Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Pavelige publikumsbilletter

En af de store attraktioner i Vatikanet er at høre pavens velsignelse, men det er ikke altid let at se ham personligt: Her kan du se, hvordan, hvornår og hvor du kan se ham eller endda deltage i den pavelige velsignelse.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Pavelige publikumsbilletter

Paven hilser på de troende | ©RDMBP

Paven er biskop i Rom og leder af den katolske kirke, som er det største kristne samfund i verden. Uanset om du er religiøs eller ej, er det en oplevelse, du ikke må gå glip af under dit besøg i Rom og Vatikanstaten, at lære Vatikanet og den hellige fader at kende.

Men hvordan kan man se paven helt tæt på? Med undtagelse af VIP'er, myndigheder og andre, der kan få æren af at hilse på den hellige fader personligt, har de fleste pilgrimme og turister, der besøger Vatikanet, to muligheder for at se paven personligt: Angelus om søndagen (ingen billet kræves, man skal blot være på Peterspladsen kl. 12.00) og onsdagens paveaudienser, hvortil der kræves billet. Her kan du se, hvordan du får en billet, så hold øje med os!

Den bedste løsning

Papal Audience Billetter (Vatikanstaten)

Sikker adgang til det pavelige audiens med transport fra dit hotel

Hvis du på din rejse til Rom ønsker at deltage i pavens ugentlige audiens i Vatikanet, men ikke vil spilde tid på at stå i kø, skal du købe din billet online på forhånd.

Varighed: 3 timer

Hvis paven er i Rom, finder der en offentlig audiens sted hver onsdag på Peterspladsen kl. 9.00 om morgenen. Det er ikke en messe, men en række læsninger og salmer, som den hellige fader holder på forskellige sprog i selskab med kardinalerne. Den slutter med en bøn på latin og med at paven går rundt på pladsen for at velsigne de troende.

Onsdagens paveaudiens er gratis, men for at kunne deltage er det nødvendigt at få en billet fra Vatikanet og afhente den personligt i Rom. Da pladserne er begrænsede, og efterspørgslen er meget stor, er det meget svært at få en billet, og desværre bliver mange mennesker udelukket på grund af pladsmangel.

Kl. 7.45 mødes du med din guide på Via della Conciliazione 40 til en kort bustur gennem Roms gader i selskab med en lokal guide, som vil vise dig nogle af de mest symbolske steder i byen. I slutningen af ruten ankommer du til Peterspladsen, hvor du kan få en afslappet adgang og en god plads, lige før pavens audiens begynder kl. 9 om morgenen.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Det er ikke kun den nemmeste måde at sikre sig en billet og få en plads på Peterspladsen til en rimelig pris, men du får også en kort rundvisning i Rom med en lokal guide, som vil forklare dig om byens historie, inden du skal se paven.

Anbefales, hvis... du ønsker at få en eksklusiv oplevelse i Vatikanet og samtidig se en del af Rom med en ekspertguide til den bedste pris.


Fordele ved at forudbestille en billet til pavens audiens

Peterspladsen på en dag med publikum| ©Michael Gaylard
Peterspladsen på en dag med publikum| ©Michael Gaylard
 • For det første fordi pladserne er begrænsede, og efterspørgslen er meget stor. Hvis du bestiller din billet til pavens audiens på forhånd, er du sikret adgang til Peterspladsen for at se paven på tæt hold ved audiensen på onsdag.

 • For det andet omfatter denne billet en kort bustur i Rom før den pavelige audiens, hvor du vil se nogle af de mest ikoniske seværdigheder i den evige by.

 • For det tredje fordi du under denne aktivitet vil blive ledsaget af en lokal guide, som vil forklare Roms og Vatikanets historie (du vil lære mange kuriositeter) og vil tage sig af alle detaljerne, så du kan få den bedst mulige udsigt og nyde denne oplevelse i din fritid.

Book din billet til pavens audiens

Hvad vil du se, hvis du bestiller din billet på forhånd og tager med på turen?

Onsdag audiens hos paven| ©HazteOir.org
Onsdag audiens hos paven| ©HazteOir.org

I den første del af turen vil du besøge de vigtigste attraktioner i Rom omkring Vatikanstaten.

 • De antikke Aurelianiske mure.
 • Villa Borghese.
 • Piazza del Popolo med sine to barokkirker og den egyptiske obelisk.
 • Floden Tiber.
 • Slottet Sant'Angelo, hvor den romerske kejser Hadrianus' grav ligger.

Adgangen til Peterspladsen åbner kort før kl. 8, så de, der allerede står i kø, kan komme ind i ro og mag.

Book din billet til pavens audiens

Hvorfor anbefaler jeg denne aktivitet?

Troende på Peterspladsen venter på den ugentlige audiens| ©Dennis Sylvester Hurd
Troende på Peterspladsen venter på den ugentlige audiens| ©Dennis Sylvester Hurd

At have mulighed for at være få meter fra paven og endda, med lidt held, at give ham hånden og bede med ham i hjertet af Rom er et uforglemmeligt minde for enhver troende kristen og en yderst anbefalelsesværdig oplevelse.

Jeg har gode minder om den dag, ikke kun fordi jeg havde mulighed for at se paven personligt under en så speciel fest, men også fordi vi havde det rigtig godt under den tidligere rundvisning i Rom, og det var i høj grad takket være vores guide, som altid var meget opmærksom på os og hjalp folk i vores gruppe med at få en god plads under pavens audiens.

Jeg tror, at hvis vi havde været til pavens audiens på egen hånd, ville oplevelsen have været mere kaotisk, da vi skulle reservere plads i Rom på grund af den store efterspørgsel og manglen på pladser til arrangementet. For ikke at nævne de lange køer for at komme ind på Peterspladsen og vanskelighederne med at finde en god plads i menneskemængden.

Takket være guiden var vi heldigvis i stand til at se ham tæt på og tage masser af billeder - alt gik godt!

Ofte stillede spørgsmål

Pave Frans under en Angelus| ©Wikipedia - Paris Orlando
Pave Frans under en Angelus| ©Wikipedia - Paris Orlando

Hvor længe varer aktiviteten?

Hele turen varer 3 timer. Selve audiensceremonien varer ca. 90 minutter.

På hvilke sprog er denne aktivitet tilgængelig?

engelsk, spansk og fransk.

Er der en dresscode for at se paven?

Det er rigtigt: Adgang til visse religiøse steder kræver en dresscode, der gælder for både mænd og kvinder. Tøj, der viser skuldre og knæ, er ikke tilladt, så hvis du ikke overholder denne dresscode, kan du risikere at blive nægtet adgang til den pavelige audiens eller Angelus.

Det er ikke nødvendigt at klæde sig ekstremt formelt, men da du skal se en så fremtrædende personlighed og måske tage et souvenirfoto med ham, anbefaler jeg, at du vælger et elegant look.

Er det muligt at medbringe en genstand, som paven skal velsigne?

Ja, det er muligt. Jeg råder dig til at vælge en lille genstand som f.eks. en rosenkrans, et krucifiks eller et helligt kort. Af sikkerhedsmæssige årsager er det bedst ikke at bære store genstande, tasker eller rygsække.

Er denne aktivitet tilgængelig for personer i kørestol?

Faktisk er denne tur velegnet til kørestolsbrugere, så længe de rejser med en ledsager, der kan hjælpe dem med at komme ind og ud af bussen. Rejsearrangøren gør opmærksom på, at kørestole opbevares i bussens bagagerum.

Er det muligt at medbringe barnevogne?

Ja, barnevogne kan medbringes under aktiviteten, men børnene skal sidde på skødet af deres forældre i bussen.

Hvad sker der, hvis det regner?

Hvis vejrforholdene ikke tillader, at onsdagsaudiensen holdes udendørs, afholdes den inde i Peterskirken eller i audienssalen (Paul VI-salen eller Nervi-salen), afhængigt af antallet af deltagere, som inddeles i grupper for at få plads til dem.

Skal vi stå i kø for at komme ind?

Nogle mennesker står i kø tidligt om morgenen, men det er ikke nødvendigt at være der så tidligt, man skal bare have tid nok til at komme igennem sikkerhedskontrollen og forsøge at få en god plads, hvilket aktivitetsguiden sørger for, og han har alt under kontrol.

Har vi reserverede pladser?

Det er vigtigt at huske på, at billetterne ikke omfatter en pladsreservation, da pladserne besættes efterhånden som folk ankommer til pladsen. Pladserne er ikke nummereret. Hvis du ikke får en plads på de bedste pladser, skal du ikke være bekymret, for pladsen er enorm, og du kan stå på siderne eller bagved. Faktisk kan du lytte til begivenheden fra alle steder.

Hvor længe varer arrangementet?

Paven ankommer til Peterspladsen kl. 9 om morgenen med pavemobilen for at hilse på de troende personligt, og den pavelige audiens begynder omkring kl. 9.30. Begyndelsen af ceremonien kan være lidt forsinket, fordi det tager mest tid at hilse på folk på de forreste rækker, især når det drejer sig om de syge, børn og nygifte, som han er særlig opmærksom på.

Den pavelige audiens varer ca. 90 minutter, og ved afslutningen vender den hellige fader tilbage til pladsen for at velsigne publikum, inden han forlader pladsen.

Andre muligheder for at se paven

Pavens privat audiens| ©Presidencia El Salvador
Pavens privat audiens| ©Presidencia El Salvador

Angelus om søndagen

En anden god mulighed for at se paven personligt er under Angelus-ceremonien om søndagen kl. 12.00, når Hans Hellighed er i Vatikanet.

I modsætning til de pavelige audienser om onsdagen behøver du ikke en billet for at deltage i Angelus-ceremonien. Det er en simpel begivenhed, og det er nok at komme til Peterspladsen før kl. 12 for at få en god plads.

Under denne søndagens ceremoni, som varer ca. 20 minutter, kigger paven ud af vinduet i sit værelse i det apostolske palads (til højre for Peterskirkens facade) for at hilse på de troende, der er samlet på pladsen. Derefter holder han en kort prædiken for de tilstedeværende, beder Angelus sammen med dem og slutter med en generel velsignelse.

Ved denne lejlighed vil du se paven på afstand ved vinduet i pavens lejlighed, men det er også en unik og uforglemmelig oplevelse for enhver kristen at deltage i Angelus i Rom og bede sammen med den Hellige Fader.

Pavens daglige messe i Santa Marta

Hans Hellighed fejrer hver dag messe i sin bolig i Santa Marta. Hvis du af særlige årsager ønsker at deltage i denne fest i selskab med den hellige fader, kan du anmode om tilladelse fra præfekturet for det pavelige husholdningsvæsen pr. fax ved at udfylde formularen på præfekturets hjemmeside.

Som det er logisk, gives denne type tilladelse dog kun i meget begrænset omfang på grund af pavens kapel og de særlige kendetegn ved denne type ceremonier.

En privat audiens med paven

Mange mennesker drømmer om at få en privat audiens med den hellige fader. På grund af hans travle kalender er det ofte kompliceret, men ikke umuligt.

Hvis det er dit tilfælde, skal du blot skrive et brev til Vatikanet og anmode om en privat audiens med paven og angive grundene til, at du gerne vil møde ham personligt. Hvem ved, måske er du heldig - det kan ikke skade at prøve!

Hvis du nyder en paveaudiens i Rom, vil du måske også være interesseret i

Besøg det Sixtinske Kapel| ©Calvin Craig
Besøg det Sixtinske Kapel| ©Calvin Craig

Når du har set paven personligt, vil du måske besøge Peterskirken, som er kristendommens hovedsæde, indefra. Du kan læse mere om denne oplevelse her: Billetter til Peterskirken i Rom.

Hvis du besøger Rom, må du ikke gå glip af Vatikanmuseerne, som er en af de store skatte, hvor du også kan se det spektakulære Sixtinske Kapel. Alt, hvad du har brug for at vide, finder du i artiklerne Hvor kan man købe billetter til Vatikanet og Billetter til Det Sixtinske Kapel i Rom.

Og selv om det ikke er lige så berømt som Vatikanets udstillingsrum, er de kapitolinske museer et stærkt anbefalelsesværdigt besøg, som normalt ikke er inkluderet i de mest typiske turistruter. Hvis du vil vide mere om dette museum, må du ikke gå glip af artiklen: Billetter til de Capitolinske Museer.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor længe varer den pavelige audiens?

  Den pavelige audiens varer normalt mellem 1 time og 30 minutter og 2 timer.

 • Hvornår skal jeg ankomme til den pavelige audiens?

  Hvis du vil have en god plads ved pavens audiens, er det normalt tilrådeligt at ankomme 3 timer i forvejen. Vær opmærksom på, at du skal igennem en sikkerhedskontrol, hvilket kan forsinke din adgang til Vatikanet, især hvis du har en stor menneskemængde foran dig.

 • Kan jeg medbringe en genstand, som skal velsignes ved den pavelige audiens?

  Ja, du kan bære en genstand, der skal velsignes, men af sikkerhedshensyn er det bedre ikke at bære en rygsæk eller en stor taske.