Transport til og fra Fiumicino lufthavn

Her er de bedste muligheder for at komme til dit hotel fra lufthavnen i Rom, hvis du lander i Fiumicino.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Transport til og fra Fiumicino lufthavn

Venter på transporten i lufthavnen | ©Atoms

Byen har to lufthavne, Fiumicino, hovedlufthavnen, og Ciampino. Hvis du flyver til Fiumicino, kan denne artikel gøre dit liv lettere, når du lander.

Der er intet som en dårlig oplevelse i lufthavnen, der kan ødelægge din lyst til at rejse, så læs videre for at finde ud af, hvordan du gør det så nemt som muligt at komme til Rom fra Fiumicino lufthavn.

Muligheder for at komme til Rom fra Fiumicino lufthavn

Her er de bedste muligheder for at komme til dit hotel, når du kommer ud af flyet. Du kan enten dele rejsen med andre rejsende eller vælge en privat tur, alt efter hvad der passer dig bedst. Eller hvis du foretrækker at spare så meget som muligt, kan du vælge bussen, som du også kan bestille til returrejsen.

Delte overførsler mellem Fiumicino og Rom

I lufthavnen| ©Dan Gold
I lufthavnen| ©Dan Gold

Fælles transport er en af de bedste muligheder for at komme komfortabelt til dit hotel, når du lander i lufthavnen. De fungerer på en meget enkel måde: du bestiller dem på forhånd, når du ankommer til Fiumicino, venter en minibus på dig, som henter dig og andre passagerer op til det antal pladser, du har valgt, og chaufføren kører til Rom for at sætte dig af ved dit hotel.

Fælles ankomsttransfer fra Fiumicino til Romasoner en meget billig løsning, og du slipper for at skulle købe en billet til bus eller tog og for at slæbe din bagage gennem overfyldte offentlige transportmidler.

Der er også mulighed for at booke en fælles afgangstransport fra Rom til Fiumicino, hvilket vil gøre din sidste dag i Rom til en meget roligere og mere tålelig oplevelse, så du kan tage afsked med den evige bys skønhed i ro og mag.

Private overførsler mellem Fiumicino og Rom

I lufthavnen, ankomstterminal| ©Richard Lee
I lufthavnen, ankomstterminal| ©Richard Lee

Den bedste mulighed for at komme til Rom fra lufthavnen. En privat ankomsttransport fra Fiumicino til Rom fungerer på stort set samme måde som en delt transport, men det er kun dig og dine ledsagere, der er i køretøjet. Hvis du rejser med din familie eller en stor gruppe venner, er dette den bedste løsning, hvis du skal fylde de 6 pladser i et køretøj, da det koster dig en pris, der svarer til prisen for en delt transport, og du vil kunne rejse i selskab.

Hvis du bor forskellige steder, skal du dog huske på, at denne transport kun stopper på én destination.

Ligesom med fælles transport kan du bestille en privat transport fra Rom til Fiumicino og nyde din sidste dag i Rom uden besvær og stress.

Book en privat transfer fra Roms lufthavne

Det skal du vide, før du bestiller en transport mellem lufthavnen og byen

Book online| ©Charles Deluvio
Book online| ©Charles Deluvio
  • Du vil blive bedt om nogle oplysninger om dit fly, f.eks. flyidentifikationskode og det omtrentlige landingstidspunkt (ved ankomsttransfer) eller starttidspunkt (ved afgangstransfer). Dette giver busselskabet mulighed for at informere chaufføren om eventuelle forsinkelser, ved hvilken afkørsel han skal vente på dig, og for returtransporten til lufthavnen at vide, hvornår han skal hente dig og sætte dig af i lufthavnen, så du ikke får problemer.
  • Du bør også oplyse dit telefonnummer, så chaufføren kan kontakte dig for at informere dig om eventuelle ændringer i tjenesten, som du bør være opmærksom på.
  • Hvor lang tid tager det at komme til Rom fra lufthavnen? Omkring 45 minutter, hvis du er heldig, og kan blive lidt forsinket, hvis der er trafik.
  • Din chauffør vil vente på dig i højst 30 minutter. Så du skal ikke skynde dig ud af flyet, for der er ingen grund til at skynde sig. Chaufføren har dine flyoplysninger og ved omtrent, hvor lang tid det vil tage dig at nå frem til mødestedet.
  • Du må medbringe én kuffert og én håndtaske, og chaufføren hjælper dig med at lægge din bagage i bagagerummet. Hvis du rejser med særlig bagage, f.eks. et instrument, en cykel eller en gadget, anbefaler jeg, at du kontakter transportbureauet inden du booker eller, hvis du kan, angiver det i bemærkningerne på bookingtidspunktet.
  • Transfers dækker normalt kun det centrale område af Rom, så hvis du bor uden for centrum, er denne transfer måske ikke egnet til dig. Hvis du er i tvivl, er det bedst at tjekke på reservationstidspunktet, om dit hotel er inkluderet, og hvis det ikke er, kan du nemt annullere reservationen.

