtinske Kapel og det romerske Colosseum med Forum, hvor du vil tage en ægte rejse tilbage i tiden.

Varighed: 6 timer

Med denne mulighed får du ro i sindet og kan få mest muligt ud af din tid i Den Evige By, så du kan besøge de to vigtigste seværdigheder uden at skulle stå i kø i kilometerlange køer i solen. Planlæg disse to besøg på forhånd, og brug resten af din tid på at vandre rundt i Roms gader, kigge op og forundres over statuer og bygninger, mærke historiens essens i hvert et hjørne og smage de bedste pizza- og pastaretter uden at skynde dig. Det vil være det hele værd.

Det bedste ved denne mulighed er, at du vil blive ledsaget af en lokal ekspertguide, som vil forklare dig de vigtigste aspekter af hvert af de steder, du besøger. Ved at samle de to besøg på én dag får du desuden friere rejseplaner for de følgende dage, og du kan udforske byen i dit eget tempo, i dit eget tempo.

Anbefales, hvis... du overvejer at besøge begge steder. Du skal også vide, at dette er den mest økonomiske løsning, for hvis du bestiller begge ture hver for sig, vil du komme til at betale en højere pris.


Hvad er inkluderet i den kombinerede billet til Colosseum og Vatikanet?

Peterskirken| ©Unsplash
Peterskirken| ©Unsplash

Guidet rundvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Billetten til Colosseum er en fuld billet, der også omfatter et besøg på Forum Romanum, den enorme esplanade med de arkæologiske levn, som engang var centrum for byens sociale liv, og på Palatinhøjen, den mest centrale af Roms syv høje og et af de ældste punkter i byen. Disse tre punkter ligger meget tæt på hinanden og er med på turen.

Guidet rundvisning i Vatikanmuseerne og Peterskirken

Vatikanbilletter henviser faktisk til adgangsbilletten til Vatikanmuseerne, som er en af de største kunstsamlinger i Europa. Området, hvor Vatikanstaten ligger, har to hovedattraktioner: museerne og Peterskirken, som er gratis at besøge. Den fælles rundvisning i Vatikanet og Colosseum omfatter også et besøg i basilikaen.

Køb billetter til den guidede rundvisning i Vatikanet og Colosseum

Hvor meget koster det at købe en billet til Colosseum og Vatikanet?

Detalje af Colosseum| ©Unsplash
Detalje af Colosseum| ©Unsplash

En kombineret billet til Colosseum og Vatikanet koster omkring 100 € i Hellotickets, og du får desuden adgang uden køer, og du vil få besøg af en lokal ekspertguide, som vil forklare dig det mest relevante om Vatikanet, Colosseum og Forum Romanum.

Det er bedst at bestille denne mulighed på forhånd og online, så du kan sammenligne tidspunkter og tilgængelighed, og frem for alt, så du ikke ender med at betale forskellige billetpriser efter lange køer ved begge billetkontorer. Du kan altid bestille en guidet rundvisning i Vatikanet og en guidet rundvisning i Colosseum hver for sig, men ved at kombinere dem sparer du både tid og penge.

Køb billetter til den guidede rundvisning i Vatikanet og Colosseum

Er det værd at købe en kombineret billet?

Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Ja, hvis du skulle købe begge billetter hver for sig eller bestille de guidede ture hver for sig, ville du komme til at bruge mere tid og flere penge. Her er de vigtigste fordele ved en kombineret billet:

 • Du sparer timevis af ventetid (ja, timer, flertal) på begge steder, fordi du ved at bestille dine billetter på forhånd kan komme til begge steder med det samme og i perfekt rækkefølge.
 • Bedre organisation. Jeg kan altid godt lide at give plads til improvisation, når jeg rejser, og lade mig rive med af den pågældende by. Men der er altid steder, som man skal se, og det faktum, at de er så mytiske, betyder, at de er fulde af turister, og at besøget nogle gange indebærer ekstra stress (man skal beregne tidspunkter, hvordan man kommer dertil, tidsplaner, ventetid...), hvilket kan ødelægge oplevelsen af besøget.
 • Adgang til en specialiseret guide, som vil forklare interessante ting om de interessante steder, og som du også kan spørge om kuriositeter eller lokale anbefalinger, så dit besøg i byen bliver endnu mere autentisk.
 • Guidede ture inkluderet: Hvis du beslutter dig for at købe en kombineret billet til Colosseum og Vatikanet, er guidede ture til Forum Romanum, Palatinerhøjen, Konstantinbue, Vatikanmuseerne og Peterskirken også inkluderet.

