Sådan kommer du til Colosseum

Hvis du rejser til Rom, må (eller bør) du tælle timerne, indtil du kan dykke ned i Colosseum. Her kan du se, hvordan du kommer dertil fra alle steder i byen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

Sådan kommer du til Colosseum

Luftfoto af Colosseum | Spencer Davis

Når du har dine billetter til Rom, er det første, du skal gøre, at begynde at planlægge de besøg, du vil foretage, mens du er der. Især de mest populære, som kræver en smule planlægning. Først og fremmest skal du købe din billet til Colosseum eller, hvis du foretrækker det, bestille en billet til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen, som også inkluderer 24-timers adgang til turistbussen. På den måde går du ikke glip af noget!

Og nu er her en guide, som gør det nemt, hurtigt og bekvemt at komme til Colosseum, uanset hvor du er.

Tag en slentretur og gå fra centrum

Piazza Navona| ©Sarah Nichols
Piazza Navona| ©Sarah Nichols

At gå i Rom er et must. Ud over at det er billigt, kan du udnytte gåturen til at nyde byen, gå gennem dens gader, pladser, springvand... En fornøjelse.

Selvom det kan virke som en lang gåtur fra Roms historiske centrum, er det det hele værd. Jeg vil fortælle dig om de mest populære afstande, så du kan beslutte, om du foretrækker at gøre det til fods eller lede efter et alternativ.

Gåafstande til Colosseum fra nogle af Roms vigtigste steder

  • Fra Piazza Spagna: Det vil tage dig 28 minutter at gå ad de små gader, der omgiver den vidunderlige Piazza Spagna, Via del Corso og Via dei Fori Imperiali. Denne gåtur er et must.
  • Fra Piazza Navona: Det vil tage dig 26 minutter at gå en rute, der minder meget om den foregående.
  • Fra Monti: kun 9 minutter, du har ingen undskyldning (plus udsigten til Colosseum, når du går ned ad trapperne fra Monti, er smuk).
  • Fra Isola Tiberina: Kun 24 minutter, og du kan vælge mellem at krydse Circo Massimo eller gå foran Teatro Marcello eller Capitolinermuseerne.
  • Fra Vatikanet: 50 minutter. Utvivlsomt den længste gåtur i det, der betragtes som byens centrum, men bestemt en af de mest fascinerende ruter.

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen med turistbussen

Med metro, den hurtigste måde

Colosseum-stop på Roms metro| ©N i c o l a
Colosseum-stop på Roms metro| ©N i c o l a

Hvis du vil have fart på, uanset hvor du er, er Roms metro altid et godt valg. Metrolinje B forbinder Colosseum og Forum Romanum med de vigtigste punkter i byen.

Og så ligger stoppestedet (Piazza del Colosseo) lige foran ind gangen til Colosseum og Forum Romanum, kun et par minutters gang væk. Du kan ikke gå glip af det. Gør i øvrigt dit kamera klar, for udsigten til Colosseum fra udgangen af metrostationen vil efterlade dig med åben mund. Gør dig klar til det, der kommer!

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen med turistbussen

Kør med bybussen

Bus gennem Roms gader| ©Chris Sampson
Bus gennem Roms gader| ©Chris Sampson

Måske er det ikke lige dig at gå, eller også har du bare ikke lyst til at gå en lang tur om morgenen. Hvis du stadig vil nyde byen og dens seværdigheder, men samtidig være komfortabel og have et lille budget, er det en god idé at køre rundt i Rom med bybus.

Vær tålmodig, for trafikken er kaotisk, gaderne er smalle, og buslinjerne er ofte overfyldte, men i det mindste vil du ankomme til Colosseum mere udhvilet. Tjek Roms hjemmeside for offentlig transport for flere detaljer om køreplaner, billetter og priser.

Anbefalede linjer

Som du kan se nedenfor, er Colosseum godt forbundet med resten af byen:

  • Hyppige linjer, der kører til Colosseum: 117, 175, 186, 271, 53, 571, 53, 571, 571, 75, 80, 810, 85, 87.
  • Natlinje, der forbinder dig til Colosseum: N2.

Og hvis du overvejer at bruge turistbussen?

Det er en god idé atkøbe en billet til Roms turistbus, fordi dette transportmiddel forbinder de vigtigste turistpunkter i byen (Colosseum kunne ikke være mindre), den har en god frekvens, og det bedste af det hele er, at den har to etager, hvoraf den ene ikke er overdækket, så du kan nyde den bedste udsigt, mens du giver dig hen (bogstaveligt talt). Lyder det ikke så slemt nu?

Og hvis det ikke er nok, kan du købe dine Colosseum-billetter her og få en kombinationsbillet, der inkluderer adgang til Forum Romanum, Palatinerhøjen og ubegrænset adgang til tourbussen i 24 timer. Alt i ét!

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen med bustur

Taxa eller Uber, for de dovne (eller de praktiske!)

Taxaer ved Colosseum| ©Robert Lowe
Taxaer ved Colosseum| ©Robert Lowe

Et af de mest universelle transportmidler, taxaen, kører også i Rom. Det er ikke svært at finde en, der kører eller venter på dig ved en taxaholdeplads (kig efter dem i Roms hovedgader eller på pladser, de er meget godt skiltet).

Fortæl chaufføren, hvor du skal hen (og husk at bede ham aktivere tax ameteret for at undgå ubehagelige overraskelser). Colosseum ligger ret centralt, så det burde ikke koste dig for meget. Bare undgå myldretiden for at holde dit budget i skak.

Hvis du vil have en oplevelse, der er lige så behagelig som denne, men samtidig ikke efterlader nogen løse ender, skal du vide, at Uber også fungerer i Rom, og meget godt. Download appen, indtast start- og destinationsadresse, og kortet beregner automatisk ruten, prisen og hvor mange minutter, det vil tage at hente dig.

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen med turistbussen

Brug ansvarlig transport ved at tage en offentlig cykel eller scooter

Cykel rundt i Rom| ©Mike Steele
Cykel rundt i Rom| ©Mike Steele

Så snart du sætter fod i byen, vil du bemærke, at trafikken i Roms gamle gader er blevet fuldstændig moderniseret og byder nye transportmetoder velkommen. På fortovene vil du se snesevis af løbehjul , elektriske løbehjul og cykler parkeret på fortovene, som du kan bruge til at komme fra en del af byen til en anden.

Der er flere virksomheder og APP'er, der administrerer disse køretøjer, så jeg anbefaler, at du tager et kig på de mest populære for at finde ud af priserne. Hvordan fungerer det? Meget nemt: APP'en (uanset hvilken det er) vil altid have et kort over byen, der geolokaliserer dig og foreslår, hvilke løbehjul, cykler eller scootere der er tættest på dig. Book en med et klik, aktiver den og betal kun for de minutter, du bruger den. Det virker som magi!

Lej en delebil, og tænk ikke på noget andet.

Hvis du føler dig mere tryg ved at bruge noget lignende, men rejse på fire hjul, findes der en lignende tjeneste til biler. Car2GO er en af de mest internationale og giver dig mulighed for at leje et køretøj til at bevæge dig rundt i byen og kun betale for de minutter, du skal bruge det.

Du behøver ikke at bekymre dig om forsikring, benzin eller at køre bilen til en parkeringsplads. Forresten! Hvis du planlægger at besøge Colosseum på en søndag, er Via dei Fori Imperiali gågade hele søndagen, så lad bilen stå en anden dag i ugen, og gå eller cykl en tur langs en af de mest fotogene veje i byen.

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen med turistbussen