Sådan kommer du til Rom fra Fiumicino: andre transportformer

Roma Termini togstation| ©Dan Visan
Roma Termini togstation| ©Dan Visan

Hvis du ikke ønsker at bestille en transfer af prismæssige årsager eller bare ønsker at komme til Rom som en lokal, er der andre muligheder for at komme til byen fra Fiumicino lufthavn.

En ting, du under alle omstændigheder skal undgå, er private biler, der tilbyder at køre dig til Rom til en tilsyneladende lav pris. Hvis du tænker over det, vil det ikke være meget billigere end en transfer, og du ved aldrig, hvad der kan ske, selv om Rom er en meget sikker by at rejse i. Vælg i stedet et af disse alternativer:

Busrejse til Rom fra Fiumicino

Bussen retur mellem Rom og Fiumicino er en meget billig mulighed, og det gode er, at du i dette tilfælde kan bestille din billet på forhånd. Nogle busser stopper på Termini Station, mens andre stopper forskellige steder i byens centrum, afhængigt af transportselskabet.

Rejsen tager ca. 45 minutter, og der afgår busser hvert 30-40 minut fra Fiumicino lufthavn. Du har plads til at stille dine tasker og eventuel bagage, da der ikke er nogen restriktioner her.

Du kan også tage bussen tilbage til lufthavnen fra det centrale Rom med stop ved Termini, Vatikanet og Via Aurelia.

Turen til Rom fra Fiumicino med tog

Du kan komme til Rom med tog på to måder. Den ene er at tage Leonardo Express til Termini station, hvilket tager 55 minutter og koster 15 €. Den anden mulighed er FL-1-toget, som tager lidt længere tid at komme til Rom (ca. 1 time og 15 minutter), men er lidt billigere (8 €).

Du kan også bruge disse tog til at komme tilbage til lufthavnen fra Rom. På Termini station kan du købe en billet og stige på toget.

Taxa til Rom fra Fiumicino

En mulighed, som jeg ikke rigtig kan anbefale, da du betaler en pris, der svarer til prisen for transfererne, men uden alle fordelene ved at booke på forhånd. Hvis du havde planlagt at tage offentlig transport, men fortryder det i sidste øjeblik, skal du under alle omstændigheder huske på, at den officielle pris, som Roms byråd har fastsat for at komme til Rom med taxi fra Fiumicino, er 48 €.

Mit råd er at sikre dig, inden du sætter dig på toget, at lokomotivføreren vil opkræve denne pris, og at forhandle, hvis de vil opkræve ekstra betaling for en natterejse eller bagagetillæg.

Sådan kommer du til Rom fra Fiumicino med lejebil

Endelig er der en mulighed, som ikke er særlig populær, men som kan give dig en idé om, hvordan du kan tilrettelægge din rejse, nemlig at leje en bil i lufthavnen. Dette er især nyttigt, hvis du planlægger at tage på flere udflugter til andre byer under dit ophold i Rom, da du sparer på overførsler og samtidig sikrer dig din transportform.

Hvis du vælger at leje en bil, har du flere muligheder for at gøre det i lufthavnen, ved de forskellige biludlejningsfirmaers skranker.

Book din bagageopbevaring på Termini