Arranger dit fælles besøg i Colosseum og Vatikanet

Indgangen til Colosseum i gammelt papir| ©Unsplash
Indgangen til Colosseum i gammelt papir| ©Unsplash

Det gode ved at købe denne guidede tur med billetter til Colosseum og Vatikanet er, at du kun skal sørge for et minimum af organisering; du skal blot være på mødestedet på det aftalte tidspunkt og følge guiden gennem de hovedtelefoner, du får udleveret. Alligevel er der et par ting, du bør vide:

Mødested

Mødestedet kan variere afhængigt af årstiden, men det vil være et centralt sted som Piazza del Risorgimento, så du vil ikke have problemer med at komme derhen enten til fods, hvis du bor i Roms centrum (byen er generelt meget tilgængelig til fods) eller med offentlig transport. Når du har bestilt din tur, kan du under alle omstændigheder bede om en vejbeskrivelse til stedet, og de vil fortælle dig, hvordan du kommer dertil.

Dato for billetter

Når du bestiller billetter til Colosseum og Vatikanet som en del af den fælles tur, skal du bestille dem for en bestemt dag. Hvis der opstår uforudsete omstændigheder, bedes du aflyse 24 timer i forvejen for at få fuld refusion. Turarrangørerne vil arrangere tidspunkterne for besøg på de enkelte punkter på turen. Afgangstidspunktet er dog tidligt, så du må forvente at stå tidligt op.

Varighed af besøget

Besøget vil vare i alt ca. ni timer på begge steder. Af disse ni timer vil 2 til 3 timer være afsat til Colosseum og det samme til Vatikanmuseerne. Jeg vil ikke lyve for dig: det bliver en intens dag, men efter min mening er det mere værd end at tage Colosseum på den ene side og Vatikanet på den anden.

Sprog

Denne rundvisning omfatter et headset med lyd på flere sprog: spansk, engelsk, fransk, tysk og portugisisk.

Information om måltider

Mad er ikke inkluderet, så selv om du får en frokostpause, anbefaler jeg, at du pakker nogle snacks og et par drikkevarer i din rygsæk, så du kan slukke sulten, hvis du har brug for det. Der er dog masser af madboder og restauranter i begge områder. Dette er de bedste steder at spise i nærheden af Vatikanet, og dette er de bedste steder at spise i nærheden af Colosseum.

Besøg Colosseum og Vatikanet med børn

Hvis du planlægger at tage på denne tur med børn, skal du huske, at de kan blive meget trætte... Hvis de er interesseret i kunst, er det ikke noget problem, for de vil få en masse ting at se, men hvis de er for små, skal du vælge en anden mulighed for at besøge Colosseum og Vatikanet. Hvis du er interesseret, kan du læse disse tips til at besøge Colosseum med børn.

Om Colosseum

Det romerske kolosseum| ©Unsplash
Det romerske kolosseum| ©Unsplash

Colosseum er Roms fortid, et Rom af storhed, kejsere og gladiatorer, men også et Rom af folket, da det netop var i dette amfiteater, at den romerske befolkning samledes for at overvære de berømte gladiatorkampe og kampe med vilde dyr. Noget, du helt sikkert bør se, hvis du tager til Rom.

Interessante detaljer

 • Det er det mest besøgte monument i hele Italien.
 • Den blev bygget omkring 72 f.Kr. af kejser Vespasianus, som var professionel soldat og senere blev kejser.
 • Hvis du skulle undre dig, så skyldes det sit navn statuen "Neros kolos" foran amfiteatret.
 • Selv om der nu kun er plads til 3.000 mennesker i amfiteatret, havde tribunen plads til 55.000 tilskuere. Hvis det var et fodboldstadion, ville det med sin kapacitet ligge på femtepladsen over de største stadions i Italien.

Om Vatikanet

Kolonnade på Peterspladsen| ©Unsplash
Kolonnade på Peterspladsen| ©Unsplash

Vatikanet er en gave, der emmer af pragt og pragt, og som er præget af religionens magt. Den katolske kirke har hovedkvarter i byen Rom (nærmere bestemt Vatikanstaten, som betragtes som en separat stat), og man kan ikke undgå at glo på dens rigdom.

Gå ikke glip af Peterskirken, dens kuppel, Peterspladsen og Vatikanmuseerne, hvor du finder det fantastiske Sixtinske Kapel. Jeg fortæller dig også, hvad du skal se i Vatikanmuseerne for at få mest muligt ud af dit besøg:

Interessante detaljer

 • Alle freskerne i det Sixtinske Kapel (med fokus på "Adams skabelse" eller "Den sidste dom") af kunstnere som Michelangelo og Botticelli.
 • Du må ikke gå glip af Raphaels malerier som "Forvandlingen" (hans sidste maleri), "Heliodoros' fordrivelse fra templet", "Parnassus" eller "Athens skole".
 • Museerne rummer kendte skulpturer som "Laooconte og hans sønner" eller "Apollo fra Belvedere".
 • I Peterskirken finder du den berømte "Pietà" af Michelangelo.
 • Udsigten fra toppen af kuplen, som er åben for offentligheden, er nok en af de bedste i Rom.

Praktiske tips til dit besøg i Colosseum og Vatikanet

Peterspladsen forberedt til en religiøs fejring| ©Unsplash
Peterspladsen forberedt til en religiøs fejring| ©Unsplash

Sådan klæder du dig på

Hvis du rejser om sommeren, er Rom ekstremt varmt. Især i Forum Romanum er temperaturen høj, og der er ingen skygge, så du skal medbringe vand, solcreme, en hat og solbriller.

I Colosseum er der dele, der er skyggefulde, men der er også mere sol. Du tænker: Fedt, jeg tager det fedeste tøj på, som jeg har på den dag, hvor du skal på besøg. Forkert! Et tip til besøg i Vatikanet: De lukker dig ikke ind med bare skuldre eller for kort tøj på. Du skal have et tørklæde i din rygsæk og bære det over skuldrene for at komme ind i Peterskirken og Vatikanmuseerne.

Et vigtigt tip til at besøge Colosseum og Forum Romanum er at tage behageligt fodtøj på, ellers kan den ni timer lange rundvisning tage lang tid. Selv om det kan virke indlysende, skal du ikke have helt nye sko på.

Du må ikke tage en stor rygsæk eller bagage med, da du ikke får lov til at passere med sådanne genstande på nogen af stederne.

Bliv ikke adskilt fra gruppen

Hold styr på din tid på ruten. De vil vente på dig, hvis du er lidt forsinket, men det betyder ikke kun, at du vil sinke hele gruppen, men også at den næste attraktion, du ser, vil have mindre tid, og du bliver nødt til at se den hurtigere. De organiserede ture er ikke et tidspunkt, hvor du kan købe gaver eller udforske området på egen hånd; det har du tid til.

Fotografier

Glem ikke at oplade din mobiltelefon og dit kamera. Jeg siger ikke dette (overhovedet), fordi du vil kigge på din telefon; det ville være en skam, hvis du gjorde det. Jeg siger dette, fordi hvis du vil tage billeder af ruten (og det vil være meget svært ikke at tage dem), kan du risikere at løbe tør for batteri (du kommer til at se mange ting). Personligt gør jeg sådan, når jeg rejser, hvis jeg ikke har mit kamera med mig, eller hvis jeg ikke vil have en masse strøm med, og jeg skal bruge min mobiltelefon, at jeg sætter telefonen i flytilstand (så jeg kan udnytte situationen og afbryde forbindelsen) og kun bruger kameraet.

Guidede ture i Colosseum og Vatikanet

Besøg i Colosseum| ©Juliana Malta
Besøg i Colosseum| ©Juliana Malta

Hvis du er på udkig efter et detaljeret og dybdegående besøg i Colosseum og Vatikanet, er denne mulighed ikke noget for dig. Tiden til at besøge begge steder vil være begrænset, da det er vigtigt at se alle stederne på turen så komfortabelt som muligt, men ikke at udforske dem i dybden.

Hvis du er på udkig efter en længere og mere detaljeret guidet tur, hvor du får forklaret alle de vidundere, du skal se, anbefaler jeg, at du bestiller en guidet rundvisning i Colosseum eller en guidet rundvisning i Vatikanmuseerne, som jeg også har skrevet artikler om, så du kan vurdere alle oplysningerne. Her kan du læse den Bedste guidede Vatikan ture og her den på Colosseum ture.

Roma Pass og Omnia Card: Turistkortet til besøg i Colosseum og Vatikanet

Interiør af Peterskirken| ©Unsplash
Interiør af Peterskirken| ©Unsplash

Den bedste mulighed for at benytte sig af turistkortet til disse attraktioner er Roma Pass and Omnia Card, da du med det kan vælge at få gratis adgang til to turistattraktioner, som ikke nødvendigvis behøver at være Colosseum eller Vatikanet. Med dette kort kan du også bruge byens transportmidler gratis, så du kan bruge det til at køre til mødestedet for turen og vende tilbage fra det sidst på dagen.

Mit råd er under alle omstændigheder, at du ikke skal lade dig rive med, og at du skal gøre dit hjemmearbejde, før du investerer i et bykort. Her kan du læse alle de detaljerede oplysninger om Rom Pass og andre pas.

Hvis du er interesseret i at besøge Colosseum og Vatikanet, vil du også være interesseret i

Med denne mulighed vil du se de to store vidundere i Rom, men der er meget mere at se. Med den ro i sindet, at du har dækket det vigtigste, er mit råd at organisere dit besøg resten af dagene for at finde de vigtigste springvand, seværdigheder, paladser og pladser i den evige by og besøge dem til fods.

Hvis du er på udkig efter flere imponerende monumenter efter denne rundvisning, må du ikke gå glip af Pantheon, Castel Sant'Angelo eller kirker som Santa Maria Maggiore eller Santa Maria in Trastevere. Hvis det derimod er Vatikanmuseerne, der imponerer dig mest på denne tur, skal du besøge Borghese-galleriet. Hvis du har lyst, kan du læse mere om det i mit indlæg om Borghese haver oggalleritureogbilletter.

Hvis du ønsker en mere omfattende guidet tur i byen, har jeg også udarbejdet et indlæg om mine favoritter, så læs her alt, hvad du har brug for at vide om byen. Rom Tours.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er fordelen ved at købe en kombineret billet?

  Hvis du ønsker at besøge Colosseum og Vatikanmuseerne, kan du spare penge ved at købe billetterne sammen og få en guidet rundvisning på begge steder.

 • Hvad er etiketten for at besøge Vatikanmuseerne og Colosseum?

  På Vatikanmuseerne er den eneste regel, at både kvinder og mænd skal dække knæ og skuldre. I Colosseum er der ikke nogen særlig regel, så du kan godt blotte dine skuldre (hvis det er meget varmt, vil du sætte pris på det). Jeg anbefaler dog, at du medbringer en kasket eller et tørklæde til at dække dig mod solen, da der ikke er meget skygge i Colosseum.

 • Er det muligt at tage billeder inde i Vatikanmuseerne og i Colosseum?

  Inde i Colosseum er der ingen problemer, og du kan tage så mange billeder, som du vil. I Vatikanmuseerne er der kun restriktioner i det Sixtinske Kapel. Guiden vil alligevel minde dig om det.