Pavelige publikumsbilletter

En af de store attraktioner i Vatikanet er at høre pavens velsignelse, men det er ikke altid let at se ham personligt: Her er hvordan, hvornår og hvor du kan se ham eller endda deltage i den pavelige velsignelse.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Pavelige publikumsbilletter

Paven hilser på de troende | ©RDMBP

Paven er biskop i Rom og overhoved for den katolske kirke, verdens største kristne trossamfund. Med undtagelse af personligheder, myndigheder eller andre, der får æren af at hilse personligt på den hellige fader, har de fleste pilgrimme og turister, der besøger Vatikanet, to muligheder for at se paven personligt: søndagens Angelus (kræver ingen billet, bare vær på Peterspladsen kl. 12.00) og onsdagens audiens, hvortil der kræves billet. Sådan får du en billet:

Den bedste løsning

Pavelig audiens i Vatikanet (onsdage)

Sikr dig din billet til den pavelige audiens på den nemme måde!

Hvis du på din rejse til Rom gerne vil overvære den ugentlige paveaudiens i Vatikanet, men ikke vil spilde tid på at stå i kø, så sørg for at få en plads ved at købe din billet online på forhånd.

Onsdagens audiens er gratis, men for at deltage er det nødvendigt at få en billet fra Vatikanet og hente den personligt i Rom. Da pladserne er begrænsede, og efterspørgslen er meget stor, er det meget svært at få en billet, og desværre bliver mange udeladt på grund af pladsmangel.

Når du ankommer til Peterspladsen, får du en guide, der hjælper dig med at en god plads, lige før paveaudiensen begynder.

Hvorfor jeg kan lide denne løsning: Det er den nemmeste måde at sikre sig en billet og få en plads på Peterspladsen til en rimelig pris.

Anbefales, hvis... du vil have en eksklusiv oplevelse i Vatikanet og ikke vil bekymre dig om at finde dine egne billetter og risikere ikke at få dem i tide til din rejse.

Fordele ved at bestille dine billetter til pavelig audiens på forhånd

Peterspladsen på audiensdagen| ©Michael Gaylard
Peterspladsen på audiensdagen| ©Michael Gaylard

Hvis paven er i Rom, finder der en offentlig audiens sted hver onsdag kl. 09.00 på Peterspladsen. Det er ikke en messe, men en række oplæsninger og hymner, som den hellige fader holder på forskellige sprog i selskab med kardinalerne. Den slutter med en bøn på latin og med, at paven går rundt på pladsen for at give sin velsignelse til de troende.

Onsdagens paveaudiens er gratis, men hvis du bestiller billet til paveaudiensen, er du garanteret adgang, for for at deltage skal du have en billet fra Vatikanet og hente den personligt i Rom:

  • Der er et begrænset antal pladser, og efterspørgslen er ekstremt stor. Ved at bestille din billet til paveaudiensen på forhånd er du garanteret adgang til Peterspladsen for at se paven på nært hold under onsdagsaudiensen.
  • Under denne aktivitet vil du blive ledsaget af en lokal guide, som vil tage sig af alle detaljerne, så du kan få den bedst mulige udsigt og nyde denne oplevelse i ro og mag.
  • Denne billet inkluderer et headset, så du ikke går glip af noget af det, paven siger under audiensen.

Book din billet til den pavelige audiens

Hvorfor anbefaler jeg denne aktivitet?

Troende på Peterspladsen venter på den ugentlige audiens| ©Dennis Sylvester Hurd
Troende på Peterspladsen venter på den ugentlige audiens| ©Dennis Sylvester Hurd

At have muligheden for at være få meter fra paven og endda, med lidt held, trykke hans hånd og bede med ham i hjertet af Rom, er et uforglemmeligt minde for enhver troende kristen og en oplevelse, der varmt kan anbefales.

Jeg har gode minder fra den dag, ikke kun fordi jeg havde mulighed for at se paven personligt under sådan en særlig fest, men også fordi vi havde det sjovt takket være vores guide, der altid var meget opmærksom på os og hjalp folk i vores gruppe med at få en god plads under den pavelige audiens.

For mig var det en fordel at købe en billet til paveaudiensen og garantere adgang, for hvis jeg var taget af sted på egen hånd, ville oplevelsen have været mere kaotisk, når det kom til at booke en gang i Rom på grund af den store efterspørgsel og manglen på pladser til begivenheden. For ikke at nævne de lange køer for at komme ind på Peterspladsen og vanskeligheden ved at finde en god plads i menneskemængden.

Book din billet til den pavelige audiens

Ofte stillede spørgsmål

Pave Frans under en Angelus| ©Wikipedia - Paris Orlando
Pave Frans under en Angelus| ©Wikipedia - Paris Orlando

Hvor lang tid varer det?

Den pavelige audiensceremoni som sådan varer cirka 90 minutter.

På hvilke sprog er denne aktivitet tilgængelig?

spansk, engelsk og fransk.

Er der en dresscode for at se paven?

Ja, det er der. For at få adgang til visse religiøse steder kræves der en bestemt påklædning, som gælder for både mænd og kvinder. Tøj, der blotter skuldre og knæ, er ikke tilladt, så hvis du ikke overholder denne dresscode, kan du risikere at blive nægtet adgang til den pavelige audiens eller Angelus.

Det er ikke nødvendigt at klæde sig ekstremt formelt, men da du skal se en så fremtrædende personlighed og måske have taget et souvenirbillede med ham, anbefaler jeg, at du vælger et elegant look.

Er det muligt at medbringe en genstand, som paven kan velsigne?

