Hvordan køber man billetter til Colosseum og Vatikanet

Colosseum og Forum Romanum var epicentret i det antikke Rom. Vatikanet med det sixtinske kapel og Peterskirken er byens største kunstværker. Begge steder er uundværlige i Rom. Her kan du se, hvordan du får mest muligt ud af dem ved at kombinere besøgene.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minutters læst

Hvordan køber man billetter til Colosseum og Vatikanet

Udsigt over Vatikanet | © Mathew Schwartz

På spørgsmålet "hvad må jeg ikke gå glip af i Rom"? Svaret er ganske rigtigt "Colosseum og Vatikanet". Ingen tur til Rom er komplet uden et stop ved disse to ikoniske steder.

Både Colosseum i Rom og Vatikanmuseerne modtager tusinder og atter tusinder af besøgende hver dag, så begge skal besøges med en billet. Hvis du ikke vil tilbringe timer i en kø eller risikere ikke at komme ind, er det tilrådeligt at booke på forhånd. Derfor anbefaler jeg, at du køber denne kombinerede billet til Colosseum og Vatikanet online på forhånd. På den måde kan du dedikere dig helt til at nyde den magi og historie, som det smukke Rom har at byde på.

Den bedste løsning

Tilbud: Billetter til Colosseum og Forum Romanum + Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Få adgang til Vatikanet og Colosseum til den bedste pris med denne pengebesparende pakke.

Perfekt, hvis du ikke vil forlade Rom uden at have besøgt to af byens mest emblematiske steder: Vatikanet med det berømte Sixtinske Kapel og det romerske Colosseum med Forum, hvor du virkelig kommer på en rejse tilbage i tiden.

Varighed: 3 dage

Med denne mulighed får du ro i sindet til at få mest muligt ud af din tid i Den Evige Stad, så du kan besøge dens to vigtigste seværdigheder uden at stå i kø i flere kilometer i solen. Planlæg disse to besøg på forhånd, og brug resten af din tid på at vandre rundt i Roms gader, kigge op og beundre statuer og bygninger, mærke historiens vingesus i hvert hjørne og smage de bedste pizza- og pastaretter uden at skynde dig. Det vil være det hele værd.

Anbefales, hvis... du overvejer at besøge begge steder. Du skal også vide, at dette er den mest økonomiske løsning, for hvis du booker begge billetter separat, ender du med at betale en højere pris.


Kombinerede billetpriser til Colosseum og Vatikanet

Detalje af Colosseum| ©Unsplash
Detalje af Colosseum| ©Unsplash

I Hellotickets kan du vælge forskellige kombinerede billetter til Colosseum og Vatikanet, jeg fortæller dig, hvad de består af:

 • Billetter til Colosseum og Forum Romanum + Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel: Denne pakke med billetter giver dig mulighed for at nyde de mest emblematiske monumenter i den italienske hovedstad såsom Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel, Forum Romanum, Palatinerhøjen og Colosseum. Du får alle billetter inkluderet, og du kan bruge dem i 3 dage til en anslået pris på 82 euro. Jeg anbefaler denne mulighed, hvis du vil udforske byen og dens attraktioner frit og bruge så meget tid, som du vil, på hver enkelt.
 • Guidet tur til Colosseum og Forum Romanum + Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel: Denne halvdagsmulighed inkluderer guidede ture til byens vigtigste seværdigheder. Sammen med en ekspert besøger du Vatikanet og Det Sixtinske Kapel, Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen. Prisen er omkring 90 euro, og det er en ideel aktivitet, hvis du har en stram rejseplan og ønsker at få mest muligt ud af din tid og dine penge.

Det er bedst at booke denne mulighed på forhånd og online, så du kan sammenligne tidspunkter og tilgængelighed, og frem for alt, så du ikke ender med at betale separate billetpriser efter lange køer ved begge billetkontorer. Du kan altid booke en guidet tur i Vatikanet og en guidet tur i Colosseum hver for sig, men hvis du gør det i kombination, sparer du tid og penge.

Book billetter til Colosseum og Vatikanet

Sådan køber du billetter til Colosseum og Vatikanet på egen hånd

Vatikanets kuppel| ©Javier Martinez
Vatikanets kuppel| ©Javier Martinez

Til både Colosseum og Vatikanet kan du købe dine billetter online på deres respektive hjemmesider, samt på forskellige turisme- og kulturportaler.

Colosseum har også fysiske billetkontorer, hvor du kan købe billetter direkte, selvom du kan støde på endeløse køer og ventetider. I Vatikanet kan du derimod kun købe de billetter, der giver adgang til Peterskirkens kuppel, ved personligt fremmøde.

Den absolut bedste løsning, hvis du ikke vil gå glip af disse juveler i romersk historie, er at købe dine billetter på forhånd online. På den måde behøver du ikke tænke og spekulere over tid og penge.

Køb dine billetter til Colosseum og Vatikanet

Sådan får du rabat på billetter til Colosseum og Vatikanet

Uden for Colosseum| ©Palumbos
Uden for Colosseum| ©Palumbos

Følgende personer er berettiget til rabat:

 • Akkrediterede italienske lærere
 • Lærere med speciale i kunsthistorie, der ledsager en gruppe, kan få gratis eller reduceret adgang.
 • Handicappede og deres ledsagere fra social- eller sundhedsvæsenet
 • Officielle guider og turisttolke fra EU, forudsat at de får adgang i forbindelse med udøvelsen af deres professionelle aktivitet.
 • Akkrediterede kunsthistorie- og gymnasielærere
 • Lærere og studerende i arkitektur, bevarelse af kulturarv, uddannelsesvidenskab og litteratur eller litterære fag med arkæologisk eller kunsthistorisk retning.
 • Børn under 18 år, ledsaget af en voksen, kan få adgang til reducerede priser.

Ud over disse fordele for dem, der opfylder ovenstående krav, åbner Colosseum sine døre gratis den første søndag i hver måned. Køerne er dog som regel endeløse, så hvis du vælger denne mulighed, anbefaler jeg, at du står tidligt op og er tålmodig.

Køb dine billetter til Colosseum og Vatikanet

Hvad er inkluderet i den kombinerede billet til Colosseum og Vatikanet?

Peterskirken| ©Unsplash
Peterskirken| ©Unsplash

Billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Colosseum-billetten er en fuld billet, der også inkluderer et besøg på Forum Romanum, den enorme esplanade med de arkæologiske rester, der engang var epicentret for byens sociale liv, og på Palatinerhøjen, den mest centrale af Roms syv bakker og et af de ældste punkter i byen. Disse tre punkter ligger meget tæt på hinanden og er inkluderet i turen.

Billetter til Vatikanmuseerne og Peterskirken

Når vi taler om billetter til Vatikanet, henviser vi faktisk til indgangen til Vatikanmuseerne, en af de største kunstsamlinger i Europa. Området, hvor Vatikanstaten ligger, har to hovedattraktioner: museerne og Peterskirken, som er gratis at besøge. Den kombinerede tur til Vatikanet og Colosseum inkluderer også et besøg i basilikaen.

Book kombinerede billetter til Colosseum og Vatikanet

Kan det betale sig at købe en kombineret billet?

Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Ja, hvis du skulle købe begge billetter hver for sig, ville du ende med at bruge mere tid og flere penge. Her er en oversigt over de vigtigste fordele ved en kombineret billet:

 • Spar timevis af ventetid (ja, timer, flertal) på begge steder, for ved at bestille dine billetter på forhånd kan du få adgang til begge steder med det samme og i perfekt rækkefølge.
 • Bedre organisering. Jeg kan altid godt lide at give plads til improvisation, når jeg rejser, og lade mig rive med af den pågældende by. Men der er altid steder, man er nødt til at se, og det faktum, at de er så mytiske, betyder, at de er fulde af turister, og at besøget nogle gange indebærer ekstra stress (man skal beregne tidspunkter, hvordan man kommer derhen, tidsplaner, ventetid ...), som endda kan ødelægge oplevelsen af besøget.
 • Du sparer på begge billetter: Ved at købe tilbuddet med pakken af disse Rom-must-sees vil du bruge færre penge, end hvis du køber dem hver for sig. Tjek det ud, og lad mig det vide!

Book billetter til Colosseum og Vatikanet

En anden mulighed: Tag på en guidet tur til Colosseum og Vatikanet

Gammel papirindgang til Colosseum| ©Unsplash
Gammel papirindgang til Colosseum| ©Unsplash

Det gode ved at købe denne guidede tur med billetter til Colosseum og Vatikanet er, at det er minimalt, hvad du skal organisere; du skal bare være på mødestedet på det aftalte tidspunkt og følge guiden gennem de hovedtelefoner, du får udleveret. Alligevel er der et par ting, du bør vide:

Mødestedet

Mødestedet kan variere afhængigt af årstiden, men det vil være et centralt sted som Piazza del Risorgimento, så du vil ikke have noget problem med at komme dertil enten til fods, hvis du bor i centrum af Rom (byen er generelt ret tilgængelig til fods) eller med offentlig transport. Under alle omstændigheder kan du spørge, hvordan du kommer til stedet, når du har booket turen, og de vil fortælle dig, hvordan du kommer derhen.

Datoer for billetter

Når du booker billetter til Colosseum og Vatikanet som en del af den fælles tur, skal du booke dem til en bestemt dag. Hvis der opstår uforudsete omstændigheder, bedes du afbestille 24 timer i forvejen og få pengene tilbage. Turarrangørerne vil arrangere tidspunkterne for at besøge hvert af punkterne på turen. Afgangstiden vil dog være tidligt, så forvent at stå tidligt op.

Varighed af besøget

Besøgets varighed vil være omkring ni timer i alt for begge steder. Af de ni timer vil to til tre timer være dedikeret til Colosseum og det samme til Vatikanmuseerne. Jeg vil ikke lyve for dig: Det bliver en intens dag, men efter min mening er det mere det værd end at se Colosseum på den ene side og Vatikanet på den anden.

Sprog

Denne tur inkluderer et headset med lyd på flere sprog: spansk, engelsk, fransk, tysk og portugisisk.

Information om frokost

Mad er ikke inkluderet, så selvom du får en frokostpause, anbefaler jeg, at du tager nogle snacks med i rygsækken og et par drikkevarer, så du kan stille sulten, hvis du har brug for det. Du vil dog finde masser af madboder og restauranter i begge områder. Her er de bedste steder at spise i nærheden af Vatikanet, og her er de bedste steder at spise i nærheden af Colosseum.

Besøg Colosseum og Vatikanet med børn

Hvis du planlægger at tage på denne tur med børn, skal du huske på, at de kan ende med at blive meget trætte... Hvis de er interesserede i kunst, er det ikke noget problem, for de vil få en masse at se, men hvis de er for små, skal du vælge en anden mulighed for dit besøg i Colosseum og Vatikanet. Hvis du er interesseret, kan du læse disse tips til at besøge Colosseum med børn.

Book en guidet tur i Vatikanet og Colosseum

Om Colosseum

Det romerske Colosseum| ©Unsplash
Det romerske Colosseum| ©Unsplash

Colosseum er Roms fortid, storhedens, kejsernes og gladiatorernes Rom, men også folkets Rom, for det var netop i dette amfiteater, at den romerske befolkning samledes for at overvære de berømte gladiatorkampe og kampe med vilde dyr. Noget, du helt sikkert bør se, hvis du tager til Rom.

Interessante detaljer

 • Det er det mest besøgte monument i hele Italien.
 • Det blev bygget omkring år 72 f.Kr. af kejser Vespasian, som var en professionel soldat, der senere blev kejser.
 • Hvis du skulle undre dig, så skyldes navnet statuen "Neros kolos" foran amfiteatret.
 • Selvom der nu kun kan komme 3000 mennesker ind i amfiteatret, havde tribunerne en kapacitet på 55.000 tilskuere. Hvis det var et fodboldstadion, ville dets kapacitet placere det på en femteplads blandt de største i Italien.

Om Vatikanet

Kolonnade på Peterspladsen| ©Unsplash
Kolonnade på Peterspladsen| ©Unsplash

Vatikanet udstråler i mellemtiden pragt og pral; det er en gave, der er præget af religionens magt. Den katolske kirke har sit hovedkvarter i byen Rom (nærmere bestemt Vatikanstaten, som betragtes som en separat stat), og man kan ikke lade være med at måbe over dens rigdom.

Gå ikke glip af Peterskirken, dens kuppel, Peterspladsen og Vatikanmuseerne, hvor du finder det vidunderlige Sixtinske Kapel. Jeg vil også fortælle dig, hvad du skal se i Vatikanmuseerne for at få mest muligt ud af dit besøg:

Interessante detaljer

 • Alle freskerne i Det Sixtinske Kapel (med fokus på 'Adams skabelse' eller 'Den sidste dom') af kunstnere som Michelangelo og Botticelli.
 • Du må ikke gå glip af Rafaels malerier som "Transfiguration" (hans sidste maleri), "Heliodoros' udvisning fra templet", "Parnassus" eller "Skolen i Athen".
 • Museerne huser kendte skulpturer som "Laooconte og hans sønner" eller "Apollon fra Belvedere".
 • I Peterskirken finder du den berømte "Pietà" af Michelangelo.
 • Udsigten fra toppen af kuplen, som er åben for offentligheden, er nok en af de bedste i Rom.

Nyttige tips til dit besøg i Colosseum og Vatikanet

Peterspladsen klar til en religiøs fejring| ©Unsplash
Peterspladsen klar til en religiøs fejring| ©Unsplash

Hvordan man klæder sig

Hvis du rejser om sommeren, er Rom ekstremt varmt. Især på Forum Romanum er temperaturen høj, og der er ingen skygge, så du skal medbringe vand, solcreme, hat og solbriller.

I Colosseum er der dele, der ligger i skygge, men der er også mere sol. Du vil tænke: Fedt, jeg tager det fedeste tøj på, jeg har til dagen for besøget. Forkert! Et tip til at besøge Vatikanet: De lukker dig ikke ind med bare skuldre eller i for kort tøj. Du bliver nødt til at have et tørklæde i din rygsæk og bære det over skuldrene for at komme ind i Peterskirken og Vatikanmuseerne.

Et vigtigt tip til at besøge Colosseum og Forum Romanum: Tag behagelige sko på, ellers kan den ni timer lange tur tage lang tid. Selvom det måske virker indlysende, så tag ikke helt nye sko på.

Tag ikke en stor rygsæk eller bagage med, da du ikke får lov til at passere med disse ting på nogen af stederne.

Bliv ikke adskilt fra gruppen

Hold styr på din tid under turen. De vil vente på dig, hvis du er lidt forsinket, men det betyder ikke kun, at du forsinker hele gruppen, men også at den næste turistattraktion, du ser, har mindre tid, og du bliver nødt til at se den hurtigere. Organiserede ture er ikke et tidspunkt til at købe gaver eller udforske området i ro og mag; det har du tid til.

Fotografier

Glem ikke at tage din telefon og dit kamera med. Jeg siger ikke dette (overhovedet), fordi du vil kigge på din telefon; det ville være en skam, hvis du gjorde. Jeg siger det, fordi hvis du har tænkt dig at tage billeder af turen (og det vil være meget svært ikke at tage dem), kan du løbe tør for batteri (du kommer til at se en masse ting). Personligt gør jeg det, når jeg rejser, at hvis jeg ikke har mit kamera med, eller jeg ikke har lyst til at slæbe for meget på det, og jeg vil bruge min mobil, så sætter jeg min telefon på flytilstand (så jeg kan udnytte det og koble fra) og bare bruge kameraet.

Guidede ture i Colosseum og Vatikanet

Besøg i Colosseum| ©Juliana Malta
Besøg i Colosseum| ©Juliana Malta

Hvis du er på udkig efter et detaljeret og dybdegående besøg i Colosseum og Vatikanet, er denne mulighed ikke noget for dig. Tiden til at besøge begge steder vil være begrænset, da prioriteten vil være at se alle stederne på turen så behageligt som muligt, men ikke at udforske dem i dybden.

Hvis du er på udkig efter en længere og mere detaljeret guidet tur, hvor hvert af de vidundere, du vil se, vil blive forklaret for dig, anbefaler jeg dig at booke den guidede tur til Colosseum eller den guidede tur til Vatikanmuseerne, som jeg også har skrevet artikler om, så du kan evaluere alle oplysningerne. Her kan du læse den Bedste guidede Vatikan ture og her den om Colosseum ture.

Book en guidet tur i Vatikanet og Colosseum

Roma Pass og Omnia Card: turistkortet til at besøge Colosseum og Vatikanet

Inde i Peterskirken| ©Unsplash
Inde i Peterskirken| ©Unsplash

Den bedste mulighed for at drage fordel af turistkortet til disse attraktioner er Roma Pass og Omnia Card, da du med det kan vælge at komme gratis ind til to turistattraktioner, som ikke nødvendigvis behøver at være Colosseum eller Vatikanet. Med dette kort kan du også bruge byens transport gratis, så du bruger det til at gå til mødestedet for turen og vende tilbage derfra sidst på dagen.

Under alle omstændigheder er mit råd ikke at lade sig rive med, og før du investerer i et bykort, skal du sørge for at gøre dit hjemmearbejde. Her kan du læse alle de detaljerede oplysninger om Rom Pass og andre pas.

Køb dit Roma Pass og Omnia Card

Hvis du er interesseret i at besøge Colosseum og Vatikanet, vil du også være interesseret i

Castel Sant'Angelo| ©Jimmy Harris
Castel Sant'Angelo| ©Jimmy Harris

Med denne mulighed får du set Roms to store vidundere, men der er så meget mere at se! Med ro i sindet over at have dækket det væsentlige, er mit råd at organisere dit besøg for resten af dagene for at finde de vigtigste springvand, seværdigheder, paladser og pladser i den evige stad og besøge dem til fods.

Hvis du er på udkig efter flere imponerende monumenter efter denne tur, må du ikke gå glip af Pantheon, Castel Sant'Angelo eller kirker som Santa Maria Maggiore eller Santa Maria in Trastevere. Hvis det derimod er Vatikanmuseerne, der imponerer dig mest på denne tur, skal du huske at besøge Borghese-galleriet. Hvis du har lyst, kan du læse mere i mit indlæg på Borghese haver oggalleritureogbilletter.

Hvis du ønsker en mere omfattende guidet tur i byen, har jeg også lavet et indlæg om mine favoritter, så læs her alt, hvad du har brug for at vide om Rom Tours.