Sådan kommer du til Pompeji fra Rom

Pompeji er det perfekte sted at fordybe sig i fortiden i denne by, der er forstenet af lavaen i Vestubio. Hvordan kommer man dertil fra Rom? Vær opmærksom på det!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Sådan kommer du til Pompeji fra Rom

Udsigt over Pompeii | Vladimir de Vico

Hvis du planlægger et besøg i Pompeji fra Rom, har du truffet det rigtige valg. Det arkæologiske sted og den italienske hovedstad ligger mindre end 250 kilometer fra hinanden, hvilket kan klares med bil, bus eller tog.

Vil du vide, hvordan du bedst kommer til Pompeji fra Rom, hvor lang tid det tager, og hvilket budget du har brug for? Sådan gør du:

Den bedste løsning

Tur til Pompeji og Vesuv fra Rom

Dagstur med skip-the-line-indgang til Pompejis arkæologiske park

Et eventyr fra Rom til Pompeji med bestigning af Vesuv om sommeren eller besøg i Positano om vinteren med frokost inkluderet.

Varighed: 12h

Start din rejse fra Rom til ikoniske Pompeji, hvor en arkæologisk guide tager dig med på en rundtur i ruinerne af denne by, der blev begravet af Vesuv. Fra gamle huse til forstenede kroppe afslører hver detalje historien om denne tragedie.

Efter at have udforsket Pompeji kan du, afhængigt af årstiden, bestige Vesuv om sommeren eller besøge Positano om vinteren. Begge muligheder giver en unik oplevelse og er guidet af lokale eksperter, som giver dig detaljerede oplysninger om området.

Uanset om du vælger vulkan-eventyret eller Positano-udforskningen, vil du altid være ledsaget af en guide, som vil besvare dine spørgsmål og give dig yderligere oplysninger om de besøgte steder.

Anbefales, hvis... du vil fordybe dig i Pompejis rige arkæologiske historie og udforske regionens naturlige charme, mens du nyder en frokost med typiske retter.

Mest praktisk: ankom med bil på en guidet udflugt fra Rom

Rejs med minibus| ©Patrick Gaudin
Rejs med minibus| ©Patrick Gaudin

For at besøge Pompeji fra Rom på én dag er det mest praktiske og sikre at booke en Pompeji-udflugt fra Rom, som er bekymringsfri: Ture til Rom fra Pompeji inkluderer en privat bus- eller minibustur, som ikke gør stop ind imellem, og som sætter dig af ved porten til Pompejis arkæologiske område.

De inkluderer adgangsbilletter, hvor man springer køen over, og en guidet tur med enprofessionel guide, som vil følge dig hele dagen. Hvis du foretrækker det, kan du også inkludere frokost i rejseplanen eller endda et stop i Napoli eller Vesuv.

Kort sagt er alt organiseret, så du ikke behøver at spilde tid på transportlogistik: Når du har bestilt turen, får du den nøjagtige adresse på mødestedet, hvorfra bussen afgår (normalt et sted i centrum af Rom), og du er tilbage samme dag et par timer senere.

Nyttige oplysninger

 • Turens varighed: ca. to en halv time.
 • Pris for udflugten: Fra 100 € (inklusive entréer og guidet tur)
 • Mere information om udflugter: Udflugter til Pompeji fra Rom

Book en udflugt til Pompeji fra Rom

Fra Rom til Pompeji med tog

Pompejis togstation (Napoli)| ©Alex Ranaldi
Pompejis togstation (Napoli)| ©Alex Ranaldi

Hvis du ikke kan lide udflugter eller bare foretrækker at se Pompeji på egen hånd, er det en god måde at komme dertil fra Rom med tog. Togene afgår fra Termini Station og ankommer til Napoli (derer ingen togstation i Pompeji), så du vil stadig være omkring 23 kilometer fra Pompejis arkæologiske område, og du skal tage en ekstra bus dertil, hvilket kan tage mere end en halv time.

Bemærk, at der findes højhastighedstog, som bringer dig dertil på lidt over en time, men priserne stiger naturligvis (regionaltog med mange stop imellem er de billigste, men det tager op til en time ekstra).

Hvad angår frekvensen, kan der i myldretiden være op til et tog hver halve time, men min anbefaling er at tjekke den officielle toghjemmeside for at få en idé om den køreplan og rejsetid, der passer dig bedst, før du træffer dit valg.

Hvis du møder op på stationen uden at have taget eller tjekket billetterne, risikerer du at skulle nøjes med det hurtige tog (og betale meget) eller det langsomme tog (og betale lidt, men miste mere tid på rejsen).

Interessante fakta

 • Rejsetid: 1 time og 20 minutter for det hurtigste højhastighedstog.
 • Pris på togbilletten: Fra 25 ¤ hver vej (det længste, regionale tog)
 • Mere information: Trenitalia

Sådan kommer du fra Rom til Pompeji med bus

Rejs til Pompeji med bus| ©Antonio Vera
Rejs til Pompeji med bus| ©Antonio Vera

Hvis du tager toget, skal du først igennem Napoli, så hvis du tager bussen direkte til Pompeji, sparer du et skift. Det er rigtigt, at det er den længste rute, da det kan tage langt over tre timer, men til gengæld kan du spare lidt, da det er den billigste transportform.

Tilgængeligheden og hyppigheden er mere begrænset end for togene, så jeg anbefaler, at du tjekker hjemmesiden på forhånd for at planlægge din tid og få mest muligt ud af din tid i Pompeji. Husk også, at hvis du vælger denne mulighed, skal du selv købe billetterne til Pompeji (og jeg anbefaler, at du gør det online og på forhånd for at undgå lange køer og sikre tilgængelighed).

Nyttige informationer

 • Rejsetid: 3 timer og 20 minutter
 • Pris på busbilletten: Fra 17 € hver vej
 • Mere information: Flixbus

Lej din egen bil for mere frihed

Rejs i bil til Pompeji| ©Britta Jerome
Rejs i bil til Pompeji| ©Britta Jerome

Hvis du rejser rundt i Italien og har en lejebil, vil du helt sikkert have mere fleksibilitet i din tidsplan og dine bevægelser, du vil kunne bevæge dig rundt, når du vil, og endda afslutte dit besøg med et stop i Napoli eller Vesuv.

Hvis du er nødt til at leje en bil bare for at komme til Pompeji, kan jeg slet ikke anbefale det: Skatter, forsikringer, benzin og parkering vil få budgettet for at leje en bil til at skyde i vejret, og det giver ikke meget mening.

Hvis du alligevel vælger denne mulighed, skal du vide, at vejene er i meget god stand, at ankomsten til Pompeji er meget godt skiltet, og at Google Maps som altid vil være en god allieret til at guide dig med den bedste rute, trafikforhold og ankomsttider. Hav en god tur!

Nyttige oplysninger

 • Rejsetid: Cirka 2,5 timer
 • Pris for billeje: Fra 60 € pr. dag + skatter, afgifter og benzin
 • Mere information: Rentalcars

Book en udflugt til Pompeji fra Rom