Ja, det er muligt. Jeg råder dig til at medbringe en lille genstand som f.eks. en rosenkrans, et krucifiks eller et helligt kort. Af sikkerhedsmæssige årsager er det bedst ikke at medbringe store genstande, tasker eller rygsække.

Er denne aktivitet tilgængelig for kørestolsbrugere?

Ja, denne tur er velegnet til kørestolsbrugere, så længe de rejser med en ledsager, der kan hjælpe dem med at komme ind og ud af bussen. Rejsearrangøren oplyser, at kørestole vil blive opbevaret i bussens bagagerum.

Er det muligt at tage barnevogne med?

Ja, klapvogne kan tages med under aktiviteten, men børnene skal siddeskødet af deres forældre i bussen.

Hvad sker der, hvis det regner?

Hvis vejrforholdene ikke tillader, at onsdagens audiens afholdes udendørs, vil den blive afholdt inde i Peterskirken eller i Audienssalen (Paul VI-salen eller Nervi-salen) afhængigt af antallet af deltagere, som vil blive inddelt i grupper for at kunne rumme dem ordentligt.

Skal jeg stå i kø for at komme ind?

Nogle mennesker står i kø fra tidligt om morgenen, men det er ikke nødvendigt at være der så tidligt, bare nok tid til at komme igennem sikkerhedstjekket og forsøge at få en god plads, hvilket aktivitetsguiden tager sig af, som har alt under kontrol.

Får vi reserverede pladser?

Det er vigtigt at huske på, at når du køber din billet til paveaudiencen, er du garanteret adgang, men ikke en bestemt plads, da disse bliver besat, efterhånden som folk ankommer til pladsen. Pladserne er ikke nummererede. Hvis du ikke får en plads i de bedste positioner, skal du ikke bekymre dig, for pladsen er enorm, og du kan stå på siderne eller bagved. Faktisk kan begivenheden høres godt fra alle steder.

Hvor længe varer ceremonien?

Paven ankommer til Peterspladsen kl. 9 i pavemobilen for at hilse personligt på de troende, og den pavelige audiens begynder omkring kl. 9.30. Begivenhedens start kan være lidt forsinket, fordi det tager mest tid at hilse på folk på de forreste rækker, især når det gælder syge, børn og nygifte, som han giver særlig opmærksomhed.

Den pavelige audiens varer ca. 90 minutter, og til sidst går den hellige fader rundt på pladsen for at give sin velsignelse til de tilstedeværende, inden han går.

Book din billet til den pavelige audiens

Andre muligheder for at se paven

Privat audiens med paven| ©Presidencia El Salvador
Privat audiens med paven| ©Presidencia El Salvador

Søndagens Angelus

I modsætning til de pavelige audienser om onsdagen er det ikke nødvendigt at købe billet for at deltage i Angelus-ceremonien. Det er en simpel begivenhed, og det er nok at komme til Peterspladsen før kl. 12 for at få en god plads.

I denne søndagsceremoni, som varer omkring 20 minutter, kigger paven ud af vinduet fra sit værelse i det apostoliske palads (til højre for Peterskirkens facade) for at hilse på de troende, der er samlet på pladsen. Derefter holder han en kort prædiken for de tilstedeværende, beder Angelus med dem og slutter af med en generel velsignelse.

Ved denne lejlighed vil du se paven på afstand, fra vinduet i pavens lejlighed, men at deltage i Angelus i Rom og bede med den hellige fader er også en unik og uforglemmelig oplevelse for enhver kristen.

Pavens daglige messe i Santa Marta

Hver dag fejrer Hans Hellighed messe i sin residens i Santa Marta. Hvis du af en eller anden særlig grund gerne vil deltage i denne fejring i selskab med Den Hellige Fader, kan du anmode om tilladelse fra præfekturet for det pavelige hus via fax ved at udfylde formularen på præfekturets hjemmeside.

Men som det er logisk, gives denne type tilladelse meget restriktivt på grund af størrelsen på pavens kapel og denne type ceremonis karakteristika.

En privat audiens hos paven

Mange mennesker drømmer om at få en privat audiens hos den hellige fader. På grund af hans travle kalender er det ofte kompliceret, men ikke umuligt.

Hvis det er tilfældet for dig, skal du blot skrive et brev til Vatikanet og bede om en privat audiens hos paven og fortælle, hvorfor du gerne vil have et personligt møde med ham. Hvem ved, måske er du endda heldig - det skader ikke at prøve!

Book din billet til paveaudiensen

Hvis du kan lide Paveaudiens i Rom, vil du måske også være interesseret i

Besøg Det Sixtinske Kapel| ©Calvin Craig
Besøg Det Sixtinske Kapel| ©Calvin Craig

Når du har set paven personligt, vil du måske gerne besøge Peterskirken, kristendommens hovedsæde. Mit råd er at booke en guidet tur i basilikaen, som også inkluderer adgang til grotterne, hvis du virkelig vil suge det hele til dig.

Hvis du besøger Rom, må du heller ikke gå glip af Vatikanmuseerne, en af byens store skatte, hvor du også kan se det spektakulære Sixtinske Kapel. Vidste du, at hvis du bestiller last minute-billetter til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel, undgår du køerne og får adgang til alle de rum og gallerier, der er åbne på tidspunktet for dit besøg?

Og selvom det ikke er så berømt som Vatikanets udstillingsrum, er Kapitolmuseerne et stærkt anbefalet besøg, der normalt ikke er inkluderet i de mest typiske turistruter. Book dine billetter til de Kapitolinske Museer på forhånd, og vær sikker på at besøge det, der betragtes som verdens første museer.

Book din billet til den pavelige audiens