Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Pompeji fra Rom

Pompeii er det perfekte sted at fordybe sig i fortiden i denne by, der er forstenet af lavaen fra Vestubio. Hvordan kommer man dertil fra Rom? Bemærk!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Sådan kommer du til Pompeji fra Rom

Udsigt over Pompeii | Vladimir de Vico

Hvis du planlægger et besøg til Pompeii fra Rom, har du truffet det rigtige valg. Det arkæologiske sted og den italienske hovedstad ligger mindre end 250 kilometer fra hinanden, hvilket kan tilbagelægges i bil, bus eller tog.

Vil du vide, hvordan du bedst kommer til Pompeii fra Rom, hvor lang tid det tager, og hvilket budget du har brug for? Jeg vil fortælle dig alt om det nedenfor:

Den nemmeste måde: Ankomst ad landevejen på en guidet tur fra Rom

Rejs med minibus| ©Patrick Gaudin
Rejs med minibus| ©Patrick Gaudin

Hvis du vil besøge Pompeji fra Rom på én dag, er den mest praktiske og sikre måde at bestille en Pompeji-udflugt fra Rom, hvor du ikke behøver at bekymre dig om noget som helst: Turene til Rom fra Pompeji omfatter en privat bus eller minibus, der ikke gør nogen stop ind i mellem og sætter dig af ved porten til Pompeji's arkæologiske område.

De omfatter adgangsbilletter uden kø og en guidet tur, der ledes af enprofessionel rejseleder, som vil ledsage dig hele dagen. Hvis du foretrækker det, kan du også inkludere frokost i rejseplanen eller endda et stop i Napoli eller Vesuv.

Kort sagt er alt organiseret, så du ikke behøver at spilde tid på transportlogistik: Når du har bestilt turen, får du den nøjagtige adresse på mødestedet, hvorfra bussen afgår (normalt et sted i Roms centrum), og du vil være tilbage samme dag et par timer senere.

Nyttige oplysninger

 • Turens varighed: ca. to og en halv time.
 • Pris for udflugten: Fra 100 € (inkl. entré og rundvisning)
 • Yderligere oplysninger: Udflugter til Pompeii fra Rom

Bestil en udflugt til Pompeji fra Rom

Fra Rom til Pompeii med tog

Pompeii togstation (Napoli)| ©Alex Ranaldi
Pompeii togstation (Napoli)| ©Alex Ranaldi

Hvis du ikke bryder dig om rundvisninger eller blot foretrækker at se Pompeii på egen hånd, er en god måde at komme dertil fra Rom med tog. Togene afgår fra Termini Station og ankommer til Napoli**(der er ingen togstation i Pompeii**), så du vil stadig være ca. 23 kilometer fra det arkæologiske område i Pompeii, og du skal tage en ekstra bus dertil, hvilket kan tage mere end en halv time.

Bemærk, at der findes højhastighedstog, som bringer dig dertil på lidt over en time, men priserne stiger naturligvis (regionaltog med mange stop ind imellem er billigst, men tager op til en ekstra time).

Hvad angår hyppigheden, kan der i spidsbelastningstider være op til et tog hver halve time, men min anbefaling er at tjekke det officielle togwebsted for at få en idé om den køreplan og rejsetid, der passer dig bedst, før du træffer dit valg.

Hvis du møder op på stationen uden at have taget eller kontrolleret billetterne, risikerer du at skulle nøjes med det hurtige tog (og betale meget) eller det langsomme tog (betale lidt, men miste mere tid på rejsen).

Interessante fakta

 • Rejsetid: 1 time og 20 minutter for det hurtigste højhastighedstog.
 • Pris for togbilletten: Fra 25 ¤ hver vej (det længste regionaltog)
 • Yderligere oplysninger: Trenitalia

Sådan kommer du fra Rom til Pompeii med bus

Rejs til Pompeii med bus| ©Antonio Vera
Rejs til Pompeii med bus| ©Antonio Vera

Da du ved at tage toget skal køre gennem Napoli først, sparer du en transfer, hvis du kører direkte til Pompeji med bus. Det er rigtigt, at det er den længste rute, da det kan tage langt over tre timer, men på den positive side kan du spare lidt, da det er den billigste transportform.

Tilgængelighed og hyppighed er mere begrænset end togene, så jeg anbefaler, at du tjekker hjemmesiden på forhånd for at organisere din tid og få mest muligt ud af din tid i Pompeii. Husk også, at hvis du vælger denne mulighed, skal du selv købe billetterne til Pompeii (og jeg anbefaler, at du gør det online og på forhånd for at undgå lange køer og sikre tilgængelighed).

Nyttige oplysninger

 • Rejsetid: 3 timer og 20 minutter
 • Pris på busbilletten: Fra 17 € hver vej
 • Yderligere oplysninger: Flixbus

Lej din egen bil for mere frihed

Rejs i bil til Pompeii| ©Britta Jerome
Rejs i bil til Pompeii| ©Britta Jerome

Hvis du rejser rundt i Italien, og du har en lejebil, har du helt sikkert mere fleksibilitet i din tidsplan og dine bevægelser, du kan bevæge dig rundt, når du vil, og du kan endda afslutte dit besøg med et stop i Napoli eller Vesuv.

Hvis du er nødt til at leje en bil bare for at tage til Pompeji, anbefaler jeg det slet ikke: afgifter, forsikring, benzin og parkering vil få budgettet for leje af en bil til at skyde i vejret, og det giver ikke meget mening.

Hvis du alligevel vælger denne mulighed, skal du vide, at vejene er i meget god stand, at ankomsten til Pompeii er meget godt skiltet, og at Google Maps som altid vil være en god allierede til at guide dig med den bedste rute, trafikforhold og ankomsttider. Hav en god tur!

Nyttige oplysninger

 • Rejsetid: 2 og en halv time ca.
 • Pris for billeje: Fra 60 € pr. dag + afgifter, skatter og benzin
 • Yderligere oplysninger: Rentalcars

Bestil en udflugt til Pompeii fra